מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה ממקפיא שלא מייצר קרחדניאל15/12/2014
האם מקפיא שלא מייצר קרח ( נאו פרוסט) מקרין פחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיא - תגובה
ד``ר דני וולף17/12/2014מרחק של מטר מהמקפיא מספיק בכול מקרה, ואין זה משנה מאיזה סוג. ל- NO FROST אין עדיפות על רגיל, אם כבר אז להפך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממקפיא גדול
יוסי17/08/2016האם במרחק של מטר ממקפיא גדול אין סכנת קרינה גם אם מדובר בשינה של תינוק בן שנה באופן קבוע ליד מקפיא כנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה ממקפיא גדול - תגובה
רם דישון18/08/2016נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטררותי15/12/2014
אני שמה בגדים גיטרה שאני מישתמשת כל יום הנעלה לבנים ואוכל על יד הראוטר ואחר כך מישתמשת האם יש סכנה שברגע שאני אלבש ינעל ואוכל האם הקרינה מדברים אלה יכולה לעבור דרכם אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה אלקטרומגנטית לא מועברת על ידי
ד``ר דני וולף17/12/2014שום חפץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה חזקה במרחק 80 מטר מחדר השינהשמוליק15/12/2014
שלום,
ראו תמונה מצורפת - אנטנה של פרטנר באותו הגובה של חדר השינה שלי.
עוצמת קרינה 7.7 מיקרו ואט לסמ"ר,
אחוז מסך החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי 67.14 אחוז.
האם זה מסוכן?
אציין שיש שם עוד 4 אנטנות של כל חברות הסלולרי, כאשר החזקה מארבעתן היא 10 אחוז מסך החשיפה המותר והיתר עומדות על אחוז בערך.
תודה!
שמוליק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנה חזקה במרחק 80 מטר מחדר השינה - תגובה
ד``ר דני וולף17/12/2014בהחלט "מסוכן", מעלה את שכיחות הסרטן ועלול לגרום לתופעות ולמחלות נוספות אחרות. בניגוד להמלצות המשרד לאיכות הסביבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר עם הרשויות
שמוליק21/12/2014היי דני,
תודה רבה על התשובה.
יצרתי קשר עם הרשויות - הם טוענים שאין להתייחס למספר הרשום על האנטנה באתר המשרד לאיכות הסביבה אלא רק לבדיקות קרינה שנעשו במקום. קיבלתי מהם מסמכי בדיקות רלוונטיים.
האם אוכל לשלוח לך את המסמכים כדי שתעבור עליהם? איני מיומן מספיק כדי לבחון את הנתונים.
תודה!
שמוליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשר עם הרשויות - תגובה
רם דישון21/12/2014אם יש קו ראיה מהאנטנות לאחד החלונות בדירתך- יש טעם למדוד את הקרינה בביתך. תוכל לשכור, לקנות מכשיר מדידה ולמדוד לבד או להזמין מודד מקצועי. אם אין קו ראיה- אין סיכון. המסמכים של המשרד לא נותנים הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רם, הזמנתי בדיקה הבוקר ממלר"ז - תגובה
רם דישון21/12/2014כשתקבל את הדוח- העבר לי במייל לעיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה,בבקשה תשובה!רוית15/12/2014
שלום,
אני עובדת במשרד שמאחורי(די צמוד)יש מדפסת
ובמרחק של צעד מימיני יש מחשב,הבנתי שהצד האחרוני פולט קרינה, האם זה מגיע אליי,האם זה מסוכן לשבת בצורה כזו?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה
רוית16/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוצה,בבקשה תשובה! - תגובה
ד``ר דני וולף17/12/2014על פניו נראה שבקונסטלציה הזו אין סיכון. המדפסת קרינה זניחה, והמחשב שנמצא מטר ממך גם כן לא מהווה סיכון. ולא כדאי להיות לחוצים בחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרוגל וחלודהצחי14/12/2014
בוקר טוב , קיימים אצלי בבית 2 מיקרוגלים של קריסטל (אצלי שנתיים) שמתחת לצלחת נוצר כתם גדול של חלודה האם זה מסוכן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרוגל וחלודה - תגובה
ד``ר דני וולף14/12/2014לחלודה אין קשר לקרינה, ודרך אגב אני כלל וכלל לא בטוח שמדובר בחלודה שכן חלודה זו תחמוצת מתכת, שהייתה עושה זיקוקין בזמן ההפעלה.
בכל מקרה אין סיכוני קרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיקרוגל וחלודה - תגובה - תגובה
רם דישון14/12/2014אני נאלץ לחלוק על עמיתי ד״ר וולף. יתכן שהחלודה תחדור את כל התחתית של התנור, ואז הקרינה עלולה לחדור ולעבור החוצה. זרוק לפח ורכוש חדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקרוגל וחלודה - תגובה - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף15/12/2014אכן חשיבה נכונה של מהנדס. לא חשבתי על זה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה ..
צחי15/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאיג13/12/2014
שלום,
ביתי בת ה3 וחצי שכבה ליד אבא שלה והסתכלו במחשב נייד ולא שמתי לב שהשנאי של המחשב ממש לידה ממש צמוד עליה, זה היה במשך חצי שעה, מה הסיכון? האם חצי שעה צמוד לשנאי זה לא מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שנאי - תגובה
רם דישון13/12/2014אין שום סיכון מחשיפה חד פעמית כל כך קצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישותרוית11/12/2014
האם אנשים שרגישים לקרינה יכולים לחלות בסרטן יותר מהר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רגישות - תגובה
רם דישון11/12/2014אין, נכון להיום, מידע אמין בסוגיה זו. המחקר והידע בתחילת דרכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף13/12/2014מסכים עם עמיתי המלומד.
מתחומים אחרים ברפואה, אין קשר בין רגישות, קרי אלרגיה לחומרים, לבין סרטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב בחדר של ילדה בת שנתיים וחצירוית11/12/2014
האם מותר שהמחשב יהיה פתוח בזמן שהיא בחדר,או רצוי שלא
היא מתקרבת אליו
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחשב בחדר של ילדה בת שנתיים וחצי - תגובה
רם דישון11/12/2014מותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עכבר אלחוטיקרן11/12/2014
פולט הרבה קרינה? עדיף להשתמש בחוטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זניח לחלוטין
ד``ר דני וולף11/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהקרן11/12/2014
ראשית,תודה רבה על המענה המהיר והיעיל. לולא עזרתכם ספק אם הייתי נחשפת למסוכנות שסביבנו.
שנית,רציתי לדעת האם אתם יכולים להפנות אותי למודד קרינה שגם יודע להתמודד מול חברת החשמל? רוב המודדים שהבאתי למקומות שונים פשוט מדדו והלכו...בלי לתת פתרונות אמיתיים? יש חוטי חשמל שיוצאים מעמוד חשמל עם טרנספורמטור ,2 מטר מהגן של הילדה? ונניח אמצא שם קרינה חריגה? איך אני אדע להתמודד לבד??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה - תגובה
רם דישון11/12/2014פני בפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה חשמליתאור10/12/2014
שלום לפורום הנכבד. נמדדה קרינה אלקטרומגנטית של 4.5 סמוך לרצפה, ובין 3-4 עד שלושים ס"מ. אציין שמדובר בכיתת לימוד של ילדים בני שש- שבע שיושבים באופן רציף במקומות אלו. הקרינה הינה מכבל שחשמל שעובר מתחת לרצפה ומחבר בין שני חדרי החשמל בבית הספר.
אודה מאוד לעמדתכם .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה חשמלית - תגובה
ד``ר דני וולף11/12/2014לא תקין לחלוטין, בכיתות הלימוד במקום שהילדים שוהים בו במשך שעות הלימוד, אנו מעדיפים שהקרינה תהיה מתחת 2 מיליגאוס, ובייחוד בגיל הרך, ולא משנה הגובה מהריצפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפון סלולריקרן10/12/2014
הי,
האם טלפון נייד במרחק חצי מטר זה מרחק בטוח?
יכול להיות על השולחן לידי בזמן שאני עובדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טלפון סלולרי - תגובה
רם דישון10/12/2014סמרטפון או דור שני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמרטפון
קרן10/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סמרטפון - תגובה
רם דישון10/12/2014עדיף מטר אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה והריוןנטלי10/12/2014
שלום, אני בהריון שבוע 23, ונרדמתי על הפלאפון שלי כל הלילה למשך 8 שעות. כשהתעוררתי שמתי לב שהפלאפון היה מתחת לבטן ההריונית שלי..
האם הקרינה הצליחה לעבור לעובר ולפגוע בו?
מציינת שבבוקר ראיתי שיחה שלא נענתה במהלך הלילה וכמו כן הטלפון שימש כשעון מעורר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה והריון - תגובה
רם דישון10/12/2014מחשיפה חד פעמית לא קרה כלום, אבל השתדלי לא לחזור על אירועים כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה והריון
נטלי10/12/2014תודה על המענה המהיר...
האם אני יכולה להיות רגועה גם אם זה היה למשך 8 שעות שזה יחסית הרבה?
האם הקרינה בכללי יכולה לעבור לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה והריון
נטלי10/12/2014אנא ענו לי על השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה והריון - תגובה
ד``ר דני וולף10/12/2014ראשית, אנחנו מבינים את חרדתך ובשביל זה אנחנו פה, אבל כולנו עובדים וזה קצת פוגע לקבל זירוז אחרי 3 שעות שלא קיבלת תשובה בפורום.
חשיפה חד פעמית לא גורמת נזק, מה גם שמשך הקרינה המצטברת נטו היה בסדר גודל של דקות כיוון שהטלפון "לא דיבר". השעון המעורר לא מקרין.
בנוסף הקרינה שמגיעה לעובר זעומה מאוד בגלל המרחק.
סה"כ אין חשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה והריון
נטלי10/12/2014תודה רבה וסליחה..פשוט חשבתי שאולי ההודעה השנייה שלי התפספסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים מטענים וסלולרייהודה10/12/2014
שלום וברכה,
1. מה הסכנה לילד שיושב כ- 95-85 ס"מ ממטענים (של טאבלט ומכשיר תספורת) לפניו, במשך כעשרים דקות ?
אני שואל זאת, במיוחד מכיון שמדובר בילד, וגם מכיון שמדובר באיזור בגוף, שהבנתי שהוא רגיש במיוחד (מבחינת פוריות וכד').
2. מה הסיכוי לנזק לתינוקת בת שנתיים שישבה על טלפון סלולרי, כחמש דקות ?
שוב - אני שואל זאת, בעיקר בגלל הגיל - נאמר לי שהסכנה לתינוקות וילדים גדולה בעשרות מונים ביחס למבוגרים מבחינת החשיפה.
תודה רבה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה חד פעמית לא גורמת לנזק
ד``ר דני וולף10/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהרינה09/12/2014
שלום רב,
אני נעזרת בכם הרבה...מקווה שזה בסדר
תודה רבה
נרדמתי כל הלילה על הטלפון הסלולר שלי וכשקמתי היתי צריכה להניק את התינוקת בת ה-3 שבועות
פחדתי שהקרינה משפיעה על החלב....ציינתם בפורום שקרינה בלתי מייננת לא עוברת במתווכים אך נזכרתי שטוענים שסלולר משפיע על למשל על ספירת הזרע.
האם הקרינה השפיעה על החלב?או על התינוקת?
תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוד השאלה
רינה09/12/2014ברשותכם אני רוצה לדייק,
אני מאוד מוטרדת כי ישנתי 5 שעות על הנייד שלי באזור ההנקה
האם יכול לפגוע בחלב או בתינוקת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הנקה - תגובה
רם דישון10/12/2014הקרינה לא השפיעה על כלום. הסירי דאגה מלבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רינה10/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)