מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיכויי מחלה מחשפיה ל גג אסבסטדודו14/12/2016
אני בהיותי ילד התגוררתי בבית קרקע כאשר הגג של המחסן בחצר היה עשויי אסבסט צמנט ואף הייתה חתיכה חסרה (שבורה)אך לא גדולה רוב הגג היה שלם אך הוא היה מתחת לחלון המטבח לא ידענו ל הסכנות והיו פעמים שעליתי על הגג הזה אך בזהירות מבלי לשבור אותו רק לכמה שניות על הגג הזה וגם היה לנו חתול ביתי שהיה הרבה על הגג הזה חיינו ככה בערך 15 שנה עד שגילינו על הסכנות והחלפנו את הגג אך בתקופה של ה15 שנה חוץ מהחתיכה שהייתה חסרה (שבר קטן באורך מטר) לא קדחנו או ניסרנו אף פעם
האם יש סיכון גבוהה לחלות ?אני מאריך שיש הרבה אנשים שנחשפו בצורה דומה הרי לא סביר שכולם יחלו נכון? הרבה חצרים ובתים מכילים אסבסט צמנט היום אך עדיין מה הסיכון במצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לא הייתה החתיכה השבורה הייתי אומר אין סיכון. אבל גם כך הסיכון אם בכלל קיים לא משמעותי כלל. האם לא הייתה איזושהי שכבה מתחת לאסבסט?
ד``ר דני וולף14/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממקרר בבית פרטיאטיאס עופר13/12/2016
נאלץ כרגע לישון בסלון הבית....כ5 מטר ממני המטבח והמקרר...תנור...מיקרוגל וכו...האם המרחק בטוח לשינה מבחינת .הקרינה ...הבנתי שאחרי 50 סמ עד מטר הקרינה יורדת משמעותית...עליי לציין שאחורי המקרר וקדמת המיקרוגל גם לא מופנים כלפיי..רק התנור ומממנו המרחקכ6עד7מטר....ישנו גם קיר קטן שמפריד מהמקרר וגם המיקרוגל בתוך ארון עץ..הקרינה ממכשירים אלה בלתי מייינננת אולם בכל זאת האם אני יכול לישון בשקט...שואל זאת בגלל מודעות לנושא ושקט נפשי...שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק בטוח לחלוטין אין קרינה,
ד``ר דני וולף14/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפון סלולארי במצב טיסהאבי13/12/2016
שלום,
רציתי לדעת האם מכשיר סלולארי במצב טיסה פולט קרינה כלשהי, מלבד זו המעטה עצם העובדה שהוא דולק.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. במצב טיסה הוא אינו פולט כל קרינה.
רם דישון13/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיבוי סוללה של טלפון סוללרי למשך הלילהדינה13/12/2016
האם כיבוי הטלפון למשך הלילה שכאין שימוש בו שומר על אורך הסוללה והאם זה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההבדל באורך חיי הסוללה מזערי. פעלי לפי נוחיותך.
רם דישון13/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשיר סלולרי SARמיכל13/12/2016
שלום,
שאלתי בעבר בנוגע לקרינה SAR של מכשיר אייפון. קראתי קצת בהודעות ישנות וקראתי שכתוב בתגובות שאייפון הוא הכי גרוע מבחינת קרינה ואני קצת מבולבלת.
1. האם באמת זה מכשיר שפולט יותר קרינה מאחרים?
2.האם מדד הSAR הגבוה שלו אכן יותר מסוכן מאחרים ולא כדאי לקנות אותו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המדד הזה מתיחס לספיגת הקרינה
רם דישון13/12/2016כאשר המכשיר צמוד לאוזן. הטוב ביותר הוא לקנות מכשיר (ולא חשוב איזה) ולהתשמש באוזניה לניהול שיחות. לגלישה, כאשר המכשיר מוחזק ביד, אין חשיבות למדד הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שאלת המשך
מיכל13/12/2016תודה לך.
1. אז זה לא נכון שאייפון פולט קרינה יותר מאחרים?
2. גם בדיבור ברמקול איו חשיבות למדד?
3. אם אני יושבת והמכשיר מרחק כמטר ממני יש חשיבות למדד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
רם דישון13/12/20161. כל המדדים מתיחסים לאחיזת המכשיר ליד האוזן. במרחק של יד אין שום חשיבות להבדלים בעוצמת הקרינה. מה גם שהיא תלויה הרבה יותר משמעותית במרחק מהאנטנה הקרובה.
2. נכון.
3. לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ובנוגע לשימוש ליד האוזן
מיכל13/12/2016בשימוש ליד האוזן, האם בשימוש יומי של אנשים שמדברים בנייד צמוד לאוזן יש חשיבות למדד? האם רק למי שמדבר שעות או גם למי שמדבר מס דקות ביום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן, המדד חשוב בשימוש ליד האוזן. בכל פרופיל של שימוש.
רם דישון13/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
מיכל13/12/2016אז יש משמעות למדד?כלומר יש עדיפות למכשיר עם מדד נמוך, כי לפעמים אם למשל אין אוזניה כן מדברים צמוד לאוזן..):
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בשימוש נמוך הייתי רוכש מכשיר על פי תכונות אחרות ולא על פי ה- SAR.
רם דישון13/12/2016אני מדגיש- בשימוש נמוך ואקראי. זה לא קריטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשימוש נמוך אתה מתכוון לשימוש ללא אוזניה כלומר צמוד לאוזן?
מיכל13/12/2016למשל מס דקות ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן.
רם דישון13/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכנת הקרינה מסלולרי
מיכל13/12/2016ובאופן כללי כאשר מסמסים, מצלמים, גולשים ושולחים ווטסאפ- הקרינה לא מגיעה לראש?
ואם עדיף שסלולר לא יהיה צמוד לגוף כיצד הכי בטוח לשאת אותו אם לא בכיס- בתיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקרנה מגיעה לראש, אבל בעוצמה פחותה.
רם דישון13/12/2016לשאת בתיק עדיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על כל התשובות שאלה אחרונה
מיכל13/12/2016לעיתים שמדברים בדיבורית מקרבים את המכשיר לפנים כי לא שומעים אותך בשיחה או שאתה לא שומע:
1. האם שהמכשיר קרוב מאוד לפנים, אך לא צמוד,למשל5 ס"מ זה כאילו הוא צמוד מבחינת הקרינה וערכי הSAR?
2. האם יש מרחק מינימלי מהפנים שהוא בטוח בדיבור בדיבורית?
שוב המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1. לא. ה-SAR מתיחס למצב צמוד לאוזן.
רם דישון13/12/20162. אין מרחק מינימלי. כמה שיותר- כן ייטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך SAR
מיכל14/12/2016ואם בכל זאת אני צריכה לבחור בין שני מכדירים- לא יהיה בטוח יותר לבחור מכשיר שה-SAR שלו פחות מ-1 לעומת מכשיר שהSAR שלו הוא 1.14?
אני גם לא מבינה משהו- אם יש הבדלים בSAR של מכשירים אז מכשיר עם SAR גבוה זה לא אומר כלום על הקרינה שהוא פולט בכלל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהנתן שכל הפרמטרים האחרים דומים,
רם דישון14/12/2016בחרי במכשיר עם ה- SAR הנמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה (:
מיכל14/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מבולבלת יש יותר מידי מידע סותר
מיכל17/12/2016שוב שלום,
המשכתי בחיפושים של פלאפון עם SAR נמוך ובכל מקום באינטרנט רשופ נתונים שונים על כל פלאפון. אין ממש מקור אחד שמרכז הכל ואמין.
1. כיצד ניתן לראות במקום הכי אמין את הנתונים האמיתיים?
2. אני רואה שיש נתונים על ראש, גוף ויש גם סימולטני. מה ההבדל ומה צריך להיות הכי חשוב?
3. האם יש משמעות להבדל בין SAR של 1.14 ו-0.9?
אני מאוד מוטרדת מהענין ולא יודעת מה להחליט בשל כל הדיעות הסותרות באינטרנט. האם אנשים מתיחסים למדד זה כיום בכלל?אולי זה מיושן ולא רללונטי?
תדוה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המידע הסותר מראה עד כמה הדעות בנושא שונות.
רם דישון17/12/2016אני מציע לרכוש מכשיר לפי רצונך, מבלי להתחשב במדד הזה, ולהשתמש באוזניה או רמקול ככל האפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
מיכל17/12/2016תודה רבה, הסיבה שאני ככ מודאגת מהנושא היא שהיה לי משהו רפואי בראש שאני חוששת שקרה בגלל פלאפונים ובגלל זה כל נושא הקרינה מטריד אותי נורא. זאת הסיבה שאני מחפשת תשובות שירגיעו אותי אבל בנושא הזה אין ממש תשובה לפי מה שאני רואה. מה הית עושה אם הית במצב כזה? (חשש לאחר משהו רפואי)
הנתון האחרון מחמיר את התשובה.
רם דישון17/12/2016הייתי עובר לשימוש באוזנית אויר (חפשי ברשת על מה מדובר) ומצמצם את השימוש למינימום האפשרי, ללא קשר לסוג המכשיר. אני מציע להמשיך בפרטי ולא בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר דני וולף, על עישון ותינוקותטט13/12/2016
שלום
קראתי על סכנ, עישון מיד שלישית.
כלומר על חלקיקי רעלים שנשארים בשטיחים, ספות, קירות ועוד ושנמצאו מזיקים בעיק ר לאוכלוסיות חלשות כמו תינוקות ונשים הרות., אפילו יותר מעישון פסיבי.
אני רוצה לשכור דירה קטנה שכנראה רוב הזמן הדיירת הקודמת עישנה בתוכה כשהיא סגורה (הקירות צהובים והריח בבית מחניק).
האם פינוי כל תכולת הדיה וניקוי הדירות אמור לעזור בעניין הזה?
האם רק צביעה? אני לא אוהבת צבע טרי ומעדיפה להימנע כי לדעתי הכימיקלים בצבע טרי ל אפחות רעילים מכל הזיפת האחר...
השאלה, האם יש דרך להיפטר מחלקיקים כאלה?
שנית, יש באמבטיה כתם של מלט שמישהו הניח על הקיר ומסביב מעט עובש, כנראה שהיתה שם רטיבות ועובש וככה סגרו את זה. כאמור יש מעט עובש מסביב למלט, האם צריך לשבור את המלט ואז לנקות או מספיק לנקות את מה שנראה לעין ולצבוע בצבע דוחה עובש?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמובן שמדובר בתינוקות בני שנה וקצת
טט13/12/2016זוחלים וכו' שאמורים להתרוצץ בבית הזה.
השאלה בשורה התחתונה היא האם ניקוטין ושאר רעלים שיוצאים מסיגריות נטמעים בקירות ופולטים רעלים שנים או שקרצוף של הקירות והבלטות יספיק בעניין הזה?
סיוד כאמור אני אל רוצה אלא אם תציין שהכרחי.
או שגם זה וגם זה לא יעילים?
מדובר בדירה מצחינה מסיגריות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלט שפותח את השער לכניסת המכונית בחניהטל08/12/2016
אני נותן לבני בן ה8 את השלט שפותח את השער למכונית בחניה בחניון של הבנין כדי שיעל עם המעלית משם השלט נימצא בצרור המפתחות לבית לפעמיים זה בכיס שלו לפעמים בתיק של בית הספר כבר שנה שלישית זה נימצא אצלו האם יש איזו סכנה של קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סכנה כלל.
רם דישון08/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בארון חשמל שנהוג לשים בדירות חדשות כיום בתוך הביתטל07/12/2016
היום נהוג כבר כמה שנים לשים ארות עם מתגים לחשמל בתוך הקיר בבית ולידו ארות תיקשורת קטן כשיש הפסקת חשמל אנחנו ניגשים לארות חשמל שממוקם בתוך הקיר בבית ומרימים את המתג צמוד לארון חשמל יש לנו מיתלה לבגדים ומעל המיתלה יש ראוטר האם כשאנו תולים את המעילים תיקים ועגלת תינוק גם צמוד לארון חשמל ולראוטר האם הקרינה עוברת מהראוטר וארון החשמל לעגלה ולבגדים התלויים ברגע שאנו לובשים אותם והאם לתינוק יכולה לעבור קרינה ברגע שאנחנו שמים אותו בעגלה אשמח לתשובה
הקרינה אינה עוברת בשום עצם זר- לא בגד ולא עגלה.
רם דישון07/12/2016הנקודה היחידה עליה כדאי לשמור היא לשמור מרחק של חצי מטר מארון החשמל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת אומרת חצי מטר מאנשים אבל ולא מעצם זר אז זה יכול להיות על יד
טל07/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובתך אינה ברורה. נא הגיהי לפני שליחה.
רם דישון07/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מרחק אנטנות מגן ילדיםצ`שר07/12/2016
במרחק של 144 מ' מהגן של בני יש 2 אנטנות המוצבות על גג בניין משרדי, ובגלל הפרשי הגובה ברחוב הן יוצאות בגובה הגן יחסית, יש אנטנה של סלקום שמשדרת 25.404 (מיקרו ואט לס"מר) שהם 2.894 אחוז מסך החשיפה העולמי המומלץ. והאנטנה השניה משדרת 2 (מיקרו ואט לס"מר) שהם 0.5 מסך החשיפה המומלץ. יש עוד אנטנה במרחק כמה מטרים משם שמשדרת 4.1 (מיקרו ואט לס"מר) שזה 0.9 מהסך המומלץ.
האם הנתונים האלו צריכים להיבדק? ואם כן על איזה גלאי מומלץ לקנות/להשכיר/ להשאיל? האם יש מקום שניתן להשאיל ממנו? בנוסף גיליתי ליד מקום עבודתי שמשדרת 61.53 (מיקרו ואט לס"מר) שזה 7.89 מהסך העולמי היא ממוקמת על המבנה ואני עובדת בקומת הקרקע, במרחק 30 מטר מהמבנה הנ"ל.
בשני המקרים יש קירות חוצצים.
אגב אנחנו גרים לא רחוק מהבורסה במרחק של 220 מטר, וראיתי שיש מלא אנטנות שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק אנטנות מגן ילדים
ד"ר זמיר שליט"א08/12/2016קירות חוצצים, בולמים את הקרינה, כך שאין לך מה לדאוג.
מה שארתה קורא "סך עולני" זהו ה-"סף הבריאותי" שמרשה לטגן אותך, כך שלא מגן עליך.
חשוב מה הקרינה שמגיעה בפועל לגן.
לגבי מדידה יש בעייה: מדי הקרינה דוגמים מעט מדי פעמים בשנייה, לעומת קפיצות הקרינה שרבות הרבה יותר. גם לא כל המדים קוראים את התדרים החדשים, וכל המדים קוראים רק את התדר החזק בסביבה, ומתעלמים מהאחרים, שאנחנו חשופים גם להם. כך שתמיד הקרינה שתימדד תהיה בסף המותר, למרות שבפועל יתכן והיא גבוהה יותר מהמותר מבחינה בריאותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי מכשירי מדידה
רוני18/12/2016האם הבנתי נכון מהתשובה של ד"ר שליטא שהמודדים שקיימים בשוק כלל אינם אמינים??
יש ברשותי מכשיר cornet 78s ואנו מסתמכים עליו... האם הוא לא אמין? האם להחליף את המכשיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה.
רם דישון18/12/2016המכשיר אמין למדידת קרינה סלולרית. הוא בעייתי במדידת קרינת ויי פיי מראוטרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת קרינה ממחשבים ניידיםהילה06/12/2016
היי,
התחלתי לאחרונה ללמוד במכללה ובחלק מהזמן אנחנו נמצאים בכיתות יחסית צפופות.
לכל חבריי בקורס יש לפטופים והם גם גולשים בהם כמובן.
שאלתי נוגעת לקרינה- האם שהייה בכיתה עם כל כך הרבה מחשוב מסוכנת?
האם יש חשיבות אם אני יושבת מאחורי אדם עם לפטופ או שהוא יושב מאחוריי(כך שהלפטופ יותר קרוב אליי)?
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מנהלי הפורום גורסים שמצב זה אינו מומלץ.
רם דישון06/12/2016הקרינה אליה את נחשפת היא בעיקר מהמחשבים הסמוכים אלייך. אנחנו נלחמים ארוכות למנוע מצב כזה בבתי ספר. לגבי מבוגרים יותר המצב פחות גרוע, אבל עדיין אינו מומלץ. עדיף שהאדם עם המחשב יהיה לפניך- כך לפחות הגוף שלו יספוג את מירב הקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרומגנטית מעמודי חשמלטלי06/12/2016
שלום,
ליד דירה שאני רוצה לשכור, מרחק 10-15 מטרים יש עמוד חשמל עם שני ארגזי חשמל ע נ ק י י ם. ממנו יוצאים כבלים רבים. כתוב סכנה מתחחשמלי גבוה.
כאמור מרחק קרוב יחסית לדירה ולחדר השינה.
אני יודעת שמדידה תיתן תשובה מספקת אבל אין לי תקציב לממן מדידה לכל דירה או לחכות לאפשרות שתהיה לי לרכוש מכשיר.
בגדול הבנתי שכמו בקרינה סלולארית, גם פה למרחק יש משמעות.
ומדובר במתקן באמת אימתני של חשמל.
האם 15 מטר זה בסדר או שבדרכ במרחק כזה התוצאות גבוהות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרוב לוודאי שהמרחק הזה בטוח.
רם דישון06/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק בטוח
טלי06/12/2016תודה רבה לך.
בעקרון ככל שהמרחק גדול יותר זה יורת בטוח או להיפך ככל שהוא קרוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ככל שהמרחק גדל, הקרינה יורדת בטוח.
רם דישון06/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורות לד או נורות חסכוניותרותי05/12/2016
שלום רב,
אילו נורות בטוחות יותר לשימוש בבית מבחינת הקרינה - נורות לד או נורות הספירלה החסכוניות?
לתשובתכם אודה,
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי האישית
רם דישון05/12/2016אין בעית קרינה בכל סוגי הנורות. כולן בטוחות לשימוש. ולמען גילוי נאות: ישנן דעות שונות משלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - נורות
רותי06/12/2016תודה על תשובתך.
קראתי שעדיף להימנע משימוש בנורות לד עקב בעיית קרינה. האם יש בעיה כלשהי גם לנורות הספירלה החסכוניות?
תודה,
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כמו שכתבתי,
רם דישון06/12/2016לדעתי אין בעיה בשני הסוגים. חפשי באינטרנט דעות שונות משלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקיון אדי פלסטיק שנשרף בתנורהדר04/12/2016
שלום
בטעות נכנס דיסקית פלסטיק לתנור וחומם כעשר דקות ב 180 מעלות.
הפלסטיק התכווץ והתעוות אך לא נמס וטפטף על התנור.
כיצד ניתן לנקות את אדי הפלסטיק שהשתחררו?
האם ניתן להשתמש שוב בתנור ולהיות בטוחים כי אינו רעיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לדעת, אבל
רם דישון04/12/2016הייתי מחמם את התנור ל-250 מעלות למשך שעה, ואח״כ מאורר אותו היטב. לדעתי זה יחסל את מה שנותר מהפלסטיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
הדר08/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי כמות הקרינה בבדיקת ממוגרפיה?קרן04/12/2016
שלום,
רציתי לדעת האם הקרינה מבדיקה זו היא גבוהה? האם זה כמו CT או כמו רנטגן?
זה כמו רנטגן- הרבה פחות מ- CT.
רם דישון04/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות קרינה בבדיקות MRI מרובותאייל03/12/2016
עברתי לפני כשנתיים שלושה בדיקות MRI באותו יום-
אגן, עמוד שדרה מותני ועמוד שדרה גבי.
לפני כשנה עברתי MRI מוח.
כיום אני אמור לעבור שוב MRI מוח וMRI עמוד שדרה גבי.
אני יודע שאין בMRI קרינה מייננת, אך האם זה לא מסוכן לחשוף את עצמי ככה לכל כך הרבה בדיקות וקרינה אלקטרומגנטית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרופא אמור לקחת זאת בחשבון,
רם דישון04/12/2016אבל בהתחשב שב- MRI אין קרינה כלל- אינני רואה בעיה.
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)