מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אם אר איי לביצוע עמודשמוליק21/12/2016
האם מוזרק חומר והאם יש קרינה בביצוע אם אר איי לעמוד שידרה מותני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קרינה כלל, ולמיטב ידיעתי לא מזריקים כל חומר.
רם דישון21/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אר איי לביצוע עמודשמוליק21/12/2016
האם יש קרינה בביצוע בדיקת אם אר איי לעמוד שידרה מותני והאם צריך הזרקת חומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרי הניגוד שמזריקים ב- MRI וב- CT לא הם המקרינים!!
ד``ר דני וולף25/12/2016הם חומרים שאינם מקרינים רק עוצרים קצת את הקרינה ונותנים את חומר הניגוד. חומר הקרינה שב-MRI הוא גדוליניום, מתכת לא רעילה ולא מקרינה שנמשכת למגנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית על גג הקאנטריעופר אטיאס20/12/2016
.מתאמן בקאנטרי שעל גגו אנטנה סלולרית שמוסתרת בבטון...אני נמצא שם כשעתיים ארבע חמש פעמים בשבוע...לפי המשרד להגנת הסביבה הקרינה היא יותר לנמצאים מחוץ לקאנטרי מאשר לנמצאים בתוכו...האם אפשר להיתאמן שם?אנטנה על גג בניין לטענתם או כל מוסד אחר לא מסוכנת לנמצאיןם בתוכו...על גג המשרד להגנת הסביבה יש אנטנה של סלקום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נכון, אין כמעט קרינה בתוך המבנה.
רם דישון20/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל בתיק שיש בו פלאפוןאטיאס עופר20/12/2016
האם אוכל בתיק שבו יש פלפון...קרינת הפלפון פוגעת באוכל ואז בגוף?
לא. הקקרינה אינה עוברת באמצעות חפצים.
רם דישון20/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרה 3 שנים ליד אנטנות סלולריותשיר20/12/2016
שלום
גרה בדירה (שעוזבת עוד כחצי שנה), אשר כבר כ3 שנים יש אנטנה סלולרית שנראית מהמרפסת של הסלון וחלון המטבח.
האנטנה נמצאת מימין למרפסת (כשמסתכלים עם הראש ימינה משהו כמו 45 מעלות)
מרחק האנטנה כ150 מטר
מדדתי לא מזמן בקורנט ערכים לא תקינים באזור המרפסת והמטבח. לא זוכרת כמה...
מאז אני לא פותחת את התריס של המרפסת.
בחדרים של כולם הערכים מאוד מאוד נמוכים ותקינים.
1. מה המשמעות של חשיפה של 3 שנים באזור המטבח גם לילדים ותינוקות? לא נמצאים שם הרבה בכלל... למרפסת בכלל לא יצאו כמעט אף פעם. אני מודאגת
2. הסף של המשרד להגנת הסביבה והסף העולמי הוא 40 מיקרוואט לסנטימטר בריבוע, שהם 400 מיליוואט למטר בריבוע (שזה מה שמודד הקורנט), אז מדוע אתם אומרים שהסף שנמדד על ידי הקורנט צריך להיות 2 (במקום 400!)?
נראה לי שאני מפספסת משהו בעניין היחידות\ספים.
3. האם ייתכן שהקורנט לא מדד בצורה אמינה? מדידותיו לא משקפות? מדדתי במכונית סביב 200 מיליגאוס אשר מודד מקצועי מדד בה ערכים של סביב 0.5 מיליגאוס! אולי גם בrf המדידות לא משקפות?
4. לא רוצה למדוד שוב כי אני אשתגע מזה ואלחץ עוד יותר
בבקשה נסו לענות לי
אם זה רלוונטי, אוציא את נתוני האנטנה וארחיב את השאלה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שיר20/12/20161. הקורנט שמדדתי איתו מדד ערכים מטורפים של מאות ואלפים מהסלולרי שלי. עד המקסימום נדמה לי סביב 4000.
2. מה ההבדל בין קרינה מאנטנה כמו שתארתי לבין לשים טלפון דקט אלחוטי במטבח? הערכים שמדדתי מטלפון כזה גם היו מטורפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
רם דישון20/12/20161. מאחר והחשיפה לא היתה רצופה, אינני רואה שום סיכון.
2. אכן הסף של המשרד להגנת הסביבה הוא 400 ואנו ממליצים על לא יותר מ-2 מיליוואט למ״ר. זה בדיוק שורש הענין- הסף של המשרד הוא פיקציה. לא מגן מפני כלום.
3. לגבי מכוניות אינני יודע, כי אין לי ניסיון בזה. יתכן שהקורנט קורא גם תדרים אחרים.
המשך 1. קרוב לסלולרי הערכים באמת מטורפים. הקורנט נראה בסדר.
המשך 2. לדעתי הטלפון האלחוטי יותר מסוכן אם נמצאים קרוב אליו. שמרי על מרחק של מטר ממנו לבני הבית. אני ממליץ להשתמש באלחוטי שיש לו מצב DECT ECO PLUS, שמשמעו שאין שידור מהבסיס כשאין שיחה (בדקט רגיל הבסיס משדר כל הזמן).
אין צורך בנתוני האנטנה, הם אינם שווים מאומה. עוד פיקציה של המשרד להג״ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה המשך
שיר20/12/2016האם 3 שנים זה לא הרבה מדי זמן לקרינה במטבח/סלון?
כמובן לא שהייה רצופה באזור הספות שצופים בטלויזיה, אבל כן במטבח באזור שיושבים לאכול ולפעמים סתם לשתות קפה...
לא זוכרת את הערכים שמדדתי, משהו כמו בין6 ל12 מיליוואט למטר בריבוע שזה 0.6-1.2 מיקרוואט לסנטימטר בריבוע.
כמה הערכים האלה נוראים?
אני רואה בהמון מקומות אנטנות ממש מול בניינים בקו ישר ופתוח מרחקים אפילו קצרים יותר. האם ייתכן שחצי מדינה נחשפת לרמות אסורות?
אני ממש אוכלת את עצמי בגלל הילדים וגם עכשיו אני בהריון וממש נמנעת מלהיכנס למטבח.
לגביי הדקט שאלתי, לא כי יש לי בבית, אלא להבין מהות החשיפה מול חשיפה מאנטנה. האם זה אותו דבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
רם דישון20/12/2016זה לא זמן ארוך, במיוחד שלא ברציפות.
השאלה מהי רמה אסורה. לכל אדם רמה זו שונה. הערכים שציינת אינם נוראיים כלל.
לגבי דקט- שוב, רצוי לשמור מרחק של מטר מתחנת הבסיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אר איי במיפרק הברךרונן20/12/2016
אני צריך לעשות אם אר איי במיפרק הברך אישתי בחודשי הריונה הראשונים האם מוזרק חומר בבדיקה כזאת ואם כן האם יש סכנה לילד בן שנה וחצי ואישה בהריון
בבדיקה זו לא מזריקים שום חומר. אין שום סיכון.
רם דישון20/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה טעיתי הבדיקה היא לא כפי שרשמתי אלא למיפרק הקרסול
רונן21/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אותה תשובה.
רם דישון21/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
רונן21/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה בבקשה
רונן21/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניית דירה בבניין עם חדר טרנספורמציהשי19/12/2016
שלום,
אני מתכוון לרכוש דירה בקומה חמישית במגדל דירות שנבנה זה עתה. בקומה מינוס אחת הולך להיות חדר טרנספורמציה. האם בקומה חמישית זה בטוח? אפילו שמבחינת כיוונים חדר הטרנספורמציה נמצא בכיוון שלנו במרחק כעשרים מטר מקו הבניין?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטוח לגמרי
ד``ר דני וולף19/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה ממושכת ליד מכונת שיקוף מזוודותnoam18/12/2016
האם עבודה ממושכת בהעמסת מזוודות למכונת השיקוף חושפת את העובד לסכנת קרינה.חמישה ימים בשבוע שמונה שעות ביום אומנם לא ברצף ועם הפסקות.
הנושא מחוץ לתחום הפורום, אבל אשתדל
רם דישון18/12/2016לענות למיטב ידיעתי.
מדובר כאן בקרינה מיננת. חשוב להקפיד על מיגון עופרת בין השפופרת של קרני X לבינך. כדאי גם שתענוד תג של טכנאי רנטגן בבתי חולים. יש להקפיד גם על בדיקות בטיחות תקופתיות של המוסד המפקח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבל של הוט ותינוקותYY18/12/2016
שלוםתינוקות בני כשנה ישנים בצמוד לכבל שיוצא משקע של הוט. הכבל הזה מפוצל בהמשך, כאילו חיבור לו גם מגבר. זה כנראה של הוט או נטוויזן, משהו שקשו ר לתשתיות של טלפון ואינטרנט . הם ישניפם מרחק סמטימטרים בודדם ממנו כי הוא עובר בדיוק ליד המזרן.
האם מסוכן? האם הסיכון יורד אם מנתקים את המחשב והמודם מהחשמל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מסוכן כלל.
רם דישון18/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת קרינה בדירהזהר18/12/2016
שלום,
אני בוחן קנייה של דירה.
במרחק של כ - 65 מטר מהבניין ישנה אנטנה סלולרית על בית בעל 2 קומות.
האנטנה נראית בעין מחדרי השינה של הדירה.
לפי אתר המשרד לאיכות הסביבה - זוהי אנטנת עוקץ.
מדדתי ברחבי חדרי השינה בעצמי באמצעות מכשיר.
התוצאות נעו בין 1.8 מיליוואט למ"ר ל - 58 מיליוואט למ"ר
כלומר ישנם איזורים שבפירוש התוצאה היא מעל סף הבטיחות שמנהלי הפורום מגדירים.
כיוון שהבניין בשיפוץ כרגע אין קיר ו/או חלון בצד שפונה לכיוון האנטנות. יש רק סף חלון תחתון. כלומר המדידה נעשתה בקשר עין ישיר עם האנטנה ללא תווך חוצץ.
האם הייתם מייעצים לוותר על הדירה?
האם העניין ניתן לפיתרון בצורה טובה מאד לאור ערכי הקרינה שנמדדו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
רם דישון18/12/20161. הייתי מוותר על הדירה.
2. אם בכל זאת תחליט לרכוש- התקן מתחת לטיח על הקיר שפונה לאנטנה רשת מתכתית נגד יתושים, ודאג ליישם זכוכית חוסמת קרינה (או זכוכית רגילה עם רדיד נגד קרינת שמש) על החלון הפונה לאנטנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפעלת וויז במערכת מולטימדיה ברכבגל17/12/2016
ברשותי רכב עם מערכת מולטימדיה ובתוכה אפליקציית וויז וכרטיס סים בילט אין.
האם רמת הקרינה ברכב נמוכה יותר בהפעלת וויז אל מול הפעלה ממכשיר סלולרי רגיל בתוך הרכב והאם בכלל מדובר מרמת קרינה דומה לשיחה בסלולר בתוך הרכב?
האם הקרינה פועלת תמיד או רק כשמפעילים את האפליקציה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון17/12/20161. אינני מכיר את הרכב, אבל אם האנטנה שלו חיצונית- אז הקרינה נמוכה בהרבה מאשר מסלולרי בתוך הרכב.
2. מתי הקרינה פועלת- תלוי מאד בתכנות האפליקציות. יתכן שיש עוד אפליקציות שעובדות פרט לוייז. צריך לבדוק ספציפית ברכב שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח גבוהה מחוטי חשמלחוה17/12/2016
חדר שינה של ילדי ממוקם כ- 2 מטרים מחוטי חשמל.
האם יש קרינה מחוטי חשמל שמחוברים ל- עמודי חשמל מתח גבוה משני הכיוונים כמו מעגל סגור?
בתודה מראש
חוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נא שלחי תמונה ברזולוציה גבוהה בפרטי.
רם דישון17/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירי חשמל עוברים דרך מכון התקנים בארץ?אטיאס עופר15/12/2016
האם מכשירי חשמל שאנו קונים .עוברים בדיקה במכון התקנים?מקרררים מכונות כביסה פלאפוניםועוד?
תשובה.
רם דישון15/12/20161. פלאפונים- לא.
2. מכשירי חשמל ביתיים- כן, אבל בדיקת בטיחות חשמל בלבד. שום דבר שקשור לקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בזמן הצלצול של הטלפוןיוסף14/12/2016
שלום, האם הקרינה בזמן הצלצול של הטלפון גבוהה יותר מהקרינה בזמן שיחה, ושאלה אחרונה לגבי הכבל אם אני ישן עם הטלפון על שידה טעון בחשמל כאשר הכבל עובר ליד הראש שלי מרק של 35 ס"מ האם אני מסכן את עצמי יתר?
תודה רבה לכל המומחים וברכות על האתר היפה והחדש שלכם. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון14/12/20161. כן.
2. לא מומלץ- תרחיק את הטלפון והמטען קצת יותר. חצי מטר לפחות. החוט עצמו אינו מסוכן כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תליית כביסה על גג אסבסטדודו14/12/2016
היית שכבה מתחת הענייןהוא שהגג ממוקם ממש מתחת לחלון מטבח ואת הכביה הינו תולים כול הזמן ליד הגג וגם דלת הכניסה לבית ליד הגג וג כול הפעמים שאני ואפילו החתול היינו על הגג תודה על התשובה המהירה אז הסיכוי נמוך עם בכלל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל העניין הוא שלמות הגג. אם הגג שלם, ולא מתפורר אין בעיה במצב הזה.
ד``ר דני וולף16/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)