פורום השתלת שיער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון המצב - ד"ר ברנרד
    גוןדו
    06/07/2009

שלום דוקטור , אני בן 23 בקרוב .
    בחודשים האחרונים אני חווה נשירת שיער , יש לי מפרצים אך יש לציין שתצורת השיער שלי
    היא די ייחודית וקן השיער שלי במצח עדיין ישר , מצרף תמונה שדומה לי .
    אם אני זוכר נכון תמיד היו לי "מפרצים" למרות שאני דיי בטוח שהם היו קטנים יותר , בכל אופן
    שאני קם בבוקר אין בכלל שיער על הכרית (אולי 1-2 שערות קטנות לעיתים ) אך במהלך היום שאני מעביר יד על השיער לעיתים נושרת שערה ( יש ימים טובים שבהם לא נושר כמעט כלל ויש ימים רעים..) ובמקלחת נושרות לי בין 40-85 שערות להערכתי . (בדקתי עם חברים/משפחתי ולהם נושר כ-10)
    מציין שאבי קירח , אבא של אימא הלך לעולמו בגיל 85 עם שיער מדהים . אבא של אבא הקריח בגיל מאוחר יחסית (שיערי אינו דומה לשל אבי )
    אני חושד מאוד שהדלדל לי קצת שיער (אני לא בטוח ב100%)
    הייתי מעוניין לשמוע את דעתך על פי הודעה זו , ואם אפשרי אז לקבוע פגישה איתך לייעוץ
    תודה רבה , יום טוב !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון המצב - ד"ר ברנרד

הוספת תגובה

• אבחון המצב - ד"ר ברנרד

ד``ר ברנרדו פינקל
    11/07/2009

שלום גוןדו,
    שכחת לצרף תמונה. עם זאת, לפי תיאורך מצב השיער נשמע תקין לחלוטין. בכל אופן, תוכל תמיד לקבוע פגישה עימי, ללא התחייבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ד"ר

גוןדו
    11/07/2009

צירפתי תמונה אך משום מה הורידו אותה
    בכל אופן , אני אשמח להתייעץ איתך בקרוב , אתקשר ביום א' לקבוע תור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקרחות גוברת עקב שמישוש במינוקסי 5
    אייל
    06/07/2009

שלום.

אני סובל משיער דליל / התקרחות גבר מגיל צעיר, לאחרונה קיבלתי החלטה לטפל בתופעה המייאשת הזו, והתחלתי להשתמש במנינוקסידיל 5.

עכשיו לאחר שימוש יומ יומי לפי הצורך כתקופה של חודש ושבוע, אני מודאג מאוד, מכיוון שהליך ההתקרחות גדל בצורה משמעותית !

איני יודע מה לעשות האם להמשיך בטיפול או להפסיק ??
    כיום בן 24 ומיואש מהמצב.......... :(

הוספת תגובה

• התקרחות גוברת עקב שמישוש במינוקסי 5

ד``ר ברנרדו פינקל
    15/07/2009

שלום אייל,
    אל תדאג, זוהי תופעה מוכרת ותקינה בתחילת השימוש במינוקסידיל. בהמשך, מצב השיער ישתפר. מומלץ להשתמש בתכשיר למשך חצי שנה לפחות, כדי לדעת אם התכשיר יעיל עבור המשתמש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכפול זקיקים
    אלמוני
    06/07/2009

ד"ר שלום
    ברשותך יש לי 2 שאלות

1) אני לוקח פרופסיה כבר במשך חצי שנה ועדין יש לי נשירה - האם כדאי להפסיק עם הטיפול(כי אמרו לי שלוקח לתרופה לעצור את הנשירה בין 3 ל6 חודשים
    2) הבנתי מפורום זה שאתה מבצע הכפלת זקיקים וברצוני לשאול האם ניתן לשכפל זקיקים בשתי השיטות של ההשתלה הידועות?
    האם אתה המשתיל שיער היחידי בארץ שמבצע שיכפול זקיקים(שאלתי מספר רופאים משתילים והם אמרו לי שזה רק באירופה)
    האם אני מבין נכון אתה מוציא מהאיזור התורם לדוגמא 800 זקיקים וחותך כל אחד לשניים ואז משתיל 1600 זקיקים שמהם יצמחו 1600 שיערות?
    האם כל חיתוך של זקיק לשתיים מצליח או עד כמה זה מצליח באחוזים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שכפול זקיקים

הוספת תגובה

• שכפול זקיקים

ד``ר ברנרדו פינקל
    11/07/2009

שלום רון,
    1. יש לשקול הפסקת הטיפול בפרופסיה.
    2. הכפלת (duplication) זקיקים, כפי שציינתי בעבר, מתבססת על רעיון חיתוך הזקיקים לשני חלקים. ישנן שיטות חיתוך שונות, אך כולן מבוססות על רעיון זה. לא ידוע לי מי עוד מבצע שיטה זו בארץ. לא כל חיתוך מצליח. אחוזי הצלחת החיתוך נעים בין 50%-70%. מעבר לכך, יש לחכות כשנה כדי לראות את התוצאות הסופיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקרחות בגיל צעיר..
    יהודה
    06/07/2009

בוקר טוב, אני בן 22 מלפני חצי שנה התחילה לי התדלדלות חמורה מאוד בכל מיני נקודות אקראיות בשיער- בקודקוד, בשני צידי הראש הקדמיים- בפס ביניהם...
    לאבא שלי יש מפרצים וקרחת ככה שיכול להיות שזה תורשתי- אבל אצלו זה התחיל בגיל נורא מאוחר- 15 שנה אחריי, ולצד השני של המשפחה אין כאלה דברים..

קראתי כל מיני דברים שאנשים אחרים עם המצב שלי הגיבו- אחד לוקח תרופה מסויימת שאמורה לשמור על חוזר השיער והחזרת הצמיחה, חלק משתמשים בשמפו מיוחד.

במה אפשר להשתמש באופן ודאי שיעצור את זה- בלי קשר לגיל המוקדם או לבעית תורשתית מזערית שאולי אפשרית במצב הנוכחי..?

לקביעת תור
    סגירה
    התקרחות בגיל צעיר..

הוספת תגובה

• התקרחות בגיל צעיר

קארין אלבכרי
    13/07/2009

יהודה שלום,
    ע"פ הסממנים של דילול שיער במפרצים ובקודקוד ניתן לשער שמדובר על על השפעה הורמונלית המחלישה את זקיקי השיער שלך.
    במצבים כגון אלו ניתן בהחלט למנוע האצת התהליך התורשתי וניטרול הגורמים המאיצים אותו וכן שיפור צמיחת השיער ,כמובן ע"י טיפול מתאים.
    אין צורך להילחץ,כדאי לטפל בזמן.
    בברכה,
    קארין אלבכרי,טריקולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מטרידה
    יניב
    05/07/2009

היי דוקטור
    לפני כ 8 חודשים עקב פרידה מקשר ארוך, סבלתי מהתקפי חרדה,מה שגרם לנשירה חזקה מאוד ושיערי הפך מהר מאוד לדליל .. לאחר 3 חודשים התחלתי להשתמש בכדורים נוגדי דיכאון,מה שהביא ליציבות הגוף ולהפסקת הנשירה מיידית שהגוף התייצב לו.
    השיער בחלקו חזר לגדול אבל עדיין רחוק מלהיות כמו שהיה לפני ההתקפים.
    בזמנו שרשמתי לך את ההודעה אמרת שהשיער לאט לאט יחזור לעצמו.
    אני כבר 5 חודשים ללא נשירה .
    רציתי לשאול אותך מה הזמן שלוקח לשיער להשתקם אחרי דבר כזה אם בכלל
    תודה
    יניב

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מטרידה

הוספת תגובה

• שאלה מטרידה

ד``ר ברנרדו פינקל
    11/07/2009

שלום יניב,
    השיער משתקם - הנשירה הפסיקה והשיער חזר לגדול. זה הכי חשוב. אין לדעת מראש את אורך התהליך והיכולת לחזור למצב בקדמותו תלויה בנזק שנגרם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

יניב
    11/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער גברים\נשים
    סיון
    04/07/2009

שלום, אני בת 26.7 מושתלת כליה שנה וחצי ומאז ומתמיד היה לי נשירת שיער, לאחרונה אני משתמשת בשמפו "פלוטן פארמה" אך עדיין זה לא עוזר לי.
    חבר שלי בן 30 [עוד שבועיים] ויש לו שיער דליל ונשירת שיער, גם לאבא שלו יש אז ברור שזה תורשתי אבל הייתי רוצה לדעת כמה דברים:
    מה אני יכולה לעשות לעצמי ומה הוא יכול לעשות כדי לשמור על השיער ואיזה רופא מומחה יש לנשירת שיער? [כמובן שהבעיה של החבר שונה מאד משלי לכן אלו שני נושאים שונים]
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער גברים\נשים

הוספת תגובה

• נשירת שיער גברים\נשים

ד``ר ברנרדו פינקל
    04/07/2009

שלום סיון,
    לגביך - לתרופות שאת מקבלת לאחר ההשתלה יש השפעה על נשירת השיער, הגם שהיא משתנה מאדם לאדם ותלויה בסוג התרופה ובמינון. ניתן לשקול שימוש במינוקסידיל 2%.
    המחקר על אפשרות של שימוש במינוקסידיל 2% ותרופות המדכאות את מערכת החיסון מעלה כי שימוש בתכשיר מינוקסידיל אינו מזיק, אינו מונע את עצם נשירת השיער, אך יכול לעזור בהתאוששות השיער עם סיום הטיפול. עם זאת, קיימת האפשרות כי מינוקסידיל יכול במידה מסוימת להאט את קצב נשירת השיער במהלך לקיחת התרופות. במידה ותחליטי לשקול שימוש במינוקסידיל 2% עליך להתייעץ תחילה עם הרופא המטפל שלך. בנוסף, עליך להגן על הקרקפת על-ידי שימוש בשמפואים עדינים, הימנעות משימוש במייבשי שיער, שמירה על קרקפת נקייה ולחה והכי חשוב - הגנה על הקרקפת מפני השמש.
    לגבי החבר - בהתקרחות תורשתית עליו לשקול שימוש בפרופסיה, אולם אך ורק לאחר התייעצות עם רופא. רופאים מתאימים: מומחים להשתלות שיער/עור/אסתטיקה/משפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

סיון
    04/07/2009

על תשובה מפורטת שכזו,
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקרחות בראש
    יוסי
    02/07/2009

שלום , לפני חודש בערך נפלתי משהו רציני ונפתח לי נראש נהיה לי שם פצע ולאחר כשבועיים בערך זה התקלף לי עכשיו שהסתפרתי בשיער אני פתאום שם לב שכל הקטע הזה איפה שקיבלתי את המכה אין שם שיער איך שראיתי את זה מזה בכיתי כמעט ... רציתי לשאול מה אני יכול לעשות במצב הזה ?? (אני בן 18)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התקרחות בראש

הוספת תגובה

• התקרחות בראש

ד``ר ברנרדו פינקל
    04/07/2009

שלום יוסי,
    קרוב לוודאי שהשיער יצמח שוב. תהליך הריפוי הטבעי נמשך כשלושה חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכפלת זקיקים
    אלמוני
    29/06/2009

ד"ר פינקל שלום
    הבנתי שאתה מבצע הכפלת זקיקים ואני לא מבין איך?
    אני יודע שאמנם שיטה זו כבר קיימת אבל רק באירופה

לקביעת תור
    סגירה
    הכפלת זקיקים

הוספת תגובה

• הכפלת זקיקים

ד``ר ברנרדו פינקל
    01/07/2009

שלום רון,
    שיטתי, בדומה לשיטה האירופאית, מתבססת על חיתוך הזקיקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפרצים
    עמיחי
    27/06/2009

ד"ר שלום!
    הייני בחור בן 23 הסובל ממפרצים קלים..לאחרונה רכשתי את תכשיר HAIRGAINE5% שאמור למנוע את המשך ההתקרחות ולהצמיח את השיער מחדש..אך אני חושש להתשמש בו בגלל תופעות הלוואי המתוארות בעלון לצרכן. רציתי לשמוע את דעתך המקצועית. תודה רבה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    מפרצים

הוספת תגובה

• מפרצים

ד``ר ברנרדו פינקל
    01/07/2009

שלום עמיחי,
    תופעות הלוואי מזעריות ואין חשש להשתמש בתכשיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,התחלת התקרחות בגיל צעיר
    מעין
    24/06/2009

שלום, בן 23

התחילה לי די ממזמן באזור המפרצים התקרחות שם נהיה מאד חלק האזור
    ופתאום בקרחת ממש רואים מעבר למפרצים התחלת התקרחות מעין הידללות שיער...

מה אפשר לעשות ללא תופעות לוואי?

קניתי שמפו אלו וורה של חברת FOR EVER פירסמו שהם יעילים במיוחד.. השאלה אם באמת זה יעזור? או שצריך משהו יותר חזק מזה..
    אני דיי צעיר
    לאבא שלי יש ממש התקרחות וגם לאבא שלו...

למרות שיצאתי דומה למשפחה של אמא שלי.. האם דווקא בגן הזה יכול להיות שיצאתי דומה לו???
    סוג השיער ממש כמו של אימי וכך גם האחים שלי, אשר השער שלהם מלא ובריא ורק שלי נהיה דק ויבש פתאום..

אשמח לתשובה תודה

הוספת תגובה

• התחלת התקרחות בגיל צעיר

קארין אלבכרי
    30/06/2009

מעין שלום,
    יתכן שירשת מאביך את הגן ויתכן שלא.בכדי לדעת במדויק את סוג הבעיה נחוצה אבחנה.ישנם מגוון פתרונות טבעיים אשר עוצרים את תהליך ההתקרחות וככל שמקדימים לאבחן ולטפל כך הסיכויים גבוהים יותר לפתרון.
    בברכה,
    קארין אלבכרי,טריקולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום וברכה
    רמי הקטן
    23/06/2009

שלום ד"ר
    רציתי לדעת איך אתה בדיוק משתמש בהכפלת זקיקים אם בשום מקום מחקרית זה לא עבר את שלב 2. ויש תופעות חמורות שאחת מהן זה סרטן, ועוד הרבה מאוד תופעות שאין צורך שבכלל אציינם.
    אננא הסבר לי, איך אתה משתמש בשיטה זו, אם היא לא אושרה באופן עקרוני.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום וברכה

הוספת תגובה

• שלום וברכה

ד``ר ברנרדו פינקל
    27/06/2009

שלום רמי הקטן,
    אתה מתבלבל בין הכפלת זקיקים לבין שכפול זקיקים. ההערות שלך מתייחסות לשכפול זקיקים. שיטת שכפול הזקיקים איננה מיושמת לציבור והיא עדיין בשלבי מחקר. זאת בניגוד, לשיטת הכפלת הזקיקים שהינה שיטת נפוצה ומקובלת במרפאות להשתלת שיער.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לד"ר המכובד
    רמי הקטן
    23/06/2009

שלום וברכה ד"ר
    אני בן של מנתח בכיר, סטודנט לרפואה גם כן.
    כבר 3 שנים יש לי ירידה חדה בכמות השיער בקודקוד, וכן, בחודשים האחרונים כל השיער במפרצים פשוט נעלם לו.
    3 דרמטולוגים אמרו לי נשירה גברית טיפוסית.
    לקחתי פרופסיה שנה ו3 חודשים ללא שום תוצאה, וכן רגיין כ 7 חודשים, ומאז חלה החמרה רצינית.
    חשוב לי לציין, וסלח לי על הדרך שבה שאני מתבטא, אך חיכיתי כמו כלב חודשיים לתור אצל מיסטר גינסבורג, אשר עשה לי טובה שהסתכל בשערי [פחות מ 15 שניות] ודחף לי תשטות הזאת של בדיקה גנטית, שהמון רופאים אמרו לי שזה רמאות, בנוסף דחף לי 5 מרשמים לכל מישני שמפואים, צחק עלי השפיל אותי, וזרק אותי החוצה. חקרתי לעומק, ואני יודע שהשתלה עכשיו זאת עלולה להיות טעות חמורה, היות ועתידית שאר השיער עלול לנשור
    אני מבין שאינך דרמטולוג, ולכן אין באפשרותך לעזור לי בשום דרך שהיא, חוץ מאשר השתלה.
    אני בן 24, ומדוכא מאוד עקב המצב, ועוזב לאירופה להמשך לימודים עוד 5 חודשים.
    רציני לדעת, אם יש בכלל סיבה לגשת אליך בגיל הזה, כדי לראות אם יש מצב לעשות השתלה, האם יש לך דרך לבדוק עתידית מה יהיה עם השיער? האם לבוא אליך לפגישת יעוץ השתלה? או שלחכות, אשמח לשתובה אמיתית וכנה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לד"ר המכובד

הוספת תגובה

• ד"ר

אייל
    24/06/2009

ברצוני לציין שההודעה הבורה הזאת מעלי, אינה ממני, ולא יודע מי רשם אותה.
    מחכה לתשובה. רב תודות.

איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לד"ר המכובד

ד``ר ברנרדו פינקל
    27/06/2009

שלום רמי הקטן,
    לפי תאורך, אתה שייך, סטטיסטית, לאותם מטופלים שפרופסיה ורגיין אינן יעילות להן. אין בנמצא עבודות מחקריות המצביעות על יעילות מוכחת של שמפואים לעצירת נשירת שיער. אין דרך לקבוע עתידית מה יהיה עם השיער. בגילך לא הייתי ממליץ על השתלת שיער.
    מעבר לכך, עצה לי אליך מרופא לרופא לעתיד (ובן של רופא) - יש לשמור על אתיקה רפואית ולא להשמיץ רופאים. במידה ויש לך הערות ו/או ביקורת כלפי רופא כזה או אחר, גש ודבר איתו אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    מאיה
    21/06/2009

שלום קוראים לי מאיה ואני בת 23
    בחודשים האחרונים אני סובלת מנשירה איומה השערות פשוט נופלות שאני מסובבת את הראש וחלק גם נקרעות באמצע ולא מהשורש
    אני מפחדת שלא ישאר לי שיער בכלל
    אני עוד רוצה לציין שהיה לי שיער מלא ונפוח
    רציתי לדעת על איזה כדורים אתם ממליצים כדי שהנשירה תפסיק
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• RE:נשירת שיער

קארין אלבכרי
    22/06/2009

מאיה שלום,
    ישנם מגוון פתרונות טבעיים יעילים לבלימת נשירת השיער ועידוד צמיחה בריאה של השיער.
    אין כדור או תכשיר אחד המתאים לכולם.חשובה האבחנה האישית של סוג הבעיה.
    אני ממליצה לעבור איבחון אצל טריקולוג מומחה לשיער אשר יוכל להמליץ לך על הפתרון הטוב והמהיר ביותר עבורך.
    בברכה,
    קארין אלבכרי,טריקולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות
    יונתן
    19/06/2009

שלום ד"ר
    יש לי אליך 2 שאלות
    1) אני בן 15 ויש לי שיער כמעט מלא 90% אין לי מפרצים רק נשר לי מספר ממש מועט של שערות באזור שקצת קשה לי להסביר לך במילים מהו אז אני ינסה להסביר את זה ככה:

------------ -------------------

2222222 1111111

נגיד המסזפרים זה הגבות אז אני מתכוון לשערות שצומחות לצדדים מהגבות כלפי האוזניים לא אלה שצומחות מהחלק הקדמי של השיער. שזה ממש קצת שיערות אולי יש צורך בהשץלץ 20 זקיקים משו כזה. מקווה שהבנת למה התכוונתי אז אלה נשרו לי וזה מפריע לי. אז אלתי היא האם בהשתלה אפשר גם להשתיל את השערות האלה ולדאוג שהם יצמחו באופן טבעי לצדדים כמו שצמחו לפני שנשרו.

2) מתי לפי דעתך יהיה פיתרון של אם לא 100 אחוז אז 90 אחוז להתקרחות?
    גם אם אתה א יודע אז בבקשה תביא לי השערה שלך

תודה רבה על קריאתך ועזרתך

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• 2 שאלות

ד``ר ברנרדו פינקל
    20/06/2009

שלום יונתן,
    ניתן להשתיל שיערות באזור אותו תארת, שתצמחנה בכוון הטבעי. עם זאת, לפי תאורך, אינך זקוק להשתלת שיער. נכון להיום, עובדים על כווני מחקר של פתרונות גנטיים להתקרחות. לא ניתן לנבא מתי פתרונות אלו יהפכו לממשיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה בקשה.....
    טל
    19/06/2009

האם יש קשר בין אוננות מרובה של גבר שהוא משפיך הרבה ביום לנשירת שיער פעם קראתי שיש קשר מזמן באיזה כתבה .... ובלי שום קשר שחושבים עלזה הפרופסיה זה תרופה נגד נשירת שיער והתופעות לוואי שלה זה שזה פוגע במיניות של הגבר אז האם יש קשר להתקרחות ונשירת שיער?

לקביעת תור
    סגירה
    ועוד שאלה בקשה.....

הוספת תגובה

• ועוד שאלה בקשה.....

ד``ר ברנרדו פינקל
    20/06/2009

שלום טל,
    אין קשר בין אוננות, גם אם מרובה, לבין נשירת שיער.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה