מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יםדיטה20/01/2013
אובחנתי עם רוזציאה. זה אומר שעליי להימנע לגמרי מים בקיץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ים - תגובה
יפית כהן23/01/2013דיטה שלום וברוכה הבאה לפורום,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שימוש ממושך ברוביאלין בטוח?צילי03/01/2013
שלום,
אובחנתי כחולה ברוזציאה:(
אני משתמשת תקופת מה ברוביאלין (עפ המלצתה של רופאת עור) ואני אכן מרגישה הטבה באדמומיות.
שאלתי, האם שימוש ממושך ברוביאלין הינו בטוח? כלומר, הוא מונע מכלי הדם בפנים להתרחב, לא? (כך הבנתי. תקני אותי בבקשה אם אני טועה ואז אולי הוא גורם נזק לכלי הדם בפנים?
וגם: קראתי שעגבניות אינן טובות לחולי רוזציאה, ובכלל להקפיד מאוד על תזונה זהירה. האם זה נכון?
הרבה תודה,
אני ככ שמחה על קיומו של הפורום שלך.
צילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם שימוש ממושך ברוביאלין בטוח? - תגובה
יפית כהן10/01/2013צילי שלום וברוכה הבאה לפורום,
תכשיר רוביאלין (Rubialine), הינו קרם המיועד לטיפול באדמימות האופיינית במצבים של רוזצאה/ אקנה רוזצאה.
הקרם מכיל מרכיבים המשפיעים על תכולת המים בעור ומרכיבים אנטי דלקתיים כדוגמת:
Xylitylglucoside שהינו סוכר טבעי הקושר אליו מולקולות מים. סוכר זה גורם לסטימולציה ולזרוז העור לייצר חומצה היאלורונית שהינה אחד מגורמי הלחות הטבעיים של העור. כמו כן הנ"ל משפיע על ייצור השומנים החיוניים לעור (צרמידים) ולמעשה משפיע על תכולת המים בעור.
מרכיב נוסף הינו Butyrospermum Pankii, הידוע גם כחמאת שיאה (Shea Butter).
חמאה זו עשירה בויטמינים מסוג A ו- E, וכן ידועה ביכולתה להעניק לחות לעור יבש ולשפר את אלסטיות העור. החמאה מכילה חומצות שומן חיוניות כדוגמת: חומצה אולאית
(Oleic acid),וחומצה סטארית ( Stearic acid), כאשר זו הראשונה ידועה כטובה לטיפול במצבי עור דלקתיים.
מרכיב נוסף הינו Ruscogenin- מרכיב המקטין את חדירותו של העור ע"י דיכוי פעילותו של אינזים הגורם לפרוק סיבי האלסטין בעור. ובנוסף לחומר זה ידועה פעילות של כיווץ כלי דם (Vasoconstrictive).
הקרם אינו מכיל חומרים משמרים וחומרי בישום ומותאם לעורות הרגישים.
אציין כי הטבה באדמימות האופיינית הינה אינדיבידואלית ומשתנה ממשתמש למשתמש.
הקרם בטוח לשימוש ארוך טווח, עם זאת ובהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי
יש להיות במעקב עם הרופא המטפל לגבי הסימפטומים בעורך והמשך הפרוטוקול הטיפולי.
אציין בנוסף כי הקרם אינו מכיל מסנני קרינה ומשכך, חשיפה לשמש מחייבת בנוסף שימוש בקרם הגנה!
בהתייחס לשאלתך לגבי עגבניות, ידוע כי קיימים מיני מזונות העלולים להחמיר את הסימפטומים בעור הפנים כדוגמת מאכלים מתובלים, מאכלים חריפים, אלכוהול, משקאות חמים תבלינים שונים ועוד, עם זאת אציין כי ההשפעה הינה אינדבידואלית.
לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב,נאווה03/01/2013
האם רוזצאה יכולה להתפרץ בעקבות תזונה לא נכונה? האם יש מזונות ספציפים שיכולים לגרום למחלה? תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום רב, - תגובה
יפית כהן10/01/2013נאוה שלום וברוכה הבאה לפורום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה - ביופסיה בפניםרחל23/12/2012
שלום רב,
שמי רחל. ואשמח לעזרתך!!!
הייתי אצל רופא עור לאבחון מה שיש לי בפנים.
רופא אחד אמר לי שזה סבוריאה, רופא שני רוזציאה. כיום יש לי אדמומויות חזקה בכל הפנים, וגם חספוס, יובש ומעט פצעים.
הרופא אמר לי שלפני הכל אני צריכה לעשות ביופסיה בפנים על מנת לשלול מחלות מסויימות בעור. ואני דיי חוששת.
האם זה נורמלי לעשות ביופסיה בפנים? והאם זה נכון לעשות???
אודה על עזרתך!!!!!
רחל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה - ביופסיה בפנים - תגובה
יפית כהן26/12/2012רחל שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פניך אציין כי סבוראה הינה הפרעת עור הניראת לעיתים בעורם של אנשים עם רוזצאה ומאחר והסימפטומים והתסמינים האופיינים לשתי הפרעות עור אלו דומים ובחלקם אף זהים, לעיתים יש המאבחנים את האדמימות האופיינית כסבוראה או לחילופין כרוזצאה!
למרות שהאטיולוגיה קרי, הגורמים למחלה שונים במהותם בין שתי הפרעות אלו
(ברוזצאה לא ידוע בוודאות מה הם הגורמים למחלה), ולמרות שנכון להיום טרם נמצאה תרופה לריפוי מוחלט הן של סבוראה והן של רוזצאה, החדשות הטובות הן כי ניתן להיטיב מאד עם האדמימות, היובש, הצריבה בעור, הקילופים, ההתקלפויות והקשקשת
המופיעה לעיתים הן בפנים ואף בקרקפת במצבים של סבוראה. בנוסף, אציין כי ניתן להיטיב עם מצבים של רוזצאה, במיקרים מסויימים כשזו מאופיינת עם אדמימות ופצעים דמויי אקנה.
סבוראה המכונה גם סבוראיק דרמטיטיס (Seborrhoeic Dermatitis), הינה הפרעת עור דלקתית המאופיינת בהפרשת יתר של בלוטת חלב, התקרנות/התחדשות לא תקינה של תאי העור הנראית על פני העור כקילופים/התקלפויות/קשקשקת . לעיתים מאובחנת פטריה בשם פיטוספרום אובל וזו אחת הסיבות שבד"כ רופאים רושמים כחלק מפרוטוקול טיפולי גם תכשירים וסבונים אנטי פנגוציטים/אנטי פטרייתיים.
אציין מניסיוני הרב בטיפול בסבוראה שכן גם אני אובחנתי כסבוראית החל מגיל ההתבגרות סימפטומים אשר התבטאו בהתפרצויות של אדמימות, והתקלפויות חוזרות ונשנות המלוות לא פעם בתחושת בערה וצריבה.
במשך השנים אחרי שניסיתי, בדקתי וחקרתי כמעט כל מוצר שיצא לשווקים הן בארץ וגם מוצרים מסויימים המשווקים בחו"ל, אציין מניסיוני כי לקוסמטיקה הפרא רפואית חומרים מצויינים אנטי דלקתיים המיטיבים, מרגיעים ומשפרים עד מאד את מרקם העור והאדמימות האופיינית. כיום כמעט ולא ניתן לראות בעור פניי סימינים קלינים להפרעת עור זו כשההתפרצויות של אדמימות מופיעות לעיתים רחוקות בלבד.
אציין עוד כי גם לתזונה ושינוי הרגלי אכילה תרמו מאד למצב העור, על כך ארחיב בהמשך.
באשר לרוזצאה כפי שציינתי האטיולוגיה קרי ,הגורם המדויק למחלה אינו ידוע עם זאת ידוע כי בנוסף לגורם גנטי (Genetic predisposition) וגורם פסיכוגני קיימות השערות לגבי התהוות המחלה (Pathogenesis), הקשורות גם לחרק טפיל בעור בשם Demodex folliculorum mites ובנוסף, זיהום חיידקי Helicobacter pylori infection, אי יציבות של כלי דם ואף רגישות למיני מזונות ואו כימיקלים.
בד"כ במצבים של רוזצאה הרופא ישתמש במיקרוסקופ אופטי שהינו מכשיר ידני קטנטן המורכב מזכוכית מיוחדת והנקרא Dermatoscope. המכשיר מאפשר לראות בבירור את העור לעומק של כ- 2 מיקרון כך שבד"כ ניתן לראות את "הזנב" של טפיל ה-
Demodex Mite . בד"כ ניתן לראות רמות גבוהות של הטפיל במיקרים רבים של רוזצאה על כן, טיפול תרופתי המותאם למצב העור יכול להפחית רמות אלו.
לעיתים בטיפול ברוזצאה הרופאים רושמים גם תרופות נגד מחלת עור הסקביאס (Scabies), הנגרמת על ידי קרדית טפילית. קיימים מחקרים המצביעים כי תכשירים אלו יעילים גם כנגד טפיל ה- Demodex Mites.
באשר לביופסיה, מבלי להכיר את ההסטוריה הרפואית שלך ומבלי שאיבחנתי את עורך הרי שלא יהיה זה מיקצועי לחוות את דעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה דחופה - ביופסיה בפנים - תגובה - תגובה
יפית כהן27/12/2012המשך לתשובתי,
חשוב ביותר לדעת כי בכל תחום של רפואה ובמיוחד רפואת העור לעיתים קיימות מחלות עור הזהות מאד מבחינת הסימפטומים הקליניים הנראים לכן ביופסיה או דגימת רקמה של העור חשובה ביותר על מנת להתאים הטיפול כמו לדוגמא במצבים של דלקת המעורבת עם זהום פטריתי-במקרים רבים נלקחת ביפסיה על מנת לזהות את סוג הפטרייה.
בכל מקרה, בין אם מדובר בסבוראה או רוזצאה שתי הפרעות עור המעידות בד"כ על פגיעה במחסום ההגנה של העור ועל כן מחייבת התייחסות מיוחדת לשימוש בתכשירים מסבון ועד קרם לחות המותאמים לעורות רגישים.
לשאלות נוספות ולהתייעצות אישית תוכלי ליצור עימי קשר בנייד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בעורף מתחת לשיערתמר11/12/2012
שלום
לפני כמה ימים הסתפרתי והספר אבחן אדמומיות בעורף שרובה מתחת לשיער. זה לא מגרד ולא מציק ואני לא יודעת כמה זמן היא שם. מאז שגיליתי אני עוקבת אחריה במראה כל יום ואני רואה שמידי פעם היא הופכת לכהה יותר ולפעמים מתבהרת אבל היא תמיד שם
האם מדובר ברוזציאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אדמומיות בעורף מתחת לשיער - תגובה
יפית כהן13/12/2012תמר שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פניך ואת האדמומיות בעורף, אציין כי רוזצאה אינה אופיינית לאזור זה.
עם זאת אציין כי כי אזור העורף השופע שיער, מועד להישנות פצעים דמויי אקנה ודלקתיות הנובעת כתוצאה מסתימת פתח תעלת זקיק השערה ובלוטת החלב.
כפי שציינתי לא איבחנתי את הנגע על כן תמיד תוכלי להיוועץ ברופא עור.
ממליצה לך בנוסף להיכנס לפורום אקנה אותו אני מנהלת גם כן באתר be ok
במידה ומדובר באדמימות אקנתית.
לשאלות נוספות תוכלי כמובן ליצור עימי קשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מתמשך - מתוסכלתעדי01/12/2012
שלום,
אני מתנצלת מראש על הסיפור הארוך אולם המצב המתמשך פשוט גורם לי להיות מתוסכלת ומיואשת.
לפני יותר מחצי שנה הלכתי לרופא עור (מכבי) בעקבות אדמומיות באף. לאחר שהביט בפניי הפנה אותי לבדיקת מעבדה Demodex Smear. התוצאה נראו Demodex folicullarum . הטיפול שקיבלתי היה דאוסקביל בלילה ורוזקס ביום. התחושות בפניי היו לא נעימות אולם המשכתי את הטיפול. ניכר שינוי כלשהו לטובה אולם לא נעלמה האדמומיות. קראתי שאי אפשר להשתמש בדאוסקביל לאורך זמן בפנים וכשחזרתי לביקורת הופסק הטיפול וניתן לי RUBIALINE +רוזקס. היתה לי תגובת של גירודים ואודם בפנים אז קיבלתי קלירקס 5% בשילוב הרוזקס. את הרוזקס מרחתי כשלושה חודשים. כשהרופא המליץ לי על פתרון בצורת כדור מיוחד וחזק (שניתן בדר"כ לסוסים) החלטתי ללכת לפרופ' שאולי ימצא פתרון אחר...
הפרופ' המליץ לי לא למרוח כלום במשך 3 שבועות ולחזור אליו לאיבחון. הפנים שלי היו אדמומיות קלות ומגרדות מעט אבל רציתי לקבל טיפול מושלם בבעיה. הפרופסור הסתכל בפניי מקרוב מאוד בעזרת זכוכית מגדלת גדולה ואמר שזאת רוזציאה ותאי דמודקס יש לכולם. הוא נתן לי כדור קיורטן 40 מ"ג פעם בשבוע + סבון פנים בשם ZENIAC וקרם זניאק. הפנים שלי ממש בערו ונאמר לי להפסיק את המשחות ולהמשיך עם הכדור פעם בשבוע ולמרוח רק קרם לחות סבאלייט (מחלב נאקות). אין שיפור הפנים מגרדות ושורפות. הומלץ לי להפסיק להשתמש באיפור, להפסיק גם את הכדור ולחזור לביקורת השבוע. במשך עשרה ימים אני מורחת רק את קרם הפנים סבאלייט ולא מתאפרת בכלל (ובכל זאת הפנים שורפות ומגרדות לי ואני מרגישה זוועה)
אני מרגישה שאני לא יכולה לנהל שיגרת יום נורמלית. ניסיתי כל כך הרבה תכשירים ואני לא רואה קצה אור.
איך את ממליצה לי למשיך את הטיפול בבעיה? האם דרושות עוד בדיקות שלא עשיתי? האם לפנות לנטורופטיה, יש כאלה האומרים שיש קשר בין רוזציאה לאי סבילות למזון?
תודה על הסבלנות לקרוא את דבריי הארוכים,
מצפה לתשובתך, נראה לי מקריאה בפורום שיש לך ניסיון עשיר ומקצועי בתחום.
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
עדי02/12/2012יפית שלום,
לאחר שקראתי בפורום על אנשים שסובלים מהבעיה כבר כחמש שנים אני מרגישה עוד יותר חסרת אונים אל מול העניין. אז מה עושים? איך מתגברים על הגירודים בפנים? אני רוצה להדגיש כי אין לי פצעונים אלא אדמומיות ונכון לעכשיו הגירודים הם הדבר העיקרי שמפריע לי כל יום כל היום... האם זאת גזירת גורל ואני צריכה ללמוד לחיות עם זה?
ראיתי שכתבת בפירוט על החשיבות בשימוש במוצרים מתאימים: קרם לחות, סבון פנים, מייק אפ וקרם הגנה שלדברייך חשוב ביותר !
כמו כולם ניסיתי כבר הרבה סוגים של קרם לחות וסבון לפנים וכנראה לא ידעתי איזה לבחור נכון למרות שנמצדתי להמלצות הרופא.
אשמח לקבל המלצך איזה מוצרים יריגעו את העור ולא יעוררו פעילות לא רצויה -
סבון פנים - האם את מכירה cetaphil? קראתי שהוא מתאים למצבים של רוזציאה
קרן לחות -
חברת A-derma?
La Rosh Posay? מסדרת Hydreane או Physiological
קרם הגנה -
Avene ?
מייקאפ -
ארכוש של סיסלי בדיוטי פריי, האם חשוב איזה סוג?
תודה רבה מראש,
אני מרגישה שסוף סוף מצאתי מקום של מקצוענית בתחום -
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
יפית כהן13/12/2012עדי שלום,
מתנצלת על העיכוב שחל בתשובתי אליך. תשובה מפורטת תינתן ביומיים הקרובים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יפיתמעיין25/11/2012
רציתי לשאול האם רוזצאה יכולה לגלוש מעבר לפנים ולהופיע גם בצוואר בכתפיים ועל בית החזה?
שלום יפית - תגובה
יפית כהן27/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום יפית - תגובה
יפית כהן03/12/2012מעיין שלום וברוכה הבאה לפורום.
בהתייחס לשאלתך, רוזצאה הינה הפרעת עור השכיחה ביותר באזור הפנים קרי, לחיים, אף, מצח סנטר. עם זאת, קיימים מיקרים נדירים של הופעת הסימפטומים גם באזור הצוואר, חזה, גב ואוזניים.
חשוב ביותר לאבחן את הסימפטומים הקיימים ע"י איש מקצוע שכן אציין מניסיוני כי ראיתי זה מכבר תופעות של אדמימות ספורדית חוזרת ונישנת באזור הצוואר והחזה בקרב מי שבפניו רוזצאה. אדמימות זו לא אובחנה כרוזצאה והגורם לה אינו ידוע קרי, אדיופטי.
לשאלות נוספות ניתן ליצור עימי קשר,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רוזציאהצאלה14/11/2012
יכולה להופיעה אצל תימנים?
האם רוזציאה - תגובה
יפית כהן27/11/2012צאלה שלום וברוכה הבאה לפורום,
רוזצאה הינה הפרעת עור השכיחה בעיקר בקרב אנשים בהירי עור.
עם זאת ,המחלה יכולה להופיע אצל אנשים כהי עור אבל בתצורתה האקוטית ביותר כדוגמת פצעים אקנתיים, סימפטומים של אדמימות ונימי דם בלבד פחות אופייניים לעורות כהים.
אציין כי קיימות הפרעות עור הדומות בתצורתן ובסימפטומים האופיינים כך שאנמנזה ואבחנה חייבת להעשות על ידי איש מקצוע המומחה לעניין קרי, רופא עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין הריון לפנים שורפות?מיה04/11/2012
אני נמצאת עכשיו באמצע ההריון, וסובלת כבר כמה ימים מזה שהפנים שלי שורפות ממש כאילו יש לי כוויות בפנים, כאילו שמים לי מגהץ בפנים.
מה זה יכול להיות?
תודה
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יש קשר בין הריון לפנים שורפות? - תגובה
יפית כהן06/11/2012מיה שלום וברוכה הבאה לפורום!
בהסתייגות שלא ראיתי את עור פנייך, הרי שיהיה זה לא מיקצועי מצידי לאבחן את הסימפטומים בעור פנייך בין אם הינם סימנים קליניים הנראים על פני העור ובין אם מדובר בתחושת שריפה ללא סימנים קליניים ברורים.
לתשומת לבך וכפי שהנך לבטח יודעת, במהלך הריון ולאחריו מתרחשים שינויים הן הורמונלים והן במערכת החיסון דבר המוביל לשינויים פיזיולגים ופתולוגים בעור, בשיער ובציפורניים. שינויים אלו לעיתים מעלים קושי רב בפני הרופאים לגבי סיבת הופעתם.
שינויים פיגמנטריים, כתמים, מלאזמה (מסכת הריון), שינויים בבלוטות הזעה והחלב, אקנה,
הרפס, אסמה של העור, דלקתיות בעור, פסוריאזיס,שינויים ברקמת החיבור וסימני מתיחה
הינם רק חלק מהסימפטומים הנראים על פני העור במהלך ההריון והרשימה ארוכה....
על כן, טיפוח ושמירה על בריאות העור במהלך ההריון ולאחריו מצריכה התייחסות מיוחדת
במיוחד כשמדובר בבחירה נכונה של סבון, קרם לחות ו/או הזנה ועד לשימוש בקרם הגנה המותאם לעורות הרגישים!
ממליצה לך ראשית להתייעץ עם רופא עור או איש מקצוע המומחה לנושא.
כפי שציינתי, מאחר ולא איבחנתי את עור פנייך, אשמח אם תוכלי לעדכן אותנו לגבי האנמנזה אשר אובחנה על מנת שאוכל להתייחס בפרוט יתר לגבי שימוש בתכשירים, מרכיבים מותרים בתכשירים, ומרכיבים בקרמים מהם מומלץ להימנע במהלך הריון ולאחריו.
בנוסף, תוכלי ליצור עימי קשר בכל שאלה ועניין,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מייק אפאוה31/10/2012
שלום יפית
נולדתי עם כתם לידה על הפנים, הוא אינו בולט מעל פני העור אבל הוא מושך הרבה תשומת לב
אני בת 16 כיום ומפשת סוג מייק אפ שאיתו אוכל לטשטש את הכתם. עד היום הורי לא הרשו לי לעשות זאת וסבלתי די הרבה
הם אמרו שכשאהיה בת 16 אוכל להחליט בעצמי
תוכלי לייעץ לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מייק אפ - תגובה
יפית כהן04/11/2012אוה שלום וברוכה הבאה לפורום!
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אדגיש כי קיים מגוון רחב של מייק אפים
המיועדים לטישטוש כתמים, צלקות, והפרעות עור שונות.
חשוב ביותר כי הבחירה בסוג המייק אפ תותאם גם לסוג העור ולמצב העור ולא תתבסס
רק על יכולת הכיסוי של המייק אפ שכן במידה ומדובר בעור רגיש ו/או הפרעת עור כדוגמת רוזצאה זו מחייבת בחירה במייק אפ המותאם לעורות רגישים, ואשר אינו קומדוגני או הסותם את נקבוביות העור וכמובן מייק אפ אשר ניתן יהיה להסירו בנקל!
מאחר ופורום זה דן ברוזצאה ובעורות רגישים הרי שכפי שציינתי לא איבחנתי את עור פנייך ובמידה ולא קיימת בעיה כלשהי בעור פנייך מלבד כתם הלידה הרי שתוכלי לגשת לפארמים השונים ולהתאים את המייק אפ לעור פנייך.
חב' Kryolan, מייק אפ בשם דרמה קולור בעל יכולת כיסוי מצויינת. המייק אפ מניסיוני אינו ניתן להסרה בנקל ( מצריך שימוש רב בסבון או מסיר איפור) ומכאן חסרונו לדעתי במידה והעור מאד רגיש!
במידה והעור אינו רגיש הרי שבחירה במייק אפ זה הינה מצויינת, אך כאמור קיימות חברות איפור טובות לא פחות.
לשאלות נוספות, תוכלי ליצור עימי קשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימי דםרונן23/10/2012
יש לי נימי דם מפוצצים ליד האף ועל הלחיים?
זה רוזציאה? כיצד מטפלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נימי דם - תגובה
יפית כהן23/10/2012רונן שלום וברוך הבא לפורום!
בהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר הרי שלא אוכל לקבוע עובדות
ולאבחן האם אכן בעור פנייך רוזצאה.
אדגיש ואומר ראשית, כי האבחנה האם אכן בעור פניך רוזצאה נעשת ע"י רופא עור המשתמש לעיתים קרובות במכשיר הנקרא Dermatoscope שהינו מעין מיקרוסקופ אופטי או זכוכית מגדלת קטנה לצורך העניין המאפשרת לראות בבהירות את שכבות העור לעומק של כ- 2 מיקרון.
באמצעות מכשיר זה ניתן לאבחן בד"כ את הזנב של הטפיל Demodex Mites המעורב
במיקרים רבים בהתהוות מחלת עור זו.
לידיעה כללית, נימי דם בטרמינולוגיה/שפה רפואית נקראים גם Telangiectaasias או קופרוז. הפרעת עור זו שכיחה בעיקר בקרב אנשים בהירי עור.
נימי דם מפושטים המופיעים באזור האף, והלחיים ובכלל בפנים יכולים להצביע על מחלות עור כדוגמת רוזצאה, מחלות של רקמת חיבור (connective tissue iseases),
כדוגמת Scleroderma הקרויה גם CREST syndrome. מחלה הגורמת לשינויים בעור ובכלי דם. בנוסף, שימוש ממושך של סטרואידים וחשיפה לשמש יכולים אף הם לגרום ו/או להחמיר תופעת עור זו.
נימי הדם ממוקמים בד"כ בשכבת הדרמיס החיצונית היא שכבת העור האמצעית מבין שלושת שכבות העור. קוטרם נע בין 0.1 ל- 1 מ"מ ועומקם בעור נע בין 0.2 ל- 0.25 מ"מ.
קיימות מס' פרוצדורות לטיפול בנימים כדוגמת: Electrocautery העושה שימוש במחט חשמלית ומכשור בטכנולוגיית לייזר מסוג: Nd:YAG Lasers או לייזר מסוג PDL -
(Pulsed dye laser ) או Potassium titeyl- phosphate) KTP), מכשיר הפולט אורך גל בטווח של 532 NM(אור ירוק) ובנוסף, מכשור העושה שימוש בטכנולוגיית IPL
(Intense pulsed light) והפולט אורכי גל שבין 500-1200 ננוטר.
כאמור, חלקיקי האור הנפלטים ע"י טכנולוגיות מיכשוריות אלו נקלטים בעור באמצעות כרומופורים שהינם קולטנים מיוחדים הנמצאים בעור והופכים לחום. קולטנים אלו בטיפול בנימי דם הינם חלבון ההמוגלובין (Oxyhemoglobin או Deoxyhemoglobin)הנמצא בתאי הדם האדומים אשר בכלי הדם.
החימום הנוצר משפיע על התאים האנדותלים הבונים ומרכיבים את דפנות כלי הדם
וכתוצאה מהחימום- הקרשה של חלבון ההמוגלובין דבר המוביל לכיווץ כלי הדם, טשטושו ואפילו העלמתו. אציין באותה נשימה כי לנימי הדם בחלק מהמקרים נטייה לחזור.
בד"כ נדרשים כ- 3 עד 5 טיפולים כשתופעות לוואי נילוות הינן: אדמומיות לא תקינה של העור(erythema),בצקת(edema), שלפוחיות (blisters), היפופיגמנטציה זמנית (כתמים בהירים) או היפרפיגמנטציה (כתמים כהים) ועד לפריחה הנגרמת כתוצאה מדימום תת עורי (Purpura).
אציין כי מכשור המבוסס על טכנולוגיית IPL קרי, מכשור שאינו קוהרנטי כמו ליזר והפולט אורכי גל שונים בתחום של 500-1200 ננומטר ,פופולרי ביותר כשמדובר באדמימות ונימי דם האופייניים לרוזצאה.
ולבסוף אדגיש כי מומלץ לעבור פרוצדורה זו ע"י איש מקצוע המתמחה בטיפול בלייזר או בטכנולוגיית IPL שכן חשוב ביותר טרום הטיפול לאבחן את סוג העור, וסוג הנגעים, יש לתשאל לגבי היסטוריה הרפואית ובהתאם לכך להתאים את הפרמטרים השונים של המכשיר כדוגמת עוצמה ומשך פליטת האור.
לשאלות נוספות תוכל ליצור עימי קשר,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לשמשסיגל10/10/2012
האם לחולי רוזציאה יש מגבלות חמורות יותר על חשיפה לשמש?
חשיפה לשמש - תגובה
יפית כהן15/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חשיפה לשמש - תגובה
יפית כהן03/11/2012סיגל שלום וברוכה הבאה לפורום!
חשיפה לשמש ודרכי התגוננות מפני השפעותייה המזיקות מחייבת התייחסות מיוחדת במיוחד בקרב כל מי שבעורו רוזצאה.
פעמים רבות הנני נשאלת לגבי מהיא חשיפה נכונה? וכבר בכנס הבינלאומי לקוסמטיקה המיקצועית אשר התקיים במאי האחרון במלון הילטון הוזמנתי להרצות בפני מאות קוסמטיקאיות בנושא פוטוביולוגיה ונזקי שמש בהתייחסות להפרעות עור ידועות ועורות רגישים כדוגמת רוזצאה, מרכיבים בקוסמטיקה מהם מומלץ להימנע, רגולציות חדשות בתחום מסנני הקרינה ובחירה נכונה של מסנני קרינה, הרצאה שהינה חובה מחד, לכל מי שבפניו רוזצאה או הפרעות עור ומאידך, הרצאה שהינה חובה לכל אשה ולכל אם לילדים.
בקרוב אפרסם את תוכנה של הרצאה זו.
רבים מאיתנו לא מודעים כלל לעובדה שקרני השמש פוגעות בעורנו גם בעת נהיגה במכונית, גם בעונת החורף "שמש מלטפת", גם בעת חשיפה לפרקי זמן קצרים מה שנקרא חשיפה אינטרמיטנטית כדוגמת טיול רגלי קצר, סידורים, מכולת, הליכה לגן משחקים עם ילדים ומגוון פעילויות נוספות, וגם בעת שהותנו בבית או במשרד!
רוזצאה הינה הפרעת עור השכיחה במיוחד בקרב אנשים בהירי עור ואנו יודעים היום ולמעשה כבר שנים כי עור בהיר פגיע יותר לנזקי שמש מאשר עור כהה.
השמש פולטת קרינה אולטרה- סגולה בעלת טווח אורכי גל בתחומי ה- UVA גל ארוך, UVB- גל בינוני, ו-UVC גל קצר וההרסני ביותר!
בשל הספיגה בשכבת האוזון באטמוספירה ידוע כי רק 90% מהקרינה המגיעה לפני השטח של כדור הארץ הינה UVA ורק חלק קטן ביותר כ- 5% הינו UVB.
קרני ה - UVB מעודדות תאים מיוחדים (מלנוציטים), הנמצאים בשכבת העור העליונה האפידרמיס, ליצור יותר פיגמנטים (מלנין), האחראי לתופעת השיזוף.
בכל בן אדם קיימים שני סוגים של מלנין: מלנין כהה בצבע חום-שחור(Eumelanin) ומלנין בהיר בצבע צהוב- אדום (Pheomelanin).
ידוע כי מלנין בהיר מתפרק מהר יותר בחשיפה לשמש ואף מייצר רדיקלים חופשיים אותם מולקולות לא יציבות הגורמות נזק חימצוני לתאים. עור כהה מייצר יותר מלנין כהה מאשר עור בהיר ולכן רגיש פחות לנזקי שמש מאשר עור בהיר.
לעומת זאת, קרני ה- UVA חודרות מעבר לשכבות העור ומזרזות את תהליך הזדקנות העור מה שמכונה גם כ- Photoaging והתוצאה: סימני פיגמנטציה, נמשים וכתמים, קמטים, ירידה באלסטיות העור ועוד.. בנוסף אציין, כי בהקשר של רוזצאה ובכלל, השמש גורמת להיחלשותם של כלי הדם ומזרזת פעילות של חלבון בשם VEGF- חלבון המשפיע על יצירתם של נימי דם!
מחקרים אחרונים שנערכו בשנים האחרונות בתחום הרוזצאה הצביעו על רמות גבוהות ואנורמליות בריכוז של חלבונים אנטי -מיקרוביאלים. חלבונים הפועלים כנגד סוגים שונים של חיידקים, פטריות ווירוסים מחוללי דלקת. רמות חריגות של חלבונים אלו מסוג קליקרין (Kallikreins) ובמיוחד חלבון קתליצידין (Cathelicidin) שהינו חלבון פרו אינפלמטורי -מחולל דלקת, והתוצאה: אדמימות , דלקת והרחבה של כלי דם.
קרני השמש לעומת זאת הנקלטות ונספגות בעור ע"י קולטנים מיוחדים גורמות לאקטיבציה ולשחרור של חלבונים מיוחדים (ציטוקינים) מחוללי דלקת, המופרשים בחלקם מתאי העור הקרטינוציטים, ובכך גורמים הם להחרפה באדמומיות ובדלקתיות האופיינית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חשיפה לשמש ורוזצאה- תגובה
יפית כהן03/11/2012המשך לתשובתי,
אציין כבנוסף כי השמש מווסתת ובכך משפיעה על פעילותם של אינזימים (חלבונים מיוחדים), הידועים כמפרקים את סיבי הקולגן בעור ובכך גורמים הם לנזק ברקמת החיבור של העור ומחמירים הם את הדלקתיות האופיינית. אינזימים אלו ידועים בשם Matrix Metallo proteinas.
חשיפה לשמש גורמת תוך שעות לעלייה ברמות של אינזימים אלו במיוחד אינזימים בשם:Collagenase, Gelatinase ו- Stromelysin זאת בנוסף לעובדה כי בעורם של חולי רוזצאה ידוע זה מכבר כי קיימת עלייה ברמות של אינזים הידוע כמפרק סיבי קולגן מסוג (GELATINASE (MMP-9.
אנשים "רוזצאים" סובלים לא אחת מעור יבש או מיובש אפילו במצבים בהם מופיעים פצעים וגבשושיות חלב לרב. לכאורה קיימת סתירה, עור שמן הרי שלא יכול להיות יבש ולהיפך אך אין כך הדבר שכן ידוע כי מחסום ההגנה של העור לקוי ובכך גורם הדבר לאיבוד מים מהיר יותר מפנים העור לסביבה החיצונית
(Trans Epidermal Water loss ) והתוצאה עור יבש יותר!
חשיפה לשמש לא רק שפוגעת במחסום הגנה זה אלא שידוע כי השמש פוגעת בייצור של חומרים הידועים בשם גליקוזאמינוגליקאז(Glycosaminoglycas)). חומרים אלו הינם למעשה קבוצה של מולקולות חשובות מסוג:
(Dermatane Sulfate,hyaluronic acid, chondroitin sulfate ).
מולקולות אלו מסוגלות בחלקן לקשור אליהן מים פי 1000 ממשקלן ובכך תורמות הן לליחוח ושמירה של על רמות תקינות של מים בעור. כאמור, חשיפה לשמש מדללת מאד רמות של חומצה היאלורונית.
אודם ודלקתיות בעור יכולה להצביע על דלקת אקוטית המתבטאת גם בסימפטומים של גרד עיקצוצים תחושת בעירה חום ונפיחות. דלקתיות אקוטית יכולה להיגרם מחשיפה לחומרים אירטנטים מגרים, בד"כ חיסול או הרחקה של החומר המגרה תיטיב עם הסימפטומים האופייניים.
לעומת זאת דלקת כרונית כמו זו הניראת ברוזצאה יכולה להמשך כל החיים כשהיא גורמת נזק משמעותי ביותר לרקמת העור!
על כן, הגנה מפני קרינת השמש או "הגנה חכמה מהשמש", בחירה של מסנני קרינה מותאמים לעורות הרגישים, שימוש באנטי אוקסידנטים ומרכיבים נוגדי דלקת למריחה על העור הינם הכרחיים ביותר!
בהמשך אכתוב לגבי בחירה של מסנני קרינה ומרכיבים בקוסמטיקה מהם צריך להימנע.
פעמים רבות המלצתי על מס' סרומים והדגשתי עד כמה חשובה בחירה נכונה של תכשירים המכילים אנטיאוקסידנטים שכן לא כל תכשיר למריחה על העור המכיל ויטמינים מסוג C, A ו- E מומלץ לשימוש לעורות רגישים.
לשאלות נוספות ניתן ליצור עימי קשר,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרם הגנה מהשמש
אורנה19/12/2012לסבוקלם יש קרם הגנה מהשמש מאוד טוב ואיכותי,
סבוקם זאת סדרת מוצרים היפואלרגניים שעוזרים ספציפית לסבוריאה אך מאימים בכללי לעור רגיש..
אני מוצאת את המוצרים שלה מאוד מועילים כבר שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילדנה24/09/2012
אני חושדת שלבתי יש רוזדיאה, באיזה גיל המחלה יכולה להתפרץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בד"כ בין גיל 30-50
ליאור29/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גיל - תגובה
יפית כהן29/09/2012דנה שלום וברוכה הבאה לפורום!
בהתייחס לשאלתך ובהסתייגות כי לא ראיתי את עור בתך, אציין כי רוזצאה שכיחה יותר
בגילאים 30-50, עם זאת קיימים מיקרים של הפרעת עור זו גם בגילאים צעירים יותר.
חסרים לי פרטים על גילה של בתך והסימפטומים המופיעים בעור פניה.
ממליצה לגשת לרופא עור על מנת שיאבחן האם אכן בעור פניה של בתך רוזצאה.
מומלץ לגשת לרופא אשר יבדוק באמצעות מכשיר Dermatoscope גם רמות של טפיל
Demodex mites .
לשאלות נוספות, תוכלי ליצור עימי קשר,
בברכת חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותתומר09/09/2012
היי
האם מישהו מכיר מישהו שסיים את התקופה עם המחלה הארורה הזו -רוזציאה
אצלי זה כבר 3 -4 שנים
טופלתי אצל רופא עור ,קרע אותי עם תרופות ריקוטאן ולא עזר סתם ייבש לי את העור
עכשיו אני מטופל ברפואה הסינית כחודשיים... יש שיפור קל
הבעיה שחשיפה לשמש וזיעה הכל חוזר על עצמו
אני מסתגר בבית עד שזה עובר (משהו כמו יום יומיים)
האם יש עוד משהו שלא ניסיתי
האם זה חולף מתישהו?
חייב קצה חוט דיי מיואש
תומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי ליאור מה הטלפון שלך?
אור16/09/2012אני חייב לשאול אותך משהו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזציאהרוי29/08/2012
מזה כשנה התחיל לי אדממיות בפנים זה הולך וחוזר פעם יותר אדום
ולפעמיים פחות היתי אצל רופא עור וזה לא עזר האם יש לך המלצה לתרופה טובה או על רופא עור טוב שיש סיכוי שאני ירפא אצלו אני מתבישת ללכך לעבוד עם פנים אדומות
אודה לתשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוזציאה - תגובה
יפית כהן07/09/2012רוי שלום וברוכה הבאה לפורום!
על מנת שאוכל להשיב בפרוט יתר לשאלתך, חסרים לי מס' פרטים כדוגמת:
א.האם הרופא אבחן בעור פנייך רוזצאה?
ב. מהוא הטיפול התרופתי אשר נרשם לך אם בכלל?
ג. במידה ונרשם לך טיפול תרופתי, אשמח לדעת למשך כמה זמן נטלת את התכשיר/תרופה?
ד. באיזה קופ"ח הנך חברה?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)