מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה ממנורת הלוגן או פלורוסנטהדס30/08/2011
שלום,
רציתי לשאול איזו קרינה יותר מסוכנת- של מנורת הלוגן או של מנורת פלורוסנט?, מהי הסכנה הנשקפת בשימוש בהן? ובכל מקרה מהו המרחק שכדאי לשהות בו משתי נורות אלו?
תודה,
בברכה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממנורת הלוגן או פלורוסנט - תגובה
רם דישון30/08/2011אין קרינה מנורת הלוגן.
כדאי לשמור חצי מטר מנורת פלואורסצנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקרנה בצילום רנטגןיאנה30/08/2011
שלום! קרה משהו מוזר אתמול: מיד אחרי צילום חזה בתי התחילה להתלונן על רעש מצלצל באזניים וגם אני (החזקתי אותה במהלך הבדיקה) התחלתי להרגיש תשתוש וטעם מתכתי בפה. לא הייתי רדיופובית עד היום, אני בעצמי כימאית, אבל כזכור לי מקורס הבטיחות, אלה הם תסמינים למנת יתר של קרינה. שני רופאים שפניתי אליהם לאחר הצילום אמרו שברנטגן חזה לא יכולה להיות שום השפעה, שהרי בסוג צילום זה הקרינה היא מינימלית.אבל עובדה שהרגשנו השפעה גורמת לי לחשוש - האם ייתן שיש דליפת קרינה באותו מכשיר בו עשינו את הבדיקה? (זה היה במכון "ממוגדרף" שבפתח-תקווה).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנה בצילום רנטגן - תגובה
ד``ר דני וולף31/08/2011לדעתי, מאוד מאוד לא סביר. קרינת יתר מייננת תשפיע בצורות רבות ובוודאי שלא רק במה שאת מתארת. בנוסף מאוד מאוד לא סביר שמתוך עשרות הצילומים שבוצעו באותו היום, לפניך ואחריך לא הייתה דליפה ורק אצלך הייתה דליפה.
בקיצור, מאוד מאוד לא סביר, עד בלתי אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יאנה31/08/2011תודה רבה, דוקטור, זה מרגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמצאה קרינה חריגה, כ-80 מיליגאוסד``ר דני וולף29/08/2011
שלום
ביצעו אצלי בבית בדיקת קרינה ונמצאו ערכים תקינים, גם מאחרי לוח החשמל הדירתי (שמוצב בקיר של אחד החדרים) וכן גם בסמוך לקו ההזנה שמזין את הלוח שלי ושל עוד שכן. אולם נמצאה קרינה חריגה, כ-80 מיליגאוס (שמונים) לאורך הקיר ובצמוד לו, מלוח החשמל הדירתי לכיוון המזגן (היחידה הפנימית של מיני מרכזי, 3.5 כ"ס חד פאזי).
כשהמזגן כבוי אין בעיה והקרינה נעלמת.
בזמן עבודת המזגן אין עליה בקרינה בקו ההזנה לבית.
יש בבית מזגן מיני מרכזי נוסף (תלת פאזי) ובהפעלתו העליה בקרינה היא קטנה.
מאיזה סוג של בעיה / תקלה במזגן , יכולה הקרינהלהגיע לכאלו ערכים גבוהים?
מי יכול להצביע על מקור הבעיה?
מי מטפל בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממזגן - תגובה
רם דישון29/08/2011קרוב לוודאי שזו בעית חיווט. פנה לחשמלאי מומחה שיבדוק כיצד המזגן מחווט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממזגן-המשך
צ'ק12/09/2011בהמלצתך, הזמנתי חשמלאי (שעשה רושם רציני).
הוא סבר גם כן שמדובר בבעית חיווט והציע להחליף את החוטים המובילים ליחידה הפנימית, שלאורך הקיר בו הם עוברים נמדדה הקרינה הגבוהה.
החוטים הוחלפו (2.5 קוודראט, שהותקנו לפני כ-5 שנים) ולא נראתה בהם בעיה.
טרם הזמנתי בדיקה חוזרת.
האם יש לך המלצות נוספות , לאור זה שהחוטים נראים תקינים?
במה עוד ניתן לטפל במסגרת בעיית חיווט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה ממזגן-המשך - תגובה
רם דישון12/09/2011הבעיה היא לא בטיב החוטים, אלא איזה חוט נמצא היכן.
בכל מקרה וודא בדיקה חוזרת. אם החוטים הושארו באותו צינור כמו הקודמים- ספק אם משהו השתנה, לכן חובה למדוד שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרטיס רשת עוצמתיwifi29/08/2011
אין לי בעיה עם שימוש בכרטיס הרשת הפנימי בלפטופ שלי לעומת זאת מטלפונים סלוללרים אני נמנע ממגע ולא מתקרב - הם גורמים לי לכאבי ראש .נשאלת השאלה אם הקרינה הנפלטת מכרטיס רשת כזה:
Alfa AWUS036NH 2000mW USB Wireless Adapter w/ threaded RP-SMA Jack & 5dBi Antenna
להוות בעייה מבחינתי.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קישור מתוקן
wifi29/08/2011אין לי בעיה עם שימוש בכרטיס הרשת הפנימי בלפטופ שלי לעומת זאת מטלפונים סלוללרים אני נמנע ממגע ולא מתקרב - הם גורמים לי לכאבי ראש .נשאלת השאלה אם הקרינה הנפלטת מכרטיס רשת כזה:
Alfa AWUS036NH 2000mW USB Wireless Adapter w/ threaded RP-SMA Jack & 5dBi Antenna
להוות בעיה מבחינתי ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישנה בעייה עם הזנת הקישור
wifi29/08/2011בכל אופן אלה הפרטים המאתר:
Compatible with IEEE 802.11 b/g/n wireless standards
2.4GHz frequency band, MIMO (Multiple Input Multiple Output)
Complies with Universal Serial Bus Rev. 2.0 specifications
High speed transfer TX data rate up to 150 Mbps
Supports wireless data encryption with 64/128-bit WEP, WPA, WPA2, TKIP, AES
Wide Range coverage
Compliant with FCC Part 15.247 for US, ETS 300 328 for Europe
Supports driver for Windows 2000, XP 32/64, Vista 32/64, Windows 7
Specifications :
Model AWUS036NHA
Standards Wireless: IEEE 802.11b/g/n
Data Rate 802.11b: UP to 11Mbps
802.11g: UP to 54Mbps
802.11n: UP to 150Mbps
OS Supported Windows 2000, XP, Vista, 7
Interface USB 2.0 mini USB
Antenna Type 1 x 2.4Ghz RP-SMA connector
Chipset Atheros AR9271
Antenna 5dBi 2.4GHz Antenna
Frequency Range 2.412 ~ 2.483 GHz
Channels 1~11 channels ( North America )
1~13 channels ( General Europe)
Output Power 802.11b 29dBm ±2
802.11g 27dBm ±2
802.11n 27dBm ±2
Sensitivity 11b: -96dBm @ 1Mbps
11g: -91dBm @ 6Mbps
11n: -91dBm@HT20 MCS0
Data Modulation Type BPSK,QPSK, CCK and OFDM
Power Voltage: 5V+5%
Security WEP 64/128, 802.1X support, Wi-Fi Protected Access (WPA), WPA-PSK, WPA II-PSK, Cisco CCX support,
WAPI-PSK,WAPI-CERT
Operating Temp 0?~ 50?
Storage -10?~ 65?
Humidity 5% ~ 98% non-condensing* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כרטיס רשת עוצמתי - תגובה
רם דישון29/08/2011ההספק של הכרטיס הזה גדול פי למעלה מ-3 מההספק של טלפון סלולרי. קרוב לוודאי שלא תרגיש נוח אתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אייפוןמאיה29/08/2011
רציתי לדעת האם בזמן שאני גולשת באינטרנט ומשחקת במשחקים באייפון 4 יש קרינה ואם כן האם היא חזקה ועלי להרחיק ממני את המכשיר מעט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אייפון - תגובה
רם דישון29/08/2011גולשת באינטרנט- כן, משחקת- לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות בקשר למחלת הסרטן:ש28/08/2011
1.
האם זה נכון שהסיבה שמבוגרים חולים יותר בסרטן היא בגלל שאז הנזקים שהצטברו עם השנים (מעישון קרינה וכדומה) מתחילים להשפיע ?
2.
ראיתי שכ-5% מחולי הסרטן היא כתוצאה מתורשה, האם זה בגלל שזה מעלה את הסיכוי לחלות בגלל המזיקים (כעישון), מה שאומר שאם אני נמנע מכמעט כל המזקים אז זה לא מעלה לגביי את הסיכון ב-5% אלא בהרבה פחות, או שזה בפני עצמו, שגם בלי המזיקים זה מעלה את סיכוי החולי ב5% ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שייך לפורום
ד``ר דני וולף29/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפת קרינהרפי28/08/2011
ראיתי שבאתר של המשרד לאיכות הסביבה יש מפה של אנטנות סלולריות - דבר שמאוד עזר לי להחליט היכן לשכור את דירתי הנוכחית.
האם יש מפה מקבילה לעמודי חשמל/קרינה אלקטרומגנטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מפת קרינה - תגובה
רם דישון28/08/2011לא, כי בניגוד לאנטנות סלולריות, את עמודי החשמל ניתן לראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה מפני קרינה אלקטרומגנטיתדנה28/08/2011
האם אני יכולה למגן את ביתי מפני קרינה מעמוד חשמל סמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגנה מפני קרינה אלקטרומגנטית - תגובה
רם דישון28/08/2011לא. רק מרחק יעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחירדנה28/08/2011
בוקר טוב,
כמה בממוצע יעלה בודק קרינה?
כמה יעלה לקנות מכשיר בצורה עצמאית?
כמה יעלה בממוצע לשכור מכשיר מדידה?
ובאופן כללי, האם זה פשוט לתפעל לבד את מכשיר המדידה ולהבין את התוצאות? אין לי חוש טכני.... :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחיר - תגובה
רם דישון28/08/2011חפשי ברשת. הפורום אינו נוהג לנקוב בשמות או במחירים.
ישנם מכשירים פשוטים עם נוריות, שקל להפעילם וקל להבינם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה28/08/2011תודה רבה
האם תוכל להמליץ על מכשיר מסוים אותו ניתן לקנות בישראל או באי ביי? אני מחפשת מכשיר אמין ביותר, שגם קל לתפעול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה - תגובה
רם דישון28/08/2011פני בדוא"ל פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד חשמלדנה28/08/2011
אני מתגוררת בסמוך לעמוד חשמל גדול של מתח גבוה.
אני מבינה שצריך למדוד בדירה לראות אם יש קרינה.
האם מדידת קרינה היא מספיקה?
במילים אחרות, קראתי כתבות שונות ופרוטוקולים של דיונים בכנסת בהם נאמר שמומלץ מרחק של 200 מטר לפחות מקווי מתח גבוה. אני גרה במרחק של 50 מטר מהקו. אם ערכתי מדידה והיא תקינה, האם זה מספיק בטוח או שבכל זאת כדאי לי לחפש דירה שהיא במרחק 200 מטר מכל מתח גבוה (אם יש בכלל דבר כזה בארץ)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עמוד חשמל - תגובה
רם דישון28/08/2011מדידה תתן תשובות חד-משמעיות לכל שאלותייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז האם אני מבינה נכון ש...
דנה28/08/2011שבמידה והמדידה תקינה, אני יכולה להיות רגועה על אף שאני במרחק של פחות מ-200 מטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז האם אני מבינה נכון ש... - תגובה
רם דישון28/08/2011נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בידוקים ביטחונייםענת27/08/2011
שלום,
בני בן השנה ועשרה חודשים לא עבר עד כה בידוקים ביטחוניים. בנסיעה החודש לח"ול הוא עבר שלוש פעמים בשער של בידוק ביטחוני. האם זה יכול לגרום לסרטן?
תודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד``ר דני וולף28/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפרא אדום חוקנעמיאל27/08/2011
שלום רב,
האם יש סכנה בטיפול רפואי עם איפרא אדום רחוק? ואם אפשר הסבר קצר על אינפרא אדום רחוק.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינפרא אדום חוק - תגובה
רם דישון27/08/2011מחוץ לתחום הפורום. אינפרא אדום רחוק הוא אור. מעבר לכך- הן בקשר לסיכון והן הסבר פיזיקלי- חפשי ברשת. למיטב ידיעתי הסיכון היחידי עלול להיות מכויה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינפרא אדום חוק - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף28/08/2011אינפרה אדום הוא אור מחמם ולא גורם נזק מעבר לכך, כמובן, אם לא חשופים לו שעות ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה קצרה מאוד לקרינה ברמה די גבוהטל27/08/2011
שלום, רציתי לדעת האם חשיפה קצרה (20-30 שניות) למכשיר שפולט קרינה בתדר נמוך בעצמה של 30-50 מיליגאוס מסוכנת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשיפה קצרה מאוד לקרינה ברמה די גבוה - תגובה
רם דישון27/08/2011חשיפה כה קצרה אינה מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק אוסיף
טל27/08/2011שמדובר במגן ברקים שמחברים לשקע בקיר והתקרבתי אליו מאוד למספר שניות כאמור, כי הייתי צריך לנתק משהו שהיה מחובר לידו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רק אוסיף - תגובה
רם דישון27/08/2011כנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגן אלומיניום לאייפוןשמואל27/08/2011
שלום,
האם כיסוי אחורי לאייפון שעשוי מאלומיניום מגדיל את הקרינה של המכשיר?
מגן אלומיניום לאייפון - תגובה
רם דישון27/08/2011הוא לא מגדיל אלא משנה את כיוונה.
לו יצרן הכסוי היה עורך בדיקה השוואתית של עקום הקרינה של האייפון עם וללא הכיסוי, יכולתי לתת תשובה יותר מדויקת. יתכן מצב בו אכן האייפון לא משדר לכיוון הכיסוי, אבל דא עקא שתחנת הבסיס נמצאת דווקא בכיוון הזה, ואז יצא שהספק השידור של האייפון דווקא יגבר.
אם מדובר רק בזמן הנשיאה בכיס, ובזמן הדיבור אתה משתמש באוזניה- קרוב לוודאי שהחשיפה לקרינה תקטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מעל המומלץ בביתמודאגת26/08/2011
שלום
השבוע עברנו לבית חדש, ולמרות שלפני הקנייה בדקנו בעזרת מכשירים שרכשנו למטרה זו את רמות הקרינה בבית,פתאום גילינו עכשיו שלפחות בשעות הערב המאוחרות, הרמות בסלון ובמטבח מגיעות ל 2-3 מיליגאוס (המכשיר נע בין שני הערכים האלה באותו אזור). בחדרי השינה הכל בסדר.
אנחנו מודאגים בגלל שיש לנו תינוק בן שנה, וגם מתוסכלים שמשהו השתנה באזור למרות המדידות שלנו בשעות דומות לפני כמה חודשים (אולי ההבדל ברמות הפעלת המזגנים הוא מה ששינה משהו). האם צריך באמת לדאוג לגבי התינוק?לגבי המבוגרים?
האם יש משהו שאפשר לעשות כרגע כמו וילונות דקורטיביים עם כלובי פרדיי בפנים או משהו?
האם כדאי להזמין בודק מקצועי עם מכשירים ברמה גבוהה שיעשה בדיקה בשבילינו?
אשמח לזריקת הרגעה או עצות לפתרון הבעיה שאינן לעבור דירה, מה שלא אפשרי כרגע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוט קטנטן
מודאגת26/08/2011בחדרי השינה רמות הקרינה נמוכות מספיק כדי להיות מתחת לסקאלה של המכשיר (מתחיל מ 1.5 מ"ג) ולא נדלקת שום נורה, ובסלון הקריאה רוב הזמן על 2 מ"ג, ויש קפיצות ל 3 מ"ג, ונגיד שבערך 80% מהזמן הנורה של 3 מ"ג לא דולקת, ורק ב 20% גם היא דולקת.
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פירוט קטנטן - תגובה
רם דישון26/08/2011המצב כלל אינו נורא. ההבדל בין 2 ל-3 מיליגאוס אינו משמעותי. טוב שבחדרי השינה השדה נמוך מ-2 מיליגאוס.
נסי למדוד בסלון כשהמזגן פועל וכבוי. אם יהיה הבדל, הרי שהוא נובע מהמזגן. כמו שאמרתי, המצב סביר בהחלט, אבל אם את רוצה להוריד אותו יותר- נסי לראות בדיוק מהיכן נובעת העליה. אני מאמין שהנקודה החזקה ביותר לא תהיה דווקא ליד המזגן אלא בנקודה אחרת, קרוב לקו שמזין אותו. אם אכן זו תהיה התוצאה- ניתן להתקין קו אחר בתואי שונה. יתכן גם שהנקודה החזקה תהיה קרוב למדחס, ואז ניתן לשקול הזזה של המדחס.
כאמור, הצעד הראשון צריך להיות מיפוי של השדה בזמן שהוא חורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב, יצאתי החוצה ובדקתי,
מודאגת26/08/2011(קודם כל, תודה על התגובה המרגיעה)
וכל השטף הוא מקווי חשמל שעוברים מחוץ לבית.ברחוב, ממש מתחתיהם, מדדתי 4 מ"ג.
האם יש צורך לפעול בצורה כלשהי בהתחשב בזה שיש כאן תינוק בן שנה?
האם ניתן בכלל ליצור וילון מבד המגן מפני קרינה? לבנות ממש כלוב פרדיי מסביב לסלון קצת מסובך לי... :-)
אז האם אני מבינה נכון ששהות של ילד קטן למספר שעות ביום בשטף של 2-3 מ"ג בהתחשב בכך שבחדר השינה הכל בסדר, הוא לא מצב שצריך להדאיג אותי? (יש לי גנים פולניים, אז קצת קשה לי לא לדאוג, אבל בכל זאת :-) )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טוב, יצאתי החוצה ובדקתי, - תגובה
רם דישון26/08/2011שום וילון מתכתי או מחומר אחר לא יפתור את הבעיה. הדרך היחידה היא להתרחק מעט (אם בכלל) מקו המתח.
על פי הנתונים שרשמת, היתי יורד מכל העניין. אין הצדקה לפאניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)