מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ריהוט עתיקמאיה21/05/2015
שלום לכם,
רציתי לשאול אתכם שתי שאלות..
1. האם יכולה להיות בעיה עם ריהוט עתיק בבית - ריהוט מעץ שספג דברים לא ידועים משך שנים, ולעיתים אף כולל ריפוד בד ועור?
2. יש לי בחדר השינה ארון בן 8 בערך שהמסילה שלו מתפרקת ומתפוררת כל הזמן ומתפזרים ממנה חלקים קטנים של MDF או משהו כזה. ליד הארון גם נמצאת מיטת התינוק שלנו. האם זה בעייתי וחייבים לסלק את הארון? הוא מתפורר בחלק שנוגע ברצפה כבר כמה חודשים...
תודה רבה רבה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריהוט עתיק - תגובה
רם דישון21/05/2015לשתי השאלות: אין בעיה, ומחוץ לתחום הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וואטס אפ וילדיםיהודה21/05/2015
שלום וברכה,
נחרדתי לגלות שילדי, בן הארבע, ישן כשלוש שעות במרחק של כ- 70-60 ס"מ ממכשיר סלולרי; כאשר המכשיר מחובר לאינטרנט, תוכנת הוואטס-אפ פעלה וגם פונקציית הסנכרון.
1. האם מדובר בסכנה של ממש ? (למרות שמדובר בחלב שנשפך - אודה על תשובה שאינה נונת הנחות כי "אין מה לעשות" ... הדבר לא מניח לי וחשוב לי מאוד).
2. אנו עובדים עם חברה שאינה אחת מהשלוש (אורנג'-פלאפון-סלקום); אמרו לי שככלל הקרינה ממכשירים כאלה גדולה בעשרות מונים ממכשירים המחוברים לחברות הגדולות.
האם אכן בשל כך אכן הסיכון באותו מקרה חמור במיוחד ?
האם ככלל - עלי להוסיף מקדם לכל הנחיה - בנוגע למרחקים, זמנים וכד' שמתייחסים למכשירם סלולריים ?
בתודה רבה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וואטס אפ וילדים - תגובה
רם דישון21/05/2015אין בעיה במרחק כזה כלל.
לגבי הקרינה ברשתות חדשות- ככלל, מאחר ומספר האנטנות שלהן אינו מספיק גדול עדיין, יתכנו איזורים בהם הניידים ישדרו בהספק יותר גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת הבהרה - וואטס אפ וילדים
יהודה21/05/2015מר דישון,
תודה רבה רבה.
אני מבקש לשאול - האם מכיון שמדובר ברשת תשובתך תשנה (והמרחק לא הספיק) ?
תודה רבה שוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בקשת הבהרה - וואטס אפ וילדים - תגובה
רם דישון21/05/2015המרחק הזה מספיק גם במקרה המחמיר ביותר.
כל ההמלצות שלנו מתייחסות למקרים בהם הניידים משדרים בהספק מירבי, לכן אין צורך לקחת מקדם בטחון נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר שינה בסמוך למקררבונה21/05/2015
שלום לחברי הפורום
בסיטואציה של מטבח הסמוך לחדר מגורים:
המקרר צמוד לקיר החיצוני (לא לקיר הפונה לחדר)
ומרחק המיטה כרגע מדלת המקרר היא 3 מטר
האם יהיה שינוי אם ארחיק את המיטה לצד השני של
החדר ואגדיל את המרחק לכארבע וחצי מטר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חדר שינה בסמוך למקרר - תגובה
רם דישון21/05/2015אין שום בעיה, לא במצב הנוכחי ולא אחרי ההזזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רנטגןבן 2921/05/2015
בשנה האחרונה עברתי 2 בדיקות סי טי(עמוד שדרה גבי ומותני), 2 בדיקות שיקוף(ציסטוגרפיה -דרכי שתן, בריום - ושט קיבה ותריסריון) ועוד 8 צילומים רגילים(חזה, צוואר עד אגן), כמה קרינה ספגתי מכל זה ומה הסיכוי שלי לקבל סרטן בגלל זה ב 5-10 שנים הבאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רנטגן - תגובה
ד``ר דני וולף22/05/2015"חטפת" די הרבה קרינה, אולם אין שום טעם לנסות לכמת (מהמילה כמות) ולחשב את הסיכון שבכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך ממדשחר20/05/2015
רציתי לשאול עוד שאלה בקשר לחדר ילדים שנמצא מעל ממד (הבית נבנה לפני 4 שנים)
אמרת שאין חשש מקרינה
הרי הרצפה של חדר הילדים היא הגג של הממד זה לא כמו קיר שגובל עם ממד?
אין קרינה מהרצפה בחדר ילדים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך ממד - תגובה
ד``ר דני וולף21/05/2015אין חשש, הרדון כבד מהאוויר ושוקע למטה. חדר רגיל ומאוורר לא מהווה בעיה גם אם מעל ממד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות סולולריותלימור20/05/2015
באתר משרד להגנת הסביבה מצאתי נתונים של אנטנות באזור מגוריי
מצאתי אנטנה שלהערכתי כ 200 מטר מאיתנו. (באזור מגורים)
עוצמה קרינה מיקרו ואט לסמר : 0.91
אחוז מסך החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 8.63
מדובר במתקן גישה אלחוטי.
האם מדובר בנתון בעייתי? מה המרחק המומלץ לפי נתונים אלו? (במידה ואנו גרים אף קרוב יותר ממה שאני חושבת)
האם אפשר "לסמוך" על הנתונים שמוצגים באתר של המשרד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנות סולולריות - תגובה
רם דישון20/05/2015הנתונים חסרי משמעות כיוון שאינם מתיחסים לבית שלך.
לא ניתן לענות ללא מדידה בפועל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOK תודה, אבל
לימור20/05/2015האם ייתכן שישנם אנטנות נוספות (אנטנות או כל שם אחר שנותנים להם) אשר לא מדווחות ולא יופיעו באתר של המשרד להגנת הסביבה?
(ביצעתי בדיקת קרינה פרטית בבית לפני שנכנסתי אליו לפני כ3- שנים ואז הכל היה מצויין, אני שואלת מחשש שאולי השתנו דברים מאז..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
OK תודה, אבל - תגובה
רם דישון20/05/2015יתכן, אבל בהסתברות מאד נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממנוע של מזגן שתלוי על קיר חיצוני של חדרד``ר דני וולף20/05/2015
יש לנו מנוע מזגן שתלוי על קיר חיצוני של חדר,האם בטוח לישון בו מבחינת קרינה כשהמנוע מעבר לקיר?ואם לא מה המרחק הסביר? מנוע 1 כ"ס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממנוע של מזגן - תגובה
רם דישון20/05/2015חצי מטר מהמנוע מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממדשחר19/05/2015
שלום,
רציתי לשאול אם יש חשש לקרינה בחדר ילדים שנמצא מעל ממד
הבית נבנה לפני כ 4 שנים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממד - תגובה
רם דישון19/05/2015אין חשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלודה בסוללהאני19/05/2015
דר נכבד
מתשובתך הקודמת לגבי זה שמצאתי את הקופסא עם הסוללות , בתוך הבובה ,שכובסה בטעות במכונת הכביסה, אין כתמים בשום אזור מה שמטריד אותי זה חלודה עם מים וסבון האם יוצרה רעלים לשאר הכביסה ?
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חלודה בסוללה - תגובה
רם דישון19/05/2015אין שום רעלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב נייד מקופל בתיקאפרת19/05/2015
האם מחשב נייד מקופל פולט קרינה (אין לי מושג לאיזה מצב הוא עובר כשהוא ככה)? אם בהגדרות שימוש מסוימות כן איזה מרחק בטחון מומלץ ביחס לפעילות אינטרנט ווייפיי שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממחשב נייד מקופל בתיק - תגובה
רם דישון19/05/2015כשהוא מקופל בתיק הוא נכבה באופן אוטומטי, לכן אין בעיה במצב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת החום מפאןאני19/05/2015
דר נכבד
בעלי יבש את הגופייה שלו שעשוייה מ65 אחוז כותנה ו35 אחוז פוליאסטר בפאן ביתי רשום על החולצה לא יותר מ30 מעלות בגלל הפוליאסטר(ניילון שמתחמם לא תקין),רציתי לדעת לכמה מעלות פאן ביתי מגיע?ומה עלי לעשות אם כך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רמת החום מפאן - תגובה
רם דישון19/05/2015אין שום בעיה עם זה. כל עוד הגופיה לא שינתה את צורתה- לא קרה דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך אפשר לדעת מה טמפ החום?
אני19/05/2015דר נכבד
בכל זאת זה חום גבוה מאוד,אפשר לדעת מה טמפ החום הנפלט,אלי השינויים הם פנימיים ובלתי נראים לעין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אך אפשר לדעת מה טמפ החום? - תגובה
רם דישון19/05/2015משתנה חזק מאד כתלות במרחק מפיית המייבש, לכן לא ניתן להעריך. אם השינויים אינם נראים לעין- אין בעיה אתם. המגבלה של היצרן היא רק על מנת למנוע קימוט של הבד בחום גבוה. אין שום בעיה עם שינויים כימיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק
אני19/05/2015דר נכבד
מרחק 10 ס"מ,
מדוע שינויים כימיים לא קימיים כאן הרי מדובר בניילון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מרחק - תגובה
רם דישון19/05/20151. קחי מדחום ותמדדי. אין לי מושג, אך סביב 80 מעלות.
2. הפורום אינו במה ללימודי כימיה. צר לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרוגלשירלי19/05/2015
שלום רב,
מה המרחק הרצוי ממיקרוגל באופן כללי (בכל טווח ההספקים) ?
תודה,שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיקרוגל - תגובה
רם דישון19/05/2015מטר אחד, ורצוי שניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כונן מחשב נייח.חזרה על הודעה קודמתיהודה18/05/2015
שלום וברכה,
1.מה המרחק הבטוח מכונן של מחשב נייח (שבגובה הרגליים והמותניים) ? נראה לי שעד כה שמרתי על כשמונים ס"מ - מטר בלבד - האם זה מרחק מסוכן ?
2. לכונן שלי חסרה דופן (מתכת) בחלק הפונה אליי - האם הדבר מגביר את הסיכון משמעותית ? האם יש לשמור על מרחק גדול מהרגיל ?
בברכה,
לביא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כונן מחשב נייח.חזרה על הודעה קודמת - תגובה
ד``ר דני וולף19/05/2015קשה לשלוף המלצות מהנתונים האלו. אני מניח שאתה מתכוון לכונן חיצוני? 80 ס"מ אמור להספיק על פניו, בייחוד אם מדובר בעיקר ברגליים והמותניים במרחק 1 מטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכונן מחשב
יהודה19/05/2015דר' וולף תודה רבה !
האם לעובדה שאין דופן, יש השפעה על רמת הקרנה ? ..
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כונן מחשב - תגובה
רם דישון19/05/2015לא. הכונן אינו מקרין כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' וולף ומר דישון - תודה רבה
יהודה09/06/2015שלום וברכה,
תודה על המענים - האם בשורה תחתונה זה אומר שמכונן (חיצוני של מחשב משרדי) יש לשמור מטר מאזור המתוניים ?
מה המרחק כאשר מדובר במחשב שעל שולחן בחדר ילדים (בעקרון, בגובה בראש כשהם יושבים) ?
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דר' וולף ומר דישון - תודה רבה - תגובה
רם דישון09/06/2015כנ״ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מעמודי חשמלגלית18/05/2015
שלום,
אני שוקלת אם לרכוש בית שבמרחק 30 מטר ממנו בצד אחד יש שנאי כפול של חברת חשמל ומן הצד השני יש שנאי נוסף במרחק של 35 מטר. יש לי שני ילדים בני 10 חודשים ושלוש שנים.
האם תתכן סכנה בריאותית מעמודים אלה?
כמו כן מלוא טווח הבטיחות ממגורים משנאי שכזה?
תודה רבה,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מעמודי חשמל - תגובה
רם דישון18/05/2015אני מציע לרכוש מד קרינה ולמדוד לבד. לא ניתן לענות על השאלה בלי זה. פרטים- בפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממיקרוגלשירלי18/05/2015
שלום רב,
ברצוני לדעת בהנחה שמיקרוגל תקין האם הקרינה על האוכל המחומם מסוכנת לנו ? לא במובן של קרינה שנפלטת מהמכשיר אלא רק ברמת האוכל.
מה המרחק הרצוי להיות ממיקרוגל בפעולה?
אם המיקרוגל עם חלודה הוא פולט יותר קרינה ? כלומר הוא לא תקין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממיקרוגל - תגובה
רם דישון18/05/2015למיטב ידיעתי אין בעיה עם האוכל.
לגבי חלודה- זו בעיה, כי אם החלודה עוברת את כל עובי הפח- קרינה עלולה לזלוג. אני ממליץ להחליפו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)