מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכוי להריוןמעיין25/08/2014
אני כמה ימים אחרי ביוץ 4 או 5
אתמול ביתי בת ה6 (ששוקלת 27 ק"ג) הייתה בהתקף זעם קשה כך שהייתי צריכה להרים אותה ולחבק אותה בחוזקה ואפילו קיבלתי ממנה מכה באזור החצוצרות
היום בבוקר קמתי עם כאבים כמו כאבי מחזור חלשים ושרירים תפוסים באזור הבטן התחתונה ממש
האם נהרס הסיכוי להריון?
היות ורק לפני חודש עשיתי צילום בו פתחו חצוצרה חסומה האם יש סיכוי ממה שקרה שיהיה נזק לרחם או חסימה מחדש בחצוצרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להריון - תגובה
פרופ' ראול אורביטו28/08/2014לא נראה לי שיש קשר לסיכוי להריון, או לאפשרות פגיעה ברחם\חצוצרות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה פרוקסימליתיפית24/08/2014
שלום. לאחר ניסיונות של שנה להיכנס להריון נשלחתי לצילום רחם ובבדיקה לא הודגמו 2 החצוצרות כיוון שישנה חסימה פרוקסימלית דו צדדית בחצוצרות. רציתי לדעת מה הסיכויים לאחר שעוברים צנתור חצוצרות להיכנס להריון או שכדאי ישר להתחיל טיפולי הפריה חוץ גופית? ובמידה ועושים צנתור חצוצרות לכמה זמן החצוצרה נשארת פתוחה? האם היא יכולה להיחסם שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה פרוקסימלית - תגובה
פרופ' ראול אורביטו31/08/2014הסיכוי לפתיחת חצוצרות בצינטור גבוה, כמו גם הסיכוי להריון ספונטני בהמשך
כמובן, שהסיכויים בסופו של דבר תלויי גיל
במידה וגילך מתחת ל- 37, הייתי מציע צינטור, אחרת סיכוייך טובים יותר ב- IVF
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנטור חצוצרותהילה24/08/2014
בוקר טוב.
הופנתי לצנטור חצוצרות לאחר שאובחן אצלי חסימה פרוקסימלית דו צדדית של שתי החצוצרות רציתי לדעת כמה דברים:
1. האם יש דימום לאחר הצנטור ואם כן האם הוא נחשב מהרחם וכמה זמן הוא נמשך?
2. בעבר נכנסתי להריון טבעי (אני בגיל 22 ) האם זה משפר את הסיכויים שלי לפתיחת החצוצרות ? ומהם הסיכויים של הצלחת הצנטור בפתיחת 2 חצוצרות סתומות בכלל ?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנטור חצוצרות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו24/08/2014דימום יתכן מהרחם או מהצואר- יש להיוועץ עם הרופא המבצע
פרטים על צינטור ראי מדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה -
הילה24/08/2014מה הסיכויים שיהיו דימומים אוסרים מבחינה הלכתית ? האם הצינטור יכול לגרום לדימום מהרחם עצמו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - - תגובה
פרופ' ראול אורביטו24/08/2014קיימים, במבלך הפעולה תדעי את השיעור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם פעם שנייהמעיין23/08/2014
האם ישנה בעיה או סיכון לבצע צילום רחם בפעם השנייה אם ישנו חשש לחסימה (בפעם הראשונה נפתחה חסימה בצד אחד)? ואם מותר אז אחרי כמה זמן מהצילום הראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם פעם שנייה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו24/08/2014אין סיכון מעבר למה שכרוך בצילום בכלל
אין צורך לבצע נוסף אם לא השתנה כלום (הפלה, ממצא חדש באולטרסאונד ועוד)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירלי21/08/2014
לפני שלושה שבועות עברתי צילום רחם בו נפתחה חסימה בצד ימין
היום יום חמישי הביוץ שלי קיימנו יחסים ביום שני בלילה וביום שלישי לפני קיום היחסים עשיתי שטיפה עם דוש וגינלי כזה שקניתי בסופר פארם מין בלון כזה וצינורית ארוכה שמחדירים לעומק הנרתיק עד צוואר הרחם ועשיתי שטיפה של כוב מים עם כפית חומץ על מנת לנסות לכוום לבת
באותוזמן בעלי עשה אמבטיה חמה מאוד וישב בתוכה חצי שע במים החמים מאוד
השאל הראשונה- והכי חשוב נכנסתי לפחדים האם הנוזל של השטיפה יכול היה להגיע לרחם ולחצוצרות כי מה שקראתי צוואר הרחם ממש פתוח לקראת ביוץ ואני מפחדת שהנוזל חדר לרחם והאם יכול להיגרם ככה חסימה מחדש בחצוצרה אם למשל ההפרשות הפוריות נכנסו פנימה בזמן השטיפה? זה הכי מטריד אותי
שאלה נוספת- האם יש סיכוי שאחרי קיום יחסים מיד אחרי שטיפה ואמבטי ח מה מאוד של בעלי משהו מהזרעים אכן ישרוד 48 שעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו23/08/2014השטיפה לנרתיק לא חודרת לרחם
חום פוגע באיכות הזרעונים, קרוב לודאי וחלק ישרדו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה-בבקשה!
מעיין23/08/2014האם יש סיכוי כלשהו שהשטיפה "דחפה" את ההפרשות הפוריות פנימה ושהן יגרמו לחסימב מחדש של החצוצרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה-בבקשה! - תגובה
פרופ' ראול אורביטו23/08/2014קרוב לודאי שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנתור חצוצרות אחרי לפרוסקופיהכנרת21/08/2014
בן זוגי ואני מנסים למעלה משנה להיכנס להריון ללא הצלחה. עברתי צילום רחם וגם לפרוסקופיה (בהרדמה מלאה) בחודש יוני האחרון. בסיכום הלפרוסקופיה נקבע: "הזרקת צבע שלילית חסימה ברורה פרוקסימלית דו צדדית. לא בוצעה ביופסיה מחשש לפגיעה באורטר הנגע הקלאסי לאנדומטריוזיס והצורך הברור ל- IVF". השאלה שלי האם במצב כזה יש סיכוי להשיג הריון תקין לאחר צנתור חצוצרות? האם איו סיכון גבוה יותר להריון מחוץ לרחם ולאיבוד חצוצרה? אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור חצוצרות אחרי לפרוסקופיה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו23/08/2014חסימה פרוקסימלית ניתן לפתוח בצינטור ואז עולה הסיכוי להריון
הסיכוי להריון חוץ ריחמי קיים, אך מרבית ההריונות חוץ ריחמיים
שאלת המפתח אצלך- מה חומרת האנדומטריוזיס
אם הדרגה חמורה, עדיף להתקדם ל- IVF
אם קלה, לנסות לצנטר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
כנרת23/08/2014תודה על התשובה. אני לא יודעת מה החומרה מעולם לא ידעתי שיש לי, לא הרגשתי שום תסמינים. רק אחרי הלפרוסקופיה לפני חודשיים הבנתי שיש לי אנדומטריוזיס. הייתי בהריון ספונטני לפי 10 שנים שהסתיים בגרידה בגלל שלא היה דופק, מיד אחריו (כחודשיים אחרי הגרידה) נכנסתי להריון ספונטני שוב שהסתיים בלידה בניתוח קיסרי. כנראה משם נחסמו החצוצרות.
אחרי הלפרוסקופיה אמרו לי שהביופסיה תקינה. האם זה נחשב חמור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו24/08/2014כנראה שלא, רצוי שתפני לרופא מטפל לדון בכל הסוגיות שהעלינו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת צבע לרחם- פענוחדורית19/08/2014
שלום רב,
במסגרת ניתוח לפרסקופיה (לכריתת ציסטה פשוטה), נעשתה הזרקת צבע כחול אשר נצבע עובר דרך פתחי החצוצרה השמאלית.
בחצוצרה הימנית יש רושם כי החומר נאגר בחצוצרה אך ללא מעבר דרך הפימבריה- מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת צבע לרחם- פענוח - תגובה
פרופ' ראול אורביטו21/08/2014שקיימת חסימה רחיקנית- הידרוסלפינגס
לפירוט,ראי מדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן במצב זה להיכנס להריון
דורית21/08/2014תודה על התשובה.
האם במצב זה, ניתן להיכנס להיריון באופן טבעי / ספונטני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן במצב זה להיכנס להריון - תגובה
פרופ' ראול אורביטו21/08/2014כן, דרך החצוצרה הפתןחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור חצוצרות בגיל 43אוסנת16/08/2014
שלום
עברתי צילום רחם אצל דר טוגנדרייך והתוצאות היו: רחם במבנה תקין.מילוי הומוגני של חלל הרחם.חצוצרות לא הודגמו.בשלב זה הבדיקה הופסקה עקב כאב לבקשת הנבדקת.בכל מיקרה לנוכח גיל הנבדקת איין מקום לצינתור.
חשוב לי לציין שכל יתר התוצאות הקשורות לסיכויים להיכנס להריון מצוינות ומתאימות לגיל צעיר בהרבה מגילי הכרונולוגי.
יש לנו ילדים אבל כבר שנתיים מאוד מאוד רוצים ילד נוסף והאכזבה גדולה מאוד.אני בטוחה שאוכל לעמוד בכאב שלה צינתור אם תהיה לי הזדמנות נוספת.אייך אוכל בכל זאת לבצע צינתור חצוצרות שיגדיל מאוד את סיכויי להיכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור חצוצרות בגיל 43 - תגובה
פרופ' ראול אורביטו19/08/2014אם צינטור, רק בהרדמה
מאידך, בגילך הסיכוי הגבוה ביותר להריון- הינו בהפריה חוץ גופית, ואז המידע שחלל הרחם תקין מספק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה
אוסנת19/08/2014צינתור חצוצרות מבוצע תמיד רק בהרדמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו21/08/2014מבוצע ללא הרדמה, אבל בגלל התגובה הקודמת, הרדמה הינה אופציה שתאפשר השלמת הפעולה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתאני11/08/2014
שלום,
לאחר 3 הפלות רצופות בשבוע 5 (נראה שק- עוד לפני בטא 1,000) נעשו מספר בדיקות- קריוטיפ, קרישיות, צילום רחם, היסטרו' וא.ס תלת מימד.
אני ממש מבולבלת כי לפי הצילום רחם נאמר לי שיש לי רחם קשתי.
גם לפי הא.ס תלת מימד נאמר שאין מחיצה ויש בליטה כלפי פנימה של 5 מ"מ ושזה 10 אחוז מהרחם.
ביצעתי היסטרו' אבחנתית (12 יום לאחר שהתחיל דימום של הפלה טבעית והרירית הייתה בגודל 4 מ"מ). על פי ההיסטרו' נמצאה מחיצה של 25 אחוז.
אני לא מבינה איזו בדיקה יותר נכונה?
צירפתי תמונה מה-א.ס תלת מימד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת - תגובה
פרופ' ראול אורביטו12/08/2014רחם קשתי- הכוונה למיחצה קטנה.
היסטרוסקופיה- הבדיקה הכי אמינה לחלל רחם
סה"כ- כל הבדיקות מעידות על מחיצה, והשאלה גודלה, והאם יש צורך לכרות אותה
לצורך הענין, רצוי שתפני לממוחה לפוריות\ הפלות חוזרות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה חסומהנונה11/08/2014
בקרוב אני ובעלי מתחילים טיפולי הפריה חוץ גופית לאחר שצילום רחם הראה חסימה בחצוצרה שמאל וחסימה חלקית בחצוצרה ימין. קראתי באיזה מקום שהסיכוי להרות עולה כאשר עוברים ניתוח לכריתת חצוצרות. קצת נלחצתי מזה, האם זה באמת כך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרה חסומה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו11/08/2014רק כאשר החצוצרה חסומה רחיקנית ומצטברים בתוכה נוזלים (הידרוסלפינגס) ראי פירוט במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםא07/08/2014
היי
יש לימיומה ברחם בדופן אחורי שמאליתחתון בגודל 6 סמ.
י שליכ אבים חזקים באותו אזור שלא ברור אם נגרמים ממנה או מהקרנה של הגב (יש גם בלט) אומדלקת באגן. כל האזור כואב ולכן לא ברור דבר.
אני מעוניינת לעבור בדיקה אחת ולא מיליון לבירור :
1. אם יש חצוצרות חסומות
2. הידבקויות
3. אנדומטריוזיס
4. עיוות של המיומה/ הפרעה שלה לקליטת הריון, האם היא גורמת לכאבים
האם צילום רחם אמור לתת מענה לכל אלה?
ומאחר ובמיאל הכל כואב שם, אפילו ספקולום שמכניסים כואב לי עד בללתי אפשרי להשאירו, האם טשטוש בזמן הבדיקה מספיק או שבמקרה כזה רק הרדמה?
בתודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/08/2014צילום לא יתן מענה לכל, ודלקת מהווה הורית נגד לצילום
עליך לפנות לרופא נשים מטפל לביצוע אולטרסאונד
המענה האולטימטיבי הינו ניתוח לפרוסקופיה- לא בטוח שאכן זקוקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רחם - הדבקויות פריטובליותד``ר דניאל טוגנדרייך06/08/2014
עברתי צילום רחם לפני שבוע וקצת הרופא שלי שבדק את הדיסק אמר שהצילום תקין
היום קיבלתי את הפיענוח בדואר ושם רשום :
גודל וצורת הרחם בגדר הנורמה הודגמו שתי חצוצרות תקינות נראה מעבר חומר ניגוד דרך החצוצרות
התפשטות תקינה מימין ומוגבלת משמאל
לסיכום: רחם חצוצרות בגדר הנורמה
קיימת התפשטות מוגבלת משמאל - הדבקויות פריטובליות?
מה זה אומר? שלא אוכל להרות מביוץ מצד שמאל?
הרופא שלי שראה את הדיסק אמר שזה תקין איך ייתכן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/08/2014תוכלי
פיזור מוגבל (יתכן טכני) עדיין לא בהכרח מונע פגישה בין זרע לביצית משמאל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםדליה05/08/2014
שלום
חייבת עזרה בדחיפות!!
שלחו אותי ממרפאת פוריות לבצע צילום רחם
היום בבוקר עשיתי צילום ויש לי תוצאות ואין לי מושג מה זה אומר
-הבדיקה בוצעה אחרי שלושה נסיונות עקב פיצוץ בלון.
-הודגמה בועת אוויר באזור קרן ימני של הרחם.
-הרחם הודגם קטן יחסי לגיל הנבדקת
-הבלון תופס כמעט כל חלל הרחם
-הדגמה של חצוצרה בצד שמאל בלבד עם פיזור פריטוניאלי של חומרמר ניגוד.
בבקשה תענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/08/2014כנראה בעיה טכנית, רצוי שתפני לרופא מטפל לשקול הפנייה לצילום חוזר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילום רחםמורן04/08/2014
שלום,
אשמח אם תוכל להסביר לי את הכוונה של תוצאת בדיקת צילום הרחם שלי:
"...לאחר הזרקת חומר ניגודי הודגם חלל הרחם בגודל, צורה ומיקום תקינים. אין פיגמי מילוי. שתי החצוצרות תקינות עם מעבר ופיזור תקין של החומר הניגודי מימין. יש לציין הגבלת פיזור משמאל."
מה הכוונה ל"הגבלת פיזור משמאל" מה זה אומר? והאם יש קשר לכך שיום לפני בייצתי?
אשמח לקרוא תגובה בקרוב ואשמח אם תכתוב לי את הפיענוח ולא שאחכה לעוד שבועיים לשמוע זאת מהגיניקולוג שלי (זה מלחיץ אי הידיעה לגבי דברים שכאלו)
תודה
והמשך שבוע נפלא :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/08/2014פיזור מוגבל, הכוונה שיתכנו הדבקויות תוךבטניות המפריעות לחומר הניגוד להתפזר בבטן
לא קשור לביוץ
יכול להיות קשור לדלקת קלינית או סמויה, תוך ביטנית, בעבר (כמו אפנדיציטיס או דלקת בחצוצרות)
בכל מקרה, עצם המעבר, עדין יכול לאפשר פגישה בין זרע וביצית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי פתיחת חצוצרותמעיין02/08/2014
ביום שני עברתי צילום רחם בו מצאו חסימות ופתחו אותן היום שני הילדים שלי שמשקלם יחד כ60 קילו שכבו עלי וקפצו לי על הבטן התחתונה באיזור הרחם והחצוצרות האם זה יכול לפגוע בחצוצרות? לגרום לחסימה נוספת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי פתיחת חצוצרות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו03/08/2014לא, בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)