מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרחק ממכשירים חשמלייים בעת שינה - כיצד להימנע מקרינה מזיקה?קרן30/06/2016
רציתי לשאול:
1. במשך כשנה וחודשיים ישנתי ליד כבל של מטען למחשב נייד. מנסה להבין כמה נזק נגרם לי ומה יש לעשות להבא. לכן, רציתי לשאול:
בזמן שינה - האם המרחק של מטר לפחות שיש לשמור ממטען של מחשב נייד הוא מכל הכבל של המטען או מהתיבה שבמרכזו (שנאי?) . האם כל הכבל של המטען פולט קרינה באותה המידה?
2. איזה מרחק אם בכלל יש לשמור בזמן שינה ממחשב נייד שלא טוענים?
3. איזה מרחק בעת שינה יש לשמור ממקלדת ועכבר אלחוטיים?
4. ואיזה מרחק יש לשמור - מנתב wifi ?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה לשאלה 1
קרן30/06/2016הבהרה לשאלה 1:
אני ישנתי צמוד לשקע חשמלי שממנו יצא כבל חשמלי שהתחבר למטען של המחשב . האם גם מזה צריך לשמור מרחק של מטר לפחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מרחק ממכשירים חשמלייים בעת שינה - כיצד להימנע מקרינה מזיקה? - תגובה
רם דישון30/06/20161. לא נגרם נזק כלל.
2. מרחק של מטר מהשנאי- הכבל לא מקרין.
3. מחשב שלא בטעינה אינו מקרין.
4. מקלדת ועכבר אלחוטיים אינם מקרינים כשאינם בשימוש.
5. מרחק מנתב- לפחות מטר. עדיף לחבר אותו דרך ״שעון שבת״ שיכבה אותו בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קירנה ממתקן גישה אלחוטי מול ביתימעין30/06/2016
השכן ממול קישט את גג ביתו במתקן גישה אלחוטי. לדעת כל השכנים ,וילות קרקע, זה מכוער אבל הוא בכל אופן ממשיך לחשוב שזה יפה-
1. לפי אתר MAPGOV-SVIVA) הקרינה היא 0.215 של סלקןום...
האם מסוכן.האם הנתון "אמיתי"
2. מרחק אווירי בין קיר חיצוני של חדר ילדים לאנטנה עומד על בין 40-50 - מ' קוו אווירי
3. זווית של 20-30 מעלות
4. יש בקושי קו ראייה ביננו
5. אנו נמוכים ממנו
6. נראה שהיא פונה לכיוון השני אנו באחוריה/צידיה
7.האם מד ביתי פשוט של חברה יתן לי מדידה אמינה
8. איך אפשר למדוד מדידה אמינה אם במתקן מסוג זה יש ריבוי תדרים והקרינה שבו היא תלויית משתמשי סלקום ברגע נתון
בברכה מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קירנה ממתקן גישה אלחוטי מול ביתי - תגובה
ד``ר דני וולף30/06/2016הטופוגרפיה לרעתך, המרחק קצר מאוד, אם מהחלון האנטנה, או חלק מהאנטנה (והכוונה לגוף השידור) נראית בעין זה ממש לא מבטיח טובות. נתוני ההספק של השידור לא אומרים כלום. מדידה עם מכשיר ביתי מכל הסוגים שהוזכרו כאן תתן לך תוצאות אמינות לגבי כל התדרים של הסלולר. מדוד בעיקר ליד מיטת הילדים, ובחדר כולו, וחזור על המדידה כשאתה סוגר את התריס של החלון (לא החלון זכוכית עצמו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לדר וולף ושאלת המשך
מעין30/06/2016תודה על תשובתך
האם מה שנראה מאחורי הסולם הלבן זה גוף השידור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה לדר וולף ושאלת המשך - תגובה
רם דישון30/06/2016התמונה גרועה מאד. שלחי תמונה באיכות טובה בפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי אותו גן ילדים. יש שם עוד ענייןשיר29/06/2016
שלום רם,
ליד אותו גן במבשרת ציון בו אנו כעת בודקים את עניין הקרינה הסלולרית/צופרים וכו' יש עוד עניין:
מעבר לגדר הגן ממוקם מבנה של חברת החשמל.
מרחקו מחלונות הגן להערכתי כ-2 מטרים, אולי קצת פחות.
כשמדדתי קרינת חשמל בגן (בשעה 12 בצהריים) הערך המירבי היה 0.2 מיליגאוס, גם ליד החלונות הפונים לאותו מבנה חשמל.
אני מצרפת תמונות של המבנה מקרוב ומרחוק.
מה להערכתך הסיכון אם יש כזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה 1
שיר29/06/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלונות הכחולים בצד שמאל הם של הגן
שיר29/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה 2
שיר29/06/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה 3
שיר29/06/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תמונה 3 - תגובה
רם דישון29/06/2016אם מדדת 0.2 מיליגאוס, אין שום סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממסך lcd ישן מאוד בן 9-10 שניםיובל28/06/2016
שלום,
אני יודע שאין קרינה ממסכי lcd באופן עללי.
שאלתי נוגעת להתיישנות של מסך כזה- האם התיישנות מסך lcd גורמת לו לפלוט קרינה(מאבד מאיכות מסננן הקרינה)?
המסך הוא כבר בן 9-10 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממסך lcd ישן מאוד בן 9-10 שנים - תגובה
רם דישון28/06/2016לא- ההתישנות אינה גורמת לעליה בקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנת זעיר פנימי בבניין משרדיםאוראל27/06/2016
בס"ד
רם שלום,
רציתי לשאול לגבי חשיפה לאנטנה מסוג זעיר פנימי בבניין משרדים. התראיינתי למקום עבודה שנמצא בבניין בו קיימת אנטנה מסוג זה בעוצמה של 14.45 מיקרו וואט לסמ"ר (במפלס הרצפה), וזאת לפי טבלת אנטנות פעילות של המשרג להגנת איכות הסביבה . לא ברור לי האם "מפלס הרצפה" מתייחס לעוצמת הקרינה רק בקומת הקרקע, או שמא בכל הבניין ברצפות הרמה היא כזו. האם בקומה גבוהה יותר רמצת הקרינה מאותה אנטנה נמוכה בהרבה לדעתך, או שעדיף להימנע מלכתחילה לעבוד בבניין בו ממוקמת אנטנה מסוג זה?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנת זעיר פנימי בבניין משרדים - תגובה
רם דישון28/06/20161. המספר אינו אומר דבר.
2. ״מפלס הרצפה״- הכוונה היא בקומה בה נמצאת האנטנה, וכאמור, אין למספר כל משמעות.
3. רצוי לשמור מרחק של מטר מהאנטנה, ואם אפשר- לשבת בנקודה שאין ממנה קו ראיה לאנטנה. אם לא ניתן- חזור אלי בפרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה ליד כתפור של האור , יש סיכון ????סלין27/06/2016
היי האם מסוכן שהבת שלי ישנה ליד הכפתור של האור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם האור כבוי והכפתור סגור אין קרינה
ד``ר דני וולף28/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לעצתכם בנוגע לבחירה של רשתותרינה כהן26/06/2016
בחיפוש אחר רכישת רשתות לחלונות הדירה, הוצעו לנו רשתות המורכבות מסיבי פיברגלס בריכוזים שונים, בנוסף אמר לי מתקין אחד שההבדל הוא בשקיפות וברמת התפוררות הפיברגלס ומאחר שקראתי שפיברגלס מסוכן לנשימה רציתי לשאול אתכם לדעתכם בנושא. (הבנתי שבעבר הרשתות היו מאלומיניום).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אודה לעצתכם בנוגע לבחירה של רשתות - תגובה
רם דישון26/06/2016מחוץ לתחום הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה גבוהה מארון חשמל וילדים !יהודה26/06/2016
שלום וברכה,
במדידה בית ספר יסודי נמצאה רמת קרינה של 160 Mg ליד ארון חשמל !!
בתי בת השלוש עמדה בסמוך ממש לארון זה מספר דקות.
האם לאור העוצמה העצומה הסכנה חמורה ?
בתודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה גבוהה מארון חשמל וילדים ! - תגובה
רם דישון26/06/2016לא. חשיפה קצרה חד פעמית אינה מסוכנת, גם בעוצמה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרם - תודה רבה !
יהודה27/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרם דישון ולד"ר וולף בנושא קרינה ברכבאמיר26/06/2016
שלום,
בעבר שאלתי כאן על כך שהסעתי את בני ברכב בשנתיים האחרונות כל יום במשך 45 דקות לכל כיוון בממוצע (כלומר שעה וחצי כל יום) לגן הילדים שלנו, ולפעמים גם יותר אם היה לנו משהו מלבד נסיעה לגן שלו. לא היה הכרח בנסיעה (יכולתי לבחור גן קרוב יותר) ולכן היו לי יסוריי מצפון על כך שחשפתי אותו לקרינה מיותרת.
בהצעתכם ביצעתי כעת מדידה.
השגתי מכשיר מדידה ומדדתי במושב שלו קרינה של 2.3 מיליגאוס ליד רגל שמאל ואותה קרינה גם באיזור הראש (בעיקר בצד שמאל של הראש).
מה דעתכם על הנזק שעלול להיגרם לו מכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לרם דישון ולד"ר וולף בנושא קרינה ברכב - תגובה
רם דישון26/06/2016שום נזק- חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדדתי בזמן שהרכב מונע
אמיר26/06/2016מדדתי בזמן שהרכב מונע בחניה, וכמובן לא בנסיעה.
האם יתכן שבנסיעה המדידה תהיה יותר גבוהה? כי המנוע אולי עובד חזק יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מדדתי בזמן שהרכב מונע - תגובה
רם דישון26/06/20161. מדוד גם בנסיעה.
2. הרכב היברידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגורים בקרבת אנטנות. סלולריותאורה25/06/2016
האם יש סיכון לקרינה גבוהה כאשר גרים בקרבת אנטנות במרחק כ-200 מטר לפחות ומהדירה לא רואים את האנטנה
אלא רואים חלק מהחולות עליהם ממוקמות האנטנות כאשר את האנטנות מסתיר הבניין ממול ? יש צורך במדידת קרינה במצב כזה?
ובאופן כללי לדעתכם אפשר לגור בקרבת אנטנות כ-200 מטר ללא חשש אם לא רואים את האנטנות בקו ראיה?? אפשר להיות רגועים כאשר לא רואים אנטנה אבל יודעים שהיא שם?
תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהו שטח החולות עליו ממוקמות האנטנות
אורה25/06/2016מצד שמאל האנטנות והבניין מצד שמאל מסתיר לא רואים אותן מהדירה
זהו שטח החולות עליו ממוקמות האנטנות - תגובה
רם דישון25/06/2016אם לא רואים את האנטנות אין סיכון ואין צורך למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מהליכון.אריקּ25/06/2016
שלום
כל יום אני עושה הליכה על הליכון במשך 30 דקות. האם יש בו קרינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מהליכון. - תגובה
ד``ר דני וולף26/06/2016לא מדדנו צריך למדוד, אולם 30 דקות ביום לא בעייתי בכול מקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכתבות סוללרית במקום שיחות עדיף?יוסי מ.25/06/2016
ראשית תודה על המענה האדיב והסבלני פה!!
אני שמח שהילדים שלי מנהלים את הקשר עם החברים בוצ אפ
או במסרונים ופחות בשיחות בסוללרי.
האם יש לי אכן סיבה לשמוח או שזו אותה גברת בשינוי אדרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התכתבות סוללרית במקום שיחות עדיף? - תגובה
רם דישון25/06/2016המסרונים עדיפים.
התכתבות סוללרית במקום שיחות עדיף? - תגובה
רם דישון25/06/2016המסרונים עדיפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במעליות!!!!!!מודאגת מאודסלין25/06/2016
שלום רב
אני מאוד נמנעת מלדבר על יד הבת שלי בת 3 בטלפון מאז שנולדה, גם לא גולשת לידה . יצא כמה פעמים שהיתי איתה במעלית וטלפון צילצל או שמישהו שלח גם הודעה. מה הנזק שיכול להיגרם מזה ? אני מאוד דואגת לבריאות של הבת שלי , במיוחד שזה קרה כבר כמה פעמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה במעליות!!!!!!מודאגת מאוד - תגובה
רם דישון25/06/2016לא קרה כלום- העיקר שהיא לא תשוחח במעלית (ז״א שהנייד יהיה רחוק ממנה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמל במסדרון בבית במקום בכניסהאורה24/06/2016
האם יש סיכון לקרינה מארון חשמל וארון תקשורת במסדרון
בבית כאשר ממול יש חדר בו אמורה לישון הילדה?
בדרך כלל הארון בכניסה לבית ובבית הזה שאנו שוקלים לקנות הארון במסדרון מול החדרים.
האם יש קרינה מהארון?
מצרפת תמונה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמונה הפוכה החדר ילדים ממול הארון
אורה24/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התמונה הפוכה החדר ילדים ממול הארון - תגובה
רם דישון24/06/2016אין בעיה, המרחק מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במקרה דיברתי על רמקול שהטלפון טעון ליד הראש שלי למשךשרון24/06/2016
10 דקות עד רבע שעה, מה הסיכוי לנזק מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במקרה דיברתי על רמקול שהטלפון טעון ליד הראש שלי למשך - תגובה
רם דישון24/06/2016אין נזק מחשיפה חד פעמית.
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)