מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינה בסלון עם מחשב נייח חדשמיה19/07/2022
היי
האם ניתן לישון בסלון קטן שיש בו נייח חדש?
האם מסרטן לישון או לשבת הרבה שעות עם נייח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה כל עוד הוייפיי כבוי.
רם דישון20/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר של פרטנר סיבים אופטיים בחדר שינהלילך18/07/2022
חיברו אותנו לסיבים האופטיים של פרטנר ואת הראוטר מיקמו בחדר שינה ולא בסלון.
האם זה אומר שתהיה קרינה גבוהה בחדר שינה. בכל זאת זה חדר שישנים בו והראוטר מול המיטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1. נכון. 2. אני ממליץ לחבר את הראוטר דרך קוצב זמן (שעון שבת) ולכבות אותו בלילה.
רם דישון19/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטת מתכוונת וקוצב לבדניאלה18/07/2022
מיטה מתכוונת וקוצב לב. יש לי מיטה חשמלית מתכוונת בעלת מנועים להרמת ראש ורגליים.במתג ההפעלה קיים מגנט המצמידו לצד המזרן.
יש לי קוצב לב מושתל ,(ddd).
האם קיים סיכון לשיבוש פעולת הקוצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם זה מגנט פשוט- כנראה שאין בעיה, אבל תשובה זו אינה אחראית. בררי עם יצרן הקוצב.
רם דישון19/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת הראווטר הביתי עם הנקודה החמה של הסלולרייעל17/07/2022
הי,
יש לי חבילת גלישה גדולה בסלולרי, וחשבתי מטעמי עלות לחסוך את ה 100+ שח בחודש (עלות של הספק והתשתית) ולהשתמש בבית באינטרנט רק בעזרת הנקודה החמה של הסלולרי.
אני רוצה לחסוך, אבל לא על חשבון הבריאות, ורציתי להבין מה ההשלכות הבריאותיות מבחינת הקרינה..
לפי כמה הודעות פה, הבנתי שהקרינה מהנקודה החמה אכן יותר חזקה מהקרינה של הראוטור של בזק, אבל:
1. אם אני מקפידה לשמור על מטר ביני לבין הסלולרי, זה אמור להיות בסדר מבחינה בריאותית ?
2. מה לגבי שיחות נכנסות שמגיעות לסלולרי בזמן שאני מחוברת לנקודה החמה ? אני אמורה לכבות את הנקודה החמה עם כל שיחה שנכנסת ?? אם אני לא מכבה, זה יכול להיות מסוכן ? (אני מקבלת שיחות עם אוזניה חוטית)
תודה רבה !
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שימוש בנקודה חמה שווה ערך לשיחה רצופה. אכן, שמרי מרחק של מטר לפחות מהנייד.
רם דישון19/07/2022השידור קצת יותר חזק מראוטר רגיל. אם נכנסת שיחה בזמן השימוש, הנייד נותן עדיפות לשיחה אבל ההספק לא יכול לעלות מעל מה שהיה קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק סביר ממשדרסרגיי17/07/2022
שלום
אני משתמש בציוד שמשדר ברציפות בעוצמה של 30W ע"י אנטנה של 5DBi. לפי הנחיות של FCC אני מסיק שהמרחק הבטוח מהאנטנה הוא 2 מטרים. אשמח שתעזרו לי ותאשרו לי אם אני טועה, ואם כן, אז מה המרחק הבטוח מהאנטנה. מצורפת תמונה של הרכיב הפנימי בבקר.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההנחיות של הFCC בנושא אינן שוות מאומה
רם דישון19/07/2022ההנחיות של ה- FCC בנושא אינן שוות מאומה. מרחק בטחון ממשדר כזה (30W, ברציפות) הוא עשרות מטרים לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תכתובת
סרגיי19/07/2022עשרות מטרים?! אבוי, אני נמצא לפעמים ממש קרוב, אם לא צמוד לזה. תוכל ממש בקצרה לומר למה אי אפשר להתייחס להנחיות ה-FCC? אני מניח שההנחיות שלך פה הן מחמירות וטוב שכך, אך תעזור לי הנחיה למרחק סביר מהבקר כך שבהערכה גסה מאוד עוצמת הקרינה תהיה לכל היותר לדוגמה כמו של טלפון נייד בזמן שיחה במצב רמקול כך שהוא 20 ס"מ ממני בערך (משהו שהרבה אנשים נחשפים אליו כל יום, גם אם יש בכך קרינה). אגב, אני גם מוכן להגיע אליך לבדיקת קרינה למוצר הזה, אם אתה מציע כאלה. תודה רבה מראש על תגובה שתעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראה נא, המשדר שלך משדר 30 וואט.
רם דישון20/07/2022טלפון נייד אופיני משדר חצי ואט, דהיינו פי 60 פחות. אם מרחק בטחון מהנייד הוא חצי מטר, מרחק הביטחון מהמשדר שלך הוא פי 8 לערך. צריך להביא בחשבון גם את שבח האנטנה. אינני יודע את הכיוון שלה ביחס אליך, אז ניקח 5 dBi, שזה פי 3, ונגיע לפחות ל-12 מטר. ה-FCC מתיחס לסף בטיחות גבוה מאד שמזה זמן רב אינו רלוונטי בעולם (כן, דווקא ארה״ב מפגרת בנושא זה). הפתרון שאני רואה הוא לשים מיגון מתכתי (רשת פשוטה) בינך לבין האנטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לק ג'ל בשליש ראשון להריוןעדי16/07/2022
האם מותר? כי זה עם האור הסגול, קרינת uv וכאלה...
ואם כן, באיזה אמצעי בטיחות כדאי לנקוט כדי לבטח את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני יודע, אבל הגיוני שאין שום בעיה. כמו חשיפה לשמש.
רם דישון17/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרמין 955 וסכנה לגוף מקרינהגלית15/07/2022
שלום רב, לאחרונה רכשתי גרמין 955 סולרי, אשר יכול להיטען מהשמש, מכיל gps, בלוטות ומתחבר ל-wifi. האם השעון יכול להיות מסוכן בענידה של 24 שעות, 7 ימים בשבוע? בקשר לבלוטות, אני מפעילה את הבלוטות בפלאפון לתקשורת עם השעון רק פעם, פעמיים ביום לסנכרון של כמה דקות. אין לי צורך בקשר קבוע ביניהם, השאלה אם gps בתוך הבית או בחוץ או קרינה אחרת יכולה לגרום בעיה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ציינת את מתווה החיבור לWIFI
רם דישון17/07/20221. הפעלת בלותות׳ פעם ביום למספר דקות בטוחה מאד.
2. לא ציינת את מתווה החיבור לוייפיי.
3. GPS אינו קורן כלל, הוא רק קולט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה על המיטה של הבן שלירעות15/07/2022
שלום..החלטתי לקנות מכשיר ולמדוד קרינה מסביב לבית ועל המיטה של הבן שלי ! יש אנטנות מחוץ לבית שלנו עם קו ראיה ישיר
מחוץ לבית המדדים 4 מיליוואט למטר רבוע
בתוך הבית המדדים בין 0.01- 0.1 מיליוואט למטר רבוע ..רוב הבית 0.04 מיליוואט.( הנורה בסף הכי נמוך בכל רחבי הבית )
מה שמדאיג אותי שעל המיטה של הבן שלי יש 0.04 מילוואט למטר רבוע והוא ישן שם כמה שנים טובות ...האם הערך הזה תקין ואין מה לחשוש ? או שלהעביר אותו למקום אחר ? ...ואיך אפשר להנחית את הקרינה ל0.00001 ? אנע מניחה שבבלל שהקירות שלנו בטון והתריסים אחומניום הנחיתו הרבה מהקרינה ...אבל אני שואפת לאפס קרינה..זה אפשרי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכים בבית תקינים - נמוכים מאוד
רם דישון17/07/20221. הערכים בבית תקינים- נמוכים מאד.
2. בשביל להגיע לערך של 0.00001 צריך לסגור את כל הבית בלוחות מתכת ללא אף חריץ, ולו הקל שבקלים. מאד לא מעשי. חפשי ברשת ״Anechoing chamber" ותוכלי להתרשם למה הכוונה. (״כלוב פאראדיי״)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת עמודי תאורה ברחוב ללדים עם תקשורתרונית15/07/2022
ערב טוב לאחרונה הוחלפו ברחוב שלנו כל עמודי התאורה ללדים כשעליהם קופסא שחורה עם נורית אדומה דולקת כשהתקשרתי לעיריה לשאול לפשר עמודי התאורה הנ"ל נאמר לי שהקופסא העגולה מעל הלדים זוהי תקשורת למוקד החשמל ו/או העיריה שנותנת אינפורמציה תמידית על מצב התאורה וגם הבנתי שיכולים לכוון את רמת התאורה מרחוק מאוד לחוצה שמא יש בזה קרינה אבקש את חוות דעתך האם לפי התאור שלי יש בזה סכנת קרינה בצמוד לבניין שלנו יש 2 עמודי תאורה צמודים וכן לאורך כל הרחוב
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה המרחק מהבית לעמוד הקרוב?
רם דישון17/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת עמודי תאורה ללדים עם תקשורת
רונית17/07/2022בהמשך לשאלתך העמוד צמוד לבנין שלנו בחזית הבנין על המדרכה בצד שלנו ואנחנו בקומה רביעית האם התקשורת הזאת מקרינה? כל העיר שלנו הוחלפה לעמודי תאורה כאלו
אודה לתשובתך תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשר לקבל מושג רק לאחר מדידה. מומלץ לרכוש מכשיר ולמדוד בבית לבד.
רם דישון19/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדה מגנטי וילדוןאנה14/07/2022
שלום
בבקשה תענה לי נקודתית על השאלות ואל תגיד לי אין סכנה הכל טוב.
אמאראיי אמנם ללא קרינה אבל המכשירים החדשים עובדים על 3 טסלה. שדה מגנטי עוצמתי.
אסור לנשים בהריון בחודשים הראשונים לבצע אמאראיי מחשש לפגיעה בעובר. וכן יש השפעה של המכשיר על הגוף עיקצוצים וכו.
כל הזמן אומרים שזו לא בדיקה מסוכנת ואני שואלת, בכל זאת כמה ידע יש על ה3 טסלה.
שנית אם ילד קטן צריך לעבור כמה פרווטוקולים בראש למשל
Mra mrv mri
וארובות עיניים...
1. רציתי לדעת קודם כל האם זה אומר יותר עוצמה של השדה המגנטי או יותר זמן בדיקה?
2. העובדה שמבצעים גם mri שזו סריקה להבנת המבנה וגם mra mrb שזה נועד לןרידים ולעורקים - האם אין סכנת התחממות או שדה מגנטי אדיר באותן נקודות שנסרקות בכמה אופנים?
3. בדיקות חוזרות עלולות לייצר סיכון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני יודע. מחוץ לתחום ההתמחות שלי.
רם דישון17/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לקבל מענה באופן פרטי בלא לפרסם?נועם13/07/2022
שלום רב,
האם אוכל לשאול שאלה ולקבל מענה באופן פרטי בלא שיפורסם בפורום בבקשה[יש לי סיבה,בגלל מישהו שקבוע בפורום ולא רוצה שיראה את השאלה ישרה יבין שזה ממני וזה בעיה]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט. המייל והטלפון שלי מופיעים בכותרת.
רם דישון17/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שייט ארוך עם ילדיםדנה12/07/2022
שלום רב,
ברצוני להפליג כשבועיים בספינה עם ילדים קטנים. האם אנו נחשפים לקרינה גבוהה? יש WIFI בספינה. בחדר יש טלויזיה שמחוברת לרשת. אני יודעת שבטיסה אחת נחשפים לקרינה כמו מספר צילומי רנטגן. האם בספינה זה אותו הדבר ולזמן ממושך יותר מטיסה?
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קשר בין ספינה לטיסה. אין קרינה בספינה כמו בטיסה גבוהה. הקרינה בתא כנראה כמו בבית.
רם דישון13/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח מקיף לפי קילומטרזסיון12/07/2022
שלום רב,
ברצוני לעשות תוכנית של ביטוח מקיף לפי קילומטר. החברה מתקינה חיישן ברכב במחובר לאפליקציה. הנתונים עוברים לחברה וכך יודעים כמה קילומטר עשיתי בחודש ולפי זה מחייבים.
האם אמורה להיות קרינה גבוהה? ברכב זה נוסעים ילדים.
תודה,
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמו בשיחת טלפון. לא ברור לי באיזו תדירות האפליקציה משדרת את הנתונים- אם זה לא ברציפות
רם דישון13/07/2022אינני רואה בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידה ליד ילדים עם מד קרינה קורנטמיכל12/07/2022
שלום,
מעוניינת לבצע מדידות במיטת הילדים בשעות הערב.
האם אפשרי למדוד כשהם נמצאים באיזור? האם בטוח להשתמש לידם? אין סכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום סכנה במדידה.
רם דישון13/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משעון חכם שמשמש במקום טלפון לילדיםתמר12/07/2022
שלום,
אני מתלבטת האם לקנות לבתי בת ה9 שעון חכם או טלפון טיפש. הכוונה לשעון חכם שיתפקד במקום טלפון, כלומר שניתן להתקשר אליו וממנו ישירות, ולא שעון שהוא מחובר לסמארטפון.
מי משתי האפשרויות פחות מסוכנת מבחינת קרינה?
האם טלפונים כשרים פולטים קרינה רבה יותר מטלפונים חכמים, משום שהם מיושנים יותר? והאם השעון החכם מסוכן יותר כי הוא נמצא ישירות על היד הרבה שעות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיף טלפון טיפש. שעון חכם מתנהג כמו טלפון חכם, ולא טוב שהוא צמוד ליד כל היום.
רם דישון13/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)