מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לד"ר ברננדו פינקלאבי20/02/2010
ד"ר פינקל שלום רב
שמי אבי ואני בן 23 .
לפני כשנה וחצי החלה לי נשירת שיער באיזור המפרצים - אני נוטל פרופסיה כבר במשך שנה
נשירת השיער כבר מזמן נעצרה (לפני 7 חודשים) .
אני מאוד מעוניין לעבור השתלת שיער במפרצים שנוצרו - מדובר במפרצים קטנים אבל מאוד מפריעים לי ומדכאים את מצב רוחי.
אני יודע שאני מעט צעיר וכי הגיל המינימלי הוא 25 אבל אני חושב שמצבי יוצא דופן.
מה היא דעתך בנושא?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר ברננדו פינקל
ד``ר ברנרדו פינקל22/02/2010שלום אבי,
נכון שמומלץ לא לעבור השתלת שיער לפני גיל 25, אולם תמיד קיימים מקרים מיוחדים. אני ממליץ לך לגשת ליעוץ השתלה ולשקול יחד עם הרופא אם אתה אחד ממקרים אלה ומתאים להשתלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמישהי19/02/2010
שלום לכם
אני בת 28 , לפני 4 שנים עברתי ניתוח השתלת שיער אבל לצערי נכשל וכמעט 90% נשר. מאז אני מסתובבת עם פאה משיער טבעי , שאלתי האם כדאי לעשות הדבקה ? או יותר בטוח להישאר עם פאה (למרות שזה דבר מאוד קשה , תמיד צריך לדאוג למקום ולפעילות שאני עושה שלא תיפול ): )
ואיפה אפשר לעשות הדבקה מקצועית או לרכשות פאה משיער טבעי ובמחיר סביר באזור הצפון ?
עוד שאלה איך אפשר לוודא שהאיכות של השיער טובה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה
ד``ר ברנרדו פינקל22/02/2010שלום מישהי,
מבחינת בריאות הקרקפת עדיפה פיאה - הדבק של התוספות עלול לגרום נזק לעור הקרקפת. לגבי איכות פיאות עליך לפנות למומחה לפיאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרחות בראש כתוצאה מכוויותיהודית נעים17/02/2010
שלום רב! בתי בת שנה וחצי, לפני כחודשיים נשפכו עליה מים רותים ממיחם, האיזור הראשון שנכווה היה הראש. כיום יש לה קרחות די גדולות בראש, וגלד אחד די גדול שאנו מטפלים בו כעת עם משחה לשחרורו מהראש. בהתייעצות עם מס' רופאים , פרופ' וכו'.... אף אחד לא ידע לתת לנו תשובה ב 100% אם השיער יצמח בשנית או לאו. שאלותיי הינן: 1. האם יש, עם כל הטכנולוגיה של היום, מכשיר שיכול לתת תשובה האם שורש השיער נפגע או לאו? 2. כמה זמן לאחר נשירת השיער , באם השורש לא נפגע, אמור לצמוח שיער חדש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרחות בראש כתוצאה מכוויות
ד``ר ברנרדו פינקל22/02/2010שלום יהודית,
מניסיוני, השיער יצמח חלקית. חשוב מאד אופן הטיפול בגלד. אני מניח שקיבלתם הוראות מדויקות ונמצאים במעקב. לא קיים מכשיר היכול לבדוק מהימנה אם שורשי השיער נפגעו מהכוויות. ניתן יהיה לראות את צמיחת השיער כ - 6 חודשים לאחר שיקום הקרקפת במלואה, תלוי בצלקות שתשארנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שמעתי ששמן זית טוב לשיעריוסי14/02/2010
אני סובל מקשקשים ושמתי שמן זית והוא פתר לי את הבעיה של הקשקשים מה שכל השמפונים לא עזרו לי השמן זית עזר .
השאלה שלי האם זה בריאי לשיער האם זה מחזק את השורשים של השיער ?
יש הרבה תרופות סבתא לשיער האם הם טובות או שרק עושות נזק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשקשים
ד''ר שלום שאלתיאל17/02/2010שלום יוסי
קשה לענות לשאלה היות ואין מחרקרים רפואיים לגבי תרופות סבתא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שימוש בקונסילראיתמר13/02/2010
דוקטור האם אתה מכיר את הקונסלירים טופיק או hsr האם יש הבדל ביניהם?.
בנוסף ראיתי שהם מכילים חומר מסוג סיליקה , האם אין כל חשש להשתמש בתכשיר מבלי לגרום נזק לגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בטופיק ...
ד''ר שלום שאלתיאל14/02/2010שלום איתמר
2 התכשירים עובדים על אותו פרינציפ : בעזרת סיבים הופכים שיער דליל לשיער
יותר צפוף.
הפעולה היא מקומית ולפי מה שאני יודע זה לא גורם שום נזק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה ושיער בהראורן09/02/2010
שלום דר
אני בן 16 ויש לי שיער מלא וטוב
יש לי פצעי בגרות אקנה הרבה מאוד על המצח
ובחלק מהמקוומת במצח שיש לי פצעים
השיער הוא נורא בהיר וקשה לראותו וצומח לאט משאר השיער
האם זה קשור וכשיגמרו הפצעים(אני היום מתחיל רואקיוטן) אז השיער יחזור להות רגיל?
(השיער לא נשר)הוא פשוט קצת יותר בהיר מהשיער עצמו מאז החלו הפצעים והא צומח יותר לאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה ושיער בהיר
ד``ר ברנרדו פינקל22/02/2010שלום אורן,
אין קשר בין הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמלי08/02/2010
יש לי שיער קצת דליל. ז"א הוא מאוד דק ואני מרגישה שאין מספיק נפח. האם גם במקרה כזה מומלץ לעשות השתלת שיער? מעבר לזה הייתי רוצה לדעת עד כמה זה מסוכן ומאיפה מגיע השיער שמושתל למטופל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר שלום שאלתיאל08/02/2010שלום מלי
לוקחים השיער באיזור התורם ז"א אחורה מהראש של הפצינט עצמו ומשתילים אותו
השיער איפה שחסר.
במקרה שלך לא ניראה שמומלץ לבצע השתלת שיער כי יש סיכוי שהשיער הקיים
יפגע על ידי הפעולה.
מומלץ לעשות השתלה לפצינט שיש לו מקומות עם שיער מאד דליל או ריק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער דליל כמה שנתיים וחצ אחרי הלידהמירית01/02/2010
שלום,
לאחר מספר לידות (4) בהם חוויתי נשירה ולאחר מכן צמיחה מחודשת של השיער. נותר לי באזור הקידמי של השיער אזור קטן הדליל בשיער. מניחה כי השתלה היא דרמטית מדי למקרה שלי - שכמעט ואינו מורגש, אשמח לדעת האם ישנם היום תכשירים בשוק שהוכחו כיעילים המאפשרים עידוד צמיחת שיער במקום נקודתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער דליל
ד''ר שלום שאלתיאל01/02/2010שלום
אפשר לנסות לקחת תכשיר שקוראים מינוקסי בגרסתו לנשים.
אמור לעזור לצמיחה נקודתית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער שביר ודלילשלי28/01/2010
שלום!
יש לי שיער דליל והוא נשבר בקלות. אין בעיה בצמיחה שכן אני צריכה לצבוע כל חודש
עקב בצבוץ שורשים כהים, אבל השיע לא מצליח לשמור על אורך והוא כאילו מפסיק לצמוח מעבר
לכתפיים. אני משתגעת מזה. ניסיתי לספר קצוות כדי להבריא ולא עזר. עכשיו אני לא מסתפרת ושום דבר לא קורה. אני חופפת מדי בוקר כיון שאחרת אין לשיער שום צורה.
מהו הפתרון האידיאלי בשבילי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותה בעיה וכמה מתסכל!!!!
ניצנה בר18/02/2010השיער שלי מתקצר משנה לשנה. אני מסתכלת על התמונות שלי ואני רואה את הבדלי האורך.. כולם שואלים אותי הסתפרת? ואני ממש לא! אני מתוסכלת ועצובה. אני בת 54, תמיד היה לי שיער תלתלי משגע ועכשיו הוא מגיע בקושי לכתפיים. למה זה??? אני יודעת שהוא צומח כי אני צריכה לצבוע את השורשים כל 3 שבועות אבל לאן הולכת הצמיחה הזאת? האם זה שייך לתזונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיער דליל ושביר
ד''ר שלום שאלתיאל18/02/2010שלום שלי
צריך לעשות בדיקות ולבדוק אם חסר משהוא.
בבית חולים הדסה יש מחלקה שעוסקת בבעיות השיער בהנהלה
פ"ר זלוטוגורסקי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שאלתיאל או ד"ר ברננדוO27/01/2010
היי,
הבנתי שאחרי השתלת גבות,השיער צומח רק כלאחר 3 חודשים!
האם יש שיטה חדשה שמזרזת מאוד את הצמיחה?
לגבי ההשתלה של השערות,
השערות נלקחות מאחורי הקרקפת.
אבל השיער בגבות הוא פלומתי ודק,לעומת שיער הראש.
אז זה ייראה קצת מוזר,לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבות
ד''ר שלום שאלתיאל27/01/2010שלום לך
אני לא מבצע השתלת גבות.
אומנם השיער המושתל צומח אחרי 3 חודשים ונדיר שהוא צומח לפני.פעמים זה
לוקח יותר זמן.
ההערה שכתבת בהמשך לגבי עובי השיער שמשתילים וההבדל עם שיער טיבעי
של הגבות נכון והגיוני לפי דעתי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר 'שאלתיאל
א'31/01/2010למה השיער לא יכול לצמוח לפני 3 חודשים?זה המון זמן,אופ.
:-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות שיער פניםאדיר25/01/2010
אני בן 22 יש לי זקן ,שיער בלחיים סנטר ושפם אבל יש רווחים הוא לא צפוף, ובנוסף השפם לא מתחבר ללחיים ומתחת לשפה התחתונה אין הרבה שיער . בגיל ההתבגרות הייתי הרבה בלחץ יכול להיות שזה פגם בכמות השיער על הפנים. והאם השיער יכול להתווסף עוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער פנים
ד''ר שלום שאלתיאל25/01/2010שלום אדיר
בדרך כלל השיער בגיל שלך לא מתווסף עוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אדיר27/01/2010טוענים שזקן ושפם הם יכולים להתווסף עם הזמן שאי אפשר לעמוד כמות זקן לבן אדם ,האם זה נכון?
מה זה לתת הורמנים שיגרה את זקיקי השיער לגדול בפנים? למי זה מתאים ואיך זה מתבצע?וכמה זה עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדיר
ד''ר שלום שאלתיאל27/01/2010שלום אדיר
לא ידוע לי מושג כזה.
עכשיו כל מניפולציות עם הורמוניםיכולות לגרום לבעיות כלליות כי כל ורמון
לא פועלת על משהוא סמציפי (כמו שיער) אלא על כל מיני פונקציות בבת אחת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לך דוקטור ושבוע טוב!שלום שלום24/01/2010
לפני כ6 שנים ירדתי במשקל כ15 קילוגרמים ולפני כשנתיים היה לי תקופה של לחץ קצת. אני בן .25. בערך בתקופת הלחץ התחיל לנשור לי השיער באגרסיביות בעיקר בקוקדוק ופנימה כלומר לכיוון המצח איבדתי הרבה משערי והוא הידלל בחצי אם לא יותר (בצידי הראש ובמאחורה יש הרבה שיער).
הנשירה המשיכה כשנתיים והפסיקה כקגע כבר 4 חודשים עם נשירה מינימלית של השיער אבל בקודקוד ובחלקה העליון של הקרקפת השיער מאוד דליל.
השאלה שלי היא האם השיער יכול לצמוח שוב ובצורה בריאה ומלאה בעתיד בלי להערב גורם רפואי?
והאם פרופסיה יכול לעזור במקרה הזה למרות שהנשירה הפסיקה ויכול להצמיח שיער ולא רק להפסיק נשירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלום
ד''ר שלום שאלתיאל24/01/2010שלום רב
השיער לא יכול לצמוח בלי לערב גורם רפואי.
לפי המחקרים יש אפשרות שפרופסיה יכול לעזור להצמיח שיער בקודקוד
אבל זה לא בטוח.
בעצם אתה שואל אם כדאי להתחיל לקחת פרופסיה (לכמה שנים) כדי לקוות
לצמיחת השיער ולא כדי לעצור נשירה שכבר הפסיקה התשובה לא פשוטה.
אתה צריך להחליט אם כדאי היות ושום דבר לא בטוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלילות שיערמיטל19/01/2010
אני בת 37 וסובלת מנשירת שיער מאוד חריפה. יש לי המון קרחות בראש. התזונה שלי מאוד מאוזנת. יש לציין שאמי סובלת מדלילות שיער מאוד גדולה. השאלה אם יש לי בעיה בהורמונים והאם יש טיפול שמדכא את הורמון הטסטסטורון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלילות שיער
ד''ר שלום שאלתיאל19/01/2010שלום מיטל
מומלץ ללכת אצל רופא עור שמכיר בשיער ולעשות בדיקות דם.
לא נותנים לנשים פרופסיה תרופה שמורידה הדיהידרו-טסטוסטרון אלא רק לגברים
בגלל שלא הוכיחו במחקרים אפקט על ההתקרחות של נשים אפילו מבוגרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה...שי18/01/2010
אם אני הבנתי נכון פרופסיה זאת התרופה היחידה שהוכיחה שהיא אקטיבית..?..
ומאיזה גיל ניתן לבצע השתלה?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
ד''ר שלום שאלתיאל19/01/2010שלום שי
2 תרופות הוכיחו האפקטיביות שלהם : פרופסיה ומינוקסי
קשה לך לסבול מינוקסי נשאר לך פרופסיה שנותנים מגיל 18
לגבי השתלה באופן כללי אין גיל אבל ברור שמומלץ לבצע השתלה מתי שהנשירה
הפסיקה והמצב יציב
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתדה רבה :)
שי19/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף..שי17/01/2010
שלום אני בן 17 ... ויש לי נשירה חמורה בשיער הגעתי למצב של התחלת מפרסים ושיער דליל בקודקוד..
הלכתי לרופאת עור.. והיא הביאה לי תרסיס מיוחד לעצירת הנשירה השתמשתי בתרסיס ואכן זה הפסיק את הנשירה..אבל התרסיס עושה לי גיויריים בקרקפת וקשקשים בגודל עצום ..אז הפסקתי לקחת והנשירה חזרה.. אני כולה בן 17 ויש והשיער שלי דליל עם מפרצים ושיר דליל בקודקוד..
כששאלתי.. את הרופאה אם יש תרופה אחרת שאני יכול לקחת..ולא למרוח על השיער נענתי בשלילה " לא , אתה תיצטרכך לקחת אתזה כל הזמן לכל החיים ולא להפסיק עם זה"
האם יש לכם משהו להציע לי?...
חשבתי לרכוש את הפורקפיל...האם זה יעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה
ד''ר שלום שאלתיאל18/01/2010לשי שלום רב
יהיה לך אפשרות לקחת פרופסיה תרופה נגד נשירה מגיל 18
אין מחקר רפואי לגבי פרוקפיל ולא יודעים אם הוא אפקטיבי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)