מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירה בעקבות החלקהמיכל26/12/2009
שלום,
לפני כ-5 חודשים עשיתי החלקת שיער יפנית בתאילנד לאחר המלצה של חברה שעשתה גם היא.
מאז, יש לי נשירה נוראית. אני חוששת לחפוף את השיער ועושה זאת רק פעם בשבוע כי לראות את כמות השיער שנושרת לי- כואב לי הלב... הולכת אסוף וכאשר מברישה את השיער זה איום ונורא- קשה לי!! אני לחוצה ופוחדת שהנזק בלתי הפיך. הייתי אצל רופא עור ששלח לבדיקות דם- אמר שהכל תקין ולכן זה מחזק את העובדה (אצלי) שהנשירה נובעת מההחלקה. לפני חצי שנה הפסקתי שימוש ממושך בגלולות- לא יודעת אם הנשירה קשורה... בכל מקרה, שאלתי היא- האם נשירה הנובעת מהחלקה הינה הפיכה? האם אפשר להבריא את השיער\ קרקפת? מה עושים????
תודה על תשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייי דחוף
הילה22/02/2012אשמח לדעת מה קורה עם מצב שיערך כרגע כי אני גם לא מזמן בצעתי החלקה יפנית בתאילנד וחצי שיער הלך לי אשמח אם תוכלי לענות למרות הזמן המרובה שעבר אשמח לדעת מה עשית על מנת לשקם את שיערך ואם הוא במצב יותר טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירה בעקבות החלקה
ד``ר ברנרדו פינקל28/12/2009שלום מיכל,
סביר שהנשירה קשורה להחלקה. הימנעותך מחפיפת השיער מחריפה את המצב, שכן הקרקפת נעשית שומנית ודבר זה יכול להשפיע על נשירת שיער נוספת. עליך לחפוף בתקופה הקרובה את השיער באופן יום יומי. עליך להימנע, באופן חד משמעי, משימוש בכימיקלים על השיער. אין לדעת בשלב זה, את השפעת ההחלקה לטווח הארוך על שיקום השיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה מאודדליה25/12/2009
בני,בן 28 עבר מלפי 10 חודשים טראומה מאוד קשה עקב כך הייתה לו נשירה מופשטת בחלק העליון של הראש. ושיערו ניהיה מאוד דליל. מה שעוד יותר החמיר את הרגשתו.חשוב לציין שלפני הנשירה שיערו היה מלא . הלכנו לרופא עור והוא טען שהשיער יחזור אחרי הנשירה הוא המשיך להשתמש בהמון ג'ל על שיער מאוד קצר(1 סמ אורך) כל יום עקב הרגל . והיה שוטף את ראשו כל יום.בזמן הזה הוא שם לב שיש שערות קטנות שנושרות.מצב שיערו כרגע השתפר אבל רחוק מלהיות מלפני הטראומה. לפי מה שקראתי ואני רוצה לדעת את דעתך האם השימוש בג'ל פגע משיער הצומח חזרה ולכן הוא נשרכי זה בעצם כמו דבק.או שהמצב הנפשי הקשה בו הוא היה נמצא מנע מהשיערות לצמוח שוב. ? ומה הפתרונות ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה מאד
ד``ר ברנרדו פינקל28/12/2009שלום דליה,
ג'ל, כעיקרון יכל לעכב את צמיחת השיער. עם זאת, במידה ותיאורך מדויק - חפיפה יומיומית מבטלת השפעה זו. המצב הנפשי בהחלט משפיע. במידה והטראומה טופלה, עם הזמן צמיחת השיער תתאושש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות לגבי טיפול בפרופסיהנתי25/12/2009
יש לי כמה שאלות והם ככה:
מה העלות של פרופסיה והאם צריך מרשם רופא לצורך זה?
האם היא יכולה להשפיע לי על התפקוד המיני? ואם כן, ברמה של אימפוטנציה או ברמה של ירידה בכמות הזרע?
מה הם ההשלכות שלה ? האם היא ממכרת וכו'.
אני לא יודע בכלל אם אני צריך אבל נראה לי שיש לי קצת מה לעשות ולמי ללכת? רופא עור? מומחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות לגבי טיפול בפרופסיה
ד``ר ברנרדו פינקל28/12/2009שלום נתי,
פרופסיה דורשת מרשם רופא. אנא, גש לרופא/ת המטפל/עור לקבלת מידע מפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה?הגר24/12/2009
אני בת 49 ויש לי רעמת שיער ולכן קשה להאמין שיש לי נשירה. כל מגע עם השיער משאיר לי ביד שערות ובחפיפה יש המון נשירה. כיצד ניתן לדעת אם זו נשירה נורמלית או כזו שצריכה טיפול?
בברכה, הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה?
ד``ר ברנרדו פינקל28/12/2009שלום הגר,
במהלך יום קיימת נשירה תקינה של עד כ 100 שיערות. במקרה של נשים עם שיער ארוך, קיימת גם שבירת שיער המוסיפה לתחושת הנשירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה מאסיביתאיבונה23/12/2009
חצי שנה לאחר שעברתי ניתוח מתיחת פנים, מצח וצוואר החלה נשירה מאסיבית שכמוה לא חוויתי ב64 שנותיי בדיקות דם מראות שהכל כשורה,איני נוטלת תרופות.בריאה לחלוטין אני לוקחת תוספי מזון בהם אבץ האם יש קשר ישיר לניתוח? ואם כן האם שיערי יצמח שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה מאסיבית
ד``ר ברנרדו פינקל28/12/2009שלום איבונה,
כן, יש קשר בין הניתוח לבין הנשירה שאת מתארת. זו תגובה לטראומה של עור הקרקפת. יש סיכוי רב מאד להתאוששות השיער עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערטל23/12/2009
שלום .
יש לי נשירת שיער רק שאני מנגב את השיער האם יש לקחת תרופה לזה.
לא נושר לי הרבה אבל בכול זאות.
יש לי שיער שומני האם זה כשור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל28/12/2009שלום טל,
מדובר לא בנשירת שיער אלא בשבירת שיער תוך כדי ניגוב. אין לך מה לדאוג. בנוסף, קרקפת שומנית יכולה להשפיע על נשירת שיער ולכן חשוב לחפוף שיער היטב, בחורף כל יומיים ובקיץ כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערסיגל20/12/2009
שלום ד"ר,
אני בת 30 תמיד סבלתי משיער דליל ומנשירה "נורמלית". אך בשנים האחרונות הנשירה התגברה.
התחלתי לקחת תוספים בעבר ( רוטס) ונוכחתי לראות כי זה די סידר את הנשירה והיתה הופעה של זקיקים חדשים בקדמת הקרקפת.
הבעיה היום שאני 9 חודשים לאחר לידה עם נשירה מטורפת שגם התוספים לא נראה שעוזרים הרבה.
האם נשירה לאחר לידה יכולה להמשך כל כך הרבה זמן? מתי התוספים יתחילו להשפיע? האם יש קשר בין השניים?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
קארין אלבכרי22/12/2009סיגל שלום,
נשירה אחרי לידה נצפית כ-3 חודשים לאחר הלידה ויכולה להימשך עד חצי שנה אחרי.
הנשירה נגרמת על רקע שינויים הורמונליים ולאו דווקא בגלל חסרים תזונתיים.
מאוד מומלץ לבחן את הבעיה במדוייק ע"י מומחה לבריאות שיער.
בברכה,
קארין אלבכרי,טריקולוגית הייר קליניק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלקה יפניתאודי19/12/2009
שלום רב
בתי בת 14 רוצה לעשות החלקה יפנית, האם זה בטוח רפואית ?
תודה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאודי
@27/12/2009החלקה יפנית -ל-א- פוגעת בבריאות.
חד משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת אחרי השתלת שיערדודי18/12/2009
היי
עברתי השתלת שיער לפני כחמש וחצי שנים בגיל 31
ברצוני לדעת האם יש מישחה שתוכל לטשטש משמעותית את הצלקת ? כמו קלו קט או כל טיפול אחר
תודה
דודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת אחרי השתלת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל28/12/2009שלום דודי,
לא קיימת משחה שעוזרת. ניתן לבצע תיקון צלקת בשיטה כירורגית או השתלת שיער על הצלקת בשיטת FUE או איפור קבוע. עם זאת, כל זה מותנה בסוג הצלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוקסיאדיר17/12/2009
האם לנשירה חמורה,לא גנטית, יעיל מינוקסי?
הלא הוא גורם תלות בו ואם יצמחו לי שערות בעקבו ת השימוש ואז אפסיק- הם יינשרו מחדש, לא?
רופא עור אמר לי שאני יכול להשתמש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוקסי
ד``ר ברנרדו פינקל28/12/2009שלום אדיר,
כן, מינוקסי יעיל לנשירה שלא על רקע גנטי.
קיים בלבול בהגדרתך: מינוקסי לא יוצר תלות - אתה יכול להפסיק בכל רגע. עם הפסקת לקיחת המינוקסי, השיער יחזור לנשור, במידה והסיבה לנשירה לא טופלה. במידה והסיבה לנשירה טופלה, בזמן שלקחת מינוקסי (לדוג;: סיבה תזונתית, נפשית או אחרת שלא גנטית), השיער לא חייב לנשור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זירוז צמיחת שיעריעל17/12/2009
שלום
השיער שלי מתארך ממש לאט , האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לעזור ולזרז את הצמיחה?
אשמח לתשובה מפורטת
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זירוז צמיחת שיער
קארין אלבכרי22/12/2009יעל שלום,
מומלץ לספר קצוות משום כשהשיער מתפצל הוא אינו אורך ואף מתקצר.
במקביל מומלץ לטפל בתכשירים אשר מזינים את השורשים במרכיבים חיוניים לבריאותו ומעודדים את צמיחתו.
בברכה,
קארין אלבכרי,טריקולוגית הייר קליניק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אחת שיודעת!!29/12/2009קצוות מפוצלים לא משפיעים על קצב צמיחת השיער וזה לא קשור בכלל. הצמיחה מושפעת מגורמים פנימיים בקרקפת ובתוך זקיק השערה ואינה "יודעת" מה מתחרש בחוץ.
עובדה=השיער שלי היה שרוף מכמעט השורש עד הקצוות ..שרוף בטירוף ותוך חצי שנה ארך בטירוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: אחת שיודעת!!
קארין אלבכרי03/01/2010צר לי שלא הבנת נכון את תשובתי בתור אחת שיודעת
צמיחת השיער מקורה בפעילות של שורשי השיער החיים מתחת לעור הקרקפת בדרמיס .
החלק החיצוני של גוף השערה לא חי .
לכן בשביל לחזק את הצמיחה חשוב לעשות טיפול מעמיק לשורשי השיער ולחזק אותו במקביל גם לדאוג לספר קצוות מפוצלים כדי שיוכל להתארך ולא להישבר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזנת השורשים
דיאנה13/03/2010ואיך להזין את השורשים כדי לעודד את צמיחת השיער???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער בגבותיעל17/12/2009
שלום ,
האם זה נכון שיער מהגבה אחרי שנתלש מהשורש גדל בצורה " פרועה " ?
ארוך יותר ומסולסל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער בגבות
קארין אלבכרי22/12/2009יעל שלום,
לא ידוע לנו על כך.
בברכה,
קארין אלבכרי,טריקולוגית הייר קליניק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה .. השתלת שעיר ..גדי13/12/2009
שלום.
אני בן 19.
יש לי צלקת קטנה בראש וזה מאוד מטריד אותי כי אני עם שיער קצר ואנשים תמיד שואלים "מה קרה" וכו' ..
רציתי לדעת האם ניתן להשתיל שיער במקום שלא צמח בו שעיר אף פעם?
נולדדתי ככה, יש לי צלקת קטנה ..
ושאני חושב על זה זה מוזר שנולדתי ככה עם הצלקת ..
ואם נגיד ואפשר איך זה הולך?
אני מעוניין לחקור ולבדוק את הנושא הזה, לראות כמה כל זה עולה אם זה מסוכן איפה אפשר לעשות את זה וכו' ..
אני מאוד מאוד רוצה לעשות את זה.
תודה גדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם מישהו יענה לי.
מישהו23/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה .. השתלת שעיר
ד``ר ברנרדו פינקל28/12/2009שלום גדי,
ניתן להשתיל שיער במקום שלא צמח בו שיער. הינך מוזמן לייעוץ לשם קבלת מידע מפורט יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלתי שימוש בפרופסיהרועי13/12/2009
היי אני בן 25 חוויתי נשירת שיער ובבירור דילול באחד המפרצים (במפרץ השני לא רואים דילול, והדילול במפרץ הבעייתי נראה לעיין רק עם שיער רטוב - אבל נראה בהחלט).
בעקבות כך התחלתי טיפול בפרופסיה אחרי כשנה שאני מרגיש את הבעיה והדלילות.
אני יודע שפרופסיה מתחילה להשפיע אחרי 3-6 חודשים אבל אני רוצה לשמור על הקיים החל מעכשיו.
האם כדאי לי להשתמש בתכשיר נוסף כמו מינוקסי באזור המפרץ הבעייתי במשך שלושת החודשים האלו?
עוד דבר, אני יחסית חלק בגוף ולא בא לי צמיחת שיער מיותרת בבטן ובפנים.. הבנתי שמינוקסי גורם לכך זה נכון?
תודה על העזרה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלתי שימוש בפרופסיה
ד``ר ברנרדו פינקל28/12/2009שלום רועי,
מיותר להשתמש גם במינוקסי. לגבי שאלתך, במקרים נדירים מינוקסי גורם לצמיחת שיער מיותרת בבטן ובפנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספות שיער בהלחמה - נזקיםאירית13/12/2009
לפני כשנה ביצעתי תוספת שיער טבעי בשיטת הלחמה
ולאחר חצי שנה ביקשתי להסיר את התוספות
לא יכולתי לחפוץ ולסרק את השיער ולכן אכן הסרתי השיער
מאז, הנזק שנגרם לי לשיער הטבעי הוא בלתי הפיך
נשארתי עם שיער דליל הרבה הרבה יותר מלפני התוספות
ואין לו את החיות שהייתה לו לפני כן.
האם הנזק הפיך? כבר עברה חצי שנה ואני ממש בוכה בלילות כתוצאה מכך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 22 ואני במחשבות שבזמן האחרון
קארין אלבכרי16/12/2009לאירית שלום
לפי תאור מצב שערך נראה שהוא עבר תהליך "טראומתי" שבו נחלשו שורשי השיער .
חשוב שתדעי שיש מענה ישיר לשיקום וחיזוק השורשים בטיפול מקצועי
נשמח לעזור
בברכה קארין אלבכרי
טריקולוגית הייר קליניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)