מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרחק מינימלי מחדר שנאים תת קרקעי 2 שנאיםקובי21/05/2022
היי אני לפני קנית דירה חדשה מקבל וראיתי שיש בחזית הבניין חדר טרפו תת קרקעי עם 2 שנאים, הדירה שאני מעוניין לרכוש היא בקומה 2 להלן תמונה המראה את מיקום חדר השנאים הקו בירוק מראה את החדרים בדירה שהם לכיוון החדר טרפו.
האם יש סיכון לחשיפה לקרינה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה של החדר טרפו
קובי21/05/2022זה הסוג של החדר טרפו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם אתה מדבר על קומה שניה, וחדר הטרפו תת קרקעי- אין שום בעיה.
רם דישון21/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר מודד קרינהשלום18/05/2022
היי
האם במכשיר שכזה יש קרינה? מדובר על כזה שמודד גם קרינת סלולאר וגם חשמל.
האם זה בטוח להשאירו ליד ילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
על איזה מכשיר מדובר? במירב המקרים מכשיר מדידה אינו פולט כל קרינה.
רם דישון19/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרומגנטית של חובבי רדיוIsrael Lavee18/05/2022
אני חובב רדיו מגיל 10, כלומר 66 שנות פעילות, מהנדס רדיו המקצועי ואני מודיע חד משמעית ולאחר מחקרים רבים בכל העולם אני קובע חד משמעית ששידור אלקטרומגנטי בתדרים שמתחת ל 10 ג'יגהרץ אינם מהווים שום סכנה בריאותית. בפורום צמד המתיימר להבין בתחום ואין בזה ממש. אם כבר מדברים על קרינה אלקטרומגנטית, הקרינה המסוכנת ביותר לאדם היא של קווי חברת החשמל העוברים מעל לראשינו 24/7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני מסכים כלל לדעתך. ראשית,
רם דישון19/05/2022חפש ברשת מידע על נזקי קרינה אלקטרומגנטית מתחת ל10 גיגהרץ. אם זה מה שאתה חושב- משמע שלא חיפשת בצורה יסודית. שנית, אם תשלח לי את המייל שלך, אעביר לך דוח שכתבתי על מקרה בראשון לציון לפני 9 שנים. שלישית, גם אני בוגר הטכניון ולא זכור לי שלימדו על השפעת קרינת רדיו על רקמות חיות. אני מקווה שהגולשים בפורום לא יקבלו את דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על עמוד חשמלמיקי16/05/2022
היי,
האם הקרינה מהעמוד חשמל בתמונה מסוכנת למי שגר בסמוך? (זה מתחת למרפסת הבית).
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מסוכן כלל.
רם דישון16/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון חשמל בחדר שינהמיכל14/05/2022
לפני כמה ימים פתאום שמתי לב שיש ארון חשמל גדול בתוך החדר שינה.
אני מוטרדת מאוד ...לפני 4 חודשים הוציאו לבת שלי גידול מהראש. (תודה לאל הכל בסדר) בכל מקום שקראתי אחת הסיבות להפתחות של גידול כזה היא קרינה...
מה לעשות?
לפי התמונה הקרינה מהארון אפסית במרחק כזה.
רם דישון15/05/2022לדעתי אין קשר בין הגידול לארון החשמל כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסך טלוויזיה שמחובר לנייחמיה12/05/2022
שלום
האם לשבת קרוב ליד מסך טלוויזיה LG שמחובר לנייח חדש הוא מסוכן?
המסך משמש אותי במקום מסך מחשב ואני קרובה בגלל המקלדת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה.
רם דישון15/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איתוראן לאוטו דרישה של חברת ביטוחמיכל11/05/2022
שלום
רציתי לברר לגבי מערכת איתוראן לרכב. אנחנו מתענינים בקניית רכ חדש והביטוח דורש איתוראן. האם יש קרינה מהאיתתוראן למי שנוסע ברכב? האם מערכת מיגון בשם קוברה 15 שהיא קודן וכספת פולטת פחות קרינה?תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי קוברה- אינני מכיר את המערכת. לגבי איתוראן
רם דישון15/05/2022הקרינה היא מחוץ לרכב. אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאורת רחוב הוחלפה ללדים שמעליה קופסא עגולה שחורהרונית09/05/2022
אבקש אם תוכל לראות התמונה שצירפתי ולומר לי מה זה נראה לך מעל נורת הלד שהוחלפו בעמודי התאורה ברחוב שלנו האם זה נראה כמשהו עם סיכון לקרינה?
תודה מראש לתשובתך
ראי תשובתי לשאלתך הקודמת.
רם דישון11/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית 150 מטר מדירה שתבנהרות08/05/2022
האם יש סיכון צלמתי מבנין סמוך את מה שרואים מאותה קומה דומה למה שאנחנו רוצים לקנות
קשה מאד לדעת, אבל כמו שזה נראה- זה לא טוב.
רם דישון09/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאורת רחוב g5 עמודי תאורה חדשיםרונית08/05/2022
שלום רב
הבוקר החליפו ברחוב שלנו את עמודי התאורה בנורות g5 החדשות האם יש בהם קרינה? אחד העמודים קרוב אלינו לדירה יש ממה לחשוש?
תודה לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה הקודמת לגבי תאורת רחוב לד g5
רונית08/05/2022בהמשך לשאלתי על עמודי התאורה שהוחלפו היום לנורות חדשות g5 אציין כי מעל הנורה ישנה מן קופסא שחורה עגולה כמו כיפה נפוחה האם מדובר בתקשורת אלחוטית מסוכנת? כמו wifi או אנטנה סלולארית? אציין שהעמוד צמוד לתריס שלנו בחזית הבנין אמחנו בקומה רביעית האם בזה סכנת קרינה ממש לחוצה אודה לתשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא ניתן לדעת ללא מדידה בדירה שלכם.
רם דישון09/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמל בבית פרטידנה07/05/2022
שלום
אנחנו בתהליך תכנון בניית בעת קרקע. אנחנו מתלבטים לגבי מיקום ארון החשמל בתוך הבית מבחינת היבטי קרינה. מהו המרחק הבטוח מארון כזה? האם ארון בכניסה לבית אשר מאחוריו קיר ארונות מטבח נחשב בטוח? אמנם לא מדובר בחדר שינה אבל אנו שוהים לא מעט במטבח. כמו כן כמטר מהארונות האלו מתוכנן אי עם כיסאות אוכל. אני חוששת לבצע טעות שלאחר מכן יהיה קשה לתקן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קחי מרחק בטחון של חצי מטר (כולל קירות כי הקירות למעשה שקופים).
רם דישון08/05/2022על פי התיאור שלך, מאחורי הקיר מתוכנן ארון מטבח. העומק שלו כבר ממלא את התנאי הנ״ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדה אלקטרו מגנטי מקו מתח גבוה מול קו מתח נמוךאיציק לוי07/05/2022
שלום רב
מדדתי ערכים 180 מטר מקו מתח גבוה שעובר בדרך רבין בפתח תקווה.
מול הקו ובמרפסת הבית במקום פתוח נמדדו כ 1.5 מיליגאוס.
יד מושטת מתוך חלון - גם 1.5.
כאשר היד נכנסת לתוך הבית ואפילו מול החלון הערכים מונחתים ל 0.01 מיליגאוס.
להבנתי קירות הבית אינם אמורים להנחית השדה בצורה כה דרמטית.
ברחוב אחר בו יש קו שחור (צמה) , כנראה מתך נמוך, הערכים בקו הבית דומים לערכים בתוך הבית צמוד לקיר החיצוני.
כלומר אין הנחתה או הנחתה קלה הלוקחת בחשבון גם את ההתרחקות מהקו.(מדידה דומה כאשר נמצאים מאחורי הקיר).
1. האם קיים הסבר להנחתה הדרמטית שתוארה במדידה הראשונה ?
2. היכן השדה מסוכן יותר ? בגבוה או בנמוך. (ללא קשר למדידה ספציפית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר עובדות נוספות
איציק לוי08/05/20221. מדובר ב 0.1 מיליגאוס 0.01 מיקרוטסלה (כנראה שלא ממש משנה).
2. הבית הינו בבניה כך שאינו מחובר לרשת החשמל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השדה אינו תלוי במתח אלא בזרם
רם דישון08/05/20221. לדעתי ההסבר לירידה הרבה בשדה נובעת מהשפעת שלש הפאזות בקו המתח הגבוה. ככל שמתרחקים מהקו השקול של שלש הפאזות יורד.
2. השדה אינו תלוי במתח אלא בזרם. בדרך כלל קו מתח גבוה נושא זרם יותר גבוה, אך זה אינו כך בהכרח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההסבר. ביחד עם זאת לא ממש הבנתי...האם קירות
איציק לוי09/05/2022הבית במקרה הספציפי הזה אינם "שקופים" ?
האם הקירות הם אלו שנטרלו את כל השדה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקירות ״שקופים״, לכן לא הזכרתי אותם.
רם דישון11/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא התרחקנו מקו המתח
איציק לוי12/05/2022לא התרחקנו מקו המתח, פשוט הכנסנו את המכשיר לחלל החדר ואז בתוך הבית היתה הנחתה מ 1.1-1.3 ל 0.1 מיליגאוס.
אם הקירות שקופים-אני תוהה ולא מבין מה הנחית את השדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יתכן שיש בעיה במהלך הכבלים בקירות. אם פאזה ואפס לא הולכים יחד- יש בעיה.
רם דישון15/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מינימלי מחדר שנאים תת קרקעי (1\2 שנאים)אלי ב06/05/2022
שלום רב,
חבר שלי רוצה לקנות בית פרטי צמוד לחדר שנאים (ראה תמונה מצורפת)
המרחק בין הקיר של חדר שנאים לבין קיר הכניסה לבית הוא 4.5 מטר.
מבדיקה שערכנו עם מכשיר מדידה מעל חדר שנאים יש קרינה של 4 מיליגאוס, בכניסה לבית 0.5 מיליגאוס ובקומת קרקע 0.1 מיליגאוס, במרתף ובקומה הראשונה 0.3 מיליגאוס, בתוך הגג 0.3 מיליגאוס במרפסת של הגג יש 1.5-2 מיליגאוס. (אולי השפעה של קווי מתח גבוהים במרחק 180 מטר)
חשוב לציין שרוב המתחם עדיין לא מאוכלס, ובעתיד צפוי בניה של 20 קוטגים. האם המרחק של 4.5 מטר תקני מחדר שנאים תת קרקעי ?
המרחק בעייתי. לא מומלץ.
רם דישון06/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם 10 מטר מחדר שנאים תקין ?
אלי ב07/05/2022אם הוא יקנה את הדו הצמוד במרחק 10 מטר מחדר שנאים. האם זה תקין או שגם יכול להוות סיכון ?
10 מטרים תקין.
רם דישון08/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה חד פעמית על גג בניין לאנטנה על גג הבניין הסמוךדביר05/05/2022
השבוע הייתי במסיבת גג אצל חברים ועל הגג של הבניין הסמוך אליהם הייתה אנטנה סלולרית פעילה. שהיתי שם כשש שעות. עד כמה חשיפה חד פעמית שכזו עלולה להיות מזיקה? יש דרכים להבין באותו הרגע אם חשיפה מסוכנת או לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכון מאירוע חד פעמי
רם דישון06/05/20221. אין סיכון מאירוע חד פעמי.
2. אין דרך לדעת אם נגרם נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עם טלפון מתחת לראש והצוארעדי03/05/2022
שלום, הייתי עם הטלפון במיטה לפני השינה וכנראה לא שמתי לב ונרדמתי כשהוא איתי, אז יצא שישנתי בערך 9 שעות עם טלפון מתחת לראש והצוואר... קמתי עם צוואר מאוד תפוס בצד ימין...
האם משינה עם הטלפון לפי התיאורים ובמשך זמן שכתבתי יכול להיות נזק? מהקרינה... סרטן...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה- זה קרה לי בערך 3 פעמים
עדי03/05/2022שינה עם טלפון באיזור הזה
שום נזק מאירועים כאלה (בהנחה שלא יהיו יותר כאלו).
רם דישון03/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין שאני בתחילת הריון. האם זה עדיין לא משנה את התשובה?
עדי03/05/2022תודה
התשובה זהה.
רם דישון04/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)