מדוע ויתרו על כל החסימות ב LAD?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדוע ויתרו על כל החסימות ב LAD?
    משה ק
    01/07/2017

שלום . לפני כ10 ימים עברתי אוטם בשריר הלב בשל חסימת המרגינאלי הראשון בLEFT MAIN. בצינטור בוצע 14 שעות לאחר החסימה והושמו 2 סטנטים מפרישי תרופה שכן העורק היה חסום לכל אורכו כמעט. בצינטור זה אובחנה חסימה קריטית כמעט מלאה בRCA הפרוקסימאלי ולכן הושארתי בטיפול נמרץ ובחלוף יומיים צונתרתי לשם ושוב הושאר סטנט . נמצא כי גם החלק הדיסטאלי של הRCA חסום לחלוטין אך שם כבר נמצאו קולטראלים מהשמאלי ולכן לא ניסו יותר מדי שם . שאלתי נוגעת דווקא לLAD גם כאן נמצאו הצרויות מרובות כמו "הצרות קריטית של 99 אחוז בדיאגונאלי הראשון , והצרות של 85 אחוז בדיאגונאלי השני . הLAD עצמו חסום 99 אחוז בחלקו הדיסטאלי עם זרימה מופחתת של TIMI 1 . שאלתי הינה : מדוע ויתרו על כל החסימות בLAD גם אם ברורה לי הקדימות בטיפול בעורקים שצוינו . אגב : אני רופא עיניים אבל קצת מבין בנושא , ועל רקע הטיפול המסור לו זכיתי הייתי קצת מופתע מהנ"ל כאשר עברתי בבית על הסיכום ועל דיסק הצינתור . תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ויתור על חסימות

ד``ר אביב מגר
    31/08/2017

שלום רב לעמית הנכבד,
    כדי לענות לך באופן ספציפי דרושים נתונים נוספים אך באופן כללי הייתי אומר שההחלטה אם להרחיב ומה להרחיב תלויה בשיקולים רבים מאוד וביניהם חיוניות ההתערבות-עד כמה החסימה מסוכנת בטווח הקצר והארוך, הסיכון בהתערבות, הקושי הטכני, סיכויי הצלחת ההתערבות , הסיכוי שהצלחה ראשונית תחזיק מעמד לאורך זמן ושיקולים רבים נוספים.
    מקוה שעזרתי
    בברכת בריאות טובה
    ד"ר מגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו