מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנא תשובתכם- תודהמשה20/06/2015
אם בלוק גבס "אשבונד" מסרטן בתהליך הייצור, איך יתכן שלא מסרטן כמוצר מוגמר?
אודה על תשובה הן מצורך פרקטי- שיפוצים והן מתוך סקרנות אינטלקטואלית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנא תשובתכם- תודה - תגובה
רם דישון20/06/2015לאחר הייצור, הטיוח והצביעה הוא אינו פולט חלקיקים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטען למחשב נייד שניזוקדוריאן20/06/2015
היי, הטענתי את המחשב הנייד שלי והנחתי את המטען על שולחן גבוה כשפתאום הוא נפל לרצפה ונחבט ממש, האם יכול להיות שהמטען ניזוק וכעת פולט יותר קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטען למחשב נייד שניזוק - תגובה
רם דישון20/06/2015לא סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השאלה- המשך- בדבר בלוק גבס "אשבונד"משה20/06/2015
סיליקוזיס
זוהי המחלה התעסוקתית השכיחה ביותר, הנגרמת כתוצאה מחשיפה לסיליקטים כגון סיליקון קוורץ (במסגרת מחצבות, תעשיות זכוכית, מכרות ועוד).
זה ציטוט מוויקופדיה. אודה למי מהעונים שיתייחס לשאלה האם חומר זה - סיליקון=סיליקט מסרטן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השאלה- המשך- בדבר בלוק גבס "אשבונד" - תגובה
רם דישון20/06/2015אינו מסרטן כמוצר מוגמר, אלא רק בתהליך הייצור (חליקיק האבק שלו מסרטנים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- המשך השאלה
משה20/06/2015אם הוא מסרטן בתהליך הייצור, איך יתכן שלא מסרטן כמוצר מוגמר?
אודה על תשובה הן מצורך פרקטי- שיפוצים והן מתוך סקרנות אינטלקטואלית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש מד קרינה למכשירים ביתייםalmog20/06/2015
אני מחפש מד קרינה שמודד את כל סוגי הקרינה.
אני לא בקי בנושא.. אבל אני רוצה בעצם למדוד את כל המכשירים הביתיים שיש לי ושעתידים להיות לי ברכישות הבאות, בכל סוגי הקרינות שקיימות.(בייחוד בגלל שאני קונה מאיביי ושם אין ביקורת על מה שמיוצר).
מה אתם ממליצים? לא חייב דיוק מוחלט, אלה מה שחשוב לי שיהיה רשום עד כמה יש חריגה מהנורמה.
ראיתי שציינתם את ה"trifield" (זה היה לפני 5 שנים). האם עדיין אקטואלי? יש פרטים נוספים לגביו?
בתודה, אלמוג.
מחיר: עד 1000. עדיף כמובן את הזול ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם בלוק גבס "אשבונד" מסרטן?משה18/06/2015
אודה על תשובה מהירה שכן עליי להחליט בקשר לשיפוצים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בלוק גבס "אשבונד" מסרטן? - תגובה
ד``ר דני וולף19/06/2015כל הבלוקים "הלבנים" מצוינים ואין להם קרינה כלל. מקור הקרינה בחומרי הבנייה היא מהחומרים הנכרים בבטן האדמה כמו בלוקי הפומיס למשל, או מאפר פחם "שתורמת" לנו חברת החשמל (השומרת על הסביבה, הן באפר המקרין, הן בקווי החשמל שעוברים ליד בתינו) שמכניסים לבטון ולבלוקים החומים.
הבלוקים הלבנים מיוצרים מחול הים הנמצא בשכבות העליונות, ועוברים תהליך מתוחכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך השאלה
משה19/06/2015הבנתי שזה בלוק- גבס שעשוי מסיליקט.
אני חושש מסיליקון
מה דעתך- תגובתך
תודה שוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך השאלה - תגובה
ד``ר דני וולף19/06/2015אין קשר, רוב סלעי כדור הארץ בנוי מסיליקט. העדיפות של הבלוקים הלבנים היא בגלל שהם (נמשיך להשתמש בלשונך) בנויים מסיליקטים שנלקחים מהשכבות העליונות של הסלעים, למעשה מחול הים, בעוד לבני הפומיס לקוחים ממעמקי האדמה ולכן רמת הקרינה שלהם גדולה הרבה יותר, ושאר הבלוקים החומים, והבטון מזוהמים מאפר פחם. וכולם, כאמור בנויים מסיליקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשכלתי ולמדתי
משה19/06/2015אך בין מה למה אין קשר
בין סיליקט לסיליקון?
או בין סיליקון לסרטן?
שוב- אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- ציטוט מוויקיפדיה
משה19/06/2015סיליקוזיס
זוהי המחלה התעסוקתית השכיחה ביותר, הנגרמת כתוצאה מחשיפה לסיליקטים כגון סיליקון קוורץ (במסגרת מחצבות, תעשיות זכוכית, מכרות ועוד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק כתוצאה של CT ראשalmog18/06/2015
שלום
עשיתי CT ראש ולא הסבירו לי בבית חולים מהו הנזק כי כולם היו מאד לחוצים מכמות החולים אבל הדבר היה הכרחי.
עכשיו אני מנסה להבין מה ההשלכות, מה הנזק, מה יכול לקרות?
אפשר לינקים למקומות מהימנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק זניח שאלה 23 בשאלות הנפוצות
ד``ר דני וולף19/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כונן מחשב וילדיםיהודה18/06/2015
שלום וברכה,
ילדי בן השש נמצא פעמיים בשבוע בחדר עם מחשב, אשר בו הילדים עומדים, עשרים דקות,כשהכונן החיצוני של המחשב הוא במרחק של כ- 70 ס"מ ממותניהם.
האם מדובר בחשיפה חמורה ? מה יש לדרוש מבחינת הזמנים והמרחק מהכונן ?
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום חשיפה, אין קרינה
ד``ר דני וולף19/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר למדידת קרינה סלולריתטליה18/06/2015
על איזה מכשיר אתה ממליץ לקנות למדוד קרינה סלולרית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכשיר למדידת קרינה סלולרית - תגובה
רם דישון19/06/2015פני בפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי בלוטת התריסמאיה18/06/2015
אני בת 44
אני אמורה לעבור מיפוי בלוטת התריס אני מודאגת מכמות הקרינה שתהיה בחומר .
האם יש סכנה לסרטן מהקרינה הזו?
האם מצלמת הגמא מעבירה קרינה גם כן כמו מכשירי הרנטגן.
מבחינת קרינה מה יותר מסוכן סי טי או מיפוי?
סליחה על הלחץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
מאיה18/06/2015אי אפשר לקבל את אותן התוצאות בMRI?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר דני וולף19/06/2015לגבי הקרינה הן ל- CT ויותר למיפוי יש קרינה, אולם הרופאים תמיד לוקחים בחשבון את הסיכון מול הנחיצות של הבדיקה, ואני מניח שבמקרה שלך כל השיקולים נלקחו בחשבון.
לגבי ה- MRI ייתכן ויתן אותן תוצאות, ואין לו קרינה כלל, אולם את צריכה להתייעץ עם הרופא ששלח אותך או עם רנטגנולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב עם מסך מקופלדוריאן17/06/2015
היי, האם זה נכון שמחשב נייד כאשר מקפלים את המסך שלו, אך לא עושים סגירה מסודרת למחשב אינו מקין, גם אם מחובר לווי פיי??? או שעליי לסגור אותו כל הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשב עם מסך מקופל - תגובה
ד``ר דני וולף18/06/2015אם המחשב עובד או נמצא במצב שינה אין זה משנה אם המסך מקופל או לא, אבל הקרינה מאוד חלשה עד זניחה, בתנאי, כמובן שהוואי-פאי לא עובד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הויי פיי עובד אז אין הבדל?
דוריאן20/06/2015אם הווי פיי כן עובד אז אין הבדל בין מסך מקופל לפתוח? (אם כן מדוע אומרים שמסך במצב מקופל שומר על הבטרייה?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם הויי פיי עובד אז אין הבדל? - תגובה
רם דישון20/06/2015בדרך כלל סגירת המסך מכבה את המחשב, כי ההנחה היא שאם לא ניתן לראות דבר- אין טעם להשאיר את המחשב פועל. כמובן שזו אמירה כללית, ויש לבדוק לגבי כל דגם לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עכבר אלחוטידוריאן17/06/2015
האם עכבר אלחוטי למחשב מקרין כאשר הוא עובד, (לעכבר חלק אלחוטי שמתחבר למחשב בUSB?
האם הוא מקרין גם כאששר המחשב סגור אל המתג של העכבר דולק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכבר אלחוטי - תגובה
ד``ר דני וולף18/06/2015קרינה זניחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק מקרני רנטגן בשדה התעופהאילנה17/06/2015
שלום רב לכם,
אני מודה לד"ר וולף על תשובתו, אולם עדיין מטרידות אותי מס' שאלות:
1) האם מכונת שיקוף הרנטגן בשדה התעופה, שדרכה יעבור התיק עם האוכל של בתי - לא תגרום לכך שקרני הרנטגן ייכנסו לתוך האוכל שלה?
2) האם מכונת שיקוף הרנטגן בשדה התעופה, שדרכה יעבור הסמארטפון - לא תשפיע על הרכיבים האלקטרוניים של הסמאטפון? והאם מותר לדבר ולהשתמש בטלפון מיד אחרי הבידוק בקרני הרנטגן?
3) האם לקרני הרנטגן של מכונת שיקוף הרנטגן שבשדה התעופה יש קרינה אלקטרומגנטית או קרינת רנטגן (כמו בשיקוף ריאות)
אני מודאגת מאד ואודה לתשובותיכם.
בתודה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק מקרני רנטגן בשדה התעופה - תגובה
ד``ר דני וולף18/06/2015הן הקרינה האלקטרומגנטית, הן קרינת הרנטגן (של מכונת השיקוף) לא מועברות על ידי שום מתווך!!! כלומר שום דבר (גם לא אוכל ולא פלאפון) לא "יאגרו" ולא יעבירו קרינה, כך זה גם באוכל שחומם במיקרוגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידות קרינה חוזרות גבוהות בבית ספראמא16/06/2015
בבית ספר יסודי של הבן שלי כבר שנתיים וחצי יש מדידות קרינה גבוהות במקומות שונים ובכיתות שונות. חצי שנה לפני כן הוכנס מתקן פוטוולטאי לבית הספר ליצור חשמל כאשר זרם החשמל שמיוצר מגיע ישירות לארון החשמל של בית הספר. חברת דגש בשנה האחרונה עושה תיקונים שונים שלא קשורים למתקן הנ"ל, תיקונים כמו בעיית זליגה בהארקה וכד, ואז המדידה הגבוהה בכיתה שתוקנה מסתדרת ואחרי התיקון נמצאת מדידה גבוהה בכיתה אחרת... כמו כן באחת הכיתות באותו חודש דגש מדדה 0.4 מיליגאוס ומשרד החינוך במקרה גם הגיע ומדד 20!!
האם לדעתכם יש קשר למתקן ליצור חשמל?? האם נסייונות התיקון החוזרים במשך שנה שמסדרים כיתה אחת אבל לא אחרות מעידים על חוסר מקצועיות ? מה לדעתכם ניתן לעשות בנושא? הבעיה לא נפתרת למרות הזמן הרב שחלף והרמות בחלק מהמקומות כפי שכתבתי 20, 10 , 8 , וכו.
כמו כן האם ידוע לכם מה המלצת משרד הבריאות לגבי הסף המקסימלי בבתי ספר? גם לא איפה שיושבים אלא בכלל בבתי ספר כולל מבואות, מסדרון וכו.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידות קרינה חוזרות גבוהות בבית ספר - תגובה
ד``ר דני וולף18/06/2015מהלך העניינים שאתה מתאר מצביע טוב מכול שהבעיה פתירה וחוסר מקצועיות של העוסקים בעניין היא הגורם לרמות הקרינה הגבוהות, המשתנות, והמתניידות.
משרד הבריאות ממליץ על 4 מיליגאוס בכיתות, ואנחנו בפורום בשום פנים ואופן לא מסכימים עם המלצה זו ודורשים פחות ממיליגאוס אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרוגליהודה16/06/2015
שלום וברכה,
האם אין חשש לקרינה ממיקרוגל כבוי - שמחובר לחשמל (רק שאינו מופעל ?).
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרוגל - תגובה
ד``ר דני וולף18/06/2015אין חשש מקרינת מיקרו בזמן שאינו פועל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטרגלי16/06/2015
שלום רב,
ליד משרדי מיקמו במרחק של כ-2.5 בקו אווירי מראשי ראוטר אלחוטי.
אני יושבת במשרד כ 9-10 שעות ביום
לבקשתי הגיע מודד למדוד את רמת הקרינה.
מצ"ב הדו"ח.
האם הערכים תקינים?
האם ישנם ערכים שאינם תקינים ושרצוי לא לשהות במיקום זה לאורך זמן?
האם אפשר לסמוך על כך שהמדידה מהימנה?
האם הראוטר משדר באופן עקרוני באותה עוצמה במהלך כל היום?
מה שאותי מטריד זו העובדה שהבדיקה נעשתה בנקודת זמן מסויימת ביום ואני לא יכולה לדעת האם היא תקפה לכל נקודת זמן אחרת.
אודה לתשובותיכם.
בברכה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראוטר - תגובה
רם דישון16/06/2015היכן הדו״ח? עדיף שתשלחי לי בפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)