מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה ממסך lcd ישן מאוד בן 9-10 שניםיובל28/06/2016
שלום,
אני יודע שאין קרינה ממסכי lcd באופן עללי.
שאלתי נוגעת להתיישנות של מסך כזה- האם התיישנות מסך lcd גורמת לו לפלוט קרינה(מאבד מאיכות מסננן הקרינה)?
המסך הוא כבר בן 9-10 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממסך lcd ישן מאוד בן 9-10 שנים - תגובה
רם דישון28/06/2016לא- ההתישנות אינה גורמת לעליה בקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנת זעיר פנימי בבניין משרדיםאוראל27/06/2016
בס"ד
רם שלום,
רציתי לשאול לגבי חשיפה לאנטנה מסוג זעיר פנימי בבניין משרדים. התראיינתי למקום עבודה שנמצא בבניין בו קיימת אנטנה מסוג זה בעוצמה של 14.45 מיקרו וואט לסמ"ר (במפלס הרצפה), וזאת לפי טבלת אנטנות פעילות של המשרג להגנת איכות הסביבה . לא ברור לי האם "מפלס הרצפה" מתייחס לעוצמת הקרינה רק בקומת הקרקע, או שמא בכל הבניין ברצפות הרמה היא כזו. האם בקומה גבוהה יותר רמצת הקרינה מאותה אנטנה נמוכה בהרבה לדעתך, או שעדיף להימנע מלכתחילה לעבוד בבניין בו ממוקמת אנטנה מסוג זה?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנת זעיר פנימי בבניין משרדים - תגובה
רם דישון28/06/20161. המספר אינו אומר דבר.
2. ״מפלס הרצפה״- הכוונה היא בקומה בה נמצאת האנטנה, וכאמור, אין למספר כל משמעות.
3. רצוי לשמור מרחק של מטר מהאנטנה, ואם אפשר- לשבת בנקודה שאין ממנה קו ראיה לאנטנה. אם לא ניתן- חזור אלי בפרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה ליד כתפור של האור , יש סיכון ????סלין27/06/2016
היי האם מסוכן שהבת שלי ישנה ליד הכפתור של האור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם האור כבוי והכפתור סגור אין קרינה
ד``ר דני וולף28/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לעצתכם בנוגע לבחירה של רשתותרינה כהן26/06/2016
בחיפוש אחר רכישת רשתות לחלונות הדירה, הוצעו לנו רשתות המורכבות מסיבי פיברגלס בריכוזים שונים, בנוסף אמר לי מתקין אחד שההבדל הוא בשקיפות וברמת התפוררות הפיברגלס ומאחר שקראתי שפיברגלס מסוכן לנשימה רציתי לשאול אתכם לדעתכם בנושא. (הבנתי שבעבר הרשתות היו מאלומיניום).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אודה לעצתכם בנוגע לבחירה של רשתות - תגובה
רם דישון26/06/2016מחוץ לתחום הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה גבוהה מארון חשמל וילדים !יהודה26/06/2016
שלום וברכה,
במדידה בית ספר יסודי נמצאה רמת קרינה של 160 Mg ליד ארון חשמל !!
בתי בת השלוש עמדה בסמוך ממש לארון זה מספר דקות.
האם לאור העוצמה העצומה הסכנה חמורה ?
בתודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה גבוהה מארון חשמל וילדים ! - תגובה
רם דישון26/06/2016לא. חשיפה קצרה חד פעמית אינה מסוכנת, גם בעוצמה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרם - תודה רבה !
יהודה27/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרם דישון ולד"ר וולף בנושא קרינה ברכבאמיר26/06/2016
שלום,
בעבר שאלתי כאן על כך שהסעתי את בני ברכב בשנתיים האחרונות כל יום במשך 45 דקות לכל כיוון בממוצע (כלומר שעה וחצי כל יום) לגן הילדים שלנו, ולפעמים גם יותר אם היה לנו משהו מלבד נסיעה לגן שלו. לא היה הכרח בנסיעה (יכולתי לבחור גן קרוב יותר) ולכן היו לי יסוריי מצפון על כך שחשפתי אותו לקרינה מיותרת.
בהצעתכם ביצעתי כעת מדידה.
השגתי מכשיר מדידה ומדדתי במושב שלו קרינה של 2.3 מיליגאוס ליד רגל שמאל ואותה קרינה גם באיזור הראש (בעיקר בצד שמאל של הראש).
מה דעתכם על הנזק שעלול להיגרם לו מכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לרם דישון ולד"ר וולף בנושא קרינה ברכב - תגובה
רם דישון26/06/2016שום נזק- חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדדתי בזמן שהרכב מונע
אמיר26/06/2016מדדתי בזמן שהרכב מונע בחניה, וכמובן לא בנסיעה.
האם יתכן שבנסיעה המדידה תהיה יותר גבוהה? כי המנוע אולי עובד חזק יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מדדתי בזמן שהרכב מונע - תגובה
רם דישון26/06/20161. מדוד גם בנסיעה.
2. הרכב היברידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגורים בקרבת אנטנות. סלולריותאורה25/06/2016
האם יש סיכון לקרינה גבוהה כאשר גרים בקרבת אנטנות במרחק כ-200 מטר לפחות ומהדירה לא רואים את האנטנה
אלא רואים חלק מהחולות עליהם ממוקמות האנטנות כאשר את האנטנות מסתיר הבניין ממול ? יש צורך במדידת קרינה במצב כזה?
ובאופן כללי לדעתכם אפשר לגור בקרבת אנטנות כ-200 מטר ללא חשש אם לא רואים את האנטנות בקו ראיה?? אפשר להיות רגועים כאשר לא רואים אנטנה אבל יודעים שהיא שם?
תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהו שטח החולות עליו ממוקמות האנטנות
אורה25/06/2016מצד שמאל האנטנות והבניין מצד שמאל מסתיר לא רואים אותן מהדירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זהו שטח החולות עליו ממוקמות האנטנות - תגובה
רם דישון25/06/2016אם לא רואים את האנטנות אין סיכון ואין צורך למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מהליכון.אריקּ25/06/2016
שלום
כל יום אני עושה הליכה על הליכון במשך 30 דקות. האם יש בו קרינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מהליכון. - תגובה
ד``ר דני וולף26/06/2016לא מדדנו צריך למדוד, אולם 30 דקות ביום לא בעייתי בכול מקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכתבות סוללרית במקום שיחות עדיף?יוסי מ.25/06/2016
ראשית תודה על המענה האדיב והסבלני פה!!
אני שמח שהילדים שלי מנהלים את הקשר עם החברים בוצ אפ
או במסרונים ופחות בשיחות בסוללרי.
האם יש לי אכן סיבה לשמוח או שזו אותה גברת בשינוי אדרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התכתבות סוללרית במקום שיחות עדיף? - תגובה
רם דישון25/06/2016המסרונים עדיפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התכתבות סוללרית במקום שיחות עדיף? - תגובה
רם דישון25/06/2016המסרונים עדיפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במעליות!!!!!!מודאגת מאודסלין25/06/2016
שלום רב
אני מאוד נמנעת מלדבר על יד הבת שלי בת 3 בטלפון מאז שנולדה, גם לא גולשת לידה . יצא כמה פעמים שהיתי איתה במעלית וטלפון צילצל או שמישהו שלח גם הודעה. מה הנזק שיכול להיגרם מזה ? אני מאוד דואגת לבריאות של הבת שלי , במיוחד שזה קרה כבר כמה פעמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה במעליות!!!!!!מודאגת מאוד - תגובה
רם דישון25/06/2016לא קרה כלום- העיקר שהיא לא תשוחח במעלית (ז״א שהנייד יהיה רחוק ממנה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמל במסדרון בבית במקום בכניסהאורה24/06/2016
האם יש סיכון לקרינה מארון חשמל וארון תקשורת במסדרון
בבית כאשר ממול יש חדר בו אמורה לישון הילדה?
בדרך כלל הארון בכניסה לבית ובבית הזה שאנו שוקלים לקנות הארון במסדרון מול החדרים.
האם יש קרינה מהארון?
מצרפת תמונה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמונה הפוכה החדר ילדים ממול הארון
אורה24/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התמונה הפוכה החדר ילדים ממול הארון - תגובה
רם דישון24/06/2016אין בעיה, המרחק מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במקרה דיברתי על רמקול שהטלפון טעון ליד הראש שלי למשךשרון24/06/2016
10 דקות עד רבע שעה, מה הסיכוי לנזק מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במקרה דיברתי על רמקול שהטלפון טעון ליד הראש שלי למשך - תגובה
רם דישון24/06/2016אין נזק מחשיפה חד פעמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון תקשורת בחדר המיועד לתינוק האם יכול להווה בעיהעדי24/06/2016
שלום רב
רציתי לשאול האם ארון תקשורת קטן בחדר המיועד לתינוק עלול להוות בעיה מבחינת קרינה במידה ולא משתמשים בחיווטים שבו כלומר זה מנותק.. יחד עם זאת אני רואה בארון כבלים ואיני יודעת אם יש שם פונקציה נוספת של העברת חשמל כלשהו אך יכולה לברר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארון תקשורת בחדר המיועד לתינוק האם יכול להווה בעיה - תגובה
רם דישון24/06/2016צריך לראות במה מדובר, אבל אם זה ארון ביתי- קרוב לוודאי שאין סיכון. אם הכל מנוותק- בוודאי שאין סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד עלינו לנהוג עם פסלטיק שנמס בתנור?מיכל23/06/2016
שלום,
חיממו בתנור בלי כוונה אוכל כשבתחתית התנור היתה מונחת תבנית עטופה בניילון, לאחר זמן הבית התמלא בריח ומסתבר שהשקית נמסה על תחתית התנור וחלק נדבק ממש או נבלע.
נשמח לדעת כיצד יש לנהוג עם השאריות שלא ניתן כ"כ להוציא אותן, ואיך עלינו לנהוג עם התנור כשאנו יודעים שהוא אכל חומר רעיל ומסרטן מאד..
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד עלינו לנהוג עם פסלטיק שנמס בתנור? - תגובה
ד``ר דני וולף23/06/2016לגבי החלב שנשפך, לא להיכנס לפניקה, לא סוף העולם מהקצת שאכל. הרי הוא לא אכל מהחומר הנמס, ואדי החומר הנמס מזיקים כשהם ננשמים, כך שהנזק זניח אם בכלל. כיצד לנקות את התנור - שאלי בפורום בעלי מקצוע מתאימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר וולף ולרם דישון בנושא זיהוםאמיר23/06/2016
שלום רב לכם,
מזה תקופה ארוכה אני לומד המון מהפורום ועל כך תודתי לכם.
ראיתי שלעיתים שואלים אתכם ואתם עונים על שאלות בנושאים אחרים הקשורים לזיהום אוויר וכו' ויש לי שאלה בנושא.
האם יש לכם רשימת המלצות לפני רכישת דירה למשפחה עם ילדים, באשר לאילו דברים כדאי לבדוק ואילו עניינים יש לשים עליהם דגש במטרה לקנות נכס כמה שיותר "בריא"?
לגבי קרינה, אזמין מודד קרינה ובכך אבטיח שאין קרינה בדירה.
אם זו תהיה דירת קרקע, אזמין מדידה של ראדון (למדתי זאת מהפורום).
מה עוד כדאי לבדוק כדי להבטיח קנייה חכמה ובריאה?
האם לבחור דירה שרחוקה מכביש ראשי? מה נחשב כביש ראשי? מה המרחק המומלץ?
אילו עוד עניינים של זיהום אוויר וסכנות בריאותיות אחרות כדאי לשים לב אליהם?
אם יש לכם רשימה קצרה או אם תוכלו לחשוב על נקודות חשובות, אשמח מאוד!
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר וולף ולרם דישון בנושא זיהום - תגובה
ד``ר דני וולף23/06/2016לנו אין רשימה וזה גם חורג מהפורום. להוציא מהשרוול, להתרחק מאזורי זיהום אויר של פיח, כמו אזורי תעשייה, קרוב לכבישים ראשיים. כדאי לא לגור על הקרקע, ובטח לא במקומות בהם יש ראדון, כדאי לגור בבית בנוי "מבלוק לבן" אבל אם ממילא לא גרים על הקרקע אז בנייה רוויה בדרך כלל מבלוקים לבנים. לא לגור ליד קווי מתח גבוהה, ולא במקום ממנו רואים בעין אנטנות סלולריות.
על רגל אחת מניתי כמה דברים, שאת רובן מנית לבד.
ב...ר...י...א...ו...ת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)