מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נזק לחומר התורשתיבן 2917/05/2015
מה מרגישים בגוף בזמן שיש נזק לחומר התורשתי לפני שמתחיל סרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נזק לחומר התורשתי - תגובה
רם דישון17/05/2015כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מגלישה בפלאפוןשירן17/05/2015
האם הקרינה בגלישה בפלאפון במרחק 30-40 סמ מהגוף/ראש משמעותית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מגלישה בפלאפון - תגובה
רם דישון19/05/2015מהי ההגדרה של משמעותית? רצוי להרחיק לחצי מטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המכשירים האלה פולטים קרינהד``ר דני וולף17/05/2015
בוקר טוב,
בני בן שנתיים ישן ליד קיר שמהצד השני שלו יש מכונת כביסה ומייבש.
1. האם המכשירים האלה פולטים קרינה ואם כן האם במצב עבודה או גם כשלא עובדים?
2. אם פולטים קרינה, לאיזה מרחק כדאי להזיז את המיטה והאם המרחק הזה כולל גם את עובי הקיר עצמו?
3. ליתר ביטחון בדקתי קרינה באזור הזה עם מד שנקרא cell sensor ולא הייתה קרינה. האם זה אומר שהמכשירים לא פולטים קרינה ואפשר לישון ליד קיר זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממכונת כביסה - תגובה
רם דישון17/05/20151. הם אינם פולטים קרינה כשאינם פועלים.
2. מטר יספיק בהחלט.
3. אינני יודע מהו המד הזה, אך על פי שמו נראה שהוא מודד רק תדרי רדיו ולא תדרי חשמל, לכן אין משמעות למדידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה-עוד שאלה
ענבלי17/05/2015אני מצרפת תמונה של המד איתו מדדנו ונראה שהוא כן מודד קרינה חשמלית.
הוא לא הראה רמות קרינה באזור מכונת החשמל.
אז אפשר לישון צמוד לקיר או להזיז?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה המהירה-עוד שאלה - תגובה
רם דישון17/05/2015אם כך אין צורך להזיז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגבר אינטרנט וראוטר-כמה מסוכן?עינת14/05/2015
שלום,
אנחנו זוג עם בת שנתיים,
בחדר השינה שלנו מרחק כ2 מטר מהראש יש שקע מגבר מחובר לשקע,
בחדר השינה של הבת יש ראוטר גם במרחק של כ2 מטר מהראש שלה.
עד כמה מסוכן להשאיר אותם דלוקים בזמן השינה ובכלל בשהותנו בבית?
שאלה נוספת- יש יותר סכנה מהקרינה באוכל במיקרוגל כאשר עוצמת החימום גבוהה אך קצרה, או כאשר עוצמת החימום נמוכה אך ממושכת?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מגבר אינטרנט וראוטר-כמה מסוכן? - תגובה
רם דישון14/05/2015לגבי שקע נגבר- אין בעיה.
הוציאו את הראוטר מחדר הילדה. לא בריא.
אין סכנה באוכל שחומם במיקרוגל, ללא תלות במשך או עוצמת החימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר בלילה שלא משדרשירן13/05/2015
א. בלילה כשהראוטרים של כל הבניין לא פעיל ישנה קרינה?
ב. מה עושים בבניין ממוצע עם 30-80 דיירים כשלכל אחד יש ראוטר פעיל. ולזה יש עוד רשתות מבניין סמוך!! איך אפשר להתגונן והאם זה מסוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוטר בלילה שלא משדר - תגובה
ד``ר דני וולף14/05/2015שתי בשורות אחת טובה ואחת רעה.
א. השאלה כוללת כבר את התשובה, נו באמת...... איך אפשר להתגונן מ- 80 דירות עם ראוטר. אגב קרינת הראוטר עצמו אם לא מכבים אותו ממשיכה גם כשלא גולשים דרכו.
ב. הבשורה הטובה, הקרינה זניחה בייחוד אם אתה ישן במקום שהפתחים בו מכוסים עם וילונות לא שקופים. וזו גם ההגנה הטובה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טכנאי PC חדר עבודה בבי"ס 8 שעות יוםיהונתן13/05/2015
שלום וברכה!
אני טכנאי מחשבים בבית ספר שבו קיים "מחשב לכל תלמיד עם רשת WIFI בכולו.
ובו אני שוהה בחדרון עבודה כ-8 שעות כל יום.
מטבע הדברים מכשירים רבים מצויים בחדרון העבודה:
1) 9 מחשבים ניידים (להשאלה) המחוברים כל אחד לשנאי הטענה. (מרחק יחסית גדול מהראש אך כאמור מדובר על 9 מחשבים עם 9 שנאים.
2) ראוטר ו-AP במרחק סנטימרים מרגליי המחוברים למחשב נייד ועוד כמה מחשבים ניידים מפוזרים בחדרון.
3) מדפסת.
אני די חושש מעניין הקרינה ועוד יותר היות ומדובר בחדרון יחסית קטן כגודל משרד ממוצע.
אשמח להרגעה מצידכם!
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טכנאי PC חדר עבודה בבי"ס 8 שעות יום - תגובה
ד``ר דני וולף14/05/2015המחשבים והשנאים ממרחק של חצי מטר כבר לא מורגשים. הבעיה היא עם הווי-פי, וזו בעיה כלל מערכתית במערכת החינוך, שאנו נלחמים נגדה בחורמה, בינתיים בלא הצלחה מרובה. לגבי מבוגר, ולגבי מקום עבודה התקנים קצת יותר גמישים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישנתי הלילה ליד סלולארי מחובר למטעןיהודי13/05/2015
שלום וברכה
ישנתי הלילה כשצמוד לראשי מטען סלולארי מחובר לסלולארי. הבוקר אני מרגיש קצת מוזר ושהמוח שלי מאד לא חד. האם זה עשה נזק? מהו? היאך ניתן לתקן? האם יש עוד משהו שכדאי שאני אדע?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישנתי הלילה ליד סלולארי מחובר למטען - תגובה
ד``ר דני וולף14/05/2015הנזק מקרינה אלקטרומגנטית נגרם רק לאחר חשיפה של שעות מרובות במשך שנים רבות. עם ההרגשה שלך אינני מתווכח אבל אני נוטה להאמין שזה יותר פסיכולוגי, ובכל מקרה עובר חולף לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשמל מלוכלךשטרן13/05/2015
לאחרונה קראתי שמנורות פלורוסנטיות גורמות לחשמל מלוכלך וקרינה בכל הבית. לא ראיתי התייחסות למנורות לד, מה ההשפעה שלהם על הקרינה?
חשמל מלוכלך - תגובה
רם דישון13/05/2015הבעיה בנורות הלד היא ספק הכח שלהן, שעלול ״ללכלך״ את החשמל. הנורות עצמן פועלות על זרם ישר, לכן אינן גורמות לקרינה כלשהי. אני אישית אינני מאמין בנושא החשמל ״המלוכלך״.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוללה עם חלודהשושי12/05/2015
דר נכבד
בהמשך לשאלה עם בובת הפרווה שהוכנסה למכונת כביסה ב30 מעלות עם אבקת כביסה עם סוללות,מצאתי את הקופסא וראיתי שלאחת הסוללות יש חלודה. מה תשובתך לגבי הבגדים בבקשה?(סבון+30 מעלות+חלודה). סליחה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סוללה עם חלודה - תגובה
רם דישון12/05/2015זו אכן רק חלודה. אין שום סיכון בטיחותי במקרה זה. ברגע שתסירי את הכתמים- הכל תקין. (הכתמים הם בעיה אסתטית בלבד. לא בטיחותית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מלוח מפסקי חשמל ביתירחל11/05/2015
שלום רב,
רציתי לדעת האם הקרינה שיש בלוח מפסקי חשמל בביתנו (מצורפת תמונה) מסוכנת?
האם להרחיק ממנו תינוק? ואם כן, מאיזה מרחק זה תקין לשהות בקרבתו?
תודה מראש.
קרינה מלוח מפסקי חשמל ביתי - תגובה
רם דישון11/05/2015במרחק של מטר הקרינה אינה מסוכנת כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתאם רשת על גבי חשמלדוד11/05/2015
הי,
רכשתי מתאם רשת על גבי חשמל כדי לחסוך בקרינת הWIFI.
קראתי היום מאמר שדווקא טוען שהמתאמים הלאו מסוכנים מאוד מבחינת קרינה.
מה דעת המומחים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתאם רשת על גבי חשמל - תגובה
רם דישון11/05/2015אינני מאמין ב״חשמל מלוכלך״, שזה מה שטוענים המתנגדים. לדעתי זהו פתרון טוב יותר מאשר WiFi.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה!
אביב11/05/2015האם ידוע לך על מחקרים שבוצעו בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על המענה! - תגובה
רם דישון11/05/2015חפש ברשת ״חשמל מלוכלך״ או "dirty electricity".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם העמוד מקרין בצורה מסוכנת?אופק10/05/2015
מחוץ לחלון חדרי שליד מיטתי ראיתי שיש עמוד חשמל.. אני מתגורר בבית החייל ואני יכול לעבור חדר או אפילו בניין בלי בעייה.. האם הקרינה מעמוד כזה עשוייה להיות מסוכנת ומומלץ לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם העמוד מקרין בצורה מסוכנת? - תגובה
ד``ר דני וולף11/05/2015קשה להתרשם מהמרחקים אולם זה נראה די קרוב וכדאי למדוד ולא לישון בחדר הזה לאורך חודשים. השאלה שלי היא אם אתה תחליף חדר, הרי יבוא חייל אחר במקומך?!?!?!?!?!?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמוד חשמל
אופק12/05/2015מסכים, ובכל זאת אני דואג קודם לבריאותי שלי לפני שאני משנה סדרי עולם.
המרחק הוא של כשלושה ארבעה מטרים מהחלון וארבעה חמישה מהמיטה..
מרחק קצר מידי (לתקופת זמן של חודשים רבים)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכתובת המלאה - תגובה
ד``ר דני וולף12/05/20153-5 מ' מעמוד חשמל במשך כל הלילה ייתכן ויספיק, אך עלול גם להתברר כבעייתי. חייבים למדוד.
עמוד חשמל - תגובה
רם דישון12/05/2015רצוי למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה משכירים מכשיר מדידה שכזה?
אופק12/05/2015כמובן שאני לא יכול להכניס בודק מוסמך
איפה משכירים מכשיר מדידה שכזה? - תגובה
רם דישון12/05/2015פנה בפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוללות במכונת כביסהשושי10/05/2015
צוות יקר שלום,
בטעות הכנסתי למכונת הכביסה בובת פרווה עם סוללות אצבע ב30 מעלות עם בגדים נוספים. אני מאוד מודאגת לא לסוללות אלא לשאר הבגדים במכונה- האם בתגובה עם המים והסבון נוצרו חומרים רעילים הנגעו בשאר הבגדים?.
בכבוד רב
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוללות במכונת כביסה - תגובה
ד``ר דני וולף11/05/2015אני מניח שבקונסטלציה הזאת, הסוללה נשארה שלמה ולא הפרישה שום חומרים רעילים. על כל פנים תעבירי את הבגדים שטיפה נוספת (כק שטיפה) במכונת הכביסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד התשובה
שושי11/05/2015דר נכבד
כאשר כתבת שאתה מניח התכוונת שזה לא בוודאות שלמה? אם כך כיצד אוכל לדעת בוודאות?
ב. כשכתבת רק שטיפה -למה כוונתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חידוד התשובה - תגובה
רם דישון11/05/2015ראי את גוף הסוללה. אם הוא שלם ואין סימני איכול- אין בעיה.
שטיפה- במים פושרים בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם ללא אבקת כביסה כוונתך?
שושי11/05/2015דר נכבד
זכור לי רק במעורפל את שלמות הסוללה.
כביסה במים פושרים כולל או לא כולל אבקת כביסה בכדי לא ליצור תגובה נוספת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גם ללא אבקת כביסה כוונתך? - תגובה
רם דישון11/05/2015ללא אבקת כביסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיום סליחהן
שושי11/05/2015דר נכבד
סליחה על התכתבות ממושכת כזו ,רק לסיום גם אם כן הפרישה חומרים שטיפה נוספת ללא אבקה בכל מקרה תעזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקעים גדוליםיהודה09/05/2015
שלום וברכה,
בני בן הארבע עמד כשראשו, כעשר דקות, במרחק של פחות מחמישה ס''מ משקע וצתג של מזגן דלוק, ומהמזגן (איני יודע מה הנתונים האובייקטיביים, אך מדובר בשקע גדול וה"ברזלים" של התקע עבים משמעותית בהשוואה לתקע רגיל).
מה הסבירות שנגרם נזק משמעותי ? אמנם זה כבר היה, אך אבקש מאוד חדעת את התשובה (ללא "הנחות" כי אין ממה לעשות ...).
מעבר לכך, לגבי העתיד - האם במקרה כזה, כשמדובר בילדים קטנים, מטר מספיק כשמדובר במספר דקות ?
בתודה רבה ( ופחד ... ) !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שקעים גדולים - תגובה
רם דישון09/05/2015במצב כזה הקרינה חלשה מאד (אם בכלל), כי הקרינה של הזרם החוזר מבטלת את הקרינה של הזרם היוצא. אין שום סיכון- הסר דאגה מליבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה משקעים וילדים
יהודה10/05/2015מר דישון,
קודם כל - תודה רבה; אכן, הדבר גרם לי לדאגה כבדה !
הייתי מבקש בכל זאת להבין (ולוודא שאכן הסברתי נכון את המקרה, ואני יכול באמת להרגע ...) - מה הכוונה "במצב כזה", והאם ככלל מרחק כזה משקע (ומתג) מסוכן בפרט לילדים, כעשר דקות ?
אני מתנצל על הנדנוד, אך חשוב לי לדעת שהבנתי כראוי את דברייך.
תודה רבה שוב ושבוע טוב !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה משקעים וילדים - תגובה
רם דישון10/05/20151. עשר דקות הן זמן זניח.
2. הקרינה משקע ומכבל - זניחה שבזניחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותגיל09/05/2015
שלום רב,
בעלי עובר מיפוי עצמות עם טכנציום.
במכון אמרו לו שאין סכנה להפגש עם הילדים לאחר הבדיקה .
רק 24 שעות להמנע ממגע עם נשים בהריון.
האם לדעתכם בכל זאת.כדאי להמנע משהות ליד הילדים ליתר בטחון ?
ואם כן לכמה זמן.
אני אוהבת תמיד להחמיר ...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות - תגובה
ד``ר דני וולף09/05/2015המכון הם המומחים, כי הם יודעים בדיוק מה זמן מחצית החיים של החומר. המכון גם לוקח טווח ביטחון מספק. יחד עם זאת שחררי את בעלך ליום אחד שישן במלון. אגב חשוב יותר לשטוף היטב את השירותים לאחר שהשתמש בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי... המשך
גיל10/05/2015תודה רבה על התשובה !
חידוד נוסף לנושא...
1. לאחר 24 שעות... זה כבר בסדר להפגש עם הילדים ?
2. כמה זמן מומלץ לנקות שירותים ?
3. אחותי בהריון... כמה זמן מומלץ לא להפגש איתה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה...שאדע להערך בהתאם...
מיקי11/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אשמח לתגובה...שאדע להערך בהתאם... - תגובה
רם דישון11/05/2015שאלי את הסגל במכון- הם יודעים הכי טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מסוכן ???
גיל12/05/2015שלום,
שכנה נכנסה אלי ל10 דקות... עד שהסתבר שעשתה מיפוי .
הילדים שלי בגיל 8 ושנתיים היו לידה ...
עד כמה החשיפה הזו מסוכנת ?
אין סיכון, מזערי,נמוך או גבוה ?
ראיתי בתשובה שדר וולף ציין שעדיף שהבעל יתרחק ליממה...
אני מאד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמיפוי הוא מיפוי בלוטת התריס ראדיוא
גיל12/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמיפוי הוא מיפוי בלוטת התריס ....
מיכל12/05/2015עם זריקה רדיואקטיבית.
במידה ויש סכנה - האם היא רק במגע עם הנבדק? במגע בחפץ שנגע הנבדק ? או גם בשהייה באותו חדר ללא מגע?
אשמח לתגובה בהקדם .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמיפוי הוא מיפוי בלוטת התריס .... - תגובה
ד``ר דני וולף13/05/2015קרינה רדיואקטיבית (בניגוד לקרינה אלקטרומגנטית) מופצת על ידי חומר פולט קרינה, במקרה שלנו יוד רדיואקטיבי. הסכנה היא בקרינה מהאדם שעשה את המיפוי, ומהפרשותיו (שתן צואה ורוק) המפרישים את החומר. יחד עם זאת זמן מחצית החיים של החומר הוא קצר, ובתוך זמן מסוים הוא מפסיק להקרין בכלל. במרחק של מטר מהאדם אני מניח שהקרינה זניחה לגמרי, וברוב המיפויים המקובלים, עצמות ובלוטת התריס בתוך יממה אין עוד קרינה. זמנים ומרחקים מדויקים ניתן להשיג רק במכונים הבודקים, ובדרך כלל מקבלים גם דף הסבר, ולכן לכול החרדים יתר על המידה ניתן לפנות למכונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטכנציום לא יוד
גיל13/05/2015בוקר אור...
הבנתי ממנה שהבדיקה לא היתה יוד ולכן מה שנשאר לפי האינטרנט הוא טכנציום.
במה זה משנה את תשובתך ?
ובנוסף ההסבר התיאורטי שנתת לי מובן.
אבל לשאלת התכלס...
ראיתי שטכנציום זמן מחצית חיים הוא 6שעות.
הם נפגשו כנראה בדיוק לאחר זמן זה...
במכון שעשתה לא אמרו לה כלום,באינטרנט ראיתי המלצה ליד ילדים 12 שעות.
ובתחילת השרשור ראיתי שהמלצת לבעל בכלל 24 שעות.
אז כדי שאוכל להרגע (בתקווה ...) :
1. האם שהייה איתה בחדר למשך כ10 דקות סיכנה אותם ?
אם כן... מה מידת הסיכון ?
לא היה מגע למיטב ידיעתי , רק שהיה באותו חדר.
2. האם מגע בדברים שנגעה סיכן ?
עלי להבין מה הסיכון ומה הנזק ...אני לחוצה
האם זה שונה מכל זיהום אחר שקורה בחיים ?אוויר , ct וכו...
גם פה חשיפה מינימלית לא בעייתית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה מאד לתשובה !!!
גיל14/05/2015בוקר טוב...
אני רואה שהשאלה שלי התפספסה...
אני יודעת ששאלתי שאלת המשך , אבל מאד מבקשת תשובות
(מקווה לתשובות הרגעה...שחשיפה גם אם היתה היא מזערית בזמן של 10 עד 15 דקות...ונזק הוא רק מחשיפה ממושכת...)
אני מוטרדת... ובודקת כל הזמן מתי תגיע התשובה ...
תודה מראש על כל פועלכם בפורום.
הוא עוזר לרבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מחכה מאד לתשובה !!! - תגובה
רם דישון14/05/2015מ-15 דקות לא קרה דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה מאד לתשובה !!! - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף15/05/2015טכנציום ויוד לצורך העניין זה אותו הדבר. יממה זה זמן עם טווח ביטחון. שהייה של 15 דקות במרחק של מטר ממנה אין בעיה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)