מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע בזרוע והגבלת תנועהניצה19/05/2019
היי אריק,
אני סייעת בגן לחינוך מיוחד כבר עשור.
העבודה משלבת גם הרבה עבודה פיזית.
לפני שבועיים נוצר לי קרע בזרוע ובעקבות כך סובלת מהגבלת טווח תנועה.
האם זה נחשב כמחלת מקצוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת מקצוע
עו``ד אריק שלו20/05/2019המוסד לביטוח לאומי מכיר במחלת מקצוע לפי הרשימה שבחוק או לפי פעולות חוזרות שגרמו לפגיעה בעבודה. על פניו, הקרע בזרוע חייב לנבוע מפעולות חוזרות בעבודה. ניתן להיוועץ עם משרדנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות מהעבודה לאחר פגיעת עבודהעוז14/05/2019
היי אריק,
התפטרתי מעבודתי לאחר פגיעת עבודה כי איני מסוגל לעבוד.
אני חייב להיות בטיפולי פיזיותרפיה 4 פעמים בשבוע.
האם בגלל שהתפטרתי זכויותיי בביטוח לאומי יכולות להיפגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בעבודה
עו``ד אריק שלו15/05/2019אתה יכול לקבל תשלום על 91 ימי מחלה ולאחר מכן תשלום על נכויות ולאחר בדיקה שבמסגרת ועדה רפואית. ניתן להתייעץ עם משרדנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשפכה עליי כוס תה רותחתיפית12/05/2019
היי,
נשפכה עליי כוס תה רותחת במהלך יום העבודה שלי. הכוויות הן רציניות וכנראה שישארו צלקות.
האם מדובר בתאונת עבודה? האם אני זכאית לפיצויים עקב המקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בעבודה
עו``ד אריק שלו13/05/2019מדובר בפגיעה בעבודה המזכה בפיצויים מטעם ביטוח לאומי ובמידה וקיימת התרשלות ניתן לתבוע את המעסיק. ניתן להתייעץ עם משרדנו בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בכף היד כתוצאה מהקלדה מרובהיריב01/05/2019
היי אריק
אני סובל מדלקת בכף היד כתוצאה מהקלדה מרובה במהלך העבודה. האם זה יכול להיחשב כתאונת עבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בכף היד כתוצאה מהקלדה מרובה
עו``ד אריק שלו01/05/2019צריך להוכיח שכל היום את מקלידה במסגרת עבודתך ולהיוועץ עם מומחה רפואי בנוגע לקשר שבין עבודתך למחלה. עוד צריך לפנות לרופא תעסוקתי בקופת החולים. משרדנו עובד עם מיטב המומחים הרפואיים. ניתן לפנות למשרדנו בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת מחלה לאחר תאונת עבודהאביבית28/04/2019
היי אריק ושבוע טוב,
אני כרגע נמצאת בחופשת מחלה אחרי תאונה.
המעסיק צריך למלא טופס ולתת לקופ"ח.
הוא מסרב לחתום לי עם הטופס.
הסירוב הזה מעכב לי את ההליך.
מה אני יכולה לעשות?
איך ניתן להתמודד עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוב מעסיק לחתום על טופס
עו``ד אריק שלו28/04/2019ניתן להגיש טפסים לביטוח לאומי על תאונת עבודה. אולם, ככל הנראה, ביטוח לאומי ייאלץ לחקור את המעסיק על סירובו לחתום על הטפסים לביטוח לאומי. מומלץ להיוועץ בעורך דין. משרדנו עוסק בנושא זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה מרכב, להגיש תביעה אישית נגד הנהג?דניאל21/04/2019
שלום רב, נפצעתי כשרכבתי על האופנוע שלי חזרה מהעבודה. רכב שבא מימין חתך אותי וכשניסיתי לחמוק מהפגיעה נפלתי ונפצעתי. זה היה לפני 8 חודשים.
אני אמור להגיש תביעה אישית נגד הנהג או נגד חברת הביטוח שלו על הנזק? או שבכלל מדובר בתאונת עבודה ועל המעסיק לשלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות מול המוסד לביטוח לאומי וביטוח חובה
עו``ד אריק שלו22/04/2019ניתן לפנות לביטוח לאומי לקבלת זכויות וכן לתבוע את הביטוח חובה שלך כנהג. ניתן לפנות למשרדנו בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בעבודה - פציעה באצבע מסכיןשירן17/04/2019
אני עובדת משרדית נפצעתי עם חתך מאוד עמוק באצבע הדומיננטית מסכין כשקילפתי תפוח במטבח בעבודה. אצטרך להיות בבית חודש עד שהמקום יחלים מה הזכויות שלי בביטוח לאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי פגיעה ונכות
עו``ד אריק שלו18/04/2019את יכולה לתבוע את ביטוח לאומי על דמי פגיעה - ימי מחלה. עוד תוכלי לתבוע את ביטוח לאומי ובמידה ותהיה נכות הנובעת מהתאונה. ניתן לפנות למשרדנו בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת של רופא תעסוקתישלמה10/04/2019
אריק שלום,
שאלה חשובה לי:
האם מעסיק רשאי לדרוש חוות דעת של רופא תעסוקתי דרך קופת החולים, וזאת במקרה שהתקבלה חוות דעת מרופא באופן פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת רופא תעסוקתי
עו``ד אריק שלו10/04/2019המעסיק רשאי לדרוש חוות דעת של רופא תעסוקתי מטעם קופת חולים. ניתן לפנות למשרדנו בייעוץ משפטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מקבלים חוות דעת תעסוקתית?אביתר02/04/2019
כיצד מקבלים חוות דעת תעסוקתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חווד תעסוקתית
עו``ד אריק שלו02/04/2019ניתן ליצור קשר עם מומחה תעסוקתי. מומלץ להיוועץ עם עורך דין ועל מנת לבדוק את הצורך בנושא וכדי לפנות למומחה התעסוקתי הראוי. משרדנו עוסק בנושאים אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות בעקבות אסתמה- בירוראורית31/03/2019
מהם אחוזי הנכות שניתן להוציא עקב אסתמה, אם בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה
עו``ד אריק שלו31/03/2019אחוזי נכות בגין אסתמה מוענקים לפי תקנות המוסד לביטוח לאומי ובהתאם לכל מקרה לגופו. להערכת סיכויי תביעה ניתן לפנות למשרדנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי תו נכה לרכבגלעד28/03/2019
האם זה נכון שתו נכה לרכב יש להוציא במשרד הבריאות ולא במשרד הרישוי?
ככה אמרו לי אבל זה נשמע לי הזוי.
אשמח לקבל את תשובתך בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תו נכה
עו``ד אריק שלו28/03/2019ניתן להוציא תו נכה באמצעות משרד הרישוי בלבד. מומלץ להיוועץ עם עורך דין בנושא זה. משרדנו מתמחה בנושא זה. ניתן לפנות למשרדנו טלפונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירוקרטיה להוצאת נכות קבועהטל25/03/2019
מהי הבירוקרטיה הדרושה להוצאת נכות קבועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות
עו``ד אריק שלו25/03/2019ניתן לקבל נכות כללית עקב מחלות מטעם המוסד לביטוח לאומי או לחלופין ניתן לקבל נכות מעבודה מטעם המוסד לביטוח לאומי. ניתן להתייעץ עם משרדנו בנוגע לבדיקת זכאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מספיק ללכת לרופאים למרות שיש שבר באצבע בוהן ברגלאביב23/03/2019
שלום
לפני 5 חודים נשבר בוהן ברגל עקב עגלה בעבודה התאונה הוכרה והאיבר שהוכר בוהן רגל
יש כמה שברים בברך ואחרי 5 חודים חזרתי לעבודה עקב זה שיש משפחה לפרנס והרופא אמר שצריך ניתוח אבל אין זמן ללכת לרופאים
איך אמור להתנהג בוועדה אחוזי נכות ואיך לשכנע שיש עדיין בעיה והגבלה לא מסוגל לנעול נעלים ממש סובל
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועדה
עו``ד אריק שלו25/03/2019מומלץ להתייעץ עם עורך בנוגע לליווי בעבודה ועל מנת לקבל את המידע. ניתן להתייעץ עם משרדנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלקה בהסעה- האם תאונת עבודה?כפיר20/03/2019
לאבא שלי יש הסעות מהעבודה הביתה.
בהסעה עצמה, הוא החליק על הרגל ושבר את עצם השוק.
האם נחשב לתאונת עבודה? מהן זכויותיו בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסעה מהעבודה
עו``ד אריק שלו20/03/2019מדובר בתאונת דרכים אשר אירעה במהלך העבודה וניתן לתבוע את המוסד לביטוח לאומי וביטוח חובה בבית משפט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בעבודה - פציעה באצבע מסכיןנחמה18/03/2019
אני עובדת משרדית נפצעתי עם חתך מאוד עמוק באצבע הדומיננטית מסכין כשקילפתי תפוח במטבח בעבודה. אצטרך להיות בבית חודש עד שהמקום יחלים מה הזכויות שלי בביטוח לאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונה בעבודה
עו``ד אריק שלו18/03/2019ניתן לתבוע את ביטוח לאומי על ימי המחלה ולאחר מכן על הנכות במידת הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)