פורום אקנה-רוזציאה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• שימוש ארוך טווח ברוזקס
    ליאור
    27/08/2012

שלום,

אני יודע שקרם רוזקס מאוד עוזר לי, ולמעשה מעלים את האדמומיות לחלוטין (עד היום השתמשתי רק על האף).

שתי שאלות:

1.האם ניתן להסיק מכך באיזה סוג רוזציאה מדובר?
    2.האם ידוע על תופעות לוואי בשימוש ארוך טווח בקרם?

תודה! :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שימוש ארוך טווח ברוזקס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש ארוך טווח ברוזקס - תגובה

יפית כהן
    29/08/2012

ליאור שלום וברוך הבא לפורום!

רוזקס הינו תכשיר למריחה טופיקלית המשמש בד"כ כקו טיפולי ראשוני
    (Gold Standard), לכל מי שבפניו אובחנה רוזצאה/אקנה רוזצאה.

התכשיר מכיל מרכיב פעיל בשם מטרונידזול (Metrondazole), חומר בעל פעילות אנטיבקטריאלית/אנטי חיידקית ובנוסף, ידועה למרכיב זה פעילות אנטי דלקתית.

מבדיקות מעבדתיות נתברר כי לחומר גם פעילות כנגד חיידק האקנה P.acnes ובנוסף, פעילות כנגד חיידק Stephylococci ו- Streptococci.

מטרונידזול הינו מרכיב בעל פעילות אנטיאוקסידנטית, הבסיס לפעילות זו מושתת על הפרעה לפעילותם של תאי מערכת החיסון נטרופילים המשחררים רדיקלים חופשיים ובכך תורמים להחרפת הדלקתיות.

מבחינה פרמקולוגית ,מטרונידזול בתכשיר הרוזקס ניספג בעור בכמות מינימלית ומזערית ומשכך ספיגה למחזור הדם קרי, זמינות ביולוגית הינה נמוכה!
    (Low Systemic Biovailabilityi).

באשר לשימוש ארוך טווח מבדיקות שנערכו לא נצפו תופעות של רעילות (Dermatotoxicity), ואלרגיות כתוצאה ממגע החומר עם העור
    (Photocontact allegenicity). עם זאת תופעות יותר אופיניות הינן: עיקצוצים, אדמימות, יובש, גירוי, תחושת בערה.

בהתייחס לשאלותיך, את תכשיר הרוזקס ניתן למרוח במשך 21 שבועות כך שאם הושגה הטבה או הפוגה בסימפטומים האופיינים אזי, ניתן להוריד את תדירות השימוש.
    אך כאמור, חובה להתייעץ עם הרופא המטפל שכן כל מקרה לגופו.

באשר לתת סוג הרוצאה, בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר אציין כי רוזצאה בעלת סימפטומים של אדמימות מפושטת קבועה או ספורדית מלווה בנימי דם ו/או בלעדיהם
    נקראת Rosace erytmato telangiactatic.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לייזר IPL
    אור
    23/08/2012

שלום יפית הובחנה אצלי רוזיציאה ואני רוצה לבצע לייזר יש לך מרפאה מומלצת-?

לקביעת תור
    סגירה
    לייזר IPL

הוספת תגובה

• לייזר IPL - תגובה

יפית כהן
    29/08/2012

אור שלום וברוכה הבאה לפורום!

בהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר אדגיש ואומר כי הטיפול ברוזצאה
    מחייב תחילה אנמנזה ואבחנה לגבי תת סוג הרוזצאה .
    האם קיימים פצעים מוגלתיים דמויי אקנה ו/או שבעור פנייך אדמימות מפושטת ו/או ספורדית(ארעית).

מהו הטיפול הרפואי אשר נרשם ע"י הרופא המטפל?

הנני מציינת זאת שכן טיפול פוטותרפי באמצעות ליזר ו/או מכשור IPL אינו מתאים לכל מי שבעור פניו רוזצאה.

הטיפול במקרים מסויימים יכול לגרום להטבה והפוגה באדמימות האופינית לתקופה מסויימת
    מנגד, תופעות לוואי אופייניות הינן כוויות במיוחד אם לא נעשה ע"י איש מקצוע המומחה לעניין וכמובן מחיר לא מבוטל.

רופאים העושים שימוש בטכנולוגיית לייזר ו/או IPL לטיפול ברוזצאה הינם
    דר' משה לפידות ממרכז הרצליה לרפואת עור וליזר.

ודר' דוד פרידמן מרפאה בירושלים ורמת השרון. בקרוב אפרסם רשימה של רופאים ומרפאות נוספות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקניל רוז-ACNIL ROSE של חברת פריגו:
    חן
    15/08/2012

שלום,
    האם את מכירה את הקרם של חברת פריגו שנקרא "אקניל רוז"? לפי מה שהבנתי זה מוצר די חדש שמיועד לעור שסובל מאדמומיות,סומק ,נימים ואקנה רוזציאה. לפי טענתם הקרם מכיל חומצה אזלאית בריכוז של 15%.
    האם את מכירה את המוצר? האם ריכוז כזה של חומצה אזלאית באמת מיועד לטיפול בבעיה של אודם ורוזציאה? אני חושבת לקנות את המוצר ואשמח לשמוע את דעתך עליו במידה ואת מכירה אותו.
    תודה מראש,
    חן.

הוספת תגובה

• אקניל רוז-ACNIL ROSE של חברת פריגו: - תגובה

יפית כהן
    17/08/2012

חן שלום וברוכה הבאה לפורום!

"אקניל רוז" הינו תכשיר המכיל חומצה אזלאית (Azelaic Acid), בריכוז 15%.

לידיעה כללית, חומצה אזלאית הינה חומצה קרבוקסלית, קרי, תרכובת אורגנית המופקת מחיטה, דגנים ושעורה.

החומצה קיימת בריכוזים של 15% ואף 20% בתכשירים למריחה טופיקלית.
    החומצה ידועה כאנטיויראלית ובקטריוסטטית (Bactriostatic),קרי, בולמת התרבות חיידקים בעיקר כנגד חיידקי גרם אירובים (aerobic), החיים בסביבה של חמצן כדוגמת:
    Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Pseudomonas aureoginosa
    ו- Candida albicans

ובנוסף, לחומצה תכונות בקטריוצידיות קרי, קטילת חיידקים בעיקר חיידקים המעורבים בהתהוות אקנה כדוגמת Propionibacterium acnes ו- Staphylococcus epidermis

לחומצה ידועה פעילות של נירמול התחדשות תאי העור ולכידת רדיקלים חופשיים ובנוסף ידוע כי חומצה זו מדכאת את פעילותו של אינזים 5-alpha reductase, אינזים האחראי להפיכתו של ההורמון הזכרי טסטוסטרון לדהידרוטסטוסטרון ובכך תורמת להקטנה של רמות השומנים וחומצות השומן החופשיות בעור. זוהי אם כן הסיבה מדוע החומצה נרשמת למצבים של אקנה דלקתי ו/או למצבים של אקנה רוזצאה או רוזצאה פפולרית פוסטולרית שכן לחומצה גם פעילות כנגד הדלקתיות האופינית באקנה וברוזצאה.

במריחה על העור החומצה יכולה לגרום לעיתים לעיקצוצים, צריבה ואפילו אודם על כן מאד חשוב מהו הרכב החומרים הנמצאים באותה פורמולציה עם חומצה זו.
    שכן קיימים קרמים ותכשירים המכילים חומצה זו אשר חלקם אינם מעקצצים.

לא אוכל לחוות את דעתי על תכשיר זה אלא רק על המרכיב או המרכיבים בתכשיר שכן לא ניסיתי תכשיר זה.

עם זאת אציין שחומצה זו פופולרית ביותר בשימוש במצבים של אקנה או רוזצאה פפולרית פוסטולרית ולכן חשוב לאבחן את תת סוג הרוזצאה טרם רכישת התכשיר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם הגנה מהשמש
    זהר
    31/07/2012

האם את מכירה את קרמי ההגנה מהשמש של החברה הצרפתית "רוק"-ROC ?
    האם הם מומלצים לעור עם רוזציאה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קרם הגנה מהשמש

הוספת תגובה

• קרם הגנה מהשמש - תגובה

יפית כהן
    03/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם הגנה מהשמש - תגובה

יפית כהן
    07/08/2012

זהר שלום וברוך הבא לפורום!

לשאלתך, קרם הגנה מהשמש של חב' Roc המיועד לעורות רגישים יכול להיות טוב לעור עם רוזצאה.

הקרם נקרא: Roc SoLeiL protexion+Face High Tolerance- Sensitive Skin SPF50+
    הקרם מכיל מרכיבים המגנים מקרינת UVA ו- UVB
    הקרם אינו מכיל חומרים משמרים מסוג פארבנים ואינו מכיל בישום. בנוסף, הקרם היפואלרגני קרי, אינו סותם את נקבוביות העור ומכיל אנטי אוקסידנטים.

אציין באותה נשימה כי בחירה של קרם הגנה מחייבת קודם כל בדיקה של מרכיבים.
    שכן, קיים מגוון רחב של קרמים להגנה המיוצרים ע"י חברות קוסמטיקה שונות.

חומרים משמרים מסוג פארבנים ומרכיבי בישום כפי שציינתי אינם מומלצים כלל למי שבעורו רוזצאה.

בנוסף, מומלצים מסנני קרינה שאינם כימיקלים מסוג Titanium Dioxide או
    Zinc Oxide. ידוע כי מרכיבים אלו כמעט ואינם חודרים לעור, אלא יוצרים מעין שכבת הגנה על פני העור. החומרים אינם מתפרקים בחשיפה לשמש ואינם מגרים את העור
    תופעה המאפיינת יותר מסנני קרינה כימיקלים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קופורוזיס וג'ל רוזק
    תמי
    21/07/2012

אני בת 57. עברתי ניתוח פלסטי באף ועכשיו נוספו לי נימי דם רבים באף ומתחתיו, בנוסף לאילו שהיו כבר בלחיים וסנטר. הרופאה רשמה לי ג'ל רוזקס, אך אין בהתוויות שום דבר לגבי טיפול בקופורוזיס. האם זה אכן טיפול מתאים? האם זה בסדר שזה שורף לי קצת? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קופורוזיס וג'ל רוזק

הוספת תגובה

• קופורוזיס וג'ל רוזק - תגובה

יפית כהן
    25/07/2012

תמי שלום וברוכה הבאה לפורום!

רוזקס הינו תכשיר המכיל מרכיב פעיל בשם מטרונידזול (Metronidazole).
    למרכיב זה פעילות אנטימיקרוביאלית/אנטי חיידקית (Antimicrobial), ואנטיאינפלמטורית/אנטי דלקתית (Antiinflammatory).

התכשיר מהווה בד"כ קו טיפולי ראשון (Gold Standard), לטיפול במיקרים של אדמומיות, ודלקתיות עקב רוזצאה.

קיים בריכוז של 0.75% בתצורה של ג'ל או בתצורה של קרם בריכוז של 1% חומר פעיל.

התכשיר מיועד למקרים של רוזצאה תת סוג 1 ו- 2 . רוזצאה פפולרית פוסטולרית ואו רוזצאה בעלת סימפטומים של אדמימות ונימי דם. (התכשיר לא מעלים נימי דם).

מומלץ למרוח את התכשיר לתקופה של מינימום 8-12 שבועות. כמובן שההטבה הינה אינדוודואלית מאדם לאדם

התכשיר מדכא את פעילותם של תאי מערכת החיסון נטרופילים
    "המשחררים" רדיקלים חופשיים ( Reactive Oxygen Species).

תכשיר בריכוז של 0.75% מומלץ למרוח פעמיים ביום. תכשיר בתצורה של קרם בריכוז
    1% מומלץ למרוח פעם ביום.

כאמור תופעות הלוואי בעיקר בתכשיר שהינו ג'ל הינם: יובש, עיקצוצים, בעירה

לעיתים מריחה טופיקלית של תכשיר רפואי גורמת לתופעות לוואי ועל כן דרושה לעור
    "תקופת הסתגלות". במידה והפנים נעשות מאד אדומות לאחר מריחה ניתן להוריד את תדירות השימוש בתכשיר ואו ניתן למרוח קרם לחות בשכבה דקה. קרם שיהיה נטול בישום, צבע, אלכוהול, חומרים משמרים מסוג פארבנים ומומלץ שיהיה היפואלרגני.

לאחר מריחת הקרם לחכות קצת ורק אז למרוח את הרוזקס.

לשאלתך, התכשיר אכן יכול "לשרוף" או לגרום לתחושה של עיקצוצים ובעירה.
    במידה ותחושה זו אכן קיימת, כפי שכתבתי ניתן להוריד את תדירות השימוש ואו למרוח קרם לחות טרם מריחת הג'יל, אך כאמור תוכלי להתייעץ בנושא זה עם הרופא המטפל.

לא ברור אם אובחן בעור פנייך רוזצאה?
    אציין כי נערכו מס' מחקרים לגבי הטבה המתקבלת בטיפול של רוזקס בנימי דם, לצערי רב המחקרים שנערכו בתחום לא הצביעו על הטבה משמעותית במצבים של נימי דם
    (Telangiectasiae).

אדגיש בנוסף, כי יש להימנע מחשיפה לשמש, ומשכך, שימוש בקרם הגנה חשוב ביותר שכן ידוע כי שמש יכולה להחמיר אדמימות אופיינית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קופורוזיס לרוזקס

תמי
    26/07/2012

שלום , האם אני יכולה להבין מדברייך שאין קשר בין נימי דם באיזור האף לבין המשחה רוזקס? האם יש טיפול תרופתי או רק צריבות וכו'?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קופורוזיס לרוזקס - תגובה

יפית כהן
    03/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קופורוזיס לרוזקס - תגובה

יפית כהן
    29/08/2012

תמי שלום,

ראשית, מתנצלת על העיכוב בתשובתי, בהתייחס לשאלתך ולידיעת הקוראים רוזקס המכיל מרכיב פעיל בשם מטרונידזול נרשם למצבים של רוזצאה ו/או אדמימות בעור בשל פעילותו האנטידלקתית והאנטי אוקסידנטית.

ממחקרים רבים שנערכו נתברר כי תכשיר זה פחות אפקטיבי לטיפול ו/או העלמה של נימי דם.
    בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל שכן יש להבדיל בן שטפי דם לבין נימי דם.

נכון להיום טיפול אפקטיבי בנימי דם נעשה ע"י מחט חשמלית ו/או טכנולוגיות מסוג IPL או ליזר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזציאה??
    אורוני
    16/07/2012

אני סובלת מאדמומיות באיזור המחשוף שמעל החזה, שבאה והולכת, כמעין כתמים אדומים מפושטים, לפעמים יותר אדומים ולפעמים פחות, לפעמים מלווה ביובש בעור ולפעמים גם בתחושת עיקצוץ.
    רופא עור איבחן את זה כרוזציאה (אך לדעתי לא היה לגמרי בטוח).
    לדעתו כל המשחות המכילות סטרואידים שקיבלתי עד היום רק מחמירות את המצב ולטענתו אין שום דבר שיכול לעזור במצב זה (חוץ מניעת חשיפה לשמש, שימוש בבושם באיזור וכו'). האם יש בכל זאת תכשיר כלשהו שיכול לעזור לי?

לקביעת תור
    סגירה
    רוזציאה??

הוספת תגובה

• רוזציאה?? - תגובה

יפית כהן
    22/07/2012

אורוני שלום וברוכה הבאה לפורום!

בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר ובהתייחס לשאלתך אציין ראשית, כי רוזצאה שכיחה יותר באזורי הפנים קרי, לחיים, מצח, סנטר ואף ופחות שכיחה באזור המחשוף.

עם זאת אדמומיות באזור המחשוף שבאה והולכת המלווה בתחושת עיקצוץ יכולה להצביע על רוזצאה ומנגד יכולה להצביע על סימפטומים המאפיינים או מצביעים על הפרעות עור אחרות.

תמיד תוכלי לקבל חוות דעת נוספת מרופא עור המתמחה בנושא.
    באשר למשחות המכילות סטרואידים אילו אינן מומלצות למצבים של רוזצאה ואכן ידוע כי הנ"ל יכולות להחמיר את הסימפומים עם נטילתן או עם תום השימוש בהם.

בנוסף, תופעות לוואי הידועות בשימוש ממושך עם סטרואידים:
    דיקוק העור (שכבת העור החיצונית האפידרמיס ושכבת העור הפנימית יותר הדרמיס).
    נימי דם (Telangiectasia), רגישות בעור, סימני מתיחה, אדמימות (Erythema)
    אקנה, אלרגיה כתוצאה ממריחת החומר על העור ועוד

שמש הינה גורם הידוע כמחמיר את הסמפומים האופיינים ברוזצאה, על כן מומלץ
    להגן על העור לא רק בשימוש של קרם הגנה אלא לבישה של חולצות המכסות אזור החזה.
    מומלץ שימוש בבדים המכילים פוליאסטר( סוג של ניילון) המספק הגנה טובה יותר מקרני השמש מאשר בד כותנה.

שימוש של קרם גוף מבושם אינו מומלץ! קיימים קרמים מצויינים לגוף המיועדים לעורות הרגישים ביותר והמכילים שיבולת שועל ושומנים /ליפידים ואשר אינם מבושמים. תוכלי למצאם במח' הדרמוקוסמטית בפארמים השונים.

לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

אורוני
    24/07/2012

עדיין לא הבנתי אם בכל זאת קיים איזשהו תכשיר האמור להקל על האדמומיות בקדמת החזה, במידה ואכן זה רוזציאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ריזציה יכולה להיות גם
    ציפי
    10/07/2012

אצל אנשים כהי עור?

לקביעת תור
    סגירה
    האם ריזציה יכולה להיות גם

הוספת תגובה

• האם ריזציה יכולה להיות גם - תגובה

יפית כהן
    16/07/2012

ציפי שלום וברוכה הבאה לפורום!

בהתייחס לשאלתך, רוזצאה שכיחה יותר בקרב אנשים בהירי עור אך הפרעת עור זו
    יכולה גם להופיע בקרב אנשים כהי עור.

שמש הינה אחד הטריגרים המחמירים את הסימפטומים בעור הפנים שכן, קרני השמש הנספגות בעור גורמות לשחרור של חומרים פרואינפלמטורים/מחוללי דלקת.
    על כן, הגנה מהשמש ומריחה של קרם הגנה המותאם לעורות הרגישים חשובה ביותר
    במיוחד כשמדובר בעור בהיר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזציאה
    עמית
    25/06/2012

שלום
    אפשר להגיד באופן חד משמעי מהם הגורמים לרוזציאה?
    האם זה גנטי או בעקבות טראומה? או שניהם?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רוזציאה

הוספת תגובה

• רוזציאה - תגובה

יפית כהן
    01/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזציאה - תגובה

יפית כהן
    02/07/2012

עמית שלום וברוך הבא לפורום!

בהתייחס לשאלתך, לצערי, לא ניתן לקבוע מהו הגורם העיקרי להתפרצות רוזצאה.
    גנטיקה משחקת תפקיד כמו בהרבה הפרעות עור/מחלות וכמובן גם סטרס.

ידוע כי קיימים גורמים/טריגרים המחמירים את הסימפטומים האופיינים כדוגמת שמש, אלכוהול, אוכל מטוגן וחריף, סאונות והרשימה ארוכה על כך תוכל לקרוא בפורום.

הכלל הראשון בטיפול ברוזצאה הינו מניעה והישמרות מפני אותם טריגרים שכן למחלה נטייה לפרוגרסיביות(החמרה) במידה ואינה מטופלת כיאות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מסווים את הרוזצאה במייק אפ?
    טל
    09/06/2012

אובחנתי עם רוזצאה.
    יש לי גם התרבות של דמודקס. זה בא לידי ביטוי בכך שמעור חלק למגע העור שלי מרגיש כמו נייר זכוכית. מכל נקבובית יוצא "קוץ" דוקרני על גבי העור. "קוצים" אלה נראים רק ממש מקרוב.
    כאשר אני מנסה להסוות עם מייק אפ את הכתמים האדומים של הרוזצאה, המייק אפ מבליט מאוד את ה"קוצים" הלבנים הקטנטנים והרבים שיש לי על גבי העור (אלה שגורמים את התחושה הדוקרת של נייר זכוכית).
    ללא המייק אפ לא רואים את הקוצים הקטנטנים שבולטים לי על גבי העור (כי העור שלי לבן וגם ה"קוצים" לבנים), אבל רואים את הכתמים של הרוזצאה.
    ניסיתי גם מייק אפ סיליקוני. זה לא עזר.
    בלי מייק אפ אני מלאה בכתמים אגומים. עם מייק אפ פתאום בולט לי המעטה הלבן של הנקודות הקטנטנות הרבות, ה"קוצים" שבולטים לי מעל לפני העור.

מה עושים? אני מיואשת.

(לא יכולה לקחת תרופות כרגע, כי אני בהריון, וגם אמרו לי שלא מומלץ להשתמש ברוזקס)

הוספת תגובה

• איך מסווים את הרוזצאה -מוסיפה פרטים

טל
    09/06/2012

שכחתי לציין שאני בת 42, וסובלת גם מסבוריאה שמתבטאת בעיקר בגבות (אדמומית כואבת ומתקלפת בשטח הגבות, שעוברת רק אם אני מורחת פוליקוטן), וגם מאקנה. בנוסף לכך אני בהריון, ושמתי לב שהערבובייה של כל הצרות על העור גם השאירה כתמים אדומים (בד"כ נזהרת משמש ע"י כובע בלבד, כי מתעצלת למרוח קרם הגנה).
    בעבר העור שלי היה שמנוני, אבל היום הוא יבש במרכז הלחיים ושמנוני מסביב לאף. הנקבוביות רחבות

האם תוכלי להמליץ על קרם לחות שמתאים לי? ועל קרם הגנה?
    איך המוצרים של סבוקלם? האם מתאימים לבעיות שלי?

בתודה רבה מראש על ההתייחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מסווים את הרוזצאה במייק אפ? - תגובה

יפית כהן
    14/06/2012

טל שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהתייחס לשאלתך, אדגיש תחילה כי מבלי לראות את הסימפטומים בעור פניך ואת "הקוצים" הלבנים הרי שלא אוכל לאבחן אבחנה מדוייקת באשר לסיבת הופעתם.

האם נבדקת ע"י רופא עור וזה איבחן בעור פנייך באמצעות דרמוסקופ (Dermoscope), דמודקס?
    כעיקרון, דרמוסקופ הינו מכשיר קטן המורכב מזכוכית מגדלת שהינה עדשה בטכנולוגיה מיוחדת (LED-light emitting diodes)
    עדשה זו מסוגלת לאבחן את מה שנמצא בעור בעומק של עד כ- 2 מיקרון.
    מבעד לדרמוסקופ ניתן לראות לעיתים את "הזנב" של טפיל הדמודקס.

עם זאת אציין באותה נשימה כי רוזצאה במקרים רבים אינה קשורה קשר הדוק לטפיל הדמודקס!

בהסתייגות שלא ראיתי ולא איבחנתי את עורך אציין כי עור הפנים של אנשים הלוקים ברוזצאה בד"כ יבש או מיובש או שמן אך מיובש! לכאורה נשמע כי קיימת סתירה בדבריי אך לא כך הדבר.

מחסום ההגנה של העור (Barrier), הוא למעשה תת השכבה החיצונית של העור- שכבת הסטרטאום קורנאום. שכבה זו מכילה כ- 10-30% מים ולה תפקיד חשוב ביותר במניעת איבוד נוזלי הגוף ובחסימת חדירתם של נוזלים וחומרים טוקסים/רעילים מן החוץ.

ידוע כי מחסום הגנה זה אינו תקין ופגום במיוחד כשמדובר במצבים פתולוגים כדוגמת רוזצאה/אקנה רוזצאה ומחלות נוספות כדוגמת פסוריאזיס, אטופיק דרמטיטיס, אלרגיות אקזמות וכו דבר הגורם לתהליך איבוד מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית .
    עם תהליך זה מופעלים תהליכים אינזימתיים הגורמים לפירוק של קורנאודזמוזומים
    (Corneodesmosomes), אשר הינם מיבנים מיוחדים המחברים בין תא לתא
    וכתוצאה, חל תהליך לא תקין של הנשלת התאים (Desquamation), דבר המוביל בסופו של דבר לתופעה של עור יבש או מיובש, מחוספס, מתקלף ואפילו קוצני למגע!

שימוש בחומרים המשקמים שכבה/מחסום זה הינו אחד מאבני הייסוד בכל פרוטוקול טיפולי בהפרעת עור זו.

אומר בנוסף כי פעמים רבות ניתן לראות בעור הפנים של חולי רוזצאה גבשושיות חלב או מיקרו ציסטות אשר לא ניתן לנקזן מאחר ופתח תעלת זקיק השערה נסתם- (בלוטת החלב מחוברת לזקיק השערה ושני אלו נמצאים בתעלה אשר פתחה נסתם).
    כתוצאה, גבשושיות מרובות בעור הפנים אשר מריחה של מייק אפ אינה יוצרת עור אחיד ואינה מסווה אותם כלל וכלל.

ניתן לטפל בתופעה זו ע"י שימוש במחט מיוחדת או מחט חשמלית אך כאמור מצריך התערבות של מומחה לעניין.

אם כן, שימוש בחומרים מלחחים/ משקמי Barrier כדוגמת פוליהידרוקסי אסיד, לקטוביוניק אסיד, ניאצינמיד- ויטמין B3, מומלצים ביותר.

באשר לסבוראה בעור פנייך אציין כי הפרעת עור זו שכיחה ביותר ומאובחנת במיקרים רבים גם בקרב מי שבפניו רוזצאה.

מוצרים של סבוקלם טובים להרגעת האדמימות ולליחוח העור. אני אישית משתמשת בתכשיר הג'יל.

באשר לקרם הגנה וחשיפה לשמש, חבישה של כובע אינה לכשלעצמה מספקת הגנה מספקת מקרינת השמש. Photoprotection -הינו מושג המציין מכלול אמצעים בשימוש והגנה מפני קרני השמש המזיקות וכולל בחובו גם מסנני קרינה, שימוש בבגדים מיוחדים משקפי שמש, אנטי אוקסינטים ותזונה.

ממליצה לך אפילו כחובה להשתמש בקרם הגנה מותאם למצב עורך או לעור רגיש שכן לא כל קרם הגנה מומלץ .

על מרכיבים מומלצים בקרם הגנה תוכלי לקרוא בפורום אציין רק מס' הדגשים
    כי מומלץ שימוש במסנן קרינה SPF 30 ומעלה
    מקדם הגנה רחב טווח נגד קרני UVB וקרני UVA
    עמיד מאד במים Very water resistance

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מסווים את הרוזצאה במייק אפ? - תגובה - תגובה

יפית כהן
    18/06/2012

המשך לתשובתי,

מסנני קרינה המכילים מרכיבים אנאורגניים שאינם כימיים כדדוגמת צינק אוקסיד או טיטניום דיאוקסיד מומלצים.
    מומלץ להימנע ממרכיב בשם Benzophenon 3- אינו מיועד לעורות רגישים
    (מאד תלוי אם מגיע מקופסל או עטוף בסיליקון או בטכנולוגיה אחרת דבר המונע מגע החומר עם העור והמונע את פירוקו עם חשיפה לשמש).

באשר לכתמים האדומים בעור פניך ושוב בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר
    סביר להניח כי כתוצאה מהתהליך הדלקתי או מתהליך של אי תקינות ריפוי פצע נותרים כתמים אדומים אשר אלו יכולים להחמיר ולהתכהות תופעה הנקראת פיגמנטציה שלאחר הדלקת.

שימוש בחומצה אזלאית מומלץ ביותר הן לטיפול באדמימות הן לטיפול בפצעים והן לטיפול באדמימות או בפיגמנטציה שלאחר דלקת. החומר מותר לשימוש בהריון ומסווג ברמה B
    על פי ה- FDA כלומר אינו מסוכן לעובר.

לשאלות נוספוות תוכלי ליצור עימי קשר,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזציאה - כמה שאלות
    חדשה בפורום
    23/05/2012

יפית שלום,
    אני בת 38 ואובחנתי השבוע ברוזציאה. יש לי אדמומיות בפנים שבאה והולכת ופצעונים.
    יש לי כמה שאלות:
    - אני משתמשת בסבון לפנים וקרם לחות של דרמלוג'יקה ומייקאפ של BOAZ - האם מתאימים לדעתך? אם לא, אשמח לקבל המלצות
    - קראתי בכמה אתרים כי ספורט מחמיר את המצב. אני מתאמנת כ 5 פעמים בשבוע ומאוד חשוב לי להמשיך להתאמן - האם ידוע לך האם יש סוגי ספורט שפחות "בעייתיים? מה ההמלצה שלך בעניין?
    - מה דעתך על טיפול פוטודינמי להקלת הסימפטומים?
    תודה מראש,
    מאובחנת חדשה וקצת מפוחדת..

לקביעת תור
    סגירה
    רוזציאה - כמה שאלות

הוספת תגובה

• רוזציאה - כמה שאלות - תגובה

יפית כהן
    24/05/2012

שלום וברוכה הבאה לפורום!

בהתייחס לשאלותייך לגבי קרם לחות וסבון של חברת דרמלוג'יקה .
    חשוב מאד לבדוק את המרכיבים הן בקרם הלחות והן בסבון.

כעיקרון, מומלץ להימנע מסבונים המכילים את החומר : Sodium Lauryl Sulfate
    או Sodium Dodecyl Sulfate
    המרכיבים הנ"ל הינם חומרים פעילי שטח קרי חומרים הלוכדים לכלוך ושומן הנמצא על פני העור. החומרים אינם מומלצים לעורות הרגישים או למצבים פתולוגים/ הפרעות עור כדוגמת רוזצאה/אקנה רוזצאה/סבוראיק דרמטיטיס ועוד
    מצבי עור אלו מאופיינים בליקוי מחסום ההגנה של העור.

באשר לקרמים קוסמטים מומלץ לבדוק כי הקרם אכן מיועד לעורות רגישים אינו מכיל
    חומרים משמרים מסוג פארבנים(Methyl, Ethyl, Butyl, Propyl Paraben)
    ואינו מכיל מרכיבי בישום Fragrance
    מומלצים קרמים המכילים חומרים המשקמים את מחסום ההגנה של העור כדוגמת ויטמין B3(ניאצינמיד), חומצת שומן אומגה 6, שיבולת שועל עוזר להרגעת העור והרשימה ארוכה מאד

באשר למייק אפ, מומלץ מייק אפ שאינו קומדוגני, הניתן להסרה בנקל.
    והמיועד לעורות רגישים!
    אני אישית משתמשת במייק אפ של חברת סיסלי.

באשר להתעמלות, ידוע כי התעמלות יכולה להחריף את הסימפטומים הקיימים ואת האדמימות האופיינית, ממליצה לך לרכוש קרחונים מיוחדים ולעטפם במגבת כך שבכל עת שהינך מתעמלת, עם תום ההתעמלות או בהפסקות קצרות כששותים מים ואם יש אפשרות לעטות את המגבת הקרה על פנייך על מנת להרגיע את העור.

טיפול פוטודינמי (Photodynamic Therapy), משלב מריחת העור בקרם או חומר תרופתי ואשר נהיה פעיל או אקטיבי בחשיפה לאור(פוטוסנסיטייזר) באורך גל מסויים.
    כתוצאה אקטיבציה של מולקולת חמצן המשמידה באופן נקודתי את הנגע בעור או תאים טרום סרטניים ומס סוגים של נגעים סרטניים. הפרוצדורה מבוצעת ע"י רופא.

יש רופאים המשתמשים בפרוצדורה זו לטיפול בנגעי אקנה אך כאמור ברוזצאה כשמדובר באדמימות כרונית חולפת או קבועה והמפושטת בד"כ על פני העור הטיפול הנ"ל בעייתי. בנוסף, מקריאה בספרות רפואית לא מצאתי מחקרים המעודדים באופן חד משמעי טיפול מסוג זה לרוזצאה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פוטודינאמי

ליאור
    29/08/2012

היי,

כמי שעבר את הטיפול הפוטודינאמי לטיפול ברוזציאה, אני יכול לומר שהוא עוזר רק להחליק את העור ולסלק את הצלקות והגלדים שנוצרו עקב הרוזציאה, הוא לא פוטר את הבעיה, משום שמדובר במחלה כרונית (מתמשכת). בנוסף, מדובר בשבוע של סבל שבו הפנים שלך נראות כאילו נשרפת בפנים בדרגה הגבוהה ביותר האפשרית (כמו חציל עם עיניים, אף ופה), ולאחר מכן אדמומיות למשך מספר חודשים.

אני יכול להגיד, אם כי עדיין לא בביטחון מלא משום שלא עבר מספיק זמן, שטיפול נגד חיידק ההליקובקטר פילורי (10 ימים של 3 סוגי אנטיביוטיקה) עזר מאוד כנגד הרוזציאה, שמחקרים חדשניים מצביעים על קשר כלשהו בין השניים. אני ממליץ מאוד ללכת לרופא משפחה, לבקש הפניה לתבחין נשיפה (ולא לתת לרופא לפקפק בכך גם אם אין סימפטומים של כאבי בטן וכו'), לבצע את הבדיקה (צום של 8 שעות לפני ושבוע לפני ללא אנטיביוטיקה), מקבלים את התוצאה לאחר מספר ימים ומתחילים בטיפול של 10 ימים.

לגבי החיידק, גם ללא קשר לרוזציאה מומלץ מאוד להפטר ממנו. לדברי הגסטרואנטרולוג (או איך שלא כותבים את זה), ככל הנראה נדבקים בחיידק בגיל קטן, ובשלב מסויין בחלק מהאנשים הוא מחליק "לפעול". לדעתי אנטיביוטיקות כדוגמת מינוציקלין או דומיה יוצרות בקיבה תנאים מתאימים לחיידק כדי שיוכל להתחיל לפעול. לדברי הרופא, רק לאחר שנה-שנתיים מתום הטיפול באנטיביוטיקה מערכת העיכול מתאוששת.

קראתי על זה כ"כ הרבה...כמה עצוב :(. לא נורא, מקווה שזה יעזור למישהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ממליץ על פוטודינמי לרוזציאה

אמיר
    17/09/2013

כן, אני מסכים לחלוטין עם הקוסמטיקאית.
    עברתי טיפול פוטודינמי לרוזציאה אצל ד"ר סמדר שרייבר בבי"ח אסף הרופא.
    הטיפול כלל לא עזר להעלמת האודם והנימים אלא החמיר אותם.
    בנוסף לא יכולתי לצאת שבועיים מהבית כי הפנים שלי היו אדומות כמו אש ונפוחות.
    נאלצתי לעבור טיפולי IPL לאחר הטיפול כדי לשקם את מצב הפנים.
    בנוסף התייעצתי עם רופאי עור לאחר הטיפול (מה שהייתי צריך לעשות קודם) ואף אחד מהם לא המליץ על הטיפול כטיפול יעיל לרוזציאה.
    ד"ר סמדר שרייבר לא אמינה ומניפולטיבית - היא תמליץ לכם לעשות טיפול על כל שטח הפנים גם אם הנגעים שלכם ממוקדים במרכז הפנים כדי שהיא תרוויח יותר כסף כמובן...
    אני לא התרשמתי ממנה כלל!
    היא מאותם רופאים שממליצים לאנשים לעשות טיפולים גם כשהם כלל לא זקוקים להם או לא מתאימים להם!!!
    ראו הוזהרתם!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המחקר לרוזציאה
    דנה
    16/05/2012

ציינת פה שמתקיים מחקר ניסיוני להקלה על רוזציאה באמצעות מריחה מקומית של מינוציקלין בצורת קצף.
    תוכלי להגיד לי אם יש כבר תוצאות של המחקר, ואם לא אז מתי הוא עתיד להסתיים?

לקביעת תור
    סגירה
    המחקר לרוזציאה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת-קרם הגנה מהשמש
    זהר
    07/05/2012

לחברת לה רוש-פוזה יש קרם הגנה מהשמש שהוא נטול בושם ופראבנים,אבל מכיל אלכוהול(עד כמה שידוע לי). לעומת זאת לחברת אוון יש קרם הגנה (בשפופרת הכתומה) שלא מכיל אלכוהול,אבל כן מכיל בושם.
    איזה קרם לדעתך יהיה מתאים יותר לעור עם רוזציאה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת-קרם הגנה מהשמש

הוספת תגובה

• שאלה נוספת-קרם הגנה מהשמש - תגובה

יפית כהן
    09/05/2012

זהר שלום וברוכה הבאה לפורום!

בהתייחס לשאלתך, שתי החברות שציינת טובות אבל לחולי רוזצאה ו/או לאנשים להם
    מצבים פתולוגים בעור הפנים, כדוגמת אקנה, סבוראה, אטופיק דרמטיטיס, פסוריאזיס,
    אלרגיות, אקזמות-הפרעות עור המצביעות על אי תקינות של מחסום ההגנה של העור.(אקנה בחלק מהמקרים).
    ובנוסף, אנשים אשר עור פניהם רגיש ביותר ללא סמפטומים קליניים של אדמימות בפנים, לכול המצבים הנ"ל, קרם הגנה של חב' AVENE הינו קרם מצויין.
    כאמור, קיימות חברות נוספות רבות טובות לא פחות אך מומלץ לבדוק את המרכיבים בקרם. המלצתי הינה על סמך ניסיוני.

קרם המכיל אלכוהול אינו מומלץ לחולי רוזצאה.
    אציין כי לחב' AVENE פורמולציות חדשות ללא פארבנים וללא מרכיבי ריח, אריזה כתומה
    לילדים.
    קרם הגנה מומלץ ביותר גם כן של חב' AVENE הינו קרם הגנה 100%מינרלי המגיע באריזה לבנה. אינו מכיל מרכיבי בישום. הקרם מכיל מסנני קרינה שאינם כימיקלים Titanium Dioxide ומשכך, אין חשש לספיגה סיסטמית (ספיגה למחזור הדם או לשכבות העור העמוקות). הקרם מכיל מקדם הגנה 50SPF

הקרם מיועד לסוגי עור הרגישים ביותר, ו/או סוגי עור הרגישים למרכיבים כימיקלים.
    מכיל אנטי אוקסידנטים , פרקורסור- חומר מקדים לויטמין E המחובר למולקולת סוכר, טכנולוגיה המונעת את פירוקו ומאפשרת את יציבותו (Photostable)עם החשיפה לשמש , ובנוסף מאפשרת חדירותו לעומק העור.
    למעשה טכנולוגיה זו קיימת בכל מסנני הקרינה של חברה זו ובכך יחודו.

רב מסנני הקרינה הקיימים מכילים ויטמין E כאנטי אוקסידנטים אבל עם החשיפה לשמש מתפרקים הם.

חסרונו של הקרם הינו מרקמו- מרקם יחסית סמיך אבל מבחינת הגנה מהשמש- מספק את ההגנה הטובה ביותר מכל מסנני הקרינה הקיימים לחברה זו.

כאמור יש הרבה מה לכתוב על מסנני קרינה . ולצערי, הידע לוקה בחסר בקרב הציבור בכל הקשור לנושא זה על כן אפרסם בקרוב מחקרים חדשים ורוגלציות או רוגלות חדשות לגבי מרכיבים בקרם הגנה מהם צריך להימנע, איזה מרכיבים מומלצים וכמובן כיצד לבחור ומהם האינדיקציות לבחירת קרם הגנה טוב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרים לטיפול ברוזציאה
    זהר
    06/05/2012

קראתי שהמוצרים של AVENE ושל חברת LA ROCHE-POSAY מומלצים לטיפול ברוזציאה.
    כרגע אני מחפשת סבון\קרם ניקוי וקרם לחות לשימוש יומיומי. בנוסף אם יש לך המלצה למסכה או קרם להרגעה לשימוש מדי פעם.
    אשמח לשמוע על המלצה למצורים ספציפים של שתי החברות האלה .
    תודה-רבה.
    זהר.

לקביעת תור
    סגירה
    מוצרים לטיפול ברוזציאה

הוספת תגובה

• מוצרים לטיפול ברוזציאה - תגובה

יפית כהן
    09/05/2012

זהר שלום!

בהתייחס לשאלתך, ראשית חשוב להבין מהי תת סוג הרוזצאה בעור פנייך?

האם מדובר בדלקתיות ואדמימות בלבד ו/או פצעים פפולרים פוסטולרים עם מוגלה דמויי אקנה?

במידה והינך מעונינת ברכישה של מוצרים מחברות אלו בלבד אזי, תחליב ניקוי לעור פנים רגיש יבש ויבש מאד מסדרת Physiological cleansers ,אינו מכיל צבע, סבון, אלכוהול או פארבנים.

קרם לחות והרגעה מסדרת טולריאן לעור רגיש במיוחד אינו מכיל פארבנים קיים בשלושה
    מרקמים. הקרם מכיל בישום.

בנוסף, לחברה תכשיר המכיל מים טרמליים והעשיר בסלניום. המים מרגיעים את העור, אנטי אוקסידנטים ואנטי דלקתיים.

לחב' AVENE קרם לחות במרקם קליל, מכיל אנטי אוקסידנטים
    Rich Hydrating Cream- מיועד לעור יבש או מיובש.

לחברה גם כן מים טרמליים המכילים סלניום .

בנוסף, אמליץ על סרום של חב' Neo strata נמכר ע"י רופאים ו/או קוסמטיקאיות מורשות ו/או חב' EXUVIANCE. סרום פשוט מעולה לליחוח העור. הסרום מכיל אנטי אוקסידנטים וחומרים המשקמים את מחסום ההגנה של העור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה-המשך

זהר
    11/05/2012

יש לי מעט פצעונים דמויי אקנה בנוסף לאדמומיות.
    בקשר לאוון ולה רוש-פוזה: התמקדתי בחברות האלה כי הן נגישות לי גם מבחינת המחיר וגם מבחינת הנגישות הפיזית(כמובן שאשמח לשמוע על חברות נוספות שמתאימות מבחינת שני התנאים האלה).
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרים לטיפול ברוזציאה - תגובה

יפית כהן
    09/05/2012

זהר שלום!

בהתייחס לשאלתך, ראשית חשוב להבין מהי תת סוג הרוזצאה בעור פנייך?

האם מדובר בדלקתיות ואדמימות בלבד ו/או פצעים פפולרים פוסטולרים עם מוגלה דמויי אקנה?

במידה והינך מעונינת ברכישה של מוצרים מחברות אלו בלבד אזי, תחליב ניקוי לעור פנים רגיש יבש ויבש מאד מסדרת Physiological cleansers ,אינו מכיל צבע, סבון, אלכוהול או פארבנים.

קרם לחות והרגעה מסדרת טולריאן לעור רגיש במיוחד אינו מכיל פארבנים קיים בשלושה
    מרקמים. הקרם מכיל בישום.

בנוסף, לחברה תכשיר המכיל מים טרמליים והעשיר בסלניום. המים מרגיעים את העור, אנטי אוקסידנטים ואנטי דלקתיים.

לחב' AVENE קרם לחות במרקם קליל, מכיל אנטי אוקסידנטים
    Rich Hydrating Cream- מיועד לעור יבש או מיובש.

לחברה גם כן מים טרמליים המכילים סלניום .

בנוסף, אמליץ על סרום של חב' Neo strata נמכר ע"י רופאים ו/או קוסמטיקאיות מורשות ו/או חב' EXUVIANCE. סרום פשוט מעולה לליחוח העור. הסרום מכיל אנטי אוקסידנטים וחומרים המשקמים את מחסום ההגנה של העור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה נחשב גם לרוזציאה?
    נועה
    28/04/2012

שלום,
    כול הזמן העור מתקלף לי, ומתחת לקילופים יש כתמים אדומים.
    לא עשיתי פילינג ולא נחשפתי לשמש.
    אם אני מנקה את הפנים או שמה קרם לחות אז הכתמים האדומים מופיעים בצורה יותר חריפה ומופשטת, ואפילו בלי קילוף.
    מאז ומתמיד אני סובלת מעור יבש ורגיש ואדמומי.
    מה הפתרון האולטימטיבי לבעיה הזאת? שמעתי שיש לא מעט אנשים שסובלים ממנה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה נחשב גם לרוזציאה?

הוספת תגובה

• האם זה נחשב גם לרוזציאה? - תגובה

יפית כהן
    29/04/2012

נועה שלום וברוכה הבאה לפורום!

בהתייחס לשאלתך לגבי הקילופים והכתמים האדומים בעור פנייך אדגיש כי מבלי לראות במה מדובר הרי שלא יהיה זה מיקצועי לקבוע עובדות ואבחנות לגבי הסימפטומים בעור פניך.

האם הנך מטופלת ע"י רופא עור והאם אובחנת בעבר לגבי הסיבה לקילופים
    והכתמים האדומים?

האם הקשקשת מופיעה גם בקרקפת? יכול להיות שבעור פנייך סבוראה או סבוראיק דרמטיטיס הפרעת עור המאופיינת בהפרשת יתר של בלוטת החלב ואנורמליות בהתקרנות תאי העור. לעיתים מופיעה גם פטריה בשם Pityrosporum ovale

כאמור ממליצה לך להתייעץ עם רופא עור באשר לפשר העניין.

אציין כי עור יבש רגיש ואדמומי מחייב תשומת לב מיוחדת לגבי הרגלי השימוש בסבון
    קרם לחות וקרם הגנה.

אשמח לשמוע ולהתעדכן ממך האם אובחנת ע"י רופא עור על מנת שאוכל להתייחס באופן קונקרטי לבעיה וכמובן לענות בפרוט יתר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזציאה-סבוריאה טיפול פוטותרפי -IPL

איריס לוי
    29/05/2012

שלום רב,
    בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, סבוריאה באה לידי ביטוי בתסמינים כמו אדמומיות, קשקשים, עור שומני, או לחילופין עור יבש מאד, נקבוביות פעורות, פצעונים וסימנים דלקתיים, הגורמים לתחושת גירוי חום עיקצוץ ולעיתים כאב, מראה עור סדוק ומתקלף, הרגשה מעיקה.

סבוריאה - דלקת עור חלבית שהינה בעיית עור הגורמת בעיקר להפרעה במראה האסתטי, כמו גם לסבל ולתחושת אי נוחות בעור.

שכיחותה עומדת על כ-15% מהאוכלוסייה כאשר אצל 5% היא מופיעה בצורה החמורה שלה. הסיבות המדויקות לבעיה שכיחה זו אינן ברורות עדיין, אולם גורמים רבים מגבירים את הסיכויים ללקות בה או להחמיר את תסמיניה. ביניהן: גנטיקה תורשתית, לחץ נפשי, אלרגיה למזון, תרופות מסוימות, ויש המשייכים את ההחמרה לשינויים במזג האוויר ולעונות המעבר, התסמינים מופיעים בעיקר באזור הפנים: סנטר, כנפות האף, עיניים, עפעפיים, גבות, מצח, קרקפת, בחלק החיצוני של האוזניים, ובאזורי הקפלים של העור.

רוזציאה הינה בעיה עורית שכיחה אך לא מוכרת, המתבטאת בעיקר בפנים. רוב האנשים אינם מזהים אותה. התופעה יכולה לחקות סבוריאה או אקנה. רוזציאה מופיעה בשני המינים, אך היא שכיחה פי 3 בנשים, ובעיקר מופיעה בגילאים 30-50.
    רוזציאה מתבטאת ב:אדמומיות בלחיים, סנטר ומצח הדומה לכווית שמש, כלי דם נראים לעין בפנים, פצעונים וגבשושיות על הפנים, עיניים דומעות או מגורות.
    הסיבה לרוזציאה אינה ידועה. מכיוון שהיא מופיעה יותר בגזע הלבן, יש סברה כי קיימת נטייה תורשתית למחלה.

הטיפול התרופתי הניתן לריפוי סבוריאה ורוזציאה כולל תכשירים אנטי-פטרייתיים, משחות על בסיס קורטיזון (סטרואידים) או אנטיביוטיקה. בהן אפשר להשתמש לטיפול קצר טווח, שימוש ממושך בהם עלול לפגוע במערכת החיסון המקומית ועל ידי כך לזרז את ההחמרה במצב.

הטיפול המומלץ בתופעת רוזציאה וסבוריאה בפנים, הינו cטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL - קרן אור[/a]טכנולוגיה היעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום בבלוטות החלב בשילוב עם תוספי תזונה ייחודיים המכילים פרוביוטיקה איכותית לטיפול בבעיות עור וחיזוק המערכת החיסונית ותכשירים מרגיעים בעלי מרקם קליל על בסיס מימי, אנטי בקטריאליים ואנטי פטרייתיים המונעים התפתחות של הבקטריה ומחזקים את מנגנון ההגנה הטבעי בעור.

כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבת קופרוז בפנים במחט חשמלית
    תמר
    24/04/2012

סליחה על החפירות אבל שכחתי לשאול בנוגע לצריבת נימים בפנים במחט חשמלית,
    הבנתי שרופא עור מבצע את הפרוצדורה הזאת וכאשר מדובר בנימים מעטים בפנים האופציה הזו עדיפה על טיפול בלייזר,העניין הוא שאני לא מצליחה למצוא אף המלצה לרופא עור שמתמחה בזה,העור שלי דק ועדין ואני לא רוצה לחשוב מה יהיו התוצאות בידיו של רופא לא מיומן.האם תמיד נותר סימן אדמומי ונפיחות במקום הטיפול או גרוע מכך צלקת, או שהדבר תלוי
    במומחיות הרופא?אודה על כל אינפורמציה שיש לך בעניין זה
    אגב האם מישהו שמע על ד"ר בועז גבאי מרעננה?הייתי אצלו בייעוץ לגבי טיפול בנימים במחט אומנם אדם מקסים ולבבי אך לא ממש התרשמתי שהוא מהוקצע בתחום זה...
    שוב תודה גדולה.

הוספת תגובה

• צריבת קופרוז בפנים במחט חשמלית - תגובה

יפית כהן
    27/04/2012

הי תמר,

בהתייחס לשאלותייך, האם הקופרוז מופיע בכנפות האף או שמדובר בנימי דם באזור הלחיים?

במידה ונימי הדם מופיעים באזור הלחיים ובהתייחס לכך שעורך דק ממליצה לך לפנות לדר דוד פרידמן, רופא עור המומחה בליזרים.

מרפאתו מרכז עור וליזר ממוקמת בירושלים ופעם או פעמיים בשבוע מקבל פציינטים גם בתל- אביב.

טיפול בנימי דם באמצעות מחט חשמלית או electrocautery דורשת מיומנות רבה

שכן הפרוצדורה יכולה לעיתים להשאיר צלקות אם לא מבוצעת על ידי מומחה לעניין.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבת קופרוז במחט

תמר
    29/04/2012

יש לי מס' נימים קטנים בכנפות האף וכן מס' נימים קטנים בלחיים ,כל אלו הופיעו מס' שנים לפני הופעת הרוזציאה ווללא קשר אליה ,בעיקר מסיבה תורשתית.
    הבנתי שהלייזר לא מומלץ לטיפול בנימים בודדים בשל תופעות הלוואי שנשמעות הרבה יותר חמורות מקיומם של הנימים עצמם.
    שמעתי על דר' פרידמן, אבל יש לי תור בקרוב לדר' לפידות שגם הוא אמור להיות מומחה ללייזר.
    האם בכל זאת תוכלי להמליץ על רופא שמתמחה בטיפול במחט חשמלית? פשוט טיפול מקומי במס' נימים קטנים נשמע לי הרבה יותר הגיוני מאשר טיפול בלייזר שלא יכול להתמקד באיזור כ"כ קטן.

ושוב תודה גדולה יפית על תשומת הלב וההקשבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבת קופרוז במחט - תגובה

יפית כהן
    15/05/2012

הי תמר,

ראשית, ברצוני להתנצל על העיכוב בתשובתי.

טיפול בנימים קטנים בכנפות האף באמצעות מחט חשמלית קרי, electrocautery

יכול ועלול להשאיר צלקות. ניתן לטפל בליזר גם בצורה נקודתית.

תוכלי להתייעץ בנושא זה עם דר' דוד פרידמן, רופא עור.

מקבל פציינטים ברמת השרון ובירושלים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה