מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המלצה לרופא עור המתמחה ברוזצאה בת"אאורית31/12/2011
מבקשת המלצה לרופא עור באיזור ת"א ו/או איזור השרון.
2) האם מריחת קרם אלידל באיזורי האדמומיות יכולה להביא להטבה?
בתודה מראש
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצה לרופא עור המתמחה ברוזצאה בת"א - תגובה
יפית כהן01/01/2012אורית שלום וברוכה הבאה לפורום!
ממליצה לך לפנות לרופאת עור בשם דר' אורה שיפר מפתח תקווה.
ניתן להגיע אליה דרך קופ"ח כללית ואו באופן פרטי.
רופאת עור לעילא ולעילא! לצערי, זמן המתנה ארוך ביותר.
בהתייחס לשאלתך לגבי תרופת האלידל, חסרים לי מס' פרטים לגבי מהם הסימפטומים
בעור פניך? האם הינך סובלת מרוזצאה ? האם רופא עור אבחן את עור פניך?
אלידל הינו תכשיר רפואי אנטי דלקתי הניתן בד"כ למצבים אסמתים של העור קרי,
אטופיק דרמטיטיס ( Atopic Dermatitis).
התכשיר נרשם לעיתים גם למצבים של רוזצאה מאחר והינו אנטי דלקתי כפי שציינתי.
לא ניתן לתת תשובה גורפת לגבי יעילות התכשיר והטבה בעור הפנים עם השימוש בתכשיר זה. שכן , ההטבה או אי השיפור הינם אינדווידואלים מחולה לחולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים מומלציםמיכל22/12/2011
שלום,
אשמח לקבל המלצות על רופאים מקצועיים המתמחים בטיפול ברוזציאה
בקופת חולים מכבי ובאופן פרטי באיזור המרכז
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רופאים מומלצים - תגובה
יפית כהן01/01/2012מיכל שלום וברוכה הבאה לפורום!
בהתייחס לשאלתך, אמליץ על מס' רופאים המתמחים גם ברוזצאה:
דר' אורה שיפר רופאת עור מפתח תקווה. ניתן להגיע אליה דרך קופ"ח כללית
ואו באופן פרטי.
דר' רונן אלקלעי, מרפאתו ממוקמת ברמת החייל בת"א. ניתן להגיע אליו דרך קופ"ח מכבי ואו באופן פרטי.
דר' דוד פרידמן, רופא עור. מרפאתו ממוקמת בירושלים. ניתן להגיע אליו באופן פרטי.
למיטב ידיעתי מקבל פציינטים גם בת"א.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח בסיס גולגולת
גלי31/03/2013שלום,
אדם מאוד קרוב אליי עומד לעבור ניתוח בבסיס הגולגולת, המליצו לו על ד"ר סרגיי ספקטור שיבצע את הניתוח והייתי מאוד רוצה לשמוע המלצות עליו, ראיתי גם שיש לו אתר אינטרנט אישי, אשמח לקבל עזרה בעניין רגיש שכזה..
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ניתוח בסיס גולגולת - תגובה
יפית כהן06/04/2013גלי שלום וברוכה הבאה לפורום,
פורום זה עוסק ברוזצאה שהינה הפרעת עור ידועה ואינו עוסק בניורוכירורגיה, כירורגיה וכו
כך שבהתייחס לשאלתך נראה לי כי טעית בפורום.
בברכת שבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזציאהאיתמר17/12/2011
אני בן 16, ויש לי רוזציאה בפנים שמתבטאת בעיקר באחת הלחיים, היא תמיד אדומה ושאני מתרגש היא עוד יותר אדומה וזה נראה כמו כווית שמש כזאת.. לפעמים זה לא כלכך בולט ולפעמים זה ממש בולט - אבל תמיד אפשר להבחין בזה.
הרופא עור שלי לא מזכיר לי את המילה רוזציאה, וטוען שזה אדמומיות שתעבור אבל זה לא - זה כל הזמן מופיע באותה צורה, וזה כבר כמעט שנה שלמה ככה.
איזה דרכי טיפול יש בשביל להעביר את האדמומיות מהלחי? זה ממש מפריע לי.
ואני גבר, אני לא רוצה להשתמש במוצרי איפור ומייק-אפ שיסתיר את זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוזציאה - תגובה
יפית כהן20/12/2011איתמר שלום וברוך הבא לפורום!
בהתייחס לשאלותיך, אדגיש ואומר כי יהיה זה חסר אחריות מצידי ואף לא מיקצועי
להמליץ על פתרונות תרופתיים ואו קוסמטיים מבלי לראות במה מדובר וללא אנמנזה מדוייקת מצד רופא העור.
ראשית, ומבלי להטיל דופי באף רופא עור, תמיד תוכל לקבל אבחנה נוספת ע"י קביעת תור לרופא עור נוסף או רופא עור המתמחה בטיפול ברוזצאה ויש מס' כאלו.
שנית, לא ציינת האם נרשם לך טיפול תרופתי כלשהו?
כאמור, הטיפול באדמומיות בעור הינו מגוון ומונה פרוצדורות רפואיות/אסתטיות
שימוש בתכשירים אנטידלקתיים במידה ומדובר במצבים פתולוגיים, קרמים קוסמטיים
המשקמים את מחסום ההגנה של העור( Barrier), והרשימה הינה ארוכה.
שימוש בקרם הגנה המכיל מסנני קרינה שאינם כימיקליים והימנעות מחשיפה לשמש
מומלץ ביותר!
אשמח להתעדכן על מנת שאוכל להתייחס לשאלתך בפרוט יתר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימיםאורלי13/12/2011
היי
יש לי נימים בלחיים כבר כמה שנים, מגיל 18 בערך... נורא מפריעים לי ורציתי לדעת מה אםשר לעשות. זה דורש טיפול אסתטי כלשהו או שזה משהו שניתן לפתור בתרופות? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נימים - תגובה
יפית כהן20/12/2011אורלי שלום וברוכה הבאה לפורום!
לשאלתך, טיפול תרופתי הן סיסטמי (בליעתי) ואו טופיקלי מריחתי הניתן במצב של רוזצאה תת סוג 1 (Erytmatotlangiactatic )המאופיינת בנימים ואדמימות אינו מעלים נימי דם!
טיפול תרופתי כדוגמת אנטיביוטיקה,רוזקס(מטרונידזול), חומצה אזלאית(Azelaic acid),
הניתנת למצבים של נגעים אקנתיים או דמוי אקנה כדוגמת פפולות ופוסטולות, סולפור בריכוז של 5% (Sulfur) ואו סולפצטמיד (Sulfacetamide) בריכוז של 10% כל אלו ואחרים אינם פותרים תופעה זו כפי שציינתי.
הפרוצדורות הידועות נכון להיום לטיפול בנימי דם גם אם לא מדובר ברוזצאה הינן פרוצדורות רפואיות /אסתטיות העושות שימוש במיכשור ליזר ( Pulsed dye Laser),
והמבוצעות ע"י רופא. המכשור מבוסס על אורך גל בודד וארוך, מכיל צבע אחד והפועל באמצעות אור ממוקד וקוהרנטי (Coherent)-מסוכרן
ובנוסף, פרוצדורות אסתטיות העושות שימוש במיכשור IPL
Intense pulsed Light Therapy
מכשור זה זהה לפעילותו של מכשיר הליזר אך אינו ליזר אמיתי! שכן הינו מונוכרומטי
(Monochromatic), קרי מפיק ספקטרום רחב של אורכי גל ומספר צבעים ואינו קוהרנטי.
אורכי הגל הנפלטים ע"י הליזר ואו ה- IPL נקלטים בעור ע"י קולטן/כרומופור (Chromophore) שהינו חלבון ההמוגלובין ( - כולל גם מולקולת חמצן-Oxyhemoglobin)הנמצא בתאי הדם האדומים.
האור הנקלט ע"י ההומוגלובין הופך לחום וגורם להקרשה ( Coagulation)של החלבון
ועל ידי כך למזעור עד טשטוש והעלמה של נים הדם.
השימוש במכשור IPL הינו פופולרי ביותר למצבים של נימי דם שכן המכשיר מגיע עם מערכת קרור בעלת יכולת קרור של שכבת האפידרמיס. הדבר מקטין היווצרותן של שלפוחיות ואו מונע היווצרות של היפופיגמנטציה( Dyspigmentation).
בשונה מליזר היכול לגרום למצבים של כוויות ואו Purpura-כתמים אדומים או סגולים
בעור. ובנוסף אציין כי מכשור IPL מטפל בשטחי עור גדולים יותר מאשר ליזר.
בנוסף, ידועות גם טכנולוגיות חדשות המשלבות גלי רדיו לטיפול בנימי דם
ואו מכשור הידוע כ- Electrocoagulation המשלב טיפול בעזרת מחט חשמלית.
נועד לשטחי עור קטנים כדוגמת נימי דם על כנפות האף (קופרוז).
אדגיש ואומר כי יש חשיבות גדולה ביותר לבחירת איש מקצוע המומחה לשימוש בליזר
ואו IPL.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשיר קוסמטי לרוזצאה ?עדי06/12/2011
האם יש איזה תכשיר קוסמטי שיכול לעזור במקרה של רוזצאה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תכשיר קוסמטי לרוזצאה ? - תגובה
יפית כהן15/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יפיתשאדי27/11/2011
בעבר אובחנתי כסובל מאטופיק דרמטיטיס, המחלה חלפה לי אך נשארה לי תופעת אדמומיות בפנים עם נימים מורחבים ותחושת שריפה, איך ניתן לדעת שמדובר בתופעת רזוציאה, איזה בדיקות יש לבצע ולאיזה רופא לפנות, אני מעוניין ברופא שהמומחיות שלו היא לזהות ולאבחן את מה שיש בפנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום יפית - תגובה
יפית כהן01/12/2011שאדי בוקר טוב,
בהתייחס לשאלותיך, אשמח אם תציין את שם קופ"ח, על מנת שאוכל להפנותך
לרופא בקופה בה אתה חבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יפית
שאדי04/12/2011קופת חולים כללית
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום יפית - תגובה
יפית כהן05/12/2011
שאדי שלום,
ממליצה לך לפנות לדר' אורה שיפר, רופאת עור.
מקבלת פציינטים דרך קופ"ח כללית. מרפאתה בפתח- תקווה.
זימון תורים דרך כללית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזאצייהעזרא גבאי13/11/2011
אני בן 36 סובל מרוזצייה שנה וחצי מורח כמעט מידי יום רוזקס וטבעקוטן ללא שיפור ממשי וחושב ללכת לדר לפידות בשל האדמומיות והעור היבשש והשריפה מי יודע אייך מגיעים אליו והאם חייב באופן פרטי לגשת אליו הוא לוקח לשיחה 800 שח זה בעייתי מאוד עזרא
רוזאצייה - תגובה
יפית כהן19/11/2011עזרא שלום וברוך הבא לפורום!
ממליצה לך לפנות לדר' דוד פרידמן, המומחה לרפואת עור.
מתמחה בשימוש בליזרים ומכשירי IPL למצבים פתולוגים כדוגמת רוזצאה!
אנא תשומת לבך כי השימוש במיכשור רפואי אינו מתאים לכל חולה ועל כן חשוב לתאם
ציפיות לפני כל התחלה של טיפול/פרוצדורה קוסמטית רפואית!
היובש הקיים בעור ניגרם מאי תקינות של מחסום ההגנה של העור וכתוצאה איבוד מים
מהיר יותר.על כן, מומלץ למרוח קרם לחות או קרמים משקמים "נושמים" אשר אינם אוטמים את העור!
חסרים לי מס' פרטים לגבי תת סוג הרוזצאה אשר אובחנה בעור פניך, האם זהו הטיפול התרופתי היחידי אשר נרשם לך?
אשמח אם תיצור עימי קשר לפרטים נוספים!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדשה לרוזציאה, ולפורום.מ'11/11/2011
שלום לכולם!
לפני חצי שנה רופא עור אבחן את העור שלי כסבוריאי. אבל הטיפול שהוא נתן לי לא עזר, ולכן הלכתי לחוות דעת שנייה אצל רופא אחר שאמר לי שמה שיש לי זה בעצם רוזציאה. זה מתבטא באדמומיות בכנפות האף והלחיים הפנימיות שנמשך מעט למטה לכיוון הפה, מעט קופרוז בחיבור בין האף ללחיים, ויובש קל. יש לי גם שתי נקודות אדומות קטנות שכל יום מחליטות אם להיות אדומות יותר או פחות. תלוי במצב רוח שלהן.
קיבלתי מרשם לרוזקס, פעם אחת ביום ואם זה לא עובד אז פעמיים. אני אשמח לשמוע המלצות לגבי טיפוח וקוסמטיקה. כרגע אני מנקה את הפנים עם סבון לעור רגיש של גרנייר (בקבוק ורוד), יש לי קרם לחות ג'ל על בסיס מים של חברת ביות'רם וקרם הגנה 50+ לעור רגיש של וישי. האמת שאני מחפשת לרענן קצת את השגרה ולהחליף סבון פנים וקרם לחות, ועכשיו שאני יודעת שיש לי רוזציאה אז אשמח לשמוע מה מומלץ! הבנתי שאי אפשר לעשות פילינג לפנים כי זה פוגע בעור. יש מסיכה מומלצת שאפשר להשתמש בה במקום? המליצו לי על מסיכה על בסיס חלב של הולילנד. ושאלה אחרונה - האם סיליקון מזיק לרוזציאה? התכוונתי לקנות פודרה שקופה של חברת מאק ואני יודעת שיש בה סיליקה, האם להתרחק?
כל טיפ, לינק, או תובנה מחברי הפורום תתקבל בברכה.
תודה רבה!
מ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חדשה לרוזציאה, ולפורום. - תגובה
יפית כהן19/11/2011שלום וברוכה הבאה לפורום!
פעמים רבות אני נשאלת לגבי סיליקון במוצרי קוסמטיקה והאם הוא מזיק לחולי רוזצאה?
ובכן, יש הרבה מה לכתוב בנושא זה ומאחר והיריעה קצרה אדגיש את תכונותיו העיקריות.
סיליקונים בתכשירי טיפוח וקוסמטיקה אינם מזיקים לעורם של חולי רוזצאה.
הסיליקונים מופיעים ביותר מ-50% מתכשירי הטיפוח, האיפור,הניקוי והשיער שאנו קונים.
קיימות 5 קבוצות של סיליקונים בהם משתמשים בתעשיית הקוסמטיקה והטיפוח,
הקבוצות היותר ידועות הינן:
קבוצה א: ידועה בשם: (Volatile Siloxanes ( Cyclosiloxanes
קבוצה ב: Dimethicones
קבוצה ג: Silicone elastomers
הסיבה העיקרית לשימוש בסיליקונים במוצרי קוסמטיקה הינה תחושת הקטיפתיות הרכות
והחלקות אשר הינם מקנים לקרם הקוסמטיקה במהלך המריחה ולאחריו, ובכך הם מבטלים
את תחושת אי הנעימות הנגרמת לא אחת בקרמים מסויימים.
בנוסף, הסיליקונים אינם סותמים את נקבוביות העור (Noncomedogenic), בניגוד להרבה תכשירי קוסמטיקה קומדוגנים, הסותמים נקבוביות העור ובכך גורמים להיווצרות אקנה במיקרים מסויימים. הסיליקונים יוצרים על פני העור מעין מעטה "נושם" (Breathable),
בניגוד לחומרים האוטמים את העור ובכך מעכבים את יכולת השיקום של מחסום העור במצבים בהם יש הפרעות עור פתולוגיות כדוגמת: רוזצאה, פסוריאזיס, אטופיק דרמטיטיס ועוד
סיליקונים מסוג Volatile Silicons- ידועים כמפיגים את תחושת השמנוניות של הקרם,
על כן, ניתן למצאם בקרמים מסוג "oil free" ניתן למצאם בסבונים ובקרמים ליום.
סיליקונים מקבוצת Dimethicond/Dimethicone/Cyclomethicone -נימצאים בד"כ בקרמים ללילה/ קרם הזנה או בקרמים לאחר החשיפה לשמש וזאת בשל יכולתם "להאריך"
את זמן השפעת הקרם (Longer Lasting Effect).
סיליקונים היותר ידועים כיוצרים שכבת מעטה על העור והמאריכים את זמן השפעת הקרם על העור הינם:
Alkyl dimethicones, Cetyl imethicone, C30-45 alkyl methicone
בנוסף, סיליקונים מקבוצת Dimethicone סווגו ע"י ה- FDA שהינו ארגון המזון והתרופות בארה"ב כחומר הניתן ללא מרשם רופא (OTC), ואשר מיועד להגנה על העור ובשל תכונתו
לדחות מים (Hydrophobicity), ניתן למצאו בקרמים לידיים.
עוד אציין כי סיליקון מסוג Cetyl dimethicone המוסף לקרם הגנה מקנה לקרם עמידות גבוהה למים ואינו נשטף בנקל עם החשיפה למים.ובנוסף, סיליקון מסוג Cyclomethicone
ו- Dimethicone נמצאו כמונעים גירוי הנגרם לא פעם ממרכיבים הנמצאים בקרם הגנה ובכך יתרונם לחולי רוזצאה!
מחקרים אשר בוצעו בקרם הגנה נתברר כי סיליקון מסוג Alkyl methicones, שפר את מקדם ההגנה של הקרם SPF.
אציין כי סיליקונים נמצאים לא אחת בקרמים המוגדרים כאנטי אייג'נג, סיליקונים בריכוז של 4% מסוג:Silicone Elastomer Powders,יוצרים מעין מעטה שכבתי על קמטים ובכך גרמו
לטישטושם!
לסילקונים הנמצאים בסבונים יכולת הסרה של ליכלוך מבלי ליצור גירוי לעור ובכך יתרונם!
בנוסף, לסיליקונים יכולת ספיגה של חומרים שומניים ובינהם גם חלב, על כן נמצא אותם רבות בתכשירים המיועדים לעור השמן.
כאמור, סיליקונים נמצאים גם במוצרים לשיער, שמפויים ובדאודורנטים אך כאמור על כך אפרט בהמשך..ובהמשך לשאלתך פודרה המכילה סיליקון אינה אמורה להזיק,
אך יכולה היא לגרום ליובש של העור!
מייק אפ מצויין שאינו קומדוגני, ניתן להסרה בנקל, המעניק תחושה קטיפתית ושאינו מייבש הינו של חב' סיסלי. לצערי, המחיר הינו חיסרונו העיקרי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חדשה לרוזציאה, ולפורום. - תגובה - תגובה
יפית כהן22/11/2011
אציין כי יש המזהים סבוראה כרוזצאה ולהיפך!
האם נבדקת באמצעות דרמטוסקופ לגילוי ה- Demodex?
באשר לסבוראה, לקוסמטיקה הרפואית פתרונות מצויינים להקלה והטבה בסימפטומים האופיניים!
פילינג גרגרי אינו מומלץ לחולי רוזצאה!
מקווה שעניתי לשאלותייך, נשמח להתעדכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יפית,
מ'22/11/2011לא בדקו אותי עם מכשיר זה. כיצד אוכל לבצע את הבדיקה הזו? אני שייכת לקופת חולים כללית, גרה בגוש דן.
תודה על התשובות! אשמח אם תוכלי לומר לי אם פודרה המכילה סיליקון (סיליקה) מזיקה לרוזציאה.
תודה שוב!
מ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום יפית, - תגובה
יפית כהן24/11/2011
דר' אורה שיפר, רופאת עור מפ"ת, מקבלת דרך הכללית.
ממליצה ללהגיע אליה, רופאה לעילא ולעילא!
באשר לשאלתך, כפי שציינתי בתשובתי הקודמת, פודרה המכילה סיליקון אינה מזיקה,
אך יכולה לייבש מאד את הפנים!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפה בפנים או התחממות -רועי04/11/2011
שמי רועי בן 29 , אני סובל מעל כחצי שנה בעיות בפנים ,: שריפה בנים , התגרדות בפנים , תחושה לא נעימה בפנים , יש לי פצעים במצח , לפני כחצי שנה עברת דלקת חריפה בעיינים שרופא קרא לזה שפעצ עיינים , ומאז יש לי בעיות בפנים וזה גם ליד עיינים , בגלל כל סימפטומים אלה אני רואה לא טוב , מגביל אותי מאוד ביום יום , אני ישמח עם תעזרו לי
שריפה בפנים או התחממות - - תגובה
יפית כהן07/11/2011רועי שלום וברוך הבא לפורום!
ממליצה לך בשלב ראשון לקבוע תור לרופא עור על מנת שיאבחן מהם הסימפטומים בעור פניך?
לצערי, לא אוכל לקבוע עובדות ולאבחן את עור פניך מבלי לראותו שכן יהיה זה בלתי מיקצועי וחוסר אחריות מצידי.
עם קבלת האנמנזה מרופא העור אוכל להתייחס לשאלתך בפרוט יתר.
אשמח אם תציין באיזו קופ"ח הנך?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזקס גורם להחמרהאביגיל02/11/2011
שלום, אבחנו אצלי רוזציאה אבל בכל פעם שאני משתמשת ברוזקס הפנים שלי נעשות אדומות. אם רוזקס גורם להחמרה אז אולי טעו באבחנה שלי וזו לא רוזציאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוזקס גורם להחמרה - תגובה
06/11/2011הי אביגיל
יכול להיות שפשוט רוזקס לא מתאים לך,
אני ממליצה לך להתייעץ שוב עם הרופא לגבי משחה אחרת.
לגבי האבחנה,
הטיפול מותאם לכל חולה רוזציאה בצורה סובייקטיבית.
לי רוזקס כן עוזר אבל לחולה רוזציאה אחר רוזקס לאו דווקא יתאים.
אם את בספק שיש לך רוזציאה, את תמיד יכולה לבקש חוות דעת נוספת.
מה הסימפטומים שיש לך?
שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רוזקס גורם להחמרה - תגובה
יפית כהן07/11/2011אביגיל שלום,
רוזקס הינו תכשיר הניתן בד"כ כקו טיפולי/רפואי ראשון ( Gold Standard), לטיפול ברוזצאה.
התכשיר מכיל מרכיב פעיל בשם Metronidazole וקיים בריכוז של 0.75% בתצורה של ג'ל
או בתצורה של קרם בריכוז של 1% חומר פעיל.
התכשיר מיועד למקרים של רוזצאה תת סוג 1 ו- 2 . רוזצאה פפולרית פוסטולרית ואו רוזצאה
בעלת סימפטומים של אדמימות ונימי דם. (התכשיר לא מעלים נימי דם).
מומלץ למרוח את התכשיר לתקופה של מינימום 8-12 שבועות. כמובן שההטבה הינה אינדוודואלית מאדם לאדם.
מנגנון הפעולה של התכשיר הינו אנטי מיקרוביאלי (Antimicrobial), ונוגד דלקת
(Anti inflammatory). התכשיר מדכא את פעילותם של תאי מערכת החיסון נטרופילים
"המשחררים" רדיקלים חופשיים ( Reactive Oxygen Species).
תכשיר בריכוז של 0.75% מומלץ למרוח פעמיים ביום. תכשיר בתצורה של קרם בריכוז
1% מומלץ למרוח פעם ביום.
כאמור תופעות הלוואי בעיקר בתכשיר שהינו ג'ל הינם: יובש, עיקצוצים, בעירה
לעיתים מריחה טופיקלית של תכשיר רפואי גורמת לתופעות לוואי ועל כן דרושה לעור
"תקופת הסתגלות". במידה והפנים נעשות מאד אדומות לאחר מריחה ניתן להוריד את תדירות השימוש בתכשיר ואו ניתן למרוח קרם לחות בשכבה דקה. קרם שיהיה נטול בישום, צבע, אלכוהול, חומרים משמרים מסוג פארבנים ומומלץ שיהיה היפואלרגני.
לאחר מריחת הקרם לחכות קצת ורק אז למרוח את הרוזקס.
חסרים לי פרטים לגבי התקופה בה הינך משתמשת בקרם?
באשר לאבחנה כי אכן בעור פנייך רוזצאה, תמיד תוכלי לקבל חוות דעת נוספת מאיש מיקצוע מומחה. קיימים רופאים מצויינים המתמחים במחלה זו.
וכמובן, לשוחח עם רופא העור שלך לגבי תופעות הלוואי ודרכי התמודדות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול קוסמטי לרוזצאה
עדי06/12/2011היי
האם יש איזה תכשיר קוסמטי שיכול לעזור במקרה של רוזצאה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בכתמים אדומים בפניםבני11/10/2011שלום רב,
שמי בני ואני בן 29.לפני שבוע התזתי בושם מסוג רושאס על האף משני צידיו וכמובן שהרגשתי צריבה בעור. מיד לאחר מכן מרחתי אלוורה על האזור וזה אכן הקל זמנית. לאחר מספר ימים ראיתי שיש לי כתמים אדומים כהים באזור השפם וצמוד לאף (אזור שלא הותז בבושם) ובנוסף הרגשתי שהאזור הזה בוער וצורב. שום משחת הרגעה שמרחתי לא עזרה בטווח הארוך מלבד הקלה רגעית.
לפני יומיים הלכתי לרופאת עור והיא אבחנה רוזאציה כיוון שראתה גם פצעי אקנה באזור הלחיים והאף. כטיפול היא נתנה לי הידרואגיסטן קרם למריחה ואכן הצריבה נעלמה אך הכתמים עדיין נשארים.
האם האבחנה שלה נשמעת הגיונית? איך ותוך כמה זמן הכתמים האדומים יעברו (זמן ממוצע)? האם הטיפול עם המשחה הזו הוא מומלץ? מה אפשר עוד לעשות כדי לטפל בזה חוץ מלא להתיז יותר בושם על הפנים?
אציין שאף פעם לא היו לי כתמים כאלה באזור השפם לפני השימוש בבושם וככל הנראה הוא היה הטריגר לתופעה.
אשמח לקבל תשובה,
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
טיפול בכתמים אדומים בפנים - תגובה
יפית כהן17/10/2011בני שלום וברוך הבא לפורום!
ראשית, מתנצלת על העיכוב בתשובתי.
הנני מתארת לעצמי כי מאז פנית לפורום זה בשאלתך הספציפית, כבר אמור היה לחול שינוי בכתמים בעור פניך אשר נוצרו כתוצאה משימוש בבושם.
(תהליך ביולוגי טבעי של ריפוי פצע או כוויה). אנא עדכן אותי אם הנני טועה?
לידיעה כללית תהליך ריפוי של פצע הינו סדרה של אירועים ביולוגים הכוללים 3 שלבים פיזיולוגים עיקריים:
שלב א: דלקתיות ( Inflammation), נמשך מס' ימים.
שלב ב: פרוליפרציה (Proliferative)-שגשוג של תאים פיברובלסטים האחראים ליצירת קולגן. שלב זה נמשך בין מס' ימים לשבועות.
שלב ג:יצירה של רקמת אפיתל חדשה/ייצור קולגן סוג I. שלב זה נמשך בין מס' שבועות לשנה (Remodeling).
אציין כי כל שלב ושלב מאופיין בנדידת תאים, חלוקת תאים ותהליכים פיזיולוגים מורכבים
ועל מנת לא להלאות את קוראינו ביותר מידי מושגים וטרמינולוגיה רפואית מורכבת אדגיש כי במידה ותהליך ריפוי הפצע אינו תקין אזי, יוביל הדבר לעיכוב בתהליך הריפוי עד כדי הצטלקות. בדרך כלל כששלב א או שלב ב מהשלבים שציינתי אינם תקינים.
אנשים אשר בעור פניהם נוצר כתם כהה עם תום ריפוי הפצע ואו בני נוער/ מתבגרים או אנשים מבוגרים אשר בעור פניהם פצע אשר נרפא רק אחרי המון זמן והותיר כתם כהה.
התופעה נקראת בטרמינולוגיה הרפואית כפיגמנטציה שלאחר דלקת.
(Post Inflammatory Hyper Pigmentation-PIH).
הגורם לתופעה זו כולל 2 תהליכים עיקריים: אקטיבציה בפעילותם של תאי מלנוציטים(תאים המייצרים את פיגמנט המלנין), המוביל לייצור (Melanogenesis)של פיגמנט המלנין (ניכר מאד כאשר משתזפים ונהיים חומים), והעברת הפיגמנט לתאים הנמצאים בשכבות העור העליונות.
ובנוסף, מעידה התופעה על חומרים מאיצי דלקת קרי, חומצה ארכידונית המיוצרת בגוף בתהליך מטבולי כשעם התפתחות תגובה דלקתית דבר הגורם לחימצונה וליצירה של חומרים מסוג פרוסטגלנדינים מסוג - E2 , לויקוטריאנים (Leukotrienes) וטרומבוקסנים (Thromboxane) המגבירים את תהליכי הדלקת ובחלקם גורמים לחדירות כלי הדם.
אציין כי הפיגמנטציה יכולה להופיע בשכבת העור העליונה (אפידרמיס). ואו פיגמנטציה עמוקה יותר והקשה יותר לטיפול מההיבט הקוסמטי הרפואי והנמצאת בשכבת העור האמצעית היא הדרמיס.
לכתמים נטייה להתכהות עם החשיפה לשמש לכן מומלץ להימנע מחשיפה לשמש.
מריחה של קרם הגנה בעל מסנני קרינה אנאורגניים כדוגמת צינק אוקסיד או טיטניום דיאוקסיד, הינו חובה!
יש להימנע מטיפול לא מבוקר בכתם ושלא נעשה ע"י אדם מיקצועי שכן, המשך גירוי העור יכול להוביל להמשך ייצור פיגמנט המלנין.
משחה שהנני ממליצה אשר תהיה בכל בית במצבים של כויות פצעים או אדמימות הינה ביאפין (Biafine).
החומר הפעיל הינו טרולאמין המקרר ומספק סביבת לחות הידועה כמיטיבה ומזרזת ריפוי מהיר של כויות או פצעים.
אלכוהול בבושם יכול לגרום גירוי לעור במיוחד בקרב אנשים הסובלים מרוזצאה או בעלי עור רגיש במיוחד.
הידרואגיסטן הינה משחה לטיפול בדלקות עור, מאחר ולא ראיתי את עור פניך אינני יכולה לחוות דיעה אם הטיפול הניתן לך מספק. במידה והמשחה עזרה להרגעת העור, מה טוב.
מומלץ ללחח את העור (לחות). להימנע משימוש בקרמים המכילים בישום או צבעים למיניהם ואו פארבנים( חומרים משמרים). קרמים לעורות רגישים מומלצים!
אשמח אם תוכל לעדכן לגבי מצב העור, עתה משחלפו להם מס' ימים ,על מנת שאוכל להתייחס בפרוט יתר לשאלותיך.
בברכת חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בכתמים אדומים בפנים
בני18/10/2011היי
תודה על התשובה המפורטת.
השתמשתי בהידרואגיסטן במשך שלושה ימים כהמלצת הרופאה והאמת היא שהכתמים האדומים עדיין לא עברו. האזור נראה לי מעט רגיש וייבש (הרבה פחות ממה שהיה וגם לא "בוער" כפי שהיה) והכתמים עדיין מציקים ל אסטתית.
הייתי אצל רופא עור אחר והוא המליץ לי על פוליקוטן.
מה המלצתך לעשות עכשיו? האם להשתמש שוב בהידרואגיסטן למשך יותר זמן? או לעבור לפוליקוטן? או לטפל כרגע רק בקרם לחות?
חג שמח,
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוזציאה ? אני כבר מיואשרועי06/10/2011אני בן 16מלפני כחצי שנה התחיל להיות לי כתם אדום גדול בלחי ימין,
הוא היה ממש בולט והיה נראה כמו אדמומיות כאילו אני מסמיק חלק חשבו שזה פיגמנטציה
הרופא עור שלי איבחן אותי לפני חצי שנה ואמר לי שזה לא פיגמנטציה וזה הרחבה של כלי דם וזה יעבור
אומנם חל שיפור קטן בכתם, אבל כל פעם שאני מתרגש הוא רק נהיה יותר אדום ומגרה וגם הלחי השנייה מתחילה לפעמים להאדים
זה ממש ממש ממש ממש מפריע לי מבחינה אסתטית וחיצונית
הייתי מאז אצל הרופא עור שלי פעמיים, פעם אחרונה לפני חודש - הוא לא הזכיר את המילה רוזציאה ואמר שזה יעבור עם הזמן.
אני לא יודע מה לעשות אני לא רוצה לשים מייק-אפ וכל מיני שטויות ואני לא יודע אם זה רוזציאה למרות שזה נראה ככה, הרופא עור סתם נותן לי תקווה כבר חצי שנה אני סובל מהנגע הזה וזה משתפר ברמות מזעריות
זה נראה כאילו אני מסמיק וזה רק בלחי אחד, ושאני מתרגש או משהו כזה זה נהיה אדום בצורה מטורפת
אני סובל מסבוריאה, אבל הרופא עור אמר לי שהוא מאמין שאין קשר לסבוריאה לבין האדמומיות בלחי (הסבוריאה שלי בעיקר באף)
מה לעשות ? :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
רוזציאה ? אני כבר מיואש - תגובה
יפית כהן17/10/2011רועי שלום וברוך הבא לפורום!
בהתייחס לשאלתך, אדגיש ואומר כי מבלי לראות במה מדובר לא אוכל לקבוע עובדות
או לאבחן אבחנות. שנית, האנמנזה/האבחנה האם אכן מדובר ברוזצאה נעשת ע"י איש
מקצוע מומחה קרי, רופא/ת עור. עם זאת אם קיימת הסתייגות לגבי אופי הטיפול או
תרפיית הטיפול, תמיד ניתן לבקש חוות דעת נוספת.
ובאשר לסימפטומים המופיעים בעור פנייך, אציין על סמך ניסיוני האישי (שכן גם אני
סובלת מסבוראה), כי לקוסמטיקה הרפואית/דרמו קוסמטיקה כלים רבים להקלה עד כדי הפוגה במצבים של סבוראה/סבוראיק דרמטיטיס ( Seborrhoeic dermatitis ).
חומצה אזלאית (Azelaic acid) בריכוז של 15% ג'ל למריחה טופיקלית הוכחה לאחרונה ע"י מספר מחקרים שנערכו בנושא כיעילה במצבים של סבוראה או במצבים
בהם הסבוראה מופיעה במשולב עם רוזצאה.וכן במצבים של רוזצאה תת סוג 2
המאופיינת באדמימות(Erythema), ונגעים פפולרים פוסטולריים דמויי אקנה
(Papulopustular lesions).
חומצה אזלאית הינה אנטי אינפלמטורית/נוגדת דלקתיות, ואנטי מיקרוביאלית
(antimicrobial). בכנס העולמי של האקדמיה האמריקאית לרפואת עור-
68th Annual Meeting אשר נערך במיאמי ב- 2010 הוצגו מחקרים חדשים
באשר לאופן פעילותה המדוייק של חומצה זו ועל כך אכתוב בהמשך.
באשר לנימי דם ואו אדמימות קבועה (Persistent erythema), טיפול באמצעות מיכשור העושה שימוש בהבזקי אור (IPL (Intense pulsed light יכול לתת פתרון
במיקרים רבים. חשוב שיבוצע ע"י איש מקצוע עם ניסיון מוכח!
במצבים של אדמימות שאינה קבועה, אפיזודית (Episodic), עם הסמקות חוזרות ונשנות הטיפול העיקרי הינו הימנעות מטריגרים כדוגמת סבונים, אלכוהול, חומרים אסטריג'נטים/ מכווצים. הימנעות מחום, והתעמלות ממושכת. שימוש בקרם הגנה בעל מקדם הגנה 30spf ובעל טווח הגנה כנגד קרני שמש UVB/UVA הינו חובה!
בנוסף, מומלץ השימוש התדיר בקומפרסים עם מים קרים או קרח.
לשאלות נוספות, אשמח אם תיצור עימי קשר.
בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם רוזיצאה היא לכל החיים?ג04/10/2011תודה
האם רוזיצאה היא לכל החיים? - תגובה
יפית כהן08/10/2011
רוזצאה הינה מחלה כרונית המחייבת אבחנה וטיפול מוקדם ככל האפשר
על מנת למנוע מצב של אדמימות סטטית/ קבועה בעור הפנים ומצב בלתי הפיך של
התעבות רקמת חיבור.
הפרוטוקול הרפואי המשלב לעיתים פרוטוקול טיפולי קוסמטי במיוחד כשמדובר במצבים
בהם מעורבים נגעים פפולרים פוסטולרים דמויי אקנה, נועד להקטין ואו לגרום להפוגה
של הסימפטומים האופיינים כדוגמת אדמימות, ונימי דם. בנוסף נועד להקל בתחושת
העיקצוצים והבערה ולבסוף נועד לשפר את איכות החיים. המחלה יכולה להשתרע
על פני זמן ארוך ביותר במהלך החיים, אך כפי שציינתי, הימנעות מטריגרים, הגנה מקרני
שמש,אבחנה מדוייקת וטיפול מוקדם יביעו להפוגות ארוכות ביותר בתסמיני המחלה.
בברכת שבוע טוב ושנה טובה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוזציאה ומחלות נוספות בגוףטובה24/09/2011שלום לך.
אני בת 61 וסובלת מרוזציאה אקנה מזה כ-20 שנה ואולי אף יותר.
לפני כ-6 שנים לקחתי, בפיקוח רופא עור, מינוציקלין 100 מ"ג במשך כשנתיים ואחר כך ירדתי ל-50 מ"ג במשך שנתיים ואח"כ תחזקתי עם ו כדור 50 מ"ג במשך 3-4 ימים למשך כשנה. הפנים נראו נפלא.
לפני כשנה וחצי התגלה אצלי סרטן לימפומה פולקולרית ברמה נמוכה.
מסתבר , במחקרים שהמינוציקלין והלימפומה מאד אוהבים זה את זה והמינוציקלין מהווה קרקע גידול נוח ללימפומה.
אלה הלוקחים אנטיביוטיקה ברוזציאה- חשוב שייזהרו!!
כן ניתן להשתמש בתרופות חיצוניות כגון קרמים, נוזלים.
מה זו חומצה אזלאית? איך היא מגיעה באיזו צורה? מה שם התרופה בה היא נמצאת ומה הם הוראות השימוש בה?
מה זה בנזואיל פרוקסיד? היכן ישנו? האם במשחה? מה שם הקרם? מה הוראות השימוש?
אילו קרמים מכילים ניאצינמיד? B3?
אלו קרמים מכילים אנטי אוקסידנטים? בבקשה שמות.
כיצד הורגים את החיידק הגורם לרוזציאה אקנה מבלי לבלוע כדורים ?
אני משתמשת בקרם רוזקס לפעמים בלילה.
נמנעת ממשקאות חריפים ומוגזים.
בקיץ הפנים שלי מלאות "פצעי בגרות" בחורף יותר טוב. ברור לי שזה הבדלי החום והקור.
האם יש תרופות חיצוניות נגד המחלה המכערת הזו?
מחכה לתשובתך.
תודה
טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
רוזציאה ומחלות נוספות בגוף - תגובה
יפית כהן05/10/2011טובה שלום וברוכה הבאה לפורום!
תרפיית הטיפול בהפרעות עור כדוגמת אקנה נקבעת ע"פ הסימפטומים הקלינים הנראים בעור הפנים ודרגת חומרתם ומחייבת אבחנה מדוייקת לגבי תת סוג המחלה במיוחד כשמדובר במקרים של רוזצאה/אקנה רוזצאה.
אקנה רוזצאה הינה צורה מיוחדת של אקנה המאופיינת בפצעונים או פצעים מוגלתיים והמופיעה לרב בקרב נשים בהירות.
הפרוטוקול הטיפולי הרפואי במקרים של אקנה/אקנה רוזצאה זהה ברב המיקרים. ועל כן, לפני שאתייחס בפרטנות לשאלותייך, מס' הדגשים לגבי המחלה:
אקנה היא דלקת כרונית של בלוטות החלב וזקיקי השערות. הגורמים העיקריים המעורבים בהתהוות המחלה (Pathogenesis) הינם:
א.התקרנות לא תקינה של תאי העור (תאי דופן זקיק השערה), המובילה לסתימת פתח יציאת זקיק השערה(קומדון).
ב.אקטיבציה של פעילות בלוטת החלב, המושפעת מהורמוני המין (טסטוסטרון), וכתוצאה-
הפרשת יתר של בלוטת החלב.
ג.פרוליפרציה(שגשוג) או התרבות של חיידק בשם Propionibacterium acnes, חיידק אנארובי שאינו זקוק לחמצן למחייתו והנמצא בבבלוטת החלב כחלק מאוכלוסיית המיקרואורגניזמים הטיבעית הנמצאת בעור (Microflora).
החיידק גורם לפירוק החלב לחומצות שומן חופשיות וכתוצאה דלקת סביב זקיק השערה.
ד. דלקתיות ותגובתיות של מערכת החיסון.
התכשירים הרפואיים/ הקוסמטים הקיימים, הינם בעלי טווח פעילות כנגד אחד או יותר מהגורמים אשר ציינתי.
בהתייחס לשאלותייך, בנזואיל פרוקסיד (Benzoyl Peroxide), הינו מרכיב בסבונים וקרמים.
לחומר פעילות אנטיבקטריאלית המדכא את התרבות חיידק ה- P acnes.
החומר יכול לחדור לזקיק השערה ולקטול את החיידק ובכך יתרונו!
החומר קיים בתכשירים בריכוזים של 2.5%,5%,10%
שמוש ארוך טווח בתכשיר אינו יוצר עמידות של החיידק בשונה מסוגי אנטיביוטיקה!
אנשים בעלי עור רגיש במיוחד, ריכוז התחלתי מומלץ הינו 2.5%.
החומר מצריך מרשם רפואי.קיימים מס' תכשירי קוסמטיקה המכילים חומר זה ואשר ניתן לרכשם גם בקרב קוסמטיקאיות.
תופעות לוואי הידועות בריכוזים גבוהים: אדמימות, קילוף, תחושת בערה או צריבה.
יש להזהר ממגע התכשיר עם שיער שכן התכשיר יכול לגרום להלבנה.
שמות מסחריים במרשם רופא: קלירקס, Benzac
באשר לניאצינמיד(חומצה ניקוטינית/ויטמין B3). חומר מצויין בשימוש טופיקלי הידוע כמשפר פעילות מחסום ההגנה של העור (Barrier repair).
החומר מדכא את פעילותם של חלבונים(ציטוקינים) מחוללי דלקת.
בנוסף, משפיע על ייצור וסינתזה של צרמידים אשר הינם שומנים המהווים חלק משכבת ההגנה של העור והמגנים מפני אידוי מים מפנים העור לסביבה החיצונית.
וכמו כן, משפיע על ייצור חלבונים מסוג פילגרין, קרטין, אינבולוצרין המונעים אף הם אידוי של מים. כתוצאה, הטבה במצבי עור פתולוגים כדוגמת רוזצאה, אקנה, אטופיק דרמטיטיס
ומחלות דלקתיות נוספות
מריחה טופיקלית משמרת רמות של אינזימים מסוג( NADH,NADPH). אינזימים אלו אחראים לפעילות מטבולית של התאים. אציין כי פעילותם של אינזימים אלו פוחתת עם הגיל
ובמחקרים רבים שנערכו נמצא כי תאי עור אשר היו חשופים לניאצינמיד גילו פחות נזקים חימצוניים. החומר קיים בתכשירים רבים כדוגמת La Roche Posay- Rosaliac cream
ואו במוצרים הניתנים לרכישה בקרב קוסמטיקאיות כדוגמת חב' PCA.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רוזציאה ומחלות נוספות בגוף - תגובה - תגובה
יפית כהן06/10/2011
באשר לחומצה אזלאית, חומר הניתן במיקרים של אקנה ותת סוג 2 של רוזצאה.
רוזצאה המאופיינת בפצעים פפולרים פוסטולרים.
לחומר פעילות אנטיבקטריאלית המדכאת את שגשוג חיידק האקנה.
בנוסף, לחומר ידועה פעילות המתבטאת בהקטנת ריכוז החומצות החופשיות אשר הינן קומדוגניות. פעילות נוספת מתבטאת בנירמול תהליך ההתקרנות של זקיק השערה.
החומצה נמצאת בריכוזים של 15% תצורת ג'ל ו- 20% תצורת קרם.
החומר מחייב מרשם רופא. שמות מסחריים: Azelex, Skinoren
בהתייחס לשאלתך לגבי אנטי אוקסידנטים, קיים מגוון רחב ביותר של תכשירים קוסמטיים
אותם ניתן לרכוש הן ברשתות הפארמים והן בקרב קוסמטיקאיות.
אנטי אוקסידנטים המומלצים כמרכיבים בקרמים הינם: ויטמין C, ויטמין E, חומצה אלפא ליפואית , זרעי ענבים, פיקנוגנול ( Pycnogenol),שם מסחרי לקליפת עץ אלון צרפתי.
כאמור, חסרים לי מס' פרטים לגבי התכשירים בהם הינך משתמשת בעת הופעת הפצעים בעור פנייך שכן רוזקס לבדו אינו יפתור בעיה זו!
אציין כי לקוסמטיקה הרפואית תכשירים מגוונים ופתרונות מצויינים במיקרים של אקנה ואו אקנה רוזצאה המלווה בפצעים פפולרים פוסטולרים. על כן, ממליצה לך להתייעץ עם בעל מיקצוע או קוסמטיקאית רפואית המתמחה בטיפול ובעלת ניסיון מוכח!
מאחר והיריעה קצרה ויש המון מה להגיד ולכתוב בנושא תוכלי על כן ליצור עימי קשר
ולבסוף, לגבי הערתך לגבי שימוש באנטיביוטיקה והיווצרות מיקרים של סרטן לימפומה.
אכתוב על כך בהמשך שכן פניתי למס' רופאי עור ידועים ותשובתי תבוסס על מחקרים אשר התפרסמו בכתבי עת רפואיים בינלאומיים.
מקווה שעניתי לשאלותייך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוזציאה-מספר שאלותמורן06/09/2011הי, קוראים לי מורן, ולפני כחצי שנה גיליתי אצל רופאת העור שלי שיש לי רוזציאה קלה.
מעט אדמומיות, ולעיתים פצעים תת עוריים כאלה. בהתחלה היא המליצה על אנטיביוטיקה
minocycline, ואז בפעם השנייה שהייתי אצלה היא המליצה אפילו לא להשתמש באנטיביוטיקה, כי המצב טוב.
האדמומיות והפצעים עדיין מטרידים אותי. מה אוכל לעשות כדי לשפר את מצב העור? אני נמנעת מכל הטריגרים האפשריים(שמש, אלכוהול, חריף ומשקאות חמים).
שאלה נוספת, אם מומלץ להימנע משתייה חמה, אז מה לגבי אוכל חם?
ולגבי מקלחות, גם צריך להימנע ממקלחת חמימה אפילו?
הבנתי שגם מספורט מאומץ עדיף להימנע, אך מה לגבי שחייה?
ושאלה אחרונה: שמעתי שגם מעגבניות ויוגורטים צריך להיזהר, זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
רוזציאה-מספר שאלות - תגובה
יפית כהן14/09/2011מורן שלום וברוכה הבאה לפורום!
כלור בבריכה ידוע כחומר אירטנטי היכול להחמיר את הסימפטומים האופיינים קרי, אדמימות
והסמקה המלווים לעיתים בתחושת עיקצוצים. על כן, מומלץ למרוח טרם הטבילה בבריכה
קרם הגנה בעל עמידות גבוהה למים (Very Water Resistant).
הקרם משמש מעין חיץ ושומר על רמת ההגנה מפני קרינת השמש גם לאחר הזעת יתר וטבילה במים למשך יותר משעה.
באשר למשקאות חמים, ידוע שצריכה של אלכוהול, משקאות חמים ומאכלים חמים הינם טריגרים להסמקה( Flushing).
מקלחות חמות אינן מומלצות בכלל שכן היום יודעים כי מים יכולים להיות אירטנטים.
מקלחות חמות וארוכות מסירות את מעטה הליפידים (שומנים) בשכבת ההגנה של העור
וכתוצאה, רמת לחות נמוכה ועור יבש ומיובש.
תזונה הינה חלק בלתי נפרד מגישה מולטיפקטורלית להקלה בתסמיני המחלה.
הנושא הינו מאד אינדווידואלי מאדם לאדם. ידועים נכון להיום מיני מזונות המחמירים
את התסמינים כדוגמת מאכלים חריפים/תבלינים חריפים.
באשר לרשימה המלאה של המזונות תוכלי לקרוא בפורום.
הטיפול הרפואי/קוסמטי הניתן לרוזצאה תת סוג 2 המאופיינת בנגעים פפולרים/פוסטולרים
הינו במיקרים רבים חומצה אזלאית. החומר מופק מחיטה, שיפון ושעורה. לחומר פעילות של קטילת חיידקים(Bactericide),מסוג חיידק ה- P.acne המעורב בהתהוות מחלת האקנה. לחומר פעילות אנטי וירלית, ידוע כמנטרל רדיקלים חופשים
בעל פעילות של נירמול תקין של התקרנות העור.החומר מגיע בריכוזים של 15% עד 20%.
בנוסף, בנזואיל פרוקסיד לעור שאינו רגיש הינו מרכיב הידוע לשמוש במצבים של אקנה או נגעים דמוייי אקנה.
בנוסף, מומלץ להשתמש בקרמים המכילים ניאצינמיד(B3). לחומר תכונות הידועות כמשקמות את שכבת ההגנה של העור.
קרמים המכילים אנטי אוקסידנטים מומלצים ביותר.
כאמור, חסר לי מס' פרטים לגבי הטיפול הרפואי הניתן לך ע"י הרופאה בנוסף למינוציקלין.
בברכה,
כאמור, מומלץ להתייעץ עם רופא באשר לטיפול ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)