פורום אקנה-רוזציאה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• טיפול ברוזציאה עם כדור מינוצין
    איילה
    08/08/2013

שלום, אני סובלת מרוציאה בפנים קרוב לשנה, רופאי עור המליצו לי את הכדור מינוצין לא לקחתי, האם הכדור אכן עוזר? האם הכדור נחשב לאנטיביוטיקה חזקה? התחלתי לפני חודש טיפול אצל נטורופת היה הקלה ועכשיו שוב קצת מחמיר ויוצא גם בחלקי הגוף. האם להמשיך את הטיפול? או שזה רק בזבוז כסף. חודשיים לפני שהתפרץ לי הרוזיצאה הייתי אצל מישהי סידרה לי גבות ובידיים שלה היה ריח חזק של אקונומיקה היה לי גירוי בעיניים ובלחיים, בזמן שסידרה לי גבות נשענה עם הידיים בפנים שלי. לאחר מיכן היה גירוי קל, הסתדר וכעבור חודשיים התפרץ .. האם זה אכן מהאקונומיקה? או מקריות? אני לא שמה קרם הגנה לא רוצה למרוח חומרים מעדיפה כובע רחב שוליים. משתמשת בקרם לחות ברבדוס של אנה לוטן האם החומרים מתאימים וטובים לבעיה שיש לי? תודה. (תמיד סבלתי מסבוריאה קלה העור שלי בהיר ורגיש מאוד, האם זה גורם לרוזציאה?) תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוזציאה - תגובה

יפית כהן
    05/10/2013

איילה שלום,

בהתייחס שלא איבחנתי את עור פנייך אציין כי חשוב תחילה לאבחן את תת סוג הרוזציאה אשר בעור פניך. האם מדובר ברוזצאה עם סימפטומים של אדמומיות ספורדית או קבועה עם או בלי נימי דם? או שמא מדובר באדמימות ופצעים אדמומיים עם או בלי מוגלה דמויי אקנה?
    האבחנה חשובה ביותר שכן הפרוטקול הטיפולי והפרוצדורות האסתטיות המבוצעות אף הן בקליניקה הרפואית נקבעות בהתאם לסימפטומים הקיימים.

מניסיוני בטיפול באנשים עם סבוראה/רוזצאה אציין כי סבוראה הינה הפרעת עור השכיחה גם בקרב אנשים אשר בעור פניהם רוזצאה.

לידיעה כללית, סבוראה הינה הפרעת עור המתאפיינת בהפרשת יתר של בלוטת חלב, המלווה בתהליך התקרנות לא תקין של תאי העור הנראה בעור בתצורה של קשקשים בעיקר בכנפות האף, גבות ואף בקרקפת. לעיתים מאובחנת אף פטרייה וזו הסיבה שברב המיקרים נרשמים תכשירים אנטיפנגוציטים/אנטיפטרייתיים.

לעיתים קיימת תחושה של צריבה, גרד או יובש וברב המקרים ניראת אדמומיות אופיינית. הן סבוראה והן רוזצאה מצביעות על מצב של עור רגיש ועל ליקוי ברב המיקרים של מחסום ההגנה של העור דבר המוביל לאיבוד ואידוי מים מהיר מפנים העור לסביבה החיצונית ומשכך, מוגברת תחושת היובש למרות שהעור יכול להיות גם שומני(אין סתירה בין השניים).

אציין מניסיוני האישי ומניסיוני בטיפול בקליניקה הרפואית בעורות סבוראים כי חד משמעית קיימות פרוצדורות אסתטיות המיטיבות עד מאד עם מצבים שכאלה עד כדי אפילו הפוגה בהתפרצויות האופייניות.

לשאלתך, קרמים המכילים אלוורה כדוגמת ג'ל הרגעה של חב' סבוקלם ואו תכשיר של חב' אנה לוטן ברבדוס מותאמים לטיפול בעור סבוראי.
    ממליצה להשתמש מניסיוני בקרמים המכילים אנטי אוקסידנטים ומרכיבים מלחחים ייעודים לליחוח ושיקום מחסום ההגנה של העור.
    ויטמין סי כאנטי אוקסידנט בניגזרת יציבה ואשר אינה מגרה את העור מומלץ עד מאד שכן לויטמין זה ידועה גם פעילות אנטי דלקתית. ויטמין סי מדכא שחרור של חלבון בשם Nuclear factor-kappa B. חלבון זה מאיץ את שחרורם של חומרים מחוללי דלקת בעור ולכן מומלץ אף לפני חשיפה לשמש למרחו על העור מתחת לקרם הגנה.

אני אישית משתמשת בסרום המכיל גם בין היתר נגזרת של ויטמין סי הידועה בשם Ascorbyl glucoside .

באשר לטיפול נטורופתי, ידוע כי אף תזונה יכולה להשפיע על הסימפומים הניראים במצבי עור כדוגמת סבוראה ו/או רוזצאה. מניסיוני, ביצים ומוצרי חלב יכולים להשפיע עד מאד על ההתפרצויות האופיניות. לצערי, ממחקרים רבים שקראתי לא מצאתי תיעוד לשינוי תזונתי אשר יכול לרפא הפרעת עור זאת. שינוי תזונתי בהחלט יכול להיטיב עם הסימפטומים הניראים אך הדבר אינדווידואלי ומשתנה מחולה לחולה!

באשר לריח אקונומיקה בידיה של המטפלת ולהתפרצות רוזצאה/סבוראה בעור פנייך לאחר חודשיים לא נראה לי כי יש קשר בין השניים. סבוראה מאופיינת בהתפרצויות והפוגות ומושפעת אף ממזג אויר חורפי, חשיפה לשמש, סטרס וכו

ממליצה לך כחובה להשתמש בקרם הגנה עם כל חשיפה לשמש. חשיפה אינטרמיטנטית לפרקי זמן קצרים יכולה אף היא להחמיר את האדמומיות האופיינית. תוכלי לקרוא בפורום על מסנני קרינה המומלצים לעורות רגישים ומה הם המרכיבים מהם צריך להימנע שכן רשמתי בפרוט יתר על נושא זה.

ולסיום אציין כי אנטיביוטיקה בשם מינוציקלין נירשמת רבות לטיפול ברוזצאה.
    כיום מתבצע אף מחקר בביה"ח איכילוב על שימוש באנטיביוטיקה זאת למריחה על העור.

לברור התכשירים המומלצים לעור פנייך ובכלל להתייעצות אישית תוכלי ליצור עימי קשר בנייד אשר מספרו: 054-5321040

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת קרם למצבי SOS של רוזציאה
    זהר
    09/06/2013

היי,
    אני מחפשת המלצה לאזשהו קרם\ג'ל\משחה למצבי SOS של רוזציאה שיהיה ניתן לקנות בפארמים\בתי-מרקחת וכו' כלומר ללא מרשם רופא.
    תודה!

הוספת תגובה

• מחפשת קרם למצבי SOS של רוזציאה - תגובה

יפית כהן
    14/06/2013

זהר שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהתייחס לשאלתך אציין מניסיוני כי הפרוטוקול הטיפולי ברוזצאה הינו מערכתי ומתבסס על טיפול טופיקלי, משחתי / תרופתי ו/או בליעתי בשילוב עם תכשירים דרמו קוסמטיים ייעודיים לעורות רגישים אדמומיים/רוזצאים. ובנוסף, פרוצדורות אסתטיות הנערכות בקליניקה הרפואית העושות שימוש בפילינגים מבוססי טכנולוגיות חדשניות ביותר. טכנולוגיות מבוססות פטנט המאפשרות החדרה של חומרים פעילים אנטידלקתיים אל תוך העור ובכך מאפשרות ספיגה מקסימלית של חומר פעיל מבלי ליצור טראומה או אדמימות אקוטית בעור.

בנוסף, מכשור העושה שימוש בקרן אור בטכנולוגיית IPL יכול ללהיטיב אף הוא במיקרים מסויימים של רוזצאה.

ברשתות הפארמים קיים מגוון של תכשירים המיועדים לעורות רגישים/אדמומיים אך לצערי ומניסיוני בטיפול בהפרעת עור זאת לא כולם אכן מיטיבים עם הפרעת עור זאת.

בהסתייגות שלא איבחנתי את פנייך אציין תחילה כי על מנת שאוכל להמליץ על תכשירים יש לאבחן ראשית את תת סוג הרוזצאה על מנת להתאים את סוג התכשיר. חסרים לי פרטים באם אובחנת ע"י רופא עור? האם נבדק Demodex? האם נרשם לך טיפול תרופתי/משחתי/בליעתי ע"י רופא העור? במידה וכן, מהם התכשירים?

עוד אציין כי שגרת הטיפוח בקרב מי שבפניו רוזצאה כוללת קודם כל וכחובה קרם הגנה המכיל מרכיבי הגנה כנגד קרינת UVB , UVA 1 ו- UVA2
    רשמתי רבות בפורום זה על מרכיבים במסנני קרינה שכן, לא כל קרם הגנה מותאם לעורות הרגישים. מרכיבים כימיקלים מסויימים במסנני קרינה בחשיפה לשמש יכולים להתפרק וליצור תופעות של גירוי, אדמימות ועד טוקסיות.
    יש לבחור מקדם הגנה שאינו מכיל חומרים משמרים מסוג פארבנים, Oil -free,
    PABA-free, ללא מרכיבי בישום, שאינם מגרים את העור- Non-irritating
    אינם צובעים את העור במעטה לבן Non-whitening תכונה זו ניתן להשיג במסנני קרינה המכילים מרכיבים שאינם כימיקלים/אנאורגניים בטכנולוגית מזעור חלקיקים-
    microfine transparent zinc oxide. בנוסף, מומלץ שהקרם יהיה בפורמולציה אשר נמרחת בנקל על העור ואשר אינה משאירה מעטה סמיך האופייני למסנני קרינה.
    וכמובן, מומלץ קרם הגנה אשר עמיד בחשיפה לשמש - Photostable.
    קיימים מס' מרכיבים אשר אם הינם מופיעים על גבי מדבקת רשימת המרכיבים אזי הקרם הינו עמיד יותר בחשיפה לשמש . אפרט בקרוב את רשימת המרכיבים הנ"ל.
    כעקרון, הדור הבא של מסנני הקרינה ובעתיד הנראה לעין יכלול מרכיבים בטכנולוגיות המונעות את פרוק מרכיבי הקרם בחשיפה לשמש. קיימים קרמים בודדים בעולם עליהם
    רשום "Photostable". כמובן, שהתקן הישראלי לגבי מסנני קרינה מקביל לתקן האוסטרלי ולכן יקח זמן עד שנושא זה יכנס לרגולציה. בכל מקרה פורום זה נועד לעדכן ולהביא בפני הגולשים את מירב הטכנולוגיות/מחקרים אשר מתקיימים בתחום הפרעת עור זאת ולכן הנני מציינת נושא זה גם בפורום.
    בנוסף, קרם המכיל חומצה היאלורונית ו/או אנטיאוקסידנטים נטול אלכוהול מומלץ מאד.

בפארמים השונים קיימים מסנני קרינה טובים כדוגמת מסנני קרינה של חב ביודרמה ו- Avene. הקרמים אינם מכילים את כל רשימת האינדיקציות שציינתי לבחירת קרם הגנה אך מניסיוני מומלצים הם לעורות הרגישים.

הנני מוזמנת תדיר להרצות בכנסים מיקצועיים בכל הקשור לפוטוביולוגיה ומרכיבים במסנני קרינה. מאחר ויש המון מה לכתוב בנושא והיריעה אכן קצרה אציין כי קיימים מסנני קרינה מעולים נוספים מניסיוני הנמכרים אך ורק בקלינקה הרפואית.

אשמח אם תוכלי לעדכן לגבי שאלותיי על מנת שאוכל להשיב בפרוט.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאן נעלמה התשובה?

זהר
    10/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק
    עומר
    21/05/2013

האם רוזציאה יכולה להופיע אצל תינוקות?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק

הוספת תגובה

• תינוק - תגובה

יפית כהן
    22/05/2013

עומר שלום וברוך הבא לפורום,

רוזצאה הינה הפרעת עור השכיחה בגילאים 30 עד 60.

המחלה מאובחנת רבות בקרב מבוגרים. עם זאת קיימים מיקרים שדווחו בספרות המיקצועית על רוזצאה אף בגילאים הצעירים ביותר.
    בכל מקרה, האבחון והאנמנזה אם אכן מדובר ברוזצאה נעשה ע"י רופא עור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכשירי קוסמטיקה לרוזציה
    נעמה
    02/05/2013

הי,
    שנים אני סובלת מרוזציה. אשמח לדעת איזה חברות קוסמטיקה מומלצות לטיפול. אני משתדלת לא לגעת בסטרואידים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תכשירי קוסמטיקה לרוזציה

הוספת תגובה

• תכשירי קוסמטיקה לרוזציה - תגובה

יפית כהן
    22/05/2013

נעמה שלום וברוכה הבאה לפורום,

ראשית, מתנצלת על העיכוב שחל בתשובתי אליך.

בהתייחס לשאלתך אציין כי חסרים לי פרטים לגבי תת סוג הרוזצאה אשר בעור פנייך?

האם הרוזצאה מאופיינת באדמומיות קבועה או ספורדית המלווה בנימי דם או אדמומיות בפצעים דמויי אקנה?

בנוסף, חשוב לדעת מה הוא הפרוטוקול הרפואי תכשירים או כדורים אשר נירשמו לך ע"י רופא העור שכן תרפיית הטיפול ומשכך הטבה במצב העור מתבססת מניסיוני על פרוטקול מערכתי המשלב תכשירים קוסמטיים וטיפול רפואי.

סטרואידים לטיפול ברוזצאה אינם מומלצים שכן עם תום הטיפול יכולים הם להחמיר את הסימפומיים האופייניים.

שימוש במסנני קרינה הינו חובה בכל חשיפה לשמש שכן ידוע כי השמש יכולה להחמיר את האדמימות האופיינית. רשמתי בהרחבה בפורום על בחירה של מסנני קרינה לעורות רגישים ולרוזצאה. מומלץ השימוש במסנני קרינה ללא בישום וחומרים משמרים מסוג פארבנים. מומלץ מסנני קרינה המכילים מרכיבים אנאורגנים מסוג Zinc oxide או Titanium Dioxide.מניסיוני מסנני קרינה של חב' ביודרמה וחב Avene מומלצים. אך כאמור קיימים מסנני קרינה טובים ומומלצים אחרים אותם ניתן לרכוש דרך קוסמטיקאיות.

כעיקרון, לפני רכישה של כל תכשיר או קרם הגנה מומלץ לקרוא מרכיבים על מנת להבין האם התכשיר מומלץ. מניסיוני גם תכשירים עליהם רשום "כמיועדים לעורות רגישים" מכילים לעיתים מרכיבים הפוגמים במחסום ההגנה של העור שבקרב חולי רוזצאה גם כך הינו פגום ולכן קריאה של מרכיבים הינה בגדר חובה.

באשר לסבונים ותכשירים לליחוח והזנת העור לעורות רגישים ולחולי רוזצאה בפרט, על כך ארחיב בהמשך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לשמש
    לילי
    28/04/2013

האם לחולי רוז' אסור להיחשף בכלל לשמש, אפילו עם מקדם של 50 spf?? קשה לי לוותר על הים האהוב שלי..

לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה לשמש

הוספת תגובה

• התייעצי עם רופא עור

ריבה
    26/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזציאה
    אילן גוייכמן
    14/04/2013

שלום רב,
    אובחנתי על ידי רופא עור כסובל מרוזציאה - יש לי נקודות אדומות ונימי דם בולטים על הפנים, בעיקר מתחת לעיניים, וקצת על המצח, כמו כן צריבות בעיניים ומצמוץ רב.
    אני מטופל כרע עם כדורי פלאג'יל ומשחת רוזקס על הפנים כל ערב.
    נראה כאילו יש שיפור אבל עדיין קיימת אדמומית ונקודות קטנות אדומות.
    רציתי לשאול לעצתך, האם את מכירה טיפולים שונים ברוזציאה, אולי טיפולים של רפואה אלטרנטיבית, אולי דיקור סיני, הומואפתיה, האם יש טעם להתעסק בטיפולים הלו או להישאר עם הטיפול שקבע רופא העור?

תודה, אילן

לקביעת תור
    סגירה
    רוזציאה

הוספת תגובה

• רוזציאה - תגובה

יפית כהן
    18/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא מומלץ באזור הצפון
    זהר
    10/04/2013

שלום,
    אשמח להמלצה על רופט עור מומלץ שמטפל ברוזציאה באיזור הצפון,כלומר :קרית- שמונה,טבריה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רופא מומלץ באזור הצפון

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה -

זהר
    10/04/2013

אני חפשת רופא שמקבל דרך קופת חולים כללית.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה - - תגובה

יפית כהן
    18/04/2013

זהר שלום,

בהמשך לשאלתך, רופאים באזור קרית שמונה או טבריה המתמחים ברוזצאה אינני מכירה.

רופאת עור מצויינת המתמחה ברוזצאה הינה דר' רינה סגל, מרפאה בנתניה
    כתובת: רמז 13 קומה א' , נתניה
    טלפון: 057-9900314
    טלפון: 057-9900314
    טלפון: 09-8822854

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאן נעלמה התשובה?

זהר
    07/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה...
    טליה
    25/03/2013

שלום!
    לפני כמעט שלושה חודשים עשיתי שעווה באיזור הפנים שהפך מגורה ולאחר יומיים עשיתי טעות גדולה ומרחתי על העור ישירות שמן לבנדר... זה שרף לי את הפנים כמו כוויה, הן היו ממש חמות ואדומות ונוצרו גלדים שהתקלפו ולצערי האודם והחום נמשך עד היום :(
    הייתי אצל רופא העור שנתן לי סטרואידים זה הועיל לכמה ימים אך זה שוב חוזר, האם גרמתי לעצמי נזק כמו רוזציאה? נותרו כתמים אדומים על העור וכמה נימי דם בולטים, והפנים ממשיכות להיות חמות, זה מתסכל ומייאש ואין לי מושג מה לעשות... אני שמה ביאפין ולא נחשפת לשמש ומורחת קרמים היפואלרגנים, אשמח לדעת מדוע זה כך?
    תודה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה...

הוספת תגובה

• היי, אשמח למענה...

טליה
    06/04/2013

תודה רבה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה... - תגובה

יפית כהן
    07/04/2013

טליה שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך הרי שלא אוכל לחוות את דעתי מה היא הסיבה המדוייקת להופעת נימי הדם בפנייך, לכתמים האדומים ולעור פנים מגורה.

יש לבדוק את הפרופיל הרפואי האם הנך נוטלת או נטלת תרופות מסויימות למשל והאם עור פנייך היה רגיש ואדמומי עוד טרם השימוש בשעווה?

חשוב לאבחן בצורה מיקצועית את אותם כתמים אדומים בעור פנייך. מה היתה
    האבחנה של רופא העור?

חשוב לדעת מה סוג הסטרואידים אשר ניתנו ע"י הרופא? מה שם התכשיר?

כאמור, חסרים לי פרטים נוספים באשר לשאלתך על מנת שאוכל לחוות את דעתי באשר לסוגייה זו.

בנוסף, תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

טליה
    07/04/2013

היי תודה רבה על המענה...
    לפני כן לא הייתה לי שום בעיה של אדמומיות או חום בפנים רק מידי פעם הסמקה, הכל החל מאז שהשתמשתי בשמן אתרי לבנדר על העור שגירה אותו ורופא העור כינה זאת כקונטקט דרמטיטיס אך לדעתי זו כוויה כימית... הפנים כעת אדמומיות עם כתמים אדומים גם במצב רגיל,העור הפך דק ורגיש כניראה משימוש בסטרואידים שנתן לי הרופא- יומובט קרם ובטאקורטן ג'י משחה, צבע עורי צהבהב מעט שחום אך בפנים אני דיי בהירה, אני נוטלת גלולות בקביעות, וכבר עברו שלושה חודשים מהמקרה... ועדיין הפנים מאדימות וחמות ורק קירור עוזר להרגעה... ייתכן וזה מצב חולף? עשיתי טעות איומה ואני ממש סובלת ממנה... הכל בגלל הסרת שיער מטופשת =\ ד"א אני בת 24 אם זה משנה משהו...
    המון תודה לך על המענה האדיב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ענית לי...
    איילה
    17/03/2013

היי, רשמתי הודעה תחת הכותרת "קרם הגנה גבוה??"
    ורק קיבלתי את הפרטים שלך. אם תוכלי לתת לי מענה בבקשה:

יש תכשיר של ד"ר פישר ,זהו קרם להגנה גבוהה מאוד לפנים עם sps 100 השאלה האם זה הגיוני המס הזה, או האם זה לא מדויק? ומה קורה כאשר מורחים על עור רגיש עם רוזציאה שמתאפיינת ב"פריחה" ויובש מקדם הגנה כזה גבוה,יכול יותר להזיק, בגלל שהוא מכיל חומרים יותר חזקים? תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    לא ענית לי...

הוספת תגובה

• לא ענית לי... - תגובה

יפית כהן
    18/03/2013

איילה שלום וברוכה הבאה לפורום,

מנהל המזון והתרופות האמריקאי הידוע בשם FDA קבע כבר ביוני 2011 רגולציות חדשות בנוגע למסנני קרינה. רגולציות אלו אשר הושמשו החל מתאריך 8 ליוני 2012 קבעו סטנדרטים חדשים על מנת לעזור לצרכנים להבין ולהבחין איזה קרם הגנה יתן את ההגנה הטובה ביותר מקרני השמש המזיקות.

מבין הרגולציות נאמר כי כי מקדם ההגנה המקסימלי אשר ירשם על קרם ההגנה הינו:
    +SPF 50. עוד נטען כי מדד המציין ערך גבוה יותר לא הוכח כמספק הגנה גבוהה יותר!!!
    אנא תשומת לבך כי SPF הינו מדד המספק הגנה רק נגד קרני UVB לכן מומלץ לבחור מקדם הגנה רחב טווח המספק הגנה גם נגד קרני ה- UVA
    (Broad Spectrum).

בנוסף לשתי הרגולציות שציינתי נטען כי אין לפרסם על קרם ההגנה כי הינו: חסם שמש קרי, "Sun block", חסין מים “waterproof” או חסין זיעה “sweatproof

ובנוסף נדרש לציין כמה זמן הקרם עמיד במים. כלומר אם הקרם עמיד במים אזי יהיה רשום 40 דק. ואם הקרם עמיד מאד במים אזי יהיה רשום 80 דק.

למרות שהתקן הישראלי מושתת על התקן האוסטרלי גם בארץ יצאו וייצאו הבהרות באשר לתוית הרשומה על קרם ההגנה. תוכלי למצוא עידכונים לכך באתר של האגודה למלחמה בסרטן ו/או במשרד הבריאות.

בהתייחס לשאלתך ומבלי להתייחס לקרם ההגנה הספציפי שציינת אני כבר בטוחה כי הנך מבינה שאין קרם הגנה אשר נותן הגנה מושלמת מקרני השמש גם לא קרם עליו מצויין SPF70 או SPF100.

מומלצת מריחה חוזרת של הקרם כל שעתיים במידה והינך חשופה לשמש. שימי לב שחשיפה אינטרמיטנטית לפרקי זמן קצרים וקצובים הינה החשיפה המסוכנת ביותר שכן רב האנשים אינם שמים את הדעת לסיכונים שבחשיפה קצרה זו ולכן אינם טורחים כלל להשתמש בקרם הגנה!

באשר לאנשים אשר אובחנו כרוזצאים ואשר מן הסתם עורם רגיש ואף מיובש. כתבתי בפורום זה בהרחבה לא פעם על מרכיבים במסנני קרינה מהם מומלץ להימנע.

ובקרוב אפרסם מס' מאמרים נרחבים בנושא זה בפורום ובאתר האינטרנט שלי.

רב מסנני הקרינה מכילים מרכיבים כימיקלים אשר בחשיפה לשמש עלולים להתפרק וליצור תופעות של אלרגיות ו/או גירוי העור. למרות שרב מסנני הקרינה מכילים מרכיבים כימיקלים ומרכיבים שאינם כימיקלים, ממליצה לך לבחור קרם אשר מכיל מרכיבים שאינם כימיקלים קרי, Titanium Dioxide או Zinc Oxide.

מומלץ לבחור קרם הגנה ללא חומרים משמרים פארבנים המותאם לעורות הרגישים ביותר. מומלץ קרם שאינו קומודוגני Non Comodogenic.

אנשים אשר אובחן כי בעורם רוזצאה מניסיוני בד"כ מאובחנים כבעלי עור מאד רגיש עם יובש אקוטי בעור מפאת ליקוי במחסום ההגנה של העור. על כן, יש חשיבות עצומה לבחירה של קרמים מלחחים (לחות) המכילים מרכיבים ייעודיים לכך שכן לא כל קרם לחות מכיל מרכיבים המשקמים את מחסום ההגנה של העור.

קרם הגנה לבדו אינו מיועד כלל ובד"כ אינו מספיק לטפל ביובש האופייני.

אציין כי הנני מרצה רבות בכנסים מיקצועיים בתחום הדרמטולוגיה הקוסמטית ובין היתר הנני מוזמנת לא פעם להרצות בתחום הפוטוביולוגיה קרי, נזקי השמש ומסנני קרינה.

כאמור יש המון מה לאמר בתחום זה ומאחר והיריעה קצרה אפרסם בקרוב כפי שציינתי את סרטוני ההרצאות בפורום זה ובאתר האינטרנט שלי.

לשאלות נוספות הנך מוזמנת ליצור עימי קשר.

בברכת חג שמח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם הגנה גבוה??
    איילה
    13/03/2013

היי,
    יש תכשיר של ד"ר פישר ,זהו קרם להגנה גבוהה מאוד לפנים עם sps 100 השאלה האם זה הגיוני המס הזה, או האם זה לא מדויק? ומה קורה כאשר מורחים על עור רגיש עם רוזציאה שמתאפיינת ב"פריחה" ויובש מקדם הגנה כזה גבוה,יכול יותר להזיק, בגלל שהוא מכיל חומרים יותר חזקים? תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    קרם הגנה גבוה??

הוספת תגובה

• קרם הגנה גבוה?? - תגובה

יפית כהן
    15/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגנה משמש
    אליהו
    10/03/2013

אבחנו אצלי רוז', האם אני צריכה לשים קרם הגנה כבר מעכשיו (עוד לא קיץ..) כמה SPF? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הגנה משמש

הוספת תגובה

• הגנה משמש - תגובה

יפית כהן
    15/03/2013

אליהו שלום וברוכה הבאה לפורום,

חשיפה לא מבוקרת לשמש מהווה אחד הגורמים המחמירים את האדמימות האופיינית הניראת בהפרעת עור רוזצאה.

חובה להשתמש בקרם הגנה גם בחשיפה אינטרמיטנטית קרי, חשיפה לפרקי זמן קצרים כדוגמא: סידורים, קניות, ואף בימי החורף "כשהשמש מלטפת" וגם בתקופה זו בפתחו של האביב.

בימים שאינם שימשיים מאד מומלץ קרם הגנה המיועד לעורות רגישים בעל מקדם הגנה SPF30 ובעל טווח הגנה רחב נגד קרני שמש UVA ו- UVB.

בימי הקיץ ממליצה להשתמש אף בקרם הגנה בעל מקדם הגנה SPF 50.

שימי לב כי SPF הינו מדד המתייחס להגנה מקרני UVB בלבד!

ממליצה לבחור קרם הגנה ללא חומרים משמרים (פארבנים), עמיד/עמיד מאד במים.
    מומלץ מסנן קרינה המכיל מרכיבים שאינם כימיקלים כדוגמת Zinc Oxide
    ו-Titanium dioxide.

קיימות חברות דרמו קוסמטיות להן מסנני קרינה מותאמים לעורות רגישים כדוגמת חב' ביודרמה, Avene, ועוד.

מאמרים נוספים בנושא יתפרסמו בקרוב בפורום ובאתר האינטרנט שלי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עין אדומה
    תרצה
    07/02/2013

אני סובלת מרוז'. לאחרונה אחת העיניים נהייתה יבשה ואדומה. האם נתקלתם במקרה שרוז' התפשטה לעין.

לקביעת תור
    סגירה
    עין אדומה

הוספת תגובה

• עין אדומה - תגובה

יפית כהן
    09/02/2013

תרצה שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא איבחנתי את פנייך אציין כי רוזצאה אכן יכולה להופיע בעיניים מצב הנקרא בשפה רפואית Ocular Rosacea.
    רוזצאה בעיניים מאופיינת באחד או יותר מהסימפטומים הבאים: תחושה של גוף זר בעיניים, תחושת בערה גרד ועיקצוצים,רגישות לאור,טשטוש ראיה, נימי דם בלחמית העין או בגבול העפעף, דלקת עפעפיים.

בכל מקרה, ממליצה לך להתייעץ עם רופא עיניים או רופא המומחה לנושא.

לשאלות נוספות ניתן ליצור עימי קשר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה סליצלית
    זהר
    26/01/2013

האם משחה\קרם המכיל חומצה סליצלית יכול להתאים לטיפול בפצעונים לעור עם רוזציאה,או שזה עלול להחמיר את הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    חומצה סליצלית

הוספת תגובה

• חומצה סליצלית - תגובה

יפית כהן
    26/01/2013

זהר שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהתייחס לשאלתך חומצה סיליצילית הינה מרכיב ידוע בתכשירים המיועדים לטיפול בהפרעת עוד כדוגמת אקנה ואף במקרים מסויימים במצבים קליניים של העור כדוגמת אקנה/ רוזצאה או רוזצאה פפולרית פוסטולרית המאופיינת בפצעים דמויי אקנה. באשר לתכונותיה של חומצה זו תוכלי לקרוא בהרחבה בפורום אקנה אותו אני מנהלת בשיתוף, באתר BE Ok:
    http://be.beok.co.il/Forum.aspx?ForumID=329&p=1

בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך אדגיש תחילה כי השימוש בחומצה זו לטיפול בפצעונים המופיעים ברוזצאה מחייב ראשית התייעצות עם איש מקצוע המומחה לעניין ואסביר מה היא כוונתי:

חומצה סיליצילית קיימת בתכשירים רבים לטיפול בפצעי אקנה בריכוזים של 0.5% ועד 2% המותרים ללא מרשם רופא (Over the Counter).
    לחומר ידועה פעילות אנטיבקטריאלית/אנטי חיידקית כנגד חיידק ה- P.acnes המעורב בהתהוות המחלה. בנוסף, לחומצה ידועה פעילות אנטי דלקתית ופעילות קרטוליטית הגורמת להנשלה טובה יותר של תאי העור המתים. לחומצה ידועות תכונות ליפופיליות קרי,החומצה חודרת את הפאזה השומנית של העור ופועלת באזור בלוטת החלב וזקיק השערה ולפיכך מהווה היא קו טיפולי ראשון (Gold Standard) בתכשירים רבים המטפלים בפצעי אקנה.

חדירותה של חומצה זו לעור תלוייה בעובי העור ובמצב הלחות של העור, כלומר, מחסום הגנה של העור ( תת השכבה החיצונית ביותר של העור) במידה וזה לקוי כמו במצבים קליניים כדוגמת: רוזצאה, סבוראה, פסוריאזיס, אסמה של העור, אזי החומצה תהיה חדירה יותר. למוטב אציין שחומצה המגיעה בפורמולציה של קרם חדירה פחות לעור מאשר בתכשיר המכיל הידרואלכוהול. החומצה יכולה לגרום לקילוף תלוי בריכוז החומר ובנוסף, יכולה היא לגרום לסימפטומים של בערה ואדמומיות.

תכשירים המכילים חומצה סיליצילית והמיועדים לטיפול בפצעי אקנה בד"כ מכילים גם מרכיבים "לייבוש הפצע" אך כאשר ברצוננו לטפל בפצעונים אדמומיים שאינם מוגלתיים כפי שהננו רואים במיקרים רבים של רוזצאה מומלץ אם כן להשתמש בתכשירים המכילים מרכיבים אנטי דלקתיים, המרפאים ומלחחים את הפצעים ושאינם מייבשים!

חשוב מאד לבדוק מהם המרכיבים הנוספים בתכשיר ומנגנון פעילותם לשם כך תוכלי לציין את שם התכשיר ו/או ליצור עימי קשר להתייעצות אישית בנייד שמספרו:
    0545-321040

בכל מקרה, הנני שמחה לבשר כי בקרוב יעלה אתר האינטרנט החדש שלי אשר יכיל מאמרים ומחקרים עדכניים ביותר בתחום. ארשום על כך בהקדם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שם המוצר עם החומצה הסליצילית:

זהר
    29/01/2013

הקרם הינו קרם של חברת ניטורג'ינה שניתן לקנות בכל פארם ושמו הוא:Oil-Free Acne Stress Control 3-In-1 Hydrating Acne Treatment.

הנה רשימת המרכיבים של הקרם:
    Active: Salicylic Acid (2%), Other: Water, Cyclopentasiloxane, PEG-8, Dimethicone, Dimethicone Crosspolymer, Sodium Polyacrylate, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Cocamidopropyl PG Dimonium Chloride Phosphate, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Glycerin, Panthenol, Butylene Glycol, C12-15 Alkyl Lactate, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Cetyl Lactate, PEG-75 Stearate, Ceteth-20, Steareth-20, Trideceth-6, Cyclopentasiloxane, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Sclerotium Gum, Laureth 23, Laureth-4, Disodium EDTA, Benzalkonium Chloride, Potassium Hydroxide, Green 5, Yellow 5, Blue 1, Fragrance

אשמח לשמוע את דעתך על המוצר
    תודה,
    זהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ראשוני - רוזציאה
    לי
    25/01/2013

התחלתי לפני שבוע לקחת מינוציקלין ורוזקס ויש החמרה.האם זה סביר? האם כדאי להפסיק?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ראשוני - רוזציאה

הוספת תגובה

• טיפול ראשוני - רוזציאה - תגובה

יפית כהן
    25/01/2013

לי שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא איבחנתי את פנייך אציין כי לא מומלץ להפסיק ליטול תרופה מבלי שהתייעצת קודם עם הרופא המטפל.

שבוע ימים של נטילת אנטיביוטיקה ו/או רוזקס הינו זמן קצר מאד הניתן לשיפור או הטבה המתקבלים אם בכלל מנטילה של תרופות אלו.

השיפור וההטבה הינם אינדווידואלים ומשתנים מחולה לחולה.
    לשאלתך, לעיתים ניראת "החרפה" או אדמומיות ורגישות כתוצאה ממריחת הרוזקס על פני העור. קיימת אפשרות להוריד המינון של החומר (רוזקס) עד "לתקופת הסתגלות" של העור. אך כאמור מומלץ לשוחח עם הרופא המטפל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול סיני לרוזציאה
    לי
    23/01/2013

האם רפואה סינית יכולה להקל על סימפטומים של רוזציאה?

האם ההסמקה התמידית אמורה לרדת מתי שהוא?

איזה עוד דרכים להקלה על אדומומיות מלבד רוזקס ומינוציקלין?

רוזקס ומינוציקלין...תוך כמה זמן ניתן לראות שיפור?

תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול סיני לרוזציאה

הוספת תגובה

• רוזציאה

תומר כחלון
    23/01/2013

היי
    ניסיתי הכל
    רפואה סינית חצי שנה אצל אמיר קליי ים בכסף ולא עוזר
    דיאטה מטורפת מקופאין מוצרי חלב וכדומה חריף ושתייה חריפה חצי שנה
    תמציות צמחים כל יום
    דיקור כל שבועיים
    לא עזר

כנראה שלחיידק הזה אין פתרון קסם
    יש לי אותו כבר 4 שנים
    בהתחלה לא הבנתי מה הבעיה עד שהתחילתי לחפור באינטרנט
    הייתי אצל הרופאים הטובים ביותר
    פרופ דוד הנק שנה טיפולים לא עזר ריאקוטן רוזצ משחה מינוצקלין כלום לא עזר
    פרור דוד מיכאל יקר ולא עזר

והאחרון אצל אייל וסוקי שכן עוזר אבל בקטנה
    בכנראה כשיש את הבעיה הזו צריך לוותר
    אני ויתרתי על תחביב האופניים שלי והים
    כבר לא תפגוש אותי בשמש ללא כובע (אפילו בחורף)מסתתר במזגנים
    ולתלות תקווה שכמו שזה הגיע ככה הוא גם יעזוב אותך

מבין אותך
    תומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול סיני לרוזציאה - תגובה

יפית כהן
    23/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול סיני לרוזציאה - תגובה

יפית כהן
    25/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ברוזציאה

דפנה
    14/02/2013

מנסיון אישי כמוסות של צמח המנג'ישטה (של חברת הימאליה) מאד עוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה