מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה אלקטרונית משקעים חשמלייםיוסי10/07/2016
שלום לכם, קראתי ששקע חשמל שלא מחובר אליו כלום לא אמור להקרין. ואכן, במדידה של קרינה אלקטרומגנטית במכשיר שמצוי ברשותי אין קרינה, אך כאשר אני מעבירה במכשיר למצב של מדידת קרינה אלקטרונית ישנה קרינה של כ 25 מג בשיא ופוחת לאפס במרחק של 10 ס"מ. אציין שיש ברשותי מכשיר אנלוגי והשקעים נמצאים בדיוק מאחורי ראש המיטה שאני בעלי והתינוק ישנים בו.
אשמח להבין מה היא קרינה אלקטרונית ומה משמעות הערכים שהתקבלו.
בהערכה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה אלקטרונית משקעים חשמליים - תגובה
רם דישון10/07/2016אין די נתונים על מנת לענות על השאלה. אני חייב לראות את המכשיר ואת הקריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה מצורפת תמונה
לימור11/07/2016בבקשה הנה. המדידה, כשאני מחזיקה מאונך המדידה מראה 10 בס קלה העליונה, במדידה כמו בתמונה כ20.
תודה רבה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה מצורפת תמונה - תגובה
רם דישון11/07/2016אני מציע להסתפק במדידה של שדה מגנטי בלבד.
על מנת להסביר מהו שדה חשמלי (ולא אלקטרוני, כמו שכתבת) את צריכה לקחת קורס בסיסי לפחות בהנדסת חשמל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, האם הקרינה כפי שנמדדה בעיתית
לימור11/07/2016אוקיי, תודה. למעשה אני רק רוצה לדעת אם הקרינה הזו שנמדדה היא בעיתית. הראש שלנו ממש סמוך לשקע בזמן השינה וגםהראש של הבן שלנו שהוא בן חצי שנה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה, האם הקרינה כפי שנמדדה בעיתית - תגובה
רם דישון13/07/2016שקע שלא מחובר אליו דבר אינו מקרין כלל ואין בעיה לישון לידו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, בכל זאת שאלה...
לימור14/07/2016אוקיי תודה. אז זה אומר שאין כלל משמעות לקרינה חשמלית , מדוע אם כך הסקלה הזו נמצאת במכשיר? עדין מעט מוטרדת...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סליחה, בכל זאת שאלה... - תגובה
רם דישון14/07/2016זו אותה תופעה פיזיקלית ביחידות אחרות. מיועדת לאנשי מקצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זו קרינה זניחה?
יוסי17/07/2016תודה. אז אותם יחידות של 20 מג תחת electric הן זניחות למעשה אם הקרינה המגנטית היא כמעט אפסית??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז זו קרינה זניחה? - תגובה
רם דישון17/07/2016כן, זה זניח, למרות שההגדרה שלך לא היתה מדעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום במיקרוגל. האם חייבים לכסות המזון?לימי08/07/2016
שלום רב,
האם חייבים לכסות כל מזון שמחממים במיקרוגל?
למשל לחמניה, או מרק לזמן קצר?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חימום במיקרוגל. האם חייבים לכסות המזון? - תגובה
רם דישון08/07/2016הכיסוי נועד אך ורק למניעת לכלוך. לא חייבים לכסות כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
לימי10/07/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרומגנטית גבוהה בבית מרבית שעות היום 2.5-10 מ'ג'נעה07/07/2016
שלום, ערכתי בביתי מדידה באמצעות מכשיר שהשאלתי מחברה של -
K-II Enterprises מצאתי שמרבית הזמן הקרינה מגיעה לטווח שמוגדר במכשיר בין 2.5 ל10 מיליגאוס, אך לפנות בוקר ובשעות הבוקר יורד לטווח של עד 1.5 מיליגאוס. אני לא מצליחה להבין מהו מקור הקרינה. ישנה אנטנה סלולרית במרחק לא גדול מהבית ונראה לי שגם תחנה/שנאי של חברת החשמל אך מסיור שערכתי בחוץ נמדדה קרינה נמוכה יותר בין הבית למקורות אלה. אשמח לדעת אילו מקורות יכולים להשפיע על גובה כזה של קרינה, ומהי מידת המהימנות של המכשיר הזה אם הוא מוכר. אני דואגת במיוחד כי יש לי ילד בן שנתיים. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה אלקטרומגנטית גבוהה בבית מרבית שעות היום 2.5-10 מ'ג' - תגובה
רם דישון08/07/20161. אינני מכיר את המכשיר או את יצרנו.
2. מקור הקרינה אינו אנטנה סלולרית.
3. נסי לכבות תאורה ומכשירים שונים בזמן המדידה. אם הקריאות יורדות לפנות בוקר ל- 1.5 מיליגאוס- אני מבין שהסיבה לערכים גבוהים יותר הוא שקע של מכשיר שמחווט לא נכון או קו תאורה לא מחווט נכון. יתכן גם שזה בדירה של שכן- נסי לראות היכן האיזור ה״חם״.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
נעה09/07/2016תודה רם. בשישי מדדתי רמות נמוכות במהלך היום ושעות הערב המוקדמות, גם היום בדבת הקרינה עלתה בשעות הערב המאוחרות לקראת שמונה כנראה. הקרינה הגבוהה היא בצד של הבית שסמוך לו קו מתח חשמלי בודד (מלופף כזה) שמעביר חשמל לבית שלנו ולשכנים, האם יכול להיות שהוא לא מחווט טוב ולדבר על כך עם חברת החשמל? העלתי תמונה. תודה רבה!
המשך... - תגובה
רם דישון10/07/20161. יתכן שזה מקו זה.
2. את מאמינה שניתן לראות משהו בצילום לילי בסמרטפון?
3. הדרך היחידה לטפל בבעיה זו באופן יסודי היא ע״י איש מקצוע שיבקר במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום עם שיחות ממושכות בפלאפון בשימוש בספיקרטל07/07/2016
שלום,
אני לא נוהג לדבר הרבה בפלאפון, בד"כ עד רבע שעה, 20 דקות ביום.
היום היה יום יוצא דופן, שיצא לי לדבר במצטבר כ-3 שעות, כולם בחדר ממ"ד (אבל קליטה מלאה בפלאפון).
כל השיחות בוצעו בספיקר כאשר הפלאפון היה מונח על השולחן לידי במרחק של בערך חצי מטר ממני.
כמה זה מזיק? והאם עצם זה שהפלאפון בספיקר ולא צמוד אליי מפחית בצורה משמעותית את הקרינה שמגיעה אליי?
תודה רבה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יום עם שיחות ממושכות בפלאפון בשימוש בספיקר - תגובה
רם דישון07/07/20161. את הנעשה אין להשיב.
2. קרוב לוודאי שלא נגרם לך כל נזק.
3. טוב עשית ששוחחת עם רמקול. זה מפחית מאד את הקרינה שמגיעה לגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהצמודה לגב שלי שנישענתי על גב הטלויזיה כשהיא דלוקהטל07/07/2016
הייתי צריך לשים לשקע החשמלי הצמוד לגב הטלויזיה תקע של הראוטר זה לקח לי כרבע שעה והייתי ממש צמוד לגב הטלויזיה בלי יכולת לזוז קדימה מכיון שהקיר מאחור הגב של הטלויזיה האם יכול ליקרות לי קרינה כתוצאה מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינהצמודה לגב שלי שנישענתי על גב הטלויזיה כשהיא דלוקה - תגובה
רם דישון07/07/2016לא קרה כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר מד סוכר האם הוא מושפע מנתבדינה07/07/2016
שלום
האם מכשיר מד סוכר לבדיקה עצמית בבית יכול להיות מושפע מהקרינה של נתב ווייפי
הנמצא בחדר ליד איפוא שאני מודדת.
בהוראות כתוב להרחיק מקרינה אלקטרומגנטית חזקה כגון טלפונים סוללרים.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכשיר מד סוכר האם הוא מושפע מנתב - תגובה
רם דישון07/07/2016כדאי להתרחק מטר מהנתב בזמן הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה נוספת בעניין מד סוכר
דינה17/07/2016תודה
ויש לי שאלה נוספת בהקשר: האם השדות מגנטיים נמצאים בכל הבית או רק מטר מהנתב עצמו. הנתב נמצא בחדר ואני מודדת בפינת אוכל מרחק כ5 מטר מדלת החדר
האם זה בסדר.
אני פוחדת מקלקול המכשיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרה נוספת בעניין מד סוכר - תגובה
רם דישון17/07/2016השדות המגנטיים בבית חלשים מכדי לגרום לנזק כלשהו למכשיר. לגבי הראוטר- מרחק של מטר מביא את הקרינה לערך נמוך שגם הוא לא יכול לגרום לנזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרם דישון בנוגע לאנטנה סלולריתשיר05/07/2016
שלום רם,
בהמשך לשאלות על קרינה בגן במבשרת, ראיתי בקרבת הגן במרפסת של דירה, קופסה לבנה המזכירה קופסה של מתקן גישה אלחוטית. מצ"ב התמונה. יתכן וזו האנטנה המקרינה? היא לא מופיעה במפת האנטנות הסלולריות, אבל כבר נתקלתי באנטנות (לא מוסתרות) שלא עודכנו שם.
אשמח לקבל את דעתך.
את מי אפשר לשאול כדי לוודא אם יש בכתובת זו אנטנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת: בתמונה נראה שהקופסה
שיר05/07/2016מונחת על המעקה אך נראה לי שהיא צמודה לקיר (זו אשליה אופטית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תמונה
שיר05/07/2016
עוד תמונה - תגובה
רם דישון06/07/20161. התמונה באיכות מזעזעת- לא ניתן לראות דבר. שלחי לי בפרטי תמונות באיכות יותר טובה (רצוי במצלמה ולא בסמרטפון, כי אני חייב להגדיל מאד על מנת לראות פרטים).
2. על פי המיקום לא נראה שזה משהו שקשור לסלולר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא השנייה ממבשרת: זו לא אנטנה לפי
שיר07/07/2016בירור עם המשרד לאיכות הסביבה....
אין אנטנה באיזור הגן לדבריהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק 8 מטרים מסלולרי בהטענה בלילהדוד04/07/2016
שלום רב,
אני גר בדירת סטודיו, אין לי חדר אחר להטעין בלילה את הסלולרי. אני מטעין אותו בקצה השני מרחק של 7 עד 8 מטרים . האם תקין? האם במרחק זה יש חשיפה לקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שדילגו עלי בטעות...
גונן06/07/2016לתשובה אודה.
נראה לי שדילגו עלי בטעות... - תגובה
רם דישון06/07/2016מרחק כזה תקין בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרר מקפיא גדול בקרבה לילדים !!יהודה03/07/2016
שלום וברכה,
בתי , בת השלוש, ישנה לילה שלם (כעשר שעות) כשראשה במרחק שיתכן שלא עלה על 80 ס"מ מגב מקרר.
מדובר במקרר מקפיא ביתי אך מסיבי - בגודל של מקרר רגיל, אך כולו מקפיא - כך שאני מניח שהמנוע שלו פועל כל העת, ובעוצמה משמעותית.
האם יש חשש עקב הנתונים האמורים משמעותי לנזק מחשיפה כזו ?
בתודה רבה ושבוע טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקרר מקפיא גדול בקרבה לילדים !! - תגובה
רם דישון03/07/20161. המנוע לא פעל כל העת.
2. המרחק מספיק בטוח.
3.מחשיפה חד פעמית אין נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - ובקשת הבהרה !!
יהודה03/07/2016רם תודה רבה !
הייתי רוצה לוודא - גם לגבי המקרה הזה וגם - ערונית.
1. אם המרחק 6 0ס"מ התשובה משתנה ?
2. 3-2 פעמים לילות בחודש, כמה חודים, עדיין מוגדרים "חד פעמיים" ולא משמעותיים ?
תודה רבה רבה על המענה והסבלנות !!
שבוע טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה - ובקשת הבהרה !! - תגובה
רם דישון03/07/20161. איני יודע. אני מציע לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד לבד.
2. איש אינו יודע את התשובה לשאלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות טכנית ...
יהודה03/07/2016מר דישון תודה רבה !
אני מתנצל על הנדנוד - בהודעה הקודמת התכוונתי לשאול האם במקרה בו היה המרחק בין ראש הילדה לגב המקרר 60 ס"מ (ולא 6 ...) היתה התשובה משתנה לגבי שינה של 10 שעות.
שוב - תודה וסליחה על הנדנדוד !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תיקון טעות טכנית ... - תגובה
רם דישון03/07/2016הבנתי זאת כבר מהתחלה, ותשובתי מתיחסת למצב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!
יהודה04/07/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנה באנטנה סלולרית מול מכון כושרמיכאל02/07/2016
אני שוקל להירשם למכון כושר. למכון יש מרפסת פתוחה גדולה הצופה אל כל המכון. על המרפסת הציבו מספר עציצים גדולים שלא מאפשרים לראות מה קורה בחוץ. הצצתי מתוכם החוצה וראיתי שבבניין שבאלסכון יש מספר אנטנות סלולריות מאסיביות. הבניין הוא באותו הגובה של המכון.
1. בהנחה שאני אתאמן שם 4 פעמים בשבוע שעה וחצי כל פעם למשך שנה, האם יש סיבה לחשוש?
2. האם ביצוע פעילות גופנית מאומצת כאשר יש אנטנה סמוכה מסוכן יותר מסתם חשיפה לאנטנה?
3. האם העציצים הצפופים ששמו שם מפחיתים במידה מסוימת את הקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סכנה באנטנה סלולרית מול מכון כושר - תגובה
רם דישון02/07/20161. כן. שווה לרכוש מכשיר ולמדוד.
2. לא- אין הבדל עם או בלי פעילות גופנית.
3. בפירוש כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרופון ביתי ורמקולים עצומים !יהודה01/07/2016
שלום וברכה,
1. האם מיקרופון אלחוטי של שירה מקרין באופן חמור ?
בני החזיק (ביול"ד של ילדים) מיקרופון כזה כחצי שעה סמוך לכופו ולראשו, האם הקרינה חמורה ?
2. באירועים עירוניים פתוחים משתמשים ברמקולים מפלצתיים.
האם (מעבר לאי הנעימות וחוסר התרבות שבצרחנות שם ...) יש בעיה מבחינת הקרינה שילדים יושבים בסמוך לרמקולים ?
תוגה רבהנטשבת שלום !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיקרופון ביתי ורמקולים עצומים ! - תגובה
רם דישון02/07/2016שלילי לשתי השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרם תודה רבה ושבוע טוב !
יהודה02/07/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר טרנספורמציה במתחם דירות - שאלהדני30/06/2016
שלום ,
רכשתי דירה מקבלן, קומה 3 במתחם דירות , סה|כ 120 דירות.
במרחק אוירי של כ 14 מטר מתוכנן לקום חדר טרפו . באיזור החניות
החדר יהיה בגובה הקרקע .
האם ניתן להעריך את הסיכון לפני הבנייה ? האם המרחק של 14 מטר בטוח ?
במידה וקיים סיכון , למי ניתן לפנות ?
בשיחתי עם המהנדס נאמר לי שהאחריות למתחם היא של חברת חשמל .
היכן אפשר לראות את התוכניות ?
תודה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חדר טרנספורמציה במתחם דירות - שאלה - תגובה
רם דישון02/07/2016המרחק הזה בטוח. לגבי יתר השאלות- אינני יודע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדר טרפו
דני03/07/2016היי ,
החשש שלי הוא מחשיפה לקרינה אלקטרומגנטית מחדר הטרפו ,
האם מרחק של 14 מטר הוא מרחק מספיק על מנת להיות בחשיפה ברמה של 2 מילגאוס ?
תודה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חדר טרפו - תגובה
רם דישון03/07/2016משהו בתשובה שלי לא היה ברור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדר טרפו
דני03/07/2016התשובה הייתה ברורה , השאלה שלי לא הייתה חד משמעית
בכל אופן , המון תודה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק ממכשירים חשמלייים בעת שינה - כיצד להימנע מקרינה מזיקה?קרן30/06/2016
רציתי לשאול:
1. במשך כשנה וחודשיים ישנתי ליד כבל של מטען למחשב נייד. מנסה להבין כמה נזק נגרם לי ומה יש לעשות להבא. לכן, רציתי לשאול:
בזמן שינה - האם המרחק של מטר לפחות שיש לשמור ממטען של מחשב נייד הוא מכל הכבל של המטען או מהתיבה שבמרכזו (שנאי?) . האם כל הכבל של המטען פולט קרינה באותה המידה?
2. איזה מרחק אם בכלל יש לשמור בזמן שינה ממחשב נייד שלא טוענים?
3. איזה מרחק בעת שינה יש לשמור ממקלדת ועכבר אלחוטיים?
4. ואיזה מרחק יש לשמור - מנתב wifi ?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה לשאלה 1
קרן30/06/2016הבהרה לשאלה 1:
אני ישנתי צמוד לשקע חשמלי שממנו יצא כבל חשמלי שהתחבר למטען של המחשב . האם גם מזה צריך לשמור מרחק של מטר לפחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מרחק ממכשירים חשמלייים בעת שינה - כיצד להימנע מקרינה מזיקה? - תגובה
רם דישון30/06/20161. לא נגרם נזק כלל.
2. מרחק של מטר מהשנאי- הכבל לא מקרין.
3. מחשב שלא בטעינה אינו מקרין.
4. מקלדת ועכבר אלחוטיים אינם מקרינים כשאינם בשימוש.
5. מרחק מנתב- לפחות מטר. עדיף לחבר אותו דרך ״שעון שבת״ שיכבה אותו בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קירנה ממתקן גישה אלחוטי מול ביתימעין30/06/2016
השכן ממול קישט את גג ביתו במתקן גישה אלחוטי. לדעת כל השכנים ,וילות קרקע, זה מכוער אבל הוא בכל אופן ממשיך לחשוב שזה יפה-
1. לפי אתר MAPGOV-SVIVA) הקרינה היא 0.215 של סלקןום...
האם מסוכן.האם הנתון "אמיתי"
2. מרחק אווירי בין קיר חיצוני של חדר ילדים לאנטנה עומד על בין 40-50 - מ' קוו אווירי
3. זווית של 20-30 מעלות
4. יש בקושי קו ראייה ביננו
5. אנו נמוכים ממנו
6. נראה שהיא פונה לכיוון השני אנו באחוריה/צידיה
7.האם מד ביתי פשוט של חברה יתן לי מדידה אמינה
8. איך אפשר למדוד מדידה אמינה אם במתקן מסוג זה יש ריבוי תדרים והקרינה שבו היא תלויית משתמשי סלקום ברגע נתון
בברכה מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קירנה ממתקן גישה אלחוטי מול ביתי - תגובה
ד``ר דני וולף30/06/2016הטופוגרפיה לרעתך, המרחק קצר מאוד, אם מהחלון האנטנה, או חלק מהאנטנה (והכוונה לגוף השידור) נראית בעין זה ממש לא מבטיח טובות. נתוני ההספק של השידור לא אומרים כלום. מדידה עם מכשיר ביתי מכל הסוגים שהוזכרו כאן תתן לך תוצאות אמינות לגבי כל התדרים של הסלולר. מדוד בעיקר ליד מיטת הילדים, ובחדר כולו, וחזור על המדידה כשאתה סוגר את התריס של החלון (לא החלון זכוכית עצמו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לדר וולף ושאלת המשך
מעין30/06/2016תודה על תשובתך
האם מה שנראה מאחורי הסולם הלבן זה גוף השידור
תודה לדר וולף ושאלת המשך - תגובה
רם דישון30/06/2016התמונה גרועה מאד. שלחי תמונה באיכות טובה בפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי אותו גן ילדים. יש שם עוד ענייןשיר29/06/2016
שלום רם,
ליד אותו גן במבשרת ציון בו אנו כעת בודקים את עניין הקרינה הסלולרית/צופרים וכו' יש עוד עניין:
מעבר לגדר הגן ממוקם מבנה של חברת החשמל.
מרחקו מחלונות הגן להערכתי כ-2 מטרים, אולי קצת פחות.
כשמדדתי קרינת חשמל בגן (בשעה 12 בצהריים) הערך המירבי היה 0.2 מיליגאוס, גם ליד החלונות הפונים לאותו מבנה חשמל.
אני מצרפת תמונות של המבנה מקרוב ומרחוק.
מה להערכתך הסיכון אם יש כזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה 1
שיר29/06/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלונות הכחולים בצד שמאל הם של הגן
שיר29/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה 2
שיר29/06/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה 3
שיר29/06/2016
תמונה 3 - תגובה
רם דישון29/06/2016אם מדדת 0.2 מיליגאוס, אין שום סיכון.
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)