מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם: תלישת שערות= קרחת ??jo19/04/2009
האם שיער שנתלש בעבר אינו צומח יותר?
אם כן, האם ישנם פתרונות לזה?
היכן אוכל ללמוד במה מדובר ולקרוא חומר רלוונטי בעניין?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם: תלישת שערות= קרחת ??
ד``ר ברנרדו פינקל22/04/2009שלום jo,
תלוי בסוג התלישה. במידה והתכוונת לתלישה יזומה החוזרת על עצמה - עליך לחפש חומר על טריכוטילומניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
jo24/04/2009אכן לזה התכוונתי. תודה רבה.
אבל אני לא מחפש טיפול מונע או טיפול נפשי לבעיה משום שכבר אינה. אני מעוניין לדעת אם הצמיחה נפגעה והאם ניתן להחזיר מצב לקדמותו בדך טבעית ואם ניתן לגרום לשערות לגדול במקומות בהם נתלשו בעבר כמה פעמים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד``ר ברנרדו פינקל25/04/2009שלום jo,
הצמיחה נפגעה. לרוב, באזור בו נתלש שיער באופן חוזר ונשנה, לא יצמח שיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירהאלמוני18/04/2009
ד"ר שלום
האם שיער שנשר בגלל חוסר בויטמין B12 יחזור לצמוח לאחר טיפול בבעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה
ד``ר ברנרדו פינקל22/04/2009שלום שלומי,
כעיקרון, כן, אם-כי זה תלוי בנזק שנגרם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער בגיל 17 וחצי .אבי18/04/2009
לפני שנה וחצי בערך גידלתי שיער והיה לי כרה .. מאז כל הזמן היה לי נשירת שיער חריפה וכל הזמן נפלו לי שיערות . מאז היסתפרתי וגדל לי השיער וכיום יש לי שיער קצוץ (אני מרבה לעשות פן בשיער),אך בחצי שנה האחרונה יש לי עוד פעם נשירה חריפה ויש לי בקרקפת מאחורה בחלק העליון קרחת קטנה שהולכת וגודלת . מה אפשר לעשות ? וממה זה יכול לינבוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער בגיל 17 וחצי
ד``ר ברנרדו פינקל18/04/2009שלום אבי
חסר מידע בתאורך. אני ממליץ לך לגשת לרופא/ה המטפל/ת לבדיקת סיבת הנשירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן ניתן לבדוק אם קיים גן ההתקרחותךחמךחלי17/04/2009
כך ניתן לדעת אם צריך לקחת את הכדור או הספריי..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן ניתן לבדוק אם קיים גן ההתקרחות
ד``ר ברנרדו פינקל18/04/2009שלום ךחמךחלי,
במעבדות גנטיות בבתי חולים או במרפאות פרטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיערקובי16/04/2009
שלום התחלתי לקחת פרופסיה במשך חודש וחצי יש לי נשירה חזקה ורציתי לדעת אם במשך חודש וחצי יהייה תגובות אוו שזה מוקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער
ד``ר ברנרדו פינקל18/04/2009שלום קובי,
זה מוקדם. יש לקחת פרופסיה לפחות חצי שנה כדי לראות תוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיהאלמוני16/04/2009
ד"ר פינקל שלום
קראתי בחוברת ההדרכה שרופא עור נתן לי לפרופסיה שהיא עוזרת גם במקרה של נשירה גנטית
אני לא מבין מאיזה עוד סיבה בן אדם יכול להתקרח אם לא מסיבה גנטית?
(הרי אם זה לחץ או חוסר בתזונה פרופסיה לא תפתור את הבעיה)
במילים אחרות האם יכול להיות למשהו כמות גבוהה של DHT וזה לא היה מסיבה גנטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה
ד``ר ברנרדו פינקל18/04/2009שלום רון,
לא. אתה צודק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דוקטור וחג שמחחייל מתוסכל12/04/2009
רציתי לדעת מה היעלות של הפרופסיה במפרצים . קראתי בפורום של הקולגה שלך ד"ר גינזבורג שהפרופסיה אנ יעלה במפרצים..מה דעתך על כך ומה אורמים המחקרים..תודה ושוב חג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דוקטור וחג שמח
ד``ר ברנרדו פינקל18/04/2009שלום חייל מתוסכל,
פרופסיה יכולה להיות יעילה לאזור המפרצים במידה וקיימים זקיקי שיער באזור. נשירת שיער על רקע גנטי מתחילה באזור המפרצים. מה שקורה בדרך כלל הינו שגברים מתחילים להשתמש בפרופסיה לאחר שהחל כבר תהליך ההתקרחות והתקיים אבדן של זקיקי שיער באזור זה. פרופסיה אינה מצמיחה שיער מחדש ולכן נוצר הרושם שהתרופה לא יעילה לאזור המפרצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיה ומפרציםאלמוני11/04/2009
ד"ר פינקל שלום בבקשה תענה לי בהקדם - מצטער מראש על אורך השאלה
ברצוני לשאול מספר שאלות
1. יש לי נשירה במפרצים ועקב כך הלכתי לרופא עור שרשם לי פרופסיה - שאלתי את רופא העור לגבי סיכוי ההצלחה של התרופה והוא אמר לי שבעיקרון הפרופסיה עוזרת ל80 אחוז בעצירת נשירת השיער אבל הןא אמר לי שנתונים אילו מיוחסים אך ורק לאיזור האחורי של הראש (הפדחת)ולא נכון לגבי המפרצים ששם הסיכוי למניעת נשירה נוספת נמוכים מאוד(הרופא ציין בפני שבמחקר פרופסיה נבדק רק החלק האחורי של הראש רציתי לשאול האם זה נכון?
2 . האם נשירת שיער עקב חוסר בויטמין B12 ולחץ תיראה כמו נשירה גנטית(לא מבחינת איזור הנשירה) מבחינת התהליך שבו השיער ינשור ובמקומו יצמח שיער קצר ודק יותר ובקצב צמיחה איטי יותר?
3. האם יכול להיות שגבר יקריח (פדחת מפרצים וכו) לא מסיבה תורשתית בגלל עודף הורמונים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה ומפרצים
ד``ר ברנרדו פינקל18/04/2009שלום רון,
לשאלותיך:
1. נתוני המחקר שציין רופא העור נכונים. עם זאת, פרופסיה יכולה לעזור במקרים מסויימים גם לעצירת הנשירה במפרצים, זאת בתנאי שקיימים זקיקי שיער באזור זה.
2. נשירה גנטית שונה מנשירת שיער על רקע מחסור בויטמינים או לחץ מבחינת אזור הנשירה. לגבי התהליך: בנשירה גנטית, השיער נמצא בתהליך רגרסיבי בו הוא נעשה בהדרגה דק יותר, דליל (בגלל אבוד עובי ואבדן ממשי של שיער) ומפסיק לצמוח. בנשירת שיער על רקע מחסור בויטמנים או לחץ, השיער נעשה דק יותר, קיימת אשלייה של דלילות (בגלל אבוד עובי השיער), אין הפסקת צמיחה, אלא קיימת צמיחה איטית של שיער. במידה וגורמי המצב לא מטופלים, תגרם נשירה.
3. באופן כללי, שיבוש הורמונלי הגורם לנשירת שיער הינו על רקע תורשתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..אתי07/04/2009
שלום,
השבוע התחלתי להשתמש במינוקסי 2 ,אני מעוניינת לעשות טיפולי לייזר להסרת שיער מאזור הפנים והגוף.
השאלה שלי היא כזאת האם מותר לי לעשות טיפולי לייזר בזמן המשימוש במינוקסי?
שמעתי גם שמינוקסי מעודד צמחית שיער באזור הפנים האם זה נכון?
אשמח לקבל תשובה.... וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה..
ד``ר ברנרדו פינקל11/04/2009שלום אתי,
מינוקסי 2% אינו מעודד צמיחת שיער באזור הפנים. את יכולה לעבור הסרת שיער בלייזר ללא חשש. חג שמח גם לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה קטלנית כתוצאה מהבהרת שיערליטל07/04/2009
שלום רב,
לפני כשבועיים בדיוק עשיתי הבהרה לשיער ,מאז אני סובלת מקריעת השיער,ונשירה קטלנית השיער שלי חשוב לי וזה מתסכל ומפחיד.
מה ניתן לעשות?
תודה מראש,
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה קטלנית כתוצאה מהבהרת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל11/04/2009שלום ליטל,
עליך לחכות בסבלנות לצמיחת השיער, לא לעשות הבהרות נוספות בחודשים הקרובים הכרוכות בחימצון של מעל 6% ולתת לשיער להתאושש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלה במפרציםאור07/04/2009
שלום רב.
יש לי מפרצים בשיער שגדלים בהדרגה משנה לשנה.
כיום אני בן 26 וניתן לזהות גדילה במפרצים לעומת גיל 23-24.
רציתי לשאול
1.האם ניתן לעשות השתלה במפרצים למרות שאני דיי חלק בעורף ובגוף?זאת אומרת יש מאיפה לקחת שיער?
2.מה טווח המחירים שייעלה לי במידה וארצה לעבור השתלה?
אני רוצה לציין שהמפרצים לא כל כך גדולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלה במפרצים
ד``ר ברנרדו פינקל11/04/2009שלום אור,
כדי לדעת אם ניתן יהיה לבצע לך השתלה עלי לראות ולבדוק את מצבך. מחיר הפעולה יהיה בהתאם לגודלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבוש שיעראלמוני05/04/2009
ד"ר פינקל שלום
ברצוני לשאול על בעיה שמאוד מדאיגה אותי
אני בעל שיער ארוך וחלק ולאחרונה כאשר השיער רטוב לאחר מקלחת יבשתי אותו במגבת עד שהשיער יבש לחלוטין(לא ידעתי שזה מזיק לשיער)
לאחר תקופה מסוימת הבחנתי שהשיער שלי נפגם כלומר אינו חלק כמו פעם - חלק מהשיערות מגולגלות חלק נשארו חלקות וחלק מחוספסות(הכל בודאות ע"י יבוש די מסבי של השיער במגבת)
שאלתי האם יכול להיות שגרמתי נזק בלתי הפיך לשיער כלומר מעכשיו והלאה גם השיער שיצמח יהיה פגום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבוש שיער
ד``ר ברנרדו פינקל11/04/2009שלום רון,
אופן הייבוש גרם לשבירת השיער. לא מדובר בנזק בלתי הפיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיהאלמוני04/04/2009
ד"ר פינקל שלום
האם פרופסיה יעילה גם במפרצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה
ד``ר ברנרדו פינקל04/04/2009שלום דני
פרופסיה עוזרת בעצירת נשירת השיער ושמירה על הקיים, אך אינה מצמיחה שיער מחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופיק ו-HSRמבולבל04/04/2009
שלום ד"ר פינקל
עשיתי בדיקה בין שתי המוצרים והבנתי שההבדל העיקרי בין טופיק לHSR זה שטופיק הוא מחומרים אורגניים ו- HSR הוא מחומר סינטטי (יש בו ניילון?)
רציתי לדעת אם חומר סינטטי לא מזיק לשימוש על הראש? או שעדיף להשתמש בחומר אורגני.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופיק ו-HSR
ד``ר ברנרדו פינקל04/04/2009שלום מבולבל,
אין הבדל מהותי ביעילות שני החומרים והם פועלים על עיקרון זהה. שניהם לא מזיקים. החשוב הוא לחפוף את השיער כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסטרואידיםולדי04/04/2009
שלום דוקטור.
באחת מתגובותייך לגולש אחר טענת שאחת מתופעות הלוואי של טיפול בסטרואידים היא נשירת שיער.
יש לי נשירת שיער מוקדית. למעשה הנשירה כבר הופסקה וכרגע זה בתהליך של צמיחה (מאוד איטית ומתסכלת). הוצע לי טיפול בזריקות של סטרואידים לקרקפת. אתה ממליץ לעשות זאת או לא? הרי לטענתך אחת מתופעות הלוואי של טיפול בסטרואידים זה נשירת שיער. זה קצת סותר את מה שהציעו לי.
חשוב לציין שהנשירה המוקדית הינה תופעת לוואי של טיפול רפואי שנגמר לפני חצי שנה. מאז שנגמר הטיפול, הנשירה הפסיקה והחלה צמיחה איטית מהצדדים של הקרחות (ההתקרחות במוקדים מעגליים). יש לציין שכיוון הצמיחה של השיערות החדשות הוא לא בכיוון של שאר השיערות. זה מעניק לשיער החדש מראה די מוזר. מכאן נובעת שאלה נוספת, האם כיוון הצמיחה יסתדר בסופו של דבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסטרואידים
ד``ר ברנרדו פינקל04/04/2009שלום ולדי,
במידה והינך סובל ממחלת עור ספציפית בשם אלופציה אראטה זהו הטיפול המומלץ לטיפול בגורם המחלה. לעומת זאת, כל עוד הנשירה הופסקה ויש לך צמיחת שיער, גם אם איטית ובמידה ואינך סובל מהמחלה שציינתי, הייתי ממליץ לך לחכות בסבלנות ולא להזריק סטרואידים לקרקפת. מעבר לכך, יש להבדיל בין סוגים שונים של סטרואידים ופעולתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בסטרואידים
ולדי05/04/2009לא, אני לא חולה בשום מחלת עור. ניבדקה האפשרות הזאת ונשללה.
אני עברתי טיפול בהפטיטיס (צהבת) C. החומר הפעיל בתרופה הוא אינטרפרון, והנשירה היא השפעה ישירה של האינטרפרון. אני גם חושב שלא כדאי להזריק סטרואידים מכיוון שיש צמיחה חוזרת.
מה באשר ל כיוון הצמיחה? האם זה יסתדר עם הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בסטרואידים
ד``ר ברנרדו פינקל11/04/2009שלום ולדי,
כוון צמיחת השיער יכול להסתדר עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)