מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול ביודסיוון09/10/2014
שלום רב.
קרוב משפחתי עובר ניתוח (סרטן בבלוטת התריס)ואולי יצטרך טיפול ביוד ,
מי שיבוא עימו במגע ואולי יספוג קרינה רדיואקטיבית ואח"כ יהיה ליד הילדה הקטנה שלי יכול להעביר אליה את הקרינה?
תודה
רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ביוד - תגובה
ד``ר דני וולף09/10/2014לא! מי שיתקרב לאדם, או להפרשות שלו שתן צואה רוק זיעה, שמקבל טיפול רדיואקטיבי ביוד, יקבל קרינה כל עוד היוד פעיל. אבל אף אחד לא יכול להעביר את הקרינה הלאה לאדם שלישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מסוללה של אופניים חשמליות - פליטת קרינה מסוכנתד``ר דני וולף08/10/2014
שלום,
רציתי לדעת האם סוללה של אופניים חשמליות פולטת קרינה מסוכנת ? הסוללה מונחת ממש מתחת למושב (בערך כ-15-20 ס"מ מתחת).
בתודה מראש,
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מסוללה של אופניים חשמליות - תגובה
רם דישון08/10/2014לא, כי מדובר במערכת של זרם ישר. אין קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה של אופניים חשמליים
DVIR01/07/2015רציתי לשאול אם הסוללה של האופניים החשמליים פולטת קרינה לתאי הזרע של הזכר?... אם כן מה אפשר לעשות נגד זה ואם לא אשמח לדעת את הסיבה שהקרינה לא פוגעת בזרע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה של אופניים חשמליים - תגובה
רם דישון01/07/2015ראה את התשובה הקודמת. אין קרינה כלל מסוללה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכוניות היברידיוטג07/10/2014
שלום,
עקב כך שעברנו לגור בעיר מרוחקת מהעבודה, בעלי החליט לרכוש מכונית היברידית(טויוטה פיריוס דור 3), כי היא חסכונית יותר מהרגילה.
אני יודעת שמכוניות היברידיות פולטות קרינה בלתי מייננת במיוחד במושבים האחרויים.
מכונית (טיוטה פיריוס דור 3) מסוכנת? במיוחד לילדים? או שזה בטיחותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכוניות היברידיוט - תגובה
רם דישון07/10/2014חפשי ברשת- למיטב זכרוני היצרן שיפר את הבעיה בדגמים החדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מלוח חשמל בגן ילדיםדפני06/10/2014
שלום
בתי לומדת בגן עירוני (טרום טרום חובה)
בכניסה לחדר הגן (גן חדש יחסית נבנה לדעתי באיזור שנת 2010) נמצא לוח חשמל המשרת את הגן. הגן מורכב ממטבחון, שני חדרי שירותים, חדר מרכזי וממ"ד. כלומר, בעיקר הלוח משרת נושא של מזגן, תאורה, מקרר, לפעמים מוסיקה ובר מים.
בכל אופן, במרחק של כמטר וחצי מוצבים כיסאות סביב שולחן קטן וזו פינת הספריה. אלא מה? בקיר חוצה הנפגש עם הלוח ממש בסמוך נמצא 'קיר פעיל' כלומר קיר שבו הילדים יכולים להצמיד דמויות וכו.
כשהערתי את תשומת לבה של הגננת היא טענה שהרשות המקומית ערכה את בדיקות הקרינה הנדרשות בסביבת הלוח ולא העירו כלום לגבי הקיר הפעיל.
ברצוני לשמוע את דעתכם בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מלוח חשמל בגן ילדים - תגובה
ד``ר דני וולף07/10/2014לא נראה שלוח החשמל יוצר בעיית קרינה בגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר אל-חוטי, בחיבור חוטיאופיר06/10/2014
שלום, בחדר שלי קיים ראוטר אל חוטי, ממנו אני שומר מרחק של כ90 סנטימטר בערך. הראוטר תמיד נמצא בחיבור חוטי למחשב, ונדיר שמישהו מתחבר ממנו בחיבור WIFI. האם כאשר הראוטר בחיבור חוטי כמות הקרינה הנפלטת ממנו זניחה לעומת חיבור אל-חוטי, או שמא הראוטר פשוט משדר כל הזמן ועדיין נפלטת ממנו קרינה חזקה כל הזמן?
פשוט תוהה האם כדאי לי לעבור לראוטר קווי שבו יש פחות קרינה, עקב כך שגם ככה אין לנו צורך אמיתי בWIFI...
חשוב לי לציין אגב, שאני מכבה את הראוטר לפני השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי דבר אחד
אופיר06/10/2014יש לי אופציה לבטל את האופציה לרשת אל חוטית בנתב שלי דרך ספקית האינטרנט.
במצב כזה לא יהיה בו חיבור אלחוטי, והוא יהיה מחובר למחשבי בחיבור קווי בלבד.
האם במצב כזה ניתן לומר שהוא כמו נתב קווי לכל דבר ועניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראוטר אל-חוטי, בחיבור חוטי - תגובה
ד``ר דני וולף08/10/2014"כל התשובות נכונות"
ראוטר פולט כל הזמן קרינה ומטר ממנו מספיק. תקשורת קווית לא פולטת קרינה בכלל. בכול ראוטר יש באפשרותך לבטל את השידור האלחוטי וכך תשאר עם ראוטר קווי בלבד שלא מקרין בכלל. ראוטר קווי בלבד קשה למצוא היום כי כמעט לא נמצא בשימוש ולכן גם יקר יותר יחסית.
ראוטר אלחוטי (שפועל גם על אלחוטי) לא רצוי שיהיה בחדר השינה אפילו שבמרחק של מטר ממנו הקרינה זניחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה רצופה בתוך ממ"דאיתי06/10/2014
שלום רב,
אני עובד בחברת הייטק באזור המרכז. לפני כחודש הועברנו, צוות של חמישה אנשים לעבוד בתוך ממ"ד, ללא חלון, המשמש בדר"כ כחדר ישיבות (בגודל ממ"ד בייתי סטנדרטי - כ12 מ"ר). מדובר על עבודה קבועה של לפחות תשע שעות ביום, חמישה ימים בשבוע. אנחנו מתוכננים להשאר בממ"ד לפחות חודשיים נוספים. רציתי לדעת אם ישנן סכנות בעבודה בצורה כזאת. אציין כי אנחנו עובדים עם חמישה לפטופים המחוברים ל-wifi בקביעות והמכשירי טלפון הסלולריים שלנו.
תודה מראש
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה רצופה בתוך ממ"ד - תגובה
ד``ר דני וולף07/10/2014ממ"ד צריך להיות מאוורר ואז אין בעיה. אם הממ"ד חדש יחסית, ולא על הקרקע, אפשר להמר שיהיה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב נייד לעומת מחשב נייחאופיר06/10/2014
עד כמה ההבדלים רציניים בין השניים?
אני כמובן מדבר על מצב שאני יושב מולם כשהם על שולחן עבודה (ולא כשהלפטופ על הברכיים או משהו בסגנון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממחשב נייד לעומת מחשב נייח - תגובה
ד``ר דני וולף06/10/2014הקרינה לא חזקה, ואם הלפטופ על השולחן ו\או המחשב מתחת לשולחן המרחק אמור להספיק כדי שהקרינה תהיה זניחה. חשוב גם שהשנאי של הלפטופ יהיה מרוחק מהגוף, כשהוא בחשמל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה+שאלה ששכחתי על נייד
אופיר06/10/2014האם גם כאשר המחשב הנייד מוטען (מחובר לשנאי)- עדיין כמות הקרינה שלו זניחה (שוב, כשהוא על השולחן ולא על הברכיים או משהו)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה+שאלה ששכחתי על נייד - תגובה
ד``ר דני וולף07/10/2014כן, כשהמחשב מחובר לחשמל עיקר הקרינה הנוספת היא מהשנאי שנמצא בהמשך לחוט החשמל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדלי קרינה בין נייח לנייד לילדים
עופר06/11/2014שלום
בבית הספר רוצים לקנות 30 מחשבים ללמידה בכיתה אחת.
האם יש משמעות מבחינת קרינה (כולל מבחינת הטענה)
בין מחשב נייד לנייח?
האם 30 מחשבים ניידים שמוטענים בו זמנית מסוכנים יותר מבחינת קרינה מ-30 מחשבים נייחים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבדלי קרינה בין נייח לנייד לילדים - תגובה
רם דישון06/11/2014תילחם בכל הכוח שהמחשבים יחוברו לרשת בחיבור חוטי ולא אלחוטי, ושההטענה תיעשה לאחר הלימודים בלבד. הנושא הזה הוא ״חם״ ומדובר בכל הארץ!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מתחמששירי05/10/2014
היי
האם יתכן שאין בכלל שדה מגנטי וקרינה חשמלית חלשה בקומה שבנויה על תחמ"ש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מתחמש - תגובה
ד``ר דני וולף06/10/2014לקהל הקוראים תחמ"ש הכוונה לתחנת משנה של חברת חשמל, כלומר שנאי, וזה אמור להקרין חזק. קשה להאמין שמעל תחנת השנאה פעילה לא תהיה קרינה, ואני מציע לך למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר' וולף-ילדים ומקרריםיהודה03/10/2014
שלום וברכה,
ילדיי (שנתיים עד חמש) שוהים מספר שעות עד יממה, מדי שבוע, בבית בו מהצדדים האחרים של קירות החדר המרכזי בו הם שוהים רוב הזמן- יש מקררים. הם עוברים ליד קירות אלה עשרות פעמים בכל ביקור.
עד כמה יש למנוע זאת ?
אני עושה כמיטב יכולתי,המוגבלת, על מנת שכמה שפחות ישבו או יתעכבו שם; אך אם זה לא מספיק - ויש סכנה בכך שמתעכבים מדי פעם, או שחולפים פעמים רבות- הייתי מבקש לדעת; ולפעול בהתאם.
תודה רבה,
שנה טובה וגמר חתימה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדר' וולף-ילדים ומקררים - תגובה
ד``ר דני וולף03/10/2014לזמן כל כך קצר אין שום סיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד - מקרר ושקע
יהודה04/10/2014דר' וולף, תודה רבה על המענה המהיר !
מאז שאלתי הכללית, נוספה לי שאלה יותר חמורה, אני חושש.
בני, בן שלוש וחצי,ישן כחמש שעות, כשפלג גופו התחתון ליד ( כשלושים - חמישים ס"מ ) מרחק מהצד האחורי של מקרר (לפי הרעש, מנוע המקרר היה פעיל במיוחד מספר פעמים).
עד כמה יש סיכון של ממש לנזק משמעותי?
בנוסף, השקע הפעיל של המקרר היה כ 20 - 15 ס"מ מראשו. מה החשש לנזק מכך?
כמו כן - הוא היה חולה, עם חום גבוה. האם זה מגביר את מידת הפגיעה מקרינה ?
אף שמדובר במקרה ספציפי שכבר התרחש (וממילא אני בקושי נושם מאז ...), חשוב לי מאוד לדעת מה המשמעות מבחינה אובייקטיבית (בלי"הנחות" או ריכוכים).
תודה רבה רבה,
שבוע טוב ושנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד - מקרר ושקע - תגובה
ד``ר דני וולף06/10/2014הטוב ביותר שתרכוש מכשיר מדידה ותמדוד את הקרינה במיטת הילד. קרינה לזמן קצר (גם אם יש חום) לא גורמת נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' וולף - הבהרה
יהודה06/10/2014דר' וולף, תודה רבה.
קודם כל - אקנה.
מתנצל על ההתעקשות; פשוט חשוב לי לוודא שהבנתי
ב"זמן קצר" הכוונה גם למספר שעות מדי פעם, או שבכל מקרה מעבר לכמה דקות (בוודאי שעות) מדובר בנזק; גם אם מדובר בפעם אחת או כמה פעמים בחודש.
תודה רבה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' וולף - הבהרה - תגובה
ד``ר דני וולף07/10/2014הנזק מהחשמל בתדירות ביתית הוכח בעבודה בה ילדים הגרו בסביבות כבלי מתח גבוה, לקו בסרטן פי 3 מהאחרים. כלומר חשיפה של בית המגורים במשך שנים רבות. כלומר, ללכת לישון במיטה שבה יש קרינה במשך שנים. יום יום, במשך שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון סלולרי לאחר תיקוןאורח30/09/2014
אני צריך להחליף את המסך של המכשיר הסלולרי שלי. (נקסוס 4)
הבנתי שברגע שפותחים את המכשיר רמות הקרינה יכולות להשתנות כי זה כבר לא אותו המכשיר כמו שהוא יצא מהמפעל.
האם זה נכון?
האם עדיף להחליף את הטלפון כולו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מטלפון סלולרי לאחר תיקון - תגובה
ד``ר דני וולף01/10/2014אין שום קשר. הקרינה לא תשתנה. זה לא השעונים של לפני שנות דור, שאחרי הפתיחה לא היו אטומים למים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא צריכה עזרה בדחיפות..הודיה30/09/2014
יש לי עמוד מתח גבוה עם שנאי עליו מול החלון של הסלון. העמוד הזה מאד מטריד אותי שכן ילדתי לפני כמעט חמישה חודשים ואני מאד פוחדת מההשפעה של העמוד. אני רוצה לציין כי מדדתי בעצמי את המרחק בין הקיר של הבניין (שזהו קיר החלון של הסלון שלי) לבין העמוד והוא נמצא כ 16-17 מטרים מהחלון. האם הוא מהווה סכנה עבורנו?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא צריכה עזרה בדחיפות.. - תגובה
ד``ר דני וולף01/10/201416 מ' מעמוד חשמל עם שנאי אמורים להספיק בהחלט, אולם תמיד כדאי למדוד ורצוי על מיטת התינוק. לעתים קרובות ההפתעות הן דווקא לא מאותו "האשם העיקרי" עמוד החשמל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד קרינהיהודה30/09/2014
שלום וברכה,
איזה מד קרינה אמין ואיכותי מומלץ להדיוטות ?היכן ניתן לרוכשו ?
תודה רבה ושנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מד קרינה - תגובה
רם דישון30/09/2014מידע מסחרי יימסר רק בפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יהודה30/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת uv ממכשיר תמי 4שגית28/09/2014
במכשיר הביתי יש לי מנורת uv . האם היא מסוכנת לשימוש? קראתי שישנם ניטריטים במים שבמגע עם uv הופכים למסוכנים. האם זה נכון?
אשמח לדעת אם אוכל להשתמש במכשיר ללא חשש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינת uv ממכשיר תמי 4 - תגובה
ד``ר דני וולף29/09/2014ניטריטים במים אינם בריאים ככל שהם נמצאים, בלא קשר למנורת ה- UV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינת uv
שגית29/09/2014האם שימוש במנורת קרינת uv מסוכנת לשימוש? האם לוותר עליה או שאפשר להמשיך להשתמש?אני שוקלת להחזיר לחברה את הנורה בשלל החשש שלי מקרינת הuv
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינת uv - תגובה
רם דישון29/09/2014הנורה נמצאת בתוך המכשיר ולכן אינה מסוכנת כלל. אל תחזירי את המכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר וולף - חשיפת תינוק לקרינהט26/09/2014
שאלה לדר' וולף
החדר של התינוק שלי ומיטתו צמודים לקיר הסלון, מצידו השני ממוקמים מס' מכשירי חשמל:
טלויזיה תלת מימד 50 אינץ של LG
מזגן
אקס בוקס
ממיר YES
ראוטר D LINK של בזק דגם +2760U ADSL2,בו מכובה האופציה האלחוטית( wireless lan) , אל הראוטר מחוברים באופן קווי: מחשב ביתי נייח והטלויזיה תלת מימד הנ"ל.
התינוק ישן כ12-14 ש' ביממה במיטה ורציתי לשאול מה מרחק בטוח למיקום מיטת התינוק?
האם מומלץ להרחיק חלק מהמכשירים? או להחליף שעדיף להחליף חדר עם התינוק?
בתודה מראש, אמא מודאגת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדר וולף - חשיפת תינוק לקרינה - תגובה
ד``ר דני וולף27/09/2014על פניו נראה שאין בעיה. המזגן - מדובר ביחידה הפנימית - והוא נמצא במרחק של 2 מ' ממיתת התינוק (אני מניח) הטלויזיה מאחור גם כן זניחה, התקשורת החוטית לא מקרינה והאלחוטית נחסמת בקיר, כך שעל פניו לא צריכה להיות כל בעיה, אולם תמיד עדיף למדוד. אם אין אפשרות למדוד, היו רגועים אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך-חשיפת תינוק לקרינה
ט29/09/2014תודה רבה על תשובתך המפורטת,
שאלה נוספת לגבי המזגן:
זהו מזגן תחתי, גופו (היחידה הפנימית) נמצא בסלון ויש שבר בקיר ובו תריס הפונה למיטת הילד. כך יוצא שהמזגן נמצא כ-40-50 סמ מראש התינוק.
היחידה החיצונית של המזגן נמצאת מחוץ לחדר התינוק כמטר מראש מיטתו.
האם יש סכנה מהקרינה לתינוק? מה המרחק הבטוח מהיחידה הפינמית והחיצונית של המזגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלת המשך-חשיפת תינוק לקרינה - תגובה
רם דישון29/09/2014אין סיכון בגיאומטריה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעים כמה קרינה מסוכנת נפלטת?מאן דהוא23/09/2014
1.האם אפשר לסמוך על החברות הסלולריות בכמות הקרינה המצוינת?
2.איך אפשר לדעת לפני שקונים מכשיר חשמלי כמה קרינה הוא פולט?
3. האם שמעתם על תופעות לוואי לשימוש במחשב או מסך מחשב כגון פריחה בעור או בעיה ברשתית העין? השאלה היא גם לגבי מחשב נייד ישן בעל מסך קטן וגם נייח חדש 19 אינצ'.
תודה על תשומת הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
מאן דהוא23/09/20144. אילו אמצעים יש להגן על הראיה? שמעתי שבארה"ב עובדי היי טק חייבים לחבוש משקפיים להגנה מקרינה? האם נכון? האם מתאים גם לבעלי משקפיים עם מספר? ואם כן? איך אפשר לרכוש אותם בארץ?
האם יש עוד אמצעי הגנה מהמחשב ומסביבתו(מודם, מדפסת,מסך וכו')לעיניים ולעור?
שוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
רם דישון23/09/20144. למיטב ידיעתי אין צורך במשקפי הגנה בעבודה מול מחשב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר דני וולף27/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איך יודעים כמה קרינה מסוכנת נפלטת? - תגובה
רם דישון23/09/20141. לא ברור למה הכוונה. האם לנתונים בטבלה באתר המשרד להגנת הסביבה? הנתון המופיע שם הוא המירבי שנמדד, ונכון לנקודה מסוימת בלבד. אין שום משמעות לנתון זה כאשר רוצים להתיחס למיקום אחר.
2. אי אפשר כי אף אחד לא מפרסם זאת.
3. משאיר לד״ר וולף לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך יודעים כמה קרינה מסוכנת נפלטת? - תגובה
ד``ר דני וולף27/09/2014פריחה בעור מופיעה אצל אלו שיש להם מחלת הרגישות לקרינה, ואז היא מופיעה בכול קרינה אלקטרומגנטית ולא רק ממסך, ומופיעה בכול פעם ולא רק חד פעמי. התשובה היא לא!!!! חפשו סיבה אחרת לפריחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנחפש סיבה אחרת
מאן דהוא28/09/2014ומה לגבי העיניים?
גם שום הגנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)