מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנטנה חיצונית לדיבוריתשרה14/11/2022
שלום וברכה
אני מדברת הרבה בסלולרי ברכב בזמן העבודה.
קראתי שכדי להפחית בקרינה יש להתקין אנטנה חיצונית.
על גג הרכב מאחורה יש אנטנה כנראה לרדיו.
ניגשתי כעת למתקין דיבוריות אמר שיש 3 סוגים:
1.דיבורית עם מולטימדיה כזו שעולה כ 2000 שח
2. דיבורית שמתחברת לרמקולים של הרכב ב 950 שח
3. 9ודיבורית עם רמקול ברצפה ב 600 שח
כותבת מחירים כדי לתת מושג על מה מדובר.
אמר שהיום אין כזה דבר אנטנה חיצונית.
רציתי לדעת האם באמת אין כזאת אפשרות- לאנטנה חיצונית?
האם אחת מהדיבוריות שציינתי מחליפה את האנטנה?
מה הכי מומלץ מבחינת הפחתת קרינה ואיפה ניתן להתקין כזה
אודה לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עד כמה שאני יודע, כל המערכות עובדות מול הסמרטפון, כך שבאמת אין אנטנה חיצונית.
רם דישון15/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיתי שיש המלצות להתרחק מקווי חשמל שוניםרועי13/11/2022
שלום ראיתי שיש המלצות להתרחק מקווי חשמל שונים. לפי העוצמה של המתח כך המרחק גדל. רק שלא יודע איך נראים הקווים השונים. האם אפשר להראות תמונה שלהם.
קו מתח נמוך:
קו מתח גבוה (33, 22, 13 קילו-וולט):
קו מתח עליון (161 קילו-וולט):
קו מתח על (400 קילו-וולט):
בפרט בשכונות הישנות. יש קווי מתח שעוברים קרוב לבניין המגורים. ואני לא יודע לאיזה קו מתח זה משתייך.
האם ההבדלים בין הקויים באים לידי ביטוי בגובה של העמוד חשמל? או שכתוב על העמודי חשמל עצמם? נמוך ? גבוה ? וכו'
אשמח בבקשה לעזרתכם. אם אפשר אשמח ממש גם לתמונות.תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נא פנה במייל פרטי.
רם דישון14/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידה עם מד קרינהלי09/11/2022
שלום,
שכרתי מד קרינה קורנט על מנת למדוד את הקרינה של הראוטר.
בהוראות שניתנו לי עם המד, נכתב כי יש לבצע את המדידה במרחק של 1.5 מטר מהמשדר לכל הפחות. כאשר אני מודדת במרחק כזה הערכים הינם פחות מ-1 מיליוואט אולם כאשר אני מודדת במרחק של כחצי מטר הערכים קופצים ל-5 מיליוואט. האם הבדיקה במרחק של חצי מטר אכן משקפת את הקרינה במרחק זה או שיש להתיייחס רק לערך שיצא לי בבדיקה של מטר וחצי?
מאוד חוששת כי יש לי תינוק בסלון וקורה שהוא יושב במרחק של פחות ממטר מהראוטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מראוטר
דניאל11/11/20221 מיליוואט למטר רבוע
אומר 0.1 מיקרו וואט לסמ"ר.
ממליץ לשמור מרחק 1.5 מטר מה ראוטר. ניתן להגביה את הראוטר לכיוון התקרה. לשים מאחורי המזנון בסלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלה נוספת על קרינה בצד השני של הקיר
לי11/11/2022תודה. האם הגיוני שאותם הערכים יהיו גם בצד בשני של הקיר? (קיר גבס פנימי). חשבתי שהקיר מנחית את מרבית הקרינה והופתעתי לגלות שגם בצד השני יש קרינה. אם ילד ישן מעברו השני של הקיר משך 3 חודשים כשהערכים שם הגיעו ל1-2 מיליוואט האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראוטר - קרינה
דניאל קרינה11/11/2022קיר גבס לא ממש מנחית קרינה אלמ"ג - יחד עם זאת, הניצבים בקיר הגבס כן..
לא יודע להגיד על הקרינה מסוכנת / או שלא מסוכנת..
יש מדען שאמר שעד 1 מיקרו ואט לסמ"ר הכל תקין !!
בכל מקרה, ברגע ששמת לב וביצעת מדידה (וגם אם לא) טוב שהרחקת ושאת שומרת מרחק של 1.5 מטר מהראוטר.
תמיד בבריאות ואושר !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרר ומכונת צילוםרונית07/11/2022
אשמח לדעת מה המרחק הבטוח ביותר לקרינה במשרד בו אני יושבת ולצידי מכונת צילום ומקרר ? האם עדיף לא לשים מקרר במשרד ? מכונת צילום לא ניתן להזיז .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק של חצי מטר יספיק.
רם דישון08/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קרינה מקירות ממדאילה06/11/2022
שלום,
אני גרה בדירה בבניין שנבנה לפני כ15 שנים.
שני ילדים שלי ישנים באחד החדרים שהוא גם ממ"ד.
אין בחדר ציוד אלחוטי.
האם יש בעית קרינה בחדר ממד שלא מאפשרת בו לינה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. אין בעיה.
רם דישון08/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ציוד אולפן הקלטות (מיקרופון,קדם מגבר, מגבר אודיו וכו) מייצר קרינהעופי05/11/2022
מה המרחק שצריך לשמור מארון מגברי אודיו למשל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזערית.
רם דישון06/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגם במיקרוגל צבע התקלף בריצפת המיקרוגל והמתכת התגלתה בגודל של כ שלושה סמ מרובע מה עושים?בן עמי05/11/2022
הצבע התקלף בריצפת המיקרוגל והמתכת התגלתה , בגודל של כ שלושה סמ מרובע.
מה עושים?
תודה, בן עמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כלום. הצבע הוא ליופי בלבד, אין לו שום תפקיד פונקציונלי בחסימת קרינה.
רם דישון05/11/2022אם יחליד- זרוק את המיקרוגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית מול הביתDudi03/11/2022
נכנסתי לדירה שכורה שראיתי רק ביום. והופתעתי שבוואדי מתחת לבית יש אנטנה סלולרית. מבדיקה מדובר בכמה חברות.
בדיקות שנעשו ברחוב העלו קרינה של בין 10-15 סמר .
אשמח לדעת מה החשש? הרס לי את כל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קנה מכשיר ובדוק בדירה.
רם דישון04/11/2022המדידות ברחוב חסרות משמעות- הן מראות מה נמדד בחוץ, בשעה שמה שמעניין הוא מה נעשה בתוך הבית. אין סיבה להתיאש לפני המדידה, וגם אם תמדדנה קריאות גבוהות בתוך הדירה- יש פתרונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשיר אשראיסיון02/11/2022
שלום רב,
בחנויות ישנו מכשיר המחובר לקופה שם מצמידים את כרטיס האשראי ומתבצע התקשרות לחברת האשראי לאישור העסקה.
הבן שלי בן 7 ראשו בגובה המכשיר. כשאני מצמידה את הכרטיס הראש של הבן שלי צמוד למכשיר על מנת לראות . האם נחשף לקרינה גבוהה ומסוכנת??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה לא גבוהה, הרבה פחות מטלפון סלולרי. בנוסף,
רם דישון03/11/2022זה אירוע קצר ולכן לא מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארונות אש-האם מסוכןמאיר02/11/2022
שלום,
שמתי לב שכל הלוח מאחוריי מלא ארונות לגילוי אש, אני חדש במקום העבודה ולא הספקתי לפתוח אותם.
מדובר ב-3 ארונות גבוהים הצמודים אחד לשני.
האם יש מה להיזהר מהם?האם יוצאת מהם קרינה? או כל חומר בעייתי אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למיטב ידיעתי אין מהם שום קרינה.
רם דישון03/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רהיט המיוצר מ mdf, ובחלקו אינו צבועמאיה02/11/2022
רכשתי רהיט שמיוצר מ mdf ישנם חלקים שאינם בצועים. הרהיט נמצא בחדר השינה שלי. עד כמה זה מסוכן? עד כמה פולט את החומר המסרטן?
מה אוכל לעשות כדיי להפחית נזק בריאותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1. מחוץ לתחום הפורום. 2. לאורר היטב את החדר בתקופה הראשונה,
רם דישון03/11/2022עד שלא ישאר כל ריח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוסטר אובן האם מקרין כמו מיקרו?מורן31/10/2022
שלום, האם יש קרינה מטוסטר אובן בדומה למיקרו?
האם מומלץ להרחיק מילדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין להשוות. טוסטר אובן מקרין מעט שדה מגנטי (בעוצמה שאינה מסוכנת כלל)
רם דישון02/11/2022לעומת מיקרו שמקרין יותר חזק ובתדר רדיו. מומלץ להרחיק ילדים ממיקרו פועל לפחות מטר. אין צורך להגביל ילדים כאשר טוסטר אובן פועל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת סלולר לא בעת שיחהאנונימי31/10/2022
האם מכשיר הסלולר פולט קרינה גם כשאינו משמש לשיחה, אלא משמש לדברים כמו שימוש באינטרנט?
אם כן, האם מדובר בקרינה שהינה משמעותית לבריאות בשימוש ממושך?
כן לשתי השאלות.
רם דישון31/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מתמי ארבעאלעזר30/10/2022
מעבר לקיר הצמוד למיטה שלי יש תמי 4 חדיש של השכנים, (הגב של המכשיר צמוד לקיר מול המקום בו אני ישן) האם יש בעיה מבחינת קרינה? תודה רבה
אין בעיה.
רם דישון31/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרר משרדי בחדר שינהרעות30/10/2022
שלום רב
בני מבקש לשים בחדר השינה שלו מקרר משרדי.
האם מזיק בחדר שינה? האם יש כללים שניתן להציב אותו במרחק מסויים שזה יהיה לא מזיק?
תודה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק של מטר מספק הגנה טובה.
רם דישון31/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)