מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מודאגתרוית16/04/2015
שלום,
רציתי לדעת האם כשמחזקים פלאפון הרבה,זה יכול לפגוע בשמיעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מודאגת - תגובה
רם דישון16/04/2015לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות בקרבת גןנועם15/04/2015
בקרבת גן ילדים הנמצא בתוך בית פרטי ישנו מרכז מסחרי עליו ממוקמות 4 אנטנות של כל חברות הסלולר, המרחק הוא בערך 200-220 מטר מהגן והנתונים של האנטנות
הם:
אנטנה 1: עוצמת קרינה 0.76 אחוז מסך החשיפה 5.93
אנטנה 2: עוצמת קרינה 0.5 אחוז מסך החשיפה 2
אנטנה 3: עוצמת קרינה 0.25 אחוז מסך החשיפה 1
אנטנה 4: עוצמת קרינה 1.532 אחוז מסך החשיפה 15.321
האם על פי נתוניי האנטנות הממוקמות על גג מרכז מסחרי בקרבה של הבית הפרטי בו נמצא הגן יש סיכון? האם מרחק של כ-200 מספיק ? מה דעתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנות בקרבת גן - תגובה
ד``ר דני וולף16/04/2015200 מטר קו אוירי מהאנטנה לגן מאוד גבולי בייחוד אם יש קשר עין מהגן לאנטנה.
זה בדיוק המקרה שחייבים למדוד מדויק את רמות הקרינה בגן, במקום שהילדים שוהים שם שעות רבות ביום (לא במעברים, בשבילי הכניסה, במטבח וכיו"ב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף
נועם16/04/2015לגבי האנטנות לא רואים את האנטנות מהגן והגן נמצא בבית פרטי בקומת מרתף ובערך שעה ביום נמצאים בחוץ בחצר. השאלה היא האם עצם היותו של הגן בקומת המרתף למטה מונע את קרינת האנטנות מהמרכז המסחרי? והאם כשהילדים בחצר כשעה ביום ומהחצר אין שדה ראייה לאנטנות זה עדיין סיכון?
לגבי המרתף הגננת הזמינה בדיקת ראדון לפני כשנתיים ויצא תקין, השאלה האם בגלל האנטנות במרכז המסחרי כ-200 מטר צריך לערוך בדיקה נוספת לאור הנתונים?
תודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה תקופתית לאנטנהיוסי15/04/2015
לכמה זמן תקף, תוקף הבדיקה התקופתית, שעושים חברות הסלולר לאנטנות שלהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה תקופתית לאנטנה - תגובה
רם דישון15/04/2015עקרונית חברות הסלולר אמורות לבדוק אחת לשנה. מעשית זה לא מתקיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה תקופתית
יוני17/04/2015אז איך יש היתר לאנטנה עם רשום שהבדיקה האחרונה התקיימה ב 14\10\4 ?(עבר שנה)אין גוף מפקח על העניי? או שמשרד לאיכות הסביבה מפקח ודואג רק על אחוז הקרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקה תקופתית - תגובה
רם דישון17/04/2015את השאלה הזו נא הפנה למשרד להגנת הסביבה, לא אלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב נייד מחובר לרשת אלחוטיתמודאגת15/04/2015
שלום רב,
אני משתמשת כחמש שעות ביום במחשב נייד מחובר לרשת ביתית אלחוטית. יצוין כי אני בהריון. לא הייתי מודעת מקודם למסוכנות הקרינה.
עד כמה זה פולט קרינה גבוהה? אני שומרת על מרחק של כחצי מטר מהגוף.. מספיק?
עד כמה זה עלול להזיק לעבור???
אני ממש נתקפתי בחרדה עצומה לאחר שקראתי על העניין. אודה על הסבר מפורט.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממחשב נייד מחובר לרשת אלחוטית - תגובה
ד``ר דני וולף15/04/2015במרחק חצי מטר מהגוף, קרינת רדיו לא מגיעה לעובר כלל, והקרינה החשמלית שהיא בעיקר מהשנאי של המחשב שבקיר גם כן זניחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כמו סולילאר?
מודאגת16/04/2015תודה על התגובה המהירה
ראיתי בתגובות שלכם באתר מספר פעמים כי כתוב "גלישה באינטרנט דינה כדין שיחה בסולילארי". האם זה נכון רק לאינטרנט בסולילארי? זה לא תקף לגלישה במחשב באמצעות רשת אלחוטית WIFI ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודאי! גלישה ברשת סלולר מקרינה
ד``ר דני וולף16/04/2015הרבה יותר מאשר ב- WI FI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנהשחר14/04/2015
אני מעוניין לקנות בית קרקע .ישנה אנטנה של סלקום על תורן ואנטנה נמוכה יותר של הוט מובייל במרחק של 195-200 מטר מהבית.(תלוי באזורי הבית).האנטנות נמצאת מאחורי הבית ואינני רואה אותה באופן ישיר מאף חלון .(חוץ מחדר אחד שרק אם אני מוציא חצי גוף מהחלון ניתן לראותם).
ביצעתי 2 בדיקות קרינה אחת בשעות הבוקר המאוחרות ואחת בשעות הערב.בשתי הבדיקות התוצאות היו 0.01 או 0.1(ביחס שונה ל100).לפי דוחות הבודקים אין כל בעיה והקרינה תקינה ורחוקה מהתקן המקסימלי.
רציתי לשמוע את דעתכם בעניין האם הכל תקין באמת, והאם אוכל לרכוש את הבית ללא חשש מהאנטנות. ...ובראש שקט ובטוח!!
תודה רבה!!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מאנטנה - תגובה
רם דישון14/04/2015הערכים הגיוניים מאחר ואין קו ראיה לתורן. גם לדעתי אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שחר14/04/2015תודה על התשובה המהירה. המרחק שציינתי(195-200 מטר) לכשעצמו מספיק והקרינה במרחקים כאלה ירודה ואינה מסוכנת...נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
רם דישון14/04/2015מה שחשוב הוא הערך שנמדד. למרחק אין כאן שום משמעות, כי יש להביא בחשבון גורמים נוספים רבים בנוסף למרחק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מצינתוריובל14/04/2015
האם ישנה סכנה בריאותית לילד קטן להיות ליד מישהו שעבר צינתור מבחינת קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מצינתור - תגובה
רם דישון14/04/2015אין סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינתור
יובל14/04/2015אבל אין לזה קרינה רדיואקטיבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינתור - תגובה
ד``ר דני וולף15/04/2015ממש לא. צנתור הוא כמו צילום (קצת ארוך) לצורך העניין. מה שמוחדר לגוף הוא חומר ניגוד שהוא עצמו לא חומר מקרין.
מדובר בקרינת רנטגן, ולא קרינה רדיואקטיבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינתור
יובל19/04/2015תודה, אז מה זה חומר הניגוד שכן מקרין? (ציינת את זה בכמה הזדמנויות בעבר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינתור - תגובה
ד``ר דני וולף20/04/2015מיפויים שונים עם חומר רדיואקטיבי המוזרק לגוף, כמו טכנציום רדיואקטיבי, יוד רדיואקטיבי ועוד המשמשים למיפוי עצמות, מיפוי מקומות עם דלקת (כדוריות מסומנות) מיפוי בלוטת התריס, מיפוי לב במאמץ (קרינה חזקה), מיפוי פרפוזיית רקמות ומוח ועוד. בכול מקרה כזה החולה מוזהר ומקבל הסבר מקיף וברור לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מלוח חשמל ביתי 3 פאזהמודאגת14/04/2015
שלום רב,
אני מתגוררת בבניין מגורים בקומת הקרקע יש ריכוז של לוחות חשמל. אני גרה בקומה 2.
בסמוך לחדר השינה שלי מותקן לוח חשמל, העוצמה של החשמל בבית זה 3 פאזה. המיטה שלי ממוקמת מאחורי הקיר עליו מותקן לוח החשמל של הדירה (ובקוו ישר איתו) במרחק של כשני מטר.
אני בשמירת הריון ועל פי ההוראות של הרופאים מבלה את רוב זמני בשכיבה במיטה.
עד כמה אני חשופה לקרינה? מה רמת הקרינה במקרה המתואר? ואיזה השפעות יש לקרינה ברמה זו על העובר??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מלוח חשמל ביתי 3 פאזה - תגובה
רם דישון14/04/2015מרחק של שני מטר אמור להיות תקין, אבל הטוב ביותר הוא למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד איזה רמה בטוח לעובר?
מודאגת14/04/2015תודה על התגובה
במידה ומדדתי, עד איזה רמה בטוח לעובר ? מה המספר צריך להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עד איזה רמה בטוח לעובר? - תגובה
רם דישון14/04/20151 מיליגאוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק וקרינה מטלפון סלולאריאורחת שואלת14/04/2015
שלום
אני אמא לתינוקת בת 3 שבועות. ברשותי נייד מסוג אייפון 5. בד"כ אני משתדלת מאוד שלא לשוחח בו כשהיא על הידיים שלי, אולם "נפל לי האסימון" שאולי טמון פוטנציאל לסיכון גם בשל היותי גולשת באינטרנט (לעתים דרך הראוטר הביתי ולעתים דרך ה- 3G), כשהיא עלי.
האם אכן טמון בכך סיכון? ואם כן, מהו המרחק אשר עלי להרחיק את הנייד ממנה בעת גלישה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תינוק וקרינה מטלפון סלולארי - תגובה
רם דישון14/04/2015גלישה באינטרנט דינה כדין שיחה, ולא משנה אם דרך הראוטר או דרך G3.
הייתי שומר מרחק של שני מטר מתינוקת, ומשתדל להשתמש בו בחדר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולריתאני13/04/2015
שלום רב, אשמח לדעת האם יש באמת הבדל ברמת הקרינה ובהשפעתה בשימוש בסלולרי כשהאינטרנט מופעל (בזמן גלישה- ווטסאפ וכד') לזמן שבו אין נדידת נתונים והאינטרנט כבוי אך נשלחות הודעות סמס רגילות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה סלולרית - תגובה
ד``ר דני וולף14/04/2015אם הבנתי נכון את מתכוונת אם יש הבדל במצב של שימוש בפלאפון עם גלישה או בלעדיה. בוודאי שיש הבדל גדול מאוד. אם את נמצאת במצב גלישה עם ווטסאפ פתוח זה אומר שהמכשיר כל הזמן מקרין ואין זה משנה כלל אם את מתכתבת בווטסאפ או לא. כשהגלישה לא מופעלת, או כשאין אף תוכנת גלישה פעילה ברקע, הקרינה של השימוש בסלולר פחותה בהרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לממ"דנועם13/04/2015
רציתי לדעת האם יש בעיה עם שינה צמוד לקיר של ממ"ד , הכוונה שינה בחדר שהוא לא ממ"ד אבל המיטה צמודה לקיר של הממד כי אין שם חלונות בקיר הזה ויותר נוח עם הילדים.. מדובר לצורך העניין במיטה זוגית שצמודה לקיר ממד זהו קיר חיצוני של ממד, יכולה להיפלט קרינה מקיר חיצוני של ממד?? הבניין בנוי כ-12 שנה, כדאי בכל זאת להעביר את המיטה לצד אחר מעתה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לממ"ד - תגובה
ד``ר דני וולף14/04/2015קירות של ממד קורנים יותר מקירות רגילים (בבתים שעשויים "מבלוקים לבנים" שקרינתם הפחותה ביותר). ואין זה משנה כלל באיזה צד של הקיר מדובר. יחד עם זאת בחדר מאוורר היטב אפשר לחיות עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפת תינוק בן שנה לקרינה שבועייםיוסף12/04/2015
יש לנו בבית מודעות גבוהה לקרינה ולכן יש לנו את מכשיר הקורנט ED78S
מדי פעם אנחנו עושים בדיקות בבית לסוגי הקרינה השונים.
אתמול ביצענו בדיקה כזאת וגילינו לתדהמתנו שתקע חשמלי של מכשיר תמים למראה שהכנסנו הביתה לפני שבועיים מפיץ קרינה גבוהה גם מעברו השני של הקיר ולמעשה משפיע על האיזור בו ישן בנינו התינוק.
מדובר במכשיר שעובד או על זוג בטריות 1.5V או על חיבור לחשמל. חיברתי לו ספק כח המכוון על 3V בלבד, לכאורה משהו זניח. אבל כשבדקנו אתמול נדהמנו לגלות שמכשיר הקורנט במצב של קרינה אלקטרו מגנטית קופץ ישר לרמות אדומות ומציג O.L במקום קריאה רגילה. הדבר נכון גם מצידו השני של הקיר שם נמצאת מיטת התינוק של בנינו בן השנה (ושלושה חודשים). כלומר במשך השבועיים האחרונים הוא ישן משך רוב הלילה (נגיד 8-10 שעות) כשראשו נמצא בשטח שבו קרינה גבוהה.
עד כמה עלינו להיות מודאגים מכך ועד כמה חשיפה בסדר גודל כזה עלולה להיות משמעותית בטווח הארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשיפת תינוק בן שנה לקרינה שבועיים - תגובה
רם דישון12/04/2015זנייח. יש משמעות רק לחשיפה של שנים רבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טאבלט וילדיםשני12/04/2015
היי,
יש לי שאלה לגבי טאבלט וקרינה:
1)אם אופציית ה-WIFI במכשיר דלוקה, אך אין ראוטר פעיל בסביבה לדןגמא אם נמצאים בטיול או במקום מרוחק (כלומר אי אפשר לגלוש) האם עדיין יש קרינה מהמכשיר?
2)אם הטאבלט נמצא במצב שינה (רק המסך כבוי ) האם עדיין ישנה קרינה?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טאבלט וילדים
שני12/04/2015לגבי הסעיף השני הכוונה היא כשאופציית ה WIFI (תקשורת) דלוקה ,אך הטאבלט במצב שינה (מסך בלבד כבוי)
טאבלט וילדים - תגובה
רם דישון12/04/20151. כן, אבל פחות מאשר בזמן גלישה.
2. מצב שינה הוא דבר אחד (בו אין קרינה) ובמצב שרק המסך כבוי תלוי במחשב הספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטאבלט
שני12/04/2015תודה על תשובתך.
לא כ"כ הבנתי אם רק המסך כבוי עדיין ישנה קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טאבלט - תגובה
רם דישון12/04/2015אינני יודע- עקרונית כן, כי אם רק המסך כבוי- כל שאר חלקי המחשב פועלים כרגיל, כולל ה-Wi Fi. אבל יתכן שלא. פשוט תנסי להתחבר אליו מהסמרטפון ותראי אם יש תקשורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלדת ועכבר אלחוטייםאילנה07/04/2015
שלום רב,
1) האם מקלדת ועכבר אלחוטיים פולטים קרינה?
2) בדירתי עומדים לעשות בקרוב התקנה קווית של רשת האינטרנט הביתית. כבלי הרשת מסוג cat 7 יעברו על הקירות בין החדרים. האם הכבלים פולטים קרינה?
תודה וחג שמח
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלדת ועכבר אלחוטיים - תגובה
ד``ר דני וולף08/04/2015עכבר ומקלדת אלחוטיים, אמנם תדר קרינה כמעט כמו בפלאפון, אולם עצמה מינימאלית, זניח לחלוטין
תקשורת העוברת בכבלים ולא משנה מאיזה סוג, אין קרינה כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית קרובה לבנייןמאיה06/04/2015
שלום רב,
אנחנו חושבים לעבור לקומת קרקע בבניין שבצידו מוקמת אנטנה סלולרית ( עומדת על הבניין הסמוך).
יוצא שאם יוצאים מדלת הכניסה של הדירה ומסתכלים לצד אז רואים את האנטנה בבירור ממש ממול. יש לי מכשיר בודק קרינה פשוט בשם trifield meter וכאשר עמדתי מחוץ לדלת אז החץ קפץ קצת ( המכשיר אינו רגיש לקרינה סלולרית ועדיין הגיב).
הבניין עשוי מבטון אז לדעתכם הוא אמור לבלום את הקרינה מלהכנס לדירה?
לפי המדידה בגוגל בין האנטנה למיקום הדירה יש בערך 80 מטר. האם זה בסדר?
האם זה יכול להשפיע על תינוק חס וחלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנה סלולרית קרובה לבניין - תגובה
רם דישון06/04/2015האם רואים את האנטנה מאיזשהו חלון בדירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה סלולרית ליד בניין
מאיה06/04/2015רם הנכבד,
תודה רבה על המענה המהיר.
האמת לא יצא לי לבדוק. האנטנה נמצאת לא ממול הדירה אלא בצד אבל בזווית שעדיין אפשר לראותה מהחלון אני מניחה. במידה אם מוציאים חצי ראש ומסתכלים לצד, אפשר לראות אותה בברור.
אני אנסה להעלות תמונה עם הפרטים של האנטנה מגוגל. אני לא בטוחה כמה המידע מדוייק אבל זה מה שכתוב עליה.
אני רוצה לציין שאנחנו גרים בקנדה ( המתח החשמלי פה הוא שונה מהארץ) במידה וזה רלוונטי.
תודה שוב.
במידה והתמונה לא תעלה אז יש מספר אנטנות על התורן והן נעות מ850 ל 2100MHz* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנטנה סלולרית ליד בניין - תגובה
רם דישון06/04/2015אם זה המצב- קרוב לוודאי שאין שום בעיה. קיים סיכון רק אם יש קו ראיה ישיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נתונים
מאיה06/04/2015850 5M 30.6 70 39 36
850 5M 30.6 170 39 36
850 5M 30.6 280 39 36
1900 5M 30.6 70 39 36
1900 5M 30.6 170 39 36
1900 5M 30.6 280 39 36
2100 10M 28.8 70 21 36
2100 10M 28.8 170 21 36
2100 10M 28.8 280 21 36
הצלחתי להעתיק את הנתונים ללא כותרות
כותרות מימין לשמאל:
Elev(m) Hgt(m) Azm Power(dbW) BW(Hz) Freq(MHz)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נתונים
מאיה06/04/2015תודה רם.
אנסה ללכת לשם לבדוק אם רואים מהחלונות את האנטנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לתשובתכםטליה06/04/2015
שלום
בדירה שאנו חושבים לקנות יש קיר פנימי בסלון שכוסה בלבנים עתיקים (בריקים מפירוק) שהם בצבעים שונים, שיובאו כפי הנראה מבתים ישנים שפורקו באירופה. זה נאה, אך מטריד אותי מסיבה בריאותית
השאלה שלי כיצד אוכל לדעת בוודאות שהלבנים הללו אינן מכילות חומרים מזיקים
כמו אסבסט או חומרים כמו פומיס שמקרינים? (בהתיחסות ללבנים עצמן וגם לחומר שאולי נותר בהן שעמו הדביקו אותן לקירות בעבר).
רב תודות לכל עצה.
אודה לתשובתכם - תגובה
רם דישון06/04/2015אזבסט קרוב לוודאי שאין- הוא נראה לגמרי אחרת.
נראה לי כנ״ל לגבי פומיס.
אם את חוששת- הזמיני בדיקה לראדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)