מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות צילום רחםמימי09/11/2014
שלום מהנישואים הקודמים היו לי 2 הפלות בשבוע 18 ו22 הריון ע״י אקקלומין
מהנישואים הנוכחים הריון ivf של תאומים הפלה בשבוע 20 סהכ 3 הפלות
כרגע עושה בירור לגבי ההפלות עשיתי צילום רחם והתוצאות הן:
צואר במבנה תקין
רחם משונן חשד לפגם מילוי
חצוצרה ימנית ושמאלית הודגמה עם מעבר ופיזור תקינים
1-מזה רחם משונן חשד לפגם מילוי?????
2-האם זה בר תיקון???
3-האם בגלל הפגם לא יכולה להחזיק עובר???
אשמח לתשובה בהקדם תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו15/11/2014אחתהסיבות להפלות הינן מימצאים תוך ריחמיים, כמו הדבקויות, שרירנים או מחיצה.
פגם מילוי, מצריך היסטרוסקופיה אבחנתית לאיפיון המימצא התוך ריחמי ובמידת הצורך היסטרוסקופיה ניתוחית לטיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהבנת ממצאעינת06/11/2014
שלום,
ממצאי הצילום :לאחר הזרקת חומר ניגוד הודגם חלל הרחם בגודל צורה ומיקום תקינים.
אין פגמי מילוי.
שתי החצוצרות תקינות, משמאל פיזור תקין, מימין קולקציה של החומר הניגודי מתורמלת סביב קצה החצוצרה.
מה המשמעות של המשפט האחרון? השלכות על הטיפול הרצוי (הזרעה, IVFׂ)
בת כמעט 40, מנסים 8 חודשים, היריון אחר לא התפתח - הפלה בשבוע 7.
אודה מאוד להסבר.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהבנת ממצא - תגובה
פרופ' ראול אורביטו15/11/2014מדובר במימצא היכול להעיד על הדבקויות סביב חצוצרה ימין, ובעטין העדר פגישה בין זרע לביצית במידה והביוץ מימין
לאור גילך והעדות לבעיה מיכנית (הדבקויות), נראה לי ש- IVF הינו טיפול הבחירה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שאלות בנוגע לצילום רחם.שירן05/11/2014
בת 25 בעלת שחלות פוליציסטיות, אחרי 3 סבבים לא מוצלחים של איקקלומין כאשר בסבב האחרון לקחתי סרופן ולא הגבתי אליו. זרע תקין, אך למרות זאת בסבב הראשון הייתה הזרעה. כעת לקראת צילום רחם, ומעניין אותי לדעת מה יכול להיראות בצילום כאשר יש את הבעיה שלי? האם יש נטייה מוגברת לחסימות?
מה נותן צילום רחם אם הכל תקין? האם יש לו יתרון?
מה קורה כאשר יש איזושהי חסימה או נוזל, לביצית? הזרע לא מגיע אליה והיא מתפרקת בחצוצרה?
תודה, שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, שאלות בנוגע לצילום רחם. - תגובה
פרופ' ראול אורביטו15/11/2014כל הפרטים על צילום מצויים במדור שאלות נפוצות בפורום
צילום משקף את הרחם והחצוצרות, האם פתוחות ויכול להעיד גם על הידבקויות תוך ביטניות המפריעות למפגש בין זרע לביצית
בנשים עם PCOS אין יותר בעיות מיכניות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתיתהדס05/11/2014
שלום רב,
עשיתי צילום רחם ולאחריו היסטרו' אבחנתי והיסטרו' ניתוחי שלאחריו הומלץ לי שוב לעשות היסטרו' אבחנתי . העניין הוא שכבר חודשיים אין ווסת ! ואין הריון! האם ניתן לבצע בכל זאת את ההיסטר' האבחנתי? מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה אבחנתית - תגובה
פרופ' ראול אורביטו15/11/2014כן, בתנאי שלא בהריון
תתייעצי עם המבצע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה סתומהאור27/10/2014
בצילום רחם נאמר לי שהכל תקין מלבד מעבר חומר קלוש בצד שמאל
אלא שבגלל שחוק מרפי הומצא בשבילי צד שמאל אצלי הוא זה שמבייץ כבר הרבה מאוד חודשים ונשאלת השאלה מה עכשיו? מומלץ לעשות צנטור חצוצרות? אם כן זה מורכב יותר? הרופא ממשיך להיות אופטימי לגבי ביוץ בצד השני ואני לא רוצה יותר לחכות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרה סתומה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו15/11/2014ניתן לבצע צינטור סלקטיבי, אם כי חשוב מיכלול הנתונים, שיקבע את המשך הטיפול
עליך להיוועץ עם רופא פוריות מטפל המכיר את בעיתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם זו משימה בלתי אפשריתרמי27/10/2014
נשלחתי על ידי רופא פריון לעשות צילום רחם, כדי שבכלל יתחיל להסתכל עלי. הוא שכח לציין מה הבדיקה הזאת בכלל,אבל נעזוב את זה. אני צריכה לעשות אותה בשבוע וחצי הקרובים, בכללית מפנים רק לבית חולים בלינסון/השרון, אבל שם אומרים מצטערים אין לנו כרגע בכלל תורים פתוחים במערכת. איך עושים את זה? אני כבר לא יודעת מה לעשות. מעבירים אותי ממקום למקום וממרפאה למרפאה. גהנום הכללית הזאת. יש למישהי רעיון פשוט?
עוד שאלה - באחד המקומות כתוב להביא אישור שלא רגישים ליוד. איך יודעים אם אני רגישה ליוד? שאלתי מומחה לאלרגיות, והוא ענה לי שרק אחרי שנחשפים ליוד. אוקי..... עוד מלכודת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה לעזור
אור27/10/2014מניסיון אחרי טרטור ארוך שבסופו הרמתי ידיים -תתייעצי עם רופא מומחה שבהסדר במסגרת המושלם שלך או הפלטינום ...לפעמים העלויות לעשות זאת בפרטי בכלל לא נוראיות ואף שוות את זה...אני בכלל נתקלתי ברופא שאמר שזה מיותר לעשות זאת ועשה לי ישר היסטרוסקופיה ,איבחן את ההידבקות והפוליפ שהיו לי וטיפל בכל זה בניתוח אחד...כל זה ב13 דק
לעיתים הרופאים במרפאה הקרובה אליך לא מגדילים ראש(ויסלחו לי הטובים שבינהם) ועובדים לפי הספר ולפעמים אחד אחר שיביט על התמונה מבחוץ וימצא פתרון אחר יקל על החיים.... הסבל של הצילום רחם יכול להיחסך ממך-תלוי בבעיה כמובן...שווה בעיני בכל אופן.
א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקויותליטל21/10/2014
היי עשיתי צילום רחם אתמול ורציתי לדעת מה זה אומר
נצפו 2 חצרורות עדינות לכל אורכן ופיזור של חומר ניגוד בחלל הצפק מימין
משמאל הודגמה הצטברות חומר ניגוד בסמוך לחלקה האינפונדיבולרי של החצוצרה, הדבקויות?
בצילום אגן כעבור 20 דקות הודגם פיזור של חומר ניגוד בחלל הצפק וכן עדיין הצטברותו בסמוך לחצוצרה השמאלית.
אוכל לדעת מה זה אומר ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקויות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו25/10/2014החצוצרות פתוחות, אולם קיים חשד שסביב חצוצרה שמאלית קיימות הידבקויות תוך ביטניות העלולות להפריע במפגש בין זרע לביצית
מציע לפנות לרופא נשים להמשך טיפול פוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרות סתומותאורה20/10/2014
היי
תודה רבה על התגובה המהירה
האם קורה שלפעמים רואים חצוצרות חסומות בצילום רחם
ובצילום נוסף לא,
האם נתקלת במקרה כזה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות סתומות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו25/10/2014בחסימות קריבניות שכיח במעל רבע מהמיקרים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ ראול דילגת עלימיטל19/10/2014
בבקשה תענה על הודעה שהנושא שלה כאב דחוף. עדכון נוסף הכאב פחת אך לא נעלם לגמרי סביר להניח שהכאב מהרחם בעקבות הצילום? במעדה ותגיד לי שצריכה לנבדק לאיזה רופא צריכה ללכת? תודה מראש מחכה לתשובה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ ראול דילגת עלי - תגובה
פרופ' ראול אורביטו15/11/2014כאב לאחר צילום, שמתגבר, נמשך ובמיוחד עם מלווה בחום\דמם- מצריך בדיקת רופא נשיםץ
עליך לפנות לרופא נשים בהקדם ואם לא זמין למוקד\מיון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת חצוצרהמוריה19/10/2014
אני אחרי 3 חוץ רחמי ו2 הפלות. האם יש אפשרות לעשות השתלת חצוצרה? (יש לי רק אחת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת חצוצרה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו19/10/2014לא
פשוט לעבור לטיפולי הפרייה חוץ- גופית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם נוסף לאחר ניתוח קיסרינעמה18/10/2014
שלום. בת 39. לפני שנתיים בעקבות נסיונות להרות עשיתי צילום רחם אצל דר טוגנרייך. היה תקין. הריתי לאחר סדרה אחת של איקקלומין. ילדתי לפני שנה. מנסה להרות שוב כמה חודשים. הרופא ביקש שאעשה שוב צילום רחם גם בגלל ניתוח קיסרי שאולי השפיע ומקשה. אשמח לחוות דעת מקצועית האם אכן עלי לעשות שוב. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם נוסף לאחר ניתוח קיסרי - תגובה
פרופ' ראול אורביטו19/10/2014הפניה לצילום נתונה לשיקול דעת רופא מטפל ומהווה חלק מבירור אי פוריות
מצב לאחר ניתוח קיסרי, יכול להיות התוויה לצילום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרות סתומותאורה17/10/2014
היי
לפני כשבועיים עשיתי צילום רחם שלאור הממצאים נראה כי הן סתומות
הרופא המטפל איננו מאמין כי אכן נקלטתי באופן טבעי ויש לי ילדה לכן המליץ על צילום נוסף
האם יש טעם ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות סתומות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו19/10/2014במידה והחסימה קריבנית יש טעם, אבל ע"י מבצע שגם מצנטר- ואז אם עדין קיימת חסימה ניתן לפתוח אותה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב דחוףמיטל12/10/2014
שלום ביום שני לפני שבוע עשיתי צילום רחם אצל דר טוגנדרייך. הבדיקה הייתה מהירה, ללא כאבים,תקינה וללא דימום כלל. יומיים אחכ ועד היום, יום שני-( כמעט שבוע)התחיל כאב בצד שמאל למטה. (כאב באיזור שכואב אחרי שרצים הרבה)האם הרחם נמצא שם? אם כן סביר להניח שזה מהבדיקה? זה בסדר? מתי יהיה כבר כדאי להבדק? חשוב לציין שעדיין אין דימום או תופעה אחרת. מחכה לתשובה. המון תודה מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואי לזה רופא צריכה ללכת? משפחה?
מיטל13/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואי לזה רופא צריכה ללכת? משפחה? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו15/11/2014רצוי לפנות לבדיקת רופא נשים, ובהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם וחסימהמור05/10/2014
ביום חמישי האחרון עברתי צילום רחם, מצאו שיש חסימה בחצוצרה השמאלית, היה ניסיון לפתוח את החסימה אך ללא הצלחה הרופא אמר שיש בועה בחלק הפנימי של החצוצרה ביציאה לרחם, ושלח אותי לרופא המטפל .
מה האפשריות טיפול?
ניתן לבצע צינור גם שהחסימה היא מכיון הרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם וחסימה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו12/10/2014צינטור מבוצע רק כשהחסימה קריבנית (בין הרחם לחצוצרה)
במקרה שלך, צינטור יכול להועיל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי צילום רחםל30/09/2014
שלום רב
ביצעתי לפני כיומיים צילום רחם ונאז יש לי דימומים
בהתחלה זה היה מלווה ים קרישי דם.
רציתי לשאול אם זה תקין? כמה ימים אמור להימשך הדימום
ומתי ניתן לקיים יחסי מין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו12/10/2014דמם יתכן למשך מספר ימים, אמור לפחות עם הזמן וללא כאבים\חום. בכל מצב אחר- יש לפנות לבדיקה
קיום יחסים מומלץ לאחר סיום הדמם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)