מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קווי מתח עליון - קרינה שאלה לרם דישוןרוני15/04/2018
שלום רב
בכוונתי לקנות דירה בפרוייקט חלומות זכרון. לפני כעשר שנים עברו מעל השכונה קווי מתח עליון שלפי הכתבות הקרינו כ 40 מיליגאוס בדירות. אחרי מאבק של חצי שנה מהאיכלוס , הורידו את הקווים והעתיקו אותם למקום אחר.( כל זאת מקריאה באינטרנט)
כיום אני לא רואה שם קווים באויר והבאתי מודד לדירה שאמר שהכל תקין נע בין 0.3 ל 0.5 מיליגאוס.
1. האם יש עוד מדידות שעלי לעשות?
2. האם הגיוני שהעבירו את הקווים אכן רחוק ולא מתחת לבניין חלילה?
3. איך אני יכולה להיות רגועה ולדעת שאכן הכל הועבר משם ואין הפתעות בנושא?
4. במידה ומשהו היה נשאר. האם בטוח שהמודד היה רואה את זה בבדיקה?
האם אתם מכירים את הפרוייקט והסיפור של הקווים?
אשמח לחוות דעתכם
תודה רבה. אני ממש חוששת שמא לפספס משהו בגלל הרקע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון16/04/20181. לא.
2. אכן הגיוני. לא מכיר מקרים של מתח עליון מתחת לקרקע.
3. קרוב לוודאי שלא תהיינה הפתעות. בטחון מלא- רק מוות ומס הכנסה...
4.כן. כרגע הכל בסדר, ואלמלא כן- המודד היה רואה זאת.
5. אינני מכיר את המקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מכונת שיקוף ברכבתקובי15/04/2018
שלום רב , מדיי יום אני מעביר את התיק שלי במכונת השיקוף ברכבת , כאשר אני מוציא את התיק שלי , הרבה פעמיים יש אנשים אחריי במכונה ולכן המכונה עדיין עובדת שאני מוציא את התיק , האם זה לא מסוכן ? דהיינו האם שהוילונות עופרת זזים אני לא עלול לחטוף קרינה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבעיה אינה אצלך (אין לך סיכון) אלא לצוות המפעיל את המכונה.
רם דישון16/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגן MP3. האם יש קרינה מהדגם הספציפי.נתן14/04/2018
האם בדגם זה יש קרינה? האם בסדר לשים אותו בכיס המכנס הקדמי בזמן הספורט? המכשיר ללא WIFI
וללא BLUETOOTH. כן יש רדיו FM/
מצורף לינק ולמטה מפרט הדגם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קרינה ואין סיכון.
רם דישון16/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד חשמל ליד גן ילדיםמיטל14/04/2018
שלום
הייתי רוצה לדעת האם ישנה סכנה של קרינה מעמוד חשמל בקריסת גן ילדים ? כ 30 מטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
מיטל14/04/2018**בקירבת גן ילדים
גן הילדים נמצא איפה שנמצאת הפרגולה החומה בתמונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין סיכון.
רם דישון16/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמודי חשמל לאורך הרחוב שליefcha14/04/2018
במרחק 2-3 מטר מהדירות. המדידה שעשיתי עם מכשיר הראו תוצאות מעבר לסקלה (מעל 100) האם המדידות נכונות ומסוכנות לציבור? מדוע חברת החשמל לא מזיזה את העמודים והאם ניתן להזמין בידוק מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המדידות נכונות. המצב אכן מסוכן. פנה לחברת החשמל שיזיזו את הקו.
רם דישון16/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לסיכוני קרינהליאתליאת12/04/2018
1.מה יותר גרוע לגור מול אנטנה סלולרית או טלפון אלחוטי בסלון ..בהנחה שעןצמת הקרינה זהה לגמרי ?
2. מה עדיף לגור מול אנטנה סלולרית שהערכים באוץו הבית לא גבוהים אלה סבירים ..או לחיות בבית ללא קליטה ( במיוחד במציאות של היום שכל היום גולשים בנייד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון13/04/20181. אם עצמת הקרינה זהה-אין הבדל.
2. השאלה איכותית ועל מנת לענות עליה דרושים נתונים מספריים. ״לא גבוהים אלא סבירים״ היא הגדרה איכותית חסרת משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת מוזרה בקשר לאנטנהאורן12/04/2018
יש ממולנו תורן ענק עם מלא אנטנות ..180 מטר אני מעריך מהבית שלנו ..בדקנו רמות קרינה והם נמוכות 0.5 מלייוואט למטר רבוע .איך הדבר ייתכן ? יכול להיות פשוט שהאנטנה מקרינה לכיוון אחר משל הבית שלנו ? ואגב בכיוון השני (לא איפה זאנחנו גרים ) יש לא מעט שחלו בסרטן ..יכול להיוץ שהאנטנה מקרינה רק לרחוב שלהם .?.פשוט נשמע לי די הזוי שאנטנה כזו ענקית מקרינה מעט מאוד לבית שלנו .
תשובה.
רם דישון13/04/2018אין קשר בין גודל האנטנה לעוצמת הקרינה בכיוון נתון. מאד יתכן שהאנטנות מכוונות לכיוון אחר ולא לבית שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר מעליות שיש בבניןרוני12/04/2018
שלום אני נימצא אחת לשבוע למשך 4שעות במישרד בקומה עליונה בבנין שצמוד לחדר מעליות כדי להכנס לחדר שבו אני נימצא צריך לעבור דרך החדר מעליות יש איזושהיא סכנה לי ולחברי שאנחנו נימצאים בחדר שהקיר שלו סמוך לחדר מעליות אחת לשבוע אנו נימצאים למשך 4שעות
לא. אין שום בעיה.
רם דישון12/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לקירות של המבנהלירון11/04/2018
בעלי אומר שמבחוץ הבית מיציקת בטון והקיר הפנימי זה בלוק 10 ולוחות רונדופן של בידוד משהו כזה..הגיוני ? האם גם במצב זה הקיר פולט קרינה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברים, אינני מהנדס בנייה. בואו נצא מתוך הנחה ש- 95% מהבנייה שלא בנויה מלבני פומיס אינה מקרינה למעט מרתפים מקלטים ישנים וממדים ישנים מאוד מעל 30 שנה שנמצאים על הקרקע.
ד``ר דני וולף12/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם בית מבטון ?
נועה12/04/2018?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום מים בגז- בטיחותאפרת11/04/2018
שלום,
קנינו דירה שמותקן בה חימום מים בגז. האם אני יכולה להיות רגועה שזה בסדר? הארובה נמצאת מחוץ לחדר השירות, אבל האם חלק מהגז הנפלט לא נכנס חזרה הביתה אם יש רוח? הגז הנפלט רעיל? האם לא עדיף דוד חשמל?
תודה, אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחוץ לתחום הפורום.
רם דישון12/04/2018מניסיוני, בארובה צריך להיות מפוח שמוציא את הגזים החוצה. אצלי המפוח התקלקל, ותיקון אמור היה עלות 1500 ש״ח. החלפתי לדוד שמש. בנוסף, בחורף החימום בגז חלש משהו בזרימה חזקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה ברשותך דר וולףליאתליאת11/04/2018
היתה תקופה של כמה חודשים ששמנו את הבת שלי בת 4 לישון במסדרון כי שם הקרינת סלולר היתה הכי נמוכה...ופתאום אחרי שקראתי שקירות בטון פולטים קרינה מיינמת רציתי לשאול אם קיים סיכון שתחלה מכיוון שישנה בין הקירות בטון(מסדרון ) והאם פגע לה בפוריות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אין סכנה בפרוזדור
ד``ר דני וולף12/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי לגז ראדון בממדיוסי10/04/2018
1. מה הסיכוי שיש לנו גז ראדון בממד..אנחנו גרים בבית פרטי בקומה השניה .(לא על הקרקע ) הדירת קרקע לא חדשה..מעליה בנינו את היחידה שלנו (היחידה שלנו חדשה )
2. הממד שלנו הוא מחסן כך שלא הקפדנו לאווררר .במידה ויש ראדון הוא יכול לדלוף החוצה למסדרון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על השאלה שלי
יוסי10/04/2018אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין
יוסי10/04/2018שהחדר ממד נמצא מהקרקע כ3.5 מטר..הבית עשוי מיציקת בטון וציפוי אבן ירןשלמית..אני ממש בלחץץץ יש לי תינוקות בבית!!אני גרה במבשרת ציון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר וולף סליחה שאני חופר לכםם
יוסי11/04/2018אני ואשתי מאוד בלחץ לא ישנו כל הלילה שמא עשינו נזק לילדים שלנו אז אסביר את עצמי..אנחנו גרים בבניין פרטי הבית שלנו לא יושב על הקרקע עצמו, כדי להגיע לבית שלנו אנחנו עולים 10 מדרגות בערך, מתחתנו יש גם דירות..אנחנו גרים בקומה ראשונה- אבלללל קירות בתנו מצופים ביציקת בטון ולא היינו דואגים לאוורר את הבית הרבה(כי מי חשב שקיר פולט קרינה? פעם ראשונה שומעים על כך )..אולי מדי פעם...תוכל להסביר לנו מה הרמת סיכון שלנו? האם כל בטון פולט קרינה מייננת ? (גם כשהוא לא יושב על האדמה?) אנחנו גרים בבית 5 שנים ! בחורף היינו מפעילים חימום רצפתי ולא פותחים חלונות , ובקיץ מדי פעם היינו פותחים חלון ...ועוד שאלה כשאנחנו נכנסים לבית בשניה שאנחנו פותחים את הדלת כל הגז מספיק לצאת בשניה וחצי שהדלת פתוחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??
יוסי12/04/2018????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתוך המלט מכניסים כ-10% אפר פחם, שהוא מקור הקרינה. אם לא מדובר, בקירות עבים מאוד בחדר צמוד קרקע ואטום , לא מאוורר בכלל, אין בעיה
ד``ר דני וולף13/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך דר וולף
יוסי13/04/2018ועל הפורום הנפלא הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קובץ שני לעיונכם בבקשהרוני09/04/2018
גם אלו תקינים.
רם דישון10/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות אלקטרומגנטיות וסלולריות נוספותרוני09/04/2018
גם אלו תקינים.
רם דישון10/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמל דירתי בקיר של החדררוני09/04/2018
שאלה נוספת בבקשה מצ"ב קובץ עם מיקום הארון.
בדירה , הארון חשמל ממוקם על קיר של חדר ילדים. אבל נפתח לכיוון המסדרון. כשהמזגן עבד. על הקיר מתוך החדר ילדים המדידה הראתה בסביבות 6 מיליגאוס. על הקיר ישנו ארון. ועל הארון זה ירד ל 0.3.
1. האם יש טעם למגן את הקיר. או שמספיק שיש שם ארון?
2. האם יש צבע נגד קרינה אלקטרומגנטית?
3. האם צובעים בדכ ממדים בצבע מיוחד נגד קרינה?
תשובות.
רם דישון10/04/20181. הארון מספיק. אין צורך למגן את הקיר.
2. יש, אבל במקרה שלך אין בו צורך.
3. לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה אלקטרומגנטית שאלה נוספת
רוני10/04/2018תודה רבה עבור התשובות.
המדידה נעשתה רק עם אורות דלוקים ומזגן. והכל ביחס לארון חשמל הדירתי.
אם המכונת כביסה מייבש ותנור יעבדו גם. האם רמת הקרינה תעלה בהרבה ?
המודד יעץ לי לכשאעבור לדירה להפעיל הכל בבית ולמדוד שוב. האם כך נהוג?
ושאלה אחרונה. האם מהארון יכולה להגיע קרינה לקיר של הסלון? שם שכח למדוד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון10/04/20181. כאשר מכונת הכביסה, התנור והמייבש יעבדו, רמת הקרינה תעלה. אבל יש לזכור שהם לא פועלים ברציפות אלא לזמנים קצובים, לכן אינני רואה בעיה. מניסיוני, במרחק חצי מטר מהארון הקרינה יורדת לערך בטוח בכל עומס.
2. אני מציע לרכוש מודד ביתי ולמדוד לבד.
3. קרינה מהארון לא תגיע לסלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה
רוני11/04/2018שלום רם
בסעיף 1 ענית לי. "מניסיוני, במרחק חצי מטר מהארון הקרינה יורדת לערך בטוח בכל עומס."
האם התכוונת לארון חשמל או לארון קיר לילדים שאמור להיות על הקיר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקובץ מצורף לשאלה
רוני11/04/2018הצבע הכתום זה המיקום של ארון ילדים בעומק 60. כמובן צמוד לקיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה הקובץ. תודה
רוני11/04/2018
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חצי מטר מארון החשמל. ארון רגיל שקוף לקרינה.
רם דישון12/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)