מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם ציוד אולפן הקלטות (מיקרופון,קדם מגבר, מגבר אודיו וכו) מייצר קרינהעופי05/11/2022
מה המרחק שצריך לשמור מארון מגברי אודיו למשל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזערית.
רם דישון06/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגם במיקרוגל צבע התקלף בריצפת המיקרוגל והמתכת התגלתה בגודל של כ שלושה סמ מרובע מה עושים?בן עמי05/11/2022
הצבע התקלף בריצפת המיקרוגל והמתכת התגלתה , בגודל של כ שלושה סמ מרובע.
מה עושים?
תודה, בן עמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כלום. הצבע הוא ליופי בלבד, אין לו שום תפקיד פונקציונלי בחסימת קרינה.
רם דישון05/11/2022אם יחליד- זרוק את המיקרוגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית מול הביתDudi03/11/2022
נכנסתי לדירה שכורה שראיתי רק ביום. והופתעתי שבוואדי מתחת לבית יש אנטנה סלולרית. מבדיקה מדובר בכמה חברות.
בדיקות שנעשו ברחוב העלו קרינה של בין 10-15 סמר .
אשמח לדעת מה החשש? הרס לי את כל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קנה מכשיר ובדוק בדירה.
רם דישון04/11/2022המדידות ברחוב חסרות משמעות- הן מראות מה נמדד בחוץ, בשעה שמה שמעניין הוא מה נעשה בתוך הבית. אין סיבה להתיאש לפני המדידה, וגם אם תמדדנה קריאות גבוהות בתוך הדירה- יש פתרונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשיר אשראיסיון02/11/2022
שלום רב,
בחנויות ישנו מכשיר המחובר לקופה שם מצמידים את כרטיס האשראי ומתבצע התקשרות לחברת האשראי לאישור העסקה.
הבן שלי בן 7 ראשו בגובה המכשיר. כשאני מצמידה את הכרטיס הראש של הבן שלי צמוד למכשיר על מנת לראות . האם נחשף לקרינה גבוהה ומסוכנת??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה לא גבוהה, הרבה פחות מטלפון סלולרי. בנוסף,
רם דישון03/11/2022זה אירוע קצר ולכן לא מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארונות אש-האם מסוכןמאיר02/11/2022
שלום,
שמתי לב שכל הלוח מאחוריי מלא ארונות לגילוי אש, אני חדש במקום העבודה ולא הספקתי לפתוח אותם.
מדובר ב-3 ארונות גבוהים הצמודים אחד לשני.
האם יש מה להיזהר מהם?האם יוצאת מהם קרינה? או כל חומר בעייתי אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למיטב ידיעתי אין מהם שום קרינה.
רם דישון03/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רהיט המיוצר מ mdf, ובחלקו אינו צבועמאיה02/11/2022
רכשתי רהיט שמיוצר מ mdf ישנם חלקים שאינם בצועים. הרהיט נמצא בחדר השינה שלי. עד כמה זה מסוכן? עד כמה פולט את החומר המסרטן?
מה אוכל לעשות כדיי להפחית נזק בריאותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1. מחוץ לתחום הפורום. 2. לאורר היטב את החדר בתקופה הראשונה,
רם דישון03/11/2022עד שלא ישאר כל ריח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוסטר אובן האם מקרין כמו מיקרו?מורן31/10/2022
שלום, האם יש קרינה מטוסטר אובן בדומה למיקרו?
האם מומלץ להרחיק מילדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין להשוות. טוסטר אובן מקרין מעט שדה מגנטי (בעוצמה שאינה מסוכנת כלל)
רם דישון02/11/2022לעומת מיקרו שמקרין יותר חזק ובתדר רדיו. מומלץ להרחיק ילדים ממיקרו פועל לפחות מטר. אין צורך להגביל ילדים כאשר טוסטר אובן פועל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת סלולר לא בעת שיחהאנונימי31/10/2022
האם מכשיר הסלולר פולט קרינה גם כשאינו משמש לשיחה, אלא משמש לדברים כמו שימוש באינטרנט?
אם כן, האם מדובר בקרינה שהינה משמעותית לבריאות בשימוש ממושך?
כן לשתי השאלות.
רם דישון31/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מתמי ארבעאלעזר30/10/2022
מעבר לקיר הצמוד למיטה שלי יש תמי 4 חדיש של השכנים, (הגב של המכשיר צמוד לקיר מול המקום בו אני ישן) האם יש בעיה מבחינת קרינה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה.
רם דישון31/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרר משרדי בחדר שינהרעות30/10/2022
שלום רב
בני מבקש לשים בחדר השינה שלו מקרר משרדי.
האם מזיק בחדר שינה? האם יש כללים שניתן להציב אותו במרחק מסויים שזה יהיה לא מזיק?
תודה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק של מטר מספק הגנה טובה.
רם דישון31/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ראדון ממדיוסי28/10/2022
לגבי מגורים בממד האם ניתן למזער דליפת ראדון על ידי צבעים המיועדים לכך תודה
מחוץ לתחום ההתמחות שלי. למיטב ידיעתי לא קיים צבע כזה.
רם דישון29/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מיטה מלוח חשמלנופר28/10/2022
שלום,
יש לי לוח חשמל במרכז הדירה בסמוך לחדרי שינה. כמה רחוק יש למקם את המיטה מלוח החשמל?
תודה, נופר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חצי מטר, ועדיף אפילו קצת יותר (מטר יהיה מעולה).
רם דישון29/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי לגבי ארון חשמל דירתיגבי28/10/2022
תודה על המענה לשאלתי הקודמת.
אשמח לשאול גם:
אז בעיקרון כל עלייה בערך האמפר יעלו גם את רמת הקרינה?
למשל מעבר מ 25 אמפר ל- 40 אמפר?
האם זה נכון גם אם מוסיפים לחיבור האחד של ה 25 אמפר עוד שני חיבורים גם של 25 כך שיהיו שלשה חיבורים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון29/10/20221. מעבר מ-25 ל-40 אמפר עוסק בקיבולת ולא בזרם עצמו. הוא מאפשר פעולה של מספר מכשירים בבית בו זמנית.
2. זה נכון גם לגבי מעבר לשלשה חיבורים של 25 (תלת פאזי).
3. הקרינה תלויה בזרם בפועל ובצורת החיבור ולא בגודל החיבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינדיקציה לקרינהשלמה27/10/2022
אני עובד במקום שבו עוד חברות ואחת מהן עוסקות בענייני תשדורת. שוחחתי עם אחד העובדים שם והוא אמר שיש שם אנטנות שמשדרות כל מיני דברים בעוצמות של החל ממילי וואטים ועד 150 וואט בגבול התחתון של UHF (ולא, ענייני תקן לא מעניין אותם) השאלה שלי: האם יש לי אינדיקציה של הרגשת חום או כל דבר אחר שיתן לי סימן שאני נמצא ברדיוס של עוצמה ממש גבוהה? תודה מראש
כאשר תרגיש משהו גופני, זה יהיה מאוחר מדי.
רם דישון29/10/2022מומלץ לרכוש מכשיר מדידה אישי, אבל חשוב לדעת מהו התדר הנמוך ביותר שמשודר. לאחר מכן אוכל להמליץ על מכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה430-433Mhz זה התחתון
שלמה29/10/2022כשאני משוחח בנייד מספר דקות אני עלול להרגיש את החום מהמכשיר, לא כך במקרה זה? מבחינת אינדיקציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1. החום אומר שהמכשיר משדר בעוצמה גבוהה יחסית, אבל כאן מדובר בסלולרי.
רם דישון31/10/20222. בתדר הנמוך (סביב 433 מגהרץ) לא נראה לי שמישהו מורשה לשדר בהספקים שנקבת.
3. המד מדגם קורנט מתאים לתדר הזה. ראה באתר norad4u.
4. המד הזה מכסה את כל תחום התדרים, החל מ-100 מגהרץ ועד 8 גיגהרץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולרית במעליתמור25/10/2022
שלום רב! אני בשבוע 22 להריוני. השבוע כשהייתי במעלית, הטלפון הנייד שלי צלצל ולא עניתי. ממה שאני יודעת, הקרינה במעלית יותר מסוכנת כאשר הנייד מצלצל מאשר בפועל לשוחח בנייד בתוך המעלית. האם אכן כך? האם הקרינה מסוכנת לעובר או נספגת בגוף האם בלבד? ובכלל, עד כמה השימוש בסלולר מסוכן בזמן ההריון (לאו דווקא במקומות עם קרינה נמוכה) ? תודה רבה וערב טוב
1. אין סיכון מאירוע חד פעמי. 2. רוב הקרינה נספגת בנוזלים שבגוף האם, כמעט כלום מגיע לעובר.
רם דישון27/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)