מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מאוור תיקרה - קרינהליאת04/09/2022
שלום,
רציתי לשאול מה מרחק הביטחון מבחינת קרינה ממאוורר תיקרה (שפועל עם שלט)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגובה בו הוא מותקן מספיק על מנת להקטין את הקרינה שלו קרוב לאפס.
רם דישון04/09/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוורר תקרה קרינה
ליטל05/09/2022ומהשלט שלו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זניח לגמרי, מה גם שמקרין מינימום
רם דישון07/09/2022רק כאשר לוחצים על אחד הכפתורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכישר למדידת חמצן עושה קרינהתומר שפירא04/09/2022
היי, יש לי מכשיר למדידת חמצן שנראה כמו טבעת שמודד את החמצן שלי במשך היום ובלילה( פעם היה לי תקופה של חמצן נמוך והמכשיר עוזר לי גם עם החרדות שהחמצן שלי לא ירד וגם כדי לראות באמת שהוא לא יורד) המכשיר נמצא על האצבע שלי בערך 10 שעות ביום, אני יודע שהמכשיר בודק את החמצן באמצעות גלי אור ורציתי לדעת האם אתה יודע האם למכשיר יש קרינה, והאם היא מסוכנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המכשיר הזה אינו מקרין כלל.
רם דישון04/09/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בחדר המתנה רנטגןיוסף04/09/2022
שלום,
האם יש קרינה בחדר המתנה של רנטגן.
אשתי חיכתה לתור של הילד ואמרה לי לחכות עם התינוק במחלקה אחרת איפה שלא עושים צילומים.
נכנסתי לכמה דק לראות מה קורה עם התור.
אשתי אומרת שזה לא בסדר.
האם יש קרינה בחדרי המתנה של רנטגן???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדרך כלל החדר בו מבוצע צילום רנטגן ממוגן בעופרת. אין בעיה בשהייה של מספר דקות בחדר המתנה.
רם דישון04/09/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר בחדר שינה תינוקת והריוןאמא מודאגת04/09/2022
שלום,
יש לנו ראוטר בחדר שינה, לא היה חיבור בסלון רק אופצייה לסיבים אופטיים וזה לא בטוח היה מצליח שכונה חדשה.
לא חשבתי על זה אף פעם ואתמול ממש נחרדתי, אחרי דברים שקראתי.
הראוטר מוסתר לרוב יש דברים שעומדים ליד אז חא יצא לי לחשוב על זה ואני אמא מאוד דאגנית לפעמים יותר מידי שמה לב לכל הדברים. באמת שלא חשבתי שיש בעיה חשבתי שיש כמו מכשיר חשמל רגיל שיש לאנשים בחדר.
ישנתי בהריון בחדר הזה שהמיטה קרובה לראוטר.
וגם התינוקת בת 7 חודשים ישנה בחדר והילד בן 7 גם יושן .
המיטה של התינוקת כמטר וחצי בערך וכשתי מטר מהראוטר פחות יותר וגם הרבה יותר. כמה פעמים עשיתי שינויים בחדר.
אני מאוד מודאגת שישנו בחדר עם ראוטר.
אתמול העברתי את התינוקת ואת המיטה שלי לחדר אחר.
שצמוד לחדר שבו הראוטר.
אבל הראוטר נמצא ליד קיר אחר.
כדאי להזיז אותה לקיר מרוחק יותר כמה שיותר?
יש שם הרבה שקעים מציינת שהקיר עם הראוטר לא צמוד לקיר שלה. התחלתי לכבות בלילה.
ומה לעשות עם האינטרנט?
לנסות להעביר לסלון אם החיבור יצליח?
בסלון הילדים נמצאים רוב הזמן גם התינוקת
או להשאיר בחדר שקרוב לשאר החדרים.?
האם מבוגר יכול לישון שם? אולי שה יהפוך לחדר עבודה של בעלי שהוא ישן שם לפעמים.
האם נגרם נזק בתקופה שישנו בחדר?
שנה אחת והתינקות 7 חודשים.
ואיך כדאי לפעול על מנת לצמם את הקרינה בבית?
מה עדיף אינטרנט רגיל או סיבים אופטיים מבחינת קרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון04/09/20221. את הנעשה אין להשיב.
2. אכן מומלץ לכבות את הראוטר בלילה.
3. הקיר כמעט אינו מעביר קרינה, כך שכשהוא נמצא בחדר אחר אין בעיה.
4. הדרך הטובה ביותר לצמצום הקרינה בבית היא לוותר על ראוטר אלחוטי ולעבור לחיבור קוי.
5. אין הבדל בין אינטרנט רגיל לסיבים אופטיים, כל עוד הם מחוברים לראוטר אלחוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מעמוד חשמלאיילה04/09/2022
שלום רב יש עמוד חשמל ענקי על יד ביתי שאני שומעת זמזום כל היום. האם זה מעביר קרינה כלשהוא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קשר בין הזמזום לקרינה.
רם דישון04/09/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאי חשמל גדול בקרבת גן ילדיםמיטל02/09/2022
שלום
מצרפת תמונות של שנאי חשמל גדול שנמצא ליד הגן של הבת שלי.
האם תקין?
מה המרחק האידאלי ?
להערכתי תקין. המרחק נראה מספיק גדול.
רם דישון02/09/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המרחק האידאלי ? וכמה מיליגאוס זה תקין שיהיה בכיתה?
מיטל02/09/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המרחק התקין מהשנאי ? וכמה מיליגאוס תקין למדוד בכיתה ?
מיטל03/09/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הערך המקובל הוא 2 מיליגאוס. אין מרחק אידיאלי.
רם דישון04/09/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זליגת קרינה דרך הארקהשמעון02/09/2022
שלום רם/דני
אני משתמש במשדר שמשדר בעוצמה של 100W, עוצמה די גבוהה. השליטה על המשדר מתבצעת על ידי לפטופ שמחובר בכבל USB אל המשדר. האנטנה מחוברת אל המשדר עם כבל קואקס קצר של מטר. בבדיקת רציפות שעשיתי עם רב מודד גיליתי שבסיס האנטנה המתכתי מחובר מתכתית ממש עד קצה החלק החיצוני של כבל ה-USB, כלומר מצב שאני שם מוט אחד של הרב מודד על בסיס האנטנה (שהוא בעצם המשך של הסיכוך של כבל הקואקס) ומוט שני על המסגרת המתכתית של ה-USB שמכניסים אל המחשב, יוצר ציפצוף. האם אני נחשף לקרינה שמועברת דרך כבל ה-USB ממש עד אליי?
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה שמדדת למעשה הוא רציפות הקו המשותף לכל המערכת.
רם דישון02/09/2022אם המערכת מתוכננת נכון מבחינת אימפדנסים בין יציאת המשדר לאנטנה, מה שזורם בקו המשותף הנו זניח. יחד עם זה, משדר של 100 וואט קרוב אליך מאד לא מומלץ, בלשון המעטה. מהו התדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתדר בטווח של 431-435MHz
שמעון03/09/2022התדר בטווח של 431-435MHz.
בוא נצא מנקודת הנחה שהמשדר הזה שמגיע מסין מיוצר בצורה החסכונית והמרושלת ביותר מצד היצרן כדי לחסוך לעצמו עלויות (וזה לא תלוי בי), האם יתכן שהרבה קרינה מועברת דרך הקו המשותף (שהוא סיכוך המתכת של כבל הקואקס שמשותף לבסיס האנטנה וממש עד לקצה המתכתי של כבל ה-USB שאני מכניס ללפטופ) אלי או שבכל מקרה זה יהיה יחסית זניח? אגב השימוש בכבל ה-USB הוא בדיוק לצורך ניסיון הרחקת המשדר והאנטנה ממני.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקרינה מהכבל זניחה. כמעט הכל נפלט מהאנטנה.
רם דישון04/09/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגורים מול (כ 50 מטר) "מפעל" המרת מתח גבוה למתח נמוךרן דקל30/08/2022
שלום רב, אשמח לעזרתכם
בתי נסעה לבודפסט ללימודי רפואה ושכרה דירה מול "מפעל" המרת מתח גבוה למתח נמוך הנמצא כ 5ם מטר מול חלון דירתה.
אני מצרף תמונה ואשמח לדעת אם יש בזה סיכון
קשה לדעת, כי המתקן הזה אינו מוכר לי. האפשרות היחידה
רם דישון31/08/2022היא לרכוש מכשיר ולמדוד. אינטואיטיבית נראה לי שהמרחק מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדפסת אלחוטית WI FIליטל28/08/2022
שלום,
רציתי לשאול מה מרחק הביטחון (מבחינת קרינה) שיש לשמור ממדפסת אלחוטית WIFI ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטר אחד.
רם דישון28/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדפסת אלחוטית Wifi
ליטל28/08/2022אם היא כבויה היא מקרינה גם?
ואם כן מה מרחק הביטחון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההגיון אומר שכשהמדפסת כבויה היא אינה משדרת.
רם דישון28/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה מקרינה בצילומי שינייםרבקה28/08/2022
אני עובדת במכון לצילומי שיניים ולא נמצאת בחדר בזמן הצילום רציתי לשאול האם אני נחשפת לקרינה רבה והאם זה מסוכן
אם הקיר החוצץ בינך לבין המטופל מדופן בעופרת- אין סיכון.
רם דישון28/08/2022אם לא- החדר צריך לעבור ביקורת תקופתית של משרד הבריאות, וגם אז אין סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת קרינה מותרת במגרש לבנייהאור26/08/2022
אני שוקל לקנות מגרש לבנייה שחזיתו נמצאת במרחק של 5 מר מקוי מתח ו20 מר מעמוד חשמל עם טרנספורמטור(ראה תמונה). במכשיר מדידה ביתי מדדתי במגרש ערכים שנעים בין 4 מיליגאוס ל6 . האם המקום יהיה בטוח למגורים עם ילדים שיסתובבו גם בחצר אחהצ וישנו בבית שאבנה בבניה סטנדרטית (בלוקים וגג רעפים) ? בכמה דרגות תפחת הקרינה בתוך בית מבנייה רגילה ?
תודה מראש על תשובתך
התמונה לא עלתה ונסה למדוד באיזור בו יהיו חדרי השינה
רם דישון26/08/20221. התמונה לא עלתה. 2. נסה למדוד באיזור בו יהיו חדרי השינה של הילדים- זה מה שחשוב. אם הם יהיו יותר קרובים לשנאי ולקו המתח- הקרינה תהיה יותר גבוהה ואז המצב בעייתי. 3. חומרי הבניה שקופים לקרינה בתדר זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתם חוששים מהשדה המגנטי?
משל27/08/2022מה שהשנאי והחוטים נושאי הזרם חילופין הם זניחים!
ידוע שבMRI שיש בו כמה טסלות של שדה מגנטי נחשב למכשיר ללא קרינה מזיקה. אז למה מפחדים משדה מגנטי שרחוק עשרות מטרים שגם הוא חלש ביותר שרק מכשירים מנטרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לתשובה זו אין שום בסיס מדעי.
רם דישון28/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקרקע במרחק אוירי של 26 מ"ר מהעמוד
אור27/08/2022מצורפת תמונה, הקרקע במרחק אוירי של 26 מר מהעמוד ו5-10 מ"ר מקו החשמל של המתח הגבוה.
לגבי מדידת הקרינה במיקום החדרים - הם יהיו בקומה שניה(אין לי אפשרות למדוד בגובה אך מאמין שזו תהיה אותה תוצאה. המדידה הכי נמוכה שיצאה לי היא 4 מיליגאוס ובמיקום זה אני אוכל לבנות בקומה העליונה את חדרי הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפי נתונים אלו נראה לי שאין בעיה. שים לב שזו הערכה גסה בערבון מוגבל.
רם דישון28/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי שקרינה ממושכת לא תקינה
אור28/08/2022הבנתי ממחקרים שמצאתי באתר שהפנית אליו באחת מהתשובות שלך ומתקן הקרינה שקיים בחול, שקרינה ממושכת מעל 2 מיליגאוס מעלה את שכיחות הלוקמיה בילדים ושדי בקרינה ממושכת מעל 1.5 מיליגאוס כדי ליצור שינוי בתא חי. מדוע אם כך על פניו הנתונים שהצגתי מעידים שאין בעיה לגור קבע במגרש הנ"ל? אשמח גם לפרטי יצירת הקשר עמך
ישנם חילוקי דעות בנושא.
רם דישון28/08/2022יש שגורסים ממוצע יממתי של 4 מיליגאוס, יש שסבורים שניתן לחיות עם מעט יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות סלולר ועמוד חשמל ליד הביתנטלי21/08/2022
שלום,
עברנו לגור במושב בשרון ויש מולנו אנטנות סלולר ועמוד חשמל שצמוד לבית שלנו 118מטר. הבאנו בודק אך עדיין אנחנו שוקלים אם להישאר פה
אז מה השאלה?
רם דישון22/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש קרינה משעון חכםשגית רון18/08/2022
שלום. בני רוצה לרכוש שעון חכם ואני מודאגת מכמות הקרינה. יש חשש? יש דרך לבדוק את רמת הקרינה שפולט השעון? יש חברות בטוחות יותר שאפשר להמליץ עליהן? האם מומלץ להוריד ולהרחיק את השעון מהיד בזמן שינה? תודה רבה!
כל שעון חכם משדר לנייד בעוצמה נמוכה מאד.
רם דישון21/08/2022בוודאי שמומלץ להסיר בזמן שינה. לא מדדתי, אבל אני מניח שכל השעונים משדרים בעוצמה דומה מאד. ניתן למדוד בעזרת מכשיר ביתי, אבל השאלה מה התועלת במדידה זו. לשיקולך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה של טלפון סלולריאורנה רב-הון16/08/2022
עד כמה היא מסוכנת ובאיזה טלפון יש הכי פחות קרינה
השאלה מאד כללית ולא ניתן לענות תשובה מוסמכת.
רם דישון17/08/2022הקרינה הסלולרית מסוכנת. כמה? תלוי בצורת השימוש (ליד האוזן, אוזניה, רמקול) ובמרחק לאנטנה הקרובה. אין הבדל משמעותי בין הטלפונים השונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מהראש לנייח של 2 מטר מסוכןמיה15/08/2022
היי
אם אני נמצאת בספה בסלון.
הראש שלי במרחק 2 מטר מהמחשב נייח.
האם מסוכן כי פולט קרינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במרחק כזה אין סיכון כלל.
רם דישון15/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)