מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טלוויזיהיהודה16/11/2014
שלום וברכה,
ילדיי ( גילאי 5 -2) עומדים סמוך מאוד (ראשיהם בסביבות 20 ס"מ) ממסך טלויזיה שטוח (50 אינץ'), כשהיא דולקת.
קשה לי להעריך כמה זמן במצטבר כל יום, אני מעריך שעד 50 דקות (יש סבירות שפחות ..).
עד כמה יש סכנה לנזק ?
תודה רבה ושבוע טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טלוויזיה - תגובה
רם דישון16/11/2014אין סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמר דישון, תודה רבה ושבוע טוב !
יהודה16/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסך מחשבאלה15/11/2014
היי
בעקבות מענה מכם אני עושה שינויים בבית.
1. המסך מחשב שלנו ישן מפעם והבנתי שהוא פולט קרינה חזקה?
אני רוצה לקנות אחד חדש, יש סוג מומלץ שפולט קרינה מופחתת?
2. ובינתיים עד להחלפה אני בהריון, כמה מרחק צריך לשמור מהמסך וכן מהמחשב? שניהם נמצאים על השולחן (המחשב מחשב קטן לא בגודל הסטנדרטי ישן, חם מאוד, נמצא על השולחן במרחק 40 סמ ממני).
3. אין לנו ראוטר אלא מודם. זה עדיף?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מסך מחשב - תגובה
ד``ר דני וולף16/11/2014מרחק יד מושטת מהמחשב ומהמסך מספיקים.
כל המסכים הם מיעוטי קרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהשלומית15/11/2014
שלום,
צפיה בטלויזיה דרך מכשיר הסמארטפון, כשהמכשיר מחובר למטען אך במרחק של כ-60 ס״מ מהצופה. הצפיה נעשתה עם אזניות. האם זה מסוכן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה - תגובה
רם דישון15/11/2014מה ההגדרה של מסוכן? מדובר כאן בקרינה לא חזקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון ניידאפרת15/11/2014
היי, רציתי לברר האם בשעה שהטלפון הנייד נמצא על "מצב טיסה" עדיין נפלטת קרינה מסוכנת?השאלה נשאלת כיוון שאני נותנת לבני בן השנתיים לשחק בנייד במצב זה ורוצה לדעת האם זה מסוכן.תודה והמשך יום טוב.אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מטלפון נייד - תגובה
רם דישון15/11/2014במצב טיסה אין כל קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה על מזונות ושתיה ושאלה נוספתשי14/11/2014
שלום,
1)הראוטר(אלחוטי) אצלי בבית ממוקם כחצי מטר בערך ליד איפה שמחזיקים את המים(בקבוקים)והמזווה, האם יש בכך סכנה לאכול ולשתות את המזונות האלו לאחר מכן?
האם קרינה יכולה להישאר ולהזיק במוצרים כאלו?
2) שמעתי היכן שהוא שברזל יכול להגן מקרינה(נשמע לא הגיוני) אם כך הדבר, אני יכול להניח אותי חתיכת ברזל ליד הראוטר ושזה יספוג את מירב הקרינה ויעזור לשאר האזור שיהיה בלי קרינה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה על מזונות ושתיה ושאלה נוספת - תגובה
רם דישון14/11/20141. הקרינה לא עוברת באמצעות חפצים או מזון. אין שום בעיה להשתמש במזון שעמד ליד הראוטר.
2. על מנת למגן דרוש לוח ברזל גדול שיחצוץ בינך לבין הראוטר. חתיכת ברזל לא תועיל במאומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה,תהילה14/11/2014
1) אני גרה בדירת חדר קטן ,שכול המכשירים החשמליים נמצאים יחסית קרוב אחד לשני ,
מה שמטריד אותי ,שיש בקיר של החדר ארון חשמל קטן של החדר היכן שהמיטה שלי נמצאת בדיוק מעל הראש שלי הארון חשמל נמצא האם אני חשופה לקרינה מסוכנת?
2)האם רצוי לכבות את כול המכשירים בלילה כגון : מחשב רווטאר רדיו האם כשהם מכובים הם לא פולטים קרינה.
3)האם טלפון קווי פולט קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מחשמל
,תהילה15/11/2014שלום רב!
מס' שאלות.
האם כיריים חשמליות שאני מבשלת עליהם פולטות קרינה?
האם פן לשיער פולט קרינה ?משתמשת הרבה,
המיטה שלי בחדר בו אני ישנה יש מעל הראש שלי בקיר לוח חשמל קטן של הדירה
דירת חדר 1 בלבד, האם אני חשופה לקרינה מארון החשמל? מודאגת,
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה מחשמל - תגובה
רם דישון15/11/20141. צריך למדוד. הקרבה של המיטה לארון החשמל אינה רצויה.
2. כדאי לכבות את המכשירים בלילה.
3. הכיריים והפן פולטים קרינה, אך מאחר וזמני השימוש שלהם קצרים- אין לכך כל משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירים חשמלייםאחת14/11/2014
שלום לדוקטורים!
הזדמנות טוב הלומר תודה על הפורום הנפלא הזה שמספק לי מדיע רב ופרקטי ועל המענה המהיר והמקצועי!
1. האם מכשירים חשמליים שאינם פעילים, מקרר ישן שנמצא בסלון ללא חיבור לשקע, תנור כבוי או מחשב וראוטר וכו' כבויים בלילה - פולטים קרינה?
2. אני בהריון. האם כדאי למעט בשיחה בסלולארי? להניח אותו רחוק ממני כשהוא לא פעיל? כמה מרחק? יש משמעות כשהוא מכובה/דלוק/מוטען?
ממה שאני מבינה הכי טוב בהריון זה להיות בשטחים פתוחים ומשתנים כמה שאפשר - גם לגבי קרינה ממכשירים, וגם ענייני הרדון, זיהומים וכו'? או שאני טועה?
י/ש הנחיות מסויימות להריוניות שכדאי לדעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשירים חשמליים - תגובה
ד``ר דני וולף14/11/2014ככלל מכשירי חשמל שהם מחוץ לשקע לא פולטים קרינה.
סלולרי מספיק להחזיק 40 ס"מ מהגוף כלומר מהבטן ואז את בטוחה לגמרי. סלולרי כבוי, כאמור לא קורן בכלל, גם לא סלולרי שבמצב טיסה. הטענה לא משנה את קרינת הרדיו של הסלולר.
וחוץ מזה...... תמשיכי לגור בבית ולא ברחוב, מרוב פחד מקרינה. רדון לא נמצא בבתים מאווררים בקומות שהן לא קרקע, אלא בממ"דים ישנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשיר סורקמיכל13/11/2014
האם ישיבה בסמיכות לסורק במהלך שעות העבודה הינה מסוכנת מבחינת קרינה? במסגרת עבודתי אני סורקת מסמכים חלק מסויים מהיום, האם מצב זה מסוכן יותר מסתם לשבת ליד הסורק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממכשיר סורק - תגובה
ד``ר דני וולף14/11/2014לא מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית- הריוןמיכל13/11/2014
שלום רב,
ד"ר וולף אשמח לשמוע את דעתך..
אני בשבוע 28 להריון.
אתמול ישבתי במשרד שעל גגו מוצבת אנטנה סלולרית, מה שהפריד בין המשרד והאנטנה זו התקרה.
הייתי שם כ 40 דקות!
אני ממש דואגת, האם הדאגה מוצדקת.
האם חשיפה חד פעמית של 40 דק' יכולה להזיק לעובר??
חשוב להדגיש שאני נמנעת כמעט לחלוטין משימוש בטל סלולרי בהריון
ד"ר וולף אשמח לשמוע את דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנה סלולרית- הריון - תגובה
ד``ר דני וולף14/11/2014אין דאגה. זמן זניח, ומתחת לאנטנה גם קרינה זניחה כי היא מכוונת החוצה ולא כלפי מטה, והתקרה חוסמת מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל14/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק וקרינה ממכשיר סלולרייהודה13/11/2014
שלום רב,
מה המרחק של טלפון סלולרי פעיל שיש לשמור מתינוק ?
גלשתי באינטרנט ממכשיר סלולרי במרחק של כמטר מתינוקת בת שנתיים - במשך כחצי שעה. האם בגלל הזמן הממושך ההשפעה מזיקה כאילו גלשתי צמוד אליה ?
בתודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק וקרינה ממכשיר סלולרי - תגובה
ד``ר דני וולף13/11/2014מרחק של חצי מטר בוודאי מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטר אלחוטי מעבר לקירמיקה12/11/2014
שלום,
בחדר עבודה במרחק של חצי מטר מקיר ממוקם ראוטר אלחוטי ( של הוט) ובסיס של טלפון אלחוטי. מעבר לקיר ( עשוי מגבס) ישן תינוק. האם קיר גבס מפחית את הקרינה? האם יש להרחיק את מיטת התינוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מראוטר אלחוטי מעבר לקיר - תגובה
ד``ר דני וולף13/11/2014קיר הגבס מקטין קרינה אלחוטית מאוד, אולם תמיד כדאי להרחיק את מיטת התינוק כמה שרק ניתן, או את הראוטר, או אם אפשר לכבות את הראוטר ללילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית - הריוןמיכל12/11/2014
שלום רב,
אני בשבוע 28 להריון.
אתמול ישבתי במשרד שעל גגו מוצבת אנטנה סלולרית, מה שהפריד בין המשרד והאנטנה זו התקרה.
הייתי שם כ 40 דקות!
אני ממש דואגת, האם הדאגה מוצדקת.
האם חשיפה חד פעמית של 40 דק' יכולה להזיק לעובר??
חשוב להדגיש שאני נמנעת כמעט לחלוטין משימוש בטל סלולרי בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנה סלולרית - הריון - תגובה
רם דישון12/11/2014הקרינה מתחת לאנטנה זניחה. הסירי דאגה מליבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל12/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולריתשירי12/11/2014
מהם ערכי קרינה סלולרית ביחידות mW/m2 תקינות לשהייה בדירה עם ילדים + הריון? מאיזה ערך יש צורך להתחיל לחשוב על מעבר דירה/ מיגון?
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mW/m2 10 עשרה מיליואט מ2
ד``ר דני וולף12/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה סלולרית
שירי12/11/2014לא הבנתי- 0.2?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה סלולרית - תגובה
רם דישון12/11/2014עשרה מיליוואט למטר רבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 או 4 מיליגאוס?אירמה12/11/2014
בבית ספר שנמצא ליד קו מתח חשמלי, נמדדו בכתות רמות שבין 2 ל- 4 מיליגוס (ולא עברו את 4). שאלתי, האם זה תקין? לא הצלחתי להבין האם הגבול העליון הוא 2 מיליגאוס או 4 ומה ההבדל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 מיליגאוס בכיתה שלומדים בה חצי יום
ד``ר דני וולף12/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בגן ילדיםאלה11/11/2014
שלום רב,
ליד מבנה גן הילדים שלנו יש קו מתח גבוה ושנאי. בדיקת קרינה מצאה שבחצר הקרינה נעה בין 1 ל 5 ובתוך הגן בין 1 ל 2 מיליגאו2. הבדיקות נעשו על ידי חברת דגש מדידות. דוח המדידה טען שמיכיוון שהילדים נמצאים רק כשעה בחצר אז זה בסדר. ושאין המלצות לשינוי. האם אפשר להיות רגועים? אם הערך המומלץ הוא עד שני מיליגאוס אז זה לא כל כך מרגיע. הרי גם בבית הילדים יכולים להחשף לקרינה והם מבלים בגן 8 שעות ביום. אם בגן רב הזמן הם בממוצע ב2 זה אומר ששאר היום אסור להם להחשף לקרינה ? או שבאמת אפשר להרגע כפי שהדוח טען?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה בגן ילדים - תגובה
ד``ר דני וולף12/11/2014הן המהנדס צודק, הן טענותיכם צודקות. אני את הילדים שלי לא הייתי שולח לגן שבו הקרינה הממוצעת היא 2 מיליגאוס, אלא אם זה הגן היחיד הקיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיגון קרינה
אלה12/11/2014איך אנחנו אמורים לבצע את החישוב של זמן השהיה ? אם הם נמצאים שעה בחוץ שם הקרינה ממוצעת של נאמר 3, ואת שאר היום בתוך המבנה היא בין 1 ל 2 לכל היותר(נאמר 7 שעות). אז זה כביכול בסדר?
אכן זהו הגן היחיד בישוב שלנו.
האם ניתן לשנות את רמת הקרינה? מקור הקרינה הוא בשנאי ובכבלים שקברו סמוך לגן הילדים. האם זה בר מיגון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיגון קרינה - תגובה
רם דישון12/11/2014שעה בחוץ בקרינה ממוצעת של נאמר 3, ואת שאר היום בתוך המבנה היא בין 1 ל 2 לכל היותר(נאמר 7 שעות). זה בסדר, בתנאי שבבית הקרינה נמוכה יותר.
ניתן למגן ע״י התקנה של לוחות מתכת סביב השנאי. ענין לא זול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)