מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 32 לאחר צריבהגלת24/07/2008
לפני כשנה עברתי צריבה עקב CIN2 כיום אני מעונינית לעבור חיסון נגד וירוס הפפילומה.. האם יש טעם בכלל? בנוסף הבנתי שהוירוס מונה כ-80 סוגים והחיסון מכסה רק כנגד 4 סוגים, מה המשמעויות של כל השאר ואם זה כך אז עדין אהיהי חשופה ל 76 סוגים נוספים של הוירוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
פרופ' עמי פישמן24/07/2008שלום,
קרוב לוודאי שיעילות החיסון לגביך תהיה קטנה יותר.
החיסון של גרדסיל מכיל 4 זנים של הוירוס שהם כנראה היותר שכיחים. הנתונים מהמחקרים הקליניים מצביעים על אפשרות שהחיסון נותן הגנה צולבת נגד זנים נוספים, אולם המידע עדיין לא מלא.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת23/07/2008
שלום לכם, מהם הסימפטומים של סרטן השחלות? כלומר, כיצד אישה מרגישה שיש לה סרטן השחלות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמפטומים
פרופ' עמי פישמן23/07/2008הבעיה היא שאין סימפטומים יחודיים לסרטן שחלות בשלב המוקדם של המחלה. לכן, בחלק גדול מהמקרים המחלה מאובחנת בשלב מתקדם.
צריך לשים לב לכאבים באגן ובבטן, לתחושת מלאות ותפיחות של הבטן.
בחלק מהמקרים יכולהלהיות תחושה של לחץ על שלפוחית השתן או פי הטבעת.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן צוואר הרחםרחל20/07/2008
שלום, חליתי בסרטן צוואר הרחם לפני כשלושה חדשים, כיום אני מקבלת טיפול כימותרפי אחת לשבוע כמו כן, טיפול קרינה יומיומי. הטיפול הכימותרפי הוא לחמישה שבועות והטיפול הקרינתי הוא ל-33 טיפולים ולאחר הטיפול הקרינתי עלי לקבל שלושה טיפולי קרינה פנימית אחת לשבוע. האם יש סיכוי שלא אאלץ לעבור ניתוח? תודה, רחל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטן צוואר הרחם
פרופ` יוסף מנצ`ר20/07/2008לרחל שלום רב,
בלתי אפשרי לענות על שאלתך מבלי לקבל הרבה יותר פרטים רפואיים על מחלתך - בייחד השלב הקליני של מחלתך, תוצאות בדיקת ה- PET/CT ועוד.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותאורית17/07/2008
שלום, כל כמה זמן חשוב לבצע ביקורת על מנת לא לפתח סרטן מכל סוג שהוא, האם מספיקה ביקורת של רופא נשים, האם אחת לשנה, מהן ההמלצות לגיל 30?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביקורת
פרופ' עמי פישמן17/07/2008שלום רב,
חשוב להבהיר שהביקורת עצמה לא מונעת סרטן, אבל נועדה לסייע לאבחנה של מצבים טרום-סרטניים ולעזור לגילוי מוקדם של סרטן.
אם אין גורמי סיכון מיוחדים, מומלצת ביקורת שנתית של רופא נשים.
אם לאשה יש סיפור אישי של סרטן שד או אם יש לה רקע משפחתי של סרטן שד ו/או שחלות, מומלצת ביקורת כל חצי שנה.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא התקבלה עליה תגובה- דחוף!!דנה14/07/2008
ביתי בת 26 עברה בדיקת קולופוסקפיה וביופסיה בעקבות בדיקת פאפס לא תקינה, הממצא: hpv 16-high risk cin 3 הרופא המטפל המליץ להמתין ולבצע בדיקה חוזרת בעוד 4 חודשים כי ייתכן שאחרי הביופסיה הוירוס ייהרס ויחול שיפור ואם לא אז רק אז לשקול טיפול בקוניזציה llet2 הסיבה שהוא רוצה להמתין היא שהקוניזציה עלולה לגרום ללידות מוקדמות בעתיד (היא עדיין לא ילדה) האם זה לא סיכון שאני לוקחת בהמתנה של 4 חודשים?אולי ייתפתח סרטן בזמן זה? יש באמת סיכוי שהוירוס ייעלם כתוצאה מהביופסיה? מה דעתך? בבקשה תשובתך דחוף!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
פרופ` יוסף מנצ`ר15/07/2008הטיפול המקובל ב- CIN3 הוא קוניזציה.
אין טיפול לווירוס וביופסיה אינה "הורסת" אותו. הטיפול הוא רק בנגעים שהוא גורם.
אם הנגע היה קטן מאד והביופסיה עליה מבוססת האבחנה של CIN3 הרחיקה את כולו, יתכן ואין צורך בטיפול נוסף.
אך כדי לקבוע זאת בוודאות צריך לבצע קולפוסקופיה.
אם לשם כריתת הנגע יש צורך בקוניזציה "שטחית", הסיכוי ללידה מוקדמת נמוך ביותר.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים של צואר הרחםח.13/07/2008
בת 31 סובלת תקופה ארוכה מדימומים של צואר הרחם. עברתי צריבות רגילות אך אלו לא הועילו. הרופא המליץ לי על צריבה כימית- חומצה טריכלורית- אם אפשר לקבל מידע על סוג צריבה זה השפעותיו ותופעות שעלולות להופיע- כלומר, הסיכונים שבדבר. (רופא אחר המליץ על ניתוח מקומי ע"י חיתוך החלק המדממם- האם טיפול זה מומלץ- אני באופן אישי נרתעת מניתוחים) בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר הרחם
פרופ` יוסף מנצ`ר14/07/2008שלום רב,
אני מניח שעברת בירור שהראה שאין ממצא פתולוגי בצוואר הרחם.
יש שיטות שונות ל"לצרוב" את צוואר הרחם. אפשר גם בחשמל וגם באמצעות לייזר. לרוב אין צורך לכרות ריקמה מצוואר הרחם. מבלי לבדוק קשה לדעת מה מתאים לך.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואר הרחםדנה09/07/2008
אני בת 26 בעקבות בדיקת פאפס לא תקינה עשיתי קולוסקפיה וביופסיה והתשובה: hpv 16 high risk cin 3 - הרופא המטפל המליץ לי לבוא למעקב קולוסקופיה בעוד 4 חודשים כי הוא מקווה שתהיה הטבה במצב, הוא לא ממליץ לטפל בנגע כרגע כיוון שטרם ילדתי והוא חושש שהטיפול יגרום ללידות מוקדמות בעתיד. האם יש סיכון בהמתנה של עוד 4 חודשים? האם הוא צודק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
פרופ' עמי פישמן09/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה ללא תגובה מ-9/7/08-דחוף!
דנה14/07/2008לא קבלתי תגובה לשאלתי מ-9/7/08 , ביתי בת 26 עברה בדיקת קולופוסקפיה וביופסיה בעקבות פאפס לא תקין, הממצא: hpv 16-high risk -cin 3 הרופא המטפל אומר שייתכן שבעקבות הביופסיה הווירוס יעלם ולכן הוא מציע להמתין 4 חודשים ולחזור על הבדיקה ואם לא יהיה שינוי אז לעשות טיפול קוניזציה llet2 הסיבה שהוא מעדיף לחזור על הבדיקה ולא למהר עם הקוניזציה היא שזה עלול לגרום ללידות מוקדמות בעתיד (היא עדיין לא עברה לידה) השאלה היא אם אין סיכון שהמצב יחמיר ויתפתח לסרטן בזמן הזה? ואם באמת יש סיכוי שהוירוס ייעלם בעקבות פעולת הביופסיה? אנא תשובתך בהקדם אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורדניאל08/07/2008
האם יכול להיות שטיפול בלייזר להסרת פוליפ בנרתיק או בצוואר הרחם שקיבלתי בגיל 40 לפני שנים רבות גרם להפסקת המחזור החודשי לצמיתות? האם יכול להיות איזשהו קשר בין הדברים מכיוון שהמחזור נפסק ממש מיידית לאחר הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` יוסף מנצ`ר08/07/2008לא, לא מתקבל על הדעת שיש קשר.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן צוואר הרחםנועה08/07/2008
אני בת 26 ולאחר בדיקת פאפס לא תקינה עשיתי בדיקת קולופוסקפיה וביופסיה בצוואר הרחם, התוצאות: HPV 16-HIGH RISK, CIN3 הטיפול בממצא: קוניזציה LLET2 הומלץ לי להמשיך ליהיות במעקב וכרגע לא לבצע המשך טיפול כגון הורדת הנגע, הייתי שמחה לשמוע דעה נוספת, ולדעת את ההשלכות האפשריות על כניסה להריון בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטן צוואר הרחם
פרופ` יוסף מנצ`ר08/07/2008שלום רב,
CIN3 הוא ממצא טרום סרטני ולא סרטן. הטיפול המקובל אצל נשים צעירות הוא ב-LETZ .
הפעולה צריכה להסיר את הנגע.
לאחר מכן צריכים להיות במעקב אך הסיכוי שממצא יחזור אינו גדול.
לרוב אין בעיה להרות וללדת. תשאלי את הרופא שביצע את הפעולה אם הוא חושב שאת צריכה לעבור תפירת צוואר.
כל טוב,
פרופ' י.מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שחלותא07/07/2008
לאם נתגלה סרטן שחלות בגיל60. ברור גנטי נמצא שלילי. באיזה גיל כדאי לבת לשקול הסרת שחלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שחלות.
פרופ` יוסף מנצ`ר07/07/2008אם הבירור הגנטי שלילי, הבת נמצאת באותו סיכון כמו האוכלוסיה הכללי. על כן אין סיבה לכריתת השחלות.
בברכה,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפיםטלי06/07/2008
שלום האם הימצאות פולי]פים בצוואר הרחם מעידים על סיכוי מסויים לחלות יותר מנשים אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפים
פרופ` יוסף מנצ`ר06/07/2008לא. אין שום קשר בין פוליפים בצוואר הרחם (שהם ברוב המכריע של המקרים תמימים) לבין מחלות גינקולוגיות או מחלות בכלל אחרות.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףשיר01/07/2008
שלום אני בת 16 וגיליתי ממש על פי הטבעת שתי בלוטות נפוחות (בגודל של 2 טיקטק..) שלפי דעתי מלאות בדם או מוגלה.... זה דיי כואב וזה שורף כשנוגעים בזה... אני אציין שאני מתקלחת כל יום ושוטפת את האזור בסבון מיוחד לשטיפה אינטימית (לא חדש).. מה זה יכול להיות?!!? האם זה סרטן?!?! ואיך אפשר לטפל בזה?!?? מאוד דחוףףף תודה רבה!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים
עמי פישמן04/07/2008שלום רב, נגעים באיזור הגניטליה (אברי המין החיצוניים) וסביב פי הטבעת, כאלה שלא נעלמים, מחייבים בדיקה על ידי גינקולוג. רוב הנגעים הם על רקע דלקתי. הסיכוי שהנגע יהיה סרטני בגיל צעיר הוא מאד מאד מאד נמוך. אם הנגע לא נעלם אחרי שבוע-שבועיים - כדאי להיבדק. בברכה, פרופ' עמי פישמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליטל29/06/2008
האם הטיפול בסרטן השחלות מבוסס על ניתוח וכימותרפיה בלבד? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שחלות
עמי פישמן04/07/2008כן. הטיפול בסרטן השחלות מבוסס על שילוב של ניתוח וטיפול כימי. בברכה, פרופ' עמי פישמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים במפסעה ואגן,התחילו אחרימלכית25/06/2008
הכאבים במפסעה ובאגן החלו מייד לאחר שנחבטתי בין שולחן לארונית, והם החלו ככאבים בבטן תחתונה ומפסעה ואגן ביחד, נכון שיש אצלי שינויים בחוליות L4L5 L3 אולם, הכאבים כל כך עזים שלא האמנתי אפילו שכל התוצאות בדיקות דם MRI וUS וולסלווה, לא מראים דברים אחרים מלבד זאת, יש לי כמו נפיחות של בננה קטנטונת על בטן תחתונה שמאלית וכל רופא כירורג בהתחלה טוען שזה הרנייה, אבל לאור התוצאות שולל, הייתי פעמיים בבית חולים ובמיון שלחו לרופא נשים במיון שם נשללה אפשרות בUS ואצל רופאת נשים בקו"ח נאמר שאין אפשרות לבדוק שחלות אלה אם פותחים כירורגית ורואים, שום תורפה לא אוקסי קונטין ולא אלגולוזין אופטלגין או אחר לא מרפים את הכאבים העזים, זה רק הולך ומתחזק וקושר לי ממש את המפסעה והרגל השמאלית, ואני מרגישה כמו שיש פצע פרונקל בתוך הבטן התחתונה ולא מרגישים מבחוץ כלום, מה האינדיקציה שיכולה להצביע לכיוון הדבקות שחלות או חלילה סרטן בשחלה, הכל כבר עובר לי במוח, שנה ולא מצליחים למצא את מקור הבעיה ברצינות הראויה לכאבים העזים שלי, אודה על תשובה עניינית ככל שתהיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
פרופ' עמי פישמן25/06/2008שלום,
קשה מאד להעלות אפשרויות והסברים למקור הכאבים ללא ידיעה של גילך, הרקע הרפואי הכללי ובדיקה גופנית מלאה. לכן, תשובה עיניינית יכולה להינתן רק על ידי הרופא שמכיר אותך ובדק אותך.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינה22/06/2008
שלום רב,
מאיזה גיל מומלץ לאישה בעלת סיכון להתחיל להיבדק לסרטן השד. כמו כן, כל כמה זמן היא אמורה להיבדק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה
פרופ` יוסף מנצ`ר23/06/2008לא ברור מה זה אישה בסיכון.
מכל מקום כדאי שתפני את השאלה לפורום אונקולוגי.
הפורום הזה נועד לסרטנים גינקולוגיים.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)