מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום שובקים21/12/2014
שלום ,היכן ניתן לבדוק האם יש בעור את טפיל הדמודקס (Demodex Mites) ? בנוסף לעור רגיש יבש ואדום באיזור הלחיים באיזה מוצרים מומלץ להשתמש? אני משתמשת בקרם הזנה עשיר של AVENE , ובסבון-תרחיץ פנים של דאב. האם זה בסדר? האם כדאי להשתמש בשמנים אתרים של דקלאור?(תמציות סרום) ? והאם יש תרחיץ פנים על בסיס שמן או שמכיל כמות גבוהה של לחות בשביל שלא יגרום ליובש אשמח להמלצות על תכשירים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום שוב - תגובה
יפית כהן03/03/2015קים שלום וברוכה הבאה לפורום,
טפיל הדמודקס ( Demodex mites), הינו טפיל קטן מימדים אשר שני מינים שלו חיים על העור של בני האדם. סוג אחד של טפיל הדמודקס חיי בזקיקי השערה וסוג שני חי בצינורית החלב. שני המינים נפוצים על הפנים, גבות, על הריסים, עור האף ובאזורי גוף נוספים. הטפיל ניזון מבלוטות החלב בעור ומקשקשי העור.
למעשה הטפיל קיים באחוז ניכר מהאוכלוסייה כחלק מאוכלוסיית המיקרואורגניזם בעור והוא אינו גורם למצבים פתולוגים קלינים בעור אבל מסיבות שונות עקב ליקוי במחסום ההגנה של העור והיחלשות מערכת החיסון הטפיל הופך לפתוגני ועלול להחריף את הסימפטומים האופיינים לרוזציאה או רוזציאה דמויית אקנה המלווה בפצעונים אדומים בד"כ ללא מוגלה.
במיקרים רבים אנו מזהים רמות גבוהות ak טפיל הדמודקס בעור!
האיבחון אם קיים דמודקס בעור נעשה באמצעות דרמטוסקופ שהינו מעין מקרוסקופ אופטי המשמש לזיהוי נגעים פיגמנטרים ולראייה טובה יותר של שכבת העור העליונה.
בנוסף, במיקרים רבים מבוצעת ביופסיה בביה"ח או במרפאות ייעודיות בהן נלקחת דגימה של רקמת העור לבדיקת הדמודקס.
אציין כי במיקרים רבים ניתן לזהות את הדמודקס באמצעות הדרמטוסקופ ללא שליחה לביופסיה. ניתן לראות את הזנב של הטפיל. כמו כן אדגיש כי הניסיון המיקצועי בזיהוי טפיל הדמודקס חשוב ביותר שכן לעיתים לא ניתן לאבחנו על פני העור שכן זה קיים עמוק בצינורית בלוטת החלב. בכל מקרה, במידה וקיימות רמות גבוהות של טפיל הדמודקס אזי הטיפול שינתן בין היתר הינו תכשיר אנטי פראזיטרי.
הטפיל בד"כ פעיל בלילה שכן הוא יוצא מבלוטת החלב למציאת בת זוג ולכן מסיבות נוספות התכשיר האנטי פארזיטרי ניתן למריחה בלילה.
לשאלתך, לא מומלץ לשימוש שמנים אתרים למי שבעור פניו רוזציאה. קרם לחות של חב' Avene הינו קרם טוב המיועד לעורות רגישים אך זה לכשלעצמו אינו מספיק מרווה ומלחח במיקרים של עור יבש או עור שמן מיובש. בנוסף, קיימים סבונים רבים וטובים לרוזציאה, לגבי סבון של חב' דאב, מומלץ הסבון המוצק אשר נקרא Syndet Bar. כתבתי רבות בפורום על סוג של סבונים מוצקים המכילים דטרגנטים סינטטים שאינם פוגעים בשומנים הטובים של העור. וכן מכילים הם Stearic Acid חומר המלחח את העור.
לסיום אציין כי חשוב לאבחן את הסימפטומים בעור הפנים על מנת להתאים את הפרוטקול הטיפולי. למרות שעל פי הרפואה רוזציאה אינה ניתנת לריפוי מניסיוני ניתן בהחלט להיטיב לשפר ואף לרפא במיקרים של דמודקס (Rosacea-like Demodicosis).
לצערי אינני יכולה לפרסם בפורום זה תמונות "לפני ואחרי" דבר אשר היה ממחיש עד כמה איבחון מדוייק והתאמה של טיפול מערכתי הכולל טיפול תרופתי, פרוצדורות אסתטיות בשילוב קרמים דרמוקוסמטיים הם רק אלו שיטיבו וישפרו את מצב העור גם כשמדובר באדמומיות, נימי דם ופצעונים לרב!
האיבחון והניסיון של איש המקצוע חשוב ביותר שכן יש לבדוק אם מדובר בזיהום של דמודקס הניראה כמו רוזציאה או האם הסימפטומים הינם אקנה או רוזציאה דמויית אקנה או סבוריאה למשל. במיקרים רבים ניתן לאבחן גם אקנה גם רוזציאה וגם סבוריאה ולכן התאמת הפרוטקול הטיפולי חשובה ביותר.
בכל מקרה, ניתן לפנות אליי לייעוץ ואבחון אישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי שטיפת פנים עשירה בלחות
רננה05/03/2015ממליצה לברר לגבי הסבון הטבעי של ama lurra שמבוסס על חלב עיזים,
הוא מאוד לחותי ושומר על הלחות בעור והוא טבעי בניגוד לתכשירים אחרים.
לגבי השאר כדאי להמשיך להתייעץ עם רופא בהמשך לתשובתו של הד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםקים15/12/2014
שלום. בשנתיים אחרונות יש לי אודם בלחי שמאל שלא ייחסתי לו חשיבות -הופיע מלווה לפעמים בפצעונים ממש קטנטנים . יש לציין שאינני נחשפת לשמש בשנים האחרונות בכלל,לא שותה אלכוהול,ורק עושה מקלחות חמות מלוות באדים וסאונה.
ששמתי לב שאחרי המקלחת האודם בלחי מופיע. לפני שבוע רופא עור אמר לי שזה רוזציאה. כעת אני מצמצמת את המקלחות החמות. והאודם כמעט עבר, אך מהפחד שקראת על רוזציאה אני מפחדת שהעור יתעבה או שיקרה משהו. יש לציין שהאדום מופיע רק בלחי שמאל. וכמעט נעלם. מה ניתן לעשות על מנת לטפל בזה שזה יעלם לגמרי ולא יחזור ? האם ניתן לטפל לגמרי ולהעלים את זה או שכל החיים צריך לשמור מהשמש ומהחום במקלחת? בנוסף אשמח להמלצות על תכשירים לשימוש כמו קרמים ותרחיצים, העור שלי יבש. ועוד שאלה קטנה , ממה זה בא הרוזציאה? איך קיבלתי את זה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
יפית כהן29/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם לחות בשילוב עם טיפול לרוזיצאהיעלי13/11/2014
יפית שלום,
פניתי אליך בעבר הייתי מיואשת והנה אני שוב מחפשת עזרה.
אני סובלת מרוזיצאה כשלוש וחצי שנים, נבדק ונמצא דמודקס.
אין לי פצעונים בפנים אלא אדמומיות במיוחד באיזור ה T ומתחת לסנטר ולעיתים גם גרד.
טופלתי בקרמים רבים ושונים כמו רוזקס ואף נטלתי קיורוטן לפני כשנה.
כיום ובהמלצת רופאת העור (ד"ר רינה סגל) אני מורחת על העור "רק" משחה ג'ל שקוף שרוקחים במיוחד בסופר פארם (איני יודעת את שמה, זה מגיע בקופסה לבנה עם פקק אדום)
קיבלתי MINOCYCLINE 50MG לחודש ימים וטרם לקחתי.
האם את ממליצה לי לנסות?
התכשירים שאני משתמשת בהם:
* לניקוי הפנים אני משתמשת בתרחיץ של SEBO MEDIS
* ובהמלצתך קרם הגנה של AVENE (אריזה כתומה) ומייק אפ של סיסלי (יקרררר)
לאחרונה יש לי יובש בפנים וגם תחושה שהפנים בוערות.. אולי בגלל מזג האוויר המייבש את העור?
אני מחפשת קרם לחות כי מרגישה שהעור שלי מאוד "צמא".
אשמח לקבל המלצתך המקצועית.
יום טוב בהערכה רבה,
יעלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שם המשחה הוא Ivermectin
יעלי16/11/2014יפית,
שם המשחה שאני מורחת על הפנים כל בוקר הוא Ivermectin 0.5% in Gel
כאמור זה הטיפול היחיד שלי כרגע ואני מחפשת לחות לעור שלא תגרום לגירוי יתר כי אני מרגישה שהעור יבש.
תודה רבה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שם המשחה הוא Ivermectin - תגובה
יפית כהן17/11/2014יעלי שלום,
התכשיר אשר ניתן לך בשם Ivermectin הינו תכשיר אנטיפאראזיטרי הניתן למצבים בהם מאובחנות בעור רמות גבוהות של טפיל הדמודקס (Demodex Mites).
בד"כ רמות גבוהות של הטפיל נצפות במצבים של רוזציאה דמויית אקנה. שכן אז הפצעים הינם אדומים קטנים ללא מוגלה אך לא רק!
מניסיון, התכשיר יעיל אף למצבים דמויי רוזציאה כדוגמת Rosacea like demodicosis.
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי לעיתים גרד ותחושת צריבה הינם בין הסימפטומים האופיינים למחלה בשל ליקוי במחסום ההגנה של העור. ומשכך מומלץ השימוש בקרמים המשקמים מחסום ההגנה של העור המכילים אף מרכיבים אנטי דלקתיים ומרכיבים מלחחים.
יש להכיר את הפרופיל הרפואי שלך ולאבחן את סוג האדמומיות על מנת להמליץ על תכשירים ייעודיים מלחחים שכן מניסיוני קיימים פציינטים רבים הרגישים למרכיבים מסויימים בתכשירי קוסמטיקה ונושא זה צריך לבדוק לפני שמתאימים קרם זה או אחר.
באשר למייק אפ חלופי לסיסלי וזול יותר הינו Double Wear של אסתי לאודר.
באשר לאנטיביוטיקת מינוציקלין, זאת נרשמת לעיתים לטיפול במצבים של רוזציאה
בנוסף, יש לאבחן האם קיימות גבשושיות חלב בולטות או סתומות באזור האדמומיות ובכלל, שכן אלו עלולות להחמיר האדמומיות האופיינית ונימי הדם אם אלו קיימים.
בכל מקרה, תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית בנייד: 054-5321040
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה רוזיצאהרועי01/11/2014
רציתי לעבור טיפול להעלמת האדמומיות בעור הפנים והקטנת בלוטות החלב יש לי התלבטויות לגבי מיספר טיפולים א: טיפול פוטודינמי PDT שישנם מאמרים שזה לא אפקטיבי לבעיה הזאת . ב: טיפול בלייזר PDL והאם זה עלול לפגוע בשערות בפנים . ג IPL משולב גלי רדיו שקוסמטיקאית אמרה לי שזה יעלים לי תאדמומיות . חשוב לציין שיש לי בעיה קרוב ל- 10 שנים הכל ניסיתי משחות כדורים טיפולים ישנה רגיעה במצב אך שפוסקים הכל חוזר מה דעתך בבקשה ותודה מראש !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקנה רוזיצאה - תגובה
יפית כהן10/11/2014רועי שלום וברוך הבא לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך ובהתייחס לשאלתך אציין כי מניסיוני בטיפול ברוזציאה עוד לפני שבוחרים את הפרוצדורה הקוסמטית המתאימה לטיפול באדמומיות העור יש לבצע אבחון מיקצועי של הסימפטומים בעור הפנים.
כאשר מדובר ברוזציאה דמויית אקנה (פצעונים אדומים ללא מוגלה) אזי, יש לבדוק ראשית אם לא קיימות רמות גבוהות של טפיל ה- Demodex Mites. מניסיוני במיקרים רבים מאד אנו רואים במסגרת האיבחון הנעשה ע"י דרמטוסקופ או ביופסיה של שכבת הסטרטאום קורנאום. (זה האחרון נעשה במיקרים רבים בביה"ח). שכן אז הטיפול הינו בתכשירים אנטי פראזיטרים...
שנית, בנוגע להפרשת בלוטות החלב והאדמומיות הקיימת בפנים....יש לאבחן אם בעור פניך ראשית לא קיימות בלוטות חלב מוגדלות תופעה הנקראת: Sebaceous Hyperplasia. בלוטות חלב מוגדלות, יוצרות מעין מרקם עור לא אחיד ובד"כ הנן בולטות על פני העור או שהנן שטוחות בגון צהבהב. מניסיוני, ניתן לראות היווצרות והחמרה של נימי דם באזור בלוטות החלב דבר לכשעצמו עלול להגביר האדמומיות בעור הפנים. הטיפול בבעיה זאת יהיה ע"י ניקוזן באמצעות מחט מיוחדת(לא מחט רגילה של קוסמטיקאיות). ברב המיקרים אנו רואים שיפור ניכר במרקם העור ובאדמומיות ואף בנימי הדם. על כן חשוב ראשית לאבחן אם בעור פניך קיימות בלוטות חלב סתומות.
בנוסף, במידה וקיימת הפרשת חלב מוגברת בפנים יש להשתמש בחומרים המשתתפים במנגנון שבסופו יש הפחתה של הפרשת בלוטת החלב. בד"כ חומרים שכאלו מדכאים פעילותו של אינזים 5 Alpha Redactuse
באשר לאדמומיות בעור הפנים, יש לאבחן את סוג האדמומיות ורק אז להחליט על הפרוצדורה המתאימה. לא אוכל להמליץ איזה מהן שכן לא איבחנתי את עור פניך.
טיפול IPL בשילוב גלי רדיו יכול לתת תוצאות טובות כמענה לאדמומיות בעור אך זה כשלעצמו אינו מספיק לטיפול בבלוטות החלב. במיקרים רבים כאשר מטפלים בנימי דם ב- IPL או ליזר אזי נותרים בעור הפנים נימי דם קטנטנים שכן אז הפרוצדורה לטיפול בנימי דם תהיה נקודתית ומקומית באמצעות מחט מיוחדת. על טכנולוגיה זאת ארחיב בהמשך.
ולסיום אציין כי הטיפול ברוזציאה הינו מערכתי ומשלב מס פרוצדורות קליניות. בכל מקרה ממליצה לך לפנות לאיש מקצוע המתמחה בטיפול ברוזציאה .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי יפיתנונה13/08/2014
היי יפית
עוד מעט אני מסיימת טיפול באנטיביוטיקה מינוציקלין שלקחתי 3 חודשים, יש לציין שחל שיפור משמעותי בפנים בזמן הלקיחה. רופאת העור אמרה לי לקחת שלושה חודשים מה קורה אח"כ האם הכל חוזר??? חלילה.
בנוסף אני מטפלת ברוזקס יש לציין שהשפעתו קטנה.
אנא תשובתך המהירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היי יפית - תגובה
יפית כהן14/08/2014נונה שלום וברוכה הבאה לפורום,
מינוציקלין הינה אנטיביוטיקה הניתנת בד"כ כטיפול תרופתי למיקרים של רוזציאה. בד"כ זמן השימוש הינו לתק של שלושה חודשים.
השפעתה של אנטיביוטיקה זאת הינה אינדווידואלית ומשתנה מפציינט לפציינט כך שמניסיוני יש כאילו המגיבים טוב לטיפול ויש כאלו אשר עם תום הטיפול חווים התפרצויות חוזרות ונישנות של אותם סימפטומים. אינני יכולה לחזות את הישנות הסימפטומים בעורך עם תום נטילת האנטיביוטיקה ולכן חשוב מאד להיות תחת מעקב וביקורת!
חשוב מאד לאבחן את הסימפטומים בעורך. האם קיימים פצעונים, נימי דם, ואף בלוטות חלב סתומות או שקיימת רק אדמימות?
חשוב מאד לבדוק אם לא קיימות בלוטות חלב מוגדלות (Sebaceous Hyperplasia), שכן אלו יכולות להחמיר הופעתם של נימי דם בעור הפנים ואף לפגוע במרקם ובאחידות העור. תופעה זאת אופיינית מאד ושכיחה במיקרים של רוזציאה אך לא רק ולכן אם קיימות בלוטות חלב מוגדלות יש צורך לנקזן.
באשר לתכשיר רוזקס המכיל מרכיב פעיל בשם מטרונידזול. בעל פעילות תרפויטית אנטי חיידקית ואנטי אוקסידנטית. בד"כ תוצאות ניראות רק לאחר מינימום שימוש של חודש ימים ויותר אך כאמור ההשפעה הינה אינדווידואלית.
חסרים לי פרטים לגבי תכשירים דרמו קוסמטיים ייעודיים בהם הינך משתמשת אם בכלל שכן אלו האחרונים הינם בגדר חובה ומהווים חלק מטיפול מערכתי משלים למיקרים של רוזציאה אך לא רק!
לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית בנייד:054-5321040
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזיצאה מעצבנתתתירין11/08/2014
שלום יפית,
אני בן 24 וסובל בשנה האחרונה מרוזיצאה שהולכת ומחמירה למרות כל מיני טיפולים כאלה ואחרים.
אני מטייל הרבה בעולם בעיקר בארצות קרות (בגלל העבודה) ובאחד מהטיולים היה קור קיצוני(בנוסף לכל מיני לחצים כאלה ואחרים) שאני חושש שגרם להתפרצות המחלה הארורה הזאת.
חזרתי לארץ ובהתחלה כשכל מה שהיה לי על הפנים זה אדמומיות בלחייםת רופא העור שלי המליץ לי על למרוח קרם נרידרם ומשחת נרידרם פעם ביום. זה אכן עזר, אבל גיליתי שללא מריחות של הקרמים הנ"ל הבעיה צצה מחדש ואפילו בצורה חמורה יותר. לאט לאט החלו לצוץ הפצעונים המדוברים ששונים מאקה רגיל, והאדמומיות לא נעלמה.
שנה שלמה נעזרתי במשחות כאלה ואחרות שהחומר הפעיל שלהן הוא אותו החומר שיש בנרידרם.בין היתר ניסיתי עוד כל מיני משחות שכוללות את החומר מטרודניזרול.
לאחרונה הלכתי לרופאת עור אחרת, שהמליצה לי על רוקאוטן, ובין היתר על אקניל רוז.
החלטתי לנסות את אקניל רוס, ויש לי כמה שאלות לגביו. האם העובדה שזה שורף במריחות הראשונות על העור אומרת שהחומר הפעיל באקניל רוז תוקף את החיידק שיש לי?תוך כמה זמן השפעותיו של אקניל רוז צריכות להיראות?אני מורח כבר 5 ימים וכל מה שאני רואה זה שהאדמומיות נעלמה אבל כל הפצעונים קיימים ואפילו יותר מהרגיל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוזיצאה מעצבנתתת - תגובה
יפית כהן12/08/2014ירין שלום וברוך הבא לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פניך, אבקש לדעת ראשית אם בוצעה בעור פניך בדיקה לגילוי טפיל הדמודקס? (Demodex Mite)
מניסיוני במיקרים בהם קיימת רוזציאה דמויית אקנה כאשר אנו בודקים את העור באמצעות דרמטוסקופ ניתן לראות רמות גבוהות של טפיל הדמודקס ולכן הטיפול יהיה בתכשירים אנטי פראזיטרים!
שנית, נרידרם(Neriderm) זהו תכשיר המכיל קורטיקוטרואידים(iflucortolone valerate). בד"כ שימוש בסטרואידים יכול להחמיר הסימפטומים האופייניים לרוזציאה עם תום השימוש ולכן בד"כ מומלץ להימנע משימוש בתכשירים המכילים מרכיבים שכאילו. בנוסף, מומלץ להימנע משימוש ארוך טווח בקורטיקוסטרואידים מפאת תופעות לוואי או קונטראינדיקציות.
מאחר ואינני מכירה את הפרופיל הרפואי שלך ולא איבחנתי את הסימפטומים בעור פניך הרי שלא אוכל לחוות דעה מדוע נרשם לך תכשיר זה מבלי להבין את כל האינדיקציות הרפואיות.
באשר לרואקוטן לטיפול ברוזציאה מניסיוני אציין כי תרופה זאת בד"כ נרשמת במינונים נמוכים לטיפול בהפרשת בלוטת החלב ובמיקרים רבים במידה וזאת קיימת ניתן לראות הטבה בשמנוניות ואף בפיצעונים. עם זאת אחת מתופעות הלוואי הינה יובש ולכן רצוי להשתמש בתכשירים מלחחים ייעודיים לעור הפנים בכל תק' השימוש.
באשר לתכשיר אקניל רוז, התכשיר מכיל חומצה אזלאית(Azelaic Acid), חומר פעיל הניתן במיקרים רבים אף לאקנה במצבים בהם קיימת הפרשת חלב מוגברת אך לא רק!
במידה והתכשיר גורם לרגישות או לתחושת "שריפה" אין הדבר מצביע על פעילותו כנגד חיידק!
מחסום ההגנה של העור במיקרים של רוזציאה בד"כ לקוי ולכן חדירות החומרים במריחה על העור בד"כ גבוהה יותר ומכאן גם תופעות לוואי ורגישות יתר!
התכשיר מכיל ריכוז גבוה של חומצה אזלאית ולכן בעורות היותר רגישים יכול לגרום לתחושה של אי נוחות ואף לאדמימות שחולפת או תחושת בעירה. כעקרון ,קיימת גם תק "הסתגלות" של העור לחומר לכן קיימת גם אפשרות לדלל החומר ע"י מריחה של קרם לחות טיפולי ייעודי לרוזציאה למרחו על העור לחכות מס דק ולאחריו למרוח את האקניל רוז.
מניסיוני, האקניל רוז תכשיר מצויין לטיפול באדמימות ולמצבים בהם העור שמן וקיימת הפרשת חלב מוגברת. הפרשת חלב מוגברת יכולה להחמיר האדמימות האופיינית במיוחד כשמדובר ברוזציאה דמויית אקנה או במצבים בהם קיימת גם סבוריאה לצידה של הרוזציאה. חומצה אזלאית לידיעה כללית זהו מרכיב המשמש גם לטיפול בכתמים אדומים או חומים שלאחר האקנה. (Post Inflammatory Hyper Pigmentation) תופעה השכיחה גם במיקרים מסויימים ברוזציאה. מנגנון פעולה נוסף ואולי העיקרי הינו עיכוב בפעילות של אינזים 5- alpha -reductase.
דגש נוסף, במידה וקיימים בעורך פיצעונים יש לבדוק ולאבחן אם קיימות בלוטות חלב סתומות או מוגדלות? רשמתי רבות על התופעה (Sebaceus Hyperplasia), השכיחה ביותר גם במיקרים של רוזציאה והעלולה לגרום להחמרת נימי דם אם אלו קיימים. בנוסף, במידה וזאת קיימת באף יכולה היא להוביל עם השנים להתעבות רקמת האף ואף להחמרת האדמימות ולכן חשוב מאד לבדוק אם זאת לא קיימת בעור הפנים.
אציין בנוסף, כי קרם הגנה מהשמש הינו חלק אינטגרלי מכל פרוטקול טיפולי.
לשאלות נוספות תוכל ליצור עימי קשר באופן אישי לנייד:054-5321040
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ירין12/08/2014לא בדקתי אם יש לי את הטפיל דמודקס שאת דיברת עליו אבל כן יש לי מלא פצעים שמאוד מזכירים את האקנה של גיל ההתבגרות.אבל מה שכן אני ממש ממש מיואש כי כרגע כל הפנים שלי מלאות בפצעים שמסביבם יש אדמומיות ואני לא יודע מה לעשות.
כרגע אני שוטף פנים עם אקניל wash ולאחר מכן מורח אקניל רוז.האדמומיות הכללית נעלמה אבל כמו שאמרתי סביב הפצעונים יש אדמומיות.תוך כמה זמן אקניל רוז צריך להשפיע?האם הוא יעלים את הפצעונים לגמרי?אני ממש מתגעגע לשימוש בנרידרם כי למרות שהייתה אדמומיות הפנים שלי היו קניות מפצעים ונראיתי נורמלי.
אין לי ביטחון כרגע לצאת החוצה בכלל כל הפצעים והאדמוניות הזאת,מה גם שההרגשה בפנים מאוד לא נעימה.אני לא יודע מה לעשות ואני ממש ממש מיואש!!!
אפשרי לעשות יום אחד הפסקה עם אקניל רוז ולמרוח במקום נרי גרם שיעלים את כל הפצעים??
האם טבילה בים המלח תעזור בנושא הזה?ידוע שיש לים המלח סגולות רפואיות מעולות לבעיות עור
תודה ירין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה - תגובה
יפית כהן14/08/2014ירין שלום,
בהתייחס לשאלותיך אציין כי יש לאבחן אם בעור פניך רוזציאה דמויית אקנה או רוזציאה וגם אקנה שכן במידה וקיימים גם פצעים פוסטולרים עם מוגלה הרי שהטיפול יהיה קצת שונה.
בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך אציין כי ההשפעה של אקניל רוז אינדווידואלית ומשתנה מפציינט לפציינט. מניסיוני, האקניל רוז יכול להיטיב עם האדמימות וגם עם הפרשת החלב המוגברת. באשר לריבוי פצעים תכשיר זה כמונותרפיה קרי, טיפול המתבסס על תכשיר אחד אינו מספיק לריפוי הפצעים!
ניתן להשתמש באקניל רוז אפילו פעמיים ביום בוקר וערב. ניתן אף לשלבו עם קרמים ותכשירים נוספים בהתאם להתייעצות עם איש מקצוע. זמן השפעתו אינדווידואלי כפי שציינתי כך שתוצאות ניתן לראות גם לאחר שלושה שבועות עד חודש ימים של שימוש.
באשר לתכשיר הנרידרם מאחר שמכיל הוא קורטיקוסטרואיד הוא אינו מיועד לשימוש ארוך טווח שכן אחת מתופעות הלוואי כתוצאה משימוש ממושך הינה אטרופיה של העור, ואף היווצרות נימי דם. בנוסף, אחת מהתוויות הנגד של התכשיר הינה למיקרים של רוזציאה! על כן, מבלי שהכרתי את הפרופיל הרפואי שלך, ומבלי שאיבחנתי את הסימפטומים בעור פניך הרי שלא אוכל לייעץ לך מבחינה מיקצועית להשתמש בקרם זה!
קיימות פרוצדורות אסתטיות נוספות לטיפול בפצעי רוזציאה או אקנה ותכשירים נוספים לריפוי פצעי אקנה או רוזציאה.
אשמח מאד אם תיצור עימי קשר להתייעצות. כמו כן תוכל להגיע אליי לקליניקה לאיבחון קליני על מנת שנוכל לבדוק אם הפצעים והאדמימות בפניך אינם נגרמים גם בין היתר כתוצאה מטפיל הדמודקס שכן אז כפי שציינתי נדרש טיפול נוסף אנטיפרזיטרי העוזר מניסיוני במיקרים רבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיפול ברוזיצאהענבל04/08/2014
שלום לכל הסובלים מרוזיצאה....
שנים סבלתי מרוזיצאה, הלכתי למספר רופאים, קוסמטיקאיות שמתמחות, קניתי מללללא משחות, הוצאתי הרבה כסף על IPL(שהטיב את המצב במעט).
עד שהגעתי לרופאה מיוחדת ומקסימה להבית אקרמן, שבחודשיים של טיפול בשילוב של לייזר עם גלי רדיו ומשחה ברקיחה אישית.... ואין יותר פצעים, ואין אדמומיות ואין נימים... כבר שנים שלא הכרתי את הפנים שלי ככה.
ממליצה באהבה רבה כי זה מגיע לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מומחה לטיפול ברוזוציאה עם לייזר IPLטלי24/07/2014
שלום רב,
צריכה את עזרתכם והמלצותכם בדחיפות!!!
אני מחפשת מומחה ברוזוציאה שעושה טיפול בלייזר IPL.
מומחה רציני עם ניסיון רב שנים בתחום הנ"ל.
שקודם כל מבצע את כל הבדיקות הדרושות לפני קביעת טיפול.
מחכה לתגובות בהקדם האפשרי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מומחה לטיפול ברוזוציאה עם לייזר IPL - תגובה
יפית כהן26/07/2014טלי שלום וברוכה הבאה לפורום,
מניסיוני הרב בטיפול ברוזציאה באמצעות טכנולוגיית IPL ,רצ"ב מס' הדגשים חשובים בהתייחס לשאלתך:
אציין ראשית כי אבחון קליני, אנמנזה של תת סוג הרוזציאה אשר בעור פנייך והסימפטומים המופיעים בעור ובדיקת הפרופיל הרפואי חייבים להעשות על מנת לקבוע מה הוא הפרוטוקול הטיפולי הנכון לעורך.
הטיפול ברוזציאה המאופיינת באדמימות ונימי דם שונה בד"כ מרוזציאה דמויית אקנה המאופיינת בנוסף לאדמימות גם בפצעים אדמומיים והפרשת חלב מוגברת.
בנוסף, חשוב לדעת אם נערכה לך בדיקה של טפיל הדמודקס שכן מניסיוני במקרים רבים כאשר בעור הפנים קיימים פצעים אדומים ללא מוגלה, המלווים לא פעם באדמימות אקוטית הרי שהטיפול הנכון יהיה לתת קודם תכשירים אנטי פראזיטרים/אנטי טפיליים וטיפול של IPL לא יהיה נכון למצב זה!
כל זאת ועוד שחייבים לבדוק את הפרופיל הרפואי שלך שכן יש פציינטים מסיבה זאת או אחרת שאינם יכולים ליטול לדוגמא אנטיביוטיקה סיסטמית/בליעתית ולכן יש צורך להתאים טיפול חלופי.
הדגש נוסף הוא שרוזציאה הינה הפרעת עור מולטיפקטוריאלית/לרב סיבתית והגורמים
המעורבים בהתהוות המחלה מגוונים על כן אין טיפול אחד לרוזציאה וגם אין תרופה אחת.
בהתאמת הטיפול לתת סוג הרוזציאה אשר בעור פנייך חייב להיבדק גם מצב העור האם שמן או שמן מיובש? האם קיימות בלוטות חלב סתומות שכן אם מצב זה קיים גם אם תטפלי באמצעות IPL או לייזר באותה אדמימות או נימי דם אם אלה קיימים. לאלה האחרונים גם כך נטייה לחזור ולוטות חלב סתומות יכולות לגרום לפרוגרסיביות והחמרה בריבוי נימי הדם.
יש לבדוק בנוסף אם לא קיימים מצבי עור נוספים כדוגמת אקנה או סבוריאה שכן אז הטיפול מחייב אינדיקציות נוספות במקרים מסויימים.
בקרוב אפרסם סרטון מתוך הרצאתי בכנס לדרמטולוגיה קוסמטית 2014
בהרצאה זאת אני מסבירה כיצד מאבחנים רוזציאה וכיצד מתאימים את הטיפול והטכנולוגיות השונות לסימפטומים הקיימים בעור על מנת להשיג שיפור והטבה עד להפוגה.
ולבסוף אציין כי לתזונה יש חלק חשוב מאד בטיפול בפרעת עור זאת. לצערי יש המון מה לכתוב והיריעה קצרה. אפרסם בקרוב מס ' מאמרים בנושא המבוססים מניסיוני עם לקוחותיי.
הנני מצרפת לינק למאמר אשר התפרסם בשנת 2008 במגזין "Clinical and Aesthetic Dermatology"
המאמר מדבר על טיפול IPL בשילוב טכנולוגיית גלי רדיו לטיפול בתת סוג רוזציאה המאופיינת עם אודם ונימי דם (Rosacea Erythmatotelangiactatic).
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2989806/
אציין מניסיוני בשימוש בטכנולוגיה זאת כי התוצאות המתקבלות טובות מאד אך חובה לשלב טיפול מערכתי הכולל בין היתר גם תכשירים דרמוקוסמטיים ייעודים, ניקוז גבשושיות החלב אם אלו קיימות ועוד.
תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית גם בנייד אשר מספרו: 054-5321040
בברכת שבוע טוב ושקט,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי לפנות בחיפה?ענת25/06/2014
ליפית וחברי הפורום שלום,
יש לי אקנה רוזיאציה מעל שנתים, טיפול משולב במשחות מטרונידזול, ואקטיניל גלולפני כן רוזקס. טיפול ססיטמי במינוציקילין הופסק עקב תופועות לואי. טיפול ססטמי בדוקסילין עזר תקופה ארוכה אך הופיע בעיה בבליעה והופסק.
כעת החמרה ניכרת עם הפסקת דוקסילין. אודם חזק, פוופלת מוגלתיות על האף ובצדדיו, בעירה ושריפה בעור.
יש לי רופא עור אך אין התקדמות.
מחפשת מומחה לבעיה וכן קוסמטיקאית מומחית לבעיה באיזור חיפה .
אודה על מענה. בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למי לפנות בחיפה? - תגובה
יפית כהן27/06/2014ענת שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא איבחנתי את עורך באשר לרופא עור בצפון
תוכלי לפנות לדר' רינה סגל רופאת עור. הקליניקה שלה ממוקמת בתל מונד או בנתניה.
אומנם זה לא ממש צפון אבל מומלץ להגיע אליה.
באשר לתחושת הבעירה והצריבה בפנים. חשוב לדעת האם הינך משתמשת בתכשירים דרמוקוסמטיים לשיקום מחסום ההגנה של העור. בד"כ במצבים של רוזציאה עור מיובש כפי שרשמתי רבות בגלל ליקוי במחסום ההגנה של העור עלול להוביל לתחושה של גרד ותחושת צריבה אך לא רק! האם אובחן טפיל הדמודקס בעור פניך?
באשר לאדמומיות, ותחושת הצריבה מניסיוני שילוב של פרוצדורות העושות שימוש בטכנולוגיות IPL מיטיב מאד עם האדמומיות האופיינית, נימי הדם אם אלו קיימים, הטבה בגלי החום ובתחושת הצריבה והבערה.
תוכלי לפנות אליי להתייעצות אישית טלפונית בנייד אשר מספרו: 054-5321040
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ברוזיציאהאיריס25/06/2014
יפית שלום,
לפני מספר חודשים אובחנתי ע"י רופא עור שקבע שיש לי רוזיציאה וסבוריאה דרמטיטיס. היתה לי אדמימות בפנים ופצעים הולכים ובאים. חוץ מזה לא משהו רציני. לאחר טיפול של חודש בקרם אלידל פעמיים ביום - המצב החמיר - כמות הפצעים גדלה משמעותית, הלחיים שלי נראות כאילו יש לי כוויות בצבע בורדו, מגרד לי, חם לי...
החלטתי להפסיק בקרם אלידל ולפני פניה נוספת לרופא העור החלטתי לנסות כמה טיפולים ב o3 מי אוזון - לאחר שני טיפולים של קומפרסים של מי אוזון ומשחה של אוזון - יש שיפור קל מאוד.
אומרים שטיפולים במי אוזון יעלים מאוד לטיפול באקנה ואקזמות - האם ידוע לך אם הוא יעיל ברוזיציאה? (או שאני מבזבזת את זמני?)
כרגע מרגישה חסרת אונים לא יודעת למי כדאי לפנות, איך לטפל, איך להגן על עורי מפני השמש... אנחנו לקראת חופשה משפחתית - ואני ממש לא יודעת איך להגן על העור שלי.הפסקתי להשתמש במייקאפ - ולא נעים לי לצאת ככה מהבית. באיזה שלב אוכל לחזור למייקאפ? (משתמשת במייקאפ של שסיידו)
אודה לך אם תוכלי לענות לי לפחות על חלק מהשאלות
אלפי תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול ברוזיציאה - תגובה
יפית כהן27/06/2014איריס שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין ראשית כי יש לאבחן את תת סוג הרוזציאה אשר בעור פנייך ואת הסימפטומים האופיינים על מנת להתאים את הפרוטקול הטיפולי.
מניסיוני מאחר ורוזציאה הינה מולטיפקטוריאלית כלומר רב סיבתית תרפיית הטיפול הינה מערכתית ואינה כוללת רק סוג אחד של טיפול!
לא מצאתי כל איזכור או מחקרים בספרות הרפואית על טיפולים לרוזציאה באמצעות אוזון.
Ozone Therapy הינה תרפיית טיפול אשר בה נעשה שימוש בטיפול בפצעים למשל אבל אילה וקוץ בה שכן טיפול זה יכול לייצר רדיקלים חופשיים וידוע גם כך שבקרב חולי רוזציאה קיימת רמה נמוכה בעור של אינזימים אנטי אוקסידנטים מסוג Superoxide Dismutaze הנלחמים בין היתר ברדיקלים חופשיים. חומר חימצוני הנמצא גם בעורם של חולי רוזציאה הינו malondialdehyde
לא אוכל להתייחס למהות הטיפול אשר ניתן לך שכן אינני מכירה את כל הפרטים והתכשירים אשר ניתנו לך.
האם בוצעה בדיקה בעור פנייך לגילוי טפיל הדמודקס?
כאמור יש לבדוק את הפרופיל הרפואי שלך, לאבחן את הסימפטומים בעור פנייך, להדריך אותך לגבי תזונה(יש קשר הדוק). לבדוק נושא של אלרגיות. לבדוק האם עורך יבש מיובש או שמן אן גם וגם. יש להתאים לך קרם הגנה בהתאם למצב עורך ועוד.
מייק אפ ניתן ואף מומלץ להשתמש בתנאי שניתן להסירו בנקל. בנוסף יש מרכיבים במייק אפים מהם מומלץ להימנע וחשוב לדעת מה הם. חשוב להבין אם הנך משתמשת בסבון ניקוי ואיזה סוג?
בקרוב אעלה סרטון של הרצאתי בנושא טיפול ברוזציאה מתוך כנס לדרמטולוגיה קוסמטית אשר התקיים לפני כחודש.
כאמור אשמח אם תיצרי עימי קשר להתייעצות אישית בנייד אשר מספרו 0545321040
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול ברוזיציאה - תגובה
יפית כהן01/07/2014איריס שלום וברוכה הבאה לפורום,
ראשית אציין כי תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית שכן יש המון מה להגיד בנושא והיריעה לצערי קצרה במסגרת פורום זה.
בכנס האחרון לדרמטולוגיה קוסמטית אשר התקיים ב-2014 בהילטון הוזמנתי להרצות בנושא רוזציאה ודרכי טיפול מההיבט הקוסמטי/רפואי. בקרוב אצרף בפורום לינק לסרטון ההרצאה אבל מה שחשוב להגיד שטיפול ברוזציאה מניסיוני הינו טיפול מערכתי הכולל טיפול רפואי ופרוצדורות קוסמטיות בשילוב תכשירים דרמו קוסמטיים.
שילוב של כל אלו מניסיוני בטיפול ברוזציאה יכול להיטיב עד מאד בכל הסימפטומים האופיינים קרי, אדמימות, נימי דם, פצעונים דמויי אקנה,טיפול בעור השמן והמיובש וטיפול בגבשושיות חלב סתומות תופעה שכיחה ביותר בקרב אנשים אשר בעור פניהן רוזציאה או אקנה רוזציאה ואשר זאת האחרונה כמעט ולא מקבלת התייחסות רפואית ראויה שכן בלוטות חלב סתומות יכולות להחמיר הופעתם של נימי דם בפנים. מבדיקות דרמטוסקופיות של העור נראה כי כמעט בכל מקום שקיימת בלוטת חלב סתומה ניראים אף נימי דם.
בהסתייגות שלא איבחנתי את פנייך אציין כי הטיפול ברוזציאה והחלטה על הפרוטוקול הטיפולי מחייב ראשית אבחון של תת סוג הרוזציאה, והסימפטומים האופיינים, בדיקת הפרופיל הרפואי ושאלות רבות הנשאלות בהבטים שונים על מנת להחליט מה הוא הטיפול הנכון למצב העור. האם בוצעה בעורך בדיקה של טפיל הדמודקס?
באשר ל- Ozone Therapy- טיפול בו משתמשים בד"כ לפצעי אקנה וזיהומים אבל כפי שציינתי מאחר והטיפול ברוזציאה מחייב שילוב של מס פרוצדורות קרי, טיפול ושיקום מחסום ההגנה של העור שגם כך הוא לקוי, דבר העלול לגרום למצב של קצב התאיידות מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית וכתוצאה עור מיובש המלווה לעיתים ובמקרים רבים עם גרד למרות שהעור יכול להיות גם שמן ומיובש.
על כן, יש להשתמש בקרמים המכילים מרכיבים משקמי מחסום הגנה. בנוסף, אם בעורך קיימים פצעונים יש לבדוק ולאבחן אם קיימות בלוטות חלב סתומות? בדיקה זאת לצערי כמעט לא מבוצעת ע"י אנשי מקצוע. קיימת פרוצדורה מיוחדת לפתיחה וניקוז של בלוטת החלב הסתומה. פרוצדורה המשפרת עד מאד את אחידות מרקם העור ומשפרת ואף מונעת הופעתם של נימי דם, או הישנות הופעתם אם העור טופל בלייזר או IPL.
באשר לקרם הגנה, מאחר והשמש מהווה אחד הגורמים להחמרת האדמומיות ונימי דם
מומלץ לבחור קרם הגנה ייעודי לעורות רגישים עם רשימת מרכיבים חיוניים עליהם כתבתי בפורום.
באשר למייק אפ, מומלץ להשתמש במייק אפ אשר ניתן להסירו בנקל!
לא מומלץ להשתמש במייק אפים הדורשים שימוש רב של סבון או מוצרי ניקוי על מנת להסירם מעור הפנים דבר העלול להחמיר נימי דם.
מניסיוני עם לקוחותיי מייק אפ של אסתי לאודר Double Wear* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוזיציאה
איריס02/07/2014יפית, תודה רבה על המענה.
לאחר 3 טיפולים במי אוזון ובמשחה של אוזון על בסיס שמן זית - העור שלי השתפר וחזרה לי התקווה.
במקביל חזרתי לרופא העור הפרטי והבכיר, שהציע לי טיפול חלופי לקיחת 20 מ"ג של קורטן ומשחת אקניל רוז. אני לא מתכוונת להתחיל לקחת את הכדורים (בשיא הקיץ) כי אני חוששת מאוד להינזק. לגבי המשחה אני מתלבטת. חושבת בלית ברירה להמשיך עוד כמה טיפולים באוזון - לפחות זה לא מזיק.
לא ידוע לי שהרופא עשה לי אבחון של תת סוג הרוזיציאה. לא עברתי בדיקה של טפיל הדמודקס ואין לי מושג מה זה.
מה את מציעה לי לעשות? איך לטפל בעצמי?
כמו כן איך להישמר מפני השמש? כאמא לארבעה ילדים שצריכים להיות בחוץ - אני ממש בדילמה ולא יודעת מתי לצאת איתם - באיזה שעה יש פחות קרינה? איך להגן על עורי? ובחופשה המשפחתית - להוציא אותם לבריכה או להסתתר כל היום בחדר?
האם קרם הגנה לפנים של 70spf+uvb היפואלרגני ומותאם לעור רגיש של חברת ד"ר פישר - אולטרסול - יגן עלי בצורה מספקת?
יפית תודה רבה ואני אשמח לתשובתך
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רוזיציאה וטיפול באוזון- תגובה
יפית כהן04/07/2014איריס שלום,
בהתייחס לשאלותייך ולשאלת הגולשים לגבי אוזון וטיפול באוזון אציין כי השימוש באוזון ידוע מזה עשרות שנים כטיפול תרפוייטי. לאוזון ידועות תכונות אנטי חיידקיות/ אנטי טפיליות ואנטי ויראליות ולכן הטיפול במי אוזון הנעשה באמצעות קומפרסים של מים המכילים אוזון ובאמצעות משחת אוזון מיועד לטיפול בטפיל הדמודקס אשר רמותיו בעור גבוהות בד"כ במצבים של רוזציאה דמויית אקנה המאופיינת בפצעים אדומים דמויי אקנה ללא מוגלה.
משחת אוזון לידיעה כללית מכילה שמן זית אליו הוחדר אוזון בתהליך מסויים. שמן זית היחידי שיכול להחזיק אוזון . המשחה חייבת להישמר בקרור. למשחה מעטה הנראה בד"כ כמו וזאלין וריחה מזכיר את "הריח הנקי" אותו אנו נושמים ומריחים לאחר גשם כבד, זהו למעשה ריח האוזון.
אציין מניסיוני בטיפול ברוזציאה כי במידה וקיימת תת סוג רוזציאה המאופיינת עם פצעים אדומים לרב מומלץ לבצע בדיקת דמודקס. הבדיקה מתבצעת בין היתר באמצעות מכשיר דרמטוסקופ והטיפול השכיח והמוכח למצבים אלו הינו טיפול אנטי טפיל/אנטי פראזיטרי.
אוזון כפי שציינתי בעל תכונות אנטי טפיליות ולכן פעמים רבות אנו רואים שיפור והטבה במצב הפצעים שכן השימוש במשחת האוזון חושף רקמת העור למינונים נמוכים של אוזון לאורך זמן.
אציין כי הטיפול ברוזציאה מחייב שילוב מערכתי שאינו מושתת רק על טיפול אחד.
לשאלות נוספות ניתן ליצור עימי קשר לנייד אשר מספרו: 054-5321040
בברכה,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אוזון
אור18/07/2014היי אני גם סובל מרוזצאיה . מה זה טיפול באוזון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוזון תרפיה
איריס20/07/2014היי אור
אוזון זו שיטה לא תרופתית עם סגולות של אנטיביוטיקה טבעית. אומרים שזה יעיל מאוד לטיפול בבעיות בעור.
לי יש רוזיציאה וסבוריאה ולפני כחודש לא יכולתי להביט על עצמי בראי - הפנים שלי היו נפוחות וכואבות אפילו שורפות, מלאות פצעים ובצבע בורדו - כמו כוויות. פשוט קטסטרופה. הגעתי למצב הזה בעקבות שימוש במשחה שנתן לי רופא עור פרטי (כן, השקעתי...).
מתוך יאוש הגעתי לטיפול באוזון - שזה קומפרסים עם מי אוזון - O3 - וגם קיבלתי משחה של אוזון למרוח בבית . המצב שלי היה חמור - כך שלא מיד ראיתי שיפור ואפילו התייאשתי....
לשמחתי אחרי 5 ימים (2 טיפולים במכון ומריחות של המשחה כל יום בבית) סוף סוף היתה לי רגיעה קלה בעור - הפסיקו לצוץ פצעים חדשים, נרפאו רוב הפצעים הקיימים, הפסיק כמעט לגמרי לגרד, אבל עדיין הפנים נראו אדומות מאוד
קבעתי תור נוסף ולאחר שבוע וחצי נוספים בהם התמרחתי במשחה בבית - סוף סוף התחלתי לאהוב את מה שאני רואה במראה - קודם כל - אני כבר לא בצבע בורדו - הלחיים שלי קבלו גוון ורוד, וגם האיזור של האדמומיות קטן מעט ממה שהיה. כמעט ואין לי פצעים, וגם אם הם מתחילים - הם די מהר עוברים - כי אני מורחת עליהם משחה.
אני כרגע בלי טיפול תרופתי - אני עדיין מתלבטת. כי אף תרופה לא מרפאת את הבעיה אלא רק משתיקה את הסימנים החיצוניים - ואף עלולה לפגוע במנגנונים אחרים של הגוף.
אם יהיה לי שיפור נוסף (הלוואי הלוואי...) אני אדווח פה בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי ותחושת יובש בפנים - רוזציאה?ערן17/06/2014
לאחרונה אני חש בתחושת יובש וגירוי בפנים (כריות לחיים, אף, מצח), נזכרתי שתחושה זו היתה פוקדת אותי אחרי פעילות גופית מאומצת, ואני חשבתי שזה נובע מניגוב תכוף של הפים במגבת. האם יתכן שני סובל מרוזציאה? כיצד מקלים על הצריבה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גירוי ותחושת יובש בפנים - רוזציאה? - תגובה
יפית כהן27/06/2014הי ערן,
בהתייחס לשאלותיך, בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך הרי שלא אוכל לקבוע עובדות לגבי
הסימפטומים בעור פנייך. תחושת יובש וגירוי יכולות לנבוע מסיבות רבות.
יש להבין מה הוא הפרופיל הרפואי שלך ולאבחן את עור הפנים והסימפטומים אם אלו קיימים ורק אז אוכל להתייחס בצורה מיקצועית ופרטנית לבעיה שציינת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על קרם הגנה וניקוי פניםלולי15/06/2014
יש לי רוזציאה והייתי רוצה לקבל המלצה על קרם הגנה טוב 50 SPF שלא רואים אותו על הפנים כי קניתי AVENE והוא נשאר לבן ולא יפה לצאת ככה לעבודה.
בנוסף עם מה מומלץ לנקות את הפנים בסוף היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצה על קרם הגנה וניקוי פנים - תגובה
יפית כהן27/06/2014הי לולי וברוכה הבאה לפורום,
בהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי חשוב לאבחן את הסימפטומים אשר בעור הפנים על מנת להתאים את קרם ההגנה למצב העור.
כעקרון, חשוב לאבחן אם עור הפנים שמן או מיובש או גם וגם. חשוב להבין אם קיימים פצעונים ונימי דם מעבר לאדמומיות האופיינית.
באשר לקרם הגנה של Avene חשוב להבין איזה קרם הגנה רכשת?
קרם הגנה מינרלי של Avene (אריזה לבנה), מכיל מסנני קרינה אנאורגנים שאינם כימיקלים אבל מפאת תכונות מרכיביו הוסף לקרם צבע על מנת לנטרל את הגון "המסכתי" והלבן המתקבל על פני העור. הקרם כמעט שאינו נספג בעור ומותיר מניסיוני מעטה לבן ולא אחיד . למרות שקרם זה מספק את ההגנה הטובה ביותר מקרני השמש. אמליץ על שני קרמים אחרים של חב' Avene (אריזה כתומה). קרם הגנה המיועד לעור יבש- מרקם כבד יותר וקרם הגנה עם מרקם קליל לעור מעורב.
חב' נוספת מומלצת הינה חב Vichy. קרם הגנה שהינו Photostable- אינו מתפרק בחשיפה לשמש.
חב' נוספת La Roche Posay- קרם ההגנה אף הוא Photostable,
חסרונו בכך שמכיל אלכוהול.
כעקרון, בד"כ מרכיבים המצביעים על כך שהקרם הינו Photostable הינם: Mexoryl XL
Mexoryl SX, Tinosorb S ,Titanium Dioxide ,Zinc Oxide
קיימים קרמי הגנה מומלצים אחרים אך אותם ניתן לרכוש רק בקליניקה הרפואית ולא בפארמים השונים.
מאחר והיריעה קצרה ויש המון מה לרשום לגבי מסנני קרינה לרוזציאה ועורות רגישים
אפרסם בקרוב מאמרים חשובים לגבי מרכיבים מהם מומלץ להימנע ובחירה נכונה של מסנני קרינה.
לסיום, מומלץ לבחור מסנני קרינה נטולי בישום שאינם קומדוגנים קרי אינם סותמים נקבוביות העור.
באשר לסבון לשטיפת הפנים חשוב שיהיה זה סבון שאינו מייבש הפנים ואשר אינו מסיר או פוגע בשומנים הטבעיים של מחסום ההגנה של העור. גם כאן חשוב לאבח את עור הפנים ולבדוק אם העור מיובש או שמן והאם קיימים פצעונים דמויי אקנה.
סבון לחותי שאינו מייבש העור והנמכר בקליניקות הרפואיות או הקוסמטיות של חב' Exuvience. מכיל חומצות המיועדות לעורות רגישים והמשקמות מחסום ההגנה של העור.
קיימים סבונים נוספים כדוגמת סבונים מוצקים המכילים דטרגנטים סינטטים שאינם פוגעים במחסום ההגנה נקראים גם Syndet Bar
חשוב לבדוק שהסבון אינו מכיל SLS. בנוסף, אציין כי רבים מקרב לקוחותיי אשר בעור פניהם רוזציאה התברר כי רגישים הם לחומר אשר נמצא בעיקר בסבונים, שמפויים ותרחיצים נוזליים. משפחת החומרים נקראת קטון CG. כדוגמת
Methylisothiazolinone
כאמור, כפי שציינתי יש לאבחן את עור הפנים על מנת שאוכל להמליץ על סוג הסבון.
בכל מקרה תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית בנייד אשר מספרו:
054-5321040
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזוציאהנונה09/06/2014
היי יפית
איבחנו אצלי רזוציאה בפנים ואני מטופלת באנטיביוטיקה ובמשחה לפעמים אני אדומה יותר ולפעמים פחות, מתחת לעיניים ישנה נפיחות יותר בבוקר פחות בערב , נבדקתי אצל רופא עיניים אך הוא אמר שאין לי רזוציאה בעיניים. מה שמציק לי זו הנפיחות בפנים ושמתי לב שהאף שלי התעבה למרות שקראתי שזו תגובה אופיינית יותר אצל גברים.
בנתיים אני לא שמה מייק אפ אך אני רוצה להתחיל לשים ולהראות נורמלי, איזה מייק אפ את ממליצה לי לשים, והאם בסיס למייק אפ בצבע ירוק טוב ? בנוסף האם אני יכולה לשים קונסילר? שמתי לב ששמתי קרם עיניים הנפיחות בעיניים החמירה.
אני יעצי לי מנסיונך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רזוציאה - תגובה
יפית כהן12/06/2014נונה שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהתייחס לשאלתך אציין כי בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך יהיה זה לא מיקצועי לשער ולתת אבחנות באשר לנפיחות בעור פנייך ובעור מתחת לעייניך.
באשר למייק אפ אציין כי זה משמש חיץ נוסף ושכבת הגנה נוספת כנגד השפעותייה ההרסניות של קרני השמש. עם זאת מומלץ להשתמש במייק אפ אשר ניתן להסירו בנקל. שטיפה מרובה של עור הפנים עם סבון עלולה להחמיר נימי הדם אם אלו קיימים בעור ובכללֱ
יש לבחור מייק אפ אשר אינו סותם נקבוביות העור קרי, אינו קומדוגני, Oil Free והמותאם לעורות רגישים. קיימות מס חברות טובות ביניהן Double Wear של אסתי לאודר.
באשר לנפיחות בעור פנייך כאמור אוכל להתייחס רק בעת אבחון העור ותת סוג הרוזציאה. עם זאת אציין שפעמים רבות מומלץ לבצע בדיקות של אלרגיה למרכיבים קוסמטיים ורגישות למיני מזונות שכן אלו האחרונים מהווים אחד הגורמים הידועים המחמירים הסימפטומים האופייניים ברוזציאה. על כן, מומלץ לפנות אף לאלרגיולוג.
באשר לנפיחות באזור האינפרא אורביטל קרי, אזור מתחת לעיינים חשוב לאבחן את מרקם העור והסימפטומים האופיינים ואף בדיקת הפרופיל הרפואי שכן נפיחות מסביב לעיינים יכולה להיות סימפטום להפרעות עור נוספות. בכל מיקרה במידה וקיימת נפיחות לא מומלץ בד"כ להשתמש בתכשירים קוסמטיים בעלי מרקם משחתי באזור זה.
באשר להתעבות רקמת האף חשוב לאבחן אם באזור האף נימי דם והאם קיימת סתימה של פתח תעלת הפרשת בלוטות חלב, תופעה המכונה Sebaceous Hyperplasia. מניסיוני אציין כי במיקרים רבים בקרב רבים הסובלים מרוזציאה וכאשר קיימת הפרשת חלב מוגברת או במצבים של אקנה/רוזציאה, ניראות גבשושיות שטוחות או בולטות על פני העור בגון צהבהב, לבן או בגון העור. סתימה של גבשושיות אלו יכולה להוביל למצב של התעבות רקמת האף תופעה השכיחה בקרב גברים אך לא רק. תופעה של בלוטות חלב מוגדלות שכיחה אף באזור המצח, הלחיים הסנטר ובעיקר האף. חשוב לפתוח בלוטות אלו שכן אי פתיחתן וניקוזן יכולה להוביל אף להחמרת תופעת נימי הדם בפנים.
ומניסיוני בטיפול ברוזציאה במקרים רבים בהם אנו מזהים צבר של נימי דם בעור הפנים ובעיקר באף ניראות בסמוך בלוטות חלב מוגדלות.
פרסמתי מס רב של פוסטים בנושא זה. בקרוב אפרסם תמונות לתופעה זאת.
אציין כי בלוטות חלב מוגדלות הינה תופעה השכיחה אף בקרב אנשים בגילאי 35-40 ואילך, גברים ונשים כאחד אשר עורם שמן או אשר סבל בעבר מהפרשת חלב מוגברת.
גנטיקה הינה אחד הגורמים להתהוות התופעה כמו כן גיל וקצב התחדשות איטי של העור. אציין כי במקרה של רוזצאה התופעה מלווה בנימי דם. בקרוב אפרסם תמונות לתופעה זאת.
בכל מקרה, תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית בנייד: 054-5321040
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מרוזציאהדנית05/06/2014
היי ,
אובחנתי כסובלת מרוזציאה נמוכה יחסית והרופא עור המליץ לי על כדורי מינצוקלין+ משחה רוזקס.
האם אפשר לשים את המשחה בלי לקחת את הכדורים?
תודה ואשמח לתגובה
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סובלת מרוזציאה - תגובה
יפית כהן08/06/2014דנית שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פניך אציין כי יש לאבחן את תת סוג הרוזצאה בעור פנייך ולהכיר את הפרופיל הרפואי על מנת שאוכל לחוות דעתי לגבי נטילה של מינוציקלין או מריחה של רוזקס.
כעקרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סובלת מרוזציאה - תגובה
יפית כהן11/06/2014דנית שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהתייחס לשאלתך אציין כי חשוב להבין ולהכיר את הפרופיל הרפואי שלך כמו כן יש לאבחן את עורך, את תת סוג הרוזצאה והסימפטומים המופיעים בעור פנייך על מנת להתאים את הפרוטוקול הטיפולי הרפואי.
לידיעה כללית, רוזקס הינו תכשיר למריחה על העור המכיל חומר פעיל בשם מטרונידזול (Metronidazole). לתכשיר השפעה אנטי בקטריאלית ואנטי פרזיטארית (פעילות נגד טפילים בעור), כמו כן ידועה לתכשיר השפעה אנטי דלקתית ואנטי אוקסידנטית. התכשיר ניתן בד"כ כתרפיית טיפול ראשונית למצבים של רוזציאה (Gold Standard). תכשיר נוסף המכיל מרכיב פעיל זהה והידוע בשם נוריטט (Noritate).
בד"כ נדרשת תקופה של 4 עד 12 שבועות עד להטבה מסויימת. עם זאת אציין מניסיוני בטיפול ברוזציאה כי ההטבה המתקבלת הינה אינדווידואלית ומשתנה ממטופל למטופל. ישנם פציינטים אשר עורם מיטיב עם מריחה של משחה זאת וישנם כאלו שעורם אינו מיטיב כלל וכלל. כמו כן, לפעמים התכשיר עלול ליצור רגישות זמנית ו/או ממושכת בעור ואף אודם על כן ליווי של איש מקצוע מומלץ ביותר!
באשר לאנטיביוטיקה מינוציקלין הניתנת במיקרים רבים למצבים של רוזציאה פפולרית פוסטולרית דמויית אקנה המלווה אף בפיצעונים אדומים קטנטנים ואשר אינם מוגלתיים.
מבחינה מחקרית לא ידוע בוודאות מה הוא מנגנון הפעולה המדוייק ומשערים כי לאנטיביוטיקה זאת טווח פעילות רחב אנטי דלקתי בין היתר כנגד קבוצה של אינזמים הידועים בשם MMPs) Matrix metalloproteinases). לאינזימים אלו ידועה פעילות שלילית של פרוק סיבי הקולגן בעור, יצירה של כלי דם(תופעה הניראת תדיר בקרב חולי רוזציאה והשכיחה בעור הפנים בתצורה של נימי דם).
כמו לכל אנטיביוטיקה ולכל תרופה גם למינוציקלין קיימות תופעות לוואי ואלו משתנות ממטופל למטופל. יש אשר אינם חווים תופעות לוואי, יש פציינטים אשר מפאת הפרופיל הרפואי אינם יכולים ליטול אנטיביוטיקה זאת ויש הנוטלים אנטיביוטיקה זאת המיטיבה עם עורם אך עם הפסקתה חוזרים ונשנים הסימפטומים האופיינים לרוזציאה.
חשוב להבין מה הם הסימפטומים בעור פנייך שכן מניסיוני הטיפול ברוזציאה חייב להתבסס על טיפול מערכתי המשלב טיפול תרופתי, פרוצדורות קוסמטיות ומוצרים דרמו קוסמטיים תומכים בעלי פעילות של השפעה והקטנת הפרשת בלוטת חלב, שיקום מחסום ההגנה של העור, הרגעה ופעילות אנטי דלקתית ואנטי אוקסידנטית. שילוב של כל אלו ביחד יכול להיטיב עד מאד עם מצב העור קרי, הטבה במצבים של גרד, צריבה ובעירה אם אלו קיימים, הטבה במצבים של גלי חום ידועים, הטבה באדמומיות ונימי דם אם אלו האחרונים קיימים ואף הטבה בפיצעונים האדמומיים האופיינים.
חשוב לאבחן אם בעור פנייך בלוטות חלב מוגדלות בולטות או שטוחות? תופעה זאת מכונה בשם Sebaceous Hyperplasia ומאופיינת בגבשושיות חלב בולטות על פני העור או שטוחות בגון צהבהב או לבן. תופעה זאת קיימת לצערי בשיח הטיפולי רק במצבים בהם קיימת התעבות רקמת האף תופעה השכיחה יותר בקרב גברים אך אדגיש בפורום זה לידיעת הקוראים ובכלל ואספר מניסיוני כי התופעה שכיחה ביותר בקרב רבים מחולי הרוזציאה אותם הנני מאבחנת, גברים ונשים כאחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סובלת מרוזציאה - תגובה
יפית כהן11/06/2014המשך לתשובתי,
במיקרים רבים אנו רואים הפרשת יתר מוגברת של בלוטת חלב קרי עור שמן אך גם עור מיובש בשל ליקוי מחסום ההגנה של העור הגורם לקצב אידוי מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית. בנוסף, במיקרים רבים ניתן לאבחן אדמומיות המלווה עם נימי דם רבים בלחיים באזור האף, סנטר ואף מצח. תופעת נימי הדם בד"כ תוחמר בעור הפנים כאשר קיימת סתימה של פתח תעלת הפרשת בלוטת החלב ולכן חשוב לאבחן מבעוד מועד אם קיימת תופעה זאת בפנים? ואם זאת קיימת חשוב עד מאד להקדים הטיפול שכן זה יכול לעזור עד מאד ולמנוע מצב של התעבות רקמת העור.
בקרוב אפרסם בפורום לינק להרצאתי מכנס לדרמטולוגיה קוסמטית אליו הוזמנתי להרצות בנושא רוזציאה. הרצאה המתייחסת אף לתופעה זאת ולדרכי הטיפול והטכנולוגיות החדשות לטיפול בתופעות של רוזציאה.
חשוב להבין מדוע ניתנה לך אנטיביוטיקה מסוג מינוציקלין? כשהנך מתארת כי "אובחנת כסובלת מרוזציאה נמוכה יחסית" חשוב לאבחן האם קיימים פיצעונים בעור פנייך או שקיימת רק אדמומיות עם או בלי נימי דם? מינוציקלין מניסיוני היטיבה במצבים בהם קיימים פיצעונים דמויי אקנה אך לא רק!
בכל מקרה הנך מוזמנת ליצור עימי קשר להתייעצות אישית בנייד: 054-5321040
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליפית
דנית17/06/2014היי יפית.
קודם כל תודה רבה תשובתך!
יש לי פצעים לא מוגלתיים, רק אדומים על הפנים ויש לי אדמומיות באזור הלחיים
(נורא מציק) אני מפחדת לקחת את הכדורים ואת המחשה מחשש שלא יהיה יותר גרוע
ואולי יחזור אחרי שאני אפסיק עם הכדורים והמשחה.
יש לך משו' אחר שיכול לעזור? אשמח לתגובה מצידך.
תודה!!
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקין סייבר משחה מדהימה
עדי25/06/2014היי דנית,
לטיפול באדמומיות בפנים אני מכירה את הסקין סייבר. זו משחה טיפולית טבעית שמתאימה לכל הגוף ומזרזת צמיחת תאי עור. היעילות שלה מדהימה לטיפול בכל מיני פגעי עור.
ובלי קשר שאלה ליפית: יש כזה דבר צלקות אקנה שלא נעלמות לגמרי או שאת הכל ניתן להעלים? אני מדברת על להעלים לגמרי לא רק לטשטש
תודה רבה,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סקין סייבר משחה מדהימה - תגובה
יפית כהן27/06/2014הי עדי,
תגובתי תנתן לך במהלך היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ROXO + ROZEXדלית31/05/2014
שלום, אני סובלת מרוזציאה כשנה וקצת ורק לפני חודש וחצי עלינו על הבעיה. מיד התחלתי לקבל תרופה רוקסו ומשחה רוזקס.
במהלך השנה שלא ידעתי על המחלה, נהלתי אורח חיים רגיל: סאונה, קפה חם, יין וכד.. הייתה לי אדמומיות שבאה והלכה ומאז שהתחלתי לקחת תרופות, האדמומיות נהייתה סטטית. מתעוררת עם אודם בפנים, הולכת לישון עם זה.
האם בתקופה שלא ידעתי מהמחלה, גרמתי לנזק בלתי הפיך? הטיפול (רוקסו ורוזקס) שאני לוקחת זה כחודש וחצי ועדיין אין שיפור, האם לא כדאי לנסות כבר משהו אחר היות ואין שיפור?
או יש תקווה בכלל שזה יעלם או ישתפר משמעותית?
נ.ב את הרוזקס שאני מורחת בבוקר ובערב, האם אפשר מעליו לשים קרם לחות?
בתודה רבה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)