מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מעכבר חוטי אלקטרומגנטיתנתן02/04/2018
אני עובד שעות רבות ביום על מחשב. ללא אינטרנט אלחוטי ורק עם עכבר ומקלדת חוטיים. האם מקלדת או עכבר חוטיים מפיצים קרינה אלקטרומגנטית מזיקה, פשוט, היד שלי מונחת על העכבר רוב היום? או שהמתח ככ נמוך שאין קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום בעיה.
רם דישון03/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניות חוטיות בזמן שינהעמליה02/04/2018
שלום רב
בגלל קשיי הירדמות אני נרדמת עם מדיטציה כשאני מקשיבה באוזניות בטלפון
מה רמת הקרינה שאני נחשפת אליה והאם זה מסוכן לאורך זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הטוב ביותר הוא לעבור למצב טיסה לפני השינה.
רם דישון03/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנה על גג מלוןמיכל02/04/2018
שלום, אנחנו מתכננים חופשה בבית מלון וראיתי עכשיו שעל גג המלון יש אנטנה ורשום שהקרינה הגבוהה התקבלה במרפסת קומה 14.
האם מסוכן לישון במלון שיש על הגג שלו אנטנה?
יש עדיפות לקומה מסוימת?
האם הקרינה תגיע לחדרים?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
2 קומות מתחת לגג אין בעיה.
רם דישון03/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח
מיכל04/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הקרינה עוברת דרך ממדאופיר01/04/2018
מצידו השני של החדר שלי יש חדר הטענה ורציתי לדעת האם הקרינה עוברת את הממ"ד שהוא החדר שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה זה חדר הטענה?
רם דישון01/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר טרנספורציה מתחת לבנייןאלנה01/04/2018
קנינו דירה בקומה שלישית, מתחת לבניין בקומה מינוס 2 (כאשר מינוס 1 הוא החניון) ישנו חדר טרנספורמציה. האם זה יכולה להיוץ בעיה בדירה שלנו (קומה שלישית) מבחינת קרינה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סביר להניח שאין שום בעיה. המרחק מספיק גדול.
רם דישון01/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד מתח בסמיכות לביתאריק01/04/2018
שלום,
האם עמוד המתח בתמונה הכולל שנאי הינו קו מתח גבוהה? מה המרחק הבטוח ממנו למבנה מגורים/גן ילדים?
תודה
כן, זה עמוד מתח גבוה. המרחק הבטוח ממנו הנו 7 מטרים.
רם דישון01/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו מתח גבוהה בסביבת גןאלי31/03/2018
שלום,
האם העמוד חשמל המצורף בתמונה הינו קו מתח גבוהה?
מה המרחק המינימלי הבטיחותי מגן ילדים בסביבה?
תודה
כן, זה עמוד מתח גבוה. המרחק הבטוח ממנו הנו 7 מטרים.
רם דישון01/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קווי מתח - נמוך? גבוהה?אלי31/03/2018
שלום,
בסמוך לגן ילדים של בני ממוקם העמוד חשמל המצויין בתמונה "קו מתח1". האם הנ"ל מוגדר כמתח נמוך/גבוהה? מה המרחק בטיחות מקו זה?
בנוסף במרחק של כ- 20 מטרים ממוקם עמוד עם השנאי. מה ההנחיות לגביו?
תודה,
זה קו מתח נמוך (220 וולט).
רם דישון31/03/2018הוא נקרא ״מתח גבוה״ על מנת להצביע לציבור שהוא מסוכן. אין שום בעיה עם קו זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלי01/04/2018מה המרחק המינימלי שנדרש לשמור מעמוד זה לגן ילדים? מה רמת עוצמה השדה האלקטרומגנטי מעמוד זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלי01/04/2018מה המרחק המינימלי שנדרש לשמור מעמוד זה לגן ילדים? מה רמת עוצמה השדה האלקטרומגנטי מעמוד זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנאי
אלי01/04/2018מה לגבי השנאי במרחק של כ- 20 מטרים מהגן? מה ההנחיות לגביו?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם תשובתי הקודמת אינה מספקת, רק מדידה תוכל לענות לשאלותיך.
רם דישון01/04/2018עוצמת השדה תלויה בזרם, לכן רק מדידה תתן תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..מדידה קרינה אלקטרומגנית (מיקרו - טסלה)
אלי01/04/2018רם שלום,
תודה על התייחסותך הקודמת...מדדתי במרחק של 4 מטר מהעמוד (לא יכולתי להיכנס לתוך הגן הממוקמם במרחק של עוד 3 מטר) באמצעות המכשיר בתמונה התקבלו ערכים של 0.4 מיקרו טסלה - הנתונים קופצים פעם מתחת ופעם מעל.
האם הערכים הללו בטוחים? האם הערכים בתוך הבית יהיו נמוכים משמעותית?
תודה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
0.4 מיקרוטסלה הם 4 מיליגאוס.
רם דישון01/04/2018זה ערך גבולי, אבל סביר להניח שבמרחק 3 מטרים נוספים הערך ירד ל-0.2 מיקרוטסלה, שהוא ערך בטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בנוגע לקרינהרוני31/03/2018
שלום ברשותי מס שאלות . לפני כן אציין כי יש לנו 2 ילדים בבית ...
1. מול ביתנו יש אנטנה סלולרית אני מניח 150 מטר ( באחת מתשובתיך הקודמות רשמת ש300 מטר הוא מרחק בטוח ) ביצעתי בדיקת קרינה והערכים נעים בין 0.01-0.2 מיליוואט למטר רבוע ( כשהתריס סגור. הוא תמיד סגור , כשהוא פתוח בערך 0.5 מיליוואט למטר רבוע ) . האם זה בטוח ואפשר להיות רגועים גם כאשר המרחק הוא פחות מ300 מטר ?
האם זה תקין ?ואפשר לחיות בשקט ?
2. ביצעתי בדיקת קרינה מהחשמל ובסלון רוב היום יש בערך 1 מיליגאוס . בחדרים יש מס שעות בערב אני מניח 4 שעות בערך 2-3 מיליגאוס האם זה בסדר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל התוצאות טובות ובטוחות. גם לילדים.
רם דישון31/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לריח שרוף וילדים קטנים בביתספיר30/03/2018
שלום וחג שמח . היום ניקיתי את התנור עם אבקת סודה לשתיה סבון כלים ומים שיפשפתי חזק ולפני שנגבתי הפעלתי את התנור על 200 מעלות שישרפו השומנים ! לאחר 10 דק התחלתי להריח ריח שרוף מהתנור והבת שלי תינוקת בת חודשיים היתה בסלון מניחה שכמה דק הריחה ...האם מדאיג גם שאין פה חומרים כימיקלים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קרה כלום הסירי דאגה מליבך
ד``ר דני וולף30/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשן מכוניות. שאלה לא קשורה ממש לפורום אבל חייבת עזרהליאתליאת30/03/2018
אני חייבת להתייעץ ..אני מרגישה מאוד מוטרדת .ברשותי 2 שאלות
1. אתמול יצאתי עם בני הן החודשיים וכשבאתי להפעיל את הרכב מתברר שאין מצבר..כמובן שבחור נחמד עזר לי אני באותם רגעים יצאתי עם התינוק לבחוץ..וכשהבחור נתן גז חזק לפתע הרחתי ריח של עשן מוכוניות..ובני בן החודשיים היה על הידיים שלי וחצי פנים שלו מכוסות בבד..האם יש סיכון לבני במידה והריח את הריח ? יש לציין שמיד ברחתי מהאיזור וגם לציין שלא השתעל והתנהג במשך היום כרגיל .
2. בלילה היה לו קצת קשה לנשום ( היתה לו נזלת באף אז הוא התקשה לנשום ) האם יש קשר בין המקרים ?
מודה לך חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שאין קשר, אולם, אם יש קשר או אין, הילד בריא ונושם והכל כשורה. חג שמיייח וכשר
ד``ר דני וולף30/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ליד גן ילדיםמשה28/03/2018
שלום לכם
מצורפת תמונה של עמוד חשמל עם שנאי בסמיכות לגן ילדים.
הילדה שלי בגן.
אם אני צריך להיות מודאג?
מה המרחק?
רם דישון28/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מסורק לייזר לצורך הכנת מדרסיםרינה28/03/2018
הלכתי למכון להזמין מדרסי הליכה לבתי ונאמר לי שצריך לסרוק במכשיר לייזר את כפות הרגליים של בתי הצעירה.
איני יודעת אם המכשיר מאושר ע"י משרד הבריאות לילדים.
האם הקרינה מסורק הלייזר עלולה להזיק באופן כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. אין שום בעיה.
רם דישון28/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממזגן- האם הקרינה מהמכשיר או מהשקע החשמלנעה27/03/2018
אם המזגן נמצא על קיר אחד והשקע חשמל של המזגן בקיר אחר, מקור הקרינה הוא מהמזגן או מהשקע שמחובר? האם להרחיק את מיטת התינוק מקיר המזגן או מהקיר של השקע? תודה!
הקרינה היא בעיקר מהיחידה החיצונית.
רם דישון28/03/2018רדי מהנושא- אין שום בעיה בתוך הבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב נייד שמחובר לחשמלתפארת27/03/2018
שלום רב, ברצוני לדעת האם יש קרינה רבה יותר כשמחשב נייד מחובר לחשמל ביחס למצב שבו הוא טעון ועובד בלי כבל? כמה זה גרוע? דבר נוסף-כמה זה גרוע לתת לילד לשחק משחקים בטלפון נייד ובמחשב נייח!!
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון27/03/20181. הרחיקי את הילד מטר אחד המהטען של המחשב הנייד.
2. מחשב נייח אין בעיה.
3. בטלפון נייד מומלץ רק במצב טיסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)