פורום אקנה-רוזציאה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• BB קרם של garnier
    תמר
    14/04/2014

אני משתמשת בקרם הזה כמוסיף לחות לעור וככיסוי לאדמומיות ברוזציאה, לי זה עובד לא רע אבל האם זה מומלץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    BB קרם של garnier

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• BB קרם של garnier - תגובה

יפית כהן
    17/04/2014

תמר שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי BB קרם אינו מומלץ מניסיוני, כתרפיית טיפול יחידה לליחוח העור ולהגנה מקרני השמש כאשר מדובר ברוזצאה.

לידיעה כללית, BB קרם הינם תכשירים קוסמטיים המכילים לחות, הגנה ומייק אפ.
    מניסיוני ובמיוחד כשמדובר ברוזצאה, הפרעת עור שבה בד"כ קיים ליקוי של מחסום ההגנה של העור וכתוצאה אידוי מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית וכתוצאה עור מיובש.

חשוב ביותר להשתמש בקרמים המכילים מרכיבים מלחחים ייעודיים, כמו כן מרכיבים אנטי אוקסידנטים, ומרכיבים אנטי דלקתיים כדוגמת ניאצינמיד, גליצרהיזיניק אסיד ואף ויטמין C בנגזרת שאינה מגרה את העור. בנוסף, עת הגיע האביב ועימו החשיפה לשמש, מומלץ עד מאד להשתמש במסנני קרינה ייעודיים המיועדים לעורות הרגישים ביותר בד"כ מסנני קרינה המכילים מרכיבים אנאורגניים כדוגמת Zinc Oxide,
    ושאינם מכילים פארבנים או אלכוהול ומרכיבי בישום.

כמובן שאבחון מצב העור מאפשר להתאים התכשירים הקוסמטיים בהתאמה אישית למצב העור. שכן, עור מיובש או יבש או עור שמן ומיובש מחייב התאמה שונה של תכשירים קוסמטיים.

ההתאמה הינה אינדווידואלית ומשתנה מפציינט לפציינט ולכן מה שמתאים לך אינו מחייב כי יתאים באופן גורף לאנשים שונים עם רוזצאה. כל זאת ועוד כשמדובר בגילאי 40, 50 ואילך גילאים בהם ידוע כי מרכיבי הלחות הטבעיים של העור קטנים ולכן העור עוד יותר מיובש.

בכל מקרה, מוזמנת ליצור עימי קשר להתייעצות אישית,

בברכת חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג שמח

תמר
    17/04/2014

תודה על התשובה במהלך החג. רציתי לציין שעברתי את הטיפול בלייזר יותר בשביל למנוע החמרה והשתנות, כלומר האנטיביוטיקה חיסלה די יפה את האדמומיות והגבשושיות אבל נשארו נימים ממש דקיקים והסיבה כפי שאמרתי היתה בשביל למנוע התקף בעתיד הקרוב יותר או נזקים בלתי הפיכים, אני בלחץ אני רק בת 37 מה יהיה הלאה?.עור הפנים שלי הוא די שמנוני . אני לא חובבת של מייקאפ ובגלל זה אני אוהבת את הbb.יש לי קרם לחות וסבון לניקוי הפנים שניתן לי על ידי רופא העור שלי אבל הוא לא ציין שום קרם רפואי שמסייע בזמן התפרצות, יש לך משהו להציע לי? אני גרה בניו זילנד ככה שמאוד קשה לי להשיג מוצרים כמו שיש בארץ אם הם לא בינלאומיים . את יכולה בכל זאת להמליץ לי על קרם שעוזר בזמן התקף ומייקאפ טוב , ? מקסימום ישלחו לי מהארץ אם זה לא במרשם רופא. ועוד שאלה..הבנתי שהרוזציאה מחמירה בזמן מאמץ , אני שוקלת להרשם לחדר כושר, יש מצב שזה לא לעניין בשבילי?
    תודה ושוב חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג שמח - תגובה

יפית כהן
    25/04/2014

תמר שלום,

בהתייחסות לשאלותייך אציין כי למרות שפעילות גופנית מואצת יכולה להחמיר הסימפטומים בעור הפנים מניסיוני, קיימים קרחונים מיוחדים כדוגמת קרחונים אשר שמים בצידניות לקרור המזון עת הולכים לפיקניק. ניתן לרכוש קרחונים זהים או קטנים יותר לעטפם במגבת או בד דק ובעת פעילות גופנית לקיים הפסקות קלות ולהניח הקרחונים בטפיחות קלות על העור.

באשר למייק אפ לרוזצאה, מומלץ לבחור מייק אפ אשר ניתן להסירו בנקל ללא שימוש מאסיבי של סבון פנים או חומר להסרת איפור. קיימים מייק אפים מעולים לרוזצאה.
    מניסיוני, רבים מלקוחותיי משתמשות במייק אפ כדוגמת Double Wear של אסתי לאודר. כמובן שיש להתאים קודם גון המייק אפ לגון העור ולאדמומיות בפנים.

אציין כי גברים רבים אשר אובחן כי בעור פניהם רוזציאה שואלים אותי לא פעם לגבי מייק אפ לכיסוי האדמימות ולכן תשובתי מופנית גם לגברים. יש לאבחן אם עור הפנים שמנוני או שמנוני ומיובש? האם קיימים פצעים או נימי דם? חשוב לבחור מייק אפ שאינו קומדוגני, Oil Free. שימי לב, שבחירה של מייק אפ אשר אינו ניתן להסירו בנקל עלולה להחמיר נימי הדם בעור גם אם אלו קטנטנים!

באשר לטיפול בנימי דם קטנטנים קיימת טכנולוגיה חדשה אשר נקראת Thermocoagulation. טכנולוגיה העושה שימוש בגלי רדיו ובאמצעות מחט דקיקה הניראת כמו מחט אפילציה מאפשרת טיפול ממוקד בנים הדם(קופרוז) ללא תופעות לוואי וללא סכנה של הצטלקויות או שינויים פיגמנטטיביים כדוגמת היפר או היפופיגמנטציה.

שימי לב שהטכנולוגיה שונה מטיפול באמצעות מחט חשמלית הידועה כאפילציה שיטה אשר הייתה מאד פופולרית לטיפול בנימי דם בעור, שכן זאת האחרונה עלולה להותיר הצטלקויות ותופעות לוואי לא רצויות במיוחד אם מדובר בעור דק, שברירי ורגיש! בקרוב אעלה סרטונים המסבירים על הטכנולוגיה ותמונות לפני ואחרי. כמו כן, אפרסם מאמרים בנושא באתר הבית החדש שלי שבקרוב יעלה.

כאשר מדובר בטיפול בנימי דם קטנים בעור הפנים לעיתים טיפול בליזר אינו פותר לחלוטין בעיה זאת במיוחד אם קוטרו של הנים פחות מ- 0.3 מ"מ.
    כל זאת ועוד שלייזר לעיתים יכול לגרום לתופעות לוואי של אדמימות מאד חזקה הנמשכת ימים מס' לאחר הטיפול.

מניסיוני בטיפול בנימי דם טכנולוגיה של IPL בשילוב גלי רדיו יכולה במיקרים רבים לתת אף היא תוצאות משמעותיות בשיפור, הטבה, והפחתת האדמימות בפנים ובתופעת נימי הדם.
    מצרפת מחקר שנעשה בנושא זה ואשר התפרסם עוד בשנת 2008 במגזין:
    The Journal of clinical of Aesthetic and dermatology
    המחקר עשה שימוש בגלי רדיו וטכנולוגיית IPL לטיפול בתת סוג רוזציאה המאופיינת באדמימות ונימי דם(Rosacea Erythematotelangiactasis)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2989806/

במידה והינך נמצאת בניו זינלד תוכלי לבדוק איזה קליניקות רפואיות עושות שימוש בטכנולוגיה שציינתי בשם Thermocoagulation.

באשר להתפרצות של פצעים בעור פנייך, מאחר וקצת בעייתי ליטול אנטיביוטיקה לאורך שנים לטיפול ברוזציאה בשל תופעות לוואי נילוות וסיבות רבות אחרות כמובן שמשתנה מפציינט לפציינט בהתאם לפרופיל הרפואי שלו. אציין כי קיים תעשיר בשם אקניל רוז הנמכר בארץ לטיפול בעור אדמומי. התכשיר מכיל חומצה אזלאית, הידועה בתכונותייה לווסות בלוטת החלב וניתנת זה רבות לטיפול אף במצבים של אקנה.

בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי מומלץ השימוש באנטי אוקסידנטים כדוגמת תה ירוק ומרכיבים אנטי דלקתיים כדוגמת גליצרהיזיניק אסיד.

לשאלות נוספות ולהתייעצות אישית ניתן לפנות אליי בנייד:054-53210

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עברתי טיפול בלייזר לרוזציאה אתמול
    תמר
    10/04/2014

אובחנתי ברוזציאה לפני חצי שנה אצל דרמטולוג ממוחה בחו״ל לאחר שבחמש שנים האחרונות היו לי 3 התפרצויות ואבחונים משונים שלא תרמו לכלום. לאחר האבחון התחלתי בטיפול אנטיביוטי ששיפר את הסימפטומים אבל במהלך של חמישה חודשים ולא לחלוטין. החלטתי לעשות גם טיפול אצל הדרמטולוג שלי כדי למנוע התפרצות בטווח הקרוב כרגע אני מאוד אדומה וקצת נפוחה, כמה זמן החלמה יש לערך אחרי טיפול כזה?

הוספת תגובה

• עברתי טיפול בלייזר לרוזציאה אתמול - תגובה

יפית כהן
    16/04/2014

תמר שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך אציין כי ליזר ו/או שימוש במכשור המשלב גלי רדיו ומכשור בטכנולוגיית IPL הפולט אורכי גל בספקטרום רחב בשונה מלייזר שהינו מונוכרומטי- הינם למעשה חלק מהפרוצדורות הקוסמטיות היעילות לטיפול במיקרים בהם מדובר בתת סוג רוזצאה המלווה בסימפטומים של אדמימות ונימי דם.

תגובת העור לטיפול משתנה ממטופל למטופל ותלוייה בסוג המכשיר, מצב העור ורגישותו. טיפול בליזר יכול לגרום לאדמימות ואפילו נפיחות מסויימת העוברת בד"כ אחרי מס ימים ואפילו שבוע ימים מתום הטיפול.

מניסיוני בטיפול בסימפטומים של רוזצאה המלווה באדמימות ונימי דם באמצעות מכשיר המשלב גלי רדיו ו- IPl. התוצאות המתקבלות יעילות ביותר כשאדמימות הנוצרת אם בכלל כתוצאה מהפרוצדורה חולפת תוך כיומיים.

אציין כי הטיפול ברוזצאה הינו מערכתי ולכן חייב להיות מושתת על טיפול תרופתי בשילוב קרמים דרמוקוסמטיים המכילים מרכיבים מלחחים יעודיים ומרכיבים אנטי דלקתיים בעלי יכולת שיקום מחסום ההגנה של העור. ליחוח העור יכול לעזור עד מאד בתחושת הצריבה הגרד והעיקצוצים אם אלו קיימים.

אציין בנוסף, כי במצבים של רוזצאה ניראת לא אחת תופעה של סתימת פתח תעלת זקיק השערה. דבר המוביל להגדלת בלוטת החלב(Sebaceous Hyperplasia), מאחר וזאת האחרונה הנמצאת בתעלת זקיק השערה אינה יכולה לנקז תוכן החלב על פני העור וכתוצאה, בלוטות חלב מוגדלות הנראות לא פעם כגבשושיות בולטות או שטוחות על פני העור בגון לבן, צהבהב, או גון העור.

במצבים בהם קיימים נימי דם במיוחד אצל גברים אך לא רק ובמיוחד באזור האף והלחיים. יש לבדוק אם לא קיימות בלוטות חלב סתומות שכן אז יש צורך לפתוח פתח התעלה ולנקז החלב באמצעות מחט מבודדת הניראת כמו מחט של אפילציה אך בניגוד לשיטת האלקטרוליזיס הידועה בשם אפילציה או אלקטרוקואגולציה שיטה אשר בעבר נעשה בה גם שימוש לטיפול בנימי דם דבר אשר הוביל במיקרים מסויימים לשינויים פיגמנטריים ואף הצטלקויות. שיטה חדשה העושה שימוש בגלי רדיו ובאמצעות מחט מבודדת וללא תופעות לוואי מאפשרת פתיחת פתח זקיק השערה, ניקוז החלב ואף טיפול נקודתי וממוקד בנימי דם.

אציין כי פרוצדורה זו יכולה למנוע בין היתר תהליך פרוגרסיבי של התעבות רקמת האף הניראת בד"כ בגברים והמכונה Rhinophyma.

חשוב להדגיש כי הפרשת חלב מוגברת וסתימת פתח התעלה עלול להחמיר עוד יותר את נימי הדם ו/או מצבים דלקתיים הניראים באקנה/רוזצאה ולכן חשוב עד מאד לאבחן הסימפטומים הניראים על פני העור ורק אז לקבוע מה היא הפרוצדורה המתאימה.

בקורת תקופתית בקליניקה הקוסמטיקה הינה הכרחית שכן מניסיוני לעיתים מצב של סתימת פתח תעלת זקיק השיערה יכול להיווצר עם ההתקדמות בגיל בשל תהליך התחדשות איטי יותר של העור ובמצבים בהם קיימת הפרשת חלב מוגברת.

בכל מקרה, במידה וקיימת נפיחות ו/או החמרת אדמימות כתוצאה מפרוצדורה קוסמטית במצבים של רוזצאה יש להשתמש בתכשירים כדוגמת משחת ביאפין להרגעת האדמימות.

לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר באופן אישי,

בברכת חג שמח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי
    יצחק
    07/04/2014

שלום.
    האם לסובלים מרוזציאה חמורה)(אף מעובה נימים ופנים אדומות
    ופיצעונים ) יש זכאות לנכות מהביטוח הלאומי ? האנשים הללו שנים לא יוצאים מהבית עקב מצבם.

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח לאומי

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי - תגובה

יפית כהן
    17/04/2014

יצחק שלום וברוך הבא לפורום,

רוזצאה הינה הפרעת עור הפוגעת מניסיוני לא פעם בתחושת הבטחון העצמי.

מאחר ורוזצאה הינה הפרעת עור פרוגרסיבית, קרי סימפטומים המחמירים עד כדי פגיעה ברקמת האף תהליך האופייני יותר לגברים הרי שקדימות באיבחון וטיפול מערכתי יכול להיטיב עד מאד עם הסימפטומים האופיינים ואף למנוע הפגיעה האקוטית ברקמת האף.

לצערי,המחלה שכיחה בקרב רבים מהאנשים שכלל אינם יודעים כי בעור פניהם רוזצאה ואלו טורחים להגיע לרופא רק שהסימפטומים הולכים ומחמירים... מהסמקות חוזרות ונשנות לאדמימות קבועה. מאדמימות קבועה או מכתם אדמדם על לחי אחת המתעצם והמופיע ביום מן הימים בשתי הלחיים או מהופעה פתאומית של נימי דם על לחיים או האף...

בארה"ב למעלה מ-18 מיליון אנשים עם רוזצאה. בארץ המספרים מן הסתם הרבה יותר פחותים באופן יחסי לאוכלוסיה ובכל זאת קיימים המון מיקרים של חוסר איבחון. לעיתים גם נדרש אבחון של יותר מרופא עור אחד...

בהתייחס לשאלתך לגבי זכאות לנכות מהביטוח הלאומי, אציין כי סוגייה זו אינה מוכרת לי על בורייה ולכן יש צורך לבדוק זאת באופן ישיר עמם.

בכל מקרה, אפרסם בקרוב מידע מדוייק יותר בהקשר לסוגייה זאת.

בברכת חג שמח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחת סקינודרם
    יצחק
    30/03/2014

שלום רב
    האם משחת סקינודרם יכולה /ידועה כמסגולת להועיל לתסמיני רוזיציאה?

לקביעת תור
    סגירה
    משחת סקינודרם

הוספת תגובה

• משחת סקינודרם - תגובה

יפית כהן
    04/04/2014

שלום וברוך הבא לפורום,

סקינודרם הינו תכשיר המכיל חומר פעיל של חומצה אזלאית (Azelaic Acid).
    חומצה אזלאית ידועה כמרכיב אנטי חיידקי בעל השפעה של וויסות הפרשת בלוטת החלב.
    תכשירים המכילים חומצה אזלאית אכן ידועים לטיפול ברוזצאה במיוחד בתת סוג רוזצאה המאופיינת בפצעים דמויי אקנה. או במצב של אקנה/רוזצאה.

עם זאת התכשיר יכול לגרום ליובש בעור ולכן מומלץ לשלבו עם קרם לחות ייעודי לליחוח העור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן ניתן להשיג סקינודרם

איילת
    16/11/2014

נאמר לנו ע"י מס' בתי מרקחת בבאר שבע שמשחת סקינודרם כבר איננה משווקת, האם ידוע היכן והאם ניתן להשיגה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך גבר יכול להסתיר אדמומיות?
    אהוד
    22/03/2014

שלום יפית, אני בן 20.
    די נמאס לי! אני נשבע לך שבא לי להתאבד ולגמור עם הסבל הזה..
    אני מרגיש כל כך חסר אונים.
    פעם היו לי כאלה חיי חברה נפלאים, היום אני לא יכול לחשוב על כלום חוץ מעל האדמומיות הזו.
    אני מרגיש כל כך מגוחך, אנשים צוחקים, אנשים שמחים ורק אני חושב כמה אני אדום!
    דיי! נמאס לי!! למה אין לזה תרופה? למה אין טיפול?
    החיים שלי הרוסים, יש לי אדמומיות קבועה בפנים שהורסת את כל החיים שלי.
    אם אין לרוזציאה טיפול, לפחות יש אפשרות להסתיר את האדמומיות הזאת?
    נשים אני עוד יכול להבין, יכולות להסתיר עם מייק אפ. אבל איך גברים מסתירים את זה? מה את חושבת על שיזוף בהתזה?
    אמנם זה לא פותר את הבעיה, אבל די כמה אפשר לסבול? אני כל כך חסר אונים יפית את חייבת לעזור לי!
    האם אפשר לבוא אלייך ולראות הקלה באדמומיות? מה הסיכוי שמשחות יעזרו לי?
    פעם היו לי הסמקות חוזרות ונשנות בתדירות גבוהה, היום הן כמעט לא קיימות.
    אני מודה לאל שאין לי הסמקות, אבל מה עם האדמויות הקבועה בפנים שלי? למה היא לא חולפת?
    אני כל כך חסר אונים יפית!

בתקווה לעזרה, אהוד.

הוספת תגובה

• איך גבר יכול להסתיר אדמומיות? - תגובה

יפית כהן
    27/03/2014

אהוד שלום וברוך הבא לפורום,

רוזצאה הינה הפרעת עור השכיחה בגילאי 30-60 אך למרות זאת אציין כי
    אני רואה יותר ויותר מיקרים של רוזצאה בגילאים הצעירים יותר.

חסרים לי מס' נתונים על מנת שאוכל להשיב לך בצורה קונקרטית. למרות גילך הצעיר
    אבקש לדעת אם אובחנת על ידי רופא עור והאם בוצעה בדיקה עם מכשיר הדרמטוסקופ לגילוי טפיל הדמודקס?

במידה ואובחנת ע"י רופא מה הוא הטיפול אשר נרשם לך ע"י הרופא?

בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פניך אציין מניסיוני בטיפול בעורם של אנשים עם רוזצאה כי באופן חד משמעי ניתן להפחית ובמיקרים מסויימים בצורה משמעותית את האודם שהינו אחד הסימפטומים של רוזצאה ובנוסף ניתן לטפל בפיצעונים ובהקלה של תחושת הגרד והצריבה הנילוות לא פעם!

הטיפול ברוזציאה הינו מערכתי ומשלב טיפול תרופתי ופרוצדורות קוסמטיות המתבצעות בקליניקה בשילוב תכשירים דרמוקוסמטיים לשיקום מחסום ההגנה של העור, המכילים מרכיבים אנטי דלקתיים ומרכיבים ייעודיים מלחחים. ההתאמה של הפרוצדורה הקוסמטית מחד, ומאידך התאמת המוצרים לתת סוג הרוזצאה מחייבת קודם בדיקה מעמיקה של מצב העור, תשאול רפואי ובדיקות נוספות שיש לבצע על מנת שהטיפול יותאם בהתאמה אישית למצב העור. יש לציין שלתזונה חשיבות מכרעת בהישנותם והחמרתם של הסימפטומים הקיימים שכן ידוע שמיני מזונות יכולים להחמיר האדמימות האופינית. אציין כי במיקרים מסויימים ניתן טיפול אנטי היסטמיני.

פרוצדורות קוסמטיות לשיפור והטבה באדמומיות משלבות טכנולוגיית IPL . מכשיר הפולט אורכי גל בספקטרום רחב ובנוסף טכנולוגיה חדישה וממוקדת לטיפול בנימי דם באף ובלחיים ללא קונטרא אינדיקציות וכמעט ללא תופעות לוואי.

בנוסף, אציין כי קיימים מס' פילינגים אנטי דלקתיים המיועדים לטיפול במצבים של פצעונים דמויי אקנה בעלי פעילות פלאוטרופית קרי, טיפול בפצעונים מחד, ומאידך בעלי השפעה אנטי דלקתית ומשכך השפעה גם על הדלקתיות והאדמימות האופיינית והקלה והטבה בתחושת הצריבה והעיקצוצים אם אלו קיימים!

אני מבינה את תחושותיך וסערת רוחך! מניסיוני בטיפול ברוזצאה, הפרעת עור זאת אכן יכולה לפגוע בתחושת הביטחון העצמי ולמרות שכיום הטיפול התרופתי שניתן הינו פליאטיבי, קרי מקל על הסימפטומים הקיימים אך לא מרפאם אוכל להגיד כי כיום קיימות פרוצדורות היכולות להיטיב עד מאד עם מצב העור בכל ההיבטים.

באשר להסמקות החוזרות ונשנות ואדמימות שהפכה להיות קבועה בפנים כפי שתארת
    אציין כי רוזצאה הינה מחלה פרוגרסיבית כלומר אם קיים עיכוב בטיפול או חוסר אבחנה שכן קיימים המון אנשים עם רוזצאה אבל הבעיה שהם לא יודעים כלל וכלל שבעור פניהם רוזצאה ולכן הם גם לא מאובחנים. רק כשהסימפטומים הולכים ומחמירים ואותן הסמקות חוזרות ונשנות הופכות ונהייות קבועות או שפתאום צצים להם פצעונים ונימי דם ולפעמים יש אף פגיעה בעיניים (רוזצאה אוקולרית) ועוד תופעות ידועות רק אז הם מגיעים לרופא. ולעיתים דרושה יותר מאבחנה אחת של רופא על מנת לקבוע שאכן מדובר ברוזצאה!

עם זאת אציין כי אם לא אובחנת על ידי רופא העור יכול להיות שאותן הסמקות חוזרות ונשנות הינן "סומק נעורים" ולא רוזצאה. גם כשאני הייתי בגילך ויותר צעירה (ביה"ס היסודי),בעור פניי ובעיקר בכל אזור הלחיים היה אודם חזק ביותר ותמיד המורות היו צועקות עליי על שהתאפרתי מה שלא היה נכון ! סומק הנעורים עם השנים חלף ועבר כלא היה.

כאמור, אשמח אם תיצור עימי קשר להתייעצות אישית בנייד: 054-5321040

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך גבר יכול להסתיר אדמומיות? - תגובה - תגובה

יפית כהן
    27/03/2014

בהמשך לתשובתי,

חשוב ראשית, לאבחן את עור פניך. אציין בנוסף כי אם בו האביב חשובה ביותר הגנה מהשמש שכן זו גורמת לשיחרור של חומרים בעור מחוללי דלקת המחמירים הסימפטומים הקיימים.

שנית, אני אוסרת כל שיזוף גם אם מדובר בשיזוף בהתזה על כך ארחיב בהמשך!

באשר למייק אפים לכיסוי האדמימות. קיימים תכשירים מצויינים המותאמים לעורות הרגישים.
    כאמור יש להתאים סוג המייק אפ לגון עורך וכמובן יש לבחור מייק אפ עם מרכיבים המותאמים לעורות הרגישים ביותר.

מניסיוני עם לקוחותיי מייק אפ של אסתי לאודר Double Wear.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חמור של רוזיציאה
    שני
    20/02/2014

שלום רב,
    אני בת 49. לפני 12 שנים אובחנה אצלי רוזיציאה. ההתקפים אז חלפו במהירות.
    הפעם הבעיה חמורה. לפני חודש החלו גלי חום וחטפתי התקף חריף של אדמומיות + פצעונים קטנטנים + יובש, גירוי ונפיחות בעפעפיים עליונים.
    רופא העור טיפל בי 5 שבועות כדורי פרדניזון (התחלתי ב: 40 מ"ג. עכשיו 5 מ"ג).
    סיימתי עם הפרדניזון וחטפתי התקף חריף.
    הפנים בוערים מחום בגלים, לא כל הזמן). העור אדום. פצעונים מוגלתיים קטנים.
    העפעפיים נפוחים, אדומים, יבשים.
    מה עליי לעשות? אני ממש מרגישה רע. העור שלי במקורו חלק, לבן ויפה. עכשיו זה נראה נורא ואני מתביישת להסתובב כך ברבים...
    אני שמה קומפרסים עם תה קמומיל וגם אלוורה כדי להרגיע את תחושת הגירוי.
    תודה מראש,
    שני.

לקביעת תור
    סגירה
    התקף חמור של רוזיציאה

הוספת תגובה

• התקף חמור של רוזיציאה - תגובה

יפית כהן
    21/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חמור של רוזיציאה - תגובה

יפית כהן
    23/02/2014

שני שלום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך ובהתייחס לשאלתך אציין מניסיוני עם לקוחותיי אשר נטלו את תרופת הפרדניזון (מכילה קורטיקוסטרואידים), כי זו בחלק מהמיקרים גרמה להתפרצות חמורה יותר של הסימפטומים הניראים ברוזצאה עם תום השימוש.

פרדניזון אינה תרופה המהווה Gold standard לטיפול ברוזצאה ובכלל, ולכן מאחר ואינני מכירה את ההיסטוריה הרפואית שלך יש להבין מדוע היא נרשמה לך לטיפול?

אחת התופעות השכיחות ביותר ברוזצאה הינה תחושת הבערה הנגרמת בין היתר כתוצאה מליקוי במחסום ההגנה של העור דבר המוביל לאיבוד מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית והתוצאה, עור מיובש ותחושת גרד ובערה המוחמרים כתוצאה מירידה בתכולת המים אשר בשכבת הסטרטאום קורנאום היא שכבת ההגנה של העור.

האם נרשם לך על ידי הרופא טיפול תרופתי טופיקלי/מריחתי או סיסטמי בליעתי בנוסף לכדורי פרדניזון?

חשוב להבין כי טיפול באדמומיות, פצעונים, תחושת הבערה, גרד יובש ואף נימי דם
    במיקרים בהם אלו האחרונים מופיעים ,מחייב מניסיוני טיפול מערכתי המשלב הן פרוטקול טיפולי רפואי והן פרוצדורות אסתטיות המשלבות שימוש בקרמים דרמוקוסמטיים מלחחים, אנטי דלקתיים המכילים מרכיבים משקמי מחסום הגנה והייעודיים לעורות רגישים.

פרוצדורות אסתטיות לטיפול באדמומיות ובנימי דם שטחיים משלבות טכנולוגיות במכשור IPL .בנוסף, פילינגיים ייעודיים המכילים מרכיבים אנטידלקתיים והמבוצעים בקליניקה הרפואית אשר ביכולתם להקטין את האדמומיות והדלקתיות, לרפא הפיצעונים ואף להפיג תחושת הבעירה והצריבה האופיינית. באשר לטיפול בנימי הדם עמוקים יותר בפנים, קיימת טכנולוגיה חדשה העושה שימוש בגלי רדיו ועל כך אפרט בהמשך.

חשוב להבין אם הנך משתמשת בסבון או במוצר ניקוי כלשהו לניקוי הפנים ?שכן, תכשיר ניקוי יכול אף הוא להחמיר את היובש ומשכך את תחושת הבעירה והצריבה. ולכן חשוב לבדוק את מרכיבי הסבון. באשר לשימוש בקרם לחות ובתכשירים אנטי דלקתיים ייעודים אלו מהווים אבן יסוד בכל תרפיית טיפול ולכן חשוב להתאימם לעור הפנים ולסימפטומיים הקיימים בעור פניך.
    חשוב להבין אם וכאשר אובחן כי בעור פניך רוזצאה. האם בוצעה בדיקה לגילוי טפיל הדמודקס?
    האם נבדקת ע"י אלרגיולוג לבדיקת אלרגיה ורגישות למיני מזונות ומרכיבים בקוסמטיקה ובכלל?
    האם הותאמה לך תזונה מיוחדת? שכן מניסיוני לזו חלק הדוק ביותר בהחמרת הסימפטומים האופיינים. קיימים מיני מזונות המעלים רמות של היסטמינים בדם ובכך מחמירים עוד יותר את התקפי האדמומיות ותחושת הצריבה.

כל אלו ובדיקות נוספות אחרות יש לבצע על מנת שאפשר יהיה להתאים לך תכשירים למריחה טופיקלית בהתאם לסימפטומים הניראים בעור פנייך.

כאמור, אשמח אם תוכלי ליצור עימי קשר בהקדם שכן חוסר טיפול עלול להוביל לפרוגרסיביות ולהחמרת הסימפטומים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מייק אפ
    א
    10/02/2014

הי יפית
    לפי ההמלצה שלך אני משתמשת במייק אפ של SISLEY ומאוד מרוצה. הבעיה היא שמוציאים את הצבע שלי (1 IVORY ) מהמגוון :(. אני כבר מתחילה לחפש משהו חלופי.
    האם את יכולה להמליץ על מייק אפ אחר ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מייק אפ

הוספת תגובה

• מייק אפ - תגובה

יפית כהן
    12/02/2014

איה שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהתייחס לשאלתך, מייק אפ מומלץ לכיסוי פגמי עור, מניסיוני עם לקוחותיי הרבות אשר בעור פניהן רוזצאה. המייק אפ של חברת אסתי לאודר Double Wear

לשאלות נוספות ניתן ליצור עימי קשר להתייעצות אישית

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש במוצרי קוסמטיקה "הרבליסטים"
    לימור
    23/01/2014

שלום רב,

אני סובלת מזה כשנתיים מרוזיציאה. ניסיתי הרבה מאוד משחות וטיפולים (גם רפואים וגם לא).
    קיבלתי המלצה להשתמש במוצרים מצמחי מרפא (של הילה עזרן).
    וכמו תמיד, אני מאוד סקפטית ביעילות שלהם.

הייתי שמחה לשמוע את חוות דעתך.

תודה
    לימור

הוספת תגובה

• שימוש במוצרי קוסמטיקה "הרבליסטים" - תגובה

יפית כהן
    27/01/2014

הי לימור,

תשובה מפורטת תינתן במהלך היום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבוקלם או אקניל רוז?
    אסנת
    22/01/2014

שלום

אני סובלת מהסמקה תכופה בלחיים ובאף והרופאה שביקרתי אצלה שיערה שזו רוזציאה, רשמה לי רוזקס והמליצה על אקניל רוז לשימוש יומיומי כקרם פנים.
    קראתי ששני האחרונים מיועדים בעיקר לרוזציאה נודולרית ולא למקרה שלי שמאופיין יותר בהסמקה ובנוסף, מאז שהתחלתי את הטיפול הופיעו 3 חצ'קונים.
    אבא שלי ואחיו משתמשים כבר שנים בסבוקלם קרם לסבוריאה ואדמומיות והמליצו לי במלוא הפה על קרם זה. העניין הוא שהקרם אינו נטול שומן ואני מפחדת מחצ'קונים ובנוסף, הוא מיועד לסבוראה בזמן שאקניל רוז ורוזקס מיועדים לרוזציאה. באיזה משניהם לבחור?

שאלה נוספת - קראתי שחשוב מאוד להשתמש בקרם הגנה מהשמש, אלא שאיני מכירה קרם הגנה לעור רגיש שאינו מכיל שומן (אוון ודר' עור חיצ'קנו אותי והבנתי שפישר יכול ליצור גירוי)

לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה
    סבוקלם או אקניל רוז?

הוספת תגובה

• ועוד שאלה - מייקאפ

אסנת
    22/01/2014

מה זה המייק אפ הירוק הזה להעלמת אדמומיות שנידון בגוגל? יש בארץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו עונה כאן, אגב?

אסנת
    26/01/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאסנת-לגבי אקניל רוז

זהר
    24/01/2014

האם את מרוצה מהקרם אקניל-רוז? האם הוא "מתקד טוב" כקרם פנים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ממש. לכן השאלה

אסנת
    24/01/2014

הוא סמיך מאוד, יקר מאוד (90 ש"ח ל 30 מ"ל), קשה למריחה, מסריח ויוצר תגובה מיידית של אדמומיות ועקצוץ.
    ממחקרים שקראתי חומצה אזלאית (הרכיב הפעיל שלו) לא היתה ממש יעילה בהפחתת אדמומיות, אלא בעיקר בהפחתת הנודולות והפיסטולות (וגם זה בערך כמו רוזקס, שהוא נעים וזול יותר) ולכן לא ברור לי עד כמה הוא יכול להועיל לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או.קי,

זהר
    25/01/2014

תודה על התשובה.
    יש אולי המלצה על תרחיץ פנים? האם הרופא נתן לך איזושהי המלצה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שגרת הטיפוח הנוכחית שלי כוללת

אסנת
    26/01/2014

קרם ג'ל הגנה של פישר (בתוספת אבץ, הממליס וחומצה סליצילית) לבוקר, ניקוי באקניל ווש ובמי פני עדינים של גרניה בערב ואז מריחה של רוזקס ומעליו-אקניל רוז.
    העור שלי מאוד רגיש, כך שאם תהיה לי תגובה שלילית לאחד מהם אני מייד אראה אותה.

בפישר ובאקניל ווש אני משתמ/שת כבר שנים ויכולה לספר שהם תרחיץ הפנים/קרם הפנים spf הכי מתאימים לי, מכל מה שניסיתי לפניהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה

זהר
    26/01/2014

האם הכוונה שלך לסדרת "יאנג" של ד"ר פישר?
    האם האקניל ווש לא אגרסיבי מדי לעור רגיש?
    תודה רבה על התשובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבוקלם או אקניל רוז? - תגובה

יפית כהן
    27/01/2014

אסנת שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך ובהתייחס לשאלתך אציין כי קרם האקניל רוז לטיפול באדמימות וקרם הסבוקלם המיועד להרגעת העור ואף במיקרים מסויימים הפחתת האדמומיות, שניהם למעשה פועלים במנגנונים שונים על העור.

ראשית, לגבי הרופאה אשר איבחנה כי בעור פניך רוזצאה. האם נבדק גם רמת הדמודקס אשר בעור פניך? הבדיקה מבוצעת ע"י מכשיר דרמטוסקופ ודרכו ניתן לראות את זנב הטפיל. מניסיוני עם פציינטים רבים במידה ונמצאה רמה גבוהה של דמודקס, אזי במיקרים רבים נרשם גם תכשיר אנטי פרזיטי.

שנית, קרם הסבוקלם אכן מיועד לעור סבוראי, מניסיוני האישי שכן גם לי מידי פעם התפרצות של סבוראה רק שבזכות הקוסמטיקה ושימוש בפילינגים ומרכיבים ייעודיים ואף תזונה נכונה למדתי כמעט לנטרלה כך שאותם סימפטומים מופיעים בעור פניי בתדירות נמוכה ביותר! הקרם ובפרט ג'ל ההרגעה מלחחים את העור, מכילים הם בין היתר את צמח הברבדוס(אלוה ורה). עור יבש לידיעה כללית עלול להחמיר עד מאד את האדמימות האופיינית גם במצבים של סבוראה וגם במצבים של רוזצאה ולכן אציין כי פעמים רבות בהן נעשה שימוש נקודתי דווקא בג'ל ההרגעה בקרב מטופליי אשר בעור פניהם רוזציאה ניראתה לא פעם הטבה באדמימות האופינית.

באשר לתכשיר האקניל רוז, הנ"ל אכן מכיל חומצה אזלאית הידועה בהשפעתה על הפרשת בלוטת החלב ( החומצה מתערבת בדיכוי הפיכתו של הורמון הטסטוסטרון לדהידרוטסטוסטרון), לכן מומלצת היא למיקרי אקנה או לרוזצאה פפולרית פוסטולרית נגעים דמויי אקנה אך לא רק! בנוסף, לחומצה תכונות אנטי דלקתיות, ובבדיקות מעבדה נמצא כי קיימות לה תכונות נוספות כאנטי אוקסידנטית.

אציין כי לכל תכשיר קיימת תקופת הסתגלות של העור ולכן אם האקניל רוז מעקצץ את העור ניתן למרחו בתדירות נמוכה יותר פעם ביום כל יומיים עד שתגיעי לתדירות של שימוש פעמיים ביום. חלק מלקוחותיי משתמשים באקניל רוז בתוספת מריחה של קרם לחות ייעודי לעור רגיש ואדמומי כך שאם האקניל רוז קצת מייבש או מאדים את העור בתחילת השימוש אזי, נמרח קודם קרם הלחות בשכבה דקה ורק לאחר נמרח האקניל רוז עד להסתגלות של העור.

בנוסף, אציין על סמך ניסיוני בקליניקה בטיפול באנשים עם רוזצאה כי טיפול בטכנולוגיית IPL יכול להיטיב עד מאד עם רוזצאה מסוג אריטמטו טלנגיאקטזיה. אותה רוזצאה המאופיינת בסימפטומים של אדמימות ספורדית או קבועה ללא נגעים פוסטולרים או פצעונים.

בכל מקרה, תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי פנים לעור עם רוזציאה
    זהר
    11/01/2014

האם תוכלי להמליץ על תכשיר ניקוי פנים שמומלץ לעור עם רוזציאה?
    תודה.

הוספת תגובה

• ניקוי פנים לעור עם רוזציאה - תגובה

יפית כהן
    15/01/2014

זהר שלום,

בהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך אציין כי תכשיר לניקוי עור עם רוזצאה ובכלל סבונים לניקוי הפנים מחייבים התייחסות חשובה ביותר.

קיימים סבונים שונים המיועדים לעורות הרגישים אך מקריאת מרכיבי הסבון הרשומים על גבי האריזה מתברר לא פעם כי הסבון מכיל מרכיבים אשר אינם מומלצים כלל וכלל למי שבעורו רוזצאה!

קיימים מס' סבונים מומלצים אותם ניתן לרכוש בפארמים השונים:

סבון צטאפיל -Cetaphil - מיועד גם למצבים רפואיים קליניים המתבטאים בעור יבש ורגיש. כמו כן, הסבון אינו קומדוגני קרי, אינו חוסם את פתח נקבוביות העור
    נטול אלכוהול, ריח בישום וליפידים ומשכך, אינו מגרה את העור ואינו פוגע במחסום ההגנה של העור. אינו מסיר את הליפידים הטובים של העור אשר נמצאים בתת שכבת העור העליונה. שומר על איזון ברמת ה- pH של העור.

סבון Eucerin ®
    Gental Hyderating cream
    כמדומני אינו נמכר בארץ ניתן להשיגו בחו"ל.
    סבון מלחח, אינו קומדוגני, מצויין לעורות הרגישים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי פנים לעור עם רוזציאה - תגובה

יפית כהן
    15/01/2014

זהר שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי בחירת סבונים לניקוי הפנים למי שבעור פניו רוזצאה מחייבת התייחסות שונה.

למרות שהפורום דן בנושאים הקשורים להפרעת עור רוזצאה, אציין כי במצבים פתולוגים נוספים כדוגמת סבוראה, אסתמה של העור, דרמטיטיס, ועוד, מצבים המצביעים בין היתר על ליקוי במחסום ההגנה של העור ומשכך איבוד מים מהיר מפנים העור לסביבה החיצונית
    ומשכך, עור מיובש ואף רגיש כל אלו ועוד מחייבים התייחסות שונה בבחירת סבונים ותכשירי ניקוי בפרט!

פעמים רבות הנני נתקלת בנשים העושות שימוש במייק אפ ו/או פודרה להסתרת האדמימות אך את עור פניהן מנקות הן במים בלבד . הדבר נכון גם לגבי גברים אשר עושים שימוש במים לצורך ניקוי הפנים. אדגיש ואומר בפורום זה כי מים לא מנקים כלל את הפנים, אינם מסירים עודפי איפור כף ששאריות האיפור הנותרות על פני העור אינן מיטיבות כלל עם עור הפנים!

אציין בנוסף, כי קיימים סבונים מסויימים המיועדים לעורות מאד רגישים אבל מקריאת המרכיבים על גבי האריזה מתברר כי מכילים הם SLS, מרכיב אשר אינו מומלץ כלל למי שבעור פניו רוזצאה!

לפני רכישה של תכשיר ניקוי ו/או קרם קוסמטי מומלץ לאבחן את מצב העור ובהתאם לכך להתאים באופן אישי את הסבון או הקרם.

לשאלתך, קיימים מס' סבונים אותם ניתן להשיג בפארמים השונים ובנוסף קיימים סבונים מצויינים הנרכשים ע"י קוסמטיקאיות המתמחות בנושא.

חברה מצויינת אשר היתה מיובאת לארץ אך לצערי ניתן להשיגה רק בחול. החברה נקראת Eucerin ולהם סבונים ואף לחויות המותאמים לעורות הרגישים ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמות ספציפים של מוצרים?

זהר
    23/01/2014

קודם כל תודה על התשובה.
    האם ניתן לקבל שמות ספציפים של מוצרים שנמכרים בפארמים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה להמלצה על תכשירים קוסמטיים
    חיפושית
    01/01/2014

שלום יפית,

אני סובלת מאדמומיות וגרד בפנים כבר כמה חודשים. השבוע סוף סוף הגעתי לרופא עור שבישר לי שזו רוזציאה.
    התכשירים שהוא המליץ עליהם הם: סבון וקרם לחות עם מסנן קרינה של דוקטור or בבוקר, ומשחת דרמסילק בערב. בנוסף, רשם לי כדור aerus למשך חודש, שזה בכלל כדור נגד אלרגיה...
    אמנם לא עבר הרבה זמן, אבל אני לא מרגישה שום הטבה. העור מגרד, במיוחד אחרי המקלחת, ואני מתקשה להרגיע את הגרד.
    אשמח להמלצה על תכשירים קוסמטיים ו/או צמחיים, הן לשיקום המצב והן להרגעת הגרד.

תודה!

הוספת תגובה

• זקוקה להמלצה על תכשירים קוסמטיים - תגובה

יפית כהן
    01/01/2014

שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך ובהתייחס לשאלותייך אציין כי אחת התופעות הידועות בקרב מי שבעור פניו רוזצאה הינה יובש, גרד ועיקצוצים. התופעה נגרמת בין היתר בשל ליקוי מחסום ההגנה של העור המאיץ את קצב התאיידות המים מפנים העור לסביבה החיצונית וכתוצאה עור מיובש. במצבי עור בהם מאובחנת אקנה רוזצאה או רוזצאה פפולרית פוסטולרית המאופיינת בנגעים דמויי אקנה ואפילו במיקרים בהם הרוזצאה מאופיינת אך ורק באודם ונימי דם ניתן לאבחן במיקרים רבים עור מיובש לצד עור שמן. לכאורה קיימת סתירה אך אין כך הדבר!

באשר לקרם הדרמסילק הנרשם לך על ידי הרופא. חשוב מאד לאבחן את תת סוג הרוזצאה אשר בעורך שכן קרם הדרמסילק המיועד לעור מאד יבש מכיל שמן מינרלי
    Mineral oil מרכיב אשר אינו מומלץ למי שאובחן כאקנה רוזצאה או עור שהינו שמן בחלקו. בנוסף, הקרם מכיל חומרים משמרים ממשפחת הפארבנים Methylparaben
    מרכיב הפחות מומלץ לעורות הרגישים.

באשר לכדור לאלרגיה הניתן לך ע"י הרופא האם נעשתה בדיקה אצל אלרגיולוג לבדיקת אלרגיה או בדיקת דם לגילוי אלרגיה?

באשר לשימוש לסבון פנים חשוב מאד לבדוק מרכיבי הסבון בו הנך משתמשת.
    אם קיים עדיין גרד בעור למרות השימוש בתכשירי הקוסמטיקה יש לבדוק ואפילו בגדר חובה את מרכיבי הקרם ואף הסבון. מניסיוני, קיימים תכשירי קוסמטיקה ובמיוחד סבונים אשר על גבי האריזה נכתב כי מיועדים הם לעורות הרגישים אבל מקריאת המרכיבים מתברר כי מכילים הם בין היתר Sodium Lauryl Sulfate, מרכיב אשר אינו מומלץ כלל וכלל למי שבפניו רוזצאה!

בנוסף, האם נרשם לך תכשיר רפואי/טיפולי נוסף שכן במידה ואכן אובחן כי בעור פנייך רוזצאה אזי חסר לי תכשירים טיפוליים אנטידלקתיים ויכול להיות שתופעת הגרד קשורה לכך ולכן לא יהיה זה נכון להמליץ על תכשירי קוסמטיקה נוספים. האם בוצעה גם בעור פניך בדיקה לגילוי טפיל הדמודקס?

כאמור, אשמח אם תיצרי עימי קשר באופן אישי להתייעצות שכן רק לאחר איבחון תת סוג הרוזצאה ותשאול לגבי ההיסטוריה הרפואית נכון יהיה להמליץ לך על תכשירים נוספים במידה ואכן התכשירים בהם הינך משתמשת לא מתאימים. בנוסף וחשוב מאד לבדוק מדוע נרשם לך כדור כנגד אלרגיה?

ולסיום אציין כי מקלחות חמות וממושכות אינן מומלצות כלל שכן הנ"ל יכולות להחמיר עוד יותר את היובש ומשכך גם את הגרד האופייני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה רוזיאציה

רופא העור איבחן את האדמומיות והנימים הקטנים שלי באף כאקנה רוזיצאיה, (אני כבן 42).
    אני מטופל בכדורי אנטיביוטיקה ומשחות נאו מדורל ואקניל רוז.(משחת רוזאקס גם ניסיתי ולא עזר) אני מטופל כבר 5 חודש.ים..
    קשה לי לומר אם אני רואה שיפור באף כי כל כמה ימים זה משתנה ובעיקר מפריע לי שמתגלים כתמים לבנים קטנטנים ... ניסיתי גם לייזר ולא רואה שינוי...

האם קיימים טיפולים חדשים נוספים מועילים?...

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה רוזיאציה

הוספת תגובה

• אקנה רוזיאציה - תגובה

יפית כהן
    01/01/2014

גיל שלום וברוך הבא לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פניך ובהתייחס לשאלותיך אציין ראשית, כי נאו מדרול
    תכשיר המיועד לטיפול מקומי ומניסיוני נקודתי בפצעי אקנה. התכשיר מכיל קורטיקוסטרואיד על כן חשוב להבין את אופן שימושך בתכשיר זה. קורטיקוסטרואיד לידיעה כללית מיועד לטיפול במצבים דלקתיים בעור מחד, אבל מאידך ידוע כי קורטיקוסטרואידים יכולים להחמיר עוד יותר מצבים של רוזצאה במיוחד עם תום השימוש.

חשוב להבין מה היא האנטיביוטיקה אשר נרשמה לך על ידי רופא העור?
    לגבי משחת הרוזקס ציינת שלא עזרה כלל. רוזקס לידיעה כללית המכיל מרכיב בשם מטרונידזול- תכשיר למריחה מקומית המשמש במקרים רבים כ- Gold Standard לטיפול ברוזצאה
    במיקרים רבים ניתן לראות שיפור באדמומיות העור רק לאחר יותר מחודש ימים של שימוש ויותר. חשוב להבין גם כן כיצד השתמשת בתכשיר ותדירות המריחה?

אציין כי במיקרים רבים של אקנה רוזצאה מניסיוני ניתן להיטיב עד מאד עם הסימפטומים
    האופיינים קרי, פצעונים ואף אדמומיות. פרוצדורות אסתטיות בשילוב עם טיפול תרופתי ועל כך ארחיב בהמשך. באשר לנימי הדם- נכון להיום קיימות טכנולוגיות חדשות לטיפול. טכנולוגיות העושות שימוש בגלי רדיו ובאמצעות מחט מיוחדת ניתן אף להעלים נימי הדם. חשוב להדגיש כי לא מדובר בשיטה הידועה של שימוש במחט חשמלית הידועה גם בשם (Electrocoagulation). שימוש במחט חשמלית (מכשיר אפילציה) לידיעה כללית, יכול להותיר צלקות ואף היפר או היפו פיגמנטציה. הטכנולוגיה החדשה מכונה Thermocoagulation והינה שיטה יעילה עד מאד לטיפול בנימי הדם. על כך ארחיב בהמשך.

שימוש בטכנולוגית IPL - מכשיר הפולט אורכי גל בספקטרום רחב אף הוא מניסיוני יכול להיטיב עם האדמימות האופיינית. בד"כ מומלץ סדרה של מס טיפולים.

חשוב להבין בנוסף באיזה תכשירים קוסמטיים אם בכלל הנך משתמש? ידוע כי בהפרעת עור רוזצאה קיים ליקוי במחסום ההגנה של העור על כן, חל אידוי מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית. העור במיקרים רבים מאד מיובש דבר היכול להשפיע על האדמימות/הדלקתיות האופיינית ותחושת הגרד או הצריבה אם זו קיימת.
    למרות שהאדמימות והדלקתיות האופיינית הניראת במצבים של רוזצאה קשורה גם למנגנונים שונים הידועים אף בעלייה ברמות של פפטידים אנטי בקטריאלים בעור מניסיוני, שימוש בתכשירים דרמוקוסמטיים המכילים מרכיבים ייעודיים לליחוח העור ולשיקום מחסום אפידרמלי מיטיבים במיקרים רבים אף עם האדמימות האופיינית.

לשאלות נוספות ולהתייעצות אישית תוכל ליצור עימי קשר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניאצינאמיד 100 .
    צביה שרפי
    22/11/2013

האם אני יכולה לקחת מינון של 500 מ"ג ניאצינאמיד.
    אני סובלת מדלקת - פרקים ומסוכר ולחץ-דם וסתימת -עורקים.

יש לי גם כולסטרול - וקראתי שניאצין רגיל מתאים להורדת כולסטרול.
    אבל יש שם בעיה של בעיה .
    אז מה עושים?
    בתודה צביה.
    שבת-שלום.

תאריך:22.11.2013.

לקביעת תור
    סגירה
    ניאצינאמיד 100 .

הוספת תגובה

• ניאצינאמיד 100 . - תגובה

יפית כהן
    24/11/2013

צביה שלום,

בהתייחס לשאלותיך נראה לי כי טעית בפורום!

פורום זה עוסק ברוזצאה שהינה הפרעת עור כרונית. הפורום אינו עוסק בבעיות כולסטרול
    דלקת פרקים או טרשת עורקים.
    קיימים פורומים אחרים המותאמים לשאלותייך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזציאה
    איילה
    09/08/2013

שלום, האם יש כאן בפורום מישהי שעשתה טיפול בלייזר בפנים לרוזציאה? האם התוצאות טובות האם זה לצמיתות? קראתי בפורום שצריך לטפל בבעיה מהר, אבל מכל התגובות של כולם .. כלום לא עזר להם? לא הכדור מינוצין, לא נטורופת, לא דיקור סיני, לא הומאופת. אז למה אומרים לטפל במחלה אם אין תרופה לא בקונבנציונלי ולא ברפואה הטבעית. אני 7 חודשים עם הרוזציאה הובחנתי אצל רופאי עור, בגיל 44 ועדיין לא לקחתי את הכדור מינוצין.(איך יוצא בגיל כזה?) תמיד היה לי סבוריאה קלה עור רגיש ובהיר .. התחלתי טיפול אצל נטורופת קרוב לחודש לפעמים יש שיפור ולפעמים שוב חוזר. ההתפרצות יותר באה לקראת המחזור או שמש, שאלה נוספת- איך מסתדרים בחורף לעבוד במשרדים שמדליקים מזגן לחימום? אני ישר נהיית בוערת .. מה עושים? איך עובדים כך? שאני מריחה אקונומיקה בזמן שאני מנקה מרגישה קצת אדמומיות וגירוי, עבודה במחשב הרבה שעות גם גורם לי לאדמומיות. אשמח לתגובות :-)))))))))))))

לקביעת תור
    סגירה
    רוזציאה

הוספת תגובה

• זהירות ממינוציקלין !!!

שרון
    22/10/2013

אני קיבלתי בעבר טיפול באנטיביוטיקה מינוציקלין וכתוצאה מכך התחילו לי כאבים בפרקים . למזלי הגעתי הופנתי מהר לראומוטולוגית בזכות רופאת המשפחה שלי . התברר ,לאחר בדיקת דם, שיש לי זאבת אדמונית (לופוס) כתוצאה מן האנטיביוטיקה. היא אמרה לי להפסיק מייד את התרופה. בדיקת דם חוזרת שנערכה כעבור חודשיים אכן הראתה שכבר אין לי זאבת. ללולא טופלתי מהר כנראה שמצבי היה נוראי. גם כך מאז יש לי בעייה בברך ולקח זמן רב עד שהתפטרתי מכאבים ומדלקת בכליה. הכאבים שסבלתי מהם לאחר נטילת התרופה במשך כחודשיים (עוד לפני שפניתי לרופאת המשפחה) היו כל כך נוראיים ! גם לאוייבי איני מאחלת אותם. הזהרו מאוד מפני נטילת אנטיביוטיקה זו ובכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזציאה
    איילה
    08/08/2013

שלום, המשך לשאלה שלי- סובלת מרוזציאה קרוב לשנה, משתמשת בקרם לחות ברבדוס של אנה לוטן- יש בו מרכיב sudium hydroxide קראתי באחת התגובות שלך שזה חומר לא טוב? או שהתכוונת לחומר אחר? סבון לפנים אני משתמשת בסבון תינוקות סנסטיב הורוד של ד"ר פישר ורשום בו sodium laureth sulfate מה לגביי מרכיב זה? אני חושבת שגם מרכיב זה רשמת שלא מומלץ .. אז איך שמים לתינוקות? איזה סבון וקרם לחות את ממליצה לי שיש לי עור מאוד רגיש מאז ומתמיד .. תמיד היה לי סבוריאה קלה, ולאחרונה רוזיצאה. מה לגביי קרם לחות של חברת avene קלינאנס אמולסיה? יש בו אבץ, האם אבץ טוב לפנים? משקם את העור? ומה לגביי קרם או סבון של חברת דרמלוג'יקה? אני משתמת בקרם קגוף ניוואה הרבה שנים וגם רשום מרכיב- sodium cetearyl sulfate תודה רבה :-)))))))))))

לקביעת תור
    סגירה
    רוזציאה

הוספת תגובה

• רוזציאה - תגובה

יפית כהן
    05/10/2013

איילה שלום,

בהתייחס לשאלתך אציין כי מומלץ לפני רכישה של סבונים לניקיון הפנים לקרוא ולבדוק את המרכיבים בסבון שכן מניסיוני קיימים סבונים המיועדים לעורות רגישים אך מקריאה של מרכיבי הסבון נראה כי מכילים הם אלכוהול או Sodium lauryl sulfate ידוע בקיצור: SLS ואשר אינם מומלצים כלל למי שבעורו רוזצאה. קיימים סבונים מוצקים המכילים דטרגנטים סינטטים שאינם כימיקלים ומשכך אינם פוגעים בשומנים ההכרחיים לתקינות מחסום ההגנה של העור. הסבונים נקראים Syndet Bar ובחלקם מכילים מרכיב מלחח בשם Stearic acid. תוכלי למצאם במחלקה הדרמו קוסמטית. סבונים של חב' Avene , Dov ובנוסף חברות קוסמטיקה עם מוצרים לעורות רגישים כדוגמת PCA ודרמלוג'יקה נמכר ע"י קוסמטיקאיות.

באשר לקרם לחות מומלצים קרמים הידועים בשם Barrier repair cream המשקמים מחסום ההגנה של העור והמכילים מרכיבים ייעודיים לליחוח. תכשירים המכילים תה ירוק וגליצרהיזיניק(תמצית ליקוריש), הידוע כטוב להפחתת הדלקתיות והצריבה האופיינית.

בקרוב אפרסם רשימה של מרכיבים אשר אינם מומלצים לשימוש בתכשירי קוסמטיקה בהתייחס להפרעות עור רוזצאה וסבוראה.

לשאלות נוספות ולהתייעצות אישית תוכלי ליצור עימי קשר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה