פורום אקנה-רוזציאה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• רוזציאה ומוצרי ג'רנטיק
    תמר
    23/04/2012

שלום
    רציתי לבקש חוות דעת על מוצרי ג'רנטיק לטיפול ושמירה על העור, אני סובלת מאדמומיות ותחושת בעירה תמידית בעור ולאחרונה אכן קיבלתי אבחנה של רוזציאה בשילוב אלרגיה
    ל"משהו סביבתי "(כדברי הרופא) שמעתי הרבה המלצות על קרם syncro של ג'רנטיק המטפל ושומר ביעילות על העור בעיקר במצבי רוצאיה וכן על הסרום שלהם - cells life
    מאוד אודה לך אם תוכלי לחוות את דעתך על המוצרים הנ"ל
    כמו כן אני משתמשת בקרם הגנה 50+ של לה רוש פוזה,הבעייה עם הקרם היא שהוא משאיר כתמים לבנים על העור ושבעיקר בולטים היכן שיש קילופים וכמובן שזה לא אסתטי בעליל,האם יש המלצה על קרם הגנה לעור רגיש עם רוזציאה שלא ישאיר סימנים לבנים או לחלופין שלא יהיה שומני כדוגמת הקרם של סבו קאלם?
    ולבסוף רציתי לשאול לגבי משחה (תרחיץ)בשם דאלגיס טי שהרופא נתן לי אבל לא נראה שהיא מועילה כלל אחרי שימוש של 3 שבועות (ניסיתי גם אלידל ואף סטרואידים בדרגות שונות לפני שקיבלתי הבחנה של רוזציאה), הפחד הגדול שלי שהמצב שלי יחמיר ואז הטיפול יהיה אפילו יותר מסובך ומורכב,היחס של הרופאים בקופת חולים מתסכל ביותר והם מתייחסים לרוזציאה בקלות ראש מרגיזה,הרופא האחרון שהיית יאצלו אף המליץ לי בנוסף לדאלגיס על סטרואיד במינון נמוך בשם הרידרואגיסטן וידוע לי שבמקרי רוזציאה אסור בתכלית האיסור למרוח סטרואידים על העור, כמובן שאני מתוסכלת מאוד מכל הסיפור הזה שנמשך כבר חודשים ארוכים ונראה שאין פתרון באופק..

מודה מראש על תגובה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוזציאה ומוצרי ג'רנטיק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוזציאה ומוצרי גנטיק - תגובה

יפית כהן
    26/04/2012

תמר שלום וברוכה הבאה לפורום!

בהתייחס לשאלותייך, קרם הגנה של חב' La Rosh Posay- קרם מצויין המיועד לעורות רגישים. חשוב לבדוק כי הקרם אינו מכיל אלכוהול שכן, אלכוהול אינו מומלץ לחולי רוזצאה.

קרם הגנה מצויין הינו קרם של חב' AVENE בעל מקדם הגנה 50SPF לעור רגיל עד שמן או יבש בהתאם למצב העור.

באשר למוצרים של חב' ג'רנטיק. השאלה מהיא מטרת רכישתם?
    Syncro קרם מצויין לליחוח (לחות ) והזנת העור במידה ועורך מאד יבש.
    Cells life- סרום מצויין כאנטי אייג'ינג, מכיל ויטמינים, מינרלים חומצות אמינו, חומצה היאלורונית ומרכיב מלחח בשם Chondroitin sulphates
    הסרום אינו מספיק מרווה והמחיר מאד מאד יקר!

למרות טענת החברה כי הן הקרם והן הסרום מיועדים לטיפול ברוזצאה האפקטיביות של
    המוצרים בעיקר של קרם ה- SINCRO הינה בהזנת העור וטיפול ביובש האופייני.
    מניסיוני (גם אני משתמשת בקרם לצורך הזנת העור),הקרם לא יעלים אדמימות כרונית בעור ולא מצאתי תיעוד בספרות רפואית על סגולות המוצרים לטיפול ברוזצאה. כמובן שחשוב מאד להבין מהם הסימפטומים בעור פניך ומהוא תת סוג הרוזצאה.

סרום מצויין לליחוח העור הינו של חב' Neo Strata ואו סרום Vespera של חב' Exuvianceהמכיל אנטי אוקסידנטים וחומצות פולי הידרוקסי אסיד(PHA) המיועדות לעורות רגישים. מרכיבים בשם גלוקונולקטון ולקטוביוניק אסיד הידועים כמשקמים מחסום ההגנה של העור.

באשר לדאלגיס תכשיר למריחה טופיקלית על פני העור. מכיל אנטיביוטיקה מסוג קלינדמיצין. ככלל, נטילה של אנטיביוטיקה הן סיסטמית בליעתית והן טופיקלית מריחתית מחייב שמוש של מס' שבועות ובעיקר סבלנות. ציינת שנטלת התכשיר במשך שלושה שבועות האם באופן קונסיסטנטי ועל פי הוראת היצרן/הרוקח?

סטרואידים אינם מומלצים לשימוש במצב של רוזצאה. במידה ומשתמשים אזי הדבר מוגבל לתקופה קצרה.

לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר.

בברכת חג שמח,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר למוצרי ג'רנטיק...

תמר
    29/04/2012

יפית את מהממת,המון תודה על התשובה המהירה והמפורטת
    באשר לסינקרו,אני משתמשת במוצרים של החברה הזאת מזה 7-8 שנים ועד כה השתמשתי לסירוגין בסינקרו(חורף) ובסינקרו 2000 (קיץ),אני חייבת לומר שהקרם הזה מאוד מרגיע לי את העור בימים שבהם יש התפרצויות של פריחה, אומנם לא מרפא רוצזיאה אך בהחלט תורם להרגעת העור.
    בקשר לסרום של Exuviance שהמלצת,האם ניתן להשתמש בו בנוסף לסינקרו (מעל/מתחת)?
    כפי שבוודאי ידוע לך חב' ג'רנטיק ממליצה או יותר נכון מזהירה שלא להשתמש במוצרים אחרים בשילוב עם מוצרי ג'רנטיק על מנת שלא לגרום לתופעות לוואי כתוצאה מהתנגשות של מרכיבים,רוב הסיכויים שמדובר באסטרטגיית שיווק אגרסיבית ותו לא אבל בכל זאת אני לא רוצה להסתכן "בהרגזת" העור שגם כך המצב שלו מאוד רגיש כתוצאה מהרוזציאה.
    האם יש לך המלצה גם על קרם עיניים מחב' Exuviance,יש לי גרד נוראי באיזור העדין של מתחת לעפעפיים התחתונות.
    באשר לסוג הרוזציאה אז לפי הבחנה עצמית מדובר בתת סוג 1, חייבת לציין שמאז שכל הסיפור התפרץ הייתי אצל 5-6 רופאי עור וכל אחד נתן אבחנה אחרת רק 2 הרופאים האחרונים מסכימים שמדובר ברזוציאה קלה בתוספת למשהו נוסף שלא מאובחן בצורה חד משמעית. בשלב הראשון כשקיבלתי אבחנה של אלרגיה טופלתי באלוקום on & off למשך מס' חודשים,כאשר זה הפסיק להיות יעיל פשוט הפסקתי את השימוש .ניסיתי גם את האלידל במשך כ5 שבועות אבל גם זה לא ממש עזר וגם אם כן אז בצורה מאוד שולית ולא ממש מורגשת. ולגבי הדאלאגיס הרופא רשם פעם ביום ,הפסקתי את השימוש לאחר 3 שבועות כי קראתי באיזה מקום שמריחה טופיקלית של אנטיביוטיקה עשוייה להחמיר את האדמומיות - הפחד הכי גדול שלי!!!
    נכון לעכשיו אני ממשיכה עוד קצת עם האלידל ובשבוע הבא אני חוזרת לרופא שאמר בפעם הקודמת שהוא רוצה לרשום לי אנטיביוטיקה סיסטמית -מינוציקלין בתוספת משחה לטיפול מקומי.לא יודעת אם כדאי להתחיל עם זה כי הרוזציאה שלי קלה בשלב הזה ואני מאוד מאוד מאוד חוששת מתופעות לוואי של פיגמנציה וכ' כתואצאה מהמינוציקלין.
    ראיתי שהמלצת כאן על דר יוסף שירי, חבל שהוא גובה מחיר כ"כ יקר עבור ביקור, הוא אומנם מקבל גם דרך קלאס קליניק בתל השומר אבל גם שם המחיר עדיין מאוד גבוה, והייתי שוקלת ללכת אליו גם במחיר של פרידה מכמה מאות שקלים (בשנה האחרונה הוצאתי מעל 1500 ש"ח על רופאים+ותרופות למיניהן) אבל אני לא רוצה להתאכזב שוב ולקבל גם ממנו אבחנה בלתי ברורה ו/או הנוהל הרגיל של דחיפת כדורים/משחות חזקות למצב יחסית קל כמו במקרה שלי.
    מקווה שתשרדי את החפירה : -)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר למוצרי גרנטיק... - תגובה

יפית כהן
    09/05/2012

תמר שלום ומתנצלת על העיכוב בתשובתי!

באשר לסרום של חב' EXUVIANCE, אני אישית משתמשת בו בנוסף לקרם הסינקרו.
    ניתן לשלב לחילופין ערב סינקרו ערב סרום . למרות הזהרת חברת ג'רנטיק לא לערב קרמים מסוגים שונים של חב' שונות. עם השנים למדתי לשלב תכשירים אשר רק מיטבים עם עור פניי ולא נתקלתי בכל תופעת לוואי או קונטרא אינדיקציה.

באשר לגרד בעור מתחת לעפעף, אזור האינפרא אוקולרי , חשוב לאבחן מה סיבת הגרד,
    על כן מבלי לראות במה מדובר הרי שלא אוכל להמליץ על קרם עיניים של חברה זו או אחרת.

שימוש באנטיביוטיקה בעיקר באופן סיסטמי/בליעתי מחייב שמוש בקרם הגנה כדי למנוע היפר סנסטיביות. תלוי כמובן בסוג האנטיביוטיקה.

לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזציאה ומוצרי ג'רנטיק- הבהרה

יפית כהן
    13/05/2012

בהמשך לתשובתי מתאריך 26/4/12 לגבי שימוש במוצרי ג'רנטיק, נשאלתי לגבי מוצרי החברה סינקרו ו- Cells Life. בתשובתי טענתי כי המוצרים הנם מצוינים מלחחים ומזינים את העור. לכאורה ניתן היה להסיק כי מחיר המוצרים הינו יקר. יחד עם זאת, הבעתי אמון במוצרים אלו וציינתי כי אף אני רכשתי אותם. ברצוני להבהיר כי השיקול באם לרכוש מוצר מסויים חל על הלקוחה, בהתאם לשיקול דעתה ולניסיונה, ואין באחריות הפורום להמליץ על מוצר זה או אחר בשל אובייקטיביות הפורום והיותו ללא משוא פנים

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור רגיש ואדמומי
    דנה
    21/04/2012

שלום,
    איפה אפשר להשיג את המוצרים של חברת Avene? כי אני מאזור חיפה
    ולא מצאתי בבית מרקחת.
    יצא לך להשתמש במוצרים של חברת פבוניה בוטניקה?
    והאם יצא לך להשתמש או לשמוע על חברת דרמלוגי'קה?
    האם האם עוזרים במזעור אדמומיות ופריחה?(נימי דם)

לקביעת תור
    סגירה
    עור רגיש ואדמומי

הוספת תגובה

• עור רגיש ואדמומי - תגובה

יפית כהן
    21/04/2012

דנה שלום,

מוצרים של חב' Avene ניתן לרכוש בסופר פארם או בבתי מרקחת של קופות החולים
    השונות קרי, מכבי וכללית. באשר לקופ"ח מאוחדת ולאומית יש צורך לברר האם המוצרים נמכרים.

בכל מקרה, רכישה בעיקר של קרם הגנה דרך קופ"ח מזכה בהנחה ניכרת.
    הקרמים של חב' פבוניה בוטניקה ושל חב' דרמלוג'יקה לא יעלימו נימי דם או קופרוז,

במידה ואלה כבר מופיעים בעור הפנים!

באשר למזעור אדמומיות ופריחה חשוב מאד ראשית, לאבחן את מצב עורך ותת סוג הרוזצאה טרם רכישה של מוצרי קוסטיקה שונים.

יש להבדיל בין פריחה נימי דם ואדמומיות או דלקתיות. מניסיוני האישי הן לחב' פבוניה והן לחב' דרמלוג'יקה מוצרים טובים לליחוח העור במקרים של יובש ואולי הקלה מזערית
    במצבים של אדמומיות. אך כאשר מדובר בדלקתיות אקוטית מומלץ ביותר טיפול רפואי
    בשילוב קרמים המשקמים את מחסום ההגנה של העור (Barrier).

חב' דרמלוג'יקה- מוצרים המיועדים לעורות הרגישים :
    א. Ultra Calming Cleanser- סבון ניקוי
    ב. Barrier Repair- קרם לשיקום מחסום ההגנה של העור
    ג. Soothing protection spray
    ד. Sheer Tint Redness Relief
    ה. Gentle Soothing Booster- הקלה במקרים של אדמומיות
    ו. Super Sensitive Faceblock spf30- קרם הגנה המכיל מסנני קרינה אנאורגנים
    וסיליקונים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור רגיש ואדמומי - תכשירים לטיפול.

איריס לוי
    31/05/2012

שלום רב,
    בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, להלן תכשירים נוספים לטיפול יעיל ומעמיק ברוזציאה וסבוריאה בפנים סדרת "ברבדוס" של החברה הישראלית- אנא-לוטן, התכשירים ניתנים לרכישה אצל כל קוסמטיקאית או מכון קוסמטי שעובד עם תכשירי החברה.

הסדרה עשירה ברכיבים פעילים מעולם הצומח והאוקיינוסים אשר יש להם פעילות מוגדרת על העור ומעניקה טיפול יומיומי, טבעי ועדין במיוחד לעור רגיש ואדמומי. מתוך המגוון העשיר של תכשירי הסדרה למכלול צרכי המשתמש ניתן להמליץ על טיפול בסיסי אופטימאלי(בחלופה הטבעית )המורכב מ-4 שלבים: ניקוי, רענון, החלקה, והרגעת אדמומיות.

קצף ניקוי- תכשיר ניקוי עדין 100% טבעי וידידותי לעור ולסביבה.(ללא סולפאטים, בניחוח ושימור טבעי.
    *בקצף רכיב יחודי המשלב אמינו גליצין (מסיס מים) וחומצה אונדצילנית (מסיסת שמן) לאיזון הפרשות השומן ולשיפור ההיגיינה על פני העור.
    *הקצף מכיל רכיבי שמן קוקוס הפועלים כקרם ושומרים על מעטה המגן הטבעי של העור.

מי צמחים - מי פנים עדינים המבוססים על תמציות צמחים ואצות ים לרענון ולהרגעת עור עדין רגיש ואדמומי. התכשיר עדין ביותר. נבדק קלינית ונמצא היפו אלרגני המתאים לטיפול באדמומיות.
    *תמצית הצמחים בתכשיר הותאמו במיוחד לעור עדיו הנוטה לאדמומיות . זן אלוא יפני ממשפחת השושניים, סימיסיפוגה (קוהוש) ויערה.

מי פנים - מיצוי הממליס העשיר בטאנינים (חומרים מכווצים) מפחית אדמומיות העור.
    *רכיב שמקורו באצות ים מרכך ומעדן את העור, תוך שיפור קשירת הלחות - בזכות הרכבו העשיר בסוכרים, חומצות אמינו, ויטמינים ומינרלים.
    *חומצה לקטית - מזרזת את התחדשות הטבעית של העור ומשמשת בתכשיר כלחותן.

סרום תמציות פרחים - תוסף לחותימטפח המעניק תחושתקירור והרגעה. מרקמו קליל ונספג כלא היה, מתאים במיוחדלעור עדין הנוטה לאדמומיות.
    *מכיל תמצית מרוכזתשל אבליפיכה סיבירית העשירה בקרוטן (פרו-ויטמין A ), תמצית פרחי יערה - לעידון והרגעת העור. שמן נבט חיטה - לריכוך העור ולפעולה משולבת עם וויטמינים A ו- E כנוגדי חמצון.
    *מערכת שימור מתקדמת, עדינה וידידותית לעור (נטולת פרבנים).

ג'ל פילינג טבעי - תכשיר עדין ומרוכז המאפשר להסיר בקלות רבה את עודפי המעטה השומני ואת התאים המתים שנצברו על פני העור. הפילינג היחודי, מתאים גם לסוגי העור העדידינם ביותר בהיותו נקי מחומצות, גרגרי מירוק, משמרים, או תמציות בושם.*עשיר בשמני זרעים מן הצומח (זית,חוחובה,מקדמיה,נוני וקוקוס) ובמיצויי צמחים להרגעת העור (שורש לפה וציפורן חתול).מתאים לשימוש שבועי או בהתאם לצורך.

מסכת ברבדוס - מסכה רכה ואוורירית בפורמולציה חדשה נקיה מפרבנים המיועדת לצנן ולהרגיע עור עדין, רגיש הנוטה לאדמומיות, באזור ה-T ,כנפות אף על המצח בין הגבות בקו השיער. מעושרת בשמן אובליפיכה העשיר בפיטוסטרולים וויטמינים במיוחד בבטא קרוטן, לתמיכה בהתחדשות העור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בטיפול ברוזציאה
    מיואשת
    07/04/2012

שלום רב,

אני בת 28, סובלת כ-5 שנים מרוזציאה. רוזציאה קשה. שמחמירה עם השנים.
    לפני כשנה וחצי אובחנתי ע"י רופא כחולת רוזציאה, אולם התסמינים היו קיימים גם קודם.
    במהלך השנים ניסיתי משחות שונות שרופאים מומחים בתחום העור המליצו לי עליהם, אולם ללא הועיל. אני חייבת לציין, שלא השתמשתי עם כדורים בעניין הזה.
    המצב בפנים שלי רק הולך ומחמיר.
    ולצערי, זה משפיע עליי בכל תחומי החיים..אני נמנעת מלצאת, להיפגש עם אנשים בגלל איך שהפנים שלי נראות.
    יש לי אדמומיות נוראית על כל המשטח של הפנים ופצעונים קטנים וחספוס בעור.
    כל מה שניסיתי לא עזר.
    כיום אני משתמשת עם המשחה של רובילאן בערב ובבוקר או קרם החלמה של חברת אוון, ושמה פודרה מייקאפ (אבקה) של אסתי לאודר בלבד מעל הקרם.
    אני שוטפת את הפנים רק עם מים, במשך הרבה זמן עד שהפודרה תצא.
    כל סבון שניסיתי, וניסיתי המון, והוצאתי כסף רב על סבונים יקרים ומכל הסוגים וקרמים שונים, אך זה גרם רק להחמרה במצב וליותר אדמומיות. כל פעם שהייתי שומעת המלצה על קרם או סבון הייתי קונה ומנסה, אך כלום לא עזר.
    כנ"ל לגבי עניין המייק אפ. אם הייתי שמה מייק אפ הייתי אדומה מאוד ששום דבר לא היה עוזר במשך כמה ימים.

בימים האחרונים, אני מתוסכלת ביותר שכן המצב בפנים שלי החמיר.
    אני לא יודעת מה לעשות, למי לפנות.
    אני מיואשת.
    מתביישת בעצמי.

אני מתחננת, מבקשת עזרה/המלצה מה עליי לעשות.
    מאיפה להתחיל כדי לגרום לשיפור בפנים שלי, ולהתחיל לחיות כמו בן אדם נורמאלי.

אשמח לתגובה מהירה בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בטיפול ברוזציאה

הוספת תגובה

• יפית כהן

מיואשת
    12/04/2012

יפית המקסימה!!!!

ראשית כל, אני רוצה לומר לך תודה רבה רבה על התגובה להודעתי...
    וגם על התגובות בכלל!! ישבת וקראתי תגובות שלך, שעזרו קצת להבין דברים...

לגבי שאלך, מעולם לא השתמשתי עם כדורים.
    רופא הראשון שאבחן את מה שיש לי בפנים טען שיש סבוריאה..רק לאחר כשנתיים הלכתי לרופא בהדסה והוא טען שיש לי רוזציאה. הוא הביא לי משחות כמו נוריטט ועוד.
    אך זה לא עזר.

אני מתבלטת האם באמת זה נכון עבורי ללכת ולקבל מרשם לכדורים,
    מאחר וראיתי הרבה תגובות של אנשים שזה לא עזר להם.
    האם באמת הטיפול בכדורים יכול להועיל??..

אני מאמינה שאולי מחוסר ידע, או הכחשה למצבי, מעולם לא טיפלתי נכון בפנים שלי.
    כיום, אף אחד לא רואה אותי בלי פודרה, וזה הדבר היחיד שאני שמה, מאחר ומייק אפ גורם לי לרגישות יתר ואדמומיות חזקה ופצעונים....(מזל שאני גרה לבד....אחרת גם כשהייתי הולכת לישון הייתי ישנה עם פודרה...:)

האם המייק אפ של חברת ססילי הוא היפולארגני?
    ומיועד גם לעור רגיש??...האם ידוע לך על אנשים שיש להם רוזציאה והשתמשו בו והיו מרוצים?..

לגבי סבון, אני כמעט ולא משתמשת עם סבון, אלא עם מים..
    והחלטתי באמת לחפש סבון טוב שאולי יכול להיות טוב לי.
    על איזה סבון היית ממליצה למישהי עם עור סופר רגיש, מלמד הרוזציאה?..

קניתי לא מזמן סבון (קצת יקר- 170 ש"ח..) של חברת רובילאן,
    ובמרכיבים מופיע החומר SOUDIUM DEXTRAN SULFATE
    האם זהו חומר דומה לSLS, והאם יש להימנע מהשימוש בו?...האם את מכירה את המוצר? והאם הוא אכן יעיל?...

שאלה נוספת לפעם זאת...ומקווה שאני לא מטריחה אותך יותר מידיי....
    באיזה קרם לחות היית ממליצה לי להשתמש ובאיזה תדירות...

תודה רבה רבה...
    וחג שמח!:)!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפית כהן - תגובה

יפית כהן
    18/04/2012

הי,

בהתייחס לשאלותייך, נוריטט הינו תכשיר למריחה טופיקלית המכיל חומר פעיל בשם
    Metronidazole. זהו למעשה תכשיר הניתן בד"כ כקו טיפולי ראשון. הטבה נראת רק לאחר מס' שבועות של שימוש. לא ציינת כמה זמן השתמשת בקרם ובאיזה תדירות ?

שנית, טיפול תרופתי בליעתי כדוגמת אנטיביוטיקה אינו צריך להרתיע אותך. כמובן שהכל תלוי בסימפטומים בעור פניך ובתת הרוזצאה וכמובן שההשפעה הינה אינדווידואלית ממשתמש למשתמש. בכל מקרה תמיד תוכלי להיוועץ ולקבל חוות דעת רפואית נוספת.
    בנוסף, במידה ובעור פניך אדמומיות וגם פצעים לרב תוכלי לפנות לבית חולים איכילוב
    למח' עור על מנת לבדוק אם תוכלי להשתתף במחקר של אנטיביוטיקת מינוציקלין
    המגיעה בתצורה של קצף והניתנת למריחה על העור.
    על מחקר זה תוכלי גם כן לקרוא בפורום.

באשר לקרם לחות, חב' La Rosh Posay -מוצרים הנימכרים בבתי מרקחת פרטיים. לחברה מגוון מוצרים היפואלרגנים המיועדים לעורות הרגישים ביותר.
    לחב' סבונים ללא סבון המיועדים לעורות הרגישים או אטופים.

באשר למייק אפ של סיסלי, מיועד לעורות הרגישים אינו קומדוגני . תמיד תוכלי לבדוק את יעילותו ומרקמו בסניפי הפארמים השונים טרם רכישה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בטיפול ברוזציאה - טיפול ב-IPL

איריס לוי
    01/06/2012

שלום רב,
    בהסתייגות שלא ראית במה מדובר, אחת מהשיטות הקיימות היום בטיפול ברוזיצאה או סבוריאה בפנים הוא טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL - קרן אור המביא לכיווץ כלי הדם המורחבים בעור ולהפחתה ניכרת באדמומיות.

קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט).

בטיפול בנימי דם בפנים, קרן האור בטכנולוגיית IPL - מתבייתת על הפיגמנט בנימי הדם, שהוא אחד ממרכיבי ההמוגלובין בנימים, ברגע שהאור פוגע בו ההמוגלובין נקרש, הזרימה בנימים נפסקת והם עוברים תהליך של ספיגה ונעלמים, כך נמנעת הופעתו החוזרת של הנים במקום המטופל.

הטיפול משולב עם סדרת מוצרים שפותחה במיוחד עבור הסובלים מרוזציאה וסבוריאה בפנים המלווים מאדמומיות, רגישות וקופרוז, מבוססת על המחקרים האחרונים בתחום הקוסמטיקה ואסתטיקת העור. מכילה ריכוז גבוה ופעיל של תמציות צמחים המרגיעות ומחזקות את מנגנון החיסון הטבעי של העור וויטמינים חיוניים הכוללים נוגדי חמצון רבי עוצמה המגנים על העור מפני פגעי הסביבה מצמצמים ומכווצים את נימי הדם ושומרים על רמת לחות אופטימאלית בעור. תכשירים יעילים לטיפול ביתי קבוע בעור הפנים לשימור המצב לאורך זמן.

עקרון הפעולה של טכנולוגיית IPL הינה החדרת אנרגית אור חזקה ההופכת לאנרגית חום מרוכזת וממוקדת מבלי לפגוע בסביבה הקרובה. האור אותו מקרין המכשיר חודר לשכבות העור העמוקות ופותר את הבעיה לעומק ומהבסיס.

אחד היתרונות העיקריים בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, למעט אדמומיות נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת. אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.

בדומה לכל בעיית עור אחרת, הרוזציאה מושפעת מגורמים תורשתיים וסביבתיים כאחד. גורמי הסמקה משתנים מאיש לאיש, אך מחקרים הוכיחו כי יש מספר גורמים משותפים, כגון: מזג אוויר חם, מוצרי קוסמטיקה מסיימים, תרופות, בעיות בריאות נפשיות, מאמץ גופני, מחלות שונות, מוצרי מזון כדוגמת גבינה או שוקולד, פירות וירקות מסוגים מסוימים, אוכל חריף צריכה מוגזמת של אלכוהול, בשר משומר, מזג אוויר קר, לחות, סטרואידים, מוצרי חלב ומשקאות חמים הם אחדים מהגורמים העלולים להוביל להתפרצותה של הרוזציאה ומאוחר יותר להחמרתה ועל כן חשוב להקפיד על תזונה נכונה ואורך חיים מתאיםהרבה סבלנות והתמדה וכמובן לא להתייאש...!

כתבות נוספות ומידע רב ניתן למצוא באתר הבית שלי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפית כהן....
    דנה
    06/04/2012

שלום לך, קודם כול אני מודה לך מאוד על תשובתך המפורטת ועל הבדיקות שביצעת
    אני אתחיל לפי הסדר:

- לפני כשנתיים הגעתי לרופאת עור בעיר שלי, כאשר הסברתי לה שמפריע לי הכתמי שמש שיש לי על הפנים, והיא אמרה "אין מה לעשות! אבל אני רואה שיש לך אקנה( כולה 4 פצעונים) והיא נתנה לי משחה שעשתה לי קילוף מסיבי ושריפה ב3 אזורים בפנים וכתוצאה מכך יש לי היום אדמימות ונימי דם. כמובן שלא הבנתי את המרכיבים בזמנו: חומצה סליצילית ועוד מרכיבי קילוף למיניהם. עכשיו אני מסתכלת ובודקת כול דבר, גם יש לי יותר ידע היום. גם לפני כן היה לי רוזציאה,(מעט אדמימות וגלי חום)אך לא ידעתי מה פשר התופעה אז.

-אני הולכת לרופאי עור שוב ושוב וכול אחד בא לי בטענה שאין תרופה לזה! דבר שמאוד הרגיז אותי ,אמרתי להם זה לא שאין תרופה זה שחסר לכם ידע! אגב, למה שלא ייבאו תרופות מחו"ל בשביל המחלת עור?! כיום יש תרופות מיובאות לכול דבר, ואפילו לבעיות פחותות מזה. לדעתי צריך לעשות משהו ולא לשתוק. אם נשתוק הבעיה לא תיפטר מעצמה ,רק אנחנו נמשיך לסבול.

- בנוגע למינוציקלין, שניתנת לבליעה,קראתי (אולי פה)שמישהי לקחה את התרופה במשך כשנתיים ,וגילו אצלה גידול סרטני בגלל התרופה.כול אחד שיעשה את החישובים שלו.

-שמעתי על הניסוי שביה"ח עשה , קראתי שהוא התחיל לפני שנתיים או שזה ניסוי אחר ואני מתבלבלת, ולא היו רשומות התוצאות,אשמח לשמוע התקדמות...

-בכול אופן אני חושבת שמשחה/תרופה הניתנת למריחה טופיקלית , יכולה לתת תוצאות חלקיות בלבד, מקסימום יכולה להקל או לשפר. תרופה טובה הניתנת לבליעה ולמריחה חייבת לעשות את העבודה מבפנים ומבחוץ, נשמע יותר הגיוני ויעיל.אני מקווה שימצאו גם תרופה לבליעה.

-את צודקת בקשר לתרופת ROSDYN שהיא לא אמינה ב100% ,מההתחלה ראיתי שזה לא מאושר ע"י משרד הבריאות, מפני שהמחקר שעשו פרטי, סתם רציתי לברר.
    ומיד לאחר מכן ראיתי תרופות נוספות בחו"ל שדווקא כן מאושרות ע"י משרד הבריאות,אשמח לדעת מה דעתך עליהן: "sebarex", "oracea".

-את לא חושבת ששימוש יומיומי בקרם הגנה יכול גם להזיק בגלל החומרים הפעילים?
    - תרופות שמכילות אנטיביוטיקה לא יכולות להזיק לחולי רוזציאה?
    - אני ביומיום משתמשת במוצרים של NIVEA לעור מעורב,בגלל שהעור גם יבש וגם יוצאים לי מעט פצעונים לפעמים. אבל הוא מכיל אלכוהול (האם הוא מתאים לי היות והעור כזה דק ואדמומי?
    -מה דעתך על המוצרים של "Pevonia Botanica" שטוענים שיש טיפול וסדרה לכול בעיית עור כולל רוזציאה,קופרוז,אדמימות, ומבטיחים שהמוצרים שלהם אורגנים ומכילים צמחים וחומרים טבעיים בלבד.
    תודה לך,
    וחג פסח שמח שיהיה לכולנו!

לקביעת תור
    סגירה
    יפית כהן....

הוספת תגובה

• יפית כהן.... - תגובה

יפית כהן
    08/04/2012

דנה שלום!

בהתייחס לשאלותייך, אשתדל לעשות קצת סדר על מנת שכלל הגולשים יבינו את עקרונות השימוש באנטיביוטיקה במקרה של רוזצאה ובכלל! וכמובן שאתייחס למחקר חשוב ביותר המתקיים בימים אילו בביה"ח איכילוב במח' עור. מחקר המשלב טיפול מריחתי של אנטיביוטיקה מסוג מינוציקלין. אנטיביוטיקה המגיעה בצורה פרמקולוגית של קצף למריחה על העור היחידי והבלעדי בעולם!

כפי שציינתי בתשובתי האחרונה, האנטיביוטיקה הנירשמת לחולי רוזצאה הינה סיסטמית
    קרי, בליעתית ואו טופיקלית למריחה על העור.

אנטיביוטיקה בליעתית הנירשמת בד"כ הינה טטרציקלין במינון של 250mg פעמיים ביום
    למס' שבועות, ו/או ניגזרותיה כדוגמת מינוציקלין במינון של 50-100mg ליום הניתנת גם במיקרים של אקנה פוסטולרית(פצעים מוגלתים), ובנוסף במקרים שהחולה לא הגיב כלל לטטרציקלין . אנטיביוטיקה נוספת גם היא נגזרת של טטרציקלין מסוג דוקסיציקלין והנרשמת גם לאקנה ניתנת במינון של 50-100mg .

מעבר לפעילותה של האנטיביוטיקה בהפחתת חיידק ה- P.acne המעורב בהתהוות (Pathogenesis) של מחלת האקנה או במצבים של אקנה רוזצאה
    ידוע כי עיקר פעולתה נעשה בהפעלה של מנגנונים ותהליכים אנטי דלקתיים ובכך יעילותה
    במקרים רבים של רוזצאה!

מנגנונים אלו הינם:
    א.דיכוי פעילותם של קבוצת אינזימים מסוג Matrix metalloproteinases
    אינזימים אלו מעורבים בהתהוות דלקת וגורמים לשבירה (degradation)של סיבי חלבון הקולגן בעור.

ב.מדכאים או מפחיתים סינתזה /ייצור של Nitrice Oxide בתאי העור .
    Nitric oxide- גורם להרחבה של תל כלי דם ומשפיע על דלקתיות.

ג.וויסות או דיכוי פעילות של ציטוקינים המשחררים חומרים מעוררי דלקת כדוגמת
    (Tumor necrosis factor alpha, Interleukin-1 beta ).

ד.פעילות אנטי אוקסידנטית כנגד פעילות כמותקטית של נטרופלים
    ( Neutophil Chemotaxis) הגורמת בסופו של דבר גם לייצור של רדיקלים חופשיים (ROS).

לא אוכל להסכים לטענה כי שימוש ארוך טווח באנטיביוטיקה יכול לגרום לסרטן!
    במיוחד אם נוטלים אותה לתקופה של מס' חודשים בודדים.
    יש הרבה מחקרים השוללים טענה זו אך כאמור הנושא אינדווידואלי על כן ארחיב בנושא זה בהמשך תשובותיי בפורום.

עם זאת לעיתים נוצרות תופעות לוואי כתוצאה של שימוש אנטיביוטי כדוגמת עמידות של חיידק ה- P.acne כתוצאה משימוש ארוך טווח!
    במינוציקלין תופעה זו יותר נדירה. פוטוסנסטיביות כתוצאה מחשיפה לשמש, תופעות לוואי נוספות כתוצאה משמוש של מינוציקלין: פיגמנטציה כחולה אפורה בעור, כתמים בשיניים, כאבי ראש, הפרעות זמניות בראיה או ראיה כפולה (Diplopia), סחרחורות
    (Vertigo) ועוד.

באשר למחקר המתבצע במח' עור בביה"ח איכילוב, המחקר משתמש בקצף (foam), למריחה על העור . הקצף מכיל אנטיביוטיקה מסוג מינוציקלין כחומר פעיל ובכך המהפכה!
    נכון להיום לא היתה קיימת אנטיביוטיקה מסוג מינוציקלין למריחה על העור בעולם מאחר וקשה היה לייצב חומר זה! בנוסף, עצם המריחה על העור מבטלת את האפשרות להשתמש במינון גבוה של חומר פעיל ובכך הדבר מבטל כמעט את כל תופעות הלוואי הנראות עם השימוש במינונים גבוהים בליעתיים של אנטיביוטיקה!
    בנוסף, התכשיר אינו מכיל כל חומרים משמרים הידועים כמגרים מאד את העור!

באשר לתכשיר של חב' Nivea המכיל אלכוהול,ממליצה להימנע משימוש בחומרים במכילים אלכוהול בכלל!!

באשר לתרופות לרוזצאה הקיימות בארץ או בעולם, אדגיש ואומר כי הטיפול הניתן בארץ והתרופות הקיימות בארץ זהות לתרופות הקיימות בעולם. יכול להיות שבחול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות...

דנה
    09/04/2012

היי יפית, אני אשמח אם תוכלי לענות לי על כמה שאלות:

-שימוש יומיומי בקרם הגנה יכול גם להזיק בגלל החומרים הפעילים?

- אני ביומיום משתמשת במוצרים של "Nivea" לעור מעורב,בגלל שהעור שלי גם יבש וגם יוצאים לי מעט פצעונים לפעמים. אבל הוא מכיל אלכוהול (האם הוא מתאים לי היות והעור כזה דק ואדמומי?

-מה דעתך על המוצרים של "Pevonia Botanica" שטוענים שיש טיפול וסדרה לכול בעיית עור כולל רוזציאה,קופרוז,אדמימות, ומבטיחים שהמוצרים שלהם אורגנים ומכילים צמחים וחומרים טבעיים בלבד.

- את הקרם ההגנה אני שמה בבוקר לפני האיפור בלי קרם לחות, כדי לא ליצור עומס, ואני מורחת אותו פעמיים ,התחלתי להשתמש בקרם ההגנה לפנים של ד"ר פישר מס 45 לעור רגיש ביותר , זה בסדר?

- מה את אומרת על נטילת ויטמינים בנוסף בכדי לשפר את מראה העור כגון: A,E,C(או שאין קשר?) אבל אחרי הכול הם נמצאים בהרבה מוצרים כמו,קרם לחות .

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפית כהן.... - תגובה - תגובה

יפית כהן
    09/04/2012

המשך לתשובתי הראשונה

הטיפול ברוזצאה בארץ ובעולם והתרופות הנרשמות להפרעת עור זו הינן זהות.
    בחול יכול להיות שיש שימוש בתרופות אתיות כלומר תרופות מוגנות פטנט, שרק מי שפיתח אותן רשאי ליצרן ואילו בארץ בחלקו נעשה שימוש של תרופות גנריות קרי, תרופות המכילות בדיוק את אותו חומר פעיל כמו התרופה המקורית (תרופה אתית), ומחקות את משך הפעולה בגוף של התרופה המקורית. אך החומר הפעיל הינו אותו חומר!

באשר לרופאים, אציין כי יש רופאים אשר דואגים להתעדכן, לקרוא ספרים, ללכת לכנסים ועוד ויש כאילו שפחות. אציין עוד את מגבלת הזמן הקיימת לכל מטופל ומטופל ופה מתחילה הבעיה !

באשר לקרמים ו/או תכשירים אלכוהול מומלץ להימנע!!!!

באשר לחב' קוסמטיקה חשוב לבדוק מה המרכיבים בקרם שכן יש לצערי, הרבה הבטחות! חשוב לבחור קודם כל קרם לחות המכיל חומרים המשקמים את שכבת המחסום של העור ושנית חומרים אנטי אינפלמטורים!
    חב' Pevonia Botanica - חב' טובה מאד, מניסיוני לא ראיתי השפעה דרמטית בהקטנת האדמומיות. כמובן שיש שוני בין משתמש למשתמש! ואשמח לקבל חוות דעת נוספות. באשר לקופרוז שכבר קיים בפנים מניסיוני שימוש במכשור של מחט חשמלית
    יכול מאד לעזור.

באשר לקרם הגנה, חובה ושוב חובה להשתמש בקרם הגנה! כשימוש יום יומי!!
    השמש גורמת לשחרור חומרים פרו אינפלמטורים המחמירים את האדמומיות והדלקתיות
    כמובן שלא כל קרם מומלץ וכאן חשוב מאד לבדוק את המרכיבים בקרם. שכן ,קיימים מסנני קרינה כימיקלים אשר עם החשיפה לשמש מתפרקים ובכך יכולים גם ליצור תגובה לא רצוייה בעור! על כן מומץ להשתמש בקרם עליו רשום Photostable.
    לצערי, נכון להיום כמעט ואין חב' המציינות מושג זה על מוצריהם!

מומלץ להשתמש בקרם הגנה המכיל מסנני קרינה אנאורגנים מסוג Zinc Oxide או Titanium Dioxide החומרים הנ"ל אינם מגרים את העור!
    מומלץ להשתמש בקרמים המכילים סיליקונים מסוג simethicone או dimethicone על פעילותם ותפקידם של סיליקונים ארחיב בהמשך.

מומלץ להימנע מקרמים המכילים מסנני קרינה כימיקלים בעלי נטיה להתפרקות בשמש כדוגמת: para- aminobenzoic acid, Cinnamates, Benzophenones
    קרם הגנה של חב' La Rosh Posay מומלץ אף הוא לעורות הרגישים. החיסרון שמכיל אלכוהול.

באשר לקרם הגנה של דר' פישר, ממליצה לך לבדוק מרכיבים!
    קיימים הרבה מאד קרמים המומלצים לעורות רגישים, אך מבדיקה ניתן לראות שמכילים לדוגמא אלכוהול ועוד

באשר לקרם הגנה ממליצה להשתמש בקרמים של חב' Avene . מטרתי לא לעשות להם פרסומת אלא הקרמים מיועדים לעורות רגישים, אינם מכילים אלכוהול, אינם מכילים חומרים משמרים מסוג פארבנים, אינם קומדוגנים, נספגים מצויין בעור וכמעט ולא משאירים מעטה לבן, היפואלרגיים, וכמובן שמכילים מזעור של מסנני קרינה אנאורגנים דבר ההופך אותם כמעט לבלתי ניראים במריחה על העור. בנוסף, רב מסנני הקרינה במריחה באזור העינים מעקצצים ואפילו שורפים!

לגבי ויטמינים אשר חלקם מתפקדים כאנטי אוקסידנטים, ממליצה מאד כמריחה טופיקלית! אנטי אוקסידנטים תומכים במחסום ההגנה של העור . אנשים אשר להם מצבים פתולוגים בעור כמו רוזצאה, אסמה של העור סבוראה המריחה חשובה ביותר שכן
    יש ליקוי במחסום ההגנה דבר המתבטא גם בתהליך מהיר של אידוי מים מהסביבה הפנימית ולכן העור יבש או מיובש. בנוסף, שמש מדללת את האינזמים האנטיאוקסידנטים החשובים הקיימים בעור. אינזימים אלו הינם קטאלאז, גלוטטיון פרוקסידאז וסופאראוקסיד דיסמוטאז . נטילה של ויטמינם סיסטמיים תמיד רצויה אך יש להיוו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמת.....

דנה
    11/04/2012

*ניסיתי לחפש את המוצרים של חברת אבנס אבל לא מצאתי באזור מגוריי.
    איפה אוכל לרכוש אותם?
    *וקרם הגנה של איזה חברה את ממליצה לנסות?
    *לגבי חברת פבוניה בוטניקה, איך את יודעת שהם לא יעילים? את מכירה בנות שהשתמשו במשחות של החברה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופאים מומחים
    דנה
    31/03/2012

שלום רב,
    האם אתם מכירים רופאי עור מומחים לבעיית הרוזציאה באזור חיפה? שמקבלים מבוטחי קו"פח כללית? תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    רופאים מומחים

הוספת תגובה

• רופאים מומחים - תגובה

יפית כהן
    04/04/2012

דנה שלום,

בהתייחס לשאלותיך, מכירה רופאים מצויינים מקופ"ח כללית אך מאזור המרכז.

לדעתי, כדאי לעשות מאמץ וכמובן אם אפשרי מבחינתך להגיע לאזור המרכז.

דר' אורה שיפר- מפת"ח
    דר' יוסף שירי- ר"ג

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה לרוזציאה
    דנה
    31/03/2012

שלום,
    אני בת 23 וסובלת מגיל קטן מרוזציאה שאף החמירה בשימוש בחומרים שונים שמלווה עכשיו גם בנימי דם בפנים ואדמומיות ופצעונים.
    אילו משחות או תרופות קיימות בשביל למגר את התופעה?
    קראתי באינטרנט על משחת "ZENMED"
    ועל תרופת "Rocadyn" שניתנה למטופלים חולי רוזציאה בארה"ב במסגרת מחקר ותוצאותיה נראות מרשימות.
    ומה דעתך על טיפולים בלייזר לטיפול במרכיב הוסקלרי? האם יכול להזיק אפילו?
    האם את מכירה את הטיפולים הנ"ל? האם אפשר להשיג אותם גם בארץ?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה לרוזציאה

הוספת תגובה

• תרופה לרוזציאה - תגובה

יפית כהן
    04/04/2012

דנה שלום וברוכה הבאה לפורום!

בהתייחס לשאלותיך, חסרה לי קצת אינפורמציה לגבי החומרים בהם השתמשת?
    האם החומרים שנטלת הינם תרופתיים או קוסמטים?
    האם הנך נמצאת תחת מעקב של רופא עור?

מטרונידאזול (Metronidazole), חומצה אזלאית (Azelaic acid), סולפור (Sulfur),
    ו-Sodium sulfacctamide , ניתנים למריחה טופיקלית ובנוסף , ניתנת אנטיביוטיקה סיסטמית בליעתית ואו טופיקלית כטיפול אנטי אינפלמטורי (אנטי דלקתי) ואנטי קולגנוליטי (Anticollagenolytic).

אציין כי האנטיביוטיקה הניתנת לרוזצאה לשימוש סיסטמי, בליעתי ברב המיקרים הינה טטרציקלין ואו ניגזרותיה מינוציקלין (Minocycline), ו/או דוקסיציקלין (Doxycyline).

באשר לתרופת Rosadyn אשר לדבריך ניתנה למטופלים חולי רוזצאה בארה"ב במסגרת מחקר, למעשה המדובר בתוספת תזונתית המגיעה בצורה של קפסולות לבליעה והמכילה מינים שונים של צמחים. היצרן טוען כי תוסף התזונה מיועד להורדת אדמימות ורגישות בעור, נגעים פפולרים או פוסטולרים קרי קשריות או פצעים ועוד.

מבדיקה שערכתי בכתבי עת רפואיים מובילים המאגדים את כל המחקרים העכשווים לא הוזכר כלל תכשיר זה ולא מצאתי כל תימוך מחקרי , בנוסף אם תיכנסי לאתר היצרן מצויין במפורש כי "These stetements have not been evaluated by the FDA. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or "prevent any disease"

לעומת זאת אציין כי קיים מחקר עכשווי לחולי רוזצאה בביה"ח איכילוב במח' עור.
    המחקר מיועד לחולים אשר בעור פניהם גם אדמימות וגם פצעים או פצעונים-
    קרי, רוזצאה פפולרית פוסטולרית.
    בימים הקרובים אפרט לגבי מחקר חשוב זה. אציין כי המחקר מבוסס על אנטיביוטיקה מסוג מינוציקלין המגיעה בתצורה של קצף Foam (מהוגן בפטנט והיחידי בעולם) למריחה טופיקלית.

אציין במה זו לשתף בקיום מחקר זה את כלל הגולשים אשר בעור פניהם אדמימות ופצעים דמויי אקנה. לפרטים נוספים ניתן לפנות לדבורה מתאמת המחקר בטלפון:
    03-6973768

אציין כי ההשפעה האנטי דלקתית של אנטיביוטיקה מועצמת במידה ומשלבים קרמים המשקמים את שכבת ההגנה של העור(Barrier), קרם לחות המכיל גלוקונולקטון מומלץ ביותר!

פרוצדורות המשלבות ליזר לטיפול בנימי הדם ואו אדמימות קיימות. הפרוצדורה לא מתאימה לכל חולה ולכן אנמנזה מדוייקת חייבת להערך על ידי איש מקצוע המומחה לליזרים. חיסרון הטיפול יכול לגרום לכוויות ותוצאות לעיתים אינן ארוכות טווח וכמובן מחיר הטיפול לא מבוטל. דר' דוד פרידמן רופא עור ודר' לפידות מתמחים בסוג טיפול זה.

לגבי משחת Zenmed- מכירה משחה זו . לאחר בירור יותר מעמיק אכתוב את חוות דעתי המיקצועית.

ולסייום עם בוא האביב וחודשי הקיץ ממליצה מאד ואפילו בגדר חובה להשתמש בקרם הגנה רחב טווח קרי, UVA ו- UVB. תכשיר בעל מקדם הגנה spf30 ומעלה מומלץ ביותר. יש להתמרח כחצי שעה לפני החשיפה לשמש בכמות של 2mg לכל סמ' מרובע. מריחה כל שעתיים במידה וחשופים לשמש. מומלץ להשתמש בקרם הגנה אשר מכיל מרכיבים סיליקונים כדוגמת simethicone או dimethiicone. מומלץ להימנע ממרכיבים כימיקלים כדוגמת cinnamates, para aminobenzoic הידועים כמגרים את עורם של חולי רוזצאה ו/או אנשים אשר עורם רגיש ביותר!

מסנני קרינה אנאורגנים מסוג Zinc oxide ו/או Titanium dioxide מומלצים !

לסיום, מומלץ להימנע מסבונים המכילים SLS או סבונים מוצקים (Bar) המכילים חומר בשם Sodium alkyl carboxylate. סבונים מוצקים יכולים לגרום לדנטורציה לשינוי במבנה החלבונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדשה בפורום+שאלה לגבי פילינגAHA
    אור
    19/03/2012

אז קודם כל שלום
    בשנה האחרונה אובחנה אצלי ספק רוזציה ספק אקזמה כרונית בעור הפנים,
    כמובן שהפסקתי לחלוטין את השימוש בפילינגים מגורגרים ומסיכות למיניהן, ונשארתי רק עם קרם לחות וקרם עיניים מחב' ג'רנטיק שנראה כי הוא מרגיע את הפריחה/אדמומיות.
    מקריאה פה בפורום התוודעתי לחב' ניאוסטרטה ומפישפוש באתר שלהם הסתקרנתי בעיקר מהפילינג שלהם בשם Exuviance Performance Peel AP25 המכיל aha ו -pha.
    האם זה בטוח לשימוש במקרים של רוזציאה או אקזמה? ובכלל האם מוצרים המכילים חומצה גליקולית בטוחים לשימוש בעור בעל רוזציאה ? האם ידוע לך היכן משיגים את המוצרים שלהם פה בארץ?עד לאחרונה מעולם לא שמעתי על החב' הזאת.
    בתודה גדולה מראש,
    אור.

הוספת תגובה

• חדשה בפורום+שאלה לגבי פילינגAHA - תגובה

יפית כהן
    24/03/2012

אור שלום וברוכה הבאה לפורום!

רוזצאה ואקזמה כרונית בעור הפנים הינם מצבים דלקתיים אקוטים בעור אך בשונה מרוזצאה אקזמה כרונית יכולה להצביע לעיתים גם על מצב אלרגי או תגובה אלרגית לחומרים אלרגנים(מעוררי אלרגיה), כדוגמת קרדיט האבק. בנוסף, נטייה גנטית או היסטוריה משפחתית של אקזמה או אסמה וחוסר איזון בפעילות מערכת החיסון נימנים אף הם כגורמים להתפרצות מצב כרוני זה.

הטיפול הרפואי הניתן למצבים של אקזמה או אקזמה כרונית הינו סטרואידים טופיקלים, אנטי היסטמינים בליעתיים, חומרים המדכאים את פעילות מערכת החיסון
    (Immunosuppressant action), ואף אנטיביוטיקה. אציין עוד כי סטרואידים אינם מומלצים כלל לשימוש במצבים של רוזצאה.

חשוב להבין מהי האנמנזה בעור פנייך? האם מדובר ברוזצאה או באקזמה?
    שכן הטיפול הרפואי שונה במהותו.

חשוב לציין כי הן ברוזצאה והן בהפרעת עור כמו אקזמה קיימת בעייתיות במחסום ההגנה של העור (Barrier), ומשכך חל תהליך מהיר יותר של איבוד מים מפנים העור לסביבה החיצונית (Trans epidermal water loss),
    דבר המשפיע על תכולת המים בתת שכבה החיצונית של העור סטרטאום קורנאום וכתוצאה עור יבש ומיובש יותר!

השימוש בקרם לחות חשוב ביותר! מומלץ מאד להשתמש בקרמים פיזיולוגים "נושמים" אשר אינם אוטמים את העור. מומלץ קרמים נטולי בישום, נטולי חומרים משמרים מסוג פארבנים (Paraben). בנוסף, קרמים המכילים שיבולת שועל (Oatmeal),מומלצים ביותר לעורות רגישים/אדמומיים כדוגמא מוצרים של חברת A-derma הנימכרים
    בסופר פארם.

מומלץ מאד להימנע משימוש בסבונים המכילים את החומר Sodium Lauryl Sulfate

שימוש בקרם הגנה בעת החשיפה לשמש הינו חובה! מומלץ להשתמש בקרם המכיל מסנני קרינה אנאורגנים כדוגמת תחמוצת Zinc oxide ו- Titanium dioxide

בהתייחס לשאלתך, פילינגים המכילים חומצות פרות AHA והמכילים חומצה גליקולית(מופקת מקנה סוכר), אינם מומלצים כלל למצבים של רוזצאה או אקזמה.
    הפילינגים עלולים לגרות עד מאד את העור ולכן מומלץ להימנע מהשימוש בהם!

חומצות PHA- דור מתקדם של חומצות המיועדות לעורות היותר רגישים. אציין כי לחב' Neostrata
    מוצרים המכילים לקטוביוניק אסיד (Lactobionic acid), חומר הידוע כמשקם את מחסום ההגנה של העור ובעל תכונות אנטי אוקסידנטיות וכמובן אינו מגרה את העור.
    את מוצרי החברה ניתן לרכוש בקרב רופאים או קוסמטיקאיות אשר עברו הכשרה
    אציין כי קיים מגוון רחב ביותר של מוצרים אך חלקם לצערי, אינם נמכרים בארץ.

בברכת שבוע טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אקנה יכול לגרום לרוזציאה
    קרן
    11/03/2012

היי
    האם אקנה בעבר שנשאר ונשאר יכול לגרום להתפרסות של רוזציאה?
    יש קשר בין הדברים?

הוספת תגובה

• האם אקנה יכול לגרום לרוזציאה - תגובה

יפית כהן
    19/03/2012

מיטל שלום,

ראשית, מתנצלת על העיכוב בתשובתי, שפעת שקצת הסתבכה ניטרלה אותי למס' ימים.

בהתייחס לשאלתך, ציינת שבעבר הופיע בעור פניך אקנה ונכון להיום האקנה נשאר.

מהי אם כן כוונתך האקנה נשאר? האם בעור פנייך נגעים/פצעים חדשים?

האם בעור פנייך סימניים אדומים או כהים כתוצאה מתהליך לא תקין של ריפוי פצע?

במידה וקיימים פצעים, האם חולף הרבה זמן עד שהפצעים נרפאים ונעלמים?

ושאלה האחרונה, האם אובחן בעור פנייך רוזצאה? או שהנך חוששת כי האקנה יוביל להתפרצות רוזצאה?

שאלתי מס' שאלות שכן לא פעם שואלים אותי אם אקנה יכול לגרום לרוזצאה ?ומאחר ולעיתים יש המאבחנים רוזצאה כאקנה רוזצאה ,אסביר לכלל הגולשים את ההבדלים המהותיים בן שתי הפרעות עור אלו.

,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

יפית כהן
    19/03/2012

מיטל שלום,

בהתייחס לשאלתך, ציינת שבעבר הופיע בעור פניך אקנה ונכון להיום האקנה נשאר.

מהי אם כן כוונתך האקנה נשאר? האם בעור פנייך נגעים/פצעים חדשים?

האם בעור פנייך סימניים אדומים או כהים כתוצאה מתהליך לא תקין של ריפוי פצע?

במידה וקיימים פצעים, האם חולף הרבה זמן עד שהפצעים נרפאים ונעלמים?

ושאלה האחרונה, האם אובחן בעור פנייך רוזצאה? או שהנך חוששת כי האקנה יוביל להתפרצות רוזצאה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

יפית כהן
    20/03/2012

הי מיטל,

מתנצלת על העיכוב בתשובתי אליך!

שפעת שקצת הסתבכה, ניטרלה אותי למס' ימים. תשובה מפורטת לשאלתך תענה
    במהלך היום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזציאה ומוצרים קוסמטיים
    חן
    27/02/2012

שלום,
    האם יש לך ניסיון עם הקרם של סבוקלם לטיפול ברוזציאה? אני יודעת שהוא מכיל בושם וזה לא מומלץ.
    האם יש לך המלצה ספציפית לסבון פנים עדין וקרם לחות שיתאימו לרוזציאה-הכוונה היא למוצרים שניתן לקנות בפארמים או בבתי המרקחת ללא מרשם.
    ושאלה אחרונה בקשר לקרם של אוון שנקרא-AVENE SKIN RECOVERY CREAM-שמתי לב שהוא מכיל שמן מינרלי בין המרכיבים הראשונים שלו. האם זה לא בעייתי לעור הסובל מרוזציאה?
    תודה ,
    חן.

לקביעת תור
    סגירה
    רוזציאה ומוצרים קוסמטיים

הוספת תגובה

• רוזציאה ומוצרים קוסמטיים - תגובה

יפית כהן
    02/03/2012

חן שלום וברוכה הבאה לפורום!

בהתייחס לשאלותייך, קרם של סבוקלם מרגיע אדמימות. סדרת סבוקלם מיועדת אכן לעורות הרגישים או למצבים של סבוראה ואדמימות בפנים.
    הקרמים מניסיוני האישי אינם מטפלים במצבים אקוטיים או כרוניים של אדמומיות בפנים .

אני אישית משתמשת לעיתים בג'ל הרגעה Soothing Gel למטרת ליחוח והרגעה
    של העור במצב של סבוראה. הקרם מרגיע מאד את הצריבה האופיינית ומלחח מאד. מניסיוני, הקרם אינו מעלים את האדמומיות הנילוות. עם זאת אשמח לשמוע חוות דעת נוספות.

בפארמים או בבתי מרקחת פרטיים תוכלי למצוא קרמים של חב' La Roche Posay. מסדרת Hydreane או Physiological.המוצרים הינם היפואלרגנים מיועדים לעור רגיש המאופיין בתחושת עקצוץ וצריבה. סדרת מוצרי הניקוי הינה ללא סבון, ללא אלכוהול, ללא חומרי צבע וללא פארבנים כדוגמת Physiologic Cleansing Milk.

בנוסף, אמליץ על מוצרים של חב' NeoStrata - נמכר ע"י רופאים ואו קוסמטיקאיות שעברו הכשרה לטיפול במוצרים. כעקרון, קיימים הקרמים מכילים
    חומצה לקטוביונית וגלוקנולקטון- חומרים מאד מלחחים הידועים כמשקמים את מחסום ההגנה של העור (Barrier).

באשר לקרם Recovery cream של חב' Avene-
    שמן מינרלי אינו מומלץ לאנשים הסובלים מפצעים כדוגמת במצבים של אקנה או במצבים של עור מאד שמן שכן החומר ידוע כקומדוגני קרי חוסם נקבוביות העור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזציאה וסבוריאה
    אישה
    15/02/2012

בת 57, לאחרונה התחלתי לסבול ממחלות עור: רוזציאה וסבוריאה על הפנים. עד לפני כמה חודשים היה לי עור כמו של תינוק. מימה מתפרצת הרוזציאה??. אני מטופלת באלטרוקצין וליפיטור האם זה מהכדורים??. יש לי בצד אחד של הפנים ליד האף פצעונים קטנים כמו נקודות אדומות ומתחת לזה נימים דקים בולטים. בזמן שאני מתרגשת או בלחץ אני מרגישה בעירה בפנים וזה נהיה יותר אדום. קיבלתי מרופא עור מרשם ג'ל רוזקס ושאקנה כדורים לחודש ימים מינוקצילין. אני מתלבטת אם בכלל להתחיל עם האנטיביוטיקה. בגלל כמה פצעונים בצד אחד של הפנים. לנסות תחילה עם הג'ל. מה דעתך? מימה זה נובע? האם זה לכל החיים? האם ג'ל יכולים לרפא גם מבלי לקחת כדורים? . אגב, יש לי על הקרקפת נקודות אדומות בגודל של סיכה וזה רגיש למגע. רופא עור אינו יודע מה זה. מה דעתך על הנ"ל??סליחה על מבול השאלות, ואודה לך מאד על התייחסותך לשאלותי.

לקביעת תור
    סגירה
    רוזציאה וסבוריאה

הוספת תגובה

• תגובה ליפית כהן

אישה
    17/03/2012

תחילה, מודה לך מאד מאד על תגובתך המהירה והמפורטת. שאלת לגבי הנקודות האדומות בראשי. ובכן: הן לא צורבות, לא מקושקשות. אבל מאד מעניין. הנקודות האודמות הן בגודל של סיכה, ומתרבות על כל איזור הראש, ואם לוחצים אם האצבע על הנקודה - היא ממש כואבת. זה נראה כמו קשור לכלי דם. גם כשהספרית חופפת לי את הראש - המגע רגיש. זה כואב רק אם אני לוחצית על הנקודות או מברישה את שיערי וזה נוגע על הנקודות האדומות. מה זה יכול להיות?!?!.אגב קראתי בעבר בעיתון שקופ:ח כללית הוציאה את המשחה/נוזל רוזקס מהמדף. מדוע??? עכשיו עלי לקנות אותו באופן פרטי.. תודה רבה רבה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מנורה כחול יכולה לעזור.?

אישה
    17/03/2012

יש לי בבית מנורה כחולה לחימום איזור מודלק על הגוף... . האם מותר לשים מול הלחיים ובכך לרפא את הרוזציאה ???ואם כן כמה זמן מותר לחמם את האיזור.?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מנורה כחול יכולה לעזור.? - תגובה

יפית כהן
    24/03/2012

בהתייחס לשאלתך, מנורה כחולה לא תרפא רוזצאה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליפית כהן - תגובה

יפית כהן
    24/03/2012

הי ושבוע טוב!

בהתייחס לשאלתך לגבי הנקודות האדומות בקרקפת, אציין כי לצערי מבלי לראות

את הסימפטומים הקיימים הרי שלא אוכל לאבחן במה מדובר.

יכול להיות שהנקודות האדומות הינן נגעים מסוג Shery Angioma- נגעים הנוצרים כתוצאה

מאנורמליות והתרבות מהירה (Proliferation) של כלי דם.

כאמור, אם הנך חברה בקופ"ח כללית, ממליצה לך לגשת לרופאת עור דר' אורה שיפר מפת"ח לאבחון נוסף.

בברכה,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע לא קיבלתי תשובה בפורום??

אישה
    18/02/2012

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו רוזציאה?
    תמי
    13/02/2012

שלום,
    כבר כמה זמן שבעיקר בלילה אני מרגישה עקצוצים קלים באיזור העיניים והלחיים. (כאילו שיתוש מטייל עלי).
    בנוסף מדי פעם מופיעים פיצעונים קטנים וגירוי בצידי האף (ליד הנחיריים).
    ואיזור העיניים, ליד הריסים ובין הריסים גם הוא לעיתים קרובות מגורה, אדמומי ולעיתים גם עם פצעונים קטנים.
    אדמומית באיזור הפנים אני לא ממש רואה, אך יתכן שקיימת.
    האם יתכן שהופעת הסימפטומים קשורה בגיל המעבר? אני בת 49.
    יש לי תת פעילות של בלוטת התריס ואני לוקחת כבר כמה שנים תירוקסין 75.

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    האם זו רוזציאה?

הוספת תגובה

• האם זו רוזציאה? - תגובה

יפית כהן
    17/02/2012

תמי שלום וברוכה הבאה לפורום!

בהתייחס לשאלתך אדגיש ואומר כי מבלי לראות את התסמינים בעור פניך, הרי שלבטח
    יהיה זה לא מיקצועי מצידי לקבוע עובדות ולאבחן אבחנות.

ממליצה לך ראשית להתייעץ עם רופא עור על מנת שיאבחן מהם התסמינים בעור פנייך
    אשמח אם תעדכני אותנו על מנת שאוכל להתייחס בפרוט יתר.

אציין בנוסף, כי אחד הסימפטומים הידועים הנראים בפניהם של אנשים הלוקים בתת פעילות של בלוטת התריס (Hypothyroidism), או (Underactive thyroid gland)
    הינו יובש קיצוני בעור ולעיתים אף חספוס במרקם העור על כן שימוש בקרם לחות מומלץ מאד.

באשר לגיל המעבר, ידוע כי עקב שינויים הורמונליים וירידה בהפרשת הורמון האסטרוגן
    וכתוצאה שינויים מהותיים במרקם העור וגמישותו. העור נהייה דק יותר ועל כן פגיע ורגיש לתופעות של גירויים ואלרגיות. בנוסף, קצב התחדשות העור או תהליך התקרנות העור איטי יותר. על כן, מומלץ מאד להשתמש בקרמים המכילים אנטי אוקסידנטים כדוגמת
    תה ירוק, ויטמין c ויטמין e פוליפנולים (מרכיבים טבעיים ביין אדום) וכמובן
    Co Enzym Q10 הידוע בשם Ubiquinone.

בנוסף, מומלץ שימוש במרכיבים לחותנים לליחוח העור וכמובן לא נשכח את חומצת השומן החופשית אומגה 6 או חומצה לינולאית אותה ניתן למצוא בשמנים צמחיים
    חומצה זו ידועה ביכולתה לשקם את מחסום ההגנה של העור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה התגובה????

תמי
    17/02/2012

ואיפה התגובה????????????????????????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתרת אדמומיות
    רותם
    31/01/2012

היי,
    אני סובלת מרוזציאה כבר כמה שנים, הבעיה היא שאני בהירה מאד כך שהאדמומיות בפנים מאד בולטת. מייק אפ לא עוזר כל כך, אני רוצה לשים המון מייק אפ ואם אני שמה מעט האדמומיות עדיין נראית לעין. מה עוד אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הסתרת אדמומיות

הוספת תגובה

• הסתרת אדמומיות - תגובה

יפית כהן
    07/02/2012

רותם שלום וברוכה הבאה לפורום!

אדמימות בעור הפנים ניתן לטשטש ע"י מייק אפ בעל כושר כיסוי טוב!

הבעיה היא שבד"כ הסרה וניקוי של מוצר זה מעור הפנים דורשת שימוש בתכשיר ניקוי, או דטרגנט אשר אינו מומלץ לעור הפנים.

עם זאת קיימים מספר מייק אפים המיועדים לעורות הרגישים, בעלי כושר כיסוי טוב

ואשר ניתנים להסרה בנקל כדוגמת מייק אפ של חברת סיסלי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפואה משלימה רוזציאה
    נתיב
    24/01/2012

האם יש איזשהו טיפולים אלטרנטיביים לרוסציאה?

לקביעת תור
    סגירה
    רפואה משלימה רוזציאה

הוספת תגובה

• רפואה משלימה רוזציאה - תגובה

יפית כהן
    24/01/2012

נתיב שלום וברוך הבא לפורום!

קיימים טיפולים אלטרנטיביים לרוזצאה החל משימוש בצמחי מרפא אנטיאינפלמטוריים

(אנטידלקתיים), נטרופתיה המשלבת בנוסף לצמחי מרפא גם תוספי מזון ותזונה נכונה וכמובן הומאופתיה.

עם זאת חשוב לציין כי כלל הטיפולים האלטרנטיביים הינם פליאטבים קרי,

מקלים על תסמיני המחלה אך אינם מרפאים אותה!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תזונה מומלצת
    ליאת
    16/01/2012

שלום יפית, קראתי כאן על תזונה שאינה מומלצת ברוזציאה כמו קפה ותה
    שאלתי היא האם ניתן קפה ללא קפאין, ותה ירוק?
    האם גם מוצרי חלב מחמירים את התופעה? והאם כדאי לעבור לחלב סויה?
    ועוד שאלה לגבי פצעונים קטנים בעור, אני מטופלת כבר שבוע ברוזקס בלילה ורובילאן בבוקר
    הפצעונים הקטנים עדיין לא נעלמו? האם הם אמורים לטפל גם בהם??
    שמתי לב גם שבשעות הבוקר הפנים נראות עם פחות אדמומיות ופצעים......
    תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי תזונה מומלצת

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תזונה מומלצת - תגובה

יפית כהן
    24/01/2012

ליאת שלום וברוכה הבאה לפורום!

בהתייחס לשאלותייך, אציין כי תזונה נכונה והימנעות מאכילה של מזונות הידועים כמחמירים את האדמימות האופיינית, מהווה מרכיב חשוב ביותר בהתמודדות, במניעה או בהקלה בסימפטומים האופייניים בעור הפנים במקרים של רוזצאה.

תה ירוק הינו אנטיאוקסידנט ומכיל חומר הנקרא Epigallocatechin- 3- gallate

פוליפנול הידוע כבעל השפעה אנטידלקתית ולכן מומלץ מאד בכל תפריט תזונתי.

חלב ידוע במיקרים רבים כמחמיר תופעת אקנה והיווצרות פצעונים שכן צריכה של חלב

ידועה כמעלה רמות של פקטור גדילה ( IGF-1) המשפיעה על הפרשת החלב .

על מנגנון פעולתו אפרט בהמשך.

רוזקס ורוביאלין הינם תכשירים בעלי פעילות אנטי דלקתית ולכן מיטיבים הם במקרים ובמצבים של האדמימות האופיינית.

כאמור, ממליצה להתייעץ בתזונאי ואו איש מקצוע מומחה שכן אציין כי תזונה ומיני מזונות
    משפיעים הם באופן אינדיבידואלי מאדם לאדם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים במפרקים
    בת שבע
    09/01/2012

האם כתמים לבנים במפרקים זה רוזציאה?

לקביעת תור
    סגירה
    כתמים במפרקים

הוספת תגובה

• כתמים במפרקים - תגובה

יפית כהן
    13/01/2012

בת שבע שלום וברוכה הבאה לפורום!

כתמים לבנים במפרקים אינם סימפטומים לרוזצאה!

עם זאת ממליצה לך להיוועץ ברופא עור לגבי אנמנזה והאבחנה המדוייקת

לגבי סיבת הופעת הכתמים הלבנים.

בברכת סוף שבוע חמים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה