מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקרחות בגיל צעירמירי03/05/2009
שלום,
לבחורה בת 17, עם תת פעילות של בלוטת התריס (מאוזנת כעת). נוצרה קרחת מאחורי האוזן בקוטר של 3-4 ס"מ. בדיקות דם יצאו תקינות.
מה יכולה להיות הסיבה להתקרחות? לאיזה טיפול כדאי לפנות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקרחות בגיל צעיר
ד``ר ברנרדו פינקל06/05/2009שלום מירי,
לפי תיאורך, עליה תחילה לפנות לרופא/ת עור על-מנת לשלול קיומה של מחלת עור בשם אלופציה אראטה. נשירה על רקע תת פעילות בלוטת התריס, איננה ממוקדת, אלא, בדרך-כלל כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיהאלמוני01/05/2009
ד"ר שלום
יש לי נשירה במפרצים ואני עקב כך לוקח פרופסיה
רציתי לשאול תוך כמה זמן לוקח לתרופה לעצור את הנשירה ומה סיכויי ההצלחה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה
ד``ר ברנרדו פינקל06/05/2009שלום דרור,
כדי לדעת אם התרופה יעילה, עליך להשתמש בה לפחות חצי שנה. הפרופסיה עוזרת לכ 70% מהמטופלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על נשירהיוגב27/04/2009
שלום אני בן 22 לפני חצי שנה בערך התספרתי קצוץ כל הראש עם מכונת תספורת גרועה שמשכה לי שערות ותלשה תוך כדי הסתפורת. מאז באיזור הקדמי של הראש שאני מסתפר קצוץ רואים את הקרקפת לבן כזה כאילו השיער שם נהיה פחות צפוף האם זה יכול להיות שהמכונה עשתה לי נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על נשירה
ד``ר ברנרדו פינקל29/04/2009שלום יוגב
אם אכן הייתה תלישה אגרסיבית, אז יתכן שכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתל ת שיעראלמוני27/04/2009
ד"ר שלום
עד איזה צפיפות שיער ניתן להגיע בהשתלת שיער(מפרצים בינוניים)
כלומר עד כמה שיער ניתן להשתיל על כל סנטימטר מרובע ?
כמה שיערות יש לבן אדם בסנטימטר מרובע בממוצע(אני רוצה לדעת את הפער בצפיפות בן צפיפות טבעית להשתלה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל29/04/2009שלום שלמי,
בהשתלת שיער ניתן להגיע לעד כ 60% מצפיפות השיער הטבעית, תלוי גם בשיטת ההשתלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערחגית27/04/2009
שלום דר' לפני כמעט כשנה החלה אצלי נשירת שיער מאסיבית שנמשכה מס' חודשים כתוצאה מכך חלה הידלדלות מאוד רצינית בשערי לאחר חודשי נשירת השיער המאסיבית עד היום עדיין חלה אצלי נשירה ובגלל שכמות השיערות שלי פחתה בצורה משמעותית כל נשירה למרות שלא ניתן לחודשים הראשונים היא די משמעותית במשך תקופת זמן זו היו מס' ימים אולי אף שבועות שלפרקים הנשירה הייתה יותר משמעותית התחילה הרופא נתן לי אבץ למרו תשלא בוצעה בדיקת דם אך זה לא עזר לאחר מכן הוא נתן לי תוסף מזון המבוסס בין היתר על תמציות צמחים ביצעתי בדיקת דם(הורמנלית , ויטמין בי 12 ברזל וכו' ) שעל פי ראות עיני ברובה הגדול היא בסדר ונמצאת בטווח הנורמה חוץ מ- Neutrophils 35.7 %
ו- Lymphocytes 53.5& ישנו קשר בין החריגה לבין בעית נשירת השיער וכמו כן איזה עוד גורמים עליי להביא בחשבון ולבדקם ראיתי שבפורום זה אתה מציין בעיות כמו מתח וכו' שאצלי ניתן לשלול אותם אני בן אדם מאוד רגוע שמנהל את חייו על מי מנוחות ושלווה מוחלטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל29/04/2009שלום חגית,
עליך לחזור לרופא המטפל לגבי: המשך בירור סיבת תוצאות בדיקות הדם; ביצוע הבדיקות ההורמונליות הבאות: Estradiol
Cortisol
Prolactin
Testosteron
17-OH-Progesterone
LH, Fsh
תפקודי בלוטת התריס
ולברור סיבת נתינת התוספים שנתן לך. מעבר לכך, חסר מידע לגבי גיל, האם את סובלת מבעיות בעור הקרקפת, ממחלות כלשהן, תזונה ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חגית05/05/2009שלום דר' ותודה על המענה
שלוש מבין הבדיקות שציינת כבר עשיתי תפקודי בלוטת תריס ,פרולקטין,Estradiol
התוצאה של ה- Estradiol יצאה 147
Progesterone 0.7
בתוצאות הבדיקה רשום רק פרוגסטרון ללא oh ו-17 האם זה זהה למה שרשמת לי?
הערכים הינם תקינים?
עם שאר הדברים שציינת לפניי אני אגש לרופא שגם אותם נבצע
התוספים ניתנו לי אני מניחה מהסיבה שזו הסיבה השכיחה יותר לבעיית נשירת שיער אז בכדי לכסות את הנושא הזה הוא נתן לי ויטמינים להשלמת חוסרים במידה ויש
אני לא חושבת שהבעיה קשורה בתזונה משום שלמרות לקיחת הויטמינים הנשירה לא הפסיקה למרות שחוץ מויטמין בי 12 וברזל לא נבדקו ויטמינים נוספים
גילי הוא 17 וחצי האם לאחר ציון הגיל יש טעם לבצע את שאר הבדיקות ההורמונליות שציינת בפני יש לציין שאני מקבלת מחזור בצורה סדירה חוץ מהעובדה שאני סובלת מכאבים נוראיים במשך כל ימות המחזור , מלבד העובדה שמתחילת גיל ההתבגרות הקרקפת שלי הפכה למאוד שומנית אני לא רואה איזושהי בעיה נוספת
האם תוכל לציין מחלות שכיחות הגורמות לנשירת שיער?
תודה רבה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ברנרדו פינקלשלומית27/04/2009
ד"ר פינקל היקר.
תודה על תשובתך. להלן ציטוט שלש שאלתי הקודמת ותשובתך דאז:
"אני סובלת משיער דק, דליל ועם קרחות קטנות. השיער שלי הרוס ועדין הן כתוצאה מטיפולים לא מוצלחים בשיער כמו החלקות וצבע. והן בגלל בעיות הומונאליות כמו תת פעילות בלוטת התריס.
אני מעוניינת לעשות תוספת שיער. אך אני מפחדת שהשיער "יקרע" מהקשירה/הדבקה/הלחמה, או כל דרך אחרת...."
תשובתך: "בשום פנים ואופן אל תעשי במצבך הלחמות/קשירות/הדבקות או תוספות שיער למינהן...."
אני ממשיכה את שאלתי, מכיוון ששמעתי על סוג מסויים של חיבור תוספות לשיער, שמה שמיוחד בו שהוא לא גורם נזק לשיער כמו שאר סוגי החיבורים.
להלן ציטוט מפירסום הסלון בו מבצעים חיבור זה, אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא:
"חיבורי תוספות השיער הטבעי לשיערך (קראטין) הינם הקטנים ביותר הקיימים היום בעולם הודות לפיתוח אישי של המומחים שלנו והם מורכבים מפולימרים חלבוניים הרשומים כפטנט, שהם הקרובים ביותר ומחקים את המבנה המולקולארי של שיער ועור האדם. בשל דמיון זה נוצרים חיבורים שהם גמישים ועמידים במיוחד והמתאימים לאקלים הארץ, החיבורים שקופים / בצבע השיער ואינם דוהים. חיבורים אלה ניתנים להסרה מהירה וללא פגיעה ונזק לשיערך."
תודה, גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר ברנרדו פינקל
ד``ר ברנרדו פינקל29/04/2009שלום גלית,
כל תוספת שיער הנקשרת/מולחמת/מודבקת לשיער יוצרת נזק לשיער. על אחת כמה וכמה בשיער עדין וניזוק כשלך. לגבי הסלון, בל נשכח שמדובר בפרסום. בכל אופן, הרלוונטי הוא עצם חיבור התוספות שמזיק. הייתי ממליץ לך להימנע מהליך זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעראנונימית26/04/2009
שלום !אני בת כמעט 17
יש לי שיער חלק וארוך ,ובכל פעם אחרי מקלחת או שאני מסתרקת נושרות לי שיערות
הנשירה לא חמורה במיוחד אבל זה מפריע לי
איני משתמשת במוצרי החלקה ,או קרמים למינהם.
ברצוני לדעת מהן הסיבות האפשריות לתופעה זו.והפיתרון
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל29/04/2009שלום אנונימית,
לפי תאורך, מצבך תקין ואין צורך בטיפול כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי זה קורה, ומעצבן...
אושרית04/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיערקובי26/04/2009
שלום! רציתי לדעת האם אבץ עוזר לנשירת שיער ומצמיח את מה שנשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער
ד``ר ברנרדו פינקל29/04/2009שלום קובי,
מחסור באבץ יכול להוביל לנשירת שיער. יש ליטול תוספת אבץ, אך ורק בייעוץ עם רופא/תזונאי ואך ורק במידה ומוכח מחסור באבץ. במידה ואכן קיים חוסר והוא יטופל - השיער ישתקם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לנשירת שער ואיך לעצורהאנדריי25/04/2009
שלום, אמא שלי (בת 50 ומשהו) מתחילה להיות נשירת שיער, לא נשירה מלאה או משהו, פשוט לאט לאט השער הופך להיות מדולל ומדולל.. תהיתי באיזה תכשירים וקרמים כדאי לה להשתמש?
תודה, אנדרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לנשירת שער ואיך לעצורה
ד``ר ברנרדו פינקל29/04/2009שלום אנדריי,
יש לבדוק טרם טיפול את המצב ההורמונלי של אמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער וטיפוללירון24/04/2009
שלום,
רציתי לשאול בנוגע לנשירת שיער-
לפני כשנה עשיתי פתיחת תלתלים בשיער, מדובר ב"יישור" השיער ע"י שימוש בגופרית.
אני מרגישה שמאז הנשירה שלי התגברה,
או לחילופין- פשוט הפסיקו לצמוח לי שערות במקום אלו שנשרו.
אין לי חוסר בברזל או בויטמינים.
הרופא נתן לי שמפו agispor, אבל אין לי קשקשים וגם לא מגרדת לי הקרקפת.
האם הטיפול שניתן לי מתאים לדעתך?
מה ניתן לעשות בנושא, האם ישנן דרכים כלשהן לחיזוק שורש השערה?
תודה רבה
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער וטיפול
ד``ר ברנרדו פינקל25/04/2009שלום לירון,
הטיפול לא מתאים. עליך לחפוף באופן יומיומי את השיער, להימנע משימוש בחומרי החלקה או הבהרה ולהמתין בסובלנות. אין לדעת אם זקיקי השיער ניזוקו כתוצאה מההחלקה. עליך לחכות כחצי שנה כדי לבחון את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לירון28/04/2009תודה על תשובתך.
מדוע עליי לחפוף את השיער כל יום?, האם יש לחפוף את השיער בשמפו מסוים?
את החלקת השיער עשיתי כבר לפני כשנה,
איך ניתן לדעת אם זקיקי השיער נפגעו או לא?
תודה
לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ד``ר ברנרדו פינקל29/04/2009שלום לידור,
חפיפת השיער באופן יומיומי, בעיקר בקיץ, שומרת על היגיינת הקרקפת ומונעת הצטברות שומנים, העלולים להוביל לנשירה. כל שמפו מתאים. במידה והשיער לא צמח מזה שנה - קרוב לוודאי, זקיקי השיער ניזוקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער דלילגלית23/04/2009
שלום.
אני סובלת משיער דק, דליל ועם קרחות קטנות. השיער שלי הרוס ועדין הן כתוצאה מטיפולים לא מוצלחים בשיער כמו החלקות וצבע. והן בגלל בעיות הומונאליות כמו תת פעילות בלוטת התריס.
אני מעוניינת לעשות תוספת שיער. אך אני מפחדת שהשיער "יקרע" מהקשירה/הדבקה/הלחמה, או כל דרך אחרת.
מה עושים?
האם אתה מכיר שיטת הוספה בטוחה יחסית? שמעתי על הלחמה באמצעות קרוטאן... שמעת על כך?
אשמח לקבל את חו"ד.
שבת שלום,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
גלית23/04/2009אני חובשת כיסוי ראש. האם זה מזיק לשיער? "חונק" אותו? האם זה גורם לנשירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ד``ר ברנרדו פינקל25/04/2009שלום גלית,
בשום פנים ואופן אל תעשי במצבך הלחמות/קשירות/הדבקות או תוספות שיער למינהן. כיסוי ראש של כובע או מטפחת אינו מזיק לשיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעראלמוני21/04/2009
ד"ר שלום
יש לי נשירה במפרצים ועקב כך רופא העור רשם לי פרופסיה
אני שם לב שחלק מהשיער שנושר לי זה בעצם שתי שיערות שיוצאות מאותו שורש - אחת מהשיערות עבה וארוכה ואילו השניה דקה יותר וקצרה יותר
לשאלתי האם זה מוכר ותקין שיוצאות לי שתי שיערות מאותו שורש?
מדוע שיערה אחת מבינהן דקה וקצרה יותר מהשניה?(זה נראה כאילו השיערה הדקה וקצרה יותר היא כמו טפיל לשערה הגדולה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל22/04/2009שלום שלמי,
סביר להניח שמדובר בשורשים הצמודים מאד זה לזה. בכל אופן, המצב תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרצים.בני20/04/2009
אני בן 24 עוד חודש.
אבא שלי יש לו קרחת די גדולה
רציתי לדעת מה הסדר גודל של מחיר של השתלה במפרצים.
אני יודע שצריך עלבור בדיקה בשביל זה.
אבל בכל זאת.
המחיר הגבוהה ביותר למפרצים.
ועוד שאלה. זה נכון שהפרופסיה מצמיחה בחזרה את השערות שנשרו?
ואם כן האם היא מצמיחה גם במפרצים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרצים
ד``ר ברנרדו פינקל22/04/2009שלום בני,
כפי שאמרת, יש לעבור בדיקה לפני קביעת המחיר. פרופסיה לא מצמיחה שיער, אלא, רק שומרת על המצב הקיים. פרופסיה יכולה לעזור רק במצבים בהם קיימים עדיין זקיקי שיער, כולל במפרצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיעראלמוני20/04/2009
ד"ר פינקל שלום!!!
אני בן 22 וחצי ויש לי מפרצים ואני מאוד רוצה לעשות השתלת שיער - אני יודע שאני צעיר מדי (פחות מגיל 25)
אבל אני נוטל פרופסיה שהתחלתי לפני מספר חודשים והיא עצרה לי את הנשירה ואני מתכוון לקחת את התרופה תמיד
האם במקרה שלי ניתן לבצע השתלה
(המפרצים מאוד מפריעים לי ועקב כך מצבי הנפשי ירוד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל22/04/2009שלום שלמי,
כעיקרון, גיל 25 הוא הגיל המינימלי הרצוי, אולם תמיד יש יוצאי דופן. אני ממליץ לך להגיע לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםקובי19/04/2009
שלום, שמי מיטל אני בת 27
בחורה בריאה ואכלת מסודר
יש לי בעיה של נשירת שער חזקה
ניסיתי מינוקסי ולא עוזר, אני משתמשת בתכשירים טובים לשער
מסכות, שמפו...וכו' אבל אין שום שינוי
הקרקפת שלי מעקצצת ולפעמים אדומה, בעיקר יש שומן בשער
אני רוצה לעשות בדיקות דם
איזו בדיקה אני צריכה לבקש?(האם מספיק ספירת דם או ברזל וויטמינים נוספים חשובים)
האם יש צורך לעשות בדיקה הורמונלית?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם
ד``ר ברנרדו פינקל22/04/2009שלום מיטל,
בעקבות תיאורך, אנ ממליץ לך לבדוק את הקרקפת אצל רופא/ת עור ולבקש את הבדיקות ההורמונליות הבאות:
Estradiol
Cortisol
Prolactin
Testosteron
17-OH-Progesterone
LH, Fsh
תפקודי בלוטת התריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)