מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה גבוהה מקיר פנימימאיה14/02/2017
למומחים שלום,
יש לנו קיר בעייתי בדירה בקונה העליונה שמפיץ קרינה גבוהה מאוד כאשר מדליקים אור או מכשיר באותה בקומה( חוץ מחדר אחד) . הקיר נמצא בחדר השינה לכן אם מדליקים אור במקלחת, הקרינה מאוד עולה באותו הקיר בחדר השינה. אם מדליקים את המחשב בחדר ממול אז הקרינה עולה שוב באותו החדר הבעייתי ( הקרינה בחדר של המחשב נשארת נמוכה). פתחנו את הקיר לבדוק אולי יש בעיה בחוטי החשמל באותו החדר אך כולם מכוסים בצינורות אלומיניום.
דבר אחד האיר את תשומת ליבינו: כל חוטי החשמל מתנכזים לאותו השקע בסופו של דבר ( מצרפת תמונה). מתחת לשקע אין כלום וגם לא יורד שום חוט חשמל ממנו ( אין כלום תחתיו). מצרפת תמונה של חוטי החשמל העטופים המתנכזים לאותו השקע.
ארון החשמל של הדירה נמצא בחדר בקומה התחתונה והקרינה שם תקינה
החדר עם הקרינה הגבוהה נמצא בקומה העליונה ( בחדרי השינה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
על פניו נראה שמוליכי הפאזה והאפס (החומים והכחולים)
רם דישון14/02/2017לא הולכים יחד אלא בנפרד. פתרון הבעיה כרוך בעבודת חשמלאי כבדה. מאחר ואלו חדרי שינה, שכאשר נמצאים בהם בדרך כלל רוב מכשירי החשמל כבויים, לא הייתי נכנס להרפתקה הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. לא קשור להארקה?
מאיה14/02/2017המון תודות על המענה!
להבנתי הפאזה, האפס וההארקה אמורים להיות בתוך אותו הצינור.
היתכן שלא שמו את את החוטי חשמל לפי סדר זה? אם כך אכן הרפתקה.
אפילו כשפותחים את האור בחדר, הקרינה ממש קופצת.
היתכן אולי שהבעיה היא הארקה לא תקינה או שאין הארקה בכלל?
אם חוטי החשמל מתחברים כולם לשקע אחד וממנו לא יוצאת הארקה. זה לא בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי לא קשור כלל להארקה.
רם דישון14/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת מטען מחשב נייד מחבור למטעןד``ר דני וולף12/02/2017
היי, אני מנסה לחפש מידע אודות קרינת מטען של מחשב נייד. הסוללה של המחשב שלי לא טובה והוא צריך להיות כל הזמן מחובר למטען כדי לעבוד ואני מודאג מזה. אשמח לעצות ולכל מידע רלוונטי בנושא שאפשר לספק לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שמור על מרחק של מטר ממנו.
רם דישון12/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קרינה מהפסקל שמתקינים על השמשה של הרכבליטל12/02/2017
עמ שכביש שש יזהה את הרכב
אינני יודע, ובכל מקרה הוא לכיוון החוצה ולא לכיוון הנוסעים.
רם דישון12/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קרינה אייפדיעל12/02/2017
שלום,
הבת שלי בת 4 פלוס,פעם בשבועיים היא משחקת באייפד של סבתא שלה,היא מניחה על הברכיים ומשחקת,אני מאוד חוששת ואומרת שתשים על השולחן,האם זה מסוכן לשים על הברכיים את האייפד בגלל הקרינה,האם זה יכול לפגוע בה?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רצוי להניח על השולחן ולא על הברכיים, ולהעביר למצב טיסה. כמה מסוכן? לא ברור.
רם דישון12/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה באוטובוסים וממכשירי השאלת אופנייםחזי11/02/2017
ילדי מתלוננים על כאבים חדים בראש כל פעם שהם עוברים ליד מתקן השכרת אופניים לידנו בעיר וכן באוטובוסים מסוימים (אני איני חש בדבר) האם למשהו ידוע על סיכון או חשש לסיכון ממתקנים אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתקן להשכרת אופניים אין קרינה כלל בשום צורה. בנסיע...
ד``ר דני וולף13/02/2017מתקן להשכרת אופניים אין קרינה כלל בשום צורה. בנסיעה באוטובוס בהחלט יכולה להיות קרינת רדיו משמעותית הן מהפלאפונים של הנוסעים, הן מראוטר באוטובוסים בהם יש WIFI . כיוון שכפי שאתה מציין מדובר בכאבי ראש חדים ליד מתקן השכרת אופניים, ואוטובוסים מסוימים אני ממש נוטה להאמין שזה פסיכולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מיננת משיש גרניטאלון11/02/2017
יש לנו בבית משטח ישיבה בגודל של כשני מטרים עם חיפוי שיש בהיר (גרניט). עכשו הבנתי שגם השיש עשוי להיות בעל קרינה גבוהה. לרב יש עליו מזרון דק. הילדים נוהגים לשבת עליו כשהוא מכוסה לרב. אך לעיתים גם מסירים את המזרון. האם זה מסוכן? האם קרינה כזו היא משמעותית? באיזה מרחק מהשיש בטוח להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לגרניט יש קרינה, אולם היא מזערית וזניחה.
ד``ר דני וולף13/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מרחק של כ 150-200 מטר הוא מרחק בטוח?ד``ר דני וולף10/02/2017
שלום רב,
אשמח לדעת האם מרחק של כ 150-200 מטר הוא מרחק בטוח בין מקום מגורים לאנטנה סלולרית. בנוסף, אשמח אם תוכלו להאיר את עיני בנוגע לסוג האנטנה שבתמונה המצורפת (צולמה מרחוק יחסית). האם אנטנת שידור? ומה המרחק הבטוח מסוג זה?
תודה!
התמונה גרועה ולא ניתן לראות דבר.
רם דישון10/02/2017נא שלחי בפרטי תמונה טובה יותר. אין מושג של מרחק בטוח, אלא רק עוצמת קרינה בטוחה. לאחר שאראה תמונה משופרת, אתיחס. בנוסף, האם רואים את האנטנה מאחד החלונות בביתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נועה12/02/2017אנסה לצלם - הבעיה היא שההאנטנה נמצאת בתוך שטח תע"ש, כך שאני לא בטוחה שאוכל להתקרב יותר. הבנתי בעקיפין מהאתר של המשרד להגנת הסביבה שדובר בתורן משטרתי, אבל אני לא בטוחה. צמוד אליו יש אנטנות סלולריות של כמה מפעילים. אני לא חושבת שרואים את האנטנות מהחלונות של החדרים בבית (רק מהגג - זה בית פרטי)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם כך- חבל על המאמץ. אין סיכון.
רם דישון12/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנות גז ראדון והיצמדות לאבק-חידוד השאלה-לדר דני וולףאני09/02/2017
דר' נכבד
תודה על תשובתך,
לגבי הספרייה הנמצאת מול דלת הממ"ד על קומת קרקע ליד דלת,
מה קורה במצב שהאבק מהממ"ד עף לכיוון הספרייה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטרה באיוורור החדר הוא שהרדון יתדלל עד כדי מקסימום ושלא ישקע על האבק. וכמובן אם אבק ששקע עליו רדון יגיע בכל דרך שהיא לריאות שלנו זה לא רצוי.
ד``ר דני וולף10/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד כמה לחשוש מפומיס?אלון09/02/2017
בנינו בית מפומיס ב2004, מאז שנודע לנו על הקרינה מלבנים אלו אנו לא מפסיקים לחשוש. לחדר הילדים שני קירות פומיס חיצוניים. מיטות הילדים ממוקמות ממול הקירות על קיר פנימי. האם בכך נפסקת הסכנה מקרינת הגמא או שכל הקרינת רקע בחדר עולה מהקירות? האם זה עליה משמעותית או זניחה לגבי חיינו. אם אנחנו מאוררים בקביעות את החדר האם יש חשש מהרדון? האם ניתן לברר על כמה זה מסוכן? האם בדיקת גז ראדון בחדרים תיתן תמונה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבני הפומיס עומדות בתקן, אולם בסף העליון מאוד של התקן ולכן הגדרתן נכנסת להגדרה של "עיסוק". מבחינה לאומית הייתי מעדיף שהתקן לא יורחב ושבכול הארץ תהיה פחות קרינה, אולם מבחינה אישית הסיכון הוא אפסי ולא כדאי לחשוב עליו כלל, מה גם שכול האמצעים שנקטתה מצוינים ומנטרלים את הסיכון עד.... אפסי, אפסי. המדידות לא יתפסו את ההבדל המזערי, אולי כדאי למדוד בגלל שהבית צמוד קרקע, ולא בגלל סוג הקירות.
ד``ר דני וולף10/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הקשר לצמוד קרקע?
נירית14/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנות גז ראדון והיצמדות לאבקאני08/02/2017
דר דני וולף שלום,
בעבר שאלתי שאלה לגבי גז ראדון-שהבנתי לצערי שבנות גז ראדון נצמדים לאבק בממ"ד.
רציתי לדעת אם ישנה ספרייה ממול דלת הממ"ד -דלת הממ"ד צמודה לדלת כניסה לבית .הבית והממ"ד על הקרקע. אם ישנה סכנה שנצמד לאבק בנות גז ראדון יציבים, אם ישנו אבק על הספרים שנמצאים על הספרייה הזו?
עכשיו אני מוטרדת מזה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכנה מכך
ד``ר דני וולף09/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנות סלולריות הקרובות לביתיליאור07/02/2017
ברצוני לדעת מתי צפוי להיות ערכי קרינה גבוהות יותר בקיץ או בחורף ? ובאיזה שעות נחשבות לעומס ?
תשובות.
רם דישון07/02/20171. אין הבדל בין קיץ לחורף.
2. אם מדובר בסביבת מגורים (ולא משרדים או תעשיה)- שעות העומס הן בין 8:00-9:00 ו- 15:00-18:00.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מ Wifi ביחס לקרינה סלולריתיוליה06/02/2017
אני גולשת כמה שעות ביום בטלפון סלולרי ומחזיקה אותו כ 20 סמ מהצוואר. לאחרונה התחלתי להרגיש זרמים ואי נוחות בצוואר. האם הקרינה יכול לגרום לזה?
אני שוקלת לשים ראוטר בבית והמקום היחיד הוא כמטר מהמיטה. האם זה גורם לקרינה מסוכנת?
האם יש פחות קרינה בזמן גלישה על
Wifi
ביחס לגישה על הרשת הסלולרית?
האם טבלט על הברכיים מייצר קרינה מסוכנת בעת גלשה עם
Wifi
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון07/02/2017לא ניתן לדעת מה מסוכן יותר- סלולרי או ויי פיי. זה תלוי בהרבה מאד גורמים. שניהם לא בריאים. מטר מהראוטר לא טוב, במיוחד לאחר שהתחלת להרגיש אי נוחות (בהחלט עלול להיות מהקרינה). לגבי טאבלט על הברכיים עם הפעלת ויי פיי- לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי טי האם כשעושיםאביגיל06/02/2017
בעלי צריך לעבור בדיקת סי טי האם אחרי שהוא מגיע הביתה הוא יכול להחזיק את הילדים בידיים עם אותם בגדים שהוא היה במכשיר בעת ביצוע הבדיקה
כן.קרינת CT אינה נשארת בגוף או בבגדים.
רם דישון06/02/2017אבל שימי לב: PET CT שונה! במקרה זה כדאי להתיעץ עם הטכנאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההבדל בין סיטי רגיל ןסיטי PET
אבגיל07/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ב- PET CT מוזרק לגוף חומר רדיואקטיבי קצר חיים. ב- CT רגיל- לא.
רם דישון07/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מצילום אצל רופא שינייםחיים05/02/2017
רופא השיניים שלי עושה לי צילום שיניים כל 3 חודשים בעת ביצוע ביקורת. סה"כ 4 צילומים בכל ביקור.
האם רמות הקרינה בצילום גבוהות? האם כדאי להמעיט בצילומים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות מזעריות, צריך, כמובן לשים "מפית" עופרת על הצוואר
ד``ר דני וולף06/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משואב אבק אלחוטיישראל04/02/2017
אני מתלבט בקשר לקניית שואב אבק אלחוטי dyson v8.
המנוע של השואב הזה צמוד למקום בו מחזיקים אותו, ומטרת השואב היא שימוש יומיומי (כתחליף למטאטא).
האם יש חשש מקרינה במקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זניח לחולטין. אל תהסס כלל.
רם דישון05/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)