מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנטנה של חובב רדיותודה ועוד שאלה25/02/2018
האם אנטנה של חובב רדיו מקרינה במרחק של 10 מטר והאם הקרינה מסוכנת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חסרים נתונים רבים כדי לענות על השאלה.
רם דישון25/02/2018אין מידע רב על הסיכון של קרינה בתדר של חובבי רדיו. אפשר לתת הערכה גסה מאד אם תבררי את הספק השידור של המשדר שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה. הנוף ממול מרפסת ביתייעל24/02/2018
תודה על התשובה
האם זו יכולה להיות אנטנה של חברה סלולארית?
או חובב רדיו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סלולרית בוודאות לא. חובב רדיו- אולי.
רם דישון24/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבניין מול מרפסת דירתייעל23/02/2018
בבניין מול מרפסת דירתי זה הנוף שאני רואה בזמן האחרון במרחק של 10 מטר בערך. אודה מאוד אם תיידעו אותי מה זה הקופסא והעמוד עם החוטים למטה האם הקרינה מסוכנת. אודה מאוד על תשובה מושכלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זו בוודאות אנטנה, אבל אין לי מושג של מה. בררי בבנין.
רם דישון24/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצבת מיטת תינוק ליד טלויזיה וקרינה בממדטולי23/02/2018
שלום רב,
1. חדר הילדים שלנו גובל בסלון. הצמדנו את מיטת התינוק לקיר
המשותף בין חדר זה לסלון ואשר מעברו השני (בסלון) נמצאים
טלויזיה וממיר של סלקום (אין שם ראוטר ומודם. הם בחדר אחר).
בעלי טוען שלא עוברת קרינה מהטלויזיה והממיר לצד השני של
הקיר או שהקרינה מאוד זניחה ולא תשפיע על מיטת התינוק.
האם זה נכון ואין בעיה במיקום המיטה בצמוד לקיר?
כמו כן, האם שקע שלא נמצא בשימוש מקרין? (בקיר בחדר הילדים)
2. יש לי ולבעלי ויכוח תמידי לגבי ממד. היום בכל הדירות אחד
החדרים הוא ממד ואני חוששת מקרינה לאור השמועות..
אבקש להבין האם מקור הקרינה בממד הוא רק גז ראדון שנפלט
מהבטון? ראיתי שכתבתם שממדים חדשים פחות מקרינים.
מאיזו שנת בניה?
אנו שוקלים לרכוש דירה בבנין בן 20 שנה בו אחד החדרים הוא
ממד. כרגע יש לנו תינוקת אחת ואנו משפחה בצמיחה.
האם ניתן יהיה להשתמש בממד כחדר מגורים עבור הילדים?
מה רמת הסכנה והאם ניתן לבטל את הסכנה על ידי נקיטת
אמצעים שונים כמו אוורור ולהסיר לחלוטין חשש מהלב אם כן מחליטים לשכן שם ילדים?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משאיר את נושא הממד לד״ר וולף.
רם דישון23/02/2018לדבי הטלויזיה- בעלך צודק. שקע שלא מחובר אליו דבר אינו מקרין כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רצוי להשתמש בממד כחדר שינה לתינוקות. 20 שנה נחשב חדש. אפשר לצבוע את החדר בחומר אוטם אבל מתחת לצבע הנוכחי, כלומר להוריד את הצבע הנוכחי
ד``ר דני וולף24/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרחן בצבע של טלפוןטלי22/02/2018
האם בטלפון סלולרי צבעוני למשל זהב ורוד וכו עלול להיות זרחן או חומרים אחרים מסוכנים בהשוואה לצבע לבן או שחור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחוץ לתחום הפורום, אבל זרחן אינו מסוכן.
רם דישון22/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת רדיו במקום העבודהאבי22/02/2018
שלום,
במדידה במקום העבודה במקום שבו אני יושב יש קרינת רדיו של 3-4 מיליואט, האם זה ערך תקין?
הבנתי שצריך עד 1..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין. בלבלת קצת בין היחידות.
רם דישון22/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי לmw/m2 , אלו הערכים הנכונים?
אבי22/02/2018והתכוונתי בין 3-4 כאלו...
אשמח לדעת מה הבלבול :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון23/02/2018ה- 1 מתייחס למיקרוואט לסמ״ר. הקורנט מציג במיליוואט למ״ר. על מנת לעבור למיקרוואט לסמ״ר יש לחלק את הקריאה של הקורנט ב-10, ואז מתקבל 0.3-0.4, שזה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיימר/ שעון שבת למקלחתאני22/02/2018
כשאני מודד עם הקורנט ממש על הטימר/שעון שבת של המקלחת יש ערכים של 250 מיליגאוס...
כשאני מרחיק את המכשיר לעשרה סנטימטר זה 3 מיליגאוס
זה הגיונ??
מצ״ב התמונה
תודה רבה!
כן. הגיוני מאד. יש שם מנוע קטן עם שדה מגנטי חזק.
רם דישון22/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קרינת טלוויזיהשי20/02/2018
האם ככל שמסך הטלוויזיה גדול יותר, כך כמות הקרינה גדולה יותר?
(אני כמובן מתכוון למסכים הנוכחיים שהם SMART TV עם אפשרות חיבור לאינטרנט).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא, אין קשר לגודל המסך.
רם דישון20/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בחדר שרתים - האם מסוכןתמר20/02/2018
שלום וברכה,
אני עובדת בבית ספר, המשרד שהקצו לי הוא חדר השרתים. האם זה מסוכן? מה עלי לעשות כדי לברר מה מצב הקרינה בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד.
רם דישון20/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המרחק מעמוד החשמל הזה תקין?ליהי19/02/2018
שלום, אנחנו מעוניינים לעבור לדירה בקומה הראשונה שמסומנת באדום, ליד עמוד החשמל שמצולם. האם זה נראה תקין? איזה סוג עמוד חשמל זה? מה המרחק הנדרש? תודה רבה
מה המרחק מהדירה לעמוד?
רם דישון20/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך למרחק עמוד חשמל מהדירה
ליהי20/02/2018אני צריכה לבדוק, לפי סוג העמוד, מה המרחק המומלץ? אני פשוט לא יודעת לזהות באיזה סוג עמוד חשמל מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מהעמוד מהסוג הזה די ב-7 מטרים.
רם דישון20/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת קרינה בחדר ילדיםבר18/02/2018
שלום רב,
בחדר של בתי, בת 4, נמדדה קרינה של 1.5 ברוב חלקי החדר. באיזור המיטה שלה הרמה בין 1.2 - 1.5.
האם יש בכך סכנה שכן היא ישנה בחדר ושוהה בו שעות רבות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין.
רם דישון20/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בחדר שינה ילדיםטלי17/02/2018
אנחנו גרים בבית פרטי ובכל חדרי השינה של הילדים (שפונים לרחוב) מדדנו קרינה של 2-3 מיליגאוס (בזמנים שונים לאורך הלילה ובנקודות שונות בכל חדר).
נראה שהקרינה נגרמת מעמוד חשמל שנמצא בפינת המגרש ומהחוט שנמתח ממנו במרחק של כ-5 מ' מהחלונות.
יש לנו ילדים בני 8 ומטה....
עד כמה מסוכן? מצדיק פאניקה ומכירת הבית?
יש משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי להפחית מהקרינה?
אני מבינה שאין סיכוי שחברת חשמל תזיז את העמוד אבל מעשי לבקש שתגביה אותו? כאמור זה בית פרטי ואין מי ש"יסבול" משינוי הגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מסוכן כלל.
רם דישון17/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לקרינה בחדר שינה ילדים
טלי17/02/2018המשכנו היום למדוד את הקרינה בחדרים ובזמנים שונים הקרינה עלתה ל4 סביב המיטות (הניצבות ליד הקיר המרוחק מהרחוב) ול5 ו-6 ליד הקיר הפונה לרחוב.
אני מבינה שהתנודות נגרמות בשינויים בצריכת החשמל שלנו ושל השכנים ואני חוששת שערכים גבוהים כאלה יכולים להיות גם בזמן השינה של הילדים בלילה.
אז שואלת שוב - עד כמה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תמדדי בלילה ודווחי תוצאות.
רם דישון20/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לקרינה בחדר שינה ילדים
טלי20/02/2018מרבית המדידות בלילה הראו ליד מיטה אחת 2 מיליגאוס וליד מיטה שניה 3 מיליגאוס אבל בשעות השינה המוקדמות (21:00-23:00) ובשעות הבוקר (06:00-08:00) הערכים עלו ליד המיטות ל-3 ו-4 מיליגאוס בהתאמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני סבור שאין בעיה, אבל הייתי רוצה לראות תוצאה סביב 01:00 עד 03:00.
רם דישון20/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לקרינה בחדר ילדים
טלי21/02/2018גם בלילה נמדד ערך של 3 מיליגאוס ליד אחת המיטות ו-2 ליד השנייה.
שתי המיטות ניצבות במרחק הגדול ביותר מהרחוב
עד כמה מסוכן לישון במיטה בה נמדדו 3 מיליגאוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נא פתחי שאלה נפרדת לד״ר וולף.
רם דישון22/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטון פולט קרינה ותינוקותאחת16/02/2018
שלום
אני גרה בבית שנבנה בשנות השמונים.
אין לי מושג ממה מורכב הבטון, אבל הבנתי שבטון מקרין ואנחנו גרים ליד אור גבעת קוסולובסקי (יש בה הרבה אנטנות סולאריות ול רדיו).
הילדים שלי בני שנתיים ישנים על מזרנים על הריצפה. ובצמוד לקירות. האם כדאי להעביר אותם למיטות מוגבהות ולהרחיק את המיטות מהקיר ואם כן בכמה סמ? אם יש פרקט הוא מונע מעבר קרינה והאם קירות חיצוניים פולטים לחלל החדר יותר קרינה?
שנית, אני רוצה לקנות להם מיטות- האם יש משמעות למיטות ברזל או עץ בהקשר של קרינה?
שלישית, הבנתיש איוורור חשו במאוד. כשאומרים איוורור הכוונה שהבית יהיה פרוץ לגמרי או גם חלון קטן שפתוח מדלל משמעותית את הקרינה/אוויר בחדר?
תודה!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבעיה אינה בבטון אלא בגבעת קוזלובסקי. כדאי למדוד.
רם דישון17/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמרחק מהגבעה הוא בסביבות 350 מטר
אחת20/02/2018זדה עדיין יכול להיחשב מסוכן?
ולגבי הבטון- כן אשמח לעצתך בלי קשר לגבעה, האם שינה על הריצפה בבית שנבנה בשנות המשונים או בצמוד לקיר מסוכנת וכדאי לישון עלמיטות גבוהות ובאיזה מרחק מהקיר?
מדובר בגיל שנתיים וחצי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
את נושא הבטון אני משאיר לד״ר וולף. לגבי גבעת קוזלובסקי- עדיין כדאי למדוד.
רם דישון20/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאזניות שמחוברות למחשבגילית חדאד16/02/2018
האם אזניות שמחוברות למחשב קורנות באופן מסוכן?
לא.
רם דישון17/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מעמוד חשמל קרוב לחלון המשרדדרור15/02/2018
שלום לכם
יש עמוד חשמל קרוב לחלון המשרד, אינני יודע את המרחק אך על פניו נראה כ 3-5 מ'
האם זה תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי 7 מ'. כדאי למדוד
ד``ר דני וולף16/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה מסוכן לפי סוג העמוד
דרור16/02/2018האם זה מסוכן לשבת במשרד במשך היום עם עמוד כזה
נדע רק אם נמדוד. קרוב לוודאי שאין בעיה.
רם דישון17/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)