פורום אקנה-רוזציאה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• רוזצאיה ומייקאפ
    שולה
    04/09/2011

שלום
    אני מתעניינת במייקאפ טוב לרוזציאה, שמכסה אבל כמובן לא מזיק יותר לפנים או מעביר את הפצעים.
    יש המלצות על תכשיר מסוים או מה אני צריכה לחפש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוזצאיה ומייקאפ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוזצאיה ומייקאפ - תגובה

06/09/2011

הי שולה,
    אני יכולה להמליץ לך על המייקאפ שאני משתמשת,
    של חברת Lancom, teint idole ultra
    הוא מאוד אוורירי, לא עושה לי פצעים, מכסה ונראה טוב.

כמובן שזה מאוד אישי ותצטרכי פשוט לנסות

בהצלחה!
    הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזציאה?
    רועי
    24/08/2011

אני בן 16, היה לי אקנה ולפני כחצי שנה לקחתי כדורי מינוציקלין לתקופה של כ-3 חודשים.

זמן קצר לאחר שהתחלתי לנטול את הכדורים הופיע לי מן כתם אדום על הלחי הימינית, הרופא עור שלי אמר שזה הרחבה של כלי דם וזה יעבור שאני יסיים לנטול את הכדורים.

סיימתי עם המינוציקלין, כבר 3 חודשים עברו מאז שסיימתי והקטן הזה אומנם נחלש והוא פחות בולט אבל עדיין הלחי הימינית שלי אדומה !

הרופא עור אמר שזה הרחבה של כלי דם וזה יעבור בקרוב עם הזמן.. הוא אמר שלא מדובר בפיגמנטציה.

בנוסף הוא לא הזכיר את השם של המחלה רוזציאה אבל אני חושש שזה אכן זה.

האם הכתם\האדמומיות הזאת יכולה לעבור לבד עם הזמן כמו שהרופא עור אמר?
    איך אני יכול לדעת שמדובר בהרחבת כלי דם ולא במחלת הרוזציאה?

לקביעת תור
    סגירה
    רוזציאה?

הוספת תגובה

• רוזציאה? - תגובה

יפית כהן
    27/08/2011

רועי שלום וברוך הבא לפורום!

בהתייחס לשאלותיך אדגיש ואומר כי האבחנה האם אכן מדובר ברוזצאה נעשת

ע"י רופא עור או איש מקצוע מומחה. במידה וקיימות הסתייגויות לגבי אופן הטיפול והאנמנזה אשר בוצעה ע"י רופא העור תוכל תמיד לקבל חוות דעת נוספת.

באשר לאדמומיות בעור פניך, מבלי לראות במה מדובר הרי שלא יהיה אפשרי לקבוע עובדה זו כחד משמעית.

אמליץ לך ראשית, להמנע מחשיפה לשמש שכן השמש גורמת לאקטיבציה ושחרור של חומרים פרו אינפלמטורים באפידרמיס המחמירים עוד יותר את האדמימות והדלקתיות.
    (ציטוקינים מסוג Interleukin 1,Interlukin 6, Tumor necrosis factor alpha).

שימוש בקרם הגנה הינו חובה!

נשמח להתעדכן,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוביאלין
    אורית
    17/08/2011

RUBIALINE
    של מעבדת
    SVR הצרפתית
    משחה יקרה מאוד. 177 שקל
    מדוע היא יקרה כל-כך- בצרפת היא עולה 12 יורו שזה 60 שקל
    האם המשחה עוזרת באמת נגד קפילרים מורחבים ואדמומיות כרונית בפנים
    והאם ישנה משחה זהה -גנרי- במחיר סביר??

תודה מראש עבור התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    רוביאלין

הוספת תגובה

• רוביאלין - תגובה

יפית כהן
    09/09/2011

אורית שלום וברוכה הבאה לפורום!

ראשית התנצלות על העיכוב הרב שחל בתשובתי אליך...

בהתייחס לשאלותייך, קרם Rubialine אינו עוזר לאדמימות כרונית בפנים.

הקרם מיועד לעור רגיש אריטמי ואו עור רגיש במיוחד. הקרם יכול לעזור במצבים של

רגישות יתר.

באשר למחיר, אני מניחה שעלויות יבוא, שיווק, מיתוג וכמובן תמחור למטרת רווח

כל אלו ואחרים מקפיצים את המחיר כמו מרבית מוצרי הקוסמטיקה המיובאים לארץ.

הפרוטוקול הרפואי לטיפול באדמימות כרונית הינו בד"כ שימוש באנטיביוטיקות סיסטמיות
    (בליעתיות).
    האנטיביוטיקה הינה בעלת פעילות אנטי אינפלמטורית(אנטי דלקתיות), ומנגנון הפעולה

שלה הינו ובעיקרו נגד חלבונים ותאי מערכת חיסון נטרופילים האחראים לשרשרת של

תהליכים דלקתיים (Inhibition of netrophil chemotaxis).

באשר לקרמים גנרים, קיימים מס' רב של קרמים קוסמטיים המקלים על האדמימות האופינית.

קרמים של חב' Laroche Posay מסדרת Toleriane ואו חב' Avene

בנוסף, חב' Bioderma Sensibio

קרמים לעורות רגישים בד"כ מכילים ויטמין B3 (ניאצינמיד), העוזר במניעת בריחה של מים מפנים העור לסביבה החיצונית וע"י כך תורם לשיקום הפעילות התקינה של מחסום ההגנה של העור.

חומר נוסף הינו לקטוביוניק אסיד (Lactobionic Acid),חומר בעל פעילות אנטי אוקסידנטית, לחותן העוזר בחידוש העור.

חשוב מאד להשתמש בקרמים ללא בישום, אלכוהול ופארבנים שהינם חומרים משמרים.

קיימים קרמים קוסמטים נוספים וטובים אותם תוכלו לרכוש אצל קוסמטיקאיות.

במידה ותהיי מעוניינת לקבל שמות, אשמח להרחיב בנושא.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדמויות פצעונים,נימים ועוד
    עלמה
    14/08/2011

שלום לכם,
    יש לי אדמומיות באיזור ה-T נימים ואדמומיות באף, שמנוניות באף בקיץ, קשקשת בצידי האף, פצעונים באיזור ה-T. חלק אמרו שזה סבוריאה, חלק קראו לזה רוזיציאה, חלק קראו לזה קופרוז. היום הייתי אצל רופאת עור והיא אמרה שאין לזה ממש תרופה. הבעיה העיקרית שלי היא האף ששם אני לא יכולה למרוח מייק אפ כי אז זה נראה כמו המדינה מתייבשת כי הנימים קרובים והאף יחסית מחוספס.רופאת העור הגדירה זאת כעור שמנוני עם סבוריאה ונתנה לי הידרואגיסטן למרוח בצידי האף ואמרה להשתמש במוצרים של סבוקלם או ד"ר עור וכן לקנות תרחיץ עם גרגירים של וישיי. אני הבנתי שלא משתמשים במקרים כאלו עם חומר עם גרגירים כי זה מגרה את הפצעים האם נכון? לגבי מייק אפ אמרתי לה שקניתי מייק אפ רפואי של דרמקולור ואמרה בשום פנים ואופן והמליצה לקנות מייק אפ של וישיי. מה דעתכם? אני כבר די מבולבלת ונמאס לי להוציא ולבזבז הרבה כסף על מוצרים שלא עושים את העבודה ושהאדמומיות נשארת ושזה לא נראה יפה. אשמח לתשובה. תודה

הוספת תגובה

• אדמויות פצעונים,נימים ועוד - תגובה

יפית כהן
    19/08/2011

הילה שלום וברוכה הבאה לפורום!

שאלת מס' שאלות, על כן אשתדל לענות בהרחבה שכן סבוראה או סבוראיק דרמטטיס
    (Seborrheic Dermatitis),הינה הפרעת עור אינפלמטורית (דלקתית) כרונית
    המזוהה לעיתים ובשוגג כרוזצאה. במיקרים רבים אנשים רוזצאים מאובחנים גם כסובלים מסבוראה.

בנוסף, אשתדל לענות לך מניסיוני שכן גם אני סובלת מסבוראה אך למדתי עם השנים
    להשתמש בתכשירים המקלים מאד על הסמפטומים האופייניים עד כדי הפוגתם.
    (כנראה שזה היתרון בלהיות קוסמטיקאית, נגישות גדולה יותר לטיפולים ותכשירים).

ראשית, ברצוני לוודא שוב האם האנמנזה אשר אובחנה ע"י רופאת העור הינה סבוראה בלבד? או סבוראה וגם רוזצאה?

לידיעה כללית: סבוראה או סבוראיק דרמטיטיס כפי שציינתי הינה הפרעת עור דלקתית השכיחה בעיקר באזורים בהם בלוטות החלב מרובות, פעילות וגדולות קרי, פנים וקרקפת אף על פי שניתקלתי כבר באנשים רבים שסבלו מסבוראה באזור המפשעות.

אזורים שכיחים ביותר הינם: קרקפת, קו שיער, עפעפיים, ריסים, שפם, זקן, מצח, כנפות האף(Nasolabial folds), תעלת האוזן החיצונית ואחורי האוזן. בית שחי, מפשעות ואזורי כפלי עור.

הסימפטומים האופיינים הינם: אדמימות, קשקשת כתוצאה מהתקרנות לא תקינה של תאי העור בעיקר בקרקפת, כנפות האף וגבות, צריבה גרד. יובש בעיקר בשל אי תקינות מחסום ההגנה של העור(Barrier) וכתוצאה איבוד מים מהיר מפנים העור לסביבה החיצונית. ובנוסף, פעילות יתר של בלוטות החלב הגורמת לעור שמנוני בחלק מהמיקרים.

נטייה גנטית (Genetic Predisposition), תזונה, הורמונים אנדרוגנים האחראים לאקטיבציה של בלוטות החלב (זו הסיבה שההפרעת עור זו מתפרצת עם גיל ההתבגרות), גורמי סביבה חיצוניים חום וקור ואפילו סטרס משפיעים מאד על התהוות המחלה והחמרת הסימפטומים. במצבים של סבוראיק דרמטיטיס נמצאה פטרייה בשם:
    Pityoosporum ovale ממשפחת Malassezia Genus. זו הסיבה שרב התכשירים הרפואיים הניתנים הינם אנטי פטרייתיים.תכשיר הידרואגיסטן אשר ניתן לך מטפל בטווח רחב של זיהומי עור פטרייתים. חסרונו בכך שמכיל הידרוקורטיזון-קורטיקוסטרואיד בעל השפעה אנטי דלקתית. מניסיוני סטרואידים מיטיבים מאד אך עם הפסקת השימוש בהם
    הסימפטומים מחמירים עוד יותר!

קור בד"כ מחמיר את הסימפטומים ושמש מיטיבה בסימפטומים מאחר וקרני ה- UVA וה- UVB מדכאים את שגשוג הפטרייה. סטרס ידוע כמחמיר את הסימפטומים מאחר וידוע כי יש שחרור או יצור יתר של הורמונים אנדרוגנים(טסטוסטרון) המשפיעים על בלוטות החלב וכתוצאה עור שומני יותר וגם פצעים במקרים של אקנה או אקנה רוזצאה.

באשר לתזונה, יש חשיבות גדולה ביותר לבדיקת רגישות למוצרי מזון כדוגמת גלוטן, מוצרי חלב ואפילו ביצים! אישית למדתי כי אי אכילת מוצרי חלב ואף ביצים בלילה היטיבה עימי מאד! בנוסף ממליצה לשלול Demodex- רופא עור יסביר כיצד נעשת הבדיקה.

שימוש בפילינג גרגירים או בתכשיר המכיל גרגירים אינו מומלץ! במיוחד לאנשים אשר
    בעור פניהם פצעים. באשר למייק אפ דרמה קולור- מייק אפ בעל כיסוי מצויין אך לצערי לא ניתן להסירו בנקל ובכך חסרונו! לעורות רגישים מומלץ להשתמש במייק אפ נטול שומן, אינו קומדוגני והניתן להסרה בנקל. מומלץ מייק אפ נוזלי.

משחת אלידל, פרוטופיק, ניזורל המחייבות מרשם רופא מומלצות לטיפול טופיקלי. כמובן שההשפעה הינה אינדווידואלית וחייבת התייעצות עם רופא!

קרם סבורם מומלץ אף הוא. במידה והינך סובלת מקשקשת בקרקפת אשמח להרחיב על תכשירים ומרכיבים מומלצים, שכן היריעה קצרה ויש המון מה לאמר בנושא זה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדמויות פצעונים,נימים ועוד - תגובה - תגובה

יפית כהן
    19/08/2011

באשר לטיפולים קוסמטיים: פילינגים המכילים חומצה סיליצילית ואו אזלאית מומלצים אף הם במיוחד במיקרים של אקנה או אקנה רוזצאה.

חומצה סיליצילית הינה אנטי אינפלמטורית, אנטי בקטריאלית, מצויינת להסרת הקשקשת האופיינית. חודרת לבלוטת החלב וידועה בפעילותה הליפופילית והסרת השומנים הבין תאיים. החומצה מחדשת מאד את העור ועוזרת בריפוי הפצעים.

באשר לקרמים ותכשירים שאינם במרשם רופא(OTC), אשמח לפרט על כך בהמשך.

לשאלות נוספות, אשמח אם תיכתבי או שתוכלי ליצור עימי קשר טלפונית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לרעיונות להמשך טיפול
    רות
    09/08/2011

כבר כמה שנים אני סובלת מרוזאציה, בת 30 פלוס, עור בהיר, נזהרת משמש, קפה ואלכוהול. טופלתי אצל ד"ר דוד פרידמן בשני טיפולי לייזר בהבדלים של מספר שבועות זה מזה, במקביל לפני ואחרי ניסיתי אנטיביוטיקה, נוריטאט, רוזאקס ג'ל וכדומה.

אודה לרעיונות להמשך טיפול, כי כל מה שציינתי למעלה לא שינה את המצב כלל וכלל. כולל לא הלייזר.

אני די מיואשת, כבר כמעט התרגלתי לחיות עם התופעה אבל ברור לי שיש טיפול שאולי אצלי יעבוד יותר טוב מהשאר.

כל רעיון יתקבל בברכ, כולל קסמים, תרופות סבתא וטיפולים מתקדמים. תודה רבה.

הוספת תגובה

• אודה לרעיונות להמשך טיפול - תגובה

יפית כהן
    13/08/2011

רות שלום וברוכה הבאה לפורום,

בקרוב אכתוב בפורום על טיפולים הומאופתים, מרכיבים חדשים בקרמים בתחום הביוטכנולוגיה וטכנולוגיות חדשות להקלה מירבית בסימפטומים הקיימים.

בברכת שבוע טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חן חן לך.

רות
    13/08/2011

האמת שטיפולים הומאופתים וקרמים גם ניסיתי אשמח בעיקר לדעת על טכנולוגיות חדשות אם יש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה שאלות
    איילת
    06/08/2011

הנהלת פורום יקרה,

בהמשך להודעות ששלחתי מוקדם יותר, ברצוני לקבל חוות דעת נוספת לגבי הטיפול לפני שאני מתחילה ליטול רואקוטן. האם אתן יכולות להמליץ על רופאי עור באיזור המרכז בקופת חולים כללית?

האם אתן יכולות להמליץ על מייקאפ מסויים? אני לא מבינה בזה כלום....מה אתן חושבות על מייקאפ+ קרם הגנה Triple של סבוקלם?

רכשתי לאחרונה גם קרם סבוקלם אקטיב, אך לפני שידעתי שיש לי רוזציאה. האם נחשב קרם ידידותי לרוזציאה או לא? בעקרון כמו הרבה קרמים אחרים שרכשתי גם הוא עבר מאוד מהר למדף ה"לא בשימוש" לאחר מספר נסיונות שעשו לי את הפנים אדומות יותר. בדיעבד, מרחתי את הקרם בתקופה שבה ניסיתי להפסיק את התלות באלידל, אז יתכן שהאדמומיות הגוברת נבעה מההפסקה באלידל....

לא מזמן קוסמטיקאית אמרה לי לנסות למרוח משחת פלא של טוסיק של תינוקות "אורה קרם" בטענה שהיא מחוללת פלאים לא רק בטוסיק.... שמעתן על זה?

תודה תודה,
    איילת

לקביעת תור
    סגירה
    עוד כמה שאלות

הוספת תגובה

• עוד כמה שאלות - תגובה

יפית כהן
    13/08/2011

איילת שלום,

דר' אורה שיפר- רופאת עור מפתח תקווה- מקבלת דרך קופ"ח כללית. רופאה לעילא ולעילא!!! מיקצועית ביותר. שווה לעשות את המאמץ ולהגיע אליה.

באשר לסדרת הקרמים של סבוקלם מניסיוני, קרמים פליאטיבים המקלים על סימפטומים במצבים של סבוראה. קרמים של חב' Avene לעורות רגישים/אדמומיים נטולי בישום ופארבנים מומלצים מאד!

באשר למייק אפ, מומלץ להשתמש במייק אפ אשר ניתן להסירו בנקל. תוכלי לקרוא על כך בתשובותיי בפורום.

לגבי משחת התינוקות לא אוכל לכתוב על סמך ניסיוני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה!

איילת
    16/08/2011

היי יפית,

תודה רבה על כל התשובות שענית לי,
    איזו מקצועיות, דייקנות ותשומת לב מירבית לכל שאלה!
    את נהדרת!

תודה,
    איילת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי רוזציאה...
    איילת
    06/08/2011

היי יפית,

אני בת 34 והיום אובחנתי כסובלת מרוזציאה דרגה 2. בעבר אובחנתי כסובלת מסבוריאה, ולאחר זמן מה של טיפולים לא אפקטיביים התחלתי להשתמש בקרם אלידל שהביא להקלה משמעותית בסבוריאה. עם הזמן התפרצה גם רוזציאה, למרות שימוש יום יומי באלידל בו אני משתמשת עד היום. האלידל לא עוזר לי להיפטר מהסימפטומים אך בלעדיו האדמומיות אף חמורה יותר, כך שאני מורחת אותו בוקר וערב. כעת הטיפול שהומלץ לי הוא טיפול ברואקוטן למשך חצי שנה. לפני שאני משתעבדת לכדורים אלו שלמען האמת קצת מפחידים אותי...האם יש טיפול תרופתי אחר שהיית ממליצה לנסות ולמצות? אולי לנסות להחליף את האלידל ברוזקס?
    תודה רבה,
    איילת

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי רוזציאה...

הוספת תגובה

• יש לי רוזציאה... - תגובה

יפית כהן
    13/08/2011

איילת שלום,

הטיפול ברוזצאה הינו מערכתי ומשלב טיפול רפואי/אסתטי בנוסף לשינוי בהרגלי תזונה והימנעות מטריגרים הידועים כמחמירים את הסימפטומים הקיימים.

נכון להיום רוזצאה תת סוג אחד (Erythematotelangiectatic), בעלת סימפטומים וסימנים קליניים כדוגמת: אודם, אריטמה קבועה במרכז הפנים עם או בלי נימי דם,
    הטיפול התרופתי העיקרי והפרוטוקול הרפואי הינו: מטרונידזול/רוזקס למריחה טופיקלית,
    חומצה אזלאית טופיקלית ואנטיביוטיקה בליעתית כדוגמת טטרציקלין. טיפול רפואי משני
    הינו ליזר לנימי דם, אנטיביוטיקה טופיקלית וסולפור/Sodium Sulfacetamide לשימוש טופיקלי.

רוזצאה תת סוג 2 (Papulopustular), סימפטומים וסימנים קליניים בנוסף לאודם ואריטמה, נגעים פפולרים פוסטולרים/מוגלתיים. הטיפול התרופתי והפרוטקול הרפואי הינו: אנטיביוטיקה בליעתית ובנוסף טיפול טופיקלי מישחתי. רוזקס/מטרונידזול טופיקלי, חומצה אזלאית לשימוש טופיקלי וסולפור/Sulfacetamise למריחה טופיקלית. טיפול משני רפואי לסוג זה של רוזצאה: בנזואיל פרוקסיד (Benzoyl Peroxide)טופיקלי, אנטיביוטיקה טופיקלית ואו אנטיביוטיקה ממשפחת Macrolides

כאמור, אנמנזה של מצב העור וההחלטה לגבי הטיפול הרפואי נעשת ע"פ החלטתו ושיקול דעתו המיקצועית של רופא העור. תמיד מומלץ לקבל חוות דעת רפואית נוספת
    במידה וקיים חשש ואו הסתייגות מהטיפול/פרוטוקול רפואי אשר נרשם לך ע"י הרופא.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

איילת
    16/08/2011

יפית תודה רבה!
    אכן קבעתי תור לקבלת חוות דעת נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אדה
    17/09/2011

:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! - תגובה

יפית כהן
    17/09/2011

בהצלחה!

נשמח להתעדכן,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת רוזציאה ועדה
    עדה
    25/07/2011

האם יש קשר בין מחלת הרוזציאה למוצא? אם כן, האם המחלה שכיחה יותר
    אצל אשכנזים?

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת רוזציאה ועדה

הוספת תגובה

• מחלת רוזציאה ועדה - תגובה

יפית כהן
    28/07/2011

עדה שלום וברוכה הבאה לפורום,

לשאלתך, רוזצאה שכיחה בעיקר בקרב אנשים בעלי גוון עור בהיר.

המחלה יכולה להופיע בקרב כל הגזעים והעדות אף על פי שבקרב אנשים בעלי גוון

עור כהה מאד השכיחות נמוכה!

תורשה והיסטוריה משפחתית או פרדיספוזיציה (נטייה) גנטית, מהווים אחד הגורמים הדומיננטים להתהוות המחלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשימת רופאים מומלצת
    מיכל
    12/07/2011

היי יפית

אני חברה בקופ"ח מכבי
    גם פנייה באופן פרטי באה בחשבון

תודה

מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    רשימת רופאים מומלצת

הוספת תגובה

• רשימת רופאים מומלצת - תגובה

יפית כהן
    12/07/2011

מיכל שלום,

דר' רונן אלקלעי, מומחה למחלות עור ומין מקבל דרך מכבי.
    מרפאתו ברח' הברזל 26, תל-אביב טל:03-7678000
    רופא מצויין!! ולא פחות חשוב יחסי אנוש מצויינים!
    תוכלי לאמר אם תרצי שהופנת על ידי!

דר' דוד פרידמן, רופא עור, מקבל באופן פרטי!!
    מומחה ללייזרים ולטיפול במחלות עור בפרוצדורות המשלבות לייזרים
    מרכז עור ולייזר טל:03-6243575

אשמח להתעדכן,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיכל
    13/07/2011

תודה יפית
    אפנה ואעדכן

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוסיפה גם את ד"ר דורית שפירא

ישראלית
    13/07/2011

מקבלת דרך מכבי ונמצאת בת"א. לי היא עזרה מאוד ואני ממליצה עליה בחום.
    החיסרון: זמן המתנה ארוך מאוד לתור.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר שפירא

מיכל
    13/07/2011

היי ישראלה

אני מכירה את ד"ר דורית שפירא
    היא הרופאה שלי ושל משפחתי

האם היא עזרה לך עם הרוזציאה? איזה טיפול היא הציעה לך?

תודה

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומרים קוסמטיים
    מיכל
    26/06/2011

היי
    אני סובלת מרוזציאה כבר כמה שנים
    בשנה האחרונה הסממנים של המחלה החימירו מאד, עד כדי פצעים מוגלתיים באף
    האף נראה מאד אדום ומוגלתי
    לא מפסיקים לשאול אותי מה קרה לי

אני בטיפול אצל מדקר סיני למעלה מתשעה חודשים וטרם נראה שינוי משמעותי
    כמו כן, עברתי במשך חודש תהליך של ניקוי רעלים אצל נטורופתית וכעת אני ממשיכה תאורח חיים המבוסס על תזונה אחרת לגמרי ממה שהייתי רגילה

אחרי שחלה הקלה העור בעקבות הטיפול, חלה החמרה משמעותי וזה די מייאש...

לאחרונה, אני מנסה חומרים קוסמטיים של חברה בשפ פבוניה, שמציינת כי יש לה סדרת מוצרים המתאימים לרטזציאה ואף סדרת טיפולים קוסמטיים

האם ידוע לכן על חברה זו והאם היא מומלצת? אני מאד חוששת מחומרים חדשים

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חומרים קוסמטיים

הוספת תגובה

• חומרים קוסמטיים - תגובה

יפית כהן
    30/06/2011

מיכל שלום וברוכה הבאה לפורום!

לפני שהנך מתחילה בסדרת טיפולים קוסמטיים, ומבלי להטיל דופי באף חברת

קוסמטיקה, אציין שחברות רבות מבטיחות הבטחות לגבי ריפוי והקלה בסימפטומים

האופייניים אך לא כך ברב המיקרים! אז לפני עוגמת הנפש וגם "החור בכיס"

חשוב שתהיינה תאום ציפיות בינך לבין הקוסמטיקאית המטפלת! מה מטרת הטיפולים?

חשוב מאד לשאול ולברר מה המרכיבים הפעילים בקרם ואופן פעולתם!!

חשוב מאד לבחור איש מקצוע המתמחה בהקלת הסימפטומים והמכיר את המחלה על בורייה!!

חשוב לזכור שרב התכשירים הקוסמטיים/רפואיים/הומאופטים היקימים כיום הינם פליאטיבים קרי, מקלים על הסימפטומים אך אינם מרפאים!!! וכאן נשאלת השאלה מה מבטיחים לך?

חסרים לי מס' פרטים בשאלתך:

האם רופא עור אבחן את המחלה?

אם כן, מה הטיפול התרופתי אשר נרשם לך?

האם השתמשת בתכשירים רפואיים ולאיזו תקופה?

האם הפצעים המוגלתיים מופיעים רק באזור האף או שגם באזור אחר בפנים?

אשמח לקבל את תשובתייך, על מנת שאוכל להשיב לשאלתך בפרוט רב!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומרים קוסמטיים

מיכל
    01/07/2011

היי
    תודה על התגובה המהירה

רופאת עור אכן אבחנה את המחלה אצלי, והציעה לי ליטול גלולות למניעת הריון _דיאנה או יסמין)וכמו כן, טיפול אנטיביוטי לתקופה של חודש עד שלושה חודשים (רוקסיטרומיצין) וג'ל קלינדמיצין למריחה מקומית.במידה וזה לא יצליח, הציעה לשקול ראקוטן בחורף.

החלטתי לנסות שיטות אלטרנטיביות משמעותיות בטרם אתחיל טיפול אנטיביוטי, שתמיד אפשרי, כדי לעשות שינוי יותר משמעותי מבחינה פנימית. לכן, פניתי למדקר סיני ולנטורופתית. במסגרתם, עברתי חודש של ניקוי רעלים סגפני (מיצים, תזונה המבוססת על אורז, מרק צח, עלים ירוקים וקוואקר, ובכל שבוע מתווספים מזונות שונים). לאחר חודש, עוברים לתזונה מלאה, שמבוססת על התאמה אישית לסוג הדם ולמחלה עצמה. התפריט לא כולל מזונות רבים, כגון סולניים, סוכרים, חיטה, אלכוהול, מוצרי חלב ועוד. וכמו כן, כולל תוספים שונים (נוזל אלוורה לשתיה, אומגה, ומיצוי צמחים) ודיקור אחת לחודש.
    אני חייבת לציין כי בתהליך הניקוי עצמו חשתי הקלה במצב העור, אך עם סיומו שוב חלה החמרה משמעותית.
    בנוסף לכל זאת, התחלתי בפעילות ספורטיבית מתונה.

הרוזציאה אצלי באה לידי ביטוי באדמומיות בלחיים, במצח ובסנטר, אך בעיקר באף אדום במיוחד ובפצעים מוגלתיים באף. האף הוא מוקד האש אצלי.וזה נראה לא טוב...

החברה הקוסמטית שאני משתמשת במוצריה מוכרת סדרת מוצרים, שלטענתה אמורים לסייע משמעותית בהפחתת האדמומיות ובטיפול במחלה. גם אני סקפטית, במיוחד במצבי וחוששת מכל קרם ומהחרפת המחלה. האם את מכירה את המוצרים של החברה הזו?כשאת אומרת לבדוק חומרים פעילים וכד', מה כוונתך? מה כדאי לבדוק בדיוק?

מה דעתך על הטיפול האנטיביוטי? ובכלל?בכל מקרה, היה ולאורך זמן, אראה כי אין שיפור בגזרה האלטרנטיבית, אשקול טיפול אנטיביוטי, לאחר שאתייעץ עם רופא עור מוסמך נוסף, לקבלת חוות דעת נוספת.

אני בהחלט מודאגת. ככל שאני מתעניינת ומעמיקה יותר במחלה הזו, כך אני מיואשת יותר. אני מסרבת לקבל את זה שאין פיתרון ממשי, לפחות עד כדי כך שהיא תהיה על "אש קטנה" מאד.

תודה וערב טוב
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומרים קוסמטיים - תגובה

יפית כהן
    08/07/2011

מיכל שלום!

רוזקס, חומר פעיל (Metronidazole), מהווה קו תרופתי ראשון לטיפול ברוזצאה מסוג I-רוזצאה המלווה באדמימות ונימי דם ובתת סוג II- רוזצאה המאופיינת גם בהופעת נגעים פפולרים פוסטולרים מוגלתיים הזהים לסימפטומים המופיעים באקנה. סימפטומים המופיעים גם באפך על פי תיאורך!

תכשיר פרמקולוגי זה אינו אנטיביוטיקה ובעל ספקטרום פעולה אנטי מיקרוביאלי ואנטיאינפלמטורי/נוגד דלקת. ידוע כי החומר מדכא תנועת נטרופילים(כמוטקסיס), אשר הינם תאים השייכים למערכת החיסון והידועים "כמשחררים" רדיקלים חופשיים(חומרים מחמצנים מחוללי דלקת).

חוות דעת רפואית נוספת מומלצת ולו רק מהסיבה שנראה כי עבר זמן מאז ביקורך אצל רופאת העור! במידה והינך מהמרכז אשמח להמליץ על מס' רופאים מומחים בתחום!

רוקסיתרימיצין וקלינדמיצין הינן אנטיביוטיקות כך שתמיד תוכלי לקחתן עם תום מיצוי
    התכשירים הטופיקלים הפרמקולוגים הפעילים או בשילובם יחדיו!

חומר נוסף ושאינו אנטיביוטיקה המומלץ למקרים של רוזצאה פפולרית/פוסטולרית הינו:
    Azelaic Acid. בריכוז של 20% קרם או 15% Gel. החומר מצוי באופן טבעי בחיטה, שעורה ושיפון. לחומר ספקטרום פעולה נרחב, על כן אציין את החשובים מאחר וקצרה היריעה :
    *פעילות בקטריוסטטית/בולמת התפתחות בקטריות וחידקייי גרם aerobic(זקוקים לחמצן), כדוגמת Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Candida albicans
    *פעילות קוטלת חיידקים(bactericidal ), בעיקר נגד חיידק האקנה Propionibacterium acnes ו- Staphylococcus epidermis
    *החומר ידוע כלוכד רדיקליים חופשיים
    *מדכא את פעילותו של אינזים 5 -alpha reductase , אינזים המעורב בהפיכתו של הורמון הטסטוסטרון לנגזרתו דהידרוטסטוסטרון- חומר המשפיע על הפרשת בלוטת החלב
    *נירמול תהליך התקרנות וחידוש העור
    *הורדת הרכב חומצון השומן החופשיות מסך השומנים המופרשים על פני העור
    *פעילות אנטי ויראלית ועוד

תזונה ושינוי הרגלי אכילה הינם מבורכים אך אינם באים במקום כל טיפול תרופתי אלא במשולב!

באשר לחב' הקוסמטיקה אישית לא ניסיתי את מוצריהם לטיפול ברוזצאה אף על פי שאת חלק ממוצריהם אני כן מכירה! על כן, לא אוכל לבסס את תשובתי על סמך ניסיוני! רבים מתכשירי החברה מכילים צמחים שונים, אך לגבי הסימפטומים המופיעים בעיקר על אפך אני קצת סקפטית מאחר ונדרשים חומרים פעילים ביותר הזהים לאלו אשר משתמשים במחלת האקנה! תמיד מומלץ לבדוק ולברר אילו צמחי מרפא ומהו החומר הפעיל בקרם?

נשמח להתעדכן, בברכת סוף שבוע נעים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשימת רופאים מומלצים

מיכל
    11/07/2011

יפית שלום

אשמח לקבלת רשימת רופאים מומלצים במרכז

תודה והמשך שבוע נעים

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשימת רופאים מומלצים - תגובה

יפית כהן
    11/07/2011

הי מיכל,

אשמח אם תוכלי לעדכן באיזו קופת חולים הנך חברה?

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ורזציאה
    סיגל
    05/06/2011

שלום,

ראשית אני רוצה להודות לכן על העזרה שאתן מעניקות לנו. אני בת 33 ויש לי (אקנה) רוזציאה מזה שנתיים. טופלתי במינוצין, זה לא עזר ועכשיו אני בסיומו של טיפול ברואקוטן.
    אני מאוד רוצה להכנס להריון לאחר תקופת ה"התנקות" מהרואקוטן אבל גם מאוד מאוד חוששת מתגובה הורמונלית שתביא להתפרצות המחלה במהלך ההריון.
    שהרי בהריון לא ניתן לקחת תרופות כדי לדכא התפרצות ואני עלולה לסבול מאקנה עד סופו. האם ידוע לכן על מקרים כאלו והאם ניתן להתמודד עם התפרצות במהלך היריון בדרכים שלא מסכנות את העובר?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ורזציאה

הוספת תגובה

• הריון ורזציאה - תגובה

יפית כהן
    14/06/2011

סיגל שלום !

השינויים ההורמונלים המתחוללים במהלך ההריון ועלייה בהפרשת הורמון הפרוגסטרון
    טומנים בחובם שינויים היסתופתולוגיים בעור הפנים והגוף.
    הסימפטומים הניראים במיקרים רבים הינם אקטיבציה של בלוטת החלב והתפרצות של אקנה ברמות החמרה שונות!

עם זאת וחשוב מאד להדגיש כי התופעה הינה אינדווידואלית ביותר שכן יש נשים שההריון
    היטיב עם עור פניהן ובחלקן לא נראתה כל התפרצות של אקנה!

כאמור במהלך תקופת ההריון הטיפול התרופתי הרפואי הן הסיסטמי (בליעתי) והן הטופיקלי מריחתי מוגבל ביותר שכן חלק מהתרופות אכן עלולות לגרום לקונטרא אינדיקציות ואף למומים ביילוד כדוגמת רואקוטן ורטין A!

עם זאת לקוסמטיקה הרפואית פיתרונות יעילים להתמודדות עם התפרצויות אקנה במהלך ההריון! חשוב להדגיש כי החומרים והמרכיבים הפעילים יכולים להיטיב עד מאד
    אך אינם פותרים את הבעיה במיוחד במיקרים של אקנה קונגלובתה( Acne Conglobata)
    או אקנה עם נגעים מוגלתיים נודולריים שכן לבל נשכח כי מקור הבעיה כפי שציינתי הינו חוסר איזון הורמונלי ובד"כ עם תום ההריון ובמיוחד בשלישו האחרון ניכרת הטבה בעור הפנים!

רשימת החומרים המותרים לשימוש בהריון לטיפול באקנה הינה ארוכה ומגוונת!
    מבין המרכיבים היותר ידועים אמנה את החומצה האזלאית Azelaic acid-חומר בעל פעילות אנטי בקטריאלית ובקטריוסטאטית (חומר הבולם התפתחות בקטריות),בעל ספקטרום פעולה המדכא את שגשוג חיידק ה- P.acne המעורב בהתהוות המחלה. לחומר תכונות אנטיווירליות (antiviral), ותכונה נוספת המסבירה את השימוש התדיר בחומר זה הינה דיכוי פעילותו של אינזים alpha reductaze 5 , אינזים המעורב בהפיכתו של הורמון הטסטוסטרון לנגזרתו dihydrotestosterone. הורמונים אלו משפיעים על הפרשת בלוטת החלב.
    חומצה אזלאית מפחיתה את כמות חומצות השומן החופשיות בשומנים על פני העור- חומצות הגורמות לשיגשוג חיידק האקנה! בנוסף החומר מנרמל ומאזן את תהליך ההתקרנות וההתחדשות של העור בזקיק השערה. שכן ידוע כי תהליך זה נפגם באקנה
    וכתוצאה מתהליך לא תקין נסתם פתח זקיק השערה ובלוטת החלב המחוברת לזקיק השערה אינה יכולה לנקז את החלב מעלה לשטח פני העור!

חומצה גליקולית נמנת מבין משפחת חומצות פירות AHAs- חומצה היותר ידועה לשימוש בקוסמטיקה הרפואית בשל היותה בעלת משקל מולקולרי הקטן ביותר מבין החומצות הקיימות! ריכוז לא גבוה של חומצה לשימוש יום יומי הן כסבון לניקוי הפנים והן כפילינג לחידוש העור מומלץ ביותר!

סולפור ( Sulfor), חומר הניתן לרכשו ללא מרשם רופא (Over the counter).
    חומר בעל פעילות קרטוליטית(keratolytic), המונע סתימה של חלב והעוזר בהשלה תקינה של תאי העור!

כאמור קיימים חומרים נוספים! אשמח לייעץ ולעזור בכל שאלה נוספת!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לשמש
    סיגל
    05/06/2011

שלום,

אני אובחנתי כחולת רוזציאה לפני כשנה וחצי. אני מבינה את חשיבות ההמנעות מחשיפה לשמש. אבל, בארץ שטופת שמש כשלנו, אפילו בחורף ובטח ובטח בקיץ, חשוב לי לקבל חידוד לגבי מהי חשיפה לשמש ועד כמה ניתן להימנע במקרים כגון: חשיפה בזמן נהיגה ברכב, הדרך לרכב וממנו, טיול רגלי קצר בשעות הבוקר המאוחרות ועד בילוי בבריכה בחודש אוגוסט עם ילדיי תוך שימוש בכובע, קרם הגנה וישיבה בצל (האם זה בסדר?)
    בנוסף, אני משתמשת בקרם הגנה של Avene עם מקדם 50+,ראיתי שהוא לא נמנה בין קרמי ההגנה המומלצים בפורום. האם הוא מספק את רמת ההגנה הנדרשת במקרה של רוזציאה (אני גם נוטלת רואקוטן והבנתי שבתקופת הטיפול חשוב עוד יותר להמנע משמש)?

לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה לשמש

הוספת תגובה

• חשיפה לשמש - תגובה

יפית כהן
    11/06/2011

סיגל שלום וברוכה הבאה לפורום!

חשיפה לשמש ודרכי התגוננות מפני השפעותייה המזיקות, מעלה תהיות רבות בקרב הציבור לגבי מהי חשיפה נכונה ?

רבים מאיתנו לא מודעים כלל לעובדה שקרני השמש פוגעות בעורנו גם בעת נהיגה במכונית, גם בעונת החורף "שמש מלטפת", גם בעת טיול רגלי קצר, וגם בעת שהותנו בבית או במשרד!

אשתדל לענות בהרחבה שכן, לצערי, קיימת מודעות אך היא עדיין לוקה בחסר!

לידיעה כללית: השמש פולטת קרינה אולטרה- סגולה בעלת טווח אורכי גל בתחומי ה- UVA גל ארוך, UVB- גל בינוני, ו-UVC גל קצר וההרסני ביותר!
    בשל הספיגה בשכבת האוזון באטמוספירה ידוע כי רק 90% מהקרינה המגיעה לפני השטח של כדור הארץ הינה UVA ורק חלק קטן ביותר כ- 5% הינו UVB.

קרני ה - UVB מעודדות את תאי האפידרמיס (מלנוציטים), ליצור יותר פיגמנטים (מלנין),
    האחראי לתופעת השיזוף, אולם במקרה של חשיפה ממושכת לשמש, הן עלולות לגרום לכוויות שמש וכפועל יוצא להעלאת השכיחות של נגעים סרטניים!

קרני ה- UVA חודרות מעבר לשכבות העור ומזרזות את תהליך הזדקנות העור.הרדיקלים
    החופשיים המיוצרים ע"י קרני ה- UVA גורמים לנזקים בלתי הפיכים בעומק מבנה העור וכתוצאה סימני פיגמנטציה, קמטים, ירידה באלסטיות ועוד..

בנוסף להזדקנות העור (Photo Aging), ולהיווצרות נגעים סרטניים, ידוע כי השמש גורמת לדיכוי מערכת החיסון (Photoimmunosuppression), ואף לתגובות פוטו אלרגיות ורעילות (Photoallergy,Phototoxicology).

עד כאן לעובדות המחקריות! בהתייחס לשאלותייך, ראשית, לפני כל חשיפה לשמש גם אם הינה לזמן קצר (מכולת, סידורים, טיול עם הילדים ...), חובה למרוח קרם הגנה! מריחה מומלצת כחצי שעה לפני החשיפה לשמש!

באשר לשימוש בקרם הגנה, מומלץ מאד לבחור קרם הגנה בעל מקדם הגנה 50SPFהמכיל מסנני קרינה אנאורגניים כדוגמת Titanium dioxide.היום ידוע כי קרמים המכילים מסנני קרינה כימיים מתפרקים עם החשיפה לשמש ואף יכולים לגרום לאלרגיה ולרעילות!
    קרמים המונעים פירוק של מרכיבים כימים והמאריכים את שהות החשיפה לשמש יקראו:
    Photostable. כיום יש בעולם חברות בודדות ביותר המייצרות קרמים אלו!
    לשאלתך, קרמים של חב' Avene טובים.

לתשומת לבך, מדד SPF-Sun Protector Factor, הינו מדד המייצג את יכולתו של התכשיר לעכב את אדמימות העור או שריפתו כתוצאה מחשיפה לקרינת UVB. על כן, חובה לבחור קרם הגנה עליו יהיה רשום: Broad UVB and UVA protection".
    רבים מהצרכנים לא מודעים לעובדה כי על מנת לקבל את ההגנה המקסימלית כפי שמצויין על קרם ההגנה יש למרוח כמות של 2mg לכל סנטימטר מרובע כל שעתיים!.ממחקרים שנערכו נתברר כי כמעט אף צרכן לא מתמרח בכמות זו וזה אומר ששימוש בקרם הגנה בעל מקדם הגנה SPF15 כתוצאה ממריחה לא מספקת יתן רק טווח הגנה של SPF4!!
    זו הסיבה כי בקרב צרכנים רבים אשר מרחו קרם הגנה ונחשפו לשמש נתגלו נגעים סרטניים!
    קרם הגנה אינו חוסם שמש במאת האחוזים!!!!

בנוסף, מומלץ לבחור קרם הגנה בעל עמידות גבוהה למים (Very water resistant).
    מומלץ להימנע מחשיפה לשמש בין השעות 10:00-16:00 מאחר וקרינת ה-UVB חזקה ביותר בשעות אלו!
    לתשומת לב קוראינו, אדגיש ואומר כי ילדים אשר נכוו בעבר מחשיפה לשמש מעלים עשרות מונים את הסיכון להופעת נגעים סרטניים בשלב מאוחר יותר בחיים!
    העור אינו "שוכח" אף חשיפה לשמש, לרבות אלה שקרו בילדותנו המוקדמת! הנזק מצטבר וכל קרינה נוספת מוסיפה נזק נוסף!

נכון להיום קיימים גם בגדים המונעים 98% מקרני UVA ו- UVB.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לשמש - תגובה

יפית כהן
    11/06/2011

בהמשך לתשובתי לגבי חשיפה לשמש, ובהתייחס לשאלותייך,

בעת נהיגה במכונית חובה גם כן למרוח קרם הגנה שכן, 30% מקרינת UVA חודרת דרך השמשה!

הימנעות מחשיפה לשמש הינה חובה בעת נטילת רואקוטן! תרופה זו יכולה לגרום לפוטוסנסטיביות! וכתוצאה להגברת רגישות וחדירות העור!

ולסיום, כמה מילים על חשיפה לשמש וויטמין D3. בקרב הציבור קיימת תפיסה מוטעית כי מריחה של קרם הגנה או אי חשיפה תפגום בייצור של ויטמין זה!
    לא כך הדבר שכן כפי שציינתי רב הציבור אינו מורח קרם הגנה בכמות המספקת ולכן קרינת UVB האחראית על ייצור הויטמין כן נספגת בעור!
    אנשים בהירי עור נדרשים להיחשף לשמש כל יום למשך של כ- 15 דק'.
    אנשים כהי עור נדרשים להיחשף לשמש כל יום למשך זמן ארוך יותר של כ- 25 דק'.
    בנוסף, נדרשת חשיפה של אזור קטן בעורנו על מנת לייצר ויטמין זה. אין צורך בחשיפה של של רב חלקי הגוף!

מקווה שעזרתי בברכת שבוע טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא חשיפה לשמש

איילת
    06/08/2011

היי יפית,
    בהמשך להסבר שנתת לגבי חשיפה לשמש, בהקשר של רוזציאה בלבד (נשים רגע בצד את שאר הסכנות שבחשיפה לשמש) ובהנחה שלא נוטלים רואקוטן, האם ההמלצה למרוח קרם הגנה היא לגבי איזור הפנים בלבד או על כל איזור חשוף של הגוף?

תודה,
    איילת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא חשיפה לשמש - תגובה

יפית כהן
    13/08/2011

איילת שלום,

חשיפה לשמש מחייבת מריחה של קרם הגנה על כל אזורי הגוף החשופים!

קרני השמש הנקלטות ונספגות בעורנו גורמות לסטימולציה ואקטיבציה בפעילותם של חלבונים(ציטוקינים) פרו אינפלמטורים (מחוללי דלקת ), המחמירים עוד יותר את הסימפטומים האופיינים בפניהם של חולי רוזצאה.

מריחת אזור הפנים הינה חובה! לגבי שאר האזורים החשופים לשמש-ציינתי את השפעותייה המזיקות של השמש המתבטאות בהזדקנות מוקדמת, היווצרות נגעים טרום סרטניים וסרטנים, דיכוי מערכת החיסון, רעילות והרשימה עוד ארוכה....

בברכת שבוע טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרת מאוד

סיגל
    24/06/2011

תודה רבה על התשובה המקיפה, עזרת מאוד. זה באמת עניין של מודעות ותשובתך בהחלט הרחיבה אצלי את המודעות, ואני מקווה שגם לכל הקוראים בפורום.

תודה,
    סיגל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר פרידמן
    דנה
    05/06/2011

שלום

מי מכם שמע על דר פרידמן ומה שמעתם?

אני שוקלת לעשות טיפול לייזר אצלו

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דר פרידמן

הוספת תגובה

• דר פרידמן - תגובה

יפית כהן
    06/06/2011

דנה שלום וברוכה הבאה לפורום!

דר' דוד פרידמן , מומחה לטיפול במחלות עור. מתמחה בליזרים!
    הקליניקה שלו בירושלים, אך למיטב ידעתי מקבל פציינטים גם בת"א.

מניסיון אישי, רופא מצויין, מיקצועי עם יחסי אנוש לא פחות חשוב!!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאלי או להילה מורן לגבי נימים
    צפורה
    03/06/2011

הייתי שמחה לשמוע מאחד החברים בפורום, חבר שהתנסה בשימוש באלידל, על התרופה. האם זה עוזר לנימים? האם זה עצר במשהו את התפרצותם או שיפר את הקיימים.
    תודה לכל החברים.

הוספת תגובה

• לגבי אלידל

18/07/2011

הי צפורה,

אני משתמשת באלידל, המשחה מאוד עוזרת לי.
    העור יותר גמיש ורך ועוזרת לעצירה של הנימים (רק אם לא נחשפים לשמש ולחום).
    הפתרון הכי טוב כמובן לעצירה של המחלה זה להחשף כמה שפחות לחום ושמש.

מידי פעם אני עושה הפסקה עם המשחה, יש תקופות שאני מורחת יום כן ויום לא.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימים בפנים
    צפורה
    27/05/2011

שלום הילה מורן,
    ברצוני לשאול אותך, האם אלידל מונע נימים או גם משפר את המצב הקיים. אני מתכוונת לנימים בצידי האף.
    תודה רבה, למדתי המון מהתשובות שאת עונה לאנשים. יישר כוח!

לקביעת תור
    סגירה
    נימים בפנים

הוספת תגובה

• נימים בפנים - תגובה

יפית כהן
    28/05/2011

ציפורה שלום וברוכה הבאה לפורום!

בהתייחס לשאלתך, תכשיר אלידל מכיל חומר פעיל בשם Pimecrolimus -חומר בעל פעילות של ויסות מערכת החיסון (immunomudulating).
    התכשיר מיועד לטיפול במצבים של מחלות עור דלקתיות כדוגמת רוזצאה ואטופיק דרמטיטיס (Atopic dermatitis), המלווה בסימפומים של אדמימות, קשקשת, דלקת
    (inflammation), גרד ועיקצוצים!

תכשיר אלידל אינו מונע הופעת נימים בצידי האף ואף לא מעלים מצב זה!

נכון להיום קיימות מס' פרוצדורות רפואיות אסתטיות הנותנות מענה להפרעת עור זו!
    שימוש במכשיר לייזר- פרוצדורה הנעשת ע"י רופא. בתהליך זה הרופא מבזיק קרני אור
    על האזור הנגוע. מס' ההבזקים ועוצמתם תלוי בעומקם של הנימים. בד"כ דרושים 3 טיפולים.

פרוצדורה רפואית קוסמטית נוספת הינה שימוש במחט חשמלית תהליך הנקרא: Electro coagulation ואו שימוש של מיכשור המשלב גלי רדיו ותדר גבוה.
    פרוצדורה זו מבוצעת הן ע"י רופא והן ע"י קוסמטיקאית רפואית!
    במידה והתהליך מבוצע ע"י קוסמטיקאית רפואית חשוב שתהיה בעלת ניסיון וידע רב בתחום זה!!

בברכת שבוע טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בלייזר

איילת
    06/08/2011

היי יפית, האם הטיפול בלייזר יעיל גם במקרים של רוזציאה דרגה 2 ללא תופעת הנימים, או האם הטיפול בא לטפל ספציפית רק בנימים?
    תודה רבה,
    איילת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בלייזר - תגובה

יפית כהן
    10/08/2011

איילת שלום,

שימוש בליזר מיועד בד"כ לחולי רוזצאה עם סימפטומים של אדמימות משתנה או קונסיסטנטית(קבועה),המלווה בנימי דם או בלעדיהם. רוזצאה תת סוג אחד מסוג:
    Erythematotelangiectatic.

רוזצאה תת סוג 2 המאופיינת בנגעים פפולרים פוסטולרים הטיפול השכיח הינו:
    אנטיביוטיקה טופיקלית או סיסטמית(בליעתית),מטרונידזול(רוזקס), חומצה אזלאית
    ואו טיפול המשלב אנטיביוטיקה בליעתית ותכשיר מריחתי.
    כאמור רצוי להיוועץ ברופא מומחה לקבלת חוות דעת.

מס' הדגשים חשובים לגבי הטיפול בליזר או בקרן אור IPL:

א.ליזר אינו מרפא רוזצאה. אומנם התוצאות המתקבלות בחלק מהמיקרים הינן משמעותיות וארוכות טווח.

ב. לא כל חולה ברוזצאה הינו מועמד לטיפול. אנשים הסובלים מנטייה לפתח צלקות או קלואידים, חולי סכרת, אנשים הסובלים מבעייתיות בקרישת דם, הריון, בעייתיות בריפוי
    פצע כל אלה ועוד אינם מועמדים.

ג.סוג העור, מצב העור, סגנון חיים, חשיפה לשמש נמנים מבין הגורמים החשובים להצלחת הטיפול.

ד. יש לתאם ציפיות עם הרופא/מומחה המטפל לגבי התוצאות המתקבלות. בחירת רופא מומחה או איש מקצוע בעל ניסיון רב, הינה חשובה ביותר!

ה. שיזוף אסור בהחלט במהלך הטיפול ולאחריו.

ו. קונטראינדיקציות או תופעות לוואי: כוויות, נפיחות, אדמימות, שינויים פיגמנטרים, כהות
    זמנית באזור שטופל.

ז. אנשים הנוטלים רואקוטן אינם מועמדים לטיפול זה בשל הסיכון להצטלקויות ורגישות העור. יש לחכות מינימום של חצי שנה מהפסקת נטילת התרופה.

ח.מחיר הטיפול בד"כ יקר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה