מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היריון ואנטנה סלולריתאני14/11/2011
שלום רב,
אני עובדת בבית ספר יסודי.
בבניין הסמוך לבית הספר מותקנת אנטנה סלולרית גבוהה (בצבע כתום).
אני בהיריון ורציתי לשאול האם יש לחשוש מכך?
כמו כן, רציתי לשאול האם מסוכן לעבור במתקן לגלאי מתכות שנמצא בכניסה לקניונים/תחנה מרכזית.
אגב, אני בתחילת ההיריון.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היריון ואנטנה סלולרית - תגובה
רם דישון14/11/20111. ראי בשאלות נפוצות.
2. אין בעיה עם גלאי מתכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתכלתי בשאלות אחרות אך
אני15/11/2011לא מצאתי מקרה כמו שלי. אשמח לתשובה. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסתכלתי בשאלות אחרות אך - תגובה
רם דישון15/11/2011בשאלות נפוצות ולא בשאלות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיריון ואנטנה סלולרית - תגובה
ד``ר דני וולף16/11/2011לו היית מסתכלת על שאלות נפוצות 1,2,3 היית מוצאת את התשובה, בשביל זה נועדו השאלות הנפוצות. כך או כך במרחק כזה אין פתרון בטוח אחר פרט למדידה של הקרינה, בייחוד אם יש קו ראייה מהחדר לאנטנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המקסימום של קרינה מאנטנה סללריתאולגה14/11/2011
שלום אנשים נחמדים !
מה המקסימום של קרינה מאנטנה סללרית שאתם מרשים
במיקרוואט לסמ"ר ו-mw/m2
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המקסימום של קרינה מאנטנה סללרית - תגובה
ד``ר דני וולף14/11/20111 מיקרוואט לס"מ2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המקסימום של קרינה מאנטנה סללרית - תגובה - תגובה
רם דישון14/11/2011שהם 10 מיליוואט למטר רבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
אריק14/11/2011וזה כמו שאני מבין סף הקרינה מקסימלית בתוך הבית עצמו. נכון ?
תודה על תשובתכם !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלת המשך - תגובה
רם דישון14/11/2011תבין, המשרד להגנת הסביבה קבע סף של 45 מיקרוואט לסמ"ר. הסף מתיחס לחשיפה של הציבור, אבל המדידה והאכיפה שלו מעולם לא בוצעו בתוך דירות אלא רק במקומות שהמודד יכול להגיע אליהם ללא תיאום וללא עימות עם הציבור.
מנהלי הפורום גורסים שהסף צריך להיות 1 מיקרוואט לסמ"ר, והח"מ הצליח לשכנע את ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת לדרוש מהמשרד להגנת הסביבה לעדכן את הסף לערך זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מבדיקות דימות שונותשלומי14/11/2011
שלום רב ויישר כח על תשובותיכם!
עקב מבנה גב בעייתי ותורשתי, אני סובל מכאבים בגב התחתון שלעתים מפריעים לי לתפקוד היום יומי ולביצוע פעילות גופנית. אני בן 20.
אורטופד שלח אותי לבצע חמישה צילומי רנטגן: אגן ירכיים, 2 צילומי סקולויוזיס (עקמת), 2 צילומי עמוד שדרה מותני.
בנוסף הוא הפנה אותי לבדיקת מיפוי עצמות.
את כל צילומי הרנטגן ביצעתי באותו יום. את מיפוי העצמות לא עשיתי בשל החשש מקרינה מיותרת. (אורטופד אחר רצה שאעשה CT וממנו בכלל "ברחתי")
בדיעבד גיליתי שגם הקרינה מצילומי הרנטגן מאוד גבוהה.
1. רציתי לדעת אם עשיתי טעות בכך שעברתי את כל הצילומים בבת אחת והאם יכול להיות שנגרם לי נזק בשל כך?
2. האם הפחד שלי ממיפוי עצמות ומ-CT מוצדק? והאם יש טעם לבצע את הבדיקות האלה כל עוד צילומי הרנטגן לא העלו משהו חריג?
3. כשהתגייסתי עשו לי צילום רנטגן פנורמי של הפה ונתנו לבדיקה חלוק כבד שאמור לבודד קרינה. משום מה שמעתי שיש צורך בצווארון או אמצעי שמגן על הראש. יש סיכון רב גם בבדיקה כזאת בשל הקרבה למוח? ממה להמנע ואיך להזהר כשניגשים לצילומים כאלה? יש אפשרות להמנע מבדיקות כאלה? לפחות אצל רופא שיניים (בצבא זה חובה כמו כל דבר כנראה)
3. מבחינת קרינה, מה ההבדל בין סוגי הבדיקות? (לאיזו בדיקה הקרינה הכי גבוהה ולהיפך)
תודה רבה!
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מבדיקות דימות שונות - תגובה
ד``ר דני וולף14/11/2011אתחיל דווקא בסוף. אין לאף גורם, וגם לא לצבא זכות לאלץ אותך לשום בדיקה ובוודאי שלא לבדיקת רנטגן. גם בצבא זכותך על גופך.
צילומי שיניים רובם הם בקרינה נמוכה מאוד, ובייחוד אם המכשיר דיגיטלי. המוח לא רגיש יותר לקרינת רנטגן מאברים אחרים, הכי רגישה דווקא בלוטת התריס. לא נגרם לך נזק וסיכון מצילום השיניים שכח מזה.
הצילומים שנשלחת אליהם כנראה חיוניים, אינני יודע את התלונות, ואת קו המחשבה של הרופא האורתופד ומה רצה למצוא.
דווקא עכשיו יצאה פנייה לרופאים להמעיט בצילומי CT לגב, והבקשה היא בייחוד לאורתופדים המרבים לשלוח כאבי גב ל- CT, כשההשלכות הטיפוליות מצילומים אילו חיוביות באחוזים נמוכים מאוד. יש טעם לעשות CT רק אם יכולים להיות לכך השלכות טיפוליות, כמו ניתוח דיסק, או פריצת דיסק. לרוב אם אין פגיעה נוירולוגית, כלומר הקרנה לרגליים, אין צורך לעשות CT או מיפוי ששתיהן בדיקות עם קרינה מרובה.
אני הייתי אומר, יש להתאזר בסבלנות כמה שבועות עד חודשים ולראות אם הכאבים חולפים, אפילו אם יש הקרנה מסוימת לרגליים. אם ההקרנה לרגליים חזקה, ואם יש חשד לפריצת דיסק, שזה בדרך כלל סיפור מאוד מאוד דרמטי, כדאי לחכות ולראות.
כל האמור כאן, הוא בערבון מוגבל מאוד, מאוד, ובכל מקרה צריך להתייעץ עם רופא המשפחה או האורתופד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ובשום פנים ואופן לא לוותר על בדיקות הדמיה בלי ייעוץ רופא ובלי ליידע את הרופא ששלח אותך לבדיקות.
עצם זה שביקרת אצל שני אורתופדים, וזה כנראה אחרי שביקרת אצל רופא משפחה, מצביע על כך שלא התאזרת בסבלנות, וכנראה דרשת מהאורתופד פתרונות מידיים או אבחנה מיידית, או שבאמת המחלה שלך נראתה כמו פריצת דיסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מעמודי חשמל מתח גבוה.ז13/11/2011
למדתי במשך 8 שנים (גמרתי לפני 7 שנים את הלימודים שם) בבית ספר שהיה ליד כביש ראשי (גהה) והיו שם עמודי חשמל (ענקיים, מן הסתם מתח גבוה)- מה שהפריד היה המגרש והכביש (הם היו בין כביש אחד לשני) אני מניח מרחק של כ-30 מטר.
א. האם הייתה קרינה בבית הספר ?
ב. אם היה נזק, האם הוא יחלוף עם הזמן או ש"אכלתי אותה".
שאלתי היא על נזק של סרטן...
תודה רבה, והמשך עבודה נעימה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מעמודי חשמל מתח גבוה. - תגובה
ד``ר דני וולף14/11/2011על פניו נראה שנחשפת לקרינה של שדה מגנטי, בדיוק כמו זה שנמצא בעבודות של הקרינה שנעשו בתחילת הדרך. בעבודות אילו אמנם נמצא עלייה בשכיחות הסרטן, בייחוד סרטן הדם אצל ילדים צעירים, העלייה הייתה פי 2.5 - 3.5. מבחינה ציבורית זו כמובן שערוריה, אולם מבחינתך אתה, אם שכיחות הסרטן הזה היא 1:100,000 ואצלך היא במקרה הגרוע תהיה 3: 100,000 עדיין אין לך מה לחשוש, ולא אכלת אותה. יש דברים מסוכנים יותר לבריאות אל תדאג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לעמודי החשמל:
הלחוץ14/11/20111. האם הנזק שנגרם לא אמור להרפא עם הזמן ? (כמו נזקי עישון)
2. הרי קרינה כזאת פוגעת בילדים, עכשיו אני לא ילד, אז זה בעצם לא סכנה ?...
תודה וסליחה על החפירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לעמודי החשמל: - תגובה
ד``ר דני וולף15/11/2011איננו יודעים אם הנזק שנגרם נרפא, נעלם, עם הזמן.
הנזק התגלה לראשונה בילדים, אולם, עדיין אין מספיק ידע לדעת מה הלאה. יחד עם זאת, אתה לא בסיכון גדול באופן אבסולטי, ואין שום צורך לבכות על חלב שנשפך, אל תחשוב על זה, תמשיך לחיות בריא ובלי דאגות מיותרות מהנושא הזה. מדובר בעיקר בעבודות סטטיסטיות שהן חשובות ביותר מבחינה ציבורית, ולא פרטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוצמת אות למכשיר סלולאריאסף12/11/2011
שלום,
דרך מכשיר הסלולאר שלי גיליתי שעוצמת האות המגיע אלי בביתי הינו 75dBm-~ השאלה שלי היא מה אומר התקן (התקן מדבר על יחידות של mW/cm2 ודרך המרת היחידות לא ברורה לי) האם מדובר בקרינה חזקה כמו שאני סבור? כי מניסיוני בחברה שמתעסקת ב-WIFI (אני לא איש RF) כל פעם שאנחנו עושים ניסויים ברמות הללו אנחנו מבצעים אותם בתוך תאים בעלי סיכוך.
חוזה השכירות עומד לפוג ותהיתי האם לחפש מקום חדש.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עוצמת אות למכשיר סלולארי - תגובה
רם דישון12/11/2011אלי מידות של שני דברים שונים.
אות בעוצמה כזו הוא נמוך מאד, ורחוק מאד מהספים עליהם אנחנו מדברים.
אין לך שום בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
אסף12/11/2011מדוע מדובר בדברים שונים?
תדר ב-2.4GHZ מזיק יותר לרקמות מאשר תדרי הסלולאר זו כוונתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה על התשובה המהירה - תגובה
רם דישון12/11/2011האות שמדדת בדב"מ הוא הספק חשמלי בכניסה למקלט. הקרינה שנמדדת במיקרוואט לסמ"ר היא הספק מוקרן ליחידת שטח. קצרה היריעה מלהרחיב כאן- נסה לשאול את חבריך אנשי RF.
תדר הסלולר הגבוה קרוב ל- 2.4 גיגהרץ. איננו יודעים עדיין מה יותר מסוכן, ותעבורנה שנים רבות עד שנדע בוודאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה, ושבת שלום.
אסף12/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה מקרה עוצמת הקרינה הכי גבוהה?יוסי10/11/2011
שלום,
עבור 5 המקרים הבאים:
1. דיבורית BT ברכב במרחק של כמטר מהראש
2. מכשיר המופעל ע"י הרמקול שלו ונאחז במרחק של כמטר מהראש
3. מכשיר המופעל ע"י אוזניה חוטיתץ אוזניה באורך של כמטר מהראש
4. מכשיר המופעל ע"י אוזניה אל-חוטית (BT) במרחק של כמטר מהראש
5. מכשיר המופעל בצורה רגילה (צמוד לאוזן)
בשאלתי אני מתכוון,
א. מהו הסדר מבחינת עוצמת השידור / קרינה (מהגבוה לנמוך) בזמן שיחה?
ב. מהו סדר גודל של עוצמות השידור / קרינה (מספרית) בזמן שיחה?
ג. אם המרחק משתנה לחצי מטר בכמה המצב נהיה פחות טוב?
תודה ,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
באיזה מקרה עוצמת הקרינה הכי גבוהה? - תגובה
רם דישון10/11/2011הסדר, מהגבוה לנמוך:
5
4
3
1,2
גם אם המרחק קטן, הסדר נשמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוזניות אוויר חוטיות הכי יעילות
אורי11/11/2011ואגב המדבקה שקניתי לניטרול שדה אלקטרומגנטי לא ממש עזרה לכאבים למרות שלפי מה שהבנתי היא מיישרת את השדה.
האם יישור של שדה לא אמור לבטל את ההשפעות שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו שאין שום הוכחה לכך!!!!!
ד``ר דני וולף11/11/2011אנחנו משערים שהמדבקה אמנם מישרת את השדה, אולם אין שום הוכחה לכך שזה אכן מונע את נזקי הקרינה.
אוזניות אוויר חוטיות הכי יעילות - תגובה
רם דישון11/11/20111. אל תשכח שהשאלה התייחסה לרכב, וזה אומר שללא אנטנה חיצונית הנייד נמצא בתוך הרכב וקרינתו כלואה בפנים במידה רבה.
2. "יישור" השדה הוא נושא פרובלמטי; יתכן שהמדבקה אכן מיישרת את השדה, אבל טרם השתכנעתי ששדה לא מיושר גורם לבעיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה חזקה לכיוון הראש לזמן קצרטל10/11/2011
שלום,
יש השפעה לקרינה של מחשב נייד כשהראש היה בסמוך (10-15 ס"מ) למקלדת של המחשב הנייד (נשענתי על השולחן שעליו ישב המחשב ומרב עייפות הראש קצת צנח לכיוון המחשב) למשך זמן של כחצי שעה-שעה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה חזקה לכיוון הראש לזמן קצר - תגובה
רם דישון10/11/2011לא קרה כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת של 0.6 מיליגאוסשגיא09/11/2011
שלום רב,
הייתי רוצה שתחוו את דעתכם.
אני קניתי מצלמה וידו זעירה המותקת במשקפיים לצורך עבודה.
היא מופעלת על ידי סוללה 5v DC שמפיקה זרם של 280 mAh(הסוללה כמובן נטענת).
ניסיתי למדוד את הקרינה שהיא משרה בביתי על ידי המכשיר המדידה שלי ,וגיליתי פחות או יותר תוספת של0.6 מיליגאוס(בחלק מהמקרים התוספת הזאת אפילו הספיקה כדי לעבור את 2 מיליגאוס המותרים).
השאלה שלי האם יש סיכון בריאותי כלשהו להשתמש במצלמה זאת 8 שעות ברצף כל יום כשהיא כמובן נמצאת על ראשי,והסוללה שלה שהיא החלק שהכי מקרין בה צמודה לרקה(זה למעשה משקפיים שהם משמשים בתור מצלמה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות
שגיא09/11/2011מצלמת וידיאו זעירה
תיקון טעות - תגובה
רם דישון09/11/2011לא ברור מה מדדת, מפני שמכשיר המדידה מכויל ל-50 הרץ והמצלמה פולטת תדר אחר. לכן קשה לחוות דעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי, ובהסתמך על הנתונים הטכניים
שגיא09/11/2011גם לא ניתן לחוות דעת?
אוקי, ובהסתמך על הנתונים הטכניים - תגובה
רם דישון09/11/2011ההספק נמוך מאד, לכן כנראה שאין בעיה, אבל זה לא רציני בצורה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש דרך כלשהי באמת למדוד?
שגיא09/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש דרך כלשהי באמת למדוד? - תגובה
רם דישון09/11/2011כן, במעבדה לאלקטרוניקה עם ספקטרום אנלייזר.
ואחרי שתדע מה המצלמה מוציאה, כיצד תעריך את הסיכון? אלו תדרים שהשפעתם על הגוף נחקרה במידה קטנה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעתם לא נחקרה כי יש תמימות דעים
שגיא09/11/2011השפעתם לא נחקרה כי יש תמימות דעים בין החוקרים שאין להם השפעה כלל?
השפעתם לא נחקרה כי יש תמימות דעים - תגובה
רם דישון09/11/2011השרשור הזה גולש מעבר לתחום המקצועי של הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז רק זרם מהשקע יכול לתת קרינה
שגיא09/11/2011אז רק זרם מהשקע יכול לתת קרינה בתדירות של 50 הרץ, סוללה יהיה הספקה כל הספק שהוא (כמו במקרה של סוללה הזאת שמוציאה זרם בעוצמה של 280 mAh) תמיד תתן תדירות אחרת מ50/60 הרץ?
כתוב שזאת סוללה:
built-in 280 mAh Li-polymer Battery .
(אני לא כזה בטוח בקשר ל5V מתח שכתבתי מקודם שהיא מספקת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז רק זרם מהשקע יכול לתת קרינה - תגובה
רם דישון10/11/2011כפי שכתבתי, הנושא גולש לתחום של הנדסת חשמל- מעבר לתחום הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים במדידת קרינהדנה09/11/2011
שלום,
במקום העבודה שלי התבצעו 2 מדידות קרינה.
באחת נמצא היכן שאני יושבת 7 MGבבדיקה השניה נמצא 3.4 MG.
הבודק ציין שההבדל נובע מכיוון שהבודק הראשון ביצע את הסקר באופן טבלאי ולא גרפי ולכן הופיעו בו ערכים גבוהים כביכול שלא נמדדו ליד אזורי שהייה קבועים אלא על אדן החלון.
האם זה נכון?
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדלים במדידת קרינה - תגובה
רם דישון09/11/2011בהנחה שהבנתי את הכתוב, המדידות נעשו במקומות שונים, ולכן התוצאות שונות. בהחלט הגיוני.
בכל מקרה שתי התוצאות גבוהות מעט ודורשות התיחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדלים במדידת קרינה
דנה09/11/2011רם שלום,
תודה על התשובה.
יש אפשרות לשלוח לך את הדוחות ולקבל את חוות דעתך?
תודה רבה
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבדלים במדידת קרינה - תגובה
רם דישון09/11/2011כן.
אבל אושרית או דנה? (זה חשוב לי על מנת לקשור את השאלה בפורום למה שיגיע בדוא"ל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!!עדי09/11/2011
שלום רב!
אנחנו לפני חתימה על קניית דירה, ומתלבטים האם לקנות דירה בקומה ראשונה אשר מתחתיה (בקומת הכניסה) יש ארונות חשמל של הבנין (ראינו שצינורות החשמל עוברים ליד המעלית, בכל קומה).
האם קרינה מארונות אלו, שנמצאים בקומת הלובי מתחת לדירה, יכולה לסכן אותנו ואת ילדינו? האם עדיף לבחור בקומה השנייה או השלישית?
כיצד ניתן לבדוק אן יש קרינה, משום שמדובר בבנין חדש שעדיין לא מאוכלס.
תודה מאוד על התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה!!! - תגובה
רם דישון09/11/2011נענה בדוא"ל פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפון סלולרימירב08/11/2011
שלום,
תבורכו על הפורום ורק בריאות לכולם.
מס' שאלות לי אליכם:
1. האם אוזניות רגילות של טלפון סלולרי שנמצאות באוזניים כשהטלפון במצב המתנה, מקרינות?
2. ראיתי באתר שפרסמתם, לגבי האוזניות אויר, נרתיק חוסם קרינה, האם כשהטלפון בתוך הנרתיק, יש קליטה?
3. אם אני רוצה לצייד ילד בן 9 עם טלפון סלולרי, עם אוזניות אויר ונרתיק חוסם קרינה, האם חשיפתו לקרינה תהיה 0%?
תודה רבה,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טלפון סלולרי - תגובה
רם דישון08/11/20111. כמעט כלום.
2. אינני יודע- זה תלוי בנרתיק. סביר שהקליטה תיפגע במעט.
3. לעולם אין אפס. במצב זה החשיפה נמוכה. מה שחשוב הוא שהילד ידבר מעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב ניידאבי07/11/2011
שלום
אני הייתי משתמש כ5 שנים הרבה במחשב נייד שהוא היה עלי, 6 שעות ביום ולפעמים יותר, וגם במכשיר סלולרי
הייתי רוצה לעשות בדיקה כדי לראות אם הכל בסדר, איזה סוגי סרטן כדאי לבדוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממחשב נייד - תגובה
ד``ר דני וולף09/11/2011אפילו שייתכן ובאמת יש עלייה בשכיחות ובסיכון של סרטן, זה עדיין מזערי, ואין שום בדיקה שתגלה את זה. הלוואי שהייתה בדיקה לגלות את כל הסרטנים. לבדוק סרטן האשך, הוא השכיח ביותר ומספיק אולטרסאונד אשכים, וזהו.... להיות רגוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרטים בקשר לאנטנה שבתמונהמנשה07/11/2011
שלום,
האם ניתן לקבל פרטים בקשר לאנטנה שבתמונה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, ועכשיו עם התמונה
מנשה07/11/2011
פרטים בקשר לאנטנה שבתמונה - תגובה
רם דישון07/11/2011כנראה אנטנה לשיפור הקליטה הסלולרית. היכן אתה ממוקם יחסית לאנטנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק מהאנטנה
מנשה07/11/2011תודה על תגובתך.
1, האנטנה ממוקמת בקומה הראשונה, כ-20 מ' בקו אופקי מחדר הילדים (החדר ממוקם בקומה השלישית), בזווית של 60+ מעלות בערך מהאנטנה (אם מתייחסים לקצה האנטנה הימנית כזוית 0)
2. האם אנטנות זעירות לא דורשות אישור של המשרד להגנת הסביבה? לא איתרתי את האנטנה ברשימות המשרד
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מרחק מהאנטנה - תגובה
רם דישון07/11/2011נראה לי שאין שום בעיה בגיאומטריה כזו.
זו אנטנה זעירה, שאינה דורשת אישור מיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן שידור
מנשה07/11/2011תודה, אפשר לשאול לאן מופנית קרן השידור באנטנה?
קרן שידור - תגובה
רם דישון07/11/2011על פי התמונה- ימינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנת קרינה לטלפון אלחוטישייקה06/11/2011
האם ישנם אמצעים לשימוש בטוח מפני קרינה בטלפון האלחוטי הביתי?
כבר שנה שאיני עושה שימוש בטלפון אלחוטי אלא חוטי, משום שהוא גרם לי ללחץ בראש, שעבר עם הפסקת השימוש בו. כן התקנתי מסננים נגד חשמל מזוהם, שנדמה שגם הם תרמו לשיפור המצב, אם כי אין לי מושג אם יש בזה ממש.
כשהשתמשתי לפני שנים בטלפון האלחוטי מן הדור הראשון, לא הרגשתי שום בעיית קרינה. האם עוד מוכרים בכלל טלפונים מן הסוג ההוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגנת קרינה לטלפון אלחוטי - תגובה
רם דישון06/11/2011אתה נוגע בבעיה כאובה:
1. למיטב ידיעתי קשה למצוא טלפונים אלחוטיים מהסוג הישן. ההספק שלהם היה יותר נמוך והבסיס שידר רק בעת שיחה. זה בניגוד לסוג החדש, בו הבסיס משדר כל הזמן.
2. לגבי חשמל מלוכלך. מדובר באותות בתדירויות גבוהות שמיוצרים ע"י מכשירי חשמל שונים ו"רצים" על כבלי המתח בבית. כל המדידות שראיתי נעשו בשקעים, דהיינו על החוטים, ולא באויר. לא ראיתי אף מדידה באויר. באחד הכנסים דיבר אחד המומחים בתחום שפיתח דרך למדוד את ה"לכלוך" ביחידות GS (ראשי התיבות של שמות הנוגעים בדבר). כששאלתי איך מוגדרות היחידות, שלחו אותי לאתר האינטרנט (במילים אחרות סתמו לי את הפה), מה גם שבאתר לא מצאתי תשובה לשאלה אלמנטרית זו. נראה לי שאני יודע את התשובה לשאלה, אך אם בכנס רב משתתפים בנושא זה אין אף מומחה לדבר שיכול לענות- הדבר מעורר תמיהה. אני אינני נמנה על אלו שמאמינים בהשפעת החשמל המלוכלך על הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הרגשתי הטבה
שייקה06/11/2011אבל היא לא היתה דרמטית, ויתכן שזו תחושה סובייקטיבית ותו לא.
לעומת זאת, ההטבה עם הפסקת השימוש בטלפון האלחוטי היתה ברורה וחד משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב נייד כמה שניםמלאכי04/11/2011
שלום וברכה.
ראיתי בפורום שמומלץ שהמסך של המשב יהיה במרחק זרוע מהגוף. הבעיה שאני עובד עם מחשב נייד והוא היה במרחק זרוע אבל זה גם המעבד והקופסה ולא רק המסך.
שאלתי, האם זה מרחק סביר שאהיה מגן מהקרינה או שלא? ועבדתי כ5 שנים בצורה הזאת, האם זה נזק בלתי הפיך או שאפשר לעשות משהו?
תודה רבה. שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממחשב נייד כמה שנים - תגובה
רם דישון04/11/2011לא קרה שום דבר. העיקר שהמחשב לא יהיה על הברכים אלא על שולחן.
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)