מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול בלייזר PDLדנה01/06/2015
שלום,
אני סובלת מרוזציאה.
אני מחפשת מכון/רופא שמטפלים בלייזר PDL.
האם יש מכונים נוספים מלבד פרופסור לפידות והמרכז האסתטי באיכילוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בלייזר PDL - תגובה
יפית כהן14/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- noritateמוש18/05/2015
שלום יפית,
יש לי אדמומיות על לחי שמאל עם פצעונים קטנים. הייתי אצל כמה רופאי עור שלא ממש הצליחו לאבחן אבל האחרונה שבהם אבחנה את זה כרוזיצאה ולפי מה שאני קורא כנראה זה מה שיש לי. הרופאה נתנה לי מרשם לNORITATE פעם ביום לחודשיים. האם קרם זה יעיל לרוזיצאה מניסיונך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
noritate - תגובה
יפית כהן25/05/2015שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי נוריטט (Noritate), הינו תכשיר הנרשם פעמים רבות ע"י רופאים למצבים של רוזציאה ופעמים רבות משמש כ- Gold Standard לטיפול ברוזציאה. יעילות הקרם הינה אינדווידואלית ממשתמש למשתמש ומניסיוני בטיפול ברוזציאה תכשיר זה לבדו כטיפול מונותרפי אינו מספיק על מנת לטפל בכל האינדקציות הרפואיות של רוזציאה.
לידיעה כללית, נוריטט וגם תכשיר בשם רוזקס הניתן אף הוא לרוזציאה מכילים מרכיב פעיל בשם מטרונידזול (Metronidazole). למרכיב זה פעילות אנטימיקרובייאלית וכן השפעה אנטי דלקתית הבאה לידי ביטוי גם בהשפעה אנטיאוקסידנטית ודיכוי היווצרות של רדיקלים חופשיים הנוצרים ע"י תאי מערכת החיסון בתהליך דלקתי האופייני מאד לרוזציאה. התכשיר במיקרים מסויימים אפקטיבי למצבים בהם קיימת אדמימות ופצעונים דמויי אקנה. התכשיר אינו יעיל למצבים בהם ניראים גם נימי דם בעור הפנים תופעה המאד אופיינית לרוזציאה.
בד"כ נדרש שימוש של מס' שבועות על מנת לראות הטבה בעור הפנים.
אציין מניסיוני כי מאחר ורוזציאה הינה הפרעת עור פרוגרסיבית קרי, סימפטומים הנוטים להחמיר במידה וקיים עיכוב במתן טיפול ו/או טיפול תרופתי שאינו מתאים. האיבחון הקליני של תת סוג הרוזציאה והסימפטומים בעור הפנים מהווים אבן יסוד ובסיס לטיפול מערכתי.
יש לבדוק מהם הפיצעונים בעור הפנים והאם קיימת הפרשת חלב מוגברת בעור הפנים שכן זאת עלולה להחמיר את האדמומיות בפנים ואת היווצרותם של נימי הדם.
יש לבדוק אם קיימות בלוטות חלב סתומות וכן יש לבדוק האם עור הפנים שמן ומיובש או מיובש. בהתאם לכך יש להתאים קרמים ותכשירים המאזנים את הפרשת בלוטת החלב והמלחחים ומשקמים את מחסום ההגנה של העור.
לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מוש27/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזציאה והריוןנטע16/05/2015
שלום יפעת,
אובחנתי לפני כשנתיים כסובלת מרוזציאה - דמודקס וקיבלתי טיפול שעזר לי מאוד.
כיום אני בהריון מתקדם והכל חזר.
האם ניתן לטפל בזמן הריון? ואם כן, כיצד?
רוזציאה והריון - תגובה
יפית כהן17/05/2015נטע שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי הפרוטוקול הטיפולי התרופתי ברוזציאה במהלך הריון משתנה שכן קיימות תרופות הניתנות בצורה סיסטמית ואשר לא ניתן לקחתן במהלך ההריון כדוגמת סוגים מסויימים של אנטיביוטיקה ואף רואקוטן הניתן במצבים אקוטים של הפרשת חלב מוגברת ו/או פצעונים או פצעים נודולרים.
לא ציינת מה הוא הטיפול התרופתי אשר ניתן לך אבל אציין מניסיוני כי במהלך הריון ניתן לטפל ברוזציאה. כמובן שיש לבדוק את הפרופיל הרפואי ולאבחן את תת סוג הרוזציאה ורק לאחר יש להתאים את הטיפול. קיימים תכשירים תרופתיים אותם ניתן למרוח במהלך הריון. אציין ואדגיש כי הטיפול ברוזציאה הינו טיפול מערכתי המשלב טיפול תרופתי ופרוצדורות קוסמטיות בנוסף לקרמים ייעודיים לרוזציאה. קיימות פרוצדורות אסתטיות אותן ניתן לבצע במהלך הריון ומנגד קיימות פרוצדורות שניתן לבצע רק עם תום תקופת הפוסט פארטום שלאחר ההריון.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון רוזיציאהלירון13/05/2015
שלום
לפני כשנתיים וחצי במהלך ההריון האחרון שלי התחילה אדמומיות מתחת לעיניים, איזור הלחיים. לא ייחסתי חשיבות רבה והנחתי שזו תוצאת לוואי של ההורמונים. לאחר הלידה ובשנה האחרונה התופעה רק הולכת ומחמירה. הייתי אצל 3 רופאי עור שונים: הראשונה נתנה לי תכשירים לאקנה, שכמובן לא עזרו. השני אמר שזו סבוריאה, והמליץ על ראקוטן. השלישי- שגם קרא לרופא נוסף לצורך האבחון, אבחן את זה כרוזיציאה וגם שלח אותי לביופסיה, שיצאה שלילית. כשחזרתי אליו עם התוצאות הוא אמר שלמרות שהתוצאה שלילית נתייחס לזה כאל רוזיציאה- וגם הוא המליץ על ראקוטן.
אני לא רוצה לקחת ראקוטן, הייתי שמחה להמלצות מה כן ניתן לעשות בנידון?
אציין שאני סובלת מאדמומיות רבה באיזור הלחיים והמצח, עם מעט פצעונים (מרביתם לא מוגלתיים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבחון רוזיציאה - תגובה
יפית כהן15/05/2015לירון שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי לרוזציאה לא קיימות בדיקות סרולוגיות(בדיקות דם לגילוי נוגדנים) או בדיקות היסטולוגיות של רקמת העור ולכן האבחנה הקלינית מאד קשה ומתבססת על הסימפטומים המופיעים בעור הפנים בשילוב לעיתים עם הפרופיל הרפואי . לעיתים מתבצעת ביופסיה או בדיקה לא פולשנית באמצעות מכשיר הדרמטוסקופ על מנת לאבחן אם קיים טפיל הדמודקס בעור(Demodex Mites).
בנוסף, אציין כי הסימפטומים המאפיינים רוזציאה קרי, הפרשת חלב מוגברת במיקרים רבים המלווה באודם או אדמומיות, פצעונים, דלקתיות בעור הפנים ונימי דם המלווים לעיתים בתחושה של צריבה, וגרד יכולים להצביע על הפרעות עור דומות כדוגמת סבוריאה או סבוראיק דרמטיטיס, אקנה, אטופיק דרמטיטיס, והרשימה עוד ארוכה....
לעיתים אנו מאבחנים מיקרים של רוזציאה המלווים עם סבוריאה וגם אקנה או רוזציאה בשילוב סבוריאה.
זאת הסיבה שלעיתים האבחון הניתן שגוי ומשכך גם הטיפול התרופתי אשר אינו מביא להטבה ושפור מרקם העור והסימפטומים האופיינים.
כפי שציינתי לא אחת הטיפול ברוזציאה הינו טיפול מערכתי המשלב טיפול תרופתי ופרוצדורות קוסמטיות וקרמים ייעודיים לרוזציאה. רק אלו יטפלו בכל ההיבטים של המחלה ומשכך מניסיון נראה שיפור והטבה מהותית בעור ברב המיקרים.
יש להבין מה היא הביופסיה שבוצעה. כמו כן, יש לבדוק האם בעור קיימת הפרשת חלב מוגברת שכן זאת עלולה להחמיר את האדמומיות הניראת בעור הפנים ולכן במיקרים רבים רושמים הרופאים את תרופת הרואקוטן שהינה סבובטטית כלומר מדכאת את פעילות בלוטת החלב. מניסיוני במיקרים רבים בהם קיימת הפרשת חלב מוגברת ניתן להשתמש בתכשירים המכילים מרכיב שיש באפשרותו לדכא את פעילותה של בלוטת החלב ולאזנה.
לצורך התאמת הטיפול יש צורך לאבחן את עורך ולכן לא אוכל לייעץ לך מבלי לראותך.
באשר לפיצעונים, בד"כ ברוזציאה הפצעונים אינם מוגלתיים ויש פתרון גם לכך אבל כאמור יש לאבחן את עור הפנים ורק לאחר להתאים את הטיפול.
לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית בנייד: 054-5321040
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אווןתודה27/04/2015
השתמשתי בקרם של אוון ב3 שנים האחרונות. ורק במוצרים שלהם. בחודשים האחרונים חשתי שהעור מיובש יבש מגורה וכו. המשכתי כמובן עם האוון. בדקתי אצל רופא עור מומחה מדוע העור מיובש - בדקנו את מרכיבי הקרם גילנו שהמרכיב העיקרי הוא מינרל אויל ואלכוהול. הוא נתן לי קרם אחר על בסיס ויטמין אי. השאלה שלי אליך היא מה הנזק שנגרם לעור שלי או שעלול להיגרם או מה קורה בשימוש קבוע 3 פעמים ביום במשך שנים של שימוש בקרם שהוא מכיל ברובו נפט ואלכוהול. הרגשתי כל הזמן יובש תמידי ושכבה חלקה שמנונית שאינה נספגת בעור וכנראה חנקה לי אותו. מה הנזק שעלול להיות ואיך לטפל בו תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוון - תגובה
יפית כהן09/05/2015שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך ובמידה ובעורך אובחנה רוזציאה אציין מניסיוני בטיפול במחלה זאת כי במיקרים רבים אנו מאבחנים עור עם הפרשת חלב מוגברת כלומר עור שמן ומיובש ובמיקרים אחרים אנו מאבחנים עורות עם רוזציאה מאד מיובשים.
עור מיובש עלול להחמיר את האדמימות האופינית. לסירוגין עור עם הפרשת חלב מוגברת עלול אף הוא להחמיר את האודם והופעתם של נימי הדם אם אלו קיימים!
באשר למוצרים של חברת אוון לא אוכל לחוות דיעה באופן ספציפי שכן לא ציינת את שם הקרם בו הנך משתמשת אבל מהכרותי עם התכשירים של חברה זאת אציין כי לחברת Avene מכלול קרמים טובים המיועדים לעור רגיש ושאינם מכילים חומרים משמרים מסוג פארבנים. מניסיוני האישי אציין כי הקרמים במיקרים מסויימים אינם מספיק מלחחים או מזינים את העור כאשר מדובר בעור עם רוזציאה מיובש! כמובן שכל מיקרה לגופו ויש צורך לאבחן את הפרופיל הרפואי של המטופל, יש לאבחן את הסימפטומים בעור הפנים, מידת רגישות העור וכן בדיקה של מצב העור האם שמן מיובש או רק שמן או רק מיובש. יש צורך לבדוק רגישות למרכיבים בקרמים שכן מניסיוני הרבה אנשים עם רוזציאה אינם טולרנטים למרכיבים רבים בקרמים קוסמטים ומשכך רק אז יש להתאים את הקרם הקוסמטי למצב העור.
אציין כי במיקרים רבים קיים ליקוי של מחסום ההגנה של העור ולכן העור במיקרים רבים מיובש בשל קצב איבוד מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית
(Trans Epidermal Water Loss)
חשוב לציין כי על מנת לשקם את מחסום ההגנה של העור ומאידך לטפל בעור היבש או המיובש יש להשתמש לא רק בקרמים מלחחים אלא גם בקרמים המכילים מרכיבים אנטי דלקתיים, מרגיעים, אנטי אוקסידנטים ובחלק מהמיקרים מומלץ השימוש בקרמים מזינים המכילים את שלושת השומנים הטבעיים של תת שכבת הסטרטאום קורנאום המתפקדת כמחסום ההגנה של העור.
לשאלתך אציין כי מוצרי קוסמטיקה רבים מכילים אלכוהול ושמן מינרלי השאלה הנשאלת באיזה שורה הם נמצאים מבחינת מרכיבי הקרם שכן ככל שאלו מופיעים בשורה הראשונה בפרוט מרכיבי הקרם אזי שריכוזם גבוה יותר בקרם.
לא ניתקלתי מניסיוני האישי בשימוש ארוך טווח באיזשהו נזק הנגרם כתוצאה משימוש בקרמים של חברה זאת אלא להיפך! השאלה הנשאלת היא האם הינך רגישה או אלרגית לשמן מינרלי?
ציינת כי בעורך קיימת "שכבה חלקה שמנונית שאינה נספגת בעור"
חשוב לדעת מה הוא הטיפול הרפואי אשר ניתן לך לצורך העניין שכן במיקרים רבים אנו מטפלים בהפרשת החלב המוגברת באמצעות קרמים למריחה טופיקלית המאזנים את הפרשת החלב על ידי שימוש במרכיב שיש ביכולתו לדכא את פעילותו של אינזים 5 אלפא- רדוקטאז. אינזים זה אחראי על הפיכת ההורמון הגברי טסטוסטרון לדהידרוטסטוסטרון ובכך גורם להיפראקטיבציה של בלוטת החלב. על ידי שימוש בקרמים שכאלו אנו תורמים להקטנה ושיפור הסימפטומים קרי, אדמומיות או דלקתיות ומניעת היווצרות והחמרה של נימי הדם אם אלו קיימים. בנוסף, יש לאבחן אם בעור פנייך לא קיימות בלוטות חלב סתומות הניראות כגבשושיות בולטות או שטוחות בגון העור או בצבע צהוב או לבן. ניקוז של גבשושיות אלו מותיר מרקם עור אחיד יותר ואף מונע היווצרות עתידית של נימי דם בעור!
לשאלות נוספות ולהתייעצות אישית תוכלי ליצור עימי קשר באופן אישי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תודה12/05/2015תודה רבה על היחס והתשובה המקצועית, עזרת לי המון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נ.בתודה22/04/2015
והאם מריחת כפסולה של ויטמין E טהור זה טוב לרוזציאה וליובש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נ.ב - תגובה
יפית כהן10/05/2015מריחת קפסולה של ויטמין E על העור אין ביכולתה להיטיב עם רוזציאה והיובש האופיני בשל ההסבר שרשמתי בתשובתי הקודמת.
יש צורך לבדוק את הפרופיל הרפואי, יש לאבחן את כל הסימפטומים בעור הפנים, יש לבדוק את רגישות העור ורגישות למרכיבים קוסמטיים, יש לבדוק אם העור שמן ומיובש או מיובש וכו ורק אז להתאים את הקרם למצב העור. בכל מיקרה הטיפול ברוזציאה הינו טיפול מערכתי וכך גם הקרמים הייעודים לרוזציאה המכילים מגוון מרכיבים אנטי דלקתים, מלחחים, מזינים ומרכיבים בעלי פעילות אנטי אוקסידנטים. עוד אציין כי יש לבדוק מדוע העור מיובש לפעמים מעורבים גורמים נוספים בריאותיים שאינם קשורים לרוזציאה ואשר משפיעים ומחמירים עוד יותר את היובש האופייני.
בנוסף, יש לבדוק את מרכיבי הסבון בו הנך משתמשת ואף שיימוש במייק אפ או מוצרי קוסמטיקה לכיסוי והסוואת פגמי העור שכן בחירה לא נכונה במייק אפ עלולה להחמיר את היובש האופייני!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזצאהאשה22/04/2015
שלום אני בת 47 מעולם לא היו פצעים בפנים ופתאום בגיל כזה יצאו ביום בהיר אחד פצעונים קטנים באזור הסנטר. כשזה לא חלף פניתי לרופא עור שהסתכל ואמר אקנה של מבוגרים רוז צ אה. הוא נתן לי משחה וגם כדורים למשך חודש. היתה הטבה לחודשיים ואז זה חזר והפצעונים התפשטו גם לצידי הסנטר ולא רק באמצע. יש ימים שזה יותר ויש ימים שפחות. קבעתי תור נוסף לרופא בחודש הבא
מה עושים????? מעולם לא היו לי פצעים ופתאום בגיל כזה...זה מפריע ומטריד כי חוששת שלא יעבור
האם זה יכול להעלם פתאום כמו שזה הופיע פתאום?
האם צריך לשטוף את המקום של הפצעים ועם מה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוזצאה - תגובה
יפית כהן10/05/2015שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי חשוב להפריד בין שני המושגים "אקנה רוזציאה".
מניסיוני, במיקרים רבים אנו מאבחנים רוזציאה דמויית אקנה או תת סוג של רוזציאה
Rosacea Papulopustular, כלומר רוזצאה עם פצעים דמויי אקנה אך ללא המוגלה האופינית. במיקרים מסויימים ניתן לאבחן גם רוזציאה וגם אקנה בעור הפנים.
חשוב לדעת מה הוא הטיפול הרפואי אשר ניתן לך על ידי הרופא ומה הם הכדורים אשר ניתנו לך לחודש ימים. בד"כ ניתנת אנטיביוטיקה מסוג מינוציקלין או דוקסיצקלין(Doxcycycline),אנטיביוטיקה בשימוש מושהה של החומר הפעיל. מניסיוני הפסקה בשימוש עלולה לגרום לשכיחות הופעתם של הסימפטומים האופיינים.
יש לאבחן את סוג הפצעים והסימפטומים האופיינים. יש לבדוק את הפרופיל הרפואי על מנת להתאים לך את הטיפול הקונקרטי לסימפטומים בעור פניך.
אציין מניסיוני כי רק טיפול מערכתי יכול להביא להטבה, שיפור, הפוגה ועד אפילו ריפוי במיקרים מסויימים של הסימפטומים האופיינים.
ניתן לשטוף את הפנים ואת המקום של הפצעים אבל רצוי להשתמש בסבון ייעודי לרוזציאה.
כמו כן, תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית
בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה תכשירים שיעניקו לי לחות הרבהתודה09/04/2015
שלום, העור שלי יבש עם רוזציאה, המלצת לי שלא להשתמש בשמנים אתרים וכך עשיתי והמצב ממש הוטב לי המון תודה רבה לך! רציתי לבקש המלצות לתכשירים כמו משהו שלא מייבש להסרת איפור וקרמי הגנה עמידים בנוסף הקרם לחות שלי הוא אוון אופטימל ריץ' ועדיין העור יבש וגם השפתיים... בבקשה עזרה והמלצות מה לקנות איזה תכשירים שיעניקו לי לחות הרבה לחות...תודה רבה שוב-עוד שאלה קטנה הזרקתי חומצה היאלורונית לפני חודשיים בלחיים ומתחת לעיניים האם זה בסדר בגלל שיש לי רוזציאה אני שואלת..
שלום - תגובה
יפית כהן09/04/2015הי,
בהתייחס לשאלותייך אציין כי הזרקה של חומצה היאלורונית בלחיים ובאזור האינפרא אורביטל קרי האזור מתחת לעיניים לא אמורה מניסיוני להשפיע על פרוגרסיביות או החמרה בסימפטומים של רוזציאה. למרות שבמצבים כמו רוזציאה העור בד"כ מאד רגיש וכמעט שאינו טולרנטי למריחת חומרים טופיקלים בשונה בהזרקה של חומצה היאלורונית למילוי קמטים לא ניתקלתי בבעיה מסויימת למרות שבהסתייגות אציין כי רבים ממטופליי נמנעים מלבצע כל פרוצדורה אסתטית שכזאת בגלל רגישות העור כל זאת ועוד שאם האדמימות שכיחה באזור הלחיים ובאזור מתחת לעיניים הרי שהייתי מלכתחילה נמנעת עד לטיפול, רגיעה וריפוי של הסימפטומים האופיינים לרוזציאה!
באשר ליובש שהנך חשה בעור..עורם של אנשים עם רוזציאה מאובחן לא פעם כעור שמן ומיובש או עור יבש מאד בשל ליקוי במחסום ההגנה של העור ומשכך קצב התאיידות של מים מהיר יותר מפנים העור לסביבה החיצונית והתוצאה עור יבש או מיובש דבר הגורם לא פעם להחמרת תחושת הגרד והצריבה בעור אם אלו קיימות.
אציין עוד כי מניסיוני התרופות הניתנות לטיפול ברוזציאה יכולות להשפיע אף הן על מרקם העור ולגרום להתייבשותו ולכן יש להבין גם מה הוא הטיפול הרפואי אשר ניתן לך ע"י הרופא אם זה ניתן? יש גם לבדוק אם הטיפול הרפואי הותאם לכל הסימפטומים בעור פנייך. אציין מניסיוני הרב בטיפול ברוזציאה כי רק טיפול מערכתי המטפל בכל הגורמים והסימפטומים הניראים בעור שמקורם מרוזציאה קרי, טיפול תרופתי המלווה בפרוצדורות אסתטיות וקרמים ייעודיים לרוזציאה לליחוח והזנה של העור רק הם יתנו מענה מעולה לריפוי העור והפגת הסימפטומים. טיפול תרופתי לבדו אין ביכולתו לפתור את כל הסימפטומים האופיינים קרי, אדמימות, נימי דם, פצעונים אם אלו קיימים, הפרשת יתר של בלוטות חלב, בלוטות חלב סתומות ( Sebaceous Hyperplasia), יובש בעור ועד טיפול בגלי חום נילווים או במיקרים אקוטים של התעבות או התחלת התעבות רקמת האף כתוצאה מעיכוב בטיפול בבלוטות החלב הסתומות.
במיקרים רבים נאבחן אף רוזציאה אוקולרית (עיינית ), המאופיינת בתופעה של עיניים יבשות, צורבות ובמיקרים רבים Blepharitis וסתימה של בלוטות החלב(Meibomian Glands) הממוקמות מעל העפעף. גם במיקרים הנ"ל ובמיקרים רבים אנטיביוטיקה או טיפות עיניים כטיפול מונותרפי אינן מספיקות לטפול בבעיה ולכן יש צורך לערב פרוצדורה אסתטית לפתיחת בלוטות החלב הסתומות!
באשר לקרם הגנה המומלץ לרוזציאה קיימים מס' קרמים טובים כדוגמת קרם הגנה של חב Vichy המותאם לעורות רגישים, אינו מכיל פארבנים והמכיל Mexoryl
הקרם הינו Photostable קרי, עמיד יותר מפני התפרקות המרכיבים בחשיפה לשמש ולכן יותר טולרנטי לעור הפנים. אציין בהסתייגות כי יש לאבחן את עורך והסימפטומים בעור פנייך ומומלץ לעבור על הפרופיל הרפואי על מנת להתאים את מרכיבי הקרם לעור פניך! לא כל קרם הגנה גם אם מיועד הוא לעורות רגישים או לרוזציאה יתאים בהכרח לכל עור עם רוזציאה. מניסיוני יש הרבה אנשים אשר בעור פניהם רוזציאה ואשר אינם מסוגלים למרוח קרם הגנה או כמעט כל קרם על עור פניהם בגלל רגישותם למרכיבים מסויימים בקרם ולכן יש לבדוק האם קיימת רגישות, מה הם המרכיבים אליהם הם רגישים ורק אח"כ להתאים את הקרם.
הדבר נכון גם לקרם לחות. במידה וקיים יובש בעור קרם לחות לכשלעצמו לא יספיק מניסיוני לליחוח העור. לא אוכל להמליץ על קרם לחות ספציפי מבלי שאיבחנתי את עורך.
לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר באופן אישי בנייד אשר מספרו: 054-5321040
בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה
תודה12/04/2015לא רואה את תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובחנתי עם רוזציאה יש לי כמה שאלותעידן03/04/2015
היי,
זאת הפעם הראשונה שלי כאן, אובחנתי לפני חצי שנה ברמב"ם לאחר ביופסיה עם 2 ממצאים - מתאים לרוזציאה + demodex
אני אסביר בקצרה איך הכל הכל התחיל:
1) לפני ארבע שנים התנפחה לי בלוטת לימפה בצוואר - לא קיבלתי טיפול
2) לאחר שנה יובש בעיניים + 2 פצעים קטנים בפנים שהוציאו חומר קרישה צהוב כל הזמן.
3) לאחר מכן נדבקתי במחלקת הנשיקה שגרמה לי לעייפות כרונית - התחלתי להרגיש שמשהו בגוף שלי לא בסדר.
4) התחלתי להחלים ממחלת הנשיקה - עדיין הרגשתי שמרקם/תחושה בעור הפנים קצת מוזרה אולי מגורה. - היינו בתנאי שטח משם התחילה לי נפיחות בפנים שלא ירדה.
5) 6 חודשים ניסיתי למצוא את המקור הבעיה ונפגשתי עם כמעט 30 רופאים מתמחים עד שמישהו חשב שיש לי לופוס.
6) שנתיים לקחתי פלקווניל ולא הייתה שום הטבה במצבי הבריאותי - עד שברמב"ם החליטו לקחת לי ביופסיה מהפנים.
עכשיו לשאלות שיש לי -
* האם רוזציאה מקורה בבעיה במערכת החיסונית?
* יש מאכלים שמגבירים את הסימפטומים של הרוזציאה, האם גם לאחר טיפול תרופתי/לייזר יהיה אסור לי להתקרב למאכאלים אלו?
* האם רוזציאה יכולה לגרום להרגשת עייפות כללית?
* האם רוזציאה גורמת גם לנפיחות בפנים?
* יש לי נפיחות מתחת לעין ימין שמתנפחת ויורדת כבר שנה וחצי האם זו אחת התופעות?
* עשיתי בדיקת אירידיאולוגיה שהצביעה על בעיה בספיגה של הקיבה, האם יכול להיות קשר בין הדברים?
* האם יש קשר בין אפשטיין בר לרוזיאה?
חפרתי קצת אבל זה בגלל ששלוש שנים אני עובר דברים מוזרים בגוף ואולי זה יעזור גם לאחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אובחנתי עם רוזציאה יש לי כמה שאלות - תגובה
יפית כהן09/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזציאה ואדום בלחיים מגיל קטןשיר19/03/2015
אובחני אצל רופא עור שיש לי רוזיאה זה מגיל קטן ככה יש לי אדום בלחיים בלי פצעים רק אדום ונימיםם ומן חורים כאלה באיזור האדמומיות. הרופא אמר לי לקחת ריקוטן וזה עזר לי קצת יש שיטה יותר טובה? יש מצב שזה יעבור בכללי ויהיה לי פנים חלקות?
רוזציאה - תגובה
יפית כהן27/03/2015שיר שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין ראשית מניסיוני כי רואקוטן הנירשם לרוזציאה ניתן בד"כ במיקרים בהם מדובר בהפרשת חלב מוגברת כאשר חלק מהסימפטומים בעור הפנים הינם פצעים אדומים דמויי אקנה ללא מוגלה. עוד אציין כי במקרים בהם מאובחנת רמה גבוהה של טפיל הדמודקס (Demodex Mites), טפיל הניזון מהפרשה של בלוטות החלב, בד"כ ניראים פצעים דמויי אקנה ו/או נקודות אדומות קטנטנות בעור הפנים אזי גם במיקרים הנ"ל ניתן רואקוטן למרות שזה האחרון אינו הטיפול האופטימלי למצבים של דמודקס.
רואקטון הניתן גם לאקנה הינו התכשיר היחיד הניטל באופן סיסטמי (בליעתי) והידוע כתרופה סבוסטטית (Sebostatic), כלומר מדכא פעילות בלוטות חלב. הפרשת חלב מוגברת ובלוטות חלב סתומות יכולות ועלולות להחמיר את האדמומיות בעור הפנים והופעתם של נימי הדם בעור הפנים.
הטיפול ברוזציאה הינו טיפול מערכתי מניסיוני הרב ולכן טיפול תרופתי כמונותרפיה אינו מספיק למיגור האדמומיות ונימי הדם אם אלו קיימים!
חשוב ראשית לאבחן את עור פנייך ולהבין בדיוק מה הם הסימפטומים בעור פנייך על מנת להתאים את אופן הטיפול. כיום קיימות פרוצדורות אסתטיות וטכנולוגיות מתקדמות לטיפול נקודתי באדמומיות ובנימי הדם אם אלו קיימים. יש לאבחן את מיקום נימי הדם קוטרם ושכיחותם באזור הפנים על מנת להתאים את הטכנולוגיה וסוג המכשיר או הטיפול.
יש לאבחן אם קיימות בעורך בלוטות חלב סתומות שכן אז יש צורך לנקזן עוד לפני הטיפול בנימים או באדמומיות.
אשמח לספר לך מניסיוני בטיפול ברוזציאה כי אבחון מיקצועי נכון של הסימפטומים בעור הפנים וסוג הרוזציאה ומשכך התאמה נכונה של הטיפול התרופתי והפרוצדורות האסתטיות בשילוב קרמים קוסמטיים ייעודיים לרוזציאה לליחוח ושיקום מחסום ההגנה של העור כל אלו ביחד נותנים תוצאות מעולות בהטבה, שיקום וריפוי העור!
בכל מקרה, תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית
בברכת שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהן השיטות הנוספות והיעילות במקרים אלוליטל10/03/2015
שלום יפית,
אתמול לראשונה הייתי אצל רופא עור והוא אבחן כי אני סובלת רוזיציאה.
הטיפול שנתן הוא ג'ל למריחה בלילה.
אשמח מאוד לדעת מהן השיטות הנוספות והיעילות במקרים אלו.
האם את מכירה רופא/ קוסמטיקאית באיזור חיפה והצפון שמומחה בנושא זה?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוזציאה - תגובה
יפית כהן14/03/2015ליטל שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי חסרים לי פרטים לגבי הסימפטומים בעור פניך. האם קיימים פיצעונים אדומים ללא מוגלה בעור פנייך?
והאם קיימת אדמימות או נימי דם בעור הפנים?
מניסיוני, הטיפול האופטימלי לרוזציאה חייב לשלב פרוטקול מערכתי המתבסס על טיפול תרופתי, פרוצדורות קוסמטיות, שימוש בקרמים דרמוקוסמטיים ואף שינוי תזונתי!
טיפול תרופתי לבדו אינו מספק כאשר הרוזציאה מלווה בנימי דם, עור מיובש או עור שמן מיובש וגבשושיות חלב בולטות וסתומות(Sebaceous Hyperplasia)בגון צהבהב או גון העור המקנות לעור מרקם לא אחיד ואשר אלו האחרונות עלולות להחמיר הופעתם ושכיחותם של נימי הדם בעור הפנים.
במיקרים רבים ניראת הפרשת חלב מוגברת ובלוטות חלב סתומות באזור האף דבר המוביל לנימי דם רבים והעלול להוביל לתהליך של התעבות רקמת האף(עם השנים), אופייני יותר לגברים.
על כן, אבחון מקדים של תת סוג הרוזציאה, וסוג הפצעונים, התאמת הטיפול התרופתי לסימפטומים בעור הפנים, טיפול ופתיחה של גבשושיות החלב הסתומות, טיפול בהפרשת בלוטת החלב אם זו קיימת, שימוש בקרמים ייעודים לרוזציאה המלחחים ומזינים את העור המיובש חשובים מאד שכן עור מיובש עלול להחמיר את האדמימות והרגשת היובש, הצריבה והגרד אם אלו קיימות.
לא ציינת איזה טיפול תרופתי ניתן לך ע"י רופא העור? בד"כ ניתן רוזקס( Rozex)או נוריטט קרם 1%( Noritate).משחות למריחה טופיקלית המכילות מרכיב בשם מטרונידזול(Metronidazole). משחות אלו לבדן אם ניתנו כטיפול יחיד (מונותרפיה), אינן מטפלות בד"כ בכל ההבטים של הסימפטומים המאפיינים רוזציאה. בנוסף, במידה וקיימים נימי דם הטיפול יהיה שונה ולא באמצעות משחה זאת. מה גם שלעיתים אנו רואים מקרים של רגישות לתרופות הנ"ל ולכן במידה ואם מתפתחת רגישות או אדמימות יש צורך שתהיי תחת ביקורת של איש המקצוע.
כאמור חסר לי מידע לגבי שם התרופה אשר ניתנה לך.
באשר לרופאים או קוסמטיקאיות מהצפון אשר מתמחים בטיפול ברוזציאה אינני מכירה.
עם זאת אציין כי מאחר ומגיעים אליי לאיבחון, התייעצות וטיפול ברוזציאה ממעלות בצפון ועד שדרות, ערד והדרום הרי שמרחק לעיתים לא מהווה בעיה כאשר מדובר בהפרעת עור מציקה וטורדנית.
תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית שכן יש המון מה לכתוב ולייעץ והיריעה כאן בפורום קצרה מלהכיל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
ליטל14/03/2015יפית, אצור איתך קשר מחר ושוב תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בפניםתרצה16/02/2015
שלום יפית.
בשנת אחרונה יש אדמויות בפנים -אני מורחת בבוקר סרום וישי+לחות וישי.
פתאום הפנים שלי אדומות .השאלה האם זה תגובה של הגוף.
האם עלי לפנות לרופא עור.
יש לציין יש לי עור יבש.
האם יש לך עצה בשבלי.העור פתאם מתוח..
תודה מראש
תרצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אדמומיות בפנים - תגובה
יפית כהן21/02/2015תרצה שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעור פנייך הרי שהייתי ממליצה לך לגשת לרופא עור על מנת שיוכל לאבחן את האדמימות בעור פניך.
אדגיש כי עור יבש עלול להחמיר עוד יותר אדמימות בפנים ומשכך חשוב להשתמש בקרם מלחח/מזין ייעודי לעור הפנים.
קיימת חשיבות אף לבחירת סבון ניקוי ומרכיביו ותדירות השימוש שכן זה האחרון יכול אף לגרום ליובש העור.
בברכת שבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מייקאפליאת07/02/2015
אני מאובחנת באקנה רוזציאה, באיזה מייקאפ מומלץ להשתמש? אודה על המלצה על שמות של מייקאפים והחברות שמייצרות אותם. רצוי כאלה שניתן למצוא ברשתות הפארם הנפוצות.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מייקאפ - תגובה
יפית כהן15/02/2015ליאת שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין מניסיוני כי מייק אפ של חב אסתי לאודר Double wear הינו טולרנטי לרבים מלקוחותיי אשר בעור פניהם רוזציאה.
עם זאת אציין מניסיוני בטיפול ברוזציאה או רוזציאה דמויית אקנה כי במיקרים רבים בהם מאובחנת רוזציאה דמויית אקנה או רוזציאה וגם אקנה הסימפטומים האופיינים הינם פצעים אדומים ללא מוגלה ומרקם עור לא אחיד בשל בלוטות חלב סתומות הניראות על פני העור כבליטות או גבשושיות בגון לבן או צהבהב או בצבע העור
בנוסף, במיקרים רבים אנו מאבחנים היפראקטיבציה של בלוטות החלב(הפרשת חלב מוגברת), דבר הגורם לכשלעצמו לעור שמן ולנימי דם במיוחד כשקיימות בלוטות חלב סתומות. ובמיקרים רבים ניתן לראות עור שמן ומיובש בשל ליקוי במחסום ההגנה של שכבת העור העליונה.
מריחה של מייק אפ על מרקם עור גבשושי, מיובש עם פצעים לרב מניסיוני אינה תורמת למרקם עור חלק ואחיד!
טיפול בפיצעונים ובגבשושיות אם אלו קיימות , שימוש ומריחה של קרם מיועד לרוזציאה אנטי דלקתי המלחח ומזין את העור והמהווה בסיס למייק אפ כל אלו יתרמו לכך שהשימוש במייק אפ יתרום למרקם עור יפה עוד יותר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מייקאפ - תגובה - תגובה
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין מניסיוני כי מייק אפ של חב אסתי לאודר Double wear הינו טולרנטי לרבים מלקוחותיי אשר בעור פניהם רוזציאה.
עם זאת אציין מניסיוני בטיפול ברוזציאה או רוזציאה דמויית אקנה כי במיקרים רבים בהם מאובחנת רוזציאה דמויית אקנה או רוזציאה וגם אקנה הסימפטומים האופיינים הינם פצעים אדומים ללא מוגלה ומרקם עור לא אחיד בשל בלוטות חלב סתומות הניראות על פני העור כבליטות או גבשושיות בגון לבן או צהבהב או בצבע העור
בנוסף, במיקרים רבים אנו מאבחנים היפראקטיבציה של בלוטות החלב(הפרשת חלב מוגברת), דבר הגורם לכשלעצמו לעור שמן ולנימי דם במיוחד כשקיימות בלוטות חלב סתומות. ובמיקרים רבים ניתן לראות עור שמן ומיובש בשל ליקוי במחסום ההגנה של שכבת העור העליונה.
מריחה של מייק אפ על מרקם עור גבשושי, מיובש עם פצעים לרב מניסיוני אינה תורמת למרקם עור חלק ואחיד!
טיפול בפיצעונים ובגבשושיות אם אלו קיימות , שימוש ומריחה של קרם מיועד לרוזציאה אנטי דלקתי המלחח ומזין את העור והמהווה בסיס למייק אפ כל אלו יתרמו לכך שהשימוש במייק אפ יתרום למרקם עור יפה עוד יותר!
בנוסף אציין, כי חשוב שמייק אפ יהיה ניתן להסרה בנקל ללא שימוש בחומרים דטרגנטים חזקים היכולים להסיר את השומנים הטובים של העור. בנוסף, שימוש במייק אפ עלול להחמיר את נימי הדם בפנים אם אלו קיימים ולכן חשוב מאד לאבחן את הסימפטומים בעור הפנים טרם רוכשים מייק אפ.
כאמור קיימות חב' נוספות טובות אחרות. תוכלי ליצור עימי קשר באופן אישי לשאלות נוספות.
בברכה,
יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מייקאפ - תגובה - תגובה
טיפול בפיצעונים ובגבשושיות אם אלו קיימות , שימוש ומריחה של קרם מיועד לרוזציאה אנטי דלקתי המלחח ומזין את העור והמהווה בסיס למייק אפ כל אלו יתרמו לכך שהשימוש במייק אפ יתרום למרקם עור יפה עוד יותר!
בנוסף אציין, כי חשוב שמייק אפ יהיה ניתן להסרה בנקל ללא שימוש בחומרים דטרגנטים חזקים היכולים להסיר את השומנים הטובים של העור. בנוסף, שימוש במייק אפ עלול להחמיר את נימי הדם בפנים אם אלו קיימים ולכן חשוב מאד לאבחן את הסימפטומים בעור הפנים טרם רוכשים מייק אפ.
כאמור קיימות חב' נוספות טובות אחרות. תוכלי ליצור עימי קשר באופן אישי לשאלות נוספות.
בברכה,
יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מייקאפליאת07/02/2015
אני מאובחנת באקנה רוזציאה, באיזה מייקאפ מומלץ להשתמש? אודה על המלצה על שמות של מייקאפים והחברות שמייצרות אותם. רצוי כאלה שניתן למצוא ברשתות הפארם הנפוצות.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מייקאפ - תגובה
יפית כהן02/03/2015ליאת שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי קיימים מס' מייק אפים טובים לרוזציאה.
אחת החברות הינה Double Wear של אסתי לאודר. מומלץ להשתמש במייק אפ אשר ניתן להסירו בנקל ואשר אינו דורש שימוש רב בסבון או חומר ניקוי לצורך הסרתו.
מניסיוני, שמוש במייק אפ בעל מרקם כבד ואשר אינו ניתן להסרה בנקל עלול להחמיר את נימי הדם והאדמומיות אם אלו קיימים!
אציין בנוסף כי אחת התופעות האופייניות לרוזציאה הינה הופעתם של פצעים אדומים בד"כ לא מוגלתיים ובנוסף גבשושיות חלב בולטות על פי העור הנראות בגון עור צהבהב או לבן. דבר הגורם למרקם עור לא אחיד גם אם מרחנו מייק אפ. בנוסף, מאחר וקיים ליקוי במחסום ההגנה של העור דבר המאיץ את התאיידות המים מפנים העור לסביבה החיצונית הרי שבמיקרים רבים העור יכול להיות שמן ומיובש או יבש. תופעה זאת מקשה עוד יותר את מריחת המייק אפ ולכן יש צורך בקרם לחות ייעודי לרוזציאה אשר ישמש גם כבסיס טוב למייק אפ.
ריפוי הפצעים אם אלו קיימים וטיפול בבלוטות החלב בשילוב התאמה של קרם לחות הזנתי ייעודי לרוזציאה כל אלו יגרמו למריחה אחידה ויפה של המייק אפ!
בכל מקרה תוכלי ליצור עימי קשר לאבחון וייעוץ אישי בנייד אשר מספרו: 054-5321040
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצות של רוזציאה לאחר לידהנטלי18/01/2015
יפית שלום,
אני אובחנתי כחולת רוזציאה לפני 6 שנים וחוויתי גירודים ואדמומיות בפנים אשר טופלו בהצלחה והמחלה נסוגה. כלומר האדמומיות נשארה אבל הגירודים והפצעים נעלמו. לפני שבועיים ילדתי ואני מניקה ושוב החל גרד חזק בפנים ואדמומיות בלחיים.
אני מניחה שהמחלה חזרה.
האם ניתן לטפל בנושא בדרך טבעית או שכל עוד אני מניקה המחלה תחמיר.
קניתי לחות של סבו קאלם לעור רגיש ואדמומי אבל התחושה של גרד לא נעלמת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התפרצות של רוזציאה לאחר לידה - תגובה
יפית כהן29/01/2015נטלי שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין מניסיוני כי השינויים ההורמונלים האופייניים במהלך ההריון יכולים לגרום במיקרים רבים להשפעה פיזיולוגית פתולוגית בעור ומשכך להחמיר את הסימפטומים האופיינים לרוזציאה . במיקרים נוספים מניסיוני רוזציאה עלולה להופיע במהלך ההריון ואף בתקופת הפוסט פארטום.
אדמימות, נימי דם, פצעונים, גבשושיות חלב מוגדלות, יובש וגרד הם רק חלק מהסימפטומים האופייניים אשר אלו האחרונים עלולים להhגרם ברב המיקרים מליקוי במחסום ההגנה של העור המשפיע על קצב התאיידות מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית.(Trans Epidermal Water Loss).
לשאלתך, יובש וגרד הינן אחת התופעות הידועות ולכן מומלץ להשתמש בקרם לחות ייעודי לרוזציאה. קרם המכיל מרכיבים אנטי דלקתיים ומרכיבים מרגיעים ומלחחים. הקרם שרכשת מיועד לעור רגיש אך אינו ייעודי לרוזציאה!
בנוסף, יש לאבחן את האדמימות המופיע בעור פנייך? האם קיימים נימי דם פצעונים והפרשה של בלוטות חלב למרות שהעור יבש. מניסיוני בטיפול ברוזציאה ניתן עד מאד לטפל באדמימות האופיינית אבל כאמור יש צורך לאבחן את הסימפטומים בעור הפנים!
הריון ותקופת הפוסט פארטום במידה וגם מניקים מגבילה מבחינת טיפול תרופתי למרות שקיימים תכשירים טובים לטיפול באדמומיות או בדלקתיות אם זאת קיימת.
לסיום אציין שעור מיובש עלול להחמיר את האדמומיות האופינית. על כן, בחירה של סבון ניקוי ייעודי לרוזציאה ולעורות רגישים חשובה ביותר שכן שימוש בסבון שאינו ייעודי עלול לפגוע אף בשומנים הטובים של שכבת העור העליונה ובכך להחמיר אף יותר את תחושת היובש הגרד והצריבה אם זאת קיימת.
מצרפת מאמר שכתבתי בנושא הריון ורוזציאה ואשר התפרסם באתר "צעדים ראשונים" לנשים בהריון ואמהות לילדים:
http://www.first-steps.co.il/articles/pregnancy/251-rozetzia
בכל מקרה, תוכלי ליצור עימי קשר לייעוץ ואבחון אישי בנייד: 054-5321040
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)