מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה בנושא קרינת רדיואור ויינשטיין10/03/2019
שלום
שמי אור אני לומד עצמאית כבר כמה זמן על קרינה .
רציתי לשאול יש לי 2 אנטנות שממוקמות בערך 800 מטר מהבית בשני כיוונים שונים אני גר בקיבוץ ואין בין הבית שלי לאנטנות מבנים נוספים.
יש לי מד קרינה ביתי ואחרי מיגון בסיסי שעשיתי בבית בצורת רשתות זבובים עשויות ברזל בחלונות מדדתי בתוך הבית קרינה בגובה 0.08 מיליוואט למטר מרובע במקסימום .
יש גם חדר שבו אני הצמדתי את המד לקיר ובצמוד לקיר הראה 0.2 מיליוואט למטר מרובע.
מחוץ לבית על אותו קיר המד מראה 0.5
האם זה תקין לדעתך מה עוד אפשר לעשות על מנת לצמצם עוד את הקרינה ?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במצב המתואר אין שום סיכון. אין צורך להסיף דבר.
רם דישון10/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גז ראדון וחפציםיעל10/03/2019
שלום,
יש לנו קומת מרתף בבית קרקע (באיזור ירושלים). לא בדקנו מעולם גז ראדון אך אני חוששת שיש שם.
יש לנו הרבה חפצים במרתף הזה, כולל מזוודות.
האם ניתן להשתמש בחפצים? אני רוצה לזרוק הכל ובעלי ביקש שאשאל את המומחים. בעוד חודש נוסעים לחו"ל. האם ניתן להשתמש במזוודות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פני לד״ר וולף בפרטי.
רם דישון10/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך יוצרים קשר עם ד"ר וולף בפרטי? אין מייל שם
יעל11/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פני אלי בפרטי ואתן לך את המייל שלו.
רם דישון11/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה ליד שקע חשמלעודד09/03/2019
שלום, במיטה שלי ממש על יד הראש יש שקע חשמל אליו חיברתי כבל מאריך ולכבל מאריך שנמצא 2 מטרים בערך מהשקע חיברתי טלויזיה וממיר.
האם בטוח לישון ליד השקע הנ״ל הצמוד לראש? או שלא מומלץ.
צירפתי תמונה.
בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה.
רם דישון10/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בסלון- בירור לגבי קרינהמרים09/03/2019
שלום,
בתי הבכורה אוהבת להירדם בסלון תוך כדי צפייה בסדרות כשהטלויזיה דולקת למשך הלילה.
המודם שלנו ממוקם בסלון ומכך אני מאד מודאגת...
היות והיא לא שוהה בסלון מעט זמן אלא נוטה להירדם שם אני מאד חוששת מחשיפתה לקרינה והדבר מעורר בינינו המון ויכוחים.
בדקתי בעצמי ויש מרחק של מטר בין הרגליים שלה למודם. האם המרחק הזה בטוח ומשאיר אותה מחוץ לסכנה כלשהי?
אשמח לתשובה
מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
על פניו נראה בטוח, אבל ליתר בטחון כדאי להרחיקה עוד יותר מהראוטר.
רם דישון10/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המרחק המומלץ מהראוטר אם ככה?
מרים11/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מטר ומעלה.
רם דישון11/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRI- שאלה חשובהמתן09/03/2019
שלום רב,
קראתי שבבדיקת MRI נעשה שימוש בשדה מגנטי חזק ובקרינת רדיו. האם מדובר בדברים המסוכנים לגוף ?
אודה להבהרה בנושא.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון10/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת קרינה רשת חשמלאלה07/03/2019
אני לפני רכישת דירה, הזמנתי בדיקת קרינה לדירה
המודד בדק את הדירה, בכל החדרים מדד בין 0.5-0.7 מיליגאוס, פרט לחדר אחד בו נמדדו ערכיםן של 1.3-1.7 מיליגאוס. המדידה בוצעה בשעה 20:00 . מיד לאחר המדידה החלטנו למדוד שוב והפעם מדדנו בין 1-1.5 בכל החדרים בבית. אני מבינה שההמלצה להיות מתחת ל2 מיליגאוס, אך השאלה שלי מדוע פתאום הערכים קפצו?והאם זה לא אומר שמחר אני יכולה למדוד גם יותר? יש לציין שמחוץ לבית אין שום עמוד או חוטי חשמל סמוכים. אני לא יודעת האם לרכוש את הדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי את יכולה לרכוש את הדירה ללא חשש.
רם דישון08/03/2019הסיבה לשינויים בקריאות היא חיווט ״עצלני״ של החשמלאי. ניתן לשיפור ע״י משיכת מוליכי הפאזה והאפס יחד ולא בנפרד. הוצאה זניחה יחסית לעלות הדירה, מה גם שהערכים אינם גבוהים גם כרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבלינים בכלי פלסטיק שחוממוקליה07/03/2019
יש לי קופסאות של תבלינים (בקבוקים קשיחים) שחוממו בטעות, חלקם נמסו ואיבדו צורה ואילו אחרים שמרו על הצורה, אך גם התחממו.
ידוע לי שפלסטיק שחומם משחררים חומרים רעילים - האם יש חומרים רעילים בתבלינים עכשיו? האם אפשר להשתמש בהם או לזרוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זרוק אותם. לא כדאי לקחת סיכון.
רם דישון07/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו קרינה מזיקה יותר?אבי06/03/2019
שלום רב.
רציתי בבקשה לדעת איזו קרינה מזיקה יותר כשאני גולש בסמרטפון ,קרינה מרשת האינטרנט הסלולרית,או הקרינה של הווי פיי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלוי בעוצמות ולא בסוג הקרינה. בבית מגורים אופייני הקרינה מהויי פיי נמוכה יותר.
רם דישון07/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטר בסלון- בירורמתן06/03/2019
שלום ,
2 שאלות, אשמח מאד להתייחסות:
1. יש לי בבית סלקום טי וי ועל מנת שאוכל לצפות בטלויזיה יש צורך בחיבור לראוטר. הראוטר מונח על שידה מתחת לטלויזיה, והסלון ופינת הישיבה נמצאים ממול, במרחק די צמוד - חצי מטר בערך. האם יש סכנה מסוימת במיקום הראוטר בסלון ? (אזור בו אני ומשפחתי שוהים די הרבה)..
2. בחדר השינה יש לנו גם טלויזיה ושם יש כמו מין מכשיר שקולט את האינטרנט מהראוטר שבסלון (אני לא יודע איך זה נקרא אבל זה לא ראוטר זה בטוח). האם גם בכך יש סכנה?
אשמח מאד לתשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון07/03/20191. המרחק קטן מדי לדעתי.
2. בדרך כלל תקשורת מול ראוטר היא דו-כיוונית, כך שרצוי להרחיק את המקלט הזה למטר אחד מהמיטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בחברת תקשורת ואינטרנטגיל06/03/2019
שלום רב,
1. הציעו לי לעבוד בחברת תקשורת ואינטרנט בתפקיד כלשהו. האם בחברות המספקות שירותי אינטרנט וכבלים סביר להניח שרמות הקרינה בחברות מסוג כזה- יהיו גבוהות יותר מן הרגיל ? האם יש סיכון גדול יותר בעבודה בחברות כאלה?
אודה לתשובתכם,
בתודה ובהערכה- גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי אין כל קשר, אבל שווה למדוד.
רם דישון07/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממדפסת האם מזיקאסף03/03/2019
שלום
1.האם מדפסת שמחוברת לחשמל אבל לא עובדת ומדפיסה האם היא מקרינה קרינה שמזיקה?
2. האם באופן כללי מדפסת מקרינה קרינה שמזיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממדפסת האם מזיק
אסף03/03/2019שלום בהמשך לשאלתי
הכוונה היא למדפסת לייזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זניח לחלוטין.
רם דישון03/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרנט אלקטרוני דרך שקע החשמלאורן01/03/2019
שלום רב
האם אינטרנט אלקטרוני דרך שקע החשמל פולט קרינת וויפי או קרינה חשמלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרנט דרך חשמל
אורן02/03/2019תיקון לדברי . אין זה אלחוטי אלא רק דרך החשמל. אני מחובר לשקע עם מתאם אינטרנטי וכבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין שום קרינה בסידור הזה.
רם דישון03/03/2019יש קצת ״לכלוך״ על קו החשמל, שלדעתי הוא חסר משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואב אבק דייסון קרינהדנב28/02/2019
שלום
האם כאשר שואב אבק דייסון מנותק מהחשמל הוא אינו פולט קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נכון.
רם דישון03/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגברי ויפי מדירת שכן מתחתינירית27/02/2019
השכן מתחתי שם מגברי ויפי.
הערכים אצלי לפי ויפי אנלייזר בסביבות מינוס 45- 55 dbm
ובמד קרינה עלה מ- 0.05 עלה ל- 1-2 מיליוואט למטר מרובע
מה לדעתכם כדאי לי לעשות? עד כמה זה בעייתי ?
יש לנו ילדות קטנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכים הללו בטוחים. הקתרה חוסמת חלק גדול מהקרינה. אם את עדיין חוששת- העבירי את הילדות לחדר אחר.
רם דישון03/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה במרחק 80 ס"מ מראוטר במשך שלוש שעות ביוםיוגב27/02/2019
אני עובד במרחק 80 ס"מ מראוטר במשך שלוש שעות ביום, לא ברציפות, אלא במצטבר שלוש שעות מדי יום ביומו. האם זה מסוכן או שהסיכון זניח, כי עד כמה שהבנתי מתשובות שקראתי כאן בפורום צריך להיות במרחק של לפחות 1 מטר מהראוטר?
הסיכון נמוך, ולמרות זאת אני ממליץ להתרחק יותר.
רם דישון27/02/2019לחילופין, ניתן להתקין קרטון מצופה בניר אלומיניום שיחצוץ בינך לבין הראוטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)