מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בקשת המלצה על מד קרינת UVA לצורך בדיקת משקפי שמש, בגדים ומגיני שמשותערן12/08/2016
שלום,
במשפחתי היסטוריה של מלנומה, שאחד הגורמים העיקריים לה הוא קרינת UVA.
ברצוני לקנות בגדים עם מסנן קרינה, משקפי שמש עם מסנן קרינה, וכן להדביק מסנני קרינה על שמשות הרכב, אך איני סומך על היצרנים או החנויות שהמוצרים שלהם אכן מסננים כמובטח, במיוחד בדברים שקשה לצרכן לבדוק בעצמו. ברצוני לבדוק זאת בעצמי ולכן אני זקוק למד קרינה מהימן - שאוכל לסמוך על הקריאות שלו כנכונות ומדויקות. קראתי על מדי קרינה שמודדים שילוב של קרני UVA ו-UVB - מה שלא מאפשר לבודד ולדעת כמה מכל אחד מהם יש. ראיתי סרטונים באינטרנט שמשווים בין שני מדי קרינה שונים שנותנים קריאות שונות משמעותית באותה נקודה - מה שמעיד על כך שלפחות אחד מהם מזייף. וכן סרטונים שמראים מד קרינה שטווח הקריאות שלו הוא 1-4 (לא רגיש מספיק).
אשמח להמלצה על מד מהימן שאוכל לסמוך על קריאותיו בלב שקט.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחוץ למסגרת הפורום.
ד``ר דני וולף13/08/2016רק הערה אחת. צריך להישמר מ- UVA ומ- UVB באותה המידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי קרינה ממיקרו שהיה פתוח בזמן חיבור לחשמלרוני12/08/2016
שלום,
היום ניתקתי את התנור מיקרו מהחשמל וניקיתי אותו. לאחר הניקיון החזרתי את החיבור לחשמל והדלת של המיקרו היתה פתוחה בזמן החיבור. ברגע שחיברתי את המיקרו לחשמל המיקרו השמיע צליל כאילו הוא מתחיל לעבוד (אותו צליל שנשמע כאשר הצלחת במיקרו מסתובבת בעת הפעלה) ואחרי שניות ספורות הפסיק. הגלת היתה פתוחה באותם רגעים וזה ממש מוזר לי מקרה שבו המיקרו עבד אבל ייתכן וזה באמת היה כך. להבא אבדוק שהדלת סגורה שאני מחברת לחשמל אבל אני חוששת שעשיתי לעצמי נזק. האם חשיפה לגלי מיקרו לכמה שניות מסוכנת מאוד? האם יש במקרה דאגה ממשית?
תודה רבה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי קרינה ממיקרו שהיה פתוח בזמן חיבור לחשמל - תגובה
רם דישון12/08/2016לא קרה שום נזק מחשיפה של מספר שניות, אבל אני מודאג האם המיקרו אכן פעל עם דלת פתוחה. במיקרו (כל מיקרו) קיים מפסק בטחון שאמור למנוע קרינה כשהדלת פתוחה. נסה/נסי לראות מה קורה כאשר את פותחת את הדלת תוך כדי פעולה. המיקרו חייב להפסיק לפעול מיידית. אם זה לא כך- הוא אינו תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצלמות בגן ילדים - למה צריך לשים לבסיגל12/08/2016
בגן של הבן שלי רוצים לשים מצלמות
אני לא יודעת על מה זה יעבוד אבל לא נראה לי שזה קווי
רציתי לשאול למה צריך לשים לב מבחינת קרינה?
מהו מרחק ביטחון מהראוטר?
מהו מרחק ביטחון מהמצלמות עצמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצלמות בגן ילדים - למה צריך לשים לב - תגובה
רם דישון12/08/2016הבעיה אינה במצךמות אלא בראוטר (אם יהיה). דאגו לשמור מרחק של שני מטר לפחות מהילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי קרינה מהקלדה על הצג של הנייד?חיים12/08/2016
שבת שלום אני מקליד ומקיש הרבה על הצג של סלולארי במהלך היום הודעות שיחות האם זה מסוכן לאצבע שמקלידה מבחינת החשיפה לקרינה של הנייד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי קרינה מהקלדה על הצג של הנייד? - תגובה
רם דישון12/08/2016זניח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וויפיי באותו חדר שבו אנו ישניםג10/08/2016
שלום, לצערי תקופה של שלושה חודשים אנו נאלצים לחיות בצפיפות בסלון אצל אמא שלי לקראת מעבר דירה, יש המון צפיפות והוויפיי נמצא בסלון כמה מטרים מאיפה שאנו ישנים, שאלה היא זה מסוכן שלושה חודשים לישון באותו חדר עם הוייפיי?
דבר שני ליד המיתה שלי ולידי יש מרכזיה של הוט צירפתי תמונה, האם זה לא מסוכן לישון ליד זה והאם זה לא מקרין קרינה חשמלית/סלולרית?
אני מאד מודאגת כי כרגע אין לי ברירה וזה המצב וחשוב לי להבין לגבי מה ששאלתי
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וויפיי באותו חדר שבו אנו ישנים - תגובה
רם דישון11/08/20161. אין בעיה עם המרכזיה של הוט.
2. חבר את ספק הכוח של הראוטר דרך קוצב זמן (״שעון שבת״) שיכבה אותו בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשמאווררים את הממ"דבאותו רגע נכנס הרבהאבק כךשהתוצאה הסופית נשמעת דומהאני10/08/2016
סכום אפס
משהו כן לא מסתדר אם תוכל שוב להסביר...
התנהלות מפחידה ומפזרת בהלה בציבור. זה לא כל כך פשוט לא נראה שמישהוא מתנהל כך עם מסיכה בבית!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בין הראשונות הטוענת שהתנהלותינו
ד``ר דני וולף11/08/2016מפחידה ומפזרת בהלה בציבור - תודה! אינני מבין גם את האריטמטריה שלך.
איוורור ממ"ד או חדר בקומת קרקע, או כל חדר אחר שעלול להיות בו ראדון הוא חיוני להורדת רמת הראדון בחדר - נקודה! איוורור החדר לא נועד לסלק את האבק, אלא לגרום לחילוף אוויר מתמיד בחדר, ובתוך כך "למהול" את גזי הראדון הנפלטים לאוויר עוד קודם שנחתו על האבק.
ו....... כן, צר לנו מאוד, אבל לא אנחנו שמנו את הראדון בבתים ובממדים, ובסוגי חומרי בנייה שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לזה התכוונתי אלא שאיוורור הממ"ד
אני11/08/2016מכניס דווקא אבק לחחדר לפי מה שמשתמע ומעלה את הסיכויי בחזרה להישארות הראדון בחדר..
שמעת על מישהוא שמנקה את הממ"ד עם מסכה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתמול שמתי את הפלאפון בכיס האחורי במכנס הואנועה10/08/2016
היה כבוי , וקיבלתי מכה חזקה עם הפלאפון
מה הסיכוי לקרינה במצב כזה?
אם הוא כבוי ואם הוא דלוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אתמול שמתי את הפלאפון בכיס האחורי במכנס הוא - תגובה
רם דישון10/08/2016אין שום קשר. לא קרה דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניילון שנמס בתוך סיר נירוסטה יכול לפגום בסיר?דנה09/08/2016
שלום
השתמשתי בקופסה חדשה של מלח לימון לניקוי סיר ואני חוששת שכשפתחתי את הניילון השקוף האוטם את הקופסה נפלה חתיכה לסיר כששפכתי אליו את המלח לימון ואז הרתחתי עם מים. במידה ואכן נמס ניילון בתוך הסיר (מנירוסטה) האם ישנה סכנה שישאר לאחר מכן בסיר ויוכל להיכנס גם למזון שיבושל בו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שייך לפורום
ד``ר דני וולף10/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סכנה בכך שאנו יושבים 8 שעותשיר09/08/2016
בעבודה והסלולרי לידנו כל הזמן? בהנחה שהוא רק מונח לידנו ולא מדברים בו
האם ניתן לרכוש נרתיק חוסם קרינה כדי שלא ניחשף לאיתותים של הסלולרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סכנה בכך שאנו יושבים 8 שעות - תגובה
ד``ר דני וולף10/08/2016כשהסלולרי נמצא במצב גלישה כמו ווטאפ וכיו"ב הוא מקרין כל הזמן, גם כשלא מדברים בו. מרחק של חצי מטר יספיק למבוגר שאיננו בהיריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מבניין שידורי לווין YES?נדב07/08/2016
שלום,
ברצוני לדעת האם קיימת סכנת קרינה לעובדים בבניין שידורי הלווין של YES באיזור התעשייה בכפר סבא?
על הגג הבניין מפוזרות מספר צלחות לווין עצומות בגודלן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מבניין שידורי לווין YES? - תגובה
רם דישון07/08/2016מסובך מאד.
1. תדרי השידור של הלווין גבוהים מאד, ורוב המכשירים של המודדים אינם מגיעים אליו. נדרש ציוד מדידה סופר מיוחד.
2. הספקי השידור גבוהים, לכן גם מה ״שנשפך הצידה״ עלול להיות מעל לסף המקובל.
לאור זאת אני מציע להזמין מודד שמכיר את התחום ויש ברשותו מכשירי מדידה מתאימים.
רק אחרי המדידה אוכל לחוות דעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נדב07/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטענה של מכשירים בשולחן אוכל במיטבחטל07/08/2016
ברצוני לישאול דבר שמטריד אותי מאוד אצל הבן שלי בבית אישתו מטעינה את הלפטופ בשולחן טלפון נייד בשולחן קסדה של אופנוע בשולחן כשנימצאים ילדים בזמן האוכל וביכלל מיסתובבים במיטבח כמה פעמים ביקשתי שלא יטעים בשולחן האוכל במיטבח והדבר מביא אותנו לריב האם אני צריכה לדאוג מבחינת ילדים שיושבים שם ואוכלים והאם קסדה של אופנוע שמטעינים גם יש לה קרינה אשמח מאוד לתשובה
הטענה של מכשירים בשולחן אוכל במיטבח - תגובה
רם דישון07/08/2016שכחת שיש בעברית גם סימני פיסוק? אינני מצליח להבין משפט כה ארוך. אנא כתבי מחדש, וקראי לפני שאת שולחת. מישהו אמור להבין מה את כותבת, וזה בלתי אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסוח מחדש
טל07/08/2016בעלה של בתי מטעין הכל על שולחן האוכל בבית שלהם. רציתי לדעת האם יש השפעה רעה לילדים מזה? (גם לקסדה שלו יש מעין מכשיר שהוא מטעין בפנים כמו פלאפון).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ניסוח מחדש - תגובה
רם דישון07/08/2016אם השולחן משמש לאוכל בלבד (ולא להכנת שיעורים, למשל)- אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת בלוטוס ועוצמתה בשימוש מהפלאפון או המחשבדור06/08/2016
שלום, רציתי לדעת עד כמה קרינה משידור בלוטוס חזקה? בין אם משדרת מהפלאפון לרדיו שקולט בלוטוס או מהמחשב לרדיו שקולט בלוטוס.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינת בלוטוס ועוצמתה בשימוש מהפלאפון או המחשב - תגובה
רם דישון06/08/2016קרינת בלותות׳ חלשה מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר דני וולף בנושא גז ראדון ואבק הדברים שכתבת מאוד מדאיגיםאני05/08/2016
דר נכבד
בכמה מתשובותיך רשמת שגז הראדון נצמד לאבק,מה שיוצר מצב בלתי אפשרי לנקות כל יום את הספות ספרים,דפים וכל השאר. כמו כן דווקא פתיחת החלון מכניסה עוד אבק זה יוצר מצב שאי אפשר לגעת לפי דבריך בשום דבר בממ"ד שהרי כל תזוזה של חפץ יגרום לנשימת החומר. חבל שמידע כזה עובר רק דרך פורום שה ובשום מקום אחר לא נמאר שהיה אפשר לחשוב על איוורור שלא מכניס אבק לממ"ד או לדעת מראש כך שכרגע יש הרבה חפצים עם אבק ולא ניתן להיכנס לחדר ולגעת בהם ברגשה טובה.
ב. היכן המאמר הזה נמצא כך שהציבור יכל היה לקרוא אותו ולא במקרה כאן?מדוע משרד הבריאות לא פירסם את זה?
חבל מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ד״ר וולף יחזור לפורום בעוד כמה ימים
רם דישון05/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל התשובות נכונות
ד``ר דני וולף10/08/2016איך אומרים במבחן אמריקאי: ד. כל התשובות נכונות
ומה השאלה??
ובכול זאת: א. כשמאווררים את הממ"ד הראדון מתאוורר עם האויר ופחות שוקע. ועובדה, בממ"דים של שנות העשרים המאווררים אין בעיית ראדון. ב. אפשר לשאוב ולנקות אבק עם מסכת מנתחים על האף והפה, או סתם חיתול מבד על האף והפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב נייד בטעינה במהלך כל יום העבודהדור04/08/2016
אני עובד כל היום עם המחשב הנייד שלי והמטען מחובר באופן קבוע למחשב ולשקע, המטען נמצא במרחק של כמטר ממני, האם עליי להקפיד לנתק אותו מהחשמל לעיתים, כלומר לא להיות כל היום בצורה רציפה בקרבת מטען של מחשב?
ובניגוד האם כאשר אני מנתק את המחשב מהמטען הדבר דורש ממנו לעבוד "קשה יותר" ובכך גורם לפליטה של קרינה רבה יותר מהמחשב עצמו?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחשב נייד בטעינה במהלך כל יום העבודה - תגובה
רם דישון04/08/20161. אין צורך לנתק.
2. ניתוק אינו משנה את הקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטען מקרין גם שמנותק מהחשמל
דור06/08/2016איני מדבר רק על ניתוק המטען מהמחשב אלא גם על ניתוקו מהחשמל.
אניח שכוונתך היא שמבחינת הקרינה שיוצאת מהמחשב זה לא משתנה אך מה לגבי קרינה מהמטען?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המטען מקרין גם שמנותק מהחשמל - תגובה
רם דישון06/08/2016המטען מקרין גם כשאינו מחובר למחשב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עם פלאפון פועל מתחת לכרית במשך 10 שניםלינדה01/08/2016
אני בת 33 מגיל 23 נוהגת לישון עם פלפון פועל מתחת לכרית זה פלפון מהסוג הישן עם מקשים בינתיים מרגישה די בסדר האם כדאי לעשות בדיקות כלשהן? מפחדת מסרטן
שינה עם פלאפון פועל מתחת לכרית במשך 10 שנים - תגובה
רם דישון04/08/2016אין טעם לעשות שום בדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)