פורום השתלת שיער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשירה בגין קרקפת מגורה
    בר
    03/04/2009

לפני שהתגרשתי התחלתי לגרד את הראש ממניע לא מובן לא טיפלתי
    והגעתי למצב שהיום לאחר 2.5 שנים כבר איבדתי חצי משיער הראש שלי וקרחות נראות במיוחד
    בצדעיים ומעל המצח וגם באמצע הראש .
    הגירודים נעלמים וחוזרים תקופות ואיתן הנשירה המפחידה .

האם יש טיפול מונע המחזיר גם שיער שכבר נשר ???
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשירה בגין קרקפת מגורה

הוספת תגובה

• נשירה בגין קרקפת מגורה

ד``ר ברנרדו פינקל
    04/04/2009

שלום יוטי,
    לפי תיאור מצבך, לא אוכל להמליץ לך על טיפול, טרם תפנה לרופא עור לשם בדיקה ואבחנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופסיה
    אלמוני
    02/04/2009

ד"ר פינקל שלום
    אני בן 22 ויש לי נשירה במפרצים רופא עור נתן לי פרופסיה ואני נוטל את התרופה כבר חודש ימים
    ברצוני לשאול תוך כמה זמן יקח לתרופה להשפיע עלי(עצירת הנשירה) והאם יש סיכוי להצמחה מחודשת של שיער
    בתודה מראש רועי

לקביעת תור
    סגירה
    פרופסיה

הוספת תגובה

• פרופסיה

ד``ר ברנרדו פינקל
    04/04/2009

שלום רועי,
    כדי לדעת אם פרופסיה יעילה לך, עליך ליטול אותה לפחות חצי שנה. פרופסיה עוזרת בעצירת נשירת השיער ושמירה על הקיים, אך אינה מצמיחה שיער מחדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לדעת האם אני מקריח?
    עומר
    02/04/2009

בן 20,חייל , עד לפני שנה היה לי שיער מלא ,שומני,חלק ובריא.. במשפחתי אין שום סימן להתקרחות .. אבי בן 46 וברוך השם אין לו שום סימן להתקרחות ושיערו בריא.

התחלתי לקחת רואקוטן לפני כשנה וחדשיים , והשתמשתי בתרופה כ10 חודשים נטו.
    בחצי שנה האחרונה שמתי לב לדילול בשיער , אמנם קל, המפרצים נחשפו ונהיו לי יותר "שבילים" בשיער. הקודוקוד עם שיער מלא .

השיער הפך להיות יבש ביותר..בניגוד לשערי לפני כשנה.

סיימתי עם טיפול הרואקטון לפני חודשיים.

כרגע אני משתמש בפולטן פארמה של טבע , והשיער אכן בריא יותר וצבעו חזר אליו.

אבל ההידללות במפרצים ובכללי בראש .עדיין נותרה.

לפי מיטב ידיעתי , לא התרחבה התופעה ב5 חודשים האחרונים והמצב נשאר אותו הדבר.

נאמר לי שרואקוטן גורם לנשירת שיער.

רציתי לדעת , האם להתחיל בוודאות להשתמש בפרופסיה . או לחכות זמן נוסף שמא ההידללות בשיער נבעה מתופעות הלוואי של הרואקוטן. אם כן כמה זמן?..

במידה ואתה מעריך כי הדילול נובע מגנטיקה.. רציתי לדעת האם אתה ממליץ על פרופסיה כתרופה לשימוש בכדי לעצור את ההתקרחות במפרצים ואף, בע"ה לגרום לגדילת שיער חדש שם.

בתודה עומר.

לקביעת תור
    סגירה
    רציתי לדעת האם אני מקריח?

הוספת תגובה

• רציתי לדעת האם אני מקריח?

ד``ר ברנרדו פינקל
    04/04/2009

שלום עומר,
    לפי תיאורך, קרוב לוודאי דילול השיער נבע מתופעות הלוואי של נטילת הרואקוטן. תופעות לוואי אלה יכולות להימשך עד כחצי שנה לאחר הפסקת התרופה. אני ממליץ לך לחכות בסבלנות להשתקמות השיער ולא להתחיל עם פרופסיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דוקטור

עומר
    05/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטור שלום רב
    חייל מתוסכל
    29/03/2009

אני נוטל פרופסיה כארבעה וחצי חודשים
    יש לציין כי לפני חודש וקצת החל שיפור מזערי בכך שהשערות הנושרות הקטינו את מספרם במעט (כך אני סבור , אפשרי שאני טועה) . אני מתאמן זה כמעט חודש במכון כושר , ובימים האחרונים (שבוע וחצי בערך , החלה התגברות בשיער הנושר . רציתי לדעת האם קשר בן הדברים . אני בן 21 . תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דוקטור שלום רב

הוספת תגובה

• דוקטור שלום רב

ד``ר ברנרדו פינקל
    04/04/2009

שלום חייל מתוסכל,
    אין קשר בין הדברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויאגרה לאחר השתלה
    מושתל
    27/03/2009

כמה זמן לאחר השתלה ניתן להשתמש בויאגרה?

לקביעת תור
    סגירה
    ויאגרה לאחר השתלה

הוספת תגובה

• ויאגרה לאחר השתלה

ד``ר ברנרדו פינקל
    04/04/2009

שלום מושתל,
    נטילת ויאגרה אינה מזיקה להשתלת שיער.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער שנמשכת שנים
    אירה
    25/03/2009

ד"ר שלום
    הנשירה שלי החלה בערך לפני 9 שנים .
    לאחר כשנה -שנתיים פניתי לרופאת עור , אשר שלחה אותי קודם כל לבצע בדיקות דם . באותו היום הודיעה לי הרופאה לשכוח מהנשירה וללכת להבדק שוב. גילו אז ITP . טופלתי כשנה, קורטיזון , החל ממינון הכי גבוה למשקל הגוף. (בזכות טיפולים נוספים הפלטליטים חזרו להיות מעל 200 ).
    לקחתי ROOTS כשנה והדבר לא הועיל.
    לקחתי תוספי מזון אחרים שגם לא עזרו . ואני מניחה שזה לא פלא ,שכן בדיקות הדם הרלוונטיות להנ"ל תקינות.
    אני לוקחת DIANA במשך 11 שנים בערך
    אני אוכלת מאוזן ביותר (ואף גאה בכך)
    הלכתי לרופאי עור למיניהם , כל בדיקות הדם הינן תקינות לגמרי , ואין שום פתרון. אחד מרופאי העור האחרונים המליץ על מינוקסי , ציינת כאן בפורום כי מינוקסידיל עוזר בכ 40% מהמקרים . אני קניתי את התכשיר ומייד החזרתי אותו לאור תופעות הלוואי שמצויינות שם ועל רקע ה ITP ההסטורי .
    הנשירה שלי תמידית . השיער היה פעם עבה מאוד והיום מאוד דליל . הוא נושר , הן בסירוק , הן בחפיפה, אך אין לי קרחות ספציפיות . עשיתי החלקת שיער אמנם לא מזמן , אך לא ראיתי שחל שינוי (לרעה) לעניין הנשירה , הייתכן ?
    פעם , ספרית אחת אמרה כי ביום אמור לנשור כ 100 שיערות בממוצע, האם זה נכון ?
    שמעתי גם שלמרות שבדיקות הדם תקינות, ייתכן כי עדיין חסר משהו בגוף. איך בודקים את זה ?
    לאיזה רופא בקופ"ח אפשר לפנות , אם לא רופאי עור ?
    מי יכול לתת פתרון כלשהו ? שאיננו זמני.
    מצטערת שכתבתי כ"כ הרבה
    תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער שנמשכת שנים

הוספת תגובה

• נשירה

אירה
    25/03/2009

לא ציינתי בהודעה קודמת . אני בת 28. שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער שנמשכת שנים

ד``ר ברנרדו פינקל
    26/03/2009

שלום אירה,
    הכתובת הנכונה להמשך בירור ומעקב של נשירת השיער הינה רופא/ת עור. אחת מתופעות הלוואי של הטיפול בסטרואידים הינה נשירת שיער. נשירה של עד 100 שיערות ביום הינה נורמטיבית ואיננה מעידה על התקרחות. לדאבוני, אין תרופות חיצוניות , מעבר למינוקסי, היכולות למנוע נשירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער כבר שנה
    בר
    24/03/2009

שלום דוקטור, אני בת 14 ויש לי נשירה כבר שנה.
    יש לי שיער מתולתל ונפוח ולכן אני משתמשת בג'ל כדי להוריד את הנפח יש לציין שאני גם ישנה עם הג'ל וחופפת את השיער פעם בשבוע. הלכתי לרופא עור והוא שלח אותי לעשות בדיקת דם, בבדיקת הדם התברר שחסר לי ברזל לכן נטלתי כדורי ברזל במשך שלושה חודשים ,בערך ,וזה לא עזר.
    האם הג'ל הוא זה שגורם לנשירת השיער? ואם כן אז כמה זמן ייקח לשיער להשתקם?
    אני רוצה לציין שיש לי גם נשירת שיער בגבות (אני לא מורטת שיערות בגבות) והן כבר נהיו לי ממש דלילות. האם יש קשר בין זה לבין נשירת השיער? תוכל להמליץ לי על תרופות שאוכל לקחת כדי לשקם את השיער ולמנוע את הנשירה?

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער כבר שנה

הוספת תגובה

• נשירת שיער כבר שנה

ד``ר ברנרדו פינקל
    26/03/2009

שלום זוהרי,
    שתי עצות:
    הראשונה, כעיקרון, חשוב שתחפפי את השיער באופן יומיומי. אי חפיפתו לתקופות של שבוע יכולה לעודד נשירה. זה לא הג'ל עצמו שמזיק, אלא, הזמן הממושך שהוא נשאר ברצף על הקרקפת. השנייה, הנשירה בגבות יכולה להעיד על סיבות אחרות לנשירה. חשוב שתפני שוב לרופא העור להמשך בירור. חשוב לבדוק אם קיימת נשירה גם ממקומות אחרים בגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטור אני צריך עזרה בבקשה
    יניב
    24/03/2009

אני בן 24 ולא צומח לי שיער הזקן אני ממש מתוסכל מזה אבא שלי ואחי יש להם שיער רציתי לדעת עם יש איזה השתלת שיער כלשהי בשביל זה תודה רבה

הוספת תגובה

• דוקטור אני צריך עזרה בבקשה

ד``ר ברנרדו פינקל
    26/03/2009

שלום יניב,
    ניתן להשתיל שיער בזקן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעור יתר
    רבקה כהן
    24/03/2009

שלום רב , לביתי הקטנה בת ה14 יש שיעור יתר , חשבנו על לקיחת הורמוניים להפחתת השיעור. מה הם הנזקים שיגרמו ? האם זה כדי וממולץ בגיל כזה ? אני לא בטוחה שזה המקום אבל לא מצאתי משהו אחר , אשמח אם תעזרו לי ....

לקביעת תור
    סגירה
    שיעור יתר

הוספת תגובה

• שיעור יתר

ד``ר ברנרדו פינקל
    26/03/2009

שלום רבקה,
    אני ממליץ לפנות לגניקולוגית ילדות ובנות נוער לבירור ולטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינוקסי
    רבקה שלום
    24/03/2009

לרופא שלום רב, ברצוני לשאול שאלה מהותית. אני סובלת מבעיה בבלוטת התריס. הבעיה התגלתה כאשר תכננתי היריון והרופאה אמרה שעלי לקחת אלטרוקסין לפני כן כי תפקוד הבלוטה שלי לא מושלם. שאלתי אם הייתה נותנת לי אלטרוקסין במקרה שלא הייתי מתכננת היריון והיא אמרה שהיא לא בטוחה, אבל מאחר שאני מתכננת היריון אין כאן שאלה. חודש לאחר שהתחלתי לקחת אלטרוקסין, התחיל כדור שלג של נשירת שיער והתקרחויות. למיטב הבנתי, אם מתחילים אלטרוקסין חייבים להמשיך לקחת אותו תמיד, למרות שאני לא מבינה למה. מעולם לא התלוננתי על דבר שקשור בבעיה בבלוטת התריס ולכן יש בי כעס רב על מצבי. הבלוטה מאוזנת כבר שנה והנשירה ממשיכה ללא כל עצירה. הייתי אצל שני רופאי עור ושניהם אמרו שאין מה לעשות חוץ ממינוקסי 2% לנשים. התחלתי לשים מינוקסי לפני חודש וחצי. כעת הבחנתי שבמקומות שהרופא עור אמר לי למרוח בתור מניעה ההתקרחות החמירה. הבנתי מתשובותיך לאחרים שאינך חושב כמו 2 רופאי העור שהייתי אצלהם (וגם לא כמו ד"ר אלכס גינצבורג) שמינוקסי יכול לעזור במצב זה למנוע או להצמיח שיער. שאלתי היא אבל האם המינוקסי יכול לפגוע בשערי ולהחמיר את הנשירה? אני פוחדת להפסיק את המינוקסי כי אמרו לי שזה כמו התמכרות ושרואים תוצאות רק אחרי חצי שנה. אני יודעת שזה לא נראה לך חשוב, אבל בשבילי עוד חודש אפילו עם הפוני שלי זה עולם ומלואו. אנא ענה לי מהי דרך פעולת המינוקסי ואם אשתמש בזה חצי שנה, האם שיערי יפגע? ובנוסף, האם זה הגיוני להמשיך לקחת אלטרוקסין, למרות שאני כבר לא רוצה היריון ואני בדיכאון קשה עקב מצבי ושהתרופה הזו הרסה את חיי.

לקביעת תור
    סגירה
    מינוקסי

הוספת תגובה

• מינוקסי

ד``ר ברנרדו פינקל
    26/03/2009

שלום רבקה,
    אין להפסיק את לקיחת האלטרוקסין. חשוב להפסיק את התרופה רק בעצת וליווי הרופאה. לגבי מינוקסי 2%, הבנת אותי לא נכון. מינוקסי יכול לעזור לעצירת נשירה, אך הוא איננו מצמיח שיער מחדש. לא ידוע על החמרת מצב נשירה או נזק כתוצאה משימוש במינוקסי וסביר כי מצבך נובע מגורמים אחרים. אכן, יש להשתמש לפחות חצי שנה כדי לראות אם המינוקסי עוזר. המלצתי לך, להשתמש במינוקסי בכל הקרקפת (ולא רק נקודתית) פעמיים ביום, ללא חשש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שיער
    אוהד
    23/03/2009

שלום לך ד"ר אני בן 27 ויש לי מפרצים קלים בשיער אני הסתכלתי בגלריה שבאתרך והתרשמתי מאוד מההשתלות שביצעת ניתן לראות כי אתה רופא טוב ומנוסה בעל יכולת מדהימה מה שבלט הוא שעשית את ההשתלה לאנשים קרחים או עם מפרצים ענקיים אני לא יודע את אורך המפרצים אבל סתם לצורך העניין נגיד שלאנשים בעלי מפרצים של 8 ס"מ הורדת למפרצים של 3 ס"מ. לי יש בערך מפרצים של 3 ס"מ, כלומר די קטנים. שאלתי היא האם אתה מסוגל להעלים לגמרי את המפרצים ושיהיה לי שיער בכל המקומות כמו לאנשים ללא נשירת שיער בכלל? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת שיער

הוספת תגובה

• השתלת שיער

ד``ר ברנרדו פינקל
    26/03/2009

שלום אוהד,
    כן. אתה מוזמן להגיע אלי לייעוץ ולבדיקה, ללא התחייבות, כשתבחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שער אצל ילדה בת 11
    ilana
    23/03/2009

בוקר טוב למומחה לנכדתי בת ה-11 יש חוסר בברזל והיא לוקחת פריפל 3. בתקופה האחרונה יש לה נשירת שיער מאוד חזקה. רציתי לדעת האם זה יכול להיות בגלל החוסר בברזל? עשינו לה בדיקות דם וחוץ מאשר חוסר בברזל התוצאות היו בסדר. גם נבדקה רמת הפעילות של הבלוטה וזה יצא בסדר. התזונה שלה לא ממש טובה. היא לא אוכלת פירות בכלל ויש לה מבחר מצומצם של מאכלים שהיא אוכלת. כמובן שיש לה גם חוסר במשקל ובגובה (לפי עקומת הגדילה). היא ילדה מאושרת, תלמידה טובה וחברותית. מצפה לתשובה מה עוד ניתן לעשות? תודה סבתא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שער אצל ילדה בת 11

הוספת תגובה

• נשירת שער אצל ילדה בת 11

ד``ר ברנרדו פינקל
    26/03/2009

שלום ilana,
    נשירת שיער חזקה בגיל 11, גם על רקע מחסור בברזל ותזונה לקויה (שהינן סיבות לנשירה), הינה יוצאת דופן ומחייבת בדיקה מעמיקה יותר. יש לשלול בעיה מערכתית. אנא, פנו לרופא/ת המטפל/ת להמשך בירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער נשית
    שושי
    22/03/2009

התכשיר מינוקסין לנשירת שיער, האם יש לא תופעות לוואי,האם אפשר להיות אלרגים אליו?שמעתי שאם מפסיקים, הנשירה חוזרת אז אפשר לקחת אותו בלי הגבלת זמן? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער נשית

הוספת תגובה

• נשירת שיער נשית

ד``ר ברנרדו פינקל
    26/03/2009

שלום שושי,
    כעיקרון, מינוקסי 2%, המיועד לנשים, אינו מעורר אלרגיה. תופעת הלוואי העיקרית הינה ירידה בלחץ דם. אם מספיקים הנשירה חוזרת. ניתן לקחת אותו לטווח ארוך, תוך כדי ביצוע, בדיקות תקופתיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני
    חייל מתוסכל
    20/03/2009

האם מותר להשתמש בקונדישנר (מרכך ) הבנתי שהוא הופך את השיער לשומני יותר (שלי שיער מאוד שומני במקור) וזה לא בריא לשיער ומעודד נשירה..מה דעתך בנושא?

לקביעת תור
    סגירה
    שוב אני

הוספת תגובה

• שוב אני

ד``ר ברנרדו פינקל
    26/03/2009

שלום חייל מתוסכל
    מותר להשתמש בקונדשיונר. זה לא החומר, אלא, אי חפיפת השיער המשפיעה על הנשירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שיער
    אוהד
    20/03/2009

שלום אני בן 14 היתה לי נשירה באזור המפרצים מסיבה כנראה תורשתית ושאלתי לגבי השתלה ואמרת לי שבגיל 14 לא עושים השתלה. מדוע? האם זה מסוכן? כי זה ממש מפריע לי מפרצים בגיל 14. אסור לפי החוק או משו? ומאיזה גיל מותר? וכשיהיה מותר לי האם השיער יראה רגיל לחלוטין באזור המפרצים כמו שאר השיער כמו שהיה לפני הנשירה כלומר לא ישמיו לב שזה שיער מושתל? וכמה זמן אחרי הטיפול השיער מתחיל לצמוח?

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת שיער

הוספת תגובה

• השתלת שיער

ד``ר ברנרדו פינקל
    26/03/2009

שלום אוהד,
    השתלת שיער מבוצעת, לרוב, באמצע שנות ה-20. הסיבות העיקריות הן הצורך בבגרות נפשית מספקת כדי לעבור ניתוח אסתטי וכי בגילאים הנ"ל יש התייצבות של אופן ההתקרחות. לא מדובר בהליך מסוכן. כשתהיה בגיל המתאים, במידה ותבחר לעבור את ההליך, השיער יצמח כמו שיער רגיל, כחצי שנה עד שנה מהניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה