מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום רחם-רחם חד קרניגלי07/12/2014
קודם כל לכל הבנות,צילום רחם ---השד לא כזה מפחיד!!!!!!2 כדורי נרוסין לפני...לנשום עמוק....לא לקרוא תגובות באינטרנט כי אני נכנסתי בוכה ויצאתי מחויכת.
לגבי התוצאות פחות שמחות-רחם חד קרני,מה זה אומר? לא יכולה לחכות לעוד שבוע וחצי לתור לרופא הפרטי שלי...
רוצה לדעת מה זה אומר האם זה יהווה בעיה להרות מה עושים!?!?!?!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם-רחם חד קרני - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/12/2014בד"כ לא מפריע להרות, אלא קשור יותר ללידות מוקדמות (למעשה קיימת קרן אחת במקום שתיים)
חשוב להיוועץ עם רופא נשים כולל סונר תלת מימד לגבי הקרן השניה, שלא נראית בצילום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי צילום רחםילנה07/12/2014
שלום רב, הנני צריכה לעבור צילום רחם מכיוון שבעברי היתה גרידה בשבוע 7 , וכעת מנסים כבר שנה , וכל הבדיקות של הפרופיל ההורמונלי תקין וגם בדיקת הזרע תקינה .
יש לי כמה שאלות :
1. האם אפשר לעשות את צילום הרחם ללא תפיסת הצוואר שזה כואב , יש שיטה אחרת?
2. האם אפשר לתת אלחוש .?
3.מהי תרופת ההרגעה הכי חזקה שאפשר לקחת בכד לא ליצור ניגוד עם החומר המוזרק לרחם כדי לא להיות לחוצה כלכך ?
4. במידה ויש חסימה אפשרי לפתוח תוך כדי צילום ?
אני מודה מראש על התשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/12/20141. אפשר
2. כן
3. נקסין, אדקס ועוד
4. ניתן לפתוח חסימה קריבנית ע"י צינטור
פרטים נוספים על צילום במדור שאלות נפוצות בפורום
שאלותיך רלבנטיות ואמורות להשאל שוב לפני המבצע, כיוון שהתשובות תלויות בשיטות העבודה שלו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לנה08/12/2014האם אפשר לקחת בנוסף לתרופת משככי כאבים גם תרופה להרגעה כמו ואבן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ' ראול אורביטו08/12/2014תיאורתית כן, רצוי להיוועץ עם המבצע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהפזית06/12/2014
שלום
בצילום רחם נצפה סקטוסלפינגס בחצוצרה ימין.
נכנסתי לניתוח לפרוסקופיה לכריתת החצוצרה, ובמהלך הניתוח הרופא לא צפה שום בעיה. לפיו שתי החצוצרות תקינות.
חשוב לי להדגיש כי צילום הרחם אינו משתמע לשני פנים. מספר רופאים ראו את הצילום ואמרו שיש סקטוסלפינגס.
האם יכול להיות דבר כזה ?
איך ייתכן שרואים בצילום באופן ברור ואז בכניסה לבטן לא רואים כלום?
אודה לכם לתשובה כי אני מאד מבולבלת, עברתי מספר טיפולי ivf והריונות שלא צלחו בשלבים ראשונים וחשבנו שאולי מצאנו את הסיבה....
אנא יעצו לי מה כדאי לעשות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/12/2014יתכן
החצוצרה נפתחה?
ארטיפקט של הצילום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פזית07/12/2014לפי הרופא, החצוצרה כלל לא חסומה.
האם אני יכולה להיות רגועה ובטוחה שהכל בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/12/2014לפרוסקופיה ההינה ה- GOLD STANDARD
אם תקינה- תקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
פזית08/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםנטלי04/12/2014
שלום רב!
אני ובעלי מנסים כשנתיים להיכנס להריון ללא הצלחה, עד כה עברתי 6 הזרעות וטיפול באמצעות איקקלמין.
לאחר בדיקה של פרופיל הורמונלי שיצא תקין, הרופא המליץ על צילום רחם.
אני מאוד חוששת מהבדיקה במיוחד לאחר שעברתי הזרעות לא נעימות בכלל!
בנוסף יש לי g6pd, מחסור באנזים ורציתי לדעת האם זה יכול להוות בעיה לבדיקה?
אני שייכת לקופת חולים כללית ולאחר שראיתי כי אתם המומלצים ביותר אשמח להגיע לעשות את הצילום אצלכם. היום אני ביום ה-7 למחזור, אך לא מצליחה להשיג תורים קרובים בכלל.
אשמח לתשובתכם
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/12/2014G6PD לא מהווה בעיה
במידה ומעונינת בצילום ע"י ד"ר טוגנדרייך, פרטים במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםמיקה03/12/2014
לאחר 4 שאיבות (8 ביציות סה״כ) מתלבטת אם לבצע צילום רחם
לאחר הריון האחרון שהייתי בשמירה עקב צוואר רחם קצר הרופא מציע לבצע את הבדיקה.
לאחר 4 לידות רגילות ללא ivf* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/12/2014לגיטימי
בנוסף, במידה ואין עדות סונוגרפית להידרוסלפינגס, ניתן להסתפק בהיסטרוסקופיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/12/2014לגיטימי
בנוסף, אם אין עדות סונוגרפית להידרוסלפינגס ניתן להסתפק בהיסטרוסקופיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרהשירה30/11/2014
בת 33 לאחר הפלה הריון חוץ ריחמי, בצילום רחם התגלה חצוצרה שמאלה סתומה . האם אפשר להיכנס לבריון בצורה טיבעית עם חצוצרה אחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו01/12/2014אפשר, אם כי פחות ממצב ש-2 החצוצרות פתוחות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר צילום רחם בתל השומררותם28/11/2014
שלום רב,
השבוע עברתי צילום רחם בתל השומר, ביום ה- 12 לוסת.
לפי הרופא שביצע את הבדיקה נאמר לי שהפרוצדורה היתה "מסובכת מבחינה טכנית".
אני עוד מחכה לתוצאותיה בכתב.
בכל מקרה, מאז ועד היום, 4 ימים אחרי הבדיקה, יש לי הפרשות דמיות, כמו בתחילת מחזור (דמיות וחומות).
האם הדבר מעיד על נזק כלשהוא שנגרם לי או שזה במסגרת תופעות הלוואי הנורמליות?
ועד מתי לרוב נמשכות הפרשות אלו לאחר הבדיקה?
אשמח לתשובתכם,
תודה מראש!
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר צילום רחם בתל השומר - תגובה
פרופ' ראול אורביטו01/12/2014יתכנו הפרשות דמיות קלות לאחר צילום
במידה ומתגבר, מופיע חום או כאבים, יש לפנות לבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקטוסלפינקס דוצמיכל27/11/2014
האם ניתן במקרה של הבחנה של סקטוסלפינקס דוצ לעשותצינות לפתיחה? האם ניתן לחסום את החצוצרה בקצה שלה בעזרת קלפיס? או שהפתרון היחיד הוא הוצאה שלהן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקטוסלפינקס דוצ - תגובה
פרופ' ראול אורביטו01/12/2014טיפול ניתוחי בד"כ הינו כריתת חצוצרות
בישראל מקובל לבצע 1-2 טיפולי IVF לפני הפניה לכריתת חצוצרות, בידיעה ששיעור ההריונות נמוך יותר ושיעור ההפלות גבוה יותר בנוכחות סקטוסלפינגס
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לאחר צילום רחםצביה25/11/2014
שלום
עשיתי השבוע צילום רחם.
בעלי גם עשה בדיקת ספירת זרע שיצאה גבוהה ותקינה.
במשך השנה האחרונה אנחנו מנסים אחרי שעשינו כמה סבבים של מעקב זקיקים ואולטרסאונד הרופא החליט לשלוח אותי לצילום רחם מחשש לאנדומטריוזיס. שיקוף RF היסטוגרפיה.
לשמחתנו הבדיקה יצאה תקינה.
"רחם במצב תקין" "מילוי ופיזור תקין משני הצדדים" "מילוי הומוגני של חלל הרחם"
אני לא מבינה מה הסיבה שאנחנו לא מצליחים להיכנס.. וגם מה הלאה? הזרעות במקרה כזה??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לאחר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו01/12/2014נקרא אי פריון בלתי מוסבר
אחד האופציות זה טיפול הורמונלי והזרעות
מציע לפנות למומחה פוריות לייעוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה סתומהדגדוגית24/11/2014
לאחר ביצוע צילום רחם וגילוי של חצוצרה סתומה הרופא המליץ לי לגשת לivf לאור העובדה שאנחנו מנסים כבר למעלה משנה וחצי והנני בת 33 . מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרה סתומה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו01/12/2014אופציה לגיטימית במסגרת טיפולי פוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם בהרדמה כללית,שני22/11/2014
איפה אפשר לבצע ומהן העלויות.
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם בהרדמה כללית, - תגובה
פרופ' ראול אורביטו01/12/2014יש חלברר בקופ"ח באיזור מגוריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום
גלי07/12/2014היי,
עזבי הרדמה, השד לא נורא,יום חמישי האחרון ביצעתי באמת שזה לא נורא,קצת לחץ למטה אבל זה לא כואב ולא מפחיד כמו שעושים את זה,טיפה אי נעימות כמו של מחזור וזהו באמת...חבל על הכסף...2 משככי כאבים חצי שעה לפני וזהו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםדסי17/11/2014
הי, בת 37 ללא ילדים. עברתי 2 היסטרוסקופיות ניתוחיות להסרת מיומה שהיו על הדופן הימנית עם חלק בחלל. האחרונה בספטמבר.
להלן הממצאים של צילום רחם שעשתי היום: מילוי לא הומוגני של חלל הרחם. פגם מילוי בקרן ימין, פגם מילוי נוסף באיסטמוס.
מעבר ופיזור משני הצדדים. כששאלתי את "נותנת התוצאות" האם יצא תקין? אמרה שד"ר טוגנדרייך עשה לי צנתור ושאני יכולה להמשיך לנסות...
הרופא שלי בחו"ל עד סוף החודש. האם יכול להיות שהמיומה לא הוסרה בשלמותה? אשמח לקבל הבהרות על ממצאי הבדיקה.. ממש דואגת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/12/2014פגמי המילוי יכולים להעיד על השארות חלקי מיומה או הידבקויות
דרושה קורלציה סונוגרפית ויתכן שגם היסטרוסקופיה אבחנתית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמרב14/11/2014
עשיתי צילום רחם התשובות היו רחם מבנה תקין מילוי הומוגני של חלל הרחם מימין מעבר ופיזור תקינים משמאל מודגמת התרחבות חצוצרתית דיסטלית בוצעה הזרקה סלקטיבית לצד זה חומר הניגוד עובר את החצוצרה ומתנרתק בסמוך אליה כנראה בין הדבקויות. מה זה אומר ? האם יש סיכוי להרות מצד שמאל או שזה חסום? עשיתי לפרו להסרת ציסה בצד שמאל ציסטה שישבה על החצוצרה ולחצה אותה מבחוץ האם זה היה מיותר או שזה עזר ? אני ממש מבולבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ' ראול אורביטו15/11/2014קיים חשד להדבקויות תוך ביטניות, סביב חצוצרה שמאל, היכולים להפריע לקליטה במידה והביוץ משמאל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד דבר
מרב15/11/2014זאת אומרת שאם יש ביוץ מצד שמאל
לא כדאי לנסות להרות?
או שזה כן אפשרי מצד שמאל?
האם יש אפשרות להרות בלי טיפולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד דבר - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/12/2014ניתן להרות, אם כי הסיכויים מופחתים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנתור חצוצרות או IVF?חני14/11/2014
שלום,
בצילום רחם התגלו חסימות ב 2 החצוצרות.
האם עדיף לבצע IVF או צנתור חצוצרות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור חצוצרות או IVF? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו15/11/2014ניתן להתחיל עם צינטור ואם החסימה לא תפתח- IVF
כמובן שמיכלול הבעיות כולל גילך- חשובים, לכן ראוי להיוועץ גם אם רופא פוריות מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רחםשושי10/11/2014
אני בת 45 לאחר שלוש שנים של ניסיונות כושלים להריון יש לציין שיש לי 3 ילדים הראשון בניתוח קיסרי ולאחר מכן לידות רגילות.
לפני שבוע עשיתי צילום רחם בו נימצא כי ישנה חסימה הפרוקסימלית שמאל.
רחם - מילוי תקין.
חצוצרה שמאל - לא הודגמה.
חצוצרה ימין - תקין.
מעבר - שמאל - ללא
מעבר ימין - תקין.
פיזור - מימין תקין, משמאל ללא.
מה ממצאים אלו אומרים לי?
האם קיים שאכנס להריון טבעי?
תודה רבה על תשבותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו15/11/2014תיתכן חסימה קריבנית משמאל, היכולה להפריע למפגש בין זרע לביצית משמאל.
קיימת אפשרות לכניסה להריון באופן טיבעי, אולם הסיכויים נמוכים מאוד, בעיקר מפאת הגיל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)