מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינת אינטרנט בניידתומאש21/10/2014
שלום.ברצוני לדעת מתי יש יותר קרינה מהנייד,כאשר עובדים על ה-3G או על ה-wifi והאם זה משתנה בהתאם לסביבה (רכבת,ספריה,בית)? להנחתי המוקדמת חושב שככל שהמקום יהיה גדול יותר הוא ייצטרך לפלוט יותר אותות אבל קטונתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינת אינטרנט בנייד - תגובה
רם דישון21/10/2014העוצמה דומה. מאחר ו- 3G תלוי במרחק מהאנטנה המשרתת, קשה להעריך במדויק. משתנה בהתאם לסביבה- אבל בית וספריה זהים, ברכבת מעט יותר, ובמעלית עוד יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה סלולרית מאינטרנט
תומר21/10/2014רם תודה רבה על התגובה המהירה (:
נאמר שאני בבית ואני רוצה לגלוש,מה עדיף 3G-האנטנה במרחק של כ-2 ק"מ או WIFI?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה סלולרית מאינטרנט - תגובה
רם דישון21/10/2014חד משמעית ויי פי. שמור מרחק של מטר מהראוטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באייפדחיים21/10/2014
שלום,
האם שימוש באייפד עם WIFI בלבד (ללא סלולארי) כשהוא מחובר ל- WIFI מסוכן?
מה לגבי ילדים שמשחקים איתו כשהוא מחובר ל- WIFI?
תודה רבה,
חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שימוש באייפד - תגובה
רם דישון21/10/2014קיים סיכון, לא גבוה. לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משקע החשמלאלון20/10/2014
שלום,
יש לי מספר שאלות קצרות לגבי שקעי חשמל.
האם נפלטת קרינה משקע חשמל שלא מחובר אליו כלום?
האם נפלטת קרינה משקע שמחוברים אליו דברים? אם כן, האם הקרינה עולה ככל שמחוברים יותר דברים (למשל כבל מאריך שבסופו מפצל עם 5 שקעים)?
האם התשובה משתנה במקרה שלשקע (שבקיר) מחובר מגן ברקים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה משקע החשמל - תגובה
רם דישון20/10/2014האם נפלטת קרינה משקע חשמל שלא מחובר אליו כלום? לא.
האם נפלטת קרינה משקע שמחוברים אליו דברים? אם כן, האם הקרינה עולה ככל שמחוברים יותר דברים (למשל כבל מאריך שבסופו מפצל עם 5 שקעים)? לא- כי הזרמים בכבל מנטרלים אחד את השני.
האם התשובה משתנה במקרה שלשקע (שבקיר) מחובר מגן ברקים? לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלון23/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרינה לטלפון אלחוטיאופיר19/10/2014
שלום,
אני מעוניין לבדוק מהי רמת הקרינה הנפלטת מהטלפון האלחוטי בזמן השיחה.
דיברתי עם חברה לבדיקת קרינה, ונאמר לי שהם מבצעים רק בדיקות באיזור הבית ולא ברמת הטלפון האלחוטי.
כיצד ניתן לבדוק מהי רמת הקרינה של הטלפון האלחוטי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קרינה לטלפון אלחוטי
אופיר19/10/2014תודה על הקישור.
האם אתה מכיר בודק קרינה שמבצע בדיקת קרינה לטלפונים אלחוטיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת קרינה לטלפון אלחוטי - תגובה
רם דישון19/10/2014לצערי לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ראוטר ללא wifi מסוכן לבריאות?אסף19/10/2014
יש לי בחדר ראוטר על השולחן, אך כיביתי לו את שידור ה-wifi כך שכעת אני מחובר לאינטרנט ישירות דרך כבל שמחובר לראוטר ללא wifi (הראוטר עדיין פועל אך לא משדר wifi) עד כה חשבתי שהדבר בטוח, אך צצה לי השאלה האם עצם העובדה שהוא אינו משדר wifi מבטיחה את היותו מכשיר בטוח כשהוא ממש על שולחן העבודה שלי?
וגם אני מכבה פיזית את הראוטר כל יום לפני השינה, האם זה בסדר או שעליי להשאיר אותו דלוק כל הזמן שמא המכשיר יתקלקל או משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם ראוטר ללא wifi מסוכן לבריאות? - תגובה
רם דישון19/10/2014אין שום סיכון במצב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במצב טיסהמירב17/10/2014
שלום.
יישר כח על הפורום המבורך והחשוב!
האם ניתן לשחק משחקים בסמארטפון כאשר מכוונים אותו למצב ״טיסה״ בבטחה? האם זה בטוח לילדים לשחק כך ללא חשש קרינה?
מה לגבי התחממות המכשיר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה במצב טיסה - תגובה
רם דישון17/10/2014אין שום סיכון במצב טיסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיחםרותי16/10/2014
האם למייחם שבת יש קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיחם - תגובה
רם דישון16/10/2014זניחה, בעיקר כי גוף החימום טבול במים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות שהוא בתקע חשמלי ומופעל משישי
רותי17/10/2014ב4 ועד מוצאי שבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למרות שהוא בתקע חשמלי ומופעל משישי - תגובה
רם דישון17/10/2014כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה14/10/2014
שלום רב, בתמונה שלהלן זהו החיבור לאינטרנט שנמצא בחדר שלי , האם יש בכך סכנת קרינה? דרך אגב, הראוטר נמצא בארון החשמל
שאלה - תגובה
רם דישון15/10/2014זה חיבור חוטי. אין כל סיכון ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למהנדס רם דישון ועוד קצתאדם12/10/2014
שלום רב,
1. (מופנית ספיצפית לרם דישון) באתרך מצויין כי קירות הבית בולעים כ-90% מן הקרינה הסלולרית. ברצוני לשאול האם דבר זה נובע מתכונה כלשהי של הקיר שאינה ה-10 ס"מ נוספים לערך שהוא מוסיף חוצץ בינינו לבין מקור הקרינה, או שמא הכוונה באמת שאותו מרחק נוסף הוא שתורם להבדל בעוצמת הקרינה בין צידו האחד של הקיר לשני?
הסיבה לשאלתי היא שעד כמה שידוע לי, גלי רדיו מסוגלים לעבור דרך קירות ללא איבוד של ממש מעוצמתם.
2. האם אתם מכירים את האנשים מ-norad4u ויכולים לומר האם הם אמינים? (שמתי לב שבנוסף למידע, חלק מן השירות שהם מספקים לציבור מגיע בצורת הספקת אמצעי הגנה ומדידה - הווה אומר, מדובר בעסק.)
מהי הסיבה לפער הלא קטן בין ספי הבטיחות לתפישתכם לזו שלהם?
3. על איזה מרחק עליי לשמור אם ידוע לי שמצידו השני של הקיר בחדר השינה מחזיק השכן מודם סלולרי שפועל במשך רוב שעות היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה למהנדס רם דישון ועוד קצת - תגובה
רם דישון12/10/20141. חומר הבניה ממנו בנוי הקיר מחזיר (כמו ראי) 90% מהקרינה. כתבתי ״בולע״ על מנת למנוע אי הבנות. כן, זוהי אכן תכונה של החומר, והיא תלויה בתדר (בתדר החשמל, 50 הרץ, חומר הבניה שקוף למעשה).
2. גלי רדיו (בתדרי רדיו) מאבדים כאמור 90% מעוצמתם במעבר קיר.
3. אני מכיר היטב את האיש שעומד מאחורי האתר norad4u. אדם מצוין ואיש מקצוע אמין, שעקב היותו רגיש לקרינה עזב תפקיד בחברת הייטק ועוסק כרגע לפרנסתו גם במכירת אמצעי הגנה.
4. בגלל היותו רגיש לקרינה, הוא נוטה להחמיר יותר ממני. מי מאיתנו צודק יותר- רק ימים יגידו.
5. אין בעיה עם מודם סלולרי מעבר לקיר, בגלל 1 ו-2 לעיל.
אני מעריך את השאלות העניניות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה למהנדס רם דישון ועוד קצת - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף13/10/2014אם מותר לי להוסיף הערה (הארה) קצרה לסעיף 2 ב' בשאלה:
ההבדל בפער בין ערכי הסף שלנו לשל האתר השני האמין, המכובד, המקצועי, ובעל הידע הרב, הוא בכך, שאנחנו שומרי הסף של הסיכון (האפשרי, לא הוודאי) של עליה בשכיחות הסרטן אצל משתמשים כבדים לאורך זמן, ואילו האתר השני "דואג" לאלו שלוקים "במחלת הרגישות לקרינה אלקטרומגנטית" ואילו הם דברים שונים לחלוטין.
ובכל מקרה צודק ידידי המלומד המהנדס רם דישון רק העתיד יוכיח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופניים חשמלייםיהודה12/10/2014
שלום וברכה,
ילדיי ישבו כרבע שעה בסמוך לאופניים חשמליים בהטענה. אני מעריך שבסביבות מטר מהמטען/שנאי, וארבעים ס"מ מהמנוע.
1. האם יש סבירות גבוהה לנזק ?
2. ככלל, מה המרחק ממטען של אופניים חשמליים ? ממנוע בהטענה ?
תודה רבה ומועדים לשמחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אופניים חשמליים - תגובה
רם דישון12/10/2014שום נזק לא נגרם מחשיפה חד פעמית קצרה.
שמור מרחק של מטר מהמטען עצמו- אין חשיבות למרחק מהאופניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות - מטען אופניים
יהודה13/10/2014מר דישון, תודה רבה על המענה !!!
כדי לוודא שהבנתי, ולהוסיף עוד פרטים, אני מבקש לשאול (אני מתנצל על הפירוט -אך הוא חשוב לי גם אופרטיבית וגם כי אני רוצה לוודא את התשובה לגבי המקרה החד פעמי; שמאוד הלחיץ אותי ... ).
1. המטען של האופניים נראה מסיבי ועם שנאי (איני בטוח; שכן לא מדובר באופניים שלי )- האם עדיין אין הבדל משמעותי, מבחינת המרחק, בהשוואה למטען של מכשיר סלולרי, ומספיק מטר ?
2. האם התשובה -לגבי זמן של רבע שעה - לא משתנה, גם אם המרחק קצר ממטר (וגם אם ילדים ישבו ממש קרוב למטען/שנאי) ?
3. האם התשובה שונה (גם כללית וגם לגבי השהות החד פעמית ) גם כשמדובר בתינוק בן שנתיים?
4. היו שם שני זוגות אופניים צמודים בהטענה -
זה משנה את התשובה לגבי המרחק ?
זה משנה את התשובה לגבי הסיכוי לנזק בשהות של רבע שעה ?
תודה רבה והערכה גדולה; ושוב - אני מתנצל על הפירוט - חשוב לי מאוד לוודא שאני מבין נכון, כי זה מדאיג אותי.
מועדים לשמחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות נוספות - מטען אופניים - תגובה
רם דישון13/10/20141. מטר אחד לוקח בחשבון טווח בטחון לכל המטענים.
2. מחשיפה של רבע שעה, גם במרחק אפסי, לא קרה שום דבר. ישנו סיכון נמוך בחשיפה רצופה של שנים, וזה לא המקרה שלפנינו.
3. התשובה זהה גם במקרה זה.
4. כנ״ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמר דישון - תודה רבה! מועדי לשמחה.
יהודה13/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהרותי12/10/2014
האם המכשיר שבודק מקדימה בגוף ומאחורה כדי לישמור שחס ושלום לא יהיו פיגועים האם מכשיר זה יש בו מעט קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד``ר דני וולף12/10/2014לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה מעל ביתדני10/10/2014
ישנה אנטנה מעל בית סמוך כ15, 20 מטר מהבית שלי אפשר לראות בתמונה.
למה היא משמשת והאם היא מסוכנת?
תודה..
אנטנה מעל בית - תגובה
רם דישון10/10/2014היא משמשת לקליטת שידורי טלויזיה ולכן אינה מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיירים גזדני10/10/2014
האם בעת בישול ושימוש בכיירים של גז יכולה להיות חשיפה מסוכנת לקרינה?
בתודה מראש וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד``ר דני וולף10/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרינהאפרת09/10/2014
שלום לפני כחודש ביצענו בבית הספר בדיקת קרינה
עי מודד מוסמך עי משרד לאיכות הסביבה
הבדיקה הייתה ב 8:30 בבוקר
לפני שבוע חזרנו על הבדיקה במקומות הבעיתיים עם חברה אחרת
ב 15:30 והיו הבדלים גדולים בתוצאות
מעבר לזה שהבודק בבדיקה השניה החזיק לפני המכשיר מחברת וטען שהגובה צריך להיות מטר והמחברת עוזרת לו להיות 0.3 מהקיר
אני מעוניינת לדעת אם זה נכון ואיך יכול להיות שיש הבדל כה גדול
ממקום שנמדדה בו קרינה של 19 יש כעט 2.0
האם זה בגלל השעות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת קרינה - תגובה
רם דישון10/10/2014כן- ההבדלים הם בגלל שעות מדידה שונות. בבוקר יש יותר תעבורת שיחות לכן התוצאה יותר גבוהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשת אלחוטיתסיוון09/10/2014
שלום ותודה על המענה שלכם
אני בהריון בחודש שמיני ושמו לי בעבודה בתקרה מעליי קופסת רשת ,
אני מעריכה מרחק מטר וחצי מעליי...
האם זה מסכן את ההריון שלי?מה המרחק הבטוח?
אולי אוכל לעבור מקום...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשת אלחוטית - תגובה
ד``ר דני וולף09/10/2014אם מדובר בקופסת רשת קווית אין בעיית קרינה בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)