מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מושך כאביםלאה11/01/2013
שלום ,אני שמעתי מכמה בנות שעה לפני שעושים צילום רחם צריך לקחת 2 כדורי אקמול או אדוויל אתם גם ממליצים את זה ? ויש בנות שרופא שלהם נתן להם מרשם לנרות שמכניסים אותם גם לפני בדיקה .האם אתה יודע על איזה נר מדובר ואם זה מומלץ תגיד לי את השם אני אלך לרופא משפחה להוציא מרשם (הפגישה עם הרופאה נשים שלי רק אחרי צילום רחם)האמת שאם יש נר שמציל מכאב אני מעדיפה נר על פני הכדור
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מושך כאבים - תגובה
פרופ' ראול אורביטו11/01/2013אכן, ניתן לקחת משכך כאבים כ"מונע" לפני צילום
נרות אפשריים- נקסין, וולטרן או כל תכשיר שמקובל על רופאך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם תוצאותשיפי11/01/2013
שלום
עברתי צילום רחם אצל ד" ר טוגנדרייך המדהים להלן התוצאות:
רחם במבנה תקין
מילוי לא הומוגני של חלל הרחם
מעבר ופיזור משני הצדדים
הדגמת המעבר והפיזור הצריכה הזרקה סלקטיבית לפתחי החצוצרות משני הצדדים
האם הכל תקין כעת? מה זה אומר מילוי לא הומוגני של חלל הרחם?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם תוצאות - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך11/01/2013תודה על "המדהים"
צילום רחם מדייק מאד לגבי המעבר בחצוצרות.
לגבי חלל הרחם הבדיקה המדוייקת יותר היא היסטרוסקופיה.
מילוי לא הומוגני יכול לשקף שלב במחזור החודשי - סמוך לווסת
רירית הרחם מעובה ויכולה לתת תמונה של מילוי לא הומוגני,
זהו רק אחד משורה של הסברים. בכל מקרה אם קיים ספק או
ממצא באולטראסאונד ל "רירית רחם לא תקינה" רצוי להשלים
בירור בהיסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה צילום רחם ולא הזרעה...לאה10/01/2013
שלום רב, אני בת 28 ללא הריון קודם ,הורמונים תקינים זרע של בעלי תקינה ,מנסים שנה. לאחר בדיקות הורמונים וזרע הרופא שלי אמר לעשות צילום רחם ואז אם תקין להתחיל אם הזרעות אבל כבר כמה חברות שלי אמרו שהרופאה שלהם קודם אמר להם שנעשה כמה טיפולי הזרעה ואז צילום רחם אם לא יצליח .מה בדרך כלל עושים קודם הזרעות או צילום? הבעיה שאם הרופא שלי לא כזה אפשר להתייעץ הוא אומר תעשי וזהו אין פה נושא לוויכוח . ואני מאוד חוששת מהבדיקה גם מבחינת הכאב וגם מבחינת זה בדיקה מסוכנת לפי מה שידוע לי .בבקשה תעזרו הבדיקה שלי היא ממש בקרוב...תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה צילום רחם ולא הזרעה... - תגובה
פרופ' ראול אורביטו10/01/2013צילום רחם מהווה חלק מבירור אי פוריות
מבוצע במהחל הבירור טיפול עפ"י שיקול הרופא המטפל
ברוב המקרים מומלץ כשיש היסטוריה מכוונת לבעיה חצוצרתית (זיהום קודם באגן או הפלות), או לפני התחלת טיפול בזריקות (גונדוטרופינים) לצורך הזרעות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה לעומת צילום רחםרינת07/01/2013
שלום וברכה,
בעקבות חשד לרחם דו קרני/ מחיצה עברתי לפני למעלה משנה בדיקת היסטרוסקופיה. הרופא שביצע את הבדיקה טען אז במפורש שיש לי רחם דו קרני. לעומתו, מס' רופאים טענו שכלל לא ניתן לדעת בוודאות מהבדיקה הזו האם הרחם הוא דו קרני או שישנה מחיצה וכי יש לבצע גם צילום רחם. מי מהם צודק? האם עליי לבצע צילום רחם?
כמובן שאם ישנה אופציה שדווקא מדובר במחיצה המידע הזה חשוב מאד כיוון שאוכל להסירה.
[איני יודעת אם המידע הזה נצרך אבל- ילדתי ב"ה לראשונה לפני כחודשיים, לאחר ששנה שעברה עברתי הפלה בשבוע 8.]
רוב תודות!
רינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה לעומת צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו10/01/2013צילום רחם לא מוסיף לאבחנה
עליך לעבור אולטרסאונד תלת- מימד שיקבע אם מדובר במחיצה או רחם דו-קרני
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםאירית03/01/2013
שלום,
לפני יומים עברתי צילום רחם
להלן הממצאים
רחם במבנה תקין ,עם פגם במילוי.
חצוצרות תקין
למכתב הרופא התלווה גם דיסק
מסרתי לרופאה ואתמול קיבלתי תשובה ש"הכול תקין"
איך יכול להיות שיש פגם במילוי אך נאמר לי שהכול תקין
הודה לכם לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו10/01/2013יתכן והפגם מילוי טכני או חסר משמעות
אם קיים ספק, יתכן ויש מקום להיועץ עם מומחה פוריות לגבי צורך בהמשך בירור פגם המילוי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה סתומהאצילה02/01/2013
בצילום רחם שעשיתי
מסתבר שיש לי חצוצרה אחת תקינה ואת השניה
הוא ניסה לפתוח אולם ללא הצלחה
האם ניתן לעשות ניתוח לפתיחתה?
או שמא עליי להיות רק עם חצוצרה אחת
ומה בכלל הגורמים לחסימת חצוצרה?
לא עברתי הריונות..אני מטופלת בהפריות ללא הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרה סתומה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו10/01/2013כיום מנסים לפתוח עם צינטור- אם לא צלח ממשיכים בטיפולי פוריות (חצוצרה אחת מספיקה כדי לאפשר מפגש בין זרע לביצית), ואם לא מצליח- הפריה חוץ גופית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםאצילה02/01/2013
שלום לרופאים המכובדים
לפני יומיים עברתי צילום רחם ע"י דר טוגנרייך המדהים
תוצאות הבדיקה:
רחם במבנה תקין
מילוי הומוגני של חלל הרחם
חצוצרה שמאל - מעבר ופיזור תקין
חצוצרה ימין - לא הודגמה, בוצע רקנליזציה והזרקה סלקטיבית
הודגם סקטוסלפינגס
אני מטופלת בהפריות
מה לדעתכם עליי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו10/01/2013במידה ואת לאחר מספר הפריות חוץ גופיות- יש להיוועץ עם רופא מטפל ולשקול כריתת חצוצרה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםבקי01/01/2013
שלום רב, להלן תוצאות צילום רחם : לאחר הזרקת חומר ניגודי הודגמו : צואר במבנה תקין . רחם במבנה תקין ,ללא פגמי מילוי.
חצוצרה ימנית הודגמה עם מעבר ופיזור תקינים .הודגם סקטוסלפינקס.
חצוצרה שמאלית הודגמה עם מעבר ופיזור תקינים. הודגם סקטוסלפינקס.
מה פירוש הבדיקה והאם ניתן להשיג הריון טבעי?
תודה מראש ,בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו02/01/2013הפיענוח לא ברור
אם החצוצרות הודגמו עם פיזור, מה משמעות הסקטוסלפינגס (מעיד על חסימה)
מציע לפנות לרופא מטפל עם הצילום (דיסק)- לבירור המימצאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בחצוצרהליבי01/01/2013
שלום וברכה,
אני מנסה להכנס להריון 8 חודשים.
ב US ראו ממצא שיכול להתאים לנוזל בחצוצרה.(בחודשים האחרונים סבלתי מאד מכאבי בטן תחתונה שלא אובחנו כדלקת - אבל לאחר הממצא , שלא היה קיים בעבר - ככל הנראה כן היתה דלקת אגנית. )
הרופאה המליצה לא לבצע צילום רחם , כי הוא יכול להביא להתלקחות מחודשת של הדלקת. אלא להמשיך לנסות.
האם לדעתך כן יש להעריך מה מצב החצוצרות ?
האם אכן צילום רחם יכול להביא להתלקחות מחודשת של הדלקת ?
ואם כן האם ישנה דרך אחרת לבדוק את מצב החצוצרות ?
תודה מראש.
ליבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל בחצוצרה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו10/01/2013יש לחזור על אולטרסאונד במטרה לאשר את האבחנה
לגבי צילום רחם- הדיעות אכן חלוקות, התלקחות דלקת או ביצוע צילום רחם תחת כיסוי אנטיביוטי כדי לאשר את אבחנת הסתימה ולברר האם החצורה השניה פתוחה
דרך אחרת- הינה בניתוח לפרוסקופי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם- תוצאותמריאל28/12/2012
שלום ד"ר,
נשואה 3 שנים , מנסה להכנס להריון באופן אקטיבי קרוב לשנתיים. בחודש פברואר נקלטתי להריון שהסתיים בהפלה נדחית בשבוע 10, ההריון הסתיים במאי. מאז מנסה שוב להכנס להריון ללא הצלחה.
השבוע ביצעתי צילום רחם וגיליתי דברים שלא ציפיתי.
להלן התוצאות:
1. בצילום אגן אין עדות להסתיידויות פתולוגית
2. רחם בצורת משולש במנח אנטאפלקסיו
3. בפונדוס הדוגמה דיברטיקולה קטנה קרוב לקרן שמאלית
4. חצוצרה ימנית הודגמה עדינה בחלק הפרוקסימלי ואמצעית, נצפצה הרחבה טובולרית של החצצוצרה בחלק הדיסטלי ללא מעבר של חומר ניגוד לחלל הצפק
5. הודגמה חצצוצרה שמאלית עדינה לכל אורכה עם מעבר חופשי של ח"נ לחלל הצפק
6. בצילום אגן כעבור 20 דקות הודגם פיזור קלוש של ח"נ בחלל הצפק.
לסיכום: הפרעה חסימתית בחצוצרה ימנית עם הרחבה קלה בחלק הדיסטלי
למיטב הבנתי הבעיה העיקרית היא חסימה בחצוצרה הימנית והרחבה שלה.
השאלה שלי היא: האם יכול להיות כי החסימה נגרמה בעקבות ההפלה שעברתי ( בכדורי ציטוטק)?
וכמו כן, האם יכול להיות שהממצאים היו קיימים כבר אז ואלה היו הגורם להפלה שהתרחשה?
תודה
מריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם- תוצאות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו02/01/2013החסימה בד"כ נובעת מזיהום קודם (תסמיני או א-תסמיני). יכול להיות בעקבות ההפלה, סבירות נמוכה
אכן, יכול להיות שהיה מצוי לפני. במידה והחסימה מתבטאת גם באולטרסאונד- ע"י הדגמת נוזל בחצוצרה- מצב של הידרוסלפינגס מעלה סיכוי להפלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על צילום רחםאצילה26/12/2012
שלום לרופאים המכובדים
לפני יומיים עברתי צילום רחם ע"י דר טוגנרייך המדהים
תוצאות הבדיקה:
רחם במבנה תקין
מילוי הומוגני של חלל הרחם
חצוצרה שמאל - מעבר ופיזור תקין
חצוצרה ימין - לא הודגמה, בוצע רקנליזציה והזרקה סלקטיבית
הודגם סקטוסלפינגס
אני מטופלת בהפריות
מה לדעתכם עליי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו10/01/2013במידה ואת לאחר מספר כשלונות של הפריה חוץ-גופית יש מקום לדון עם הרופא המטפל ולשקול ניתוח לכריתת החצוצרה הפגומה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילוםאצילה25/12/2012
היי
רציתי לדעת כמה קרינה באמת יש בצילום רחם?
ותוך כמה זמן היוד ושאר החומרים הנלווים לצילום יוצאים מהגוף?
אם אחרי שבועיים מיום הצילום אקלט להריון - זה בטוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך30/12/2012כמות הקרינה נמוכה וחסרת משמעות רפואית.
אין מניעה להתעבר מייד ואחרי צילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרונוגפיהקטי25/12/2012
גם אני רגישה ליוד האם היסטרונוגפיה ואקוויסט הן בדיקות זהות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרונוגפיה - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך30/12/2012אקוויסט הוא חומר ניגוד אולטראסוני המאפשר הדמיית החצוצרות באמצעות בדיקת אולטאראסאונד. החומר "חפשי" מיוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקוויסטקטי25/12/2012
הופנתי לבדיקת אקוויסט ע"י מומחה פריון בשל רגשות ליוד.
האם בדיקה זו מבוצעת דרך קופ"ח והיכן תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקוויסט - תגובה
פרופ' ראול אורביטו10/01/2013למיטב ידיעתי לא
אם כי רצוי לברר בקופ"ח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי לפני כמה ימים צילום רחםאצילה24/12/2012
אצל טוגנייך המדהים
מסתבר שיש לי חצוצרה אחת תקינה ואת השניה
הוא ניסה לפתוח אולם ללא הצלחה
האם ניתן לעשות ניתוח לפתיחתה?
או שמא עליי להיות רק עם חצוצרה אחת
ומה בכלל הגורמים לחסימת חצוצרה?
לא עברתי הריונות..אני מטופלת בהפריות ללא הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברתי לפני כמה ימים צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו10/01/2013כיום מנסים לפתוח עם צינטור- אם לא צלח ממשיכים בטיפולי פוריות (חצוצרה אחת מספיקה כדי לאפשר מפגש בין זרע לביצית), ואם לא מצליח- הפריה חוץ גופית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)