מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי סגירת חצוצרותNaya16/05/2015
שלום לכם
יש לי שאלה לגבי הוצאת סליל ה essure מהחצוצרה.
אני שלושה חודשים אחרי היסטרוסקופיה לסגירת חצוצרות. לפני כמה ימים בוצעה היסטרוסקופיה אבחנתית כדי לבדוק את מצב הסליל והחצוצרות. מצד ימים היה בסדר והחצוצרה נחסמה. מצד שמאל 1.5 ס״מ מהסליל נמצא בחלל הרחם. עכשיו המלצת הרופא שביצע את ההיסטרוסקופיה הייתה להוציא את הסליל. השאלה שלי איך מוציאים את הסליל מהחצוצרה? דרך היסטרוסקופיה או כריתת חצוצרה בכלל?? התור שלי שנקבע אצל הרופא שלמה כהן הוא בעוד שלושה חודשים, לכן אני לחוצה ורוצה תשובה..
תודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי סגירת חצוצרות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו16/05/2015היסטרוסקופיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוספינקסענבלי15/05/2015
עשיתי צילום רחם וכתבו שמימין תמונה של הידרוספינקס האם זה יכול להעביר נוזל לרחם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוספינקס - תגובה
פרופ' ראול אורביטו16/05/2015תיאורטית כן
ראי מידע במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם מי להתייעץ
ענבלי16/05/2015אם מי אפשר להתייעץ עם רופא פריון או רופא שמנתח .אפשר לדעת לפי הצילום .אם זה מקרה לנתח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם מי להתייעץ - תגובה
פרופ' ראול אורביטו19/05/2015רצוי רופא פיריון, שיתרשם מהצילום ויבצע אולטרסאונד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פגם מילוי באיסטמוסשירי15/05/2015
שלום רב,
האם פגם מילוי באיסטמוס מקשה על כניסה להיריון? האם מחייב טיפול?
צילום רחם תקין מלבד התוצאה הזו.
כרגע בטיפולי פוריות עקב בעיית זרע של בעלי רוצה לדעת האם גם לי יש בעיה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי פגם מילוי באיסטמוס - תגובה
פרופ' ראול אורביטו15/05/2015לא אמור להיות ממעותי, כיוון שההשרשה גבוהה יותר
במידה ולא תהרי, ניתן לשקול בעתיד היסטרוסקופיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר צינתור חצוצרותלחילחי15/05/2015
כמה ימים אחרי צינתור חצוצרות(שהצליח) אפשר לקיים יחסים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר צינתור חצוצרות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו15/05/2015אין מגבלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרות סטומותא.א15/05/2015
הי.
אני אמא ל-4 בנות מדהימות. מאוד רוצה להרות על מנת להביא בן. לאחר צילום רחם נתגלה כי החצוצרות שלי סתומות. המליצו לי לעבור צינתור ואם לא יצליח אז לעשות הפריות. האם ישנה עוד דרך לנסות להרות? האם קיים מצב שהשהחצוצרות ייפתחו לבד? אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות סטומות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו15/05/2015אם החסימה קריבנית, הדרך לפתוח צינטור
אם מעונינת בבן, בכל מקרה תזדקקי לIVF עם איבחון טרום השרשתי
מציע שתפני להיוועץ עם מומחה פוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חצוצרות סתומות
א.א17/05/2015תודה על התשובה.
האם יש משהו מסוכן בחצוצרות סתומות?
עכשיו כבר כמעט שבועיים מאחר לי המחזור ובדרך כלל הוא די מדוייק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חצוצרות סתומות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו19/05/2015אם לא נובע מדלקת ( יש להזדהם), פרט לכך ומעבר למפורט במדור שאלות נפוצות בפורום, אין בעיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםאני14/05/2015
עשיתי צילום רחם ואלה התוצאות:הוזלף חומר ניגודי שככל הניראה ממוקם בנרתיק,אין לראות פיזור של חומר לחלל הרחם או חלל ציפקי,מומלצת קורלציה עם ממצאים קלינים ועל פי הצורך ניתן לחזור על הבדיקה,ברצוני לדעת מה זה אומר?ומה זה קורלציה עם ממצאים קלינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו14/05/2015לא הצליחו להחדיר חומר לרחם, מופנית לרופא מטפל להמשך בירור\ בדיקה כולל סונר ושקילת הפניה לצילום חוזר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצוצרות סתומותאולי13/05/2015
היי,
לאחר בדיקת אולטרסאונד התגלו אצלי חצוצרות חסומות דו צדדיות עם נוזל עכור.
האם כדאי לעשות גם צילום רחם?
בנוסף האם צנתור יכול לסייע במצב כזה?
והאם כדי לבצע IFV לפני כריתן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצוצרות סתומות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו13/05/2015אם האבחנה של הידרוסלפינגס ודאית, צילום וצינטור לא יקדמו\יעזרו
זקוקה להפריה חוץ גופית
לגבי המשמעות וצורך בניתוח, ראי פירוט בשאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בחצוצרה והריוןסימי12/05/2015
שלום רב,
לאחר נסיון ארוך בשעה טובה גיליתי שאני בהריון (אחרי בדיקת דם ביתא)
לפני מספר חודשים גילו לי נוזל בחצוצרה ובלי (או עם) קשר היתה לי דלקת באגן לפני חודש.
האם הנוזל שעדיין מצוי בחצוצרה עלול לפגוע בעובר? בהתפתחות התקינה של ההריון המיוחל ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל בחצוצרה והריון - תגובה
פרופ' ראול אורביטו13/05/2015לא אמור לפגוע בעובר
תתכן עליה בשיעור ההפלות בהשוואה לנשים ללא נוזל
ראי פירוט במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבושי ביוץ לאחר צילום רחם. מדוע?לי08/05/2015
שלום,
עברתי צילום רחם ביום ה 10 למחזור.
בד"כ יהמחזור שלי סדיר לגמרי . עשיתי מעקב זקיקים בחצי שנה האחרונה ותמיד הביוץ הוא ביום ה -21 למחזור.
אולם הפעם בדקתי את מצב הזקיקים ביום ה 17 למחזור ונאמר לי שהרירים תלת שכבתית ו8 מ"מ אבל הזקיקים בכלל לא קרובים לביוץ וממש קטנטנים.
יתכן שבגלל "הטראומה" שעבר הגוף בצילום הרחם נדחה מאוד הביוץ?
האמת שכלל לא חשבתי כאבים במהלך הבדיקה אבל לאחר הבדיקה חויותי דימום של 3 ימים.
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבושי ביוץ לאחר צילום רחם. מדוע? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו10/05/2015לא שכיח, אולם לעיתים סטרס בכל צורה (גופני ונפשי) יכול לשבש ביוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח לכריתת חצוצרהגל06/05/2015
בשל הריון מחוץ לרחם (עובר עם דופק). הניתוח היה שלשלום וכבר למחרת הניתוח החלו להופיע כתמים חומים-אדמדמים. ממה זה נובע? האם זה מחזור? לאחר הניתוח בטא ירדה ל1300 (בבוקר היא הייתה סביב ה10,000). מתי אפשר יהיה להתחיל סבב הפריה נוסף? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח לכריתת חצוצרה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו10/05/2015הדמם יכול להיות בעקבות הנפילה ההורמונלית
לגבי סבב נוסף, עליך להיוועץ עם הרופא המטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותענבל05/05/2015
אני מטופלת בivf ובצילום רחם האחרון ראו חצוצרות שאין מעבר לרחם .ואחת מוגדלת הרופא שלי טען שיכול להיות שזה מעביר נוזל לרחם ולכן אני לא נקלטת להריון . יש לציין שאין כאבים ולא רואים כלום באולטרסונד . ולפני 4 שנים עשיתי צילום רחם שראו את החצוצרה מוגדלת אבל אז לא היתה חסימה . והייתי בהריון אבל היה הפסקת דופק ונאלצתי לעבור גרידה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו05/05/2015עליך לפנות לרופא מטפל ולברר האם החסימה רחיקנית או קריבנית, אם רחיקנית ובנוכחות נוזל- רצוי להסיר את החצוצרה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה אחרי צילום רחםזהר28/04/2015
שלום,
ביום ראשון עשיתי צילום רחם שיצא תקין לחלוטין.
רציתי לשאול אם אני יכולה לעשות הזרעה ביום חמישי (5 ימים אחרי).
האם זה לא מוקדם מידי? האם צריך לחכות יותר זמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה אחרי צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו29/04/2015למרות שהנטיה היא לא לבצע 2 כניסות סמוכות לרחם (צילום והזרעה), למעשה אין מניעה
אולם, רצוי שתיוועצי עם רופאך המטל שייבצע- האם מוכן לעשות?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה לצילום רחם-פנינה27/04/2015
שלום,
בעלי ואני מנסים להיכנס להיריון שנה וחצי. בשתי בדיקות זרע נמצא ריכוז זרע נמוך אצל בעלי ותנועתיות לקויה. מפה לשם הפנו אותנו לרופא פוריות לנסות הזרעה ואם לא יצליח אז הפריה.
רופא הפוריות ישר שלח אותי לבצע צילום רחם. רציתי לדעת למה? הרי אנחנו יודעים ש"הבעיה" היא לא אצלי אלא בזרע של בעלי, אם כך למה אני צריכה לעבור את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה לצילום רחם- - תגובה
פרופ' ראול אורביטו28/04/2015צילום רחם מהווה חלק מבירור פוריות, והשיקול \ העיתוי לבצעו מצוי בידי הרופא המטפל
מציעלפנות לרופא ולברר את שיקוליו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםקרן מור16/04/2015
היי בנות
עברתי אתמול צילום רחם אומנם באופן פרטי, אבל חייבת לשתף אותכן שזה ממש לא נורא.הבדיקה עצמה לא נעימה כמו כל בדיקה פולשנית אבל בהחלט רחוקה מסיפורי האימה שרצים באינטרנט.
אני ממליצה לא לחסוך בתשלום וכן לבצע את זה באופן פרטי.תוך 8 דקות הייתי בחוץ.
אל תפחדו בנות זה ממש לא בדיקה נוראית
בהצלחה לכולן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה עלתה לך הבדיקה באופן פרטי?
פנינה27/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת היסטרוסלפילחילחי07/04/2015
עשיתי צילום רחום וכתבו שם לא נצפו שתי החצוצרות
BILATERAL PROXIMAL OBSTRUCTION , לא הודגם פיזור תקין של חומר ניגוד בחלל הצפק.
הרופא שלי אמר ששני החצוצרות סתומות ,
אפשר לעבור צינתור ולפתוח אותם? הוא המליץ להתחיל טיפול IVF , אני מעדיפה לפתוח אותם ולנסות להיקלט טבעי ... הדבר אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת היסטרוסלפי - תגובה
פרופ' ראול אורביטו08/04/2015אפשרי
חסימה קריבנית (פרוקסימלית) הינה האינדיקציה לצינטור חצוצרות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
לחילחי12/04/2015לא הבנתי , יש לי חסימה קריבנית , בצד הקרוב לרחם?צינתור חצוצרות באמת יהיה לי יעיל במצב כזה ..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
פרופ' ראול אורביטו13/04/2015אכן, בהצלחה
(ראי פירוט במדור שאלות נפוצות בפורום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)