מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוטרד מהשימוש במינוקסי 5אייל29/05/2009
שלום ד"'ר,
רציתי לדעת האם בתחילת השימוש במינוקסי 5 תכול תאוצה בהתקרחות או בנשירת השיער?
בנוסף רציתי לדעת האם לאחר שימוש יום יומי בתכשיר במהלך תקופה של שנה/שנתיים אני יחליט להפסיק כלל את השימוש במוצר או לחלופין לדלל את תדירות השימוש, פעולה זו תיגרום להגברת תהליך ההתקרחות מלפני השימוש בתכשיר?
מודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרד מהשימוש במינוקסי 5
ד``ר ברנרדו פינקל29/05/2009שלום אייל,
שימוש במינוקסי 5% אינו מאיץ, באף שלב, את תהליך ההתקרחות. במידה ולא תשמש בתכשיר לפי ההוראות (פעמיים ביום), התכשיר לא יהיה יעיל ופעולה זו תחזיר את קצב הנשירה הטבעי לקדמותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיהברוש28/05/2009
עד כמה שידוע לי התרופה פרופסיה מיועדת לגברים שמשנים את מינם. (טרנסקסואלים)
אז איך זה יעבוד עליי?
(כלומר להישאר גבר)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה
ד``ר ברנרדו פינקל29/05/2009שלום ברוש,
יש בידך טעות. פרופסיה אינה מיועדת לשינוי מין. פרופסיה מכילה Finasteride במינון נמוך, הגורם להאטה בקצב ההתקרחות הטבעית אצל גברים ובכ 3% מהמטופלים בפרופסיה יכול לגרום לתופעות לוואי, כגון: ירידה בחשק המיני, ירידה בספירת הזרע וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוקסי 5רירי27/05/2009
שלום הרופא
אני לא מתבלבלת בין מינוקסי לפרופסיה, אבל יש מינוקסי 2, ויש מינוקסי 5
אשר מינוקסי 5 יותר חזק ונותן תוצאות משמעותיות, אבל המידע שיש לי עליו, שהוא לגברים, והרופא המליץ עליו כי מתאים יותר למצב שלי, ושאלתי אותו האם אתה בטוח שזה בסדר,לא יזיק לי?אני רוצה ילדים!! אז אמר שכן.
אבל זה לא ישפיע על פוריות??????מה דעתך ד"ר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוקסי 5
ד``ר ברנרדו פינקל29/05/2009שלום רירי,
עבור אשה צעירה מינוקסי 5% הינו מינון גבוה ויש להסתפק במינוקסי 2%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המחיר הגיוני?רירי27/05/2009
האם המחיר 15 אלף ש"ח הוא הגיוני ל1800-2000 זקיקים?
זה לא יקר מידיי? זו הצעת מחיר שקיבלתי מרופא מומחה, ואני דיי מתלבטת, יש הרגשה שהוא עובד עליי? מה דעתעם? הגיוני?
האם למישהו יש מושג לגבי מחירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המחיר הגיוני?
ד``ר ברנרדו פינקל29/05/2009שלום רירי,
במרפאתי מחיר זה תואם להשתלה של 5000-6000 זקיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה!רירי26/05/2009
שלום הרופא:
אני סובלת מדלילות בחלק הקדמי של השיער.
הייתי אצל רופא עור והמליץ לי על מינוקסי 5,כי מי מינוקסי 2 לא ישפר לי את המראה הדליל בשיער. הבעיה שקראתי בכמה מקורות שזה מיועד לגברים בלבד, וכי זה עלול לפגוע בפוריות, ואני בת 27 ומתחתנת בקרוב, אז מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוקסי
אלמוני27/05/2009מינוקסי מיועד גם לנשים וגם לגברים!
(את מבלבלת עם פרופסיה שהיא מיועדת אך ורק לגברים בגלל שזוהי תרופה שעובדת על הורמון המין ולכן יכולה לגרום למום מולד בעובר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלהאלמוני26/05/2009
ד"ר פינקל שלום!
האם יצא לך בעבר לבצע השתלת שיער למטופלים מתחת לגיל 25
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלה
ד``ר ברנרדו פינקל29/05/2009שלום שימי,
כן, במקרים מיוחדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיהאלמוני25/05/2009
ד"ר פינקל שלום
אני בן 28 ואני נוטל פרופסיה במשך 6 שנים
אני שם לב שהנשירה חוזרת לי - מתחילים להיחשף מפרצים
למה הפרופסיה הפסיקה לפעול?
מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יניב
המחליק25/05/2009שש שנים זה הזמן הכי ארוך בו מישהו התנסה בפרופסיה שראיתי בפורומים ברחבי הרשת. בלי קשר למצבך היום, אשמח לדעת עד כמה עזרה לך הפרופסיה טרם הנשירה חזרה לך, ולשמוע את סיפורך האישי. שתף אותנו בפרטים בבקשה.
רב תודות ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסיה
ד``ר ברנרדו פינקל29/05/2009שלום שימי,
התרופה לא הפסיקה לפעול. פרופסיה מאטה את קצב ההתקרחות הטבעי. כלומר, הנשירה מתקיימת כל הזמן, אולם בקצב איטי. אם תפסיק את השימוש בתרופה, קצב הנשירה יגבר בהרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלקה ונשירההמחליק24/05/2009
שלום ד"ר,
אני בן 24 ובמשך שלוש שנים עשיתי בערך 6 החלקות כימיות בשיער. עכשיו אני שם לב למפרצים ושיער חלש ועייף שנושר הרבה. אם אפסיק עם ההחלקות האם השיער שאבד יחזור?
ושאלה נוספת, האם פרופסיה מונעת נשירה גם בחלק הקדמי ובמפרצים? והאם היא מעבה את שורש השיער ובכך גם את השיער כולו?
לתשובתיך אודה,
המשך יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו
המחליק25/05/2009שמתי לב למשהו מוזר. יש לי נשירה מאוד חזקה באזור הפרסה, מה שנקרא האזור התורם. מעל האוזניים והעורף. אני מבין שבמקמות הללו כלל לא אמורה להיות נשירה ובדיקות הדם שערכתי תקינות לחלוטין. אשמח להתייחסותך גם להערה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
ד``ר ברנרדו פינקל29/05/2009שלום המחליק,
ההחלקות יצרו נזק לשיער. שיקום השיער תלוי במידה בה ניזוקו הזקיקים. בעניין הפרופסיה, הקורא שימי ענה לך תשובה נכונה ומפורטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסיה
אלמוני27/05/2009למחליק שלום
אז ככה - פרופסיה פועלת במידה שווה בכל הקרקפת - בעניין עצירת הנשירה
לגבי הצמחת שיער מחדש(שאגב לא מדובר בשיער חדש כי זקיק של שיערה שמת לעולם לא יצמח שוב אלא מדובר בזקיק "גוסס" שמצמיח שיערה קצרה ודקה מאוד שלא ניתן להבחין בה או שבוקשי ניתן להבחין בה) פרופסיה יותר יעילה באיזור הפדחת ומרכז הקרקפת ופחות באיזור המפרצים וקו הקדמי של השיער וזאות בגלל שהגברים שמתקרחים לא נוטלים מיד פרופסיה ומגיעים קצת באיחור (ובכול אופן גם אגם שרק עתה מתחיל להקריח וישר לוקח פרופסיה יוצרו לו מפרצים בגלל שלוקח זמן לתרופה לעצור את הנשירה (3 - 6 חודשים) ולכן כבר יש להם זקיקים במצב טוטלוס שלא ניתן כבר לשקמם (לכן נוצרת אשליה שפרופסיה לא יעילה במפרצים
פרופסיה יכולה להיות יעילה במפרצים כל עוד יש שם זקיקים במצב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי יעיל יותרנינא22/05/2009
ילדתי לפני 10 ימים , מלידות קודמות ידועה לי התופעה של נשירת שיער ומכיוון שיש לי שיער דליל אני רוצה להפחית את התופעה ככל האפשר .
יש כמוסות בשפ פרוקפיל האם מותר להשתמש בהם בתקופת ההנקה ועד כמה הם יעילות ?
מה לגבי השימוש במטרנה משופר או באבץ בתקופת ההנקה ?
איזה תרופה יעילה יותר לבעייה של שיער דליל והפחתת נשירה כתוצאה מלידה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי יעיל יותר
ד``ר ברנרדו פינקל23/05/2009שלום נינא,
באופן כללי, אינני ממליץ על נטילת תרופות/תוספי מזון כשאין מחסור מוכח, על אחת כמה וכמה בתקופת ההנקה. כפי שאת יודעת מהלידות הקודמות, השיער משתקם עם הזמן, כחצי שנה עד שנה לאחר הלידה/סיום ההנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיעראלמוני21/05/2009
ד"ר פינקל שלום!
האם ניתן להסיר שיער מהגבות(בין הגבות ובשוליים שלהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל23/05/2009שלום בן,
במידה והינך מתכוון להסרת שיער בלייזר - בהחלט כן. יש להקפיד על שימוש במשקפי מגן במהלך הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של קצף רוגייןשואלת19/05/2009
דוקטור שלום,
התחלתי להשתמש בקצף רוגיין לפני כחודש וחצי.
אני שמה אותו בערב, ומחכה לפחות שעתייים לפני השינה.
אחרי בערך שבוע של שימוש התחלתי להרגיש בבקר תחושה של חוסר שקט ולחץ שליוו אותי כל היום ונרגעו לקראת הערב. בבקר גם הרגשתי בחילה. לאחר שהסתכלתי בעלון ההסבר שמגיע עם הרוגיין, ראיתי שחלק מתופעות הלוואי של המינוקסידיל הן דפיקות לב מוגברות וגם תחושת בחילה.
הפסקתי להשתמש לכמה ימים והתופעות האלה עברו.
מאחר שאין שום פתרון אחר למצב השיער שלי, אני מעוניינת להמשיך ולהשתמש ברוגיין -
1. האם תופעות הלוואי האלה מסוכנות (חוץ מזה שזה ממש לא נעים)?
2. אולי השתמשתי ביותר מדי חומר, וכדאי לנסות לשים פחות?
3. האם יש פתרונות אחרים?
אשמח לכל עצה/המלצה שלך מה אפשר לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של קצף רוגיין
ד``ר ברנרדו פינקל23/05/2009שלום בת 36,
הכמות אינה הרלוונטית, אלא, התגובה האינדיבידואלית לתרופה. במקרה שלך, לא הייתי ממליץ להמשיך ולהשתמש בה. נכון להיום, לא קיימות אלטרניבות אחרות לנשים בשוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר פינקל ברנרדו מאלינוראלינור מור17/05/2009
ד"ר ערב טוב עקב ממצא קוליטיס קיבלתי תקופה סטרואידים .לפני כחודש הופסקה התרופה ובו זמנית לסטרואידים מקבלת עד היום אנדקס וכנראה זה יהיה לתקופה ממושכת יותר,כי הדלקת עוד לא תקינה.מקבלת שתי תרופות יחסית בזמן האחרון אחת להורדת כולסטרול,והשניה לאוסטפרוזיס פעם בחודש יומיים 75 מ"ג אקטונל.בשבועיים האחרונים פתאום בלי להרגיש באיזה שהוא שינוי מצאתי קרחות באמצע הגולגלת,אני אשה שעוסקת בשטח האומנות והאסטטיקה מאוד חשובה לי.אני מרגישה שאני עקב זה מסתגרת בבית ומצב הרוח ירוד.אשמח מאוד לתגובה שלך ד"ר ברנרדו. ומה אני אמורה לעשות. תודה מראש אלינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר פינקל ברנרדו מאלינור
ד``ר ברנרדו פינקל18/05/2009שלום אלינור,
אני מבין את הקושי שלך. עם זאת, מחלתך מחייבת טיפול מתמיד ורציף העומד בראש סדר העדיפויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד"ר פינקל ברננדו מאלינור
אלינור מור19/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער וקומדיןלירי17/05/2009
שלום, יש לי שתי שאלות:
1. כאשר יש נשירת עקב נטילת קומדין, האם ברגע שמפסיקים קומדין השיער יצמח שוב?
2. האם נשירה עקב אנמיה וחוסר ברזל, תסתדר לאחר נטילת ברזל והשיער יצמח שוב?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער וקומדין
ד``ר ברנרדו פינקל18/05/2009שלום רונית,
עבור שתי השאלות:
כעיקרון, כן. השיער ישתקם, אולם הדבר תלוי גם בנזק שנגרם לזקיקי השיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלום ד"ר שאלה,,דן14/05/2009
שהתקשרתי בכדי לברר איך אני פוגש אותך ומה הפרוצדורה, אמרו לי שאתה מקבל אך ורק לגבי השתלה, הסבר וכ'ו, אבל מה קורה אם אני בכלל לא יודע אם אני צריך השתלה, או יכול לעבור, או שאני צריל לחכות, כי המזכירות האלה לא נותנות פרטים... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלום ד"ר שאלה,
ד``ר ברנרדו פינקל18/05/2009שלום דן,
המזכירות לא נותנות מידע/ייעוץ רפואי, אלא, עונות על שאלות כלליות בלבד וקובעות תור לייעוץ עימי. כל המידע הרפואי בנוגע לכל הטיפולים המתקיימים בקליניקות שלי ניתן אך ורק על ידי , ללא כל התחייבות מצד המטופל/ת. כדי לדעת, האם אתה מתאים להשתלה או עבור כל שאלה אחרת שיש לך הינך מוזמן לקבוע פגישת ייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעראלמוני13/05/2009
ד"ר שלום
יש לי נשירת שיער במפרצים - והתחלתי לפני שלושה חודשים טיפול בפרופסיה
אני שם לב שיש משהו מוזר בנשירה הזאות - (יש לי שיער ארוך) השיער הוא עבה ובריא מהשורש עד לאורך 2 ס"מ בערך ובהמשך הוא מאוד דק(כלומר השיערה היא עבה בהתחלה ובהמשך שלה היא מאוד דקה)
ועכשיו יש לי שיער עבה אבל לא מתארך - האם זה חלק מתהליך הנשירה הגנטית?
האם שיערה שהיתה פעם עבה יכולה להפוך להיות דקה(אני לא מדבר על שיערה בריאה שנשרה ובמקומה צמחה שיערה קצרה ודקה יותר)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל13/05/2009שלום רם,
התהליכים שאתה מתאר מלמדים על השפעה חיובית של הפרופסיה. עם הגיל, עובי השיער משתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)