מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מהסלולרשקד01/11/2011
מהו המרחק הבטוח שכדאי להניח מכשיר סלולרי כשישנים? והאם הקרינה חזקה יותר כשהסלולרי מוטען??
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מהסלולר - תגובה
רם דישון01/11/20111. מטר אחד.
2. בזמן טעינה יש גם שדה מגנטי. רצוי לשמור גם מטר מהמטען.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נייד רגיל לעומת סמרטפוןשייקה31/10/2011
האם יש הבדל משמעותי ברמות הקרינה של טלפון נייד לעומת סמרטפון?
האם הטלפונים הנ"ל יוצרים קרינה גם כשהמכשיר לא בשימוש אבל דלוק? והאם קרינה זו משמעותית ביחס לזמן בו מדברים בנייד או גולשים באינטרנט?
ושאלה נוספת: האם הסכנה העיקרית היא הראש, או שצריך להרחיק גם מן הגוף (כאשר נושאים את הנייד בחגורה או בתיק)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נייד רגיל לעומת סמרטפון - תגובה
רם דישון31/10/2011אין הבדל משמעותי. ההבדל היחידי הוא שהסמרטפון משדר כל זמן הגלישה. כאשר המכשיר אינו בשימוש הוא משדר מעט (בעיקר איתותים קצרים). עדיפה נשיאה בתיק במקום בחגורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. ברצוני לשמוע הרצאות
שייקה31/10/2011דרך האינטרנט תוך כדי הליכה. האם שימוש באוזניה, ונשיאה של הסמרטפון בתיק בטוחה, או שצריך גם להרחיק מן הגוף כחצי מטר (ואיך עושים זאת כשנושאים אותו איתך)? מה אורך המרחק הבטוח מן הגוף?
האם הההקרנות הקצרות כשהסמרטפון אינו בשימוש זניחות ביחס להקרנות בזמון השימוש?
ואיזו אזניה הכי בטוחה? האם אוזניות אויר באמת מונעות קרינה? ושמא ההבדל בין האוזניות השונות זניח? בקיצור, אני מחפש את המדריך השלם לשימוש בטוח בסמרטפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה: האם ההמלצה
שייקה31/10/2011לא לשאת את הסלולרי בחגורה נכונה באותה מידה גם לגבי נייד שאינו סמרטפון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ועוד שאלה: האם ההמלצה - תגובה
רם דישון31/10/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה. ברצוני לשמוע הרצאות - תגובה
רם דישון31/10/2011אכן, אי אפשר גם לשאתו בתיק וגם להרחיקו חצי מטר מהגוף. לו יכולת להוריד את ההרצאה מהאינטרנט ולשמוע אותה מזיכרון המכשיר, היה עדיף.
אין מרחק בטוח מהגוף. כמה שיותר- יותר טוב.
ההקרנות הקצרות הן אמנם קצרות אך בהספק מלא. בשימוש רגיל הקרינה בהספק קטן משמעותית. מה יותר טוב- אינני יודע.
אזנית האויר מאפשרת להרחיק את המכשיר והרמקול הזעיר עוד יותר, ומונעות אתהשידור המזערי לתוך האוזן באוזניה רגילה. אוזנית האויר היא הפתרון הטוב ביותר כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניה או ספיקראיתי31/10/2011
שלום רב,
בעת שיחה בסלולרי, מה עדיף יותר בכדי להימנע מקרינה? שימוש באוזניה או ספיקר??
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניה או ספיקר - תגובה
ד``ר דני וולף31/10/2011ספיקר, כך הפלאפון נמצא במרחק 20 ס"מ מהראש, וגם לא תלוי על החגורה. עם זאת שתי האפשרויות טובות מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנות מול גן ילדיםרות30/10/2011
בני בגן ילדים הממוקם באזור תעשייה בהוד השרון ממול לגן על גג בניין משרדי ממוקמות אנטנות סלולריות של כל החברות להערכתי במרחק 120 מטר שאלתי האם ישנה סכנת קרינה האם מדובר בקרינה מזערית כי נאמר לי שפחות מ250 מטר כדאי לבדוק רמות קרינה האם יש מקום לחשש אינני רוצה לסכן את בני אני מצרפת תמונה של האנטנות שצולמה מגן הילדים האם הכיוון מראה שהן משדרות לכיוון הגן ילדים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מאנטנות מול גן ילדים - תגובה
רם דישון30/10/20111. ראי בשאלות נפוצות.
2. מומלץ למדוד את הקרינה בגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ברכביעלה30/10/2011
מדדתי במד קרינה אלקטרומגנטית את מושבי האוטו הפרטי שלי וגיליתי שבמושבים הקדמיים (הסמוכים למנוע) המצב תקין, בעוד שבמושבים האחוריים מדדתי קרינה ברמה של 10-11 מיליגאוס. האם יתכן שהחיכוך/סיבוב של הגלגלים שהמושבים האחוריים נמצאים מעליהם יוצר את השדה המגנטי? האם זו תופעה שמוכרת לכם?
אודה לכל עצה בנוגע למה ניתן לעשות משהו על מנת להקטין את רמות הקרינה דוקא במושבים שמאחורי הנהג ששם יושבים הילדים בנסיעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ברכב - תגובה
רם דישון30/10/2011איזה רכב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיאט טולדו משנת 2001
יעלה31/10/2011זהו רכב רגיל עם מנוע בנזין (לא חשמלי).
רמת הקרינה האלקטרומגנטית של 10-11 נמצאת על הספסל האחורי שממוקם על גלגלי הרכב האחוריים. והקרינה חזקה במיוחד בצדדים מעל הגלגלים. האם זה מוכר לכם ומה אפשר לעשת כדי להקטין את רמות הקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סיאט טולדו משנת 2001 - תגובה
רם דישון01/11/2011השדה אינו בגלל החיכוך של הגלגלים אלא מסיבה אחרת. הדבר מוזר מפני שברכב בנזין מאחור יש רק זרמים ישרים שהשדה שלהם אינו מסוכן. יתכן שהמודד רגיש גם לשדה סטטי. אולי יש רמקולים ליד הנקודות ה"חמות"? התופעה הזו אינה מוכרת לי ודורשת יותר התעמקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדה מגנטי מהצמיגים
SIGAL04/11/2011:לאור פרסומים שונים באמצעי התקשורת בעניין הסכנות והתקנים הנוגעים לקרינה אלקטרומגנטית מכלי רכב היברידיים,ראו מידע נוסף :
המנוע פולט שדה מגנטי נמוך מאוד והמצבר פולט שדה מגנטי אפסי ובפרט לא בתדרי ELF, במקום הימצאות הנוסעים ברכב.
מה שפולט שדה מגנטי ברכב עם הנעה חשמלית אלו מערכות ההמרה מזרם ישר לזרם חילופין והכבלים המחוברים אליהם. ברכב היברידי המערכות האלו מתחת למושב האחורי וחושפים את הנוסעים היושבים בם לשדות מגנטיים. ברכב החשמלי שלנו המערכות בתא המנוע ומה שמגיע לנוסעים נמוך בהרבה.
מרכיב משמעותי של החשיפה לשדה המגנטי, בעיקר לנוסעים במושב האחורי, נובע ממגנוט הצמיגים, בכל רכב שהוא, בלי קשר לצורת ההנעה, חשמל או בנזין. את המגנוט הזה של הצמיגים ניתן לבטל, על ידי טכניקות זמינות.
כנראה ששיש מידע חבר לצוות מומחים שכזה.
בדקו בכל רכב ותמצאו שדה מגנטי גבוה .
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדה מגנטי מהצמיגים - תגובה
ד``ר דני וולף05/11/2011שדה מגנטי "ישר" כנראה שלא גורם נזק. ייתכן מאוד והוא נמדד על ידי המכשיר המודד, אך אינו גורם נזק בריאותי, ובוודאי שלא בזמן נסיעה של שעה ויותר ביום במכונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגל והמומחים-איך אפשר לטפל בקרינה?
יעלה07/11/2011אודה מאוד לעצה מעשית כיצד ניתן לבטל את הקרינה הנובעת מהמגנוט של הצמיגים?
מהן הטכניקות הזמינות שאפשר להשתמש בהן?
תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsigal והמומחים- איך לנטרל את הקרינה
יעלה20/11/2011איך אפשר לנטרל את הקרינה בספסל האחורי הנובעת ממגנוט הצמיגים?
מה הכוונה שישנן טכניקות זמינות להקטין את הקרינה?
אודה מאוד לכל עצה
בתודה יעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
sigal והמומחים- איך לנטרל את הקרינה - תגובה
רם דישון20/11/2011לא בכדי לא ענינו לשאלה זו.
לח"מ אין ניסיון בסוג זה של מיגנוט. אני מציע שמי שכתבה על המגנוט של הצמיגים תענה על השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף?תמי29/10/2011
אני מעוניינת לדעת במה עדיף להשתמש בשביל להחליק שיער במייבש רגיל (לעשות פאן) או שבמחליק שיער או שמא עדיף לוותר בכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף? - תגובה
ד``ר דני וולף29/10/2011אין שום בעיית קרינה בשניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלומר אין בעצם דרך לדעת בוודאותטל27/10/2011
שיש עודף קרינה מהמכשיר עקב נפילה/שבר? (אלא אם כן מודדים כמובן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כלומר אין בעצם דרך לדעת בוודאות - תגובה
רם דישון27/10/2011נכון. גם המדידה אינה סיפור פשוט, ואינני בטוח שטכנאי ממוצע יודע לעשות זאת נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל בוודאות כשיש עודף קרינה חווים
טל28/10/2011את הבעיות שתיארת? לא יכול לקרות מצב של עודף קרינה ופלאפון שמתפקד בצורה תקינה?
אבל בוודאות כשיש עודף קרינה חווים - תגובה
רם דישון28/10/2011נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אביעד28/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קרינה מטלפון סלולריניב27/10/2011
לפני מס' ימים קניתי סמסונג גלקסי S2 לא דרך אורנג', אך לאחר כמה ימים מסרתי אותו לאורנג' כדי שיבדקו אותו, ואם הוא תקין הם יקחו עליו אחריות.
אמרו לי שבמעבדה הם יצרבו את המכשיר ויוסיפו לו תכנים של אורנג' ומערכת ההפעלה תהיה בגרסה מעט שונה.
אתמול קיבלתי את המכשיר בחזרה יחד עם הודעה שאומרת שבמכשיר סלולרי שעבר תיקון עלול לחול שינוי ברמת הקרינה (SAR) של המכשיר.
האם אכן חל שינוי ברמת הקרינה, ואם כן האם אני יכול להיות בטוח לחלוטין שאכן הרמה עדיין נמוכה (0.2-0.3 כמו בשאר הסמסונגים)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי קרינה מטלפון סלולרי - תגובה
רם דישון27/10/2011אתה לא יכול להיות בטוח בכלום, אם אינך יודע בדיוק מה הם עשו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, אבל עדיין, האם יכול להיות ש
ניב27/10/2011רמת הקרינה נסקה אפילו ליותר מ-1w/kg?
או אולי עברה את התקן (2)?
ז"א נניח שכן היה שינוי - עד לאן רמת הקרינה יכולה להגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוקיי, אבל עדיין, האם יכול להיות ש - תגובה
רם דישון28/10/2011קטונתי מלענות על שאלות אלו. שאל את המעבדה מה הם עשו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעון דופקישראל25/10/2011
שלום!
הזמנתי שעון דופק שקולט את הדופק ע"י חגורה עם משדר שמחוברת לחזה. אני מניח שבחברות מוכרות אין בעיה בזה, אבל אני הזמנתי מאיזו חברה עלומת שם מסין, האם זה יכול להיות מסוכן?
ראיתי משהו מתשובות קודמות משהו על "מקודד", אך לא ממש הבנתי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שעון דופק - תגובה
רם דישון25/10/2011מאחר ורק השעון משדר, והסוללה שלו ממש זעירה, הספק השידור שלו זניח לחלוטין ואינו מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחגורה משדרת
ישראל26/10/2011תודה על התשובה המהירה!
בעיקרון החגורה שעל החזה היא זאת שמשדרת, אבל מתשובתך אני מבין שגם בזה לא תהיה בעיה, נכון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
החגורה משדרת - תגובה
רם דישון26/10/2011אתה צודק- טעות שלי.
אני סבור שאין בעיה מפני שהמרחק שעל האות לעבור הוא כמה עשרות ס"מ, לכן ההספק (והקרינה) זעירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בסלולרי- גידול שפיר ועודאני25/10/2011
שלום רב. יש לי ארבע שאלות, אשמח מאוד למענה. 1-האם יש קשר בין שימוש בנייד לגידול שפיר? 2-האם ייתכן והשימוש בנייד יכול לגרום לכאב בפנים/לראש? 3-באיזה מרחק בדיבור ברמקול אין קרינה/הקרינה הכי פחותה? 3-האם קיימת מודעות/הסברה רבה במקומות העבודה לנזקי הנייד והגברת שימוש בנייח? נראה שלאט לאט אנשים שמעדיפים לדבר בטל' קווי נראים כעוף מוזר, על אף הסכנות הברורות לכולם. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בסלולרי- גידול שפיר ועוד - תגובה
ד``ר דני וולף25/10/20111 הקשר בין טלפון נייד לבין גידולים כנראה קיים, אך עדיין לא הוכח סופית וודאית, וכרגע מוגדר כאפשרי מסרטן. אותה הגדרה, ואותה התייחסות היא לגבי גידולים שפירים ולגידולים שאינם שפירים.
2. ייתכן מאוד שהשימוש בטלפון נייד גורם להרגשת אי נוחות, לכאב, לנימול, לצריבה - בקיצור לכאב עיצבי, אולם, לעניות דעתי, כאבים אילו צריכים לחלוף בתוך זמן קצר מקסימום יום או יומיים של הפסקת השימוש בטלפון. הסלולרי, לעניות דעתי, לא גורם לכאב כרוני ממושך שבועות וחודשים אחרי הפסקת השימוש בו.
3. ככלל אצבע 20 ס"מ מהראש מספיקים להפחית את הקרינה למינימום, למעט אילו שהם רגישים יתר, וגם כך לא מדובר בסרטן.
4. הצדק איתך ידידי, לצערנו המודעות עדיין לא מספקת, והשימוש רק מתרחב וחבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצבת אנטנות קטנותפאולין24/10/2011
שלום, במקום עבודתי הודיעו כי הוחלט להציב אנטנות קטנות במסדרונות כדי לשפר את הקליטה ועמה להוריד את רמת החשיפה לקרינה מהטלפונים הסלולריים. עלי לצייין כי לכל אחד מהעובדים יש טלפון נייח. האנטנות אמורות להיות מוצבות במרחק של 2 מטר מהעובדים הקרובים אליהן ביותר. אנו העובדים מבינים שהאנטנות עשויות להיטיב עם המשתמשים בטלפונים הניידים אך חוששים מהשלכות הקרינה של האנטנות עצמן למרות שהן קטנות. ההנהלה עצרה כרגע את ההתקשרות עם החברה הסלולרית. ומנסה לשכנע אותנו באמצעות מצגות מטעם פורום חברות הסלולריות או טיעונים כלליים של המשרד לאיכות הסביבה שזה טוב לבריאות העובדים. אנחנו מעוניינים לקבל נתונים אמיתייים אודות הסכנה אם קיימת מבחינת בטיחות בריאותית מגוף בלתי תלוי. נודה לכם על הכוונה. בברכה. פאולין.
הצבת אנטנות קטנות - תגובה
רם דישון25/10/2011בדרך כלל העובדות שמציגים לכם הן נכונות. הייתי מציע לדרוש התחיבות שהקרינה במקומות הישיבה של העובדים לא תעלה על 1 מיקרוואט לסמ"ר. זה מחייב מדידה לאחר ההתקנה, וזה אומר שאם באחד המקומות הערך יהיה יותר גבוה- צריך יהיה להרחיק קצת את האנטנה הקרובה (הכוונה שיש פתרון גם לאחר ההתקנה). היתרון של התקנה כזו הוא שהניידים של העובדים ישדרו בהספק הרבה יותר נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנות קטנות
פאולין27/10/2011תודה על התיחסותך המהירה. ובכל זאת אני מבקשת שוב לציין שלכל אחד מהעובדים טלפון רגיל בעמדת העבודה. בהנחה שלא מדברים הרבה בפלאפונים, האם עדיין עדיף להתקין אנטנות קטנות במשרד? האם לא בריא יותר בלעדיהן? ראיתי את התייסחות הפורום בשאלות הנפוצות בסעיף 8 וזה הדאיג אותי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנטנות קטנות - תגובה
רם דישון27/10/2011אם העובדים מדברים הרבה בסלולרי- התקנת אנטנות קטנות תשפר את המצב. אם לא- אין משמעות להוספת האנטנות.
שאלה 8 מתייחסת למשהו אחר לגמרי- לאנטנות גדולות שפונות לכביש. הוספתי בשאלה הערה בהתאם.
אני מציע בכל זאת להצמד להמלצותי בתשובה הראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה קרה לי במכשיר
טל26/10/2011מכשיר הקודם שהשתמשתי בו משהו כמו שנה, שנה וחצי למרות שיחסית אני לא מדבר הרבה, משהו כמו רבע שעה ביום, לפני שבוע החלפתי את המכשיר
זה קרה לי במכשיר - תגובה
רם דישון26/10/2011לא ברור.
מה קרה למכשיר? מה הרגשת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוקים, חוסר יכולת להוציא שיחות
טל27/10/2011וגם מקרים של נפילות קליטה, הלכתי כמה פעמים לחברה והם טענו שהם החליפו מכשיר "חדש" אבל זה לא באמת פתר את הבעיות, עד כמה הקרינה יכולה להיות חזקה יותר מהקרינה המקורית?
ניתוקים, חוסר יכולת להוציא שיחות - תגובה
רם דישון27/10/2011התסמינים הללו הם של מכשיר לא תקין. מוזר, אבל הם לאו דוקא תוצאה של שידור חזק מדי, אלא של בעיה בכלל במכשיר. גם אם הקרינה יותר חזקה תסבול מבעיות אלה, אבל גם מקרינה יותר חלשה, כך שאל תמהר להסיק מסקנות. הדבר דומה לשיעול, שיכול להיות כתוצאה של אלף ואחת סיבות שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאפון שנפלמשה23/10/2011
קראתי פה בפורום שפלאפון שנופל יכול לגרום לעלייה בקרינה.
אתם בטח מתכוונים לזה שהוא יתקשה להתחבר לאנטנה וכל הזמן יעבוד בהספק המירבי שלו,כן?
הרי לא ייתכן שמי שמפתח את הטלפון קודם יתן לו אפשרות להספק מרבי כלשהו, ואז ישקיע משאבים להגביל את זה.
כלומר ההספק המירבי של הטלפון לא אמור להשתנות כתוצאה מנפילות/חבלות,כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פלאפון שנפל - תגובה
רם דישון23/10/2011יכול להיות שהמנגנון שמפקח על עוצמת השידור יתקלקל ויכול להיות שהסירקולטור יתקלקל (אם אינך יודע מה זה- לך תלמד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה קצת מדאיג
אביעד26/10/2011איך אפשר לדעת שהמנגנון הזה נהרס?
זה יכול לקרות גם מנפילות קטנות או רק מנפילות שבין היתר שוברות את המכשיר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה קצת מדאיג - תגובה
רם דישון26/10/2011כשתהיה בעיה, תרגיש שיחות שמתנתקות, חוסר אפשרות להוציא שיחות וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה לפטופו.23/10/2011
שלום,
אני נאלצת לכתוב על מחשב באוניברסיטה , אבל מפחדת מהקרינה הנפלטת ממנו , איזה מחשב נייד הכי כדאי לקנות שלא יסכן אותי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה לפטופ - תגובה
רם דישון23/10/2011כולם דומים, ולא ידוע לי על מדידה השוואתית של דגמים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GPS ברכב מקרין קרינה מסוכנת?משה23/10/2011
קראתי באתר של משרד להכנת הסביבה שGPS משדר בזמנים קצובים, ואם המכשיר נמצא ברכב ואין לקרינה לאן לברוח, זה לדעתי עלול להיות מסוכן.
האם הכוונה למכשיר GPS רגיל או הכוונה לGPS מבוסס תקשורת סלולרית?
כי לא נשמע לי הגיוני שמכשיר GPS רגיל ישדר.
לאן הוא ישדר? ללווינים? הוא צריך אנטה מאוד חזקה בשביל זה,לא?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליח...
משה23/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מצליח... - תגובה
רם דישון23/10/2011האתר לא תומך היטב בקישורים.
האמור באתר המשרד מתייחס ל-GPS המבוסס על תקשורת סלולרית. הוא אכן חייב לשדר כל כמה דקות על מנת להתעדכן. GPS "רגיל" שהוא עצמאי וכולל את התוכנה והמפות בתוכו (MIO ודומיו) אינו משדר כלל. הניתוח והמסקנה שלךנכונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ביגוד למיגון מפני קרינהגדי23/10/2011
-האם קיים בארץ או שאפשר להכין לבד בגד שחוסם קרינה? איזה חומרים הבד אמור להכיל?
-איך ניתן לדעת שמה שאני אקנה באמת עמיד?
-כמו כן הצמדה של בד נגד קרינה מאחורי מכשיר סלולרי באופן קבוע(בניגוד לכרטיס חוסם קרינה אלא ממש בין המגן האחורי לפלאפון עצמו) יכול לגרום לפלאפון לשדר יותר חזק כשאני בשיחה והמגן שמאחורה חוסם בעצם את השידור החוצה?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה על ביגוד למיגון מפני קרינה - תגובה
רם דישון23/10/2011יש בד שחוסם קרינה. הוא כולל סיבי מתכת, ולא נראה לי שניתן לייצר אותו באמצעים ביתיים. חפש ברשת.
מגן צמוד למכשיר יגרום לו לשדר את כל ההספק לכיוון הנגדי. לא ברור לי מה זה מגן אחורי. אני ממליץ להשתמש באוזניה במקום חוסמי הקרינה למיניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
..11/12/2011יש ברשותי עכבר אלחוטי וניסיתי לעטוף אותו בבד שקניתי מאתר ברשת שאמור לחסום תדרים כולל 2.4 הרץ, ועטפתי אותו מכל כיוון ועדיין המחשב זיהה תזוזה
כנל לגבי ביצוע שיחה מפלאפון עטוף בבד שעשוי מסיבי מתכת האמורים לחסום את התדרים הנל
אם אתה רוצה אעלה את המפרט הטכני של הבד שמראה שאמור לחסום את התדרים הנל
האם זה אומר שהבד לא באמת עומד בהבטחות שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה - תגובה
רם דישון11/12/2011אני מעדיף להמשיך את הדיון בדוא"ל פרטי (מה גם שהאתר לא תומך בקישורים).
שלח לי את המפרט בדוא"ל.
השאלה היא למה אנחנו קוראים חסימה. אם מדובר בבד שעשוי מסיבי מתכת, יתכן שהוא מנחית את הקרינה חזק, אבל לא חוסם אותה לגמרי.
המקלטים (הן של הסלולרי והן של הנייד) יכולים לפעול גם במאית הספק הקליטה הרגיל. נסה לבדוק את התצוגה בסלולרי עם ובלי הבד. יש חיווי על עוצמת הקליטה- בדוק אם יש הבדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)