מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמקוליםטומי30/12/2014
שלום.
יש לי רמקולים בגודל של כ- 20 ס"מ ע"י המיטה. האם זה מסוכן?
אם כן, מהו מרחק הביטחון המומלץ?
כמה זמן חשיפה מקסימלי מומלץ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רמקולים - תגובה
רם דישון30/12/2014כשאינם פועלים אין סיכון.
שמור מרחק של חצי מטר.
לא קיימת הגדרה לזמן מירבי מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמקולים
טומי30/12/2014האם גם לאישה בהריון המרחק של 0.5 מ' תקין?
מדדתי כעת והמרחק בפועל הוא כ- 60 ס"מ בין הראש לרמקול.
לאחר מדידה, הרמקול מעט גדול יותר - כ- 28 ס"מ (רמקול עם תיבת תהודה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רמקולים - תגובה
רם דישון30/12/2014אותה תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמקולים
טומי30/12/2014תודה רבה.
שאלה נוספת - האם מומלץ לנתק גם את כבל המתח שמזין את הרמקול, או שמספיק לכבות אותו?
שוב, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רמקולים - תגובה
רם דישון30/12/2014מספיק לכבות אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בקשר לראוטריניב29/12/2014
שלום יש לי בבית ראוטר ליד המחשב ואני לידו הרבה זמן שאני במחשב ראוטר של hot box כולל wifi האם הוא פולט קרינה מסוכנת שאני לידו?ואם כן, כשאני מכבה את ה wifi עדין יש קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה בקשר לראוטר - תגובה
רם דישון29/12/2014כשאתה מכבה את הוייפיי אין קרינה ואין סיכון. כשהויי פיי פועל, שמור מרחק של מטר מהראוטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...
יניב30/12/2014תודה על התשובה .עוד הערה, עד עכשיו במשך שנתיים לפחות לא ידעתי שיש קרינה ולא עשיתי כלום זה לא נורא?לא קרה לי כלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתשובתך... - תגובה
רם דישון30/12/2014אם אינך סובל מכאבי ראש- לא קרה כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבלים ממפצל חוטי חשמלרועי28/12/2014
מדובר בחדר של 2 מטר על מטר וחצי שמשמש כחדר מחשב. למחשב מחוברים באותו צד מאותו קיר 2 מפצלים לחשמל אחד מתחת לשני ברווח של 5 ס"מ , מפצל 1 עם 5(מתוך 6) כבלים מחוברים והשני עם 3 (מתוך 4) .
המשתמש במחשב יושב כחצי מטר מכבלים כביניהם מפריד מסך המחשב.
האם אין סכנה?
ומה אפשר לעשות אחרת כדי להקטין את הקרינה אם קיימת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבלים ממפצל חוטי חשמל - תגובה
ד``ר דני וולף29/12/2014אתה מדבר על קרינת חשמל ביתית, שהיא מקסימלית דווקא במקום שיש שנאים, ולא כל כך מהכבלים והמפצלים, שעד כמה שאני מבין עובדים בהספק מאוד נמוך.
נראה שבקונסטלציה הזאת דווקא אין קרינה מרובה, ואם יש חצי מטר מהכבלים, ומטר אחד מהשנאי לא אמורה להיות בעיה בכלל. בכל מקרה כדאי למדוד, והכי חשוב כמה זמן אתה בחדר, אם מדובר על כמה שעות ביום לא נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה אם יש באותו קיר 3 שנאים
רועי29/12/2014ולא אחד?
כלומר למפצלים שתיארתי קודם מחוברים 3 שנאים: 1 לנתב, 1 למכשיר טלפון, 1 למסך וחשבתי להוסיף גם ספק כוח להגנה בהפסקת חשמל.
שאלה שניה: אם צריך, איזה סוג יועץ עלי לחפש כדי שייעץ לי איך לסדר את החדר או את החוטים אחרת? החדר קטן גם ככה.
תודה רבה על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רועי01/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מכרטיס רשת אלחוטירחל28/12/2014
שלום רב,
כדי לקלוט את האינטרנט מבעלי הדירה שגרים מעלינו אנו משתמשים בכרטיס רשת אלחוטי (מצורפת תמונה) שמחובר למחשב בחיבור USB.
האם בטוח להשתמש בכך כשיש לנו תינוק?
כמו כן, האם העובדה שיש אינטרנט אלחוטי בדירה (כאמור המקור שלה הוא בדירה מעלינו, אצל בעלי הדירה, אצלנו רק קולטים) מסוכנת לתינוק?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה
רחל28/12/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מכרטיס רשת אלחוטי - תגובה
ד``ר דני וולף29/12/2014לא בעייתי בכלל, קרינה אפסית, כדאי לשמור מטר מהמחשב ומהכרטיס לתינוק. איזה שכן טוב יש לך שמשתמש בראוטר לא מוצפן? תשלח לו גם דברים להדפסה שידפיס לך גם.
מציע לכול הקוראים לא לגלוש עם ראוטר לא מוצפן, זה יכול לגרום להרבה גניבות של זהות, וחדירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה חלק מהחוזה
רחל29/12/2014הוא בעל הדירה :)
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוםאלה27/12/2014
האם מפזר חום שאני שמה קרוב לבטן בכסא לידי מסוכן? (הריון שבוע 10).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חום - תגובה
רם דישון27/12/2014שמרי מרחק של חצי מטר (פחות מזה- חם מדי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי הקרינה?
אלה27/12/2014קראתי שזה המכשיר עם הכי הרבה קרינה שיש מבין המחממים.
זה נכון?
שנית, תוכל להמליץ על מכשיר למדידת קרינה? אני רוצה הלשכיר אחד ליומיים, אבל לא מבינה באכות ואם כבר חשוב שיהיה איכותי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ומה לגבי הקרינה? - תגובה
רם דישון27/12/2014כמו שכתבתי, חצי מטר מספיק להוריד את הקרינה לערך בטוח.
לגבי השכרת מכשיר- חפשי ברשת או פני אלי בפרטי. ככל שהמכשיר איכותי יותר, תאלצי לשלם יותר עבור השכרתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממטען של טלפון ניידרותם27/12/2014
נרדמתי צמוד למטען של טלפון נייד למשך 6 שעות. האם יש סכנה או שהסכנה היא בחשיפה ממושכת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
רותם27/12/2014המטען היה כמובן מחובר לנייד בטעינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחשיפה חד פעמית אין סכנה
ד``ר דני וולף27/12/2014וחוץ מזה המטען מקרין ממקום חיבורו לשקע ולא לפלאפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לעזרתכם בבקשה-זפתרינה25/12/2014
שלום ,
יש לי תינוקת בת חודש והיתה בחדר עם חלון פתוח כששרפו זפת
לא יידעו אותי שעושים זפת בגג ועכשיו אני בלחץץ
יכול להיגרם נזק לתינוקת?
אודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לעזרתכם בבקשה-זפת - תגובה
ד``ר דני וולף25/12/2014אדי הזפת עולים למעלה (כי הם חמים) ומתפזרים, ומה שאנחנו מריחים זה מולקולות בודדות, שנותנות את הריח, כי חוש הריח שלנו מאוד רגיש, אבל הריכוז הגורם לנזק מזערי אם בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפזר חום ומכונת למינציה-דר וולףשושי24/12/2014
לדר וולף שלום,
האם שימוש במפזר חום לאמבטיה פולט גזים רעילים לאוויר לנשימה כתוצאה מחימום הפלסטיק?
ב. האם גזים אלו נצמדים לבגדים?
ג. האם מכשיר למינציה פולט גזים רעלים כתוצאה מחימום הניילון.
ד. האם הם נצמדים לבגדים מסוג תאית?
ה. האם בגדים שהושארו ברכב ביום חם ספגו את אדי הפלסטיק שנפלט מחלקי הפלסטיק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפזר חום ומכונת למינציה-דר וולף - תגובה
ד``ר דני וולף25/12/2014אם לא מכסים את פתחי היציאה של מפזר החום אין בעיה. למינציה לא כדאי להתקרב יתר על המידה לפעולה עצמה, ולא לנשום את האדים שעולים בדרך כלל מעל למכשיר הפועל.
הבגדים לא קולטים ולא מעבירים את האדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה-המשך
שושי25/12/2014דר נכבד
במקום אחר נאמר לי שאדי הפלסטיק נצמדים לבגדים מסוג תאית-צלוליט למינציה ,ולכן שאלתי גם כאן כי הייתי מוטרדת מזה.(ממפזר החום למשל,למינציה)?
ב. מה לגבי גזי פליטה של מכוניות בכלל והגז שנפלט בדיוק שמדליקים את הרכב--האם אחד מהם נצמד לבגדים? או רק הפיח?
ג. אם שכחתי בגדים ברכב ביום חם ,האם החומרים שמשתחררים מפלסטיקי הרכב גם לא נצמדים לבגדים?כי אם כן,במקרה זה, אני חוששת להכניס בגדים עם חומרים אלו למכונת הכביסה המשפחתית.
תדוה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה-המשך - תגובה
ד``ר דני וולף25/12/2014מתפזרים מיד באויר, או נספגים בבגד ויורדים בכביסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפאהאלה24/12/2014
שלום
מרפאת ההריון שלי צמודה למתחם סי טי ורנטגן בבית החולים. כמה חדרים ממנה מבוצעות בדיקות רנטגן וסי טי. מדובר באותו אגף! רק חדרים מפרידים בין לבין.
אני מאוד חוששת מזה. האם יש סיבה לדאגה? יש לי אפשרות לעבור למרפאה אחרת אבל התור יתרחק בשבועיים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגם
אלה24/12/2014האם מפזר חום שאני שמה קרוב לבטן בכסא לידי מסוכן? (הריון שבוע 10).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפאה - תגובה
ד``ר דני וולף25/12/2014אין שום סיבה לדאגה. המכונים האלו מוגנים ומנוטרים כל כך טוב שמחוץ לחדר או אפילו בתוכו היכן שהטכנאי יושב יש אפס קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום אדנואיד לילדמיכאלה24/12/2014
שלום וברכה,
ראשית כל רציתי לומר יישר כח על הפורום החשוב הזה!
רציתי לשאול: בני בן 4 ווחצי ויש לו שקד שלישי. כבר עשינו לו פעמיים צילום לשקד השלישי. מאחר ועברה שנה מאז הצילום האחרון ואנו שוקלים ניתוח, הרופא ביקש צילום אדנואיד נוסף. אני מרגישה לא בנוח עם זה מאחר וזו כבר פעם שלישית..מצד שני ,הצילום יראה האם האדנואיד התכווץ וזו אינדיקציה חשובה לניתוח...
האם רמת הקרינה בצילום שכזה מסוכנת לילד? בייחוד שזה פעם שלשית ? האם יש נזק מצטבר?
בתודה מראש,
מיכאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום אדנואיד לילד - תגובה
ד``ר דני וולף25/12/2014רמת קרינה מאוד נמוכה, צילום חיוני, אל תחשבו פעמיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!פורום חשוב ביותר!!
מיכאלה25/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלולרי ברכב, מטען - וילדיםיהודה23/12/2014
שלום וברכה,
מספר שאלות, הנוגעות לילדים:
1. ילדיי שהו בנסיעה של כשעה ורבע במכונית עם חלונות סגורים, כשבמשך כעשרים דקות נעשה שימוש בטלפון סלולרי (שיחה וגלישה), ובשאר הוא היה דלוק.
עד כמה יש חשש שנגרם נזק ממשי ?
אני מנסה למנוע המצאות מכשירים דלוקים בנסיעה ברכב; אך האם יש משמעות בכלל לכך שלפחות יהיו חלונות פתוחים ?
2. ילדי ישב כעשרים דקות כשראשו במרחק של כחצי מטר ממטען של טלפן סלולרי, עד כמה יש חשש מנזק ממשי ?
2.האם מטען שמחובר לשקע ולא למכשיר (רצ"ב צילום) מסוכן גם כן ?
תודה רבה וחנוכה שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה חד פעמית לא מסוכנת
ד``ר דני וולף24/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהקרן23/12/2014
הי,
היום לאחר בדיקת קרינה שעשיתי במקום מגוריי גיליתי שהייתי חשופה לקרינה בערכים של 5-6 במשך 5 שעות כל יום במהלך כל ההריון. האם סביר שייגרם נזק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה - תגובה
ד``ר דני וולף24/12/2014לא רצוי, תמנעי מהמשך השהייה באותו המקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהיכן משיגים מכשיר למדידת קרינה?
אלה24/12/2014תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ב- EBAY או פני לרם דישון בפרטי
ד``ר דני וולף25/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות סלולארשרון22/12/2014
שלום
המרחק בין הבית שמשמאל לאנטנות שממול, הוא כמאה מטר.
האם יש טעם להביא מודד שיבדוק אם הקרינה מסוכנת, או שהקרינה מסוכנת בוודאות כשיש אנטנות כאלה במרחק הזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנות סלולאר - תגובה
ד``ר דני וולף23/12/2014אם יש קשר עין מהחדר לאנטנה חשוד, אבל במרחק של 100 מ' כדאי למדוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת טכניציום בעת מיפוי עצמותיונית22/12/2014
שלום,
אני עומדת לעבור מיפוי עצמות כלל גופי, עם דגש על הברכיים.
שאלתי היא האם החומר המוזרק טכנציום, הוא מסוכן לבריאות האדם? יש לו תופעות לוואי? הוא מסרטן ?
יש בו איזה שהם סיכונים כמו בהזרקת הגדולונים ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת טכניציום בעת מיפוי עצמות - תגובה
ד``ר דני וולף23/12/2014כן ממש כן. טכנציום הוא חומר רדיואקטיבי - קרינה מייננת בדיוק כמו צילומים, CT ואחרים, ולצערנו יש לו די הרבה קרינה, אולם בסופו של דבר כולנו "חוטפים" קרינה במהלך החיים, חלק נכבד מהקרינה הוא מהדמיות רפואיות. חזקה על הרופאים שהם עושים את השיקולים הכוללים, וחבל לנו להיות מוטרדים יתר על המידה מקרינה כזו או אחרת, כשצורך ותועלת בצידה. דיינו אם נמנע את הקרינות המיותרות שניתן למנוע.
דרך אגב לגדולוניום אין קרינה הוא חומר ניגוד אנרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבהלתי עכשיו :
יונית23/12/2014כשענית - כן ממש כן , התכוונת :
שהוא מסרטן ?
יש לו תופעות לוואי?
כל מי שהוזרק לו החומר חלה במשהו מסוכן ?
כשכתבי _גדולונים , התכוונתי אם לאחר שנים עלולים לחלות במחלה כלשהי כתוצאה מההזרקה ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר
יונית23/12/2014האם מהזרקה חד פעמית , עלול להגרם נזק כל כך חמור ? כל מי שעשה מיפוי עצמות נמצא בסכנה כזאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר - תגובה
ד``ר דני וולף24/12/2014בתשובה לשאלתך הברורה והממוקדת, האם יש במיפוי עצמות קרינה, התשובה הייתה כן. גם בחיים על פני כדור הארץ, בכול שנה אנחנו חוטפים קרינה ומאותו הסוג כל הזמן.
כתבתי במפורש שהסיכון אף שקיים ואפילו ניתן לחישוב, הוא מזערי וזניח לגבי הפרט הבודד. את הסיכון המדויק תוכלי למצוא בשאלה 23 בשאלות הקבועות, ואם תקחי לצורך העניין העלאת הסיכון בפחות מ- 2 זה אומר שאם מתוך 1000 אנשים מתים כ- 420 מסרטן, נכון ללפני שנים רבות (היום כבר מדובר על מעל 50% שמתים מסרטן) אז אם הסיכון מהקרינה הוא 2 הרי ימותו 422 אנשים מתוך 1000 מסרטן במהלך חייהם.
האם זה הרבה? אם מדובר לצורך דיבור יום יומי בפלאפון או לגור מול אנטנה סלולרית לדעתי כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חט"פאורי22/12/2014
שלום רב,
במתחם שליד קן של 'הצופים' באזור מגורנו, במרחק של כ- 13 מטרים מגדר הקן, ממוקם חדר טרנספורמציה של חברת החשמל (חט"פ). האם סביר להניח שמדובר במרחק בטוח? (מדובר על שהיה של כ- 3 שעות בשבוע).
תודה מראש,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חט"פ - תגובה
ד``ר דני וולף23/12/201413 מ' נראה בטוח אולם תמיד כדאי למדוד קרינה בייחוד ליד מקומות שילדים שוהים בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)